9. maaliskuuta 2012

Kilpacheerleading - Urheilua korkealla tasolla?

Sain kommentin eräältä anonyymiltä, ja haluaisin jakaa sen teidän kaikkien kanssa, koska monella muullakin saattaa olla täysin vääränlainen kuva harrastuksestani eli kilpacheerleadingista.
URHEILUA KORKEALLA TASOLLA :D Ja sun laji on cheerleading??? give me a break........... Se on ihan kiva harrastus, mutta ei se ole urheilua korkealla tasolla, ei todellakaan ole!!!! Teidän lajinne taso Suomessa ja muualla maailmassa on yhdellä sanalla kuvaillen surkea. muuten kiva postaus :)
Kommenttisi perusteella voin päätellä/olettaa, ettet tiedä kilpacheerleadingistä mitään :-) Jos luulet lajimme olevan pelkkien huiskien heiluttelua jääkiekko- tai korismatseissa, voin kertoa sinun olevan täysin väärässä. Kommenttisi mukaan sinun tulisi ajatella, ettei tanssi tai voimistelukaan voisi olla urheilua korkealla tasolla, sillä kilpacheerleadingissa yhdistyy tanssi, permantoakrobatia sekä voimatreeni. Voin kertoa, ettei ole ihan kevyttä/helppoa yhdistää näitä kaikkia. Olemme joukkueeni kanssa hallitsevia Suomen-, Pohjoismaiden- ja Euroopan mestareita 2011 ja maajoukkue 2012. Lähdemme huhtikuussa edustamaan Suomea MM-kisoihin, joten kerroppa minulle, voiko tämän "korkeammalla" enään urheilla/kilpailla?


"Teidän lajinne taso Suomessa"
"ja muualla maailmassa""on yhdellä sanalla kuvaillen surkea."Surkeaa, eikö? ;-)

105 kommenttia:

 1. muuten hyvä mut aina voi kilpailla ja päästä korkeammalle, se vaatii vaan paljon enemmän sitten :) mut hyvä teilläki toi on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai pyrimme kokoajan kehittymään joukkueena ja aina voi tulla paremmaksi, mutta tämän korkeammalle Suomesta ei pääse kisaamaan, ainakaan meidän sarjassa. Postauksen pointtina on se, että mielestäni kilpacheerleading voi olla "urheilua korkealla tasolla" ;-)

   Poista
 2. vihaan tota teidän huutoo ihanaa leijonat ihanaa!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no voi ei!! onneksi sun ei tarvii enään kuulla sitä, koska uusi kausi uudet kujeet ja uusi huuto ;-)

   Poista
 3. Loistava postaus! Mä ite harrastin pikkukaupungin seurassa viis vuotta ja aina löyty niitä, jotka vähätteli sitä, ettenkö ois "oikea urheilija" kun harrastin "vaan cheerleadingiä". Oispa sillon ollu tämmönen mikä näyttää niille epäilijöille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tykkäät! :) ja joo tiedän tunteen.. pistää vihaseks ;-D

   Poista
 4. Ei ei eiiiiii! Arvaa nauroinko tuolle anonyymin kommentille :D Musta on ihan sanonko mistä tulla arvostelemaan noin paljon taitoa vaativaa urheilulajia, koska uskon, että tuohon on käytetty aikaa ja vuodatettu verta, hikeä ja kyyneleitä. Harrastan itsekin tanssillista voimistelua, ja vaikka en olekaan vielä mikään kovin taitava kolmen vuoden harrastamisen jälkeen, niin oon sitä mieltä, että tuollaset kommentit pitäis pitää omana tietonaan.

  Tsemppiä teille Eliteläisille MM-kisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tositosi paljon koko joukkueen puolesta :-)

   Poista
  2. PS. Olet anni ihan huippu bloggaaja, ja sun teksejä on ilo lukea :) mä en ihmettele ollenkaan kun sulle on kertynyt tuollainen määrä lukijoita!

   Poista
  3. Voi että, kiitos ihan kauheesti :') <3

   Poista
 5. Niin toi on ihan perseestä kun sun omaa rakasta lajia vähätellään ja sanotaan ettei muka oo vaikeeta ja oikeeta urheilua. siinä sitten yrittää sille selittää ja toinen vaa pyöräyttää silmiään. huhhuh kumpa se henkilö vaan ite ylipäätään osais tehdä mitään mitä lajissa vaaditaan, saati sitten treenata 5 kertaa viikossa monta tuntia kerrallaan vaikka tuntuuu ettei todellakaan jaksa. Ja aina kuitenkin pitää parantaa ja kehittää ja tehdä toistoja lisää ja lisää.
  Kaikki ne aamutreenit ja hapot lihaksissa ja hikipisarat ja kaikki uhraukset mitä unelmansa eteen tekee, niitä ei tommonen vähättelijä voi kertakaikkiaan tajuta. Onneks ite kummiski tietää minkä duunin on tehny päästäkseen huipulle (sit ku sinne lopulta pääsee) ja sitten se yhteishenki joukkueen kanssa on niin upea <3

  tosiaan tän kommentin pointti oli se että myös muitaki lajeja arvostellaan tollee samal taval ku cheeriä, että ette oo yksin, mut vähän meni sivuraiteille ku aihe saa mut niin kiivaaks :D:D mut siis feel you, bro! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppaavasta kommentistasi <3 ollaan samalla aaltopituudella ;-)

   Poista
 6. se on niiiin ärsyttävää ku jotkut luulee et cheerleading on just sellast ku lätkäpeleis ja tulee valittaa et cheerleading ei oo urheiluu!!!

