8. joulukuuta 2013

SM-kilpailut 2014

"They've promised that dreams can come true - but forgot to mention that nightmares are dreams too.."

Musta tuntuu, että eilinen on pelkkä paha uni. Illalla halusin vain nipistää itseäni, että heräisin SM-kisapäivään ja, että voisimme mennä tekemään uudestaan tasoisemme ohjelman. Tuntuu pahalta, todella pahalta. Eilen ei ollut meidän päivämme.

nimetön

SM-kisapäiväni starttasi lauantaiaamuna kello 5.50, kun herätyskelloni repi minut sängystä ylös. Raahauduin unisena keittiöön valmistamaan aamupuuroa ja aloin vetää vaatetta päälle. 6.30 lähdin kotoa kohti Helsingin jäähallia SM-kiertopokaali kainalossa. 7.45 tapasimme joukkueeni kanssa pukkarissa ja valmistauduimme kenraaliin, joka oli vähän vaille yhdeksän. Kenraali meni ihan mukavasti muutamaa pikku virhettä lukuunottamatta, mutta ainakin mulla on ollut aina sellainen "uskomus", että kenraalin pitääkin olla pikkusen heikompi, jotta itse kilpailusuoritus menisi sitten paremmin. Kenraalin jälkeen meillä oli ruokailu sekä vapaata aikaa levätä, laittaa hiuksia ja meikkejä valmiiksi sekä valmistautua kisaan haluamallaan tavalla. Mä otin pikku päikkärit ennen kuin aloin laittautua, koska olin jotenkin ihan superväsynyt.

013

Päätimme kokeilla tänä vuonna jälleen jotakin uutta: jätimme cheerleadigille tyypilliset lettinauhat kokonaan pois kisakampaukestamme. Pointtina oli, että halusimme näyttää enemmän urheilijoilta ja mielestäni lettinauhan pois jättäminen oli erittäin hyvä idea, vaikka aluksi sitä hieman vierastinkin. Tykkäsin muutenkin tosi paljon tämänvuotisesta kisakampauksestamme! Äitini muuten värjäsi perjantaina saavuttuaan Suomeen hiuksiini vaaleita raitoja, joita kisakampaus korosti kivasti.

044

Ihanat pikkuseni

1424571_720308567981886_2075617747_n

Hyvän valmistautumisen jälkeen lämppäsimme kilpailusuoritusta varten ja teimme kaikki rituaalimme. 15 maissa olimme valmiita ottamaan Helsingin jäähallin haltuun, kun juhlahetkemme koitti.

nimetön2

Karla <3

066

Kausijulkaisusta saattoi jälleen bongata tuttuja naamoja ;-)

010

Kisameikki oli jälleen lähes sama kuin SM-kilpailuissa 2013. Tykkään noista timskuista niin kovasti!

1467333_720308111315265_1869797057_n

nimetön1

1467333_720308114648598_118023003_n

056

Eliisa <3

Mutta mikä sitten meni pieleen?Kuten videolta voitte huomata, sijoituimme viidensiksi. Mokasimme todella pahasti (jälleen) yhden pyramidin ja otimme lähes jokaisen mahdollisen vähennyksen, joita kilpacheerleadingissa voi antaa. Ohjelmassamme oli kuitenkin myös todella paljon hyviä kohtia sekä upeita ja vaativia taitoja, joihin muut joukkueet eivät pysty. Virheemme olivat kuitenkin paljon suurempia ja vakavampia. Tuntuu niin epätodelliselta, että oikeasti pystyttiin ryssiä noin pahasti ja vielä SM-kilpailuissa, jotka ovat kauden tärkeimmät kilpailut, ja joissa jaetaan koko seuraavan vuoden edustusoikeudet. PM-, EM- ja MM-kilpailut menivät tänä vuonna Eliteltä sivu suun, joka on todella surullista.

Haluan kuitenkin omasta surustani huolimatta onnitella kaikkia joukkueita, jotka onnistuivat eilen! Erityismaininnat menevät meidän pikkusiskoille eli Jr. Elitelle, jotka tekivät hattutempun ja ansaitsivat upealla ohjelmallaan 3. peräkkäisen Suomen mestaruutensa. Myös Golden Spiritin Whitelightersien kaksi kierrevolttia, Spirit Shakin' Blizzardien upea saavutus SM-pronssi sekä Funky Team Gorillazien nappisuoritus ovat mainitsemisen arvoiset!

1480612_10151889895743300_811132405_n

Tässä vielä epäselvä kuva pisteistä, joista saatte hieman käsitystä virheidemme suuruudesta. 2x rajan ylitys (-10 p.), 1x epäonnistunut stuntti (-10p.), 1x epäonnistunut pyramidi (-10 p.) ja "sokerina pohjalla" 1x vaarallinen alastulo (-50 p.). Eli yhteensä vähennyksiä tuli 80 p. ja lajista tietämättömille voin kertoa, että se on ihan järkyttävän suuri määrä. 

