20. maaliskuuta 2013

Maajoukkue 2013

Luvassa pitkästä aikaa pikkusen cheer-kuulumisia! Uudemmillekin lukijoille tiedoksi, että harrastan kilpacheerleadingia Helsinkiläisessä joukkueessa, HAC Elitessä. Olemme Suomen kilpacheerleadingin naisten maajoukkue 2012 ja 2013. Kilpacheerleading on kasvattanut suosiotaan Suomessa muutaman viime vuoden aikana hurjasti, ja nykyään harrastajia löytyy Suomesta noin 5000. Uskon, että monen pienen ja isonkin cheerleaderin unelma olisi päästä joskus edustamaan Suomea maailmanmestaruuskilpailuihin ja muihin arvokisoihin, niin myös minun. Elän jo toista kautta tätä unelmaani ja ajattelinkin hieman kertoa fiiliksistäni. 

Vuonna 2012 olimme lähdössä ensimmäistä kertaa Floridaan kilpacheerleadingin MM-kilpailuihin. Kaikki oli uutta, jännittävää ja ihanaa. Huiskien, kylttien ja kisapukujen vaihtuminen sinivalkoisiksi tuntui upealta ja Team Finland -varusteita olisi halunnut pitää yllään jokaisissa treeneissä. Treenaaminen oli yhtä juhlaa ja kisamatka Floridaan unelmien täyttymys. Koko matkan kohokohta olivat ne kolme minuuttia kisamatolla. Sitä fiilistä vaan ei pysty pukemaan sanoiksi. Nyt vuonna 2013 suurin osa meistä on jo kertaalleen kilpaillut MM-kilpailuissa, joten tiedämme, mitä odottaa. Treenaaminen maajoukkueena tuntuu tänä vuonna ihan yhtä upealta ja ihanalta, vaikkei se olekaan enää ihan niin uutta ja jännittävää. Saan olla joka treeneissä ylpeä siitä, että olen osa näin taitavaa joukkuetta, jossa jokainen urheilija antaa aina 100%. Ollaan kehitytty tällä kaudella lyhyessä ajassa ihan hirmu paljon ja opittu paljon uutta, vaikka ollaan samalla koko ajan treenattu MM-ohjelmaamme varten.

Tänään kisamatkalle lähtöön on jäljellä 30 päivää ja MM-kilpailuihin 37 päivää. Ohjelma on todella hyvällä mallilla, fiilikset odottavat sekä itsevarmat ja meillä on vielä kuukausi aikaa hioa ohjelma täydelliseksi. Voisiko mennä siis tämän paremmin? :) Tottakai taas törmään siihen ilmiöön, että toivoisin ajan kulkevan ihan pikkuisen hitaammin, jotta ehtisin ottaa taas kaiken ilon irti tästä maajoukkue-ajasta, mutta pitää vain elää hetkessä ja tehdä kaikki paremmin kuin parhaat.

"Don't count the days, make the days count."

8397874602_2569982e52_h

Suomen kilpacheerleadingin naisten maajoukkue 2013

8530866744_dab1d8a547_b

Hei yleisö nyt huudetaan! Tämä puoli huutaa: sininen, sininen! Tämä puoli huutaa: valkoinen, valkoinen! - Huudon hiomista maajoukkueleirillä Vierumäellä

8525371800_d43aef5a53_b (1)

Paikaltaan akrokuvio..

8525385600_015210a3fa_b (1)

ja paikaltaan akrot.. (Noei vaan. Älkää kysykö..)

8557013436_a5be90062f_b

Olkaa varuillanne, koska Team Finland going hard! ;-)

Kaikki kuvat ovat lainattu HAC Elite -blogista, jota seuraamalla pysytte paremmin meidän treenailussa mukana. Blogiin tulee mm. viikottain videopostaus meidän treeneistä, joten kaikki cheerleadingista kiinnostuneet käykääpä kurkkaamassa!