  VastaaPoista
 7. No joo ootte ihan hyviä, mutta rupeehan siinä nyt vähän miettiin jos kerta toisensa jälkeen aina vaan voitetaan MM-kullat ja EM-kullat, että onko lajissa korkea taso? Suomessa ehkä, mutta ei ainakaan kansainvälisesti.Ja te treenaatte huipulla, mutta monis muis lajeis on niin paaaljon vaikeempi päästä sinne.Teidän niinku ei tarvii läheskää nii paljo tehä töitä ku muiden... Jos nyt miettii vaikka jotain hiihtäjiäki, nii ne treenaa jokapäivä monta tuntia ja silti ne ei pääse esim. EM-kisoissa kovin pitkälle! mut jokasessa lajissa on erilailla (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheerleading ei ole vielä yhtä suosittu laji kuin monet muut lajit ovat. Pitää myös muistaa, että kyseessä on joukkueurheilulaji, koska tottakai yksilölajeissa ja muissa paljon suosituimmissa lajeissa on vaikeampi saavuttaa hyviä sijoja. Suomalaiset ovat voittaneet vain kerran MM-kultaa cheerleadingissa vuonna 2011 paristunt -sarjassa, joten ei niitä mitaleja ihan niin helposti tipu. esim. USA, Norja, Japani etc. ovat todella kovia cheerleadingmaita :-)

   Poista
  2. Kuule tietäsit vaa mitä noitte ohjelmie ja iloste ilmeitte takan o.... Oon ite harrastanu vast vuode ja päästäksee tommosel tasol ni täytyy kyl sanoo et sitä varte täytyy itkee verta!!

   Poista
 8. HYVÄ ANNI!! tuli oikee kylmät väreet tästä postauksesta :-D tekis mieli iskee näytön läpi tota anonyymiä kuonoo. tietämätön taas vaihteeks pätemässä -.-

  VastaaPoista
 9. Voi vittu noi anonyymit ihan oikeesti. Taitaa siel ruudun toisella puolella olla joku penkkiurheilija taas pätemässä.. Hohhoijakkaa! pistää vihaseks.. onneks sunkin sixpäkki on hankittu pompomeja pyörittelemällä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-DD oot ihana <3 PS. oon ihan hämilläni, että mistä tiesit niitten nimen olevan pompomit? :-D

   Poista
  2. Hahahh noku oon kattonu Anna Palaa-leffoja...;)<3

   Poista
 10. ne jotka luulee, ettei cheer oo urheilua, menkää itse kokeilemaan! ;-) enpä usko että monikaan jaksaisi tehdä eliten 2,5 minuutin ohjelman (!!!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä n. 3 minuutin ohjelma ;-)

   Poista
 11. Jes, tää oli ihan mainio postaus!!! Siis oikeesti, voin kuvitella tuota ärsytyksen määrää kuinka sitä omaa, rakasta lajia tullaan täysin mitätöimään ja pilkkaamaan ilman kunnollisia perusteita - ja vaikka sitä ei itse harrastaisikaan, niin onhan se naurettavaa jos ei faktoista oteta selvää. Ite harrastin cheerleadingia joskus hetken aikaa ja kyllä mä muistan, kuinka rankkaa se oli vaikka ei todellakaan kilpailtu kovin kovalla tasolla.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Ärsytyksen määrä on tosiaan aika suuri, koska vain cheeriä kokeilleet tietävät kuinka raskasta se on ja teen tositosi paljon tän lajin eteen työtä ja uhraan suurimman osan ajastani sille, niin pistää ärsyttämään kun joku tulee vähättelemään sitä ;-D

   Poista
 12. Tosi hyvä kun teit tämmösen postauksen! Toivottavasti tää edes jotenki valas noiden anonyymien käsitystä cheerleadingistä ja muista urheilulajeista, joista aatellaan ettei ne olis urheilua :-)!

  http://jetadore-essi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 13. No voi jestas sentään tota anonyymiä :D mä joskus olin kans sitä mieltä että mitä urheilua se muka on mut sitte ku on kavereita jotka harrastaa niin huomasin et sehän on todellakin urheilua kovimmillaan! Olin siis väärässä,mutta onneks mä tosiaan joskus sen tajusin.:) Ja harjoitteluahan kaikki toi vaatii,niin rankkaahan sekin on siinä ja taitoo vaativa harrastus varmasti myös:) Itellänikin on käyny mielessä et olis ihan kiva aloittaa. Mutta tsemppiä teille kaikkiin kisoihin mitä tulossa ! :)

  VastaaPoista
 14. Oon niin samaa mieltä sun kanssa Anni! Toi on tutta mullekin, kun harrastan ratsastusta niin aina saa kuulla ettei se oo oikeesti mitään urheilua yms.. Niin ärsyttävää!