Tällä hetkellä ajatukseni ovat melko sekavat. Ilmoitin eilen, että lopetan harrastukseni. Minulla oli siihen kaksi isoa syytä: 1. En tiedä riittääkö minulla aika, kun keväällä edessä on neljät ylioppilaskirjoitukset sekä pääsykokeisiin lukeminen. 2. Ajattelin, ettei minulla ole varaa uuteen kauteen. 

Kakkoskohdassa oletuksena minulla oli tietenkin, että saavuttaisimme jälleen tavoitteemme eli Suomen mestaruuden ja saisimme edustusoikeuden ulkomaan kilpailuihin. Näin ei kuitenkaan käynyt, joten nyt kaudesta on tulossa halvempi kuin koskaan ja edellisiin kausiin verrattuna lähes ilmainen. Olen valmistautunut henkisesti harrastuksestani luopumiseen viime kesästä lähtien, joten nyt kun jatkaminen ei rahan puolesta enää välttämättä olisikaan sula mahdottomuus, tuntuu kuin minulta olisi vedetty matto jalkojen alta. Tosiasia on, että ne ylppärit ja pääsykokeet kummittelevat edelleen siellä keväällä ja että lopettaminen tulisi vastaan kuitenkin ennemmin tai myöhemmin, kun lähtisin muualle opiskelemaan tai jostain muusta syystä. Todennäköistä nyt kuitenkin on, että lopetan ainakin joksikin aikaa ja katson, miten tämä elämä ja arki alkaa tästä rullaamaan eteenpäin ilman cheerleadingia. Nyt on silti jotenkin todella sekava ja epävarma olo, enkä oikeastaan tiedä, mitä tehdä.

Olen maannut lähes koko päivän sängyssäni tekemättä yhtään mitään. Olo on raskas, enkä millään jaksaisi alkaa tehdä rästissä olevia koulujuttuja. Palaillaan myöhemmin toivottavasti hieman positiivisempien ajatuksien ja fiilisten kera. Ihanaa alkavaa viikkoa teille muruset! <3

PS. Tuli kyllä oikeasti hieman kevyempi olo, kun sain rustattua ylös näitä ajatuksia tänne blogiini. Kiitos, kun jaksoitte kuunnella ja anteeksi tämä vuodatukseni :(

189 kommenttia:

 1. Mulle tuli niin surullinen olo sun puolesta Anni :( Voimia ja tsemppiä ihan hirmuisesti! <33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih ihana kiitos <3 Jep, eiköhän täältä vielä nousta, vaikka nyt ottaakin melko koville.. :(

   Poista
  2. Ihan varmasti nouset, sä oot sen verran vahva tyttö! Kaikkea hyvää sulle <3

   Poista
 2. Tiedän niin hyvin tuon tunteen kun epäonnistuu siinä missä olisi tärkeintä onnistua, mutta siihen epäonnistumisen tunteen lievittämiseen ei auta oikein kuin aika ja se että ei liikaa ajattele asiaa. Kukaan ei voi voittaa aina ja jokaiselle tulee huonompia päiviä siihen on vain pakko tyytyä! :)

  Te ootte joukkueenne kanssa näyttäneet kuitenkin kaikille että osaatte homman ja ootte saanneet ylpeenä edustaa suomea maailmalla. Tsemppiä joukkueelle jatkoon ja vaikka en sinua tunne toivoisin että joskus vielä vaikuttaisit cheerleadingin parissa jollain tapaa. Uskon että sulla olisi paljon annettavaa nuorille kilpailijoille!

  Ihanaa joulun odotusta sulle :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lämpimistä sanoistasi <3 Samoin!

   Poista
 3. toooosi paljon voimia ja tsemppiä ihana anni ! <3

  VastaaPoista
 4. Ja flamingot vauhdissa taas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei tällä hetkellä ole suurin murheeni, joten jos sinulla ei ole muuta kuin ikävää sanottavaa, tarvitseeko sanoa mitään?

   Poista
  2. Chillaaa bro :D

   Poista
  3. No huhhuh tuskimpa tolla flamingo kommentilla mitään pahaa tarkotettiin:)

   Poista
  4. No tuskinpa mitään hyvääkään! ;-)

   Poista
 5. "Ja kun myrskypilvet saapuvat
  Ja varjot lankeaa
  Voit luoda katseen taivanrantaan
  Sillä mestari palaa"

  Luulen, että tää kappale on tärkeä sulle, joten siksi. :)

  VastaaPoista
 6. Missä kohti sä suunnilleen olet tuolla? :) ja uskon että nyt harmittaa ja paljon, mutta kyllä se siitä helpottaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrevolttiheitoissa heitän kaikista vasemmanpuoleisimmassa heitossa oikealla :)

   Poista
 7. Anteeksi ei liity postaukseen mitenkään mut onko noi punaiset shortsit semmoiset alusshortsien tapaset ja laitetaanko niitten alle ns.toisia alusshortseja? Ja sain kuulla että mm-kisapaikka ei ole aivan varma vielä?voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ei sitä kisapaikkaa kyllä viidensille tulla antamaan, oli Elite miten hyvä tahansa.