85 kommenttia:

 1. Luen toistakin blogia, jonka kirjoittaja harrastaa cheerleadingia. Hän kisaa joukkueessa Funky team gorillaz, ja he ovat myös menossa MM-kisoihin. Miten heidän joukkueensa siis eroaa tästä teidän maajoukkueestanne? :) En ymmärrä lajista ja tahtoisin selvennystä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siljalle: voitko linkata blogin?:) haluisin niiiiin lukee blogia jonka kirjoittaja harrastaa cheeriä mutten löydä!:(

   Poista
  2. Eikös gorillaz joukkueessa ole myös miehiä? Minun mielestä elite ja gorillaz eroavat siinä että gorillaz on sekajoukkue ja elite vain naisten cheer joukkue :) anni saa korjata jos olen väärässä ! :D

   Poista
  3. Elite on Suomen naismaajoukkue ja Gorillaz sekamaajoukkue eli joukkueessa on myös miehiä :)

   Poista
 2. Mikä on sun vaikein akro mitä osaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikaltaanvoltti ja flikki-voltti ja juoksevassa arabialainen-flikki-voltti ja pian toivottavasti arabialainen-flikki-suora ;-)

   Poista
  2. kyllä se suora sieltä tulee kun on tullakseen :)!! tsemppiä siihen!

   Poista
  3. Kiitti!! :) Sitä odotellessa.. ;)

   Poista
 3. Tä on vähän hassu kysymys, mut oon miettiny, että onko sun siskoa Essiä tunnistettu koskaan kadulla tms. tän sun blogin takia? :D Tai siis, kun hänestäkin on ollu täällä kuvia jonkun verran ja ootte tosi saman näkösiäki. Niin mietin, että onko joku joskus tullu vaikka juttelemaan Essille, ku on tunnistanu hänet sun blogista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kukaan oo ainakaan uskaltautunut tulla puhumaan, mutta eiköhän se tunnistettu ole joskus ;-D

   Poista
  2. Mä oon ainakin nähnyt Essin joku aika sitten Flamingon Spirit Storessa ja Circuksessa Innan keikalla :)

   Poista
  3. Okra! ;-) Kävitkö moikkaamassa? :p

   Poista
 4. teiän ryhmä vois tehä harlemshakin ja laittaa sen johoki youtubee :) se vois olla hauska :D

  VastaaPoista
 5. Taitavia olette ja hienot kuvat, toivottavasti tulee nätti kisameikki, eikä liian vahva, koska liian rajut meikit rumentaa kaikki.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luvassa on varmasti kaunein kisameikki ikinä! ;-)

   Poista
 6. Hei miks muuten teil on tuol huudot suomeks ja viimevuon oli esim. suomenkielisiä biisejä? :) Tai siis ku eihän nyt niistä oikein kukaan ymmärrä sillein mitään ku ne on suomeks? :D Ei siis mitenkään pahalla vaan ihmettelin vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM-kisoissa suositellaan huutamaan maan omalla kielellä :) Edustamme siellä Suomea, joten miksi huutaisimme englanniksi, koska puhumme Suomessa suomea ;-D ja musiikissa oli suomalaisia biisejä siksi, koska haluttiin ne sinne luomaan fiilistä itsemme tähden :)

   Poista
 7. Anni kysyisin sitä että katotko pahasti jos joku laiha harrastaa cheerii?:( oon aika laiha (mulla on nopee aineenvaihdunta nii en ehdi lihoo, tää todistettu mm. Lääkärillä) ja harrastan cheeriä koska rakastan sitä! Mut tuntuu että jotkut kattoo pahasti esim kisoissa ku on kumminki pikkuset puvut ni laihuus erottuu hyvin =( oon miettiny myös et rupeisin salil käymää vuoden päästä ku täytän 15 ni kattoisitko siellä pahasti jos näkisit laihan treenaamassa?