  P.S. Sun blogi on ihana!:D

  VastaaPoista
 15. Kauhee ikävä tulee tota harrastusta kun kattoo noita videoita :(
  Itsekin harrastin ennen cheerleadingia SM-tasolla, mutta loukkasin käteni (treenien ulkopuolella) niin pahasti että en sen jälkeen enää päässyt jatkamaan. Minulla oli siis hieman yli kuukauden koko kädenmittainen kipsi ja sen jälkeen puolivuotta fysioterapiaa jotta sain käden toimimaan edes normaalisti. Käteni ei kuitenkaan koskaan enää tule olemaan siinä kunnossa että voisin harrastaa kilpatasolla cheerleadingia, tai luultavasti cheerleadingia ollenkaan. Harmittaa, mutta ehkä se oli tarkoitettu menevän näin. Tsemppiä kuitenkin teille kisoihin ! Olen kateellinen että saat olla osana noin hyvää ja ihanaa joukkuetta ja pystyt harrastamaan cheerleadingia kilpatasolla. Näytä kaikille typerille tietämättömille että cheerleading on tosiurheilijoiden laji !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tosi onnellinen, että saan olla osana näin ihanaa ja taitavaa joukkuetta :-) KIITOS!

   Poista
 16. Tä oli tosi hyvä ja uskon et toi on oikeesti tosi rankkaa ! Itseänikin harmittaa kun harrastan kilpauintia ja sekään ei kuulemma ole joidenkin mielestä kunnon urheilua.. Mäkin olen nuorten maajoukkueessa ja kommenttia tulee joka suunnasta et "haha taas sä meet uimaan" ÄRSYTTÄÄ :D Ihan kuin jalkapallo ja jääkiekko ois vaan tyyliin niitä "oikeita urheilulajeja"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vaan! ne ovat ehkä suositumpia urheilulajeja, mutta se ei tee niistä yhtään sen oikeempia/parempia :-)

   Poista
 17. Jep, ite oon entinen jumppari ja mun luokalla oli yläasteella myös kaks cheerleaderia. Jostain kumman syystä me kolme olimme ne, ketkä saivat liikkatunneilla reippaasti korkeimmat pisteet ja tulokset kuntotesteissä, coopereissa ja lihaskunto-jutuissa. Mielestäni jo se kertoo, miten kovaa kuntoa nämä ko. lajit vaativat.. Tyhmästi ihmisillä pinttyneet kuvitelmat, mutta ainakin itse tiedämme mistä olemme sporttiset vartalomme ja hyvän kuntomme hankkineet ;) ei siihen pelkkä huiskuttelu ja tanssahtelu riitä!

  VastaaPoista
 18. Olen muutaman vuoden ajan seurannut sivusta (omien treenieni ohella) parin cheerleading ryhmän harjoituksia ja huomannut että siinä on kyllä laji, mikä vaatii tosi paljon lihasvoimaa, rohkeutta, rytmitajua ja vaikka mitä! Ja kuinka paljon se vaatiikaan treenausta että pääsee noin kovalle tasolle! Nostan hattua tälle upealle lajille ja sen harrastajille!

  Vaikka pakko vähän myötäillä aiemmin tullutta kommenttia ja sanoa että "ihanaa leijonat ihanaa" -huutonne oli tylsä. Ehkä sitä oli kuullut liikaa lätkän mukana tulleesta humusta mediassa että kadulla. Jotenkin siinä ei vain ollut sellaista räjähtävää energiaa! Mutta tästä huolimatta olette olleet loistavia ja voitokkaita ja tsemppiä kovasti MM-kisoihin ja muutenkin tulevalle kaudelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tositosi paljon!! :) "Ihanaa leijonat ihanaa" -huuto oli mun mielestä tosi osuva meille, koska seuramme maskotti on leijona ja huudon tehtävänä on saada yleisö innostumaan ja mukaan ja kyseinen lause on varmasti tuttu jokaikiselle suomalaiselle :-)

   Poista
 19. ASIAA! Itse lajin harrastajana tiedän että se ei oo pelkkää huiskien heilutusta (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan, vaan hikeä ja kyyneliä ;-D sekä tajuttoman mahtavia onnistumisen fiiliksiä!