   Poista
  2. Joo laitetaan toiset alusshortsit alle. Ja MM-kisapaikka vahvistetaan aina vuoden alussa ja yleensä se edustusoikeus annetaan aina voittaneelle joukkueelle, ei missään nimessä siis meille :-D

   Poista
 8. Voi että kävipä harmittamaan suosikkibloggarin puolesta, ettei kisat tällä kertaa sujuneetkaan nappiin :( mut ootte älyttömän upea ja vahva ryhmä kaikesta huolimatta ja kylhän sä sen tiiät mut anyway oot älyttömän upea tyttö ja ihan varmast pääset tän surkeen sattumuksen yli :) Tsemppiä ja kaikkee hyvää sulle ja nii joulunodotuksia kans! <3

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä! Vaikken lajista mitään tiedä niin vaaralliselta näytti toi yks kohta missä kaks tyyppiä vaan putoaa:( ei kai käynyt pahasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä kohdasta se "vaarallinen alastulo" tulikin. Ja ei onneksi käynyt pahasti.

   Poista
 10. Ai hitsi toi polvi lukkoon -pose näyttää tuskalliselta jonka melkein kaikki vetää joka kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se kyllä satu yhtään, voit vaikka kokeilla! :)

   Poista
 11. Voi ei, voin vaan kuvitella millaset fiilikset sulla nyt on :( Itelläni otti tosi koville luopua yli 10 vuoden jälkeen rakkaasta tanssiharrastuksesta, vaikka en missään vaiheessa kilpatasolla treenannutkaan. Pyrkiminen kävi kyllä usein mielessä mutta ei sitten tullut lähdettyä. Eli jollain tavalla ainakin vähän tiedän minkälainen olo sulla nyt ehkä on, vaikka varmasti sun kokemat tunteet on vielä monin verroin voimakkaampia kuin itelläni. Voimia ja tsemppiä sulle Anni!♥

  VastaaPoista
 12. Jos olet kesästä asti henkisesti valmistautunut harrastuksestasi luopumiseen, niin kannattaa nyt ottaa se askel elämässä ja luopua siitä:) oot saavuttanu sen ansiosta vaikka kuinkapaljon kaikkea, joten älä anna tämän yhden epäonnistumisen sivuttaa niitä kaikkia muita positiivisia muistoja. Tiedän omasta kokemuksestani että kilpalajista luopuminen ottaa koville kun se on ollut niin suurena osana elämää, mutta kannattaa muistaa että maapallolla elää tuhansia ihmisiä onnellisesti ilman esim cheerleadingia niin voit aloittaa nyt uuden elämän ilman sitä:) sun on pakko jossain vaiheessa päästää irti ja siirtyä eteenpäin, ja mun näkökulmasta nyt olisi sen aika:)! Oot hieno tyttö ja todella esimerkillinen:) saan aina energiaa kun luen sun kuulumisia joten nyt vaan nenä pystyyn ja kohti uusia haasteita:)!

  VastaaPoista
 13. Pakko sanoa, että ihan hyvä ettette voittaneet. Ei siksi että yrittäisin tehdä sinulle pahaa mieltä, vaan siksi, että olitte varmoja voitostanne. (Sanoit itsekin, että luulit niin, ettei sinulla olisi varaa seuraavaan kauteen)
  Vaikka ilman pisteiden menetystä olisitte olleet voittajia, en lohduttaisi itseäni sillä, koska ette osanneet tehdä tasoistanne ohjelmaa, toisin kuin monet muut. Samat jutut tippuivat karsinnoissa, muut olisivat tajunneet ottaa ne pois ohjelmasta.

  Olen pahoillani tästä, mutta piti vaan sanoa. Ja ei, en ole joku katkera hävinneestä joukkueesta. Anteeksi ja tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kuitenkin muistaa, että kisasuoritus on vain yksi monien joukosta. Elite on varmasti lukuisat kerrat saanut tuon kyseisen pyramidin onnistumaan ilman minkäänlaisia alastuloja. Valitettavasti kaikki ei mennyt ihan putkeen smk- ja sm-kisoissa, mutta ei se mielestäni silti tarkoita, ettei ohjelma olisi ollut Eliten tasoa. Mikään joukkue ei pysty aina tekemään puhdasta ohjelmaa, olivat stuntit yms. sitten minkä tahansa tasoisia.