  VastaaPoista
 8. mitkä aineet aijot kirjottaa?:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidinkieli, ruotsi, lyhyt matematiikka ja saksa, yh ja englanti :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Paikaltaanvoltti ja flikki-voltti ja juoksevassa arabialainen-flikki-voltti ja pian toivottavasti arabialainen-flikki-suora ;-)

   Poista
  2. Eli sun vaikeimmat akrot on myös parhaita?

   Poista
  3. Oho! Mä ymmärsin, että kysymys oli lähes sama vaikeimmat eli parhaimmat akrot, mitä osaan. Mutta parhain akroni (eli minkä osaan parhaiten) on varmaan sitten a-f-v :)

   Poista
 10. Ei oo mikäääänn iso saavutuss mil kannattaiss leijjuuuaa :D cheeriss on niin helppo päästä sm em ja mmkisoihinn kisaa :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no ei se nyt niin helppoa ole kun mmeihinkin pääsee vaan se yksi joukkue per sarja .. Että kyllä siinä ihan kovilla panoksilla kisataan!

   Poista
  2. Hah vai että helppo :D:D kuules cheer joukkueita on tosi paljon ja jos pääsee vaikka sm tai em kisoihin niin sekin on jo iso saavutus, kun niitä joukkueita tosiaan riittää ihan mukavasti jokaiseen sarjaan ! Elite on mm-paikkansa ansainnut kovalla treenauksella:)

   Poista
  3. "ei oo mikäään iso saavutus mil kannattais leijua" tää on NIIN suomalaista ajattelua oh god :--D ei kannata olla iloinen ja ylpeä, ehei. vaikka olisi perunansyöntikilpailujen sm-kisoista kyse, niin eiköhän blogi oo just se oikee paikka sen kertomiselle ja siitä iloitsemiselle. Ja en nyt tiiä mitä sun päässä liikkuu, jos tiiät miten kovaa annin joukkue treenaa ja kuinka kovassa kunnossa esimerkiks anni just on, nii en menis huutelee että on kauheen helppo päästä mm-kisoihin. Siitä vaan itse yrittämään huipulle! :)

   Poista
  4. En sanoisi että helppoa, mutta joihinkin isoihin lajeihin verrattuna kyllä varmasti! Mutta onhan tämä cheerleadingin myös nostanut vuosien aikana päätään ja harrastajia löytyy aina vain enemmän!

   Poista
  5. Mielestäni tässä postauksessa ei ollut mitään "leijumiseen" viittaavaa :) Ihan puhtaasti sanoin vain, että olen todella ylpeä saadessani olla osana näin taitavaa porukkaa ja elän parhaillaan unelmaani.

   Poista
  6. Kuinkas monesti sinä anonyymi sitten olet voittanut suomen mestaruuden, euroopan mestaruuden ja mm pronssia ? Olikos helppoa ja ei tarvinnu varmaa treenaa yhtään vai? Mut Annille ja koko Elitelle tosi paljon tsemppii kisoihin t. Cheerhullu fani ;)

   Poista
 11. Oot niin uskomattoman kaunis ja vaikutat tosi aidolta ja ihanalta ihmiseltä, johon tutustuis mielellään varmasti kuka vaan ! muistan ku stalkkailin sua ja sun siskoa Irc-Galleriassa :D koska olitte ( tai siis ootte) tosi kauniita ja molemmilla sairaan upeet hiukset! löysin sut sattumalta instagramista ja oli heti pakko alkaa seuraamaan ja sitä kautta tän blogin ja olin niiin ilonen tästä! nyt parin päivän aikana lukenu sun koko blogin postaukset vanhimmista tähän uusimpaan asti :) ei voi muuta sanoo ku oot UPEA :) !

  VastaaPoista
 12. Mun pari kaverii on sun kans samas joukkuees :)

  VastaaPoista
 13. tää ei liity postaukseen (ja aika tyhmä kysymys) mut voisitko olla lihavan ihmisen hyvä kaveri :D en tarkota pahalla mut susta saa vaan aika pinnallisen kuvan täältä blogin kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se kuva näyttää muodostuvan jokaisen omien silmälasien kautta? Jos Anni sanoo, että "koolla ei ole mitään väliä", niin lukija tulkitsee sen miten haluaa. Kuka meistä ei haluaisi olla hyvässä kunnossa? Toiset vaan jaksaa tehdä töitä sen eteen, toiset ei. Onko ne, jotka jaksaa ja välittää, pinnallisempia kuin ne, jotka eivät jaksa? Rankalla kädellä tuomittu...
   Nimim. Yksi kilojensa kanssa taisteleva

   Poista
  2. En tarkottanut kommenttiani noin:) enkä ollut ees lukenut aikasempia kommentteja. En myöskään väittänyt annia pinnalliseksi vaan senhän just halusin tietää kysymyksessäni, eikä hyvässä kunnossa oleminen liity mun mielestä pinnallisuuteen, mulle vaan on blogin lukemisen aikana tullut sellainen kuva (enkä itsekkään ole pinnallinen vaikka hyvässä kunnossa oonkin). Koitin esittää mun kysymyksen mahdollisimman asiallisesti koska mun tarkotus ei ollut wsaada siitä tällasia kommentteja takasin eikä myöskään loukata annia koska vaikutat muuten mukavalta tyypiltä:)

   Poista
  3. Mulle just anni vastas että "koolla ei ole väliä" niin se yleensä tulkitaan niin että annille koolla ei vaan ole väliä?:D

   Poista
  4. Kuten mainitsinkin ylempänä, että koolla ei ole väliä. En valitse ystäviäni heidän ulkonäkönsä vuoksi vaan luonteen, kuten varmasti jokainen tervejärkinen ihminen tekee? :-D

   Poista
 14. Hei, anni oot aivan ihana! <3 tykkään lukea tämmösiä postauksia sun harrastuksesta :):) hyvää ja rentouttavaa viikonloppua sulle! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet itse ihana <3 Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 15. Kuinka vaikeaa sun on myöntää olevas väärässä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu varmaankin tosi paljon asiasta/tilanteesta :-D

   Poista
 16. Cheerleading on tosi fyysinen laji ja vaatii kovaa treeniä, että oppisi kaikki voltit, hypyt, pyramidit ym. mutta kaiken näyttävyyden ohella se jää myös jotenkin tosi epäpuhtaan näköiseksi. Kuuluuko treeneihinne ohjelman puhtaaksi hiominen? Tällä tarkoitan esimerkiksi sitä, että kun polvien pitää olla suorassa, ne ovat, kun joku nostetaan ylös, tämä ei horju jne. eli kiinnitättekö tällaisiin asioihin koskaan erityisesti huomiota? Jos ette, niin miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnitetään tottakai huomiota myös yhdenaikaisuuteen ja siisteyteen :) Se kuuluu isona osana treeneihimme.

   Poista
 17. Minkä takia olet nostaja etkä flyer? Saitko itse valita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska olen joukkueessamme pisimmästä päästä :) Yleensä aina pitkät tytöt ovat nostajia ja lyhyet ja pienet nousijoita :)

   Poista
  2. Kuinka pitkä sä oikeen olet?:D Miks oon aina luullut, että oot jotain alle 160cm?

   Poista
  3. Oon 165 cm :) Mut meillä on tosi lyhyt joukkue :-D Suurin osa on ihan tappeja ;-D

   Poista
  4. Ahaa, näytät jotenkin niin pieneltä ja lyhyeltä kuvissa, että olen ajatellut sun olevan 155-160cm. :) Hyvällä tämä siis! :)

   Poista
 18. Luetko sä jotain blogeja? Jos niin mitä? Saisiko linkkiä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukemani blogit löytyy kun klikkaa mun profiilia :) Siellä on lukulista.

   Poista
 19. mitä mieltä oot suomalaisen kilpacheerleadingin tasosta nykyään? ja mitä mieltä oot muistan SM-kärkipään joukkueista (esim. GS angels, DT wildcats, FT wlid flyers, NL diamonds?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on mun mielestä ainakin naisten ja tyttöjen sarjoissa ihan superhyvä taso! :) Sekasarjassakin tottakai, mutta joukkueita on paljon vähemmän! SM-kärkipään joukkueet ovat kaikkitosi taitavia joukkueita :)

   Poista
 20. Ois itekkin ihan mahtavaa päästä mm-kisoihin! Ite en oo vielä ollu kertaakaan edes sm-kisoissa, mutta toivottavasti päästäisiin sm 2014 :D Niin ja tietenkin tsemppiä kisoihin vaikka siihen vielä aikaa onkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) No alle kuukaus enää ;-) Ei oo pitkä aika!

   Poista
 21. Mä olen joskus treenannut samassa tilassa cheerleadereiden kanssa ja voi jessus se oli kamalaa! :D Iso lauma likkoja jätti tavaransa sinne tänne vieden meidän treenitilamme ja oma valmentaja joutui karjumaan ohjeita, kun cheertytöt kikattelivat muista välittämättä. Jossain vaiheessa ilmoille sitten pärähti se musiikki TÄYSILLÄ ja päälle vielä se huuto, yhä uudestaan ja uudestaan. Ja koko tanner tärisi, kun likat juoksi lenkkareilla permantoa pitkin. :D Hieno laji, mutta suoraansanottuna vittumaista treenata samassa tilassa. Leadereille pitäisi olla kyllä aina ihan oma vuoronsa, ettei muiden tarvitsisi kärsiä tästä meluavasta laumasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo voin kyllä uskoa, että saattaa olla vähän rasittavaa välillä treenailla cheerleadereitten vieressä juurikin kovan musiikin ja huudon takia.. :( :-D

   Poista
  2. Mäki oon treenannu cheerienkaa samaa aikaa eikä se kyllä paljo hetkauttanu mun harjoittelua, koska ei ne tehny oikee mitää treeneissä. mm.15min juomatauot ja käydää faces välil tietty, pari kärrynpyörää sinne tänne ja sit taas istutaa... :D

   Poista
  3. No jos se "treenaaminen" on tollasta, niin ei kai se nyt ketään häiritse, mutta kun leaderit oikeasti treenaa, niin sen saa tuta myös muut, sen voin kertoa! :D

   Poista
  4. mäki oon treenannu samas tilas cheerien kans nii viimestää sillon näin millast se touho on ainaki sen yhen joukkueen kohal... just se et istuskellaan siel matol poruikois ja otetaan kuvii ja ollaan faces niin iphoneilla juomatauoil :D ja sit muutaman kerran jotain kohtii ja huutoo... sen oli kyl nii ärsyttävää se huutaminen! mutta eihän sitä tarvii niin paljo treenata jos mitallit tulee kumminki ! :)

   Poista
  5. Vai niin, olettekin sitten tainneet treenata jonku alkeisjoukkueen viekussa :) Tervetuloa vaan meidän treenejä joskus seurailemaan ;-) Siellä ei paljoa ehdi hengähtää! Hikeä ja kovaa työtä :)

   Poista
 22. Sulla on tosi ihana ja positiivisuutta huokuva blogi! Oon saanut sellaisen käsityksen että sun vanhemmat ei enää tän kauden jälkeen kustanna sun harrastusta, jos saa kysyä niin mistä syystä? Varmaan tosi sääli jos joudut luopumaan rakkaasta harrastuksesta. Tsemppiä kuitenkin MM-kisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti <3 Täytin tänä vuonna 18 vuotta, joten vanhempani eivät ole mitenkään ns. "velvollisia" maksamaan harrastustani. Olen myös ollut erittäin onnekas, koska he ovat näinkin pitkään sitä makselleet, vaikka kulut ovat olleet melko korkeita, koska parhaimmillaan ollaan saatettu käydä 3 kertaa vuodessa kilpailemassa ulkomailla. Ei kaikilla ole varaa maksella joka vuosi Floridan matkoja.. :( :-D

   Poista
 23. Minkälainen on sun mielestä hyvä flyer? Vinkkejä, minkälaista tykkäät nostaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä flyer on supertiukka ja notkea :) Ei haittaa, vaikka nousija olisi vähän pidempikin, kunhan häneltä löytyy vartalonhallintaa, jolloin nousija pysyy tiukkana ja nostajien on helppo nostaa häntä :) Tykkään nostaa nousijoita, jotka luottavat nostajiinsa ja uskaltavat kokeilla uusia juttuja :)

   Poista
 24. Mikset oo postaillu yli viikkoo, mut silti päivität instaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä itse bloggaajana kertoo, että kiireisinä viikkoina instagrammin päivittäminen käy hiukan nopeemmin ja helpommin kuin blogin:)

   Poista
  2. En oo saanut lisättyä kameraltani kuvia koneelle, koska mun kone on niin vanha ja ihan täynnä niin tänne ei mahdu enää kuvia :-( Mutta yritän nyt väsätä jotain! :)

   Poista
 25. Moi Anni! Onko 17-vuotias jo liian vanha aloittamaan cheerleadingin ja kuinka pitkälle tuon ikäisenä aloittaessa voisi päästä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän koskaan ole liian myöhäistä :) Jos haluaa päästä cheerleadingissa pitkälle niin on joko oltava hyvä perusta esim. aiempaa taustaa voimistelusta etc. tai sitten on vaan treenattava kovaa ja motivoituneesti! :)

   Poista
 26. Saitteks te noi finland-tuularit omiks vai vaan lainaks mm-kisojen ajaksi ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on lainassa liitolta kisojen ajaksi :)

   Poista
 27. Kauanko cheerleading kisat yleensä kestää ja mitä kaikkea siellä kisoissa tapahtuu (muuta kuin se suoritus)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä cheerleading kilpailut alkavat kilpailevien joukkueiden osalta aikaisin aamulla, koska yleensä aamuisin on ensin kenraali eli esitetään ohjelma tuomareille. Riippuu ihan siitä, kuinka paljon kilpailevia joukkueita on, että kuinka aikaisin kenraalien läpikäyminen on aloitettava. Ennen kenraalia lämmitellään ja kenraalin jälkeen on yleensä n. 4 h aikaa itse kilpailusuoritukseen, joten siinä välissä tehdään kisameikki ja syödään etc. Sitten ennen kilpailusuoritusta on taas lämmittelyaika, sen jälkeen itse kisasuoritus ja lopuksi palkintojen jako. Kilpailun kestoon vaikuttaa myös ovatko kaikki sarjat (juniorit, seniorit, tanssi, sekajoukkueet, naisjoukkueet, pienryhmät etc.) samana päivänä, vaiko jaettu usealle päivälle :)

   Poista
 28. Musta tuntuu hassulta kun omassa lajissa se ohjelma pysyy samana koko kauden, ellei sitä pidä/kannata jonkin syyn vuoksi jotenkin helpottaa tai vaikeuttaa, mutta pääpiirteittäin kuitenkin samanalaisena ja teillä sitä hiotaan ja muutetaan koko kauden ajan. Jopa musiikki voi vaihtua. Tuntuu niin erilaiselta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä joissakin kilpailuissa saattaa olla jopa eri säännöt, joten ohjelmaa on aina muutettava kilpailun sääntöjen ja vaatimuksien mukaiseksi :) Ja tottakai kehitymme koko ajan, joten haluamme aina näyttää uusimmat ja vaikeimmat taitomme kilpailuissa! :-)

   Poista
 29. onko sun joukkuekavereilla blogeja? :)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!