   Poista
 20. ASIAA :D itse oon harrastanu balettia ja sivussa muita tanssilajeja yli kymmenen vuotta ja harva uskoo, että reenit on OIKEAA reeniä, eikä mitään söpöä pyörimistä ympäriinsä! Mutta epäluulot on hyvä vaan jättää omaan arvoonsa ja sanoa epäilijöille että voivat tulla itse kokeilemaan onko se niin helppoa! :D ainakin itse tiedän ettei kaikki ole niin helppoa miltä se näyttää ;)

  VastaaPoista
 21. hei sinä ihana ano joka kirjoitit tuon kyseisen kommentin, mieti hetki mistä puhut sillä cheerleading on minulle,joukkuelaisilleni ja varmasti koko suomen cheerleadereille ELÄMÄ! se on muuttanut kaiken minussa enkä pystyisi heräämään ilman joukkuettani..hyvin laitoit kapuloita rattaisiin tolle anolle anni! ;)

  VastaaPoista
 22. ite harrastan kans cheerleadingia, en sm tason kärkipäässä, ja joka treeneissä tulee hittii, paikat mustelmilla, niiin kroppa kuin naamakin. treenien jälkee jokapaikkaa sattuu, ja se kipu tuntuu hyvältä, koska tietää et on oikeesti tehny jotai. et iha helppo laji ku saa itsensä näyttää hakatulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, joo se tunne kun tulee treeneistä ja polvet, kädet ja joka paikka on ruhjeilla ja mustelmilla.. ;-D

   Poista
 23. mäkin harrastin cheeriä ennen ja olin helsinkiläisessä a-junnu joukkueessa ;) ja treenit oli oikeesti rankkoi !! ohjelmaa tehdes tuli hiki ja hengästys ja akroon ja nostoihin tarvitaan paljon voimaa eli raskasta on :) nyt en enää harrasta mut käyn tanssitunneil tai zumbas ain välil ja kylhän niissäki kuuma tulee mut ei ne oo mitää verrattun siihen ku tehtii ohjelmaa mont kertaa putkee treeneis :D että joo ärsyttävää jos joku tollast väittää, kun ei tiedä asiasta mitään -,-

  VastaaPoista
 24. Sun blogis on kiva ja tykkään lueskella sitä, enkä tuu väittämää etteikö cheerleading olis urheilua, mutta teistä saa aika ylimielisen kuvan tän postauksen perusteella (ja parin muun aiheesee liittyvän) =D huom. vain mun mielipide!
  && kaveri oli joskus elites ja kerto että sillo oli tosi huono joukkuehenki ja kaikki oli kauheen pinnallista & feikkii, toivottavasti teillä ei näin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää muistaa, että nää ajatukset mitä täällä kirjottelen on vaan mun ajatuksia, eikä ne liity mitenkään meidän joukkueeseen. Eli toisinsanoen sun mielestä tän tekstin perusteella musta pitäisi saada ylimielinen kuva, koska haluan puolustaa lajiani sanomalla, että sekin voi olla urheilua korkealla tasolla..? :D

   Poista
 25. Puhut aivan asiaa Anni,tsemppiä joukkueelle :-)

  VastaaPoista
 26. Hmmm mitenköhän meidän lajin taso voi olla sekä Suomessa _että_ maailmalla surkea???:D eihän sitä maailman tasoo mihinkään muuhun voi verrata.. Ja siis Suomessaha on tosi kova taso koska on niin monia huippujoukkueita verrattuna esim Norjaan tai Ruotsiin joissa on vaan muutamia.. Ja sitte tottakai muut huippumaat esim Japani ja USA ja niisssäkin on cheer niin erityylistä kun Suomessa ja varsinki Jenkeissä on ihan supertaitavia allstar joukkueita joita ei voi verrata Suomen joukkueisiin.. Oho tulipas stoori mut rupes vaan ärsyttään tuo kommentti:-D

  VastaaPoista
 27. Itsekin harrastan lajia ja oon monta kertaa kohdannut saman ilmiön lajin vähättelyssä, jopa liikunnanopettajalta kun joskus voitimme EM:it. Suomessa on oikein hyvä taso verrattuna useimpiin muihin maihin, kuten useimpiin Euroopan maihin, mutta Jenkkien Allstar-joukkueisiin ei sitä voida millään ikinä verrata. Hyvänä esimerkkinä tulee toi Cheer Extreme Senior ELite, ihan hulluja juttuja hullulla tahdilla. Suomessa tähän ei olla ihan vielä päästy, mutta ehkä sitten joskus? :)

  Cheerleading on todellista huippu-urheilua, kun miettii kuinka paljon siiten itsekin joutuu panostamaan. Omien treenien lisäksi on tehtävä vielä lisää kuntotreeniä ja huollettava kroppaa sekä syötävä hyvin. Arvostan.

  Tämän tekstin ei ole sitten tarkoitus mitenkään halventaa cheerleadingiä tai etenkään Eliteä :) Eliten on mun mielestäni ehdottomasti Suomen paras joukkue ja kannustan teitä mielelläni MM-kisoissa. Tsemppii sinne ihan hirveästi teille treenaamiseen ja sinne kisoihin!