   Poista
  2. Sun tekstistä selkeesti huomaa, että tiedät tän aiheuttavan pahaa mieltä Annille (tai ainakin epäilet) joten onko sitä pakko sanoa ollenkaan? Kaikki olisivat varmasti pärjänneet ilmankin sun kommenttia. Totta kai saa odottaa voittavansa, ei se ole väärin. Me suomalaiset vaan usein tulkitsemme itsevarmuuden heti ylimielisyydeksi. Toki toinen joukkue oli näissä kisoissa parempi, muttei se tarkoita tasollista paremmuutta.

   Poista
  3. Anni myös tiesi että heillä on mahdollisuus voittoon ja minusta on hyvä että ottaa silloin huomioon, mitä laji voisi mahdollisesti tulevalla kaudella kustantaa, etenkin jos siihen ei ole automaattisesti varaa.

   Poista
  4. Me tiesimme, että voitto olisi selvä, jos tekisimme puhtaan suorituksen, emmekä saisi mitään vähennyksiä. Olimme valmistautuneet tekemään puhtaan suorituksen, mutta näin ei ikävä kyllä käynyt. Muut sen sijaan onnistuivat ja siksi ansaitsivat ohjelmallaan voiton.

   Poista
 14. Ai että harmittaa teiän puolesta ja etenkin sun, kun olit juuri päättäny lopettaa :/ Niinkin kliseiseltä, kun tää kuulostaa, niin kyllä se siitä :) Kaikki kääntyy vielä parhain päin! Paljon tsemppiä ens kevään opiskeluhaasteisin ja selkeyttä sulle elämään! Toivon niin kovasti, että elämä alkaa sujua, vaikka se on varmasti hankalaa näin suuren elämänmuutoksen jälkeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei tää kyllä kivalta tunnu, ja nyt vielä kun alkoi uudelleen mietityttää toi lopettaminen ja, että teenkö oikein..

   Poista
 15. Paljon tsemppihaleja vielä <3 Sen unohdin kirjoittaa!

  VastaaPoista
 16. ANNI ÄLÄ LOPETA ! TÄSTÄ ETTE VOI KUIN PARANTAA ! NOUSETTE YHDESSÄ UUTEEN KAUTEEN JA VOITATTE KAIKEN . Nyt teillä on aikaa levätä ja kerätä voimaa nousta taas huipulle. Olet nii lahjakas (olin kisoissa ja näin sinut) että sinä voit oikeasti päästä todella korkealle vielä. Nostakaa elite ylös !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Elite vielä nousee parempana kuin koskaan, se on varma :)

   Poista
 17. Toi yks tyttö tippuu aika pahan näköisesti... :(
  Harmi juttu! ;(

  VastaaPoista
 18. Ilman vähennyksiä olisitte olleet ylivoimaiset voittajat, sillä voittajan pisteet eivät eroa paljon teidän pisteistänne vähennysten kera. Minua harmittaa joukkueenne puolesta, sillä teillä on niin paljon osaamista ja sitten käy näin ja vielä SM-kilpailuissa.

  VastaaPoista
 19. Minä neuvoisin sinua nyt jättämään cheerleadingin. Mitä pidempään mietit ja pidät kiinni, sitä vaikeampaa irti päästäminen on tulevaisuudessa. Olen ollut itse samanlaisessa tilanteessa (tosin eri laji) ja tein sen virheen etten koskaan opetellut kunnolla päästämään irti ja lopettaminen olikin yksi elämäni vaikeimmista asioista, sillä en halunnut hyväksyä sen elämän vaiheen päättymistä. Sinä olet jo kesästä asti valmistautunut tähän ja nyt kun olet tehnyt päätöksesi, pidä siitä kiinni. Uudet haasteet ja elämän käänteet odottavat sinua! :)

  VastaaPoista
 20. aloin itkeä kun luin tätä.. voimia sulle anni! kaikki kääntyy vielä parhain päin "mestari palaa"

  VastaaPoista
 21. Harmi juttu, mutta aina ei ehkä kuitenkaa kannata luottaa siihen, että ''kenraali meni huonosti --> kisa menee hyvin''. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no tuskin anni luottikaan :DD

   Poista
  2. tällee kaikki cheerit nykyää aattelee! naurettavaa mielestäni :D tiputtaa tahallaan pyrtsejä kenraalissa, jotta kisa menis sit hyvin :O

   Poista
  3. Minulla ei tulisi mieleenkään, että tiputtaisin tahallaan mitään. Tarkoitin vain tekstissä sitä, että vaikka kenraali ei ollut täydellinen, ei se huolestuttanut minua vaan olin todella varma mennessäni tekemään kilpailusuoritusta.

   Poista
  4. Ja esimerkiksi teatteri- ja musiikkihommissa on ns "taikausko" että jos kenraali menee "huonosti" niin esitys/tositilanne menee hyvin :) tämä ei suinkaan tarkota sitä että luotetaan että menee hyvin, tottakai h-hetkellä tehdään täysillä parhaansa mutta sellanen uskomus on ihan yleinen :)

   Poista
 22. Mistä löysit pisteet? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne lähetettiin seuramme yhteyshenkilölle s.postiin.

   Poista
 23. Ei kannata ihan takki auki sinne kisoihin lähteä. Täällä uhosit, että voitatte sm ja silleen. Tässä lopputulos. Jos teillä ja voittajilla olisi ollut puhdas ohjelma, teidän pisteet eivät edes olisi paljoa toisista eronneet! Niin pieni ero, että sieltä huomaa että kohta alkaa teitä parempia joukkueita löytyä ja mennä teidän ylitse. Se kertoo myös paljon sinusta että tässä postauksessa et edes onnittele voittajaa vaan "erityismaintoja" wfcn toiselle joukkueelle esimerkiksi. Puhtaalla ohjelmalla ennen voititte ylivoimasesti, ette enää. Ei ole mitään järkeä tehdä stuntteja jotka eivät ole teidänkään tasoa! Miten voit kehuskella niitä kun ette saanut niitä menemään? Nyt vähän nöyrempää asennetta Anni. Tämän ei ollut tarkotus satuttaa tai mitään muutakaan mutta vähän faktoja nyt tiskiin. Tsemppiä sulle kaikkeen mitä päätätkin tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elite on aivan omaa tasoaan! Moni muu joukkue ei pysty tekeemään näitä samoja stuntteja. Se, ette parissa kisoissa stuntit eivät onnistu, ei meinaa etteivät Eliten jäsenet niitä osaisi. Jos et itse ole Elitessä, et voi tietää mitä tytöt osaavat ja mitä eivät!
   Nyt vähän valoja! Sanoit, että juttusi olivat faktoja. ''..et edes onnittele voittajaa!''. Jos luet tarkemmin, niin Anni kyllä onnittelee postauksessa kaikki ohjelmassaan onnistuneita joukkueita!
   Tässä oli sinulle siis vähän faktoja. Ei tarvitse pahoittaa toisen mieltä vielä enemmän!
   Temppiä Anni sulle kaikkeen!<3

   Poista
  2. Enpä kyllä muistaakseni ole kertaakaan täällä uhonnut, että voittaisimme. Mutta salaisuus se ei ole, että voittoa tavoittelimme. Jos kisasuorituksessa yksi stuntti sattuu putoamaan, se ei luultavasti suoraan tarkoita sitä, etteikö stuntit olisi "meidän tasoamme". Stuntit ovat onnistuneet treeneissä lukemattomia kertoja, nyt vain kävi näin.

   Poista
 24. Huomaa että olette ylimielisiä jo siitä, että ensimmäinen stuntti jona tippui, sitä ei edes viitsitä pistää takasin ylös vaikka aikaa olisi ollut ja aletaan mököttämään. Ja kun pyrtsi tippu niin hymyt hyyty. Siitäkin lähtee varmasti pisteitä että mäkötetään tanssi loppuun. Hyvä että hävisitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ylimielistä on jos ei nosta stunttia takaisin ylös? Harrastatko itse tätä lajia? Jos harrastat, niin kyllä varmasti tiedät kuinka kovat paineet kisoissa on ja kuinka vaikeaa olisi saada stuntti takaisin ylös ja silti pysyä kärryillä, että missä kohin on ohjelma menossa. Ja tottakai siinä joskus hymy hyytyy kun jokin ei mene puhtaasti. Jos kuvittelet itsesi tuohon pyrtsiin, niin olisitko itse kovin iloinen jos joukkuekaverisi tippuu korkealta ja voisi saada pahoja vammoja? Voin vaikka vannoa ettet olisi.
   Ilkeää sanoa: ''Hyvä että hävisitte!''
   Kaikilla, siis ihan kaikilla menee joskus huonosti. Elitellä meni nyt. Se ei silti tarkoita, että pitää vielä lietsoa sitä pahaa mieltä Eliten jäseniin.
   Pistää vihaksi tämmöinen käytös! Häpeäisitte suomalaiset! Älkää aina sanoko äänen sitä mikä tulee ensimmäisenä mieleen! Ajatelkaa muidenkin tunteita! Näillä teksteillä ette satuta vain Annia, vaan kaikkia Eliteläisiä, heidän perheitään ja kaikkia faneja, jotka ovat ylpeitä tästä joukkueesta!

   Poista
  2. Enemmän valmennusta, treeniä ja kehonhallintaa, niin olisi tämäkin ohjelma sijoittunut varmasti hyvin :)

   Poista
  3. Oletko koskaan kuullut, että kilpailusuorituksessa saattaisi jännittää tai tulla hetkellinen ajatuskatkos etc.? Ehkä kyseinen ryhmä ei osannut odottaa, että stuntti tulisi alas, koska yleisesti ottaen kaikki stunttimme ovat todella varmoja. Kun näin pääsee kuitenkin käymään, on varmasti hetkellisesti ajatukset hieman sekaisin, eikä välttämättä heti pysty korjaamaan tilannetta, jolloin ei välttämättä enää edes saa laskuista kiinni.

   Anonyymi 10.19 se tuskin on valmennuksesta ja treenistä kiinni, kun treenaamme kuitenkin suomalaisista cheerleadingjoukkueista eniten. Kehonhallintakin on mielestäni joukkueessamme yleisesti ottaen hyvä, mutta eipä sen lisääminen koskaan pahitteeksikaan ole.

   Poista
 25. No hei, olen sitä mieltä, että sun kannattaisi nyt lopettaa, koska olit päätöksen jo tehnyt. Vaikka ei niin kalliiksi tulisikaan, niin sun aikaasi se veisi edelleen paljon, todella orjuuttava harrastus siihen uhrattavan ajan perusteella. Olet antanut jo lajille niin paljon omaa aikaasi. Ja huom. asuinpaikkasi voi opiskelujuttujen vuoksi olla elokussa jo ihan muu kuin nykyinen, jolloin lopettaisit kuitenkin. On tosi rankkaa lukea pääsykokeeseen suoraan ylppäreiden jälkeen, etenkin, kun suuri osa kauppikseen pyrkijöistä alkaa valmistautumaan heti joulun jälkeen. Tai sitten, jos pidät suosiolla välivuoden ja jatkat harrastusta ja alat n. vuoden päästä lukemaan kauppiksen pääsykokeisiin. Vaihtoehtojahan on on monia. Tsempit sulle kuitenkin!

  VastaaPoista
 26. Hyvä että säkin tajuat joskus ettei aina voi olla paras kaikessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä sen tiedän, mutta aina kannattaa silti pyrkiä parhaaseen :)

   Poista
 27. Ei se 5. Sija ole pelkkää pudotusta. Sen huomaa että muiden joukkueiden taso alkaa ylittämään kohta teidän tasoa. Teidän pitäisi kehittyä nopeammin tai teidät saadaan kiinni. Siellä on voittajat vuodessa kehittynyt esimerkiksi todella huimasti, ja jo 3 vuotta sitten huomasi että kohta sieltä tullaan ja jyrätään kovaa. Tsemppiä kuitenkin. Ei kukaan varmasti sun tunteisiin samaistumaan pysty ja kaikilla omat selviytymiskeinot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten niin 5sija ei johdu pelkistä pudotuksista? Tyhmäkin huomaa että jos pudotuksien vähennykset lisätään pisteisiin olisivat he voittaneet? Ja toistaiseksi ei kellään naistenjoukkueella ole edes neljää kierrevoltti heittoa kun elitellä on viisi jo nyt.. ja elite on kehittynyt kahden vuoden sisään mielettömän paljon! Jos yhtään olet heidän ohjelmiaan seurannut...

   Poista
  2. Katsoppa muitten ohjelmia uudestaan ;)

   Poista
  3. Ikävä kyllä pelkät pisteet eivät ratkaise vaan voitto tulee parhaalla sijaluvulla. Tietysti nämä kaksi kulkevat melkolailla käsi kädessä, mutta pelkät pisteet eivät ratkaise. Naisten tanssisarjan toisilla oli esimerkiksi voittajia korkeammat pisteet.

   Poista
  4. Tottakai kaikkien joukkueiden taso nousee koko ajan, mutta kyllä mä silti sanoisin, että Elite on ainakin vielä tällä hetkellä melko kaukana muista :) Jutut vaan on pidettävä ylhäällä se on fakta.

   Poista
 28. Minun mielestä tämä on vain hyvä ''näpäytys'' elitelle ja valmentajille, nyt ainakin tajuatte että ette ole oikeasti niin hyviä kuin uskotte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi samaa mieltä tuosta "näpäytyksestä", mutta tosin siinä mielessä, että huomasitte myös muiden joukkueiden pystyvän voittamaan teidät. Vaikka Elite olisi kyllä voittanut puhtaalla ohjelmalla, ei se piste ero wf:n tai enkeleihin olisi ollut suuri. On totta, että Elitellä on kovia ja vaativia stuntteja mitä muut joukkueet eivät tee (ainakaan vielä), mutta esim. Wf ja Enkelit ovat kehittynyt vuosien aikana todella paljon ja kolkutellut jo pidempään sitä 1 sijaa. En tiedä näinkö omiani lauantaina, mutta taisit käydä onnittelemassa wf voiton johdosta ja mikäli näin teit, niin se oli todella hienosti tehty :) toivotan sinulle paljon tsemppiä tuleviin kirjoituksiin ja pääsykokeisiin. Ps. Olit kyllä yhtä nätin näköinen luonnossa kuin näissä kuvissakin, ehkä jopa nätimpi luonnossa ( vaikka sinut monesti olen kisoissa nähnytkin) :)

   Poista
  2. tää menee nyt kyllä jo ihan yli. elite on voittanut kaksi kertaa mm-pronssia, kyllä ne nyt vaan on hyviä eikä siitä ole vastaan sanomista. mestaritkin voi silti epäonnistua, ja nyt kävi näin. turha silti väittää että elite olisi huono joukkue, sillä sitä se ei ole. elitellä on täysi oikeus uskoa olevansa hyviä koska sitähän he ovat. nyt valoja.

   Poista
  3. Elite käy aina onnittelemassa voittajia/mitalisteja jokaisissa kilpailuissa, oli heidän sijansa mikä hyvänsä. Tämä on kunnioitettava teko.

   Poista
  4. Mielestäni olemme Eliten kanssa juurikin niin hyviä kuin uskomme. Nyt vain ei ollut meidän päivämme. Virheitä sattuu jokaiselle. Jos olisimme tehneet puhtaan ohjelman, uskoisin, että piste-ero olisi ollut paljon suurempi kuin vain, jos lisättäisiin vähennykset eli -80 p. nykyisiin pisteisiimme, koska tottakai pudotukset vaikuttavat kaikkiin muihinkin pisteisiin mm. tiukkuus, yhdenaikaisuus, koreografia, innostavuus ja lista vaan jatkuu!

   Ja jep meillä Elitessä on tapana käydä aina reilusti onnittelemassa muita urheilijoita, koska tottahan se on, että lauantaina sen päivän paras voitti, mitä sitä kiistelemään :)

   Poista
 29. Kurja kuulla, kuinka pettynyt olet :/ Totta se on, että harmillisia nuo vähennykset, mutta toivottavasti ymmärrät, ettei suorituksenne silti huono ollut! Teillä oli todella hieno ohjelma ja erittäin vaativia juttuja, pettynyt tuohon suoritukseen ei saisi olla. Niitä huonoja vetoja sattuu välillä kaikille, tällä kertaa teille. Kiva, että muutkin pääsevät välillä täyttämään top-sijoja ;) Teidän tiimi on mahtava joka tapauksessa! Tsemppiä joukkueelle ja sulle! :) Olette esikuvana monille suomalaisille lajin harrastajille, joten älkää antako tämän lannistaa teitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hei vielä semmonen, että mikäli mietit vielä lajin jatkamista, muista pitää mielessä, että tämän lajin pariin et välttämättä enää lopettamisen jälkeen pääse. Ainakaan samoissa merkeissä ja samojen ihmisten kanssa! Joten jos haluat jatkaa rakasta lajia vielä kauden, käytä mahdollisuus, nyt kun on vielä mahdollista :)

   Poista
 30. Todella ikävä kuulla sun olevan noin surkeena :( Ymmärrän siis kyllä, mutta tulee oikein paha mieli sun puolesta. Näin sut kisoissa, kun olin ite siellä valmentajana! Teki mieli moikata ja sanoa tsemppiä kisoihin, mut olit niin keskittyneenä kisajuttuihin, etten viittiny, enkä uskaltanu. Kuvista oonki aina kattonu että vau miten kaunis oot, mutta niin oot kyllä livenäkin, kun nyt ekaa kertaa näin sut! :) Oot mielettömän ihana ihminen, paljon voimia sulle! <3

  VastaaPoista
 31. Huomaa taas tämän kuinka helppo tulla anona tänne kommentoimaan, huoh ! Mut tsemppiä sulle Anni ja eikö se nii mee että virheistä oppii <3 kaikki tekee virheitä....

  VastaaPoista
 32. Olin katsomassa kisoja ja teillä oli toooosi hieno ohjelma!!! Siinä oli niin paljon hyviä osioita, että harmitti kyllä tuo yksi iso epäonnistuminen :(

  Oikeastaan mua harmitti kyllä tänä vuonna kisoissa, kun niin monella joukkueella oli pudotuksia. Onko ohjelmat liian vaikeita vai mikäköhän siinä on syynä? Katsojana sitä toivoo vain onnistumisia kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :-( En osaa sanoa. Ihanne tilannehan olisi se, että jokainen joukkue onnistuisi ja tekisi parhaimman suorituksensa, jolloin voisi reilusti todeta kuka oli oikeasti taitavin ja paras.

   Poista
 33. No eihän voittoa tule, jos ei ikinä riskeeraa mitään, olen sitä mieltä! Jos olisitte menneet perusvarmalla ohjelmalla, tuskin voittoa olisi edes voinut tavoitella. Näin ummikon silmiin tuo pudotus näytti silti aika hurjalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Ja jep, pudotus oli aika paha :-/

   Poista
 34. Onnea SM voitosta Wild Flyersille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Annin blogihan on just eikä melkein oikee paikka tulla WF:n tyttöjä onnittelemaan :DD Jos oikeasti heitä haluaisit onnitella, laittaisit taatusti onnittelusi paikkaan, josta he kaikki varmasti näkevät sen.

   Poista
  2. Niin, tytöt pääsevät kyllä varmasti elämään nyt unelmaansa :) Harmillista vain, että toisen epäonni on toisen onni..

   Poista
 35. Millä perusteella TIESITTE voiton olevan selvä ? Oletitte että tottakai olemme parhaita kaikista kuten ennemminkin. "Muut ovat paljon surkeampia kuin me." He nyt vain saavuttivat teidän tasonne ettekä ole mitään speciaaleja kuten olette niin luulleet. Ikävää että pinkki kupla ympäriltänne poksahti viimeinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesimme, että teemme vaikeustasoltaan sen verran vaativampia juttuja, että jos saamme kaiken onnistumaan, saamme parhaat pisteet.

   Poista
  2. Nyt näyttää siltä, että tämän kommentin lähettänyt anonyymi ei ymmärrä cheerleadingistä mitään. Vaikka Elite ns. epäonnistui näissä kisoissa, joukkueen melkein kaikki osa-alueet ovat paljon edellä muita. Esimerkiksi stunteissa ja heitoissa on vaikeustasoa niin paljon, että monenkaan joukkueen parhaat ryhmät eivät edes pysty suorittamaan niitä, kun Elitellä ne tekee koko joukkue. Kyllä nyt jokainen cheer-joukkue tiesi Eliten hakevan Suomen mestaruutta, koska he tekivät yksinkertaisesti kaikkein hankalimpia juttuja. Ja vaikka jotkin jutut tulivat tällä kertaa alas, ei se tarkoita ettei joukkue olisi niitä osannut. Tuskin Eliten valmentajat olisivat jättäneet mitään toivomisen varaa ohjelmaan. Mitenkään Wild Flyerseja väheksymättä, Elite olisi voittanut selkeästi puhtaalla ohjelmalla. Mutta cheerleading on tosiaan laji, jossa vain yksi suorituskerta ratkaisee. Se on aivan sama miten monta kertaa on tehty puhdasta ohjelmaa tai ei ole tehty, ainoastaan kisasuoritus ratkaisee.

   Mua itseäni vähän harmittaa, että Elite ei voittanut, mutta tällaista kilpaurheilu on. Joskus voittaa, joskus häviää. Jaksamista sulle Anni! Kyllä se fiilis ajan myötä helpottuu, itsekin olen joskus kokenut aivan samanlaisia pettymyksen tunteita :)

   Poista
 36. Olin eilen todella harmissani kuullessani sijoituksestanne, sillä olisitte todellakin sen voiton ansainneet. Pidä kuitenkin mielessä, oli päätös mikä tahansa jatkamisen suhteen, että olet cheerleadingissä saavuttanut jo lähestulkoon kaiken mitä vaan pystyy. Olet aivan huippu ja niin on Elitekin, vaikka eilen ei teidän päivä ollutkaan. Tsemppihalauksia sinne kovasti!

  VastaaPoista
 37. Opitpahan ettet aina voi saada kaikkea :) Ja viides sija, onko se jotenkin huono?! Voi hyvänen aika ole tyytyväinen edes johonkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei pliis, väitätkö rehellisesti ettet itse olisi pettynyt? Kaksinkertainen suomen mestari ja mm-pronssimitalisti, niin siitä viidennelle sijalle on oikeesti aikamoinen pettymys kelle tahansa!

   Pitää vaa tulla tänne kiusaamaan toista todella typerällä ja aiheettomalla kommentilla!

   Poista
  2. samaa mieltä anonyymin 21.57 kanssa, ja annihan on pettynyt koska heillä tuli niin paha moka? tuskin itsekkään olisit kovin iloinen jos teillä olisi tullut vaarallinen alastulo, tottakai sitä saa olla pettynyt jos ohjelma ei mennyt nappiin, eivätkä he voineet näyttää parastaan ja saada siten tasoistansa sijoitusta

   Poista
  3. Jos tavoitteena on SM-kilpailuista 1. sija ja maailman mestaruus niin kyllä, viides sija on silloin aika huono :)

   Poista
 38. Epäonnistuminen varmasti harmittaa. Katoin tuota videota ihan haltioissani, koska olette niin taitavia. Hei, mokia tekee jokainen mutta ne opettaa. Sinä ja koko teidän joukkue on niin taitava, että ei syytä murