23. joulukuuta 2012

Joulupuu on rakennettu

Iltaa!
 
Heräsin tänään kahdeksan maissa ja lähdin neljän kilometrin aamulenkille. Haettiin samalla maatilalta tuoretta maitoa. Lenkin jälkeen otin pitkät päikkärit koira kainalossa ja siivoilin taloa joulua varten.
 
Söimme tänään ensimmäisen jouluateriamme, kalapöydän. Olemme jakaneet tänä vuonna jouluruuat kahdelle päivälle, koska yleensä kalapöydän jälkeen massut ovat olleet niin täynnä, että kinkulle ja laatikoille ei ole jäänyt yhtään tilaa. Nyt pystyi ahmimaan masun täyteen mamin kalaherkkuja eikä tarvinnut yhtään säästellä. Huomenna sitten syödään perinteisiä suomalaisia laatikoita sekä saksalaista hanhea. Mielestäni tälläinen järjestely on todella järkevä sekä toimiva!
 

017
 
 
Täällä Saksassa ulkona näyttää hieman erilaiselta kuin Suomessa. Lämpöasteet ovat lähempänä kymmentä astetta kuin nollaa, eikä lumesta ole tietoakaan. Tänäänkin lämpöasteita oli 12. Kelpaa mulle! Ehdin kuitenkin saada lumesta ihan tarpeekseni, kun palaan takaisin Suomeen..
 
022
 
 
Yksi päivä mami teki mulle ranskalaisen letin hiuksiin. Tykkään tosi paljon kaikista lettikampauksista, mutta itseltäni ne eivät luonnistu.
 
012
 
016
 
044
 
 
Meidän kaunis joulukuusemme. Kuva ei anna oikeutta sinisille koristeille, mutta kuusi on koristeltu siis sinisin, valkoisin ja hopeisin koristein. Paketoinissakin on käytetty samaa värimaailmaa.
 
 
Hyvää joulua ihanat!

16 kommenttia:

 1. Olin syksyllä berliinissä ja sielä oli vielä kesäisen lämmintä ja muutenkin saksa on kiva maa (: kaunis joulukuusi!

  VastaaPoista
 2. Millä teit ton bannerin, se on tosi ihana :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi liitin vain kaksi kuvaa paintilla yhteen ja sitten liitin siihen keskelle Corel Paint Shop Pro X:llä tuon kolmannen :) Kiitti!

   Poista
 3. Kivan kuullosta. :) eli vanhempasi asuvat siis saksassa, vai? itellä on samainen tilanne tulossa myöhemmin ensi vuonna, eli minä jään opiskelemaan ja vanhemmat muuttavat saksaan. Ajattelin kysyä ihan mielenkiinnosta, miltä tuntuu asua ns. ''yksin suomessa'' ja nähdä vanhempia vaan harvoin? Olisi kiva kuulla kokemuksia :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini, isäpuoleni ja heidän kaksi lastaan asuvat Saksassa :) Tässä järjestelyssä on hyvät ja huonot puolensa. Olen oppinut ihan uudella tavalla arvostamaan perhettäni ja aikaa, jonka saan viettää heidän kanssaan. Saksa on myös upea maa ja olen todella onnekas, että pääsen käymään siellä näinkin usein, kiitos siitä äidilleni ja isäpuolelleni. Huonoja puolia ovat jatkuva ikävä ja se, etten voi olla esimerkiksi pikkusisarusteni elämässä mukana samalla tavalla kuin joskus aiemmin olin. Aluksi oli raskasta muuttaa omilleen siskoni kanssa, koska olimme tottuneet, että äiti hoiti kotityöt ja ruuan lautaselle. Olihan se iso elämänmuutos, mutta nyt olemme asuneet 1,5 vuotta omillamme ja elämä sujuu jo paljon paremmin :)

   Poista
 4. Saitko sen Instagram asian selvitettyä? :) Täällä nimittäin toinen samasta ongelmasta kärsivä, kerro ihmeessä jos keksit miten sen sais pelittämään! Hyvää joulua sinulle ja perheellesi!:-)

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihania kuvia, uskon että nautit kyllä sydämesi kyllyydestä siellä Saksassa perheesi kanssa! :) Ja meilläki on just oma väriteema joulukuusella; punaista ja valkoista. Tuo teidän oma näyttää tosi nätiltä :)

  VastaaPoista
 6. Ihana letti sulla! <3 Olis muuten kiva tietää millanen cheerleader oot eli voisitko tehdä postauksen jossa esittelet sun cheerkamoja kuten vaatteita, lettinauhoja, treenikassi yms. Ja voisit myös kertoo mistä tykkäät eniten ja mitä käytät eniten tms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treeneissä panostan enemmän mukavuuteen ja käytännöllisyyteen kuin ulkonäköön ;-D Mutta pitää katsoa! :)

   Poista
 7. Oot niin ihanan näköinen! Ihan älyttömän kaunis ja kirjotat tosi kivasti ja mielenkiintoisesti! Harvemmin kommentoin mihinkään mitään mut nyt oli pakko tehdä poikkeus! :D

  VastaaPoista
 8. käytätkö jotain itseruskettavaa? ku mitä nyt oon katellut ni ryhmäkuvissa yleensä näytät aina vähän ruskeemmalta ku kukaan muu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän itseasiassa tosi harvoin itseruskettavaa. Yleensä (talvisin) ennen kisoja tai isoja juhlia saatan levittää kevyen kerroksen itseruskettavaa, mutta arkena en käytä juurikaan koskaan :)

   Mulla sen sijaan säilyy yleensä aika pitkälle talveen kesällä hankittu rusketus. Vieläkin erottaa kevyet bikinirajat viime kesältä ;-D

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!