  VastaaPoista
 28. toi sun kolmaneks linkityämä video on AIVAN KÄSITTÄMÄTÖN !!!!! huhuhhhh en oo kyllä ikinä nähny MITÄÄN vastaavaa... toi akron määrä ja laatu + loppu pyramidit ja heitot.... USKOMATONTA !!!

  VastaaPoista
 29. ootko ite tossa ekassa videossa? ja on kyllä hienoa mite joku pystyy vaa heittelee toisia ilmaa oikeasti:)

  VastaaPoista
 30. Hahaha :DD olis ihan kiva nähä toi ano pomppimas esim kerran teijän treeneis, ei varmana pysyis mukana! Toi on niin perus, et porukka luulee tietävänsä kaiken mitä cheerleading on.....

  VastaaPoista
 31. toi on niin totta! mua ärsyttää ihan sikana kaikki tollaset jotka luulee et cheerleading on vaan huiskien heilutusta ja pomppimassa lätkämatseissa tai jalkapallopeleissä! tulis ite kokeilee nii tajuais et CHEERLEADING ON URHEILUA

  VastaaPoista
 32. Hei! Onko sulla vielä napakoru? Jos on, otatko sen aina reenien ajaksi pois ja miten aluksi onnistui sen kanssa? Sillä itsekkin harrastan cheerleadingia ja ajatuksena olisi ottaa napakoru tässä lähiaikoina (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onhan mulla! :) Alkuaikoina teippasin sen aina treeneihin, mutta nykyään en. Kisoissa kenraalissa ja kisasuorituksessa napakoru on oltava aina pois, joten kannattaa ottaa napakoru sillein ettei ihan heti ole kisat tulossa!

   Poista
 33. Cheerleading on ehdottomasti urheilua ja varmasti rankkaa urheilua. Anon kommentti oli loukkaava ja yleistävä ja varmasti tarkoitettu myös provosoimaan tarkoituksella. Ymmärrän kyllä kuitenkin näkökulman jossa teidän lajianne ei arvosteta. Lajistanne tulee helposti mieleen bimpot blondit heiluttamassa huiskoja kentän kaidalla vaikka se sitä ei ole. Stereotypiat kuitenkin vaikuttavat ajatteluunme halusimmepa tai emme. Teidän lajinne on uusi kuten sanoit ja siinä on helpompi päästä maailman huipulle kun ns perinteisissä lajeissa. Esimerkiksi hyvät chiipparit eivät pääse yhtä hyvällä prosentilla urheilulukioon kuin muiden lajien edustajat. Tämä on harmi. Uskallan jopa väittää että Suomenmestaruutta vaikkapa yleisurheilussa arvostetaan enemmän kuin teidän Euroopan mestaruuttanne.toinen asia mikä pisti silmääni on se että kysymyspostauksessa sanoit ettet kiinnitä ruokailuusi huomiota. Kovan luokan urheilussa ravinto on todella suuri osa onnistumista .. Paljon tsemppiä sinulle ja joukkueellesi treeneihin ja kisoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkailetko paljon ruokavaliotasi, ja pyritkö pitämään herkuttelut vähäisenä? - En tarkkaile itseasiassa melkein yhtään ruokavaliotani. Joskus aina päätän, että nyt loppu herkkujen syönti, mutta yleensä silloin niitä herkkuja tulee sitten syötyä sitäkin enemmän ;-D Mielummin treenaan niin paljon, että on lupa vähän herkutellakin ;-)<- Kysymyspostauksessa vastasin enemmänkin herkuttelunsaralla :) Meillä on käytössämme Suomen huippu psyykkinenvalmentaja, joka kyllä on antanut meille tarkat neuvot minkälainen ruokavaliomme tulee olla ja mitä tulee syödä treenien jälkeen ja mitä tulee välttää treenejä ennen :-D

   Poista
 34. Pidän blogistasi tosi paljon enkä halua kommentillani loukata sinua, yritän siis kertoa mielipiteeni mahdollisimman asiallisesti. Eli itse olen sitä mieltä että lajinne on todellakin urheilua ja treenaatte varmasti kovasti. Se ei kuitenkaan ole verrattavissa mihinkään yksilölajiin eikä useimpiin joukkuelajeihin. Lajinne on uusi ja sen takia sen taso maailmanlaajuisesti tai Suomen kamaralla ei voi vielä olla kova.Esim jalkapallossa, jääkiekossa, ja hiihdossa on pitkä historia ja lajien taso on muovautunut kovaksi. Huipulle pääseminen vaati näissä lajeissa jopa melkein mahdottomuuksia. Ikävä tosiasia on että lajinne ei ole vielä kerännyt ansaitsemaansa arvostusta. Itse käyn urheilulukiota ja muista elävästi kun erään chiipparin äiti kysyi vanhempainillassa ,että millä mahdollisuuksilla chiippari voi päästä urheilulukioon. Opomme hieman naurahti ja kertoi mahdollisuuksien olevan pienet.Kovan tason urheilu ja EM ja MM kisoihin pääseminen saatika niissä pärjääminen vaatii muissa lajeissa äärettömästi töitä. Kerrotte treenaavanne useita kertoja viikoissa...Monen muun lajin edustajat treenaavat useita kertoja päivässä !!Eikä treenaaminen jää vain harjoituskentille. Se tuodaan kotiin huolehtimalla ravinnosta yms. Jos haluat pärjätä vaikkapa yleisurheilussa EM ja MM tasolla niinkuin te teette pitää tehdä uhrauksia. sellaisia uhrauksia joita en ole kuullut teidän lajinne edustajien tekevän..(ehkä tämä on vai omaa tietäättömyyttäni?). Jos haluat pärjätä yleisurheilussa maailmantasolla et voi opiskella. Kuinka moni teidän joukkueestanne ei opiskele tai tee töitä vaan keskittyy pelkästään uheiluun? Pelkäämpä että ei moni. Entäpä maajoukkueet? Kuuluuko teidän joukkueenne maajoukkueeseen? Mitenkäs uhrheilutuet, tukeeko teidän urheiluliittonne teitä kovan luokan urheilijoita tukirahoilla? Entäpä ulkomaankisat, käyttekö sellaisissa(jos arvokisoja ei lasketa)? Entä ulkomaanleiritykset? Treenaatteko useita viikkoja ulkomailla hiki hatussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joukkueellamme on oma Suomen huippu mentaalivalmentaja, joka huolehtii että syömme oikeanlaista ravintoa sekä huolehtii että olemme hyviä urheilijoita "henkiselläkin" tasolla. Meidän täytyy huoltaa kroppaa kotona venyttelemällä ja tekemällä omatoimisia kunto-/voimatreenejä. Aina ennen kisoja emme nauti kuukauteen alkoholia (ja luulen, että suurinosa jääkiekkoilijoista ja jalkapallonpelaajista saattaisi nauttia alkoholia jopa samalla viikolla tärkeän pelin kanssa..) Joten kyllä mekin tuomme treenit ns. kotiin ja joudumme tekemään paljon uhrauksia lajimme eteen. Toimimme tällä hetkellä joukkueeni kanssa kilpacheerleadingin naisten maajoukkueena ja saamme liitolta tukea kisamatkoihin. Kaikki joukkuelaiseni opiskelevat tai tekevät töitä, koska vielä näinä päivinä kilpacheerleading ei ole sellainen laji, jolla voisi alkaa tienata elantonsa.

   Poista
  2. Hei sinä anonyymi !
   Lajinahan cheerleading ei sinänsä ole "uusi". Tai no.. Suomessa kylläkin. Jenkeissä taso on kova mm. siksi, että cheerleadingillä on siellä pitkän pitkä historia ja joukkueita on (?)jokaisessa koulussa. Laji siis kuuluu monilla heistä osana päivittäiseen koulunkäyntiin. Monet pyrkivät pääsemään kovatasoiseen joukkueeseen ja sinne päästyään voivat valita opiskelupaikansakin joukkueen mukaan. Näin opiskelu sujuu helpommin suuren treenimäärän lomassa.
   Samalla tavalla mm. kovatasoiset jääkiekkoilijat voivat Suomessa hakea urheilupainotteiseen oppilaitokseen samasta syystä ja näissä kouluissa joustetaan ja painotetaan nimenomaan urheiluun, opiskelun tärkeyttä kuitenkaan unohtamatta.
   Suomessa cheerleading ei liity mitenkään kouluun tai opiskeluun, jolloin mielestäni YHTEISET treenikerrat viikossa on pidettävä kohtuullisina, jotta nämä kaksi voidaan yhdistää. Urheilijat voivat myös näin säädellä itse ajan jolloin harjoittavat oheistreeniä, joka on hyvin tärkeää varmasti jokaisessaa lajissa menestyksen saavuttamiseksi.
   Täällä meillä "omien" koripallo, jalkapallo etc. joukkueiden kannustaminen on harvinaista/olematonta, eikä lätkämatseissa huiskia heiluttelevilla palkatuilla tytöilläkään ole mitään tekemistä nimenomaan KILPAcheerleadingin kanssa. Harrastajien määrän takia voi jenkeissä cheer-valmentajana (niinkuin hyvä jääkiekkoilija) omalla lajillaan jopa elättää itsensä. Jenkeissä voidaan siis yhdistää nämä kaikki: koulu/opiskelu, cheerleading, kannustaminen, vapaa-aika, ystävät, työ = koko elämä ! En silti usko, että kovin moni yleisurheilija tai muukaan urheilija jättää opiskelun sivuun ajatellen, että voi elättää vain lajilla itsensä?
   Voisinpa vaikka vannoa, että löydän täältä muutaman tutun ja menestyneen cheerleaderinkin ;)) http://www.marsky.fi/yleista/hall-of-fame/
   En myöskään usko, että ureilupainotteisissa kouluissa kovatasoisilla cheerleadereilla kuten eliteläisillä tai gorilloilla on vain pienet mahdollisuudet päästä urheilulinjalle, heitä vain ei ole kovin paljon (ikäjakaumakin on sen verran suuri näissä joukkueissa, n. 10 vuotta, että toisen asteen opiskelijoita ei edes kovin paljoa ole).
   Pikkuhiljaa myös cheerleadingin taso muovautuu kovaksi ;)

   Poista
 35. Toi tokavika video sai mut ihan kylmille väreille! :D oikeesti hullua miten korkeelle ne heittää noit tyttöjä, ei voi muutaku sanoo et wau.

  VastaaPoista
 36. Jotenkin en nyt ymmärrä miksi verrataan täysin erilaisia urheilulajeja toisiinsa? Cheer on sitä mitä on, ja huipulla ollaan, jos ollaan EM- tai MM-tasolla. Eikä SM-tasokaan ole ihan huono. Urheiluakin cheer lienee? Ainakaan minä en sohvani pohjalta edes hyppäisi yhtä korkealle kuin jokainen Eliten jäsen tekee, enkä venyisi samalla lailla. Jonkin verran lienee jokainen harrastaja liikuttanut itseään... Jousiampuja voi voittaa maailmanmestaruuden, olla lajissaan huipulla, vaikka ei tee yhtä paljoa töitä kuin esimerkiksi murtomaahiihtäjä, joka ei voita koskaan edes suomenmestaruutta. En silti kävisi kyseenalaistamaan sitä, onko jousiammunnan maailmanmestari huippu-urheilija. Urheilulajit ovat keskenään erilaisia, mitä niitä vertaamaan!

  VastaaPoista
 37. no toi nyt oli mun mielest aina huono esimerkki, että ette juo alkoholia ennen kisoja !!! ei tietenkään urheilijat ovat päihteettömiä, joten ei pitäisi olla kovin ihme tuollainen! ja tietenkin tehdään kotitreeni ja varsinkin teidän pitäsi jos kerta olette maailma huipulla !! itse ymmärrän kyllä, että cheer on urheilua ja kovaa treeniä. Mutta toivottavasti ymmärrät, että monet tekevät paaaljo enemmän töitä kuin te saavuttaakseen eden em finaalipaikan ! jos treenaatte muutenkin vain n. 5 kertaa viikossa ja 1-2,5 tuntia kerrallaa, joka on oikeastaan naurettavan vähän. No ei kai se haittaa, kun em ja mm kulta tulee anyway. Mutta en tarkoita tätä oikeasti millään pahalla, kosk sun blogi on tosi ihana !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sen pitäisikin olla jokaiselle urheilijalle itsestään selvyys, mutta silti huolestuttavan moni, kuten monet jääkiekkoilijat, jalkapalloilijat etc. juovat alkoholia kesken pelikauden tai muun vastaavan. Tämä oli vain yksi esimerkki monesta :-) Kiitos!

   Poista
  2. Mun oli pakko tarttua tähän anonyymin kommenttiin. Pahoittelen, mutta mistä sinä tiedät paljonko kukaan Eliteläinen tekee töitä urheilun ja joukkueen eteen? Lajitreeniä saattaa kertyä se 5 kertaa viikossa, mutta siihen päälle tulee vielä kaikki omatoimiset treenit ja tuntimäärä kasvaa roimasti. Naurettavan vähän? Huhhuh, on hassua miten samassa tekstissä ensin mollaat sen työmäärän mitä nämä urheilijat tekevät ohjelmansa eteen ja väität ettet tarkoita sitä pahalla. Kannattaa opetella vähän toisenlaista kommunikointia. EM JA MM kulta tulee anyway? Suosittelen että tutustut lajiin ensin ja lauot sitten näitä kommentejasi, MM kulta on cheerleadingissa TODELLA TODELLA TODELLA ison työn takana ja jos Elite ensimmäisenä suomalaisena joukkueena sen saavuttaa, niin en millään muotoa kehtaisi lähteä väheksymään heidän suoritustaan tai heidän tekemäänsä työmäärää. Kyllä kaikki mestaruudet on aina ansaittuja ja ison työn takana, harmittaa että tällä tavoin joku viitsii toisia väheksyä. Lopuksi vielä, et mitenkään voi tietää miten, kuinka paljon ja millä mentaliteetilla Elite treenaa, joten jätä katkerat kommenttisi omalle kotisohvallesi.

   Poista
 38. Ei kai minkään amatörisarjan urheilija voi treenata 24/7, kun kukaan ei sponsoroi urheiljaa ja se arki on oikeasti otettava huomioon ja laskut maksettava, koulut käytävä? Tämäkin on hyvä huomoida vertaillessa kuinka paljon kukakin ehtii treenaamaan. Vaikkakaan, jos joukkue treenaa 5-6 kertaa viikossa, 2-2.5 tuntia kerrallaan niin ei sitä voi vähäksi määräksi sanoa. Lisäksi tuohon sitten tosisaan omat kuntotreenit, salitreenit, venyttelyt, lenkit, leirit sun muut. Ihan tuntuva määrä treeniä tuossa on, kun ei ole tosissaan kyse ammattilaisista.

  Kaikki vaan rohkeasti koittamaan kilpacheerleadingiä ja katsomaan kestääkö se oma kunto 2.5 minuuttisen ohjelman, Eliten tasolla. Sen jälkeen voidaan uudelleen aloittaa keskustelu onko se urheilua vai eikö ;)

  Elitelle hyvää kisamenestystä kaikkiin seuraaviin kansainvälisiin kisoihin!

  VastaaPoista
 39. Anni, kokeile statcounteria, sieltä saa selville ketkä sun blogissa vierailee, mistä ne vierailee ja kuinka kauan ne sun blogissas on, tolla voit selvittää ilkeitä anonyymejä jonkun verran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, en ookkaan ees kuullut moisesta! :) pitää tutkiskella..

   Poista
 40. hitto ko oon niin kateellinen sulle!Tahtoisin kovasti harrastaa cheerleadingiä(kirjotinkohan ees oikeen :D),mutta asun niin pienellä paikkakunnalla että täällä tuskin tiietään siitä mitään:D
  mutta ihan hirmuna onnea teille ja toivottavasti pärjäätte!

  http://lifeisjustblah.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ottaa selvää, jos jossain lähikaupungissasi toimisi cheer seura :)

   Poista
 41. Täytyy sanoa että ei teidän taso ole kyllä mitenkään verrattavissa esim tuohon viime vuoden maailmanmestariin, nehän oli järjettömän paljon parempia kaikin tavoin! Toisaalta, jenkeissä cheerilla on pitkä historia ja kaikissa kouluissa on melkeimpä joukkue, siellä se on elämäntapa ihan oiekasti. Onhan cheer todella rankkaa ja vaikeaa, en käsitä miten kukaan sitä voi vähätellä, mutta siitä että olisitte samaa tasoa muun maailman kanssa olen täysin eri mieltä. Ette te huonoja ole mutta onhan jenkeissä paljon paljon paljon parempia. Ihan hullu tuo viime vuoden voitto-ohjelma!
  En tarkoittanut sitten pahoittaa mieltäsi vaan kertoa mielipiteeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen youtube video "muualla maailmassa" -osassa on allstar -joukkue, eli he kilpailevat eri sarjassa kuin me. Melkein sama kuin vertaisi hiphoppia ja paritanssia toisiinsa (noei nyt ihan :-D) mutta heillä kilpailijoita on n. 40 ja meillä 24 ja he ovat level 5 ja me olemme level 6 :) ja alempi on USAN seka maajoukkue, eli siellä on miehiä mukana, joka on myös ihan eriasia, koska me olemme naisjoukkue.

   Poista
 42. Cheer on todellakin urheilulaji vai kuinka moni tekee tällaista ihan helposti?

  Videoissa luultavasti maailman paras cheerleader Kiara Nowlin, ihan uskomattoman taitava!

  Kiara 11v http://www.youtube.com/watch?v=d74F7ZBfcmY

  Kiara 12v http://www.youtube.com/watch?v=0x5afjPAjDU
  (varsinkin 3min kohdalla ihan hullua!! Toki on se joustava lattia/matto mutta silti :o hullun taitavasti vetää ihan muutenkin)

  Itse olen joskus Kiaran videoita eksynyt katsomaan tuntikausiksi, niin uskomattoman taitava jo noin nuorena, ties miten taitava nykyään sitten! Miten tuosta voi enää kehittyä?

  VastaaPoista
 43. mitä ihmettä? monet frendit harrastaa tota samaa & mitä oon nähny niin se on oikeesti tosi kova laji! :D anonyymit on sitte ärsyttäviä, tossa seuraavassa linkissä on mun mielipide niistä : http://twinsforever97.blogspot.com/2012/03/aamen.html

  VastaaPoista
 44. kannattaa käydä kattomassa angel ricen akrovideoita youtubesta, harrastaa stingrays orangessa ja on kyllä kiaran kanssa aika samalla tasolla!

  VastaaPoista
 45. Mitä osaa teet stunteissa? :)

  VastaaPoista
 46. Hei! Mietin tässä kun olette tosiaan menossa sinne MM kisoihin viikon päästä(?), niin mitä sijaa olette realisesti hakemassa? :)

  VastaaPoista
 47. ihana postaus! (:
  joudun itekki aika usein pätemään ulkopuolisille siitä, kuinka tää harrastus on kilpaurheilua, eikä mitään huiskujenheiluttelua. ja se on ikävää kuinka saavutuksianne on näissäkin kommenteissa vähätelty, vaikka niiden eteen oikeesti pitää tehdä töitä ihan sairaan paljon.
  tsemppiä teille kaikkiin kisoihin mitä nyt vielä tulee , ja onnea siitä MM-pronssista vielä!

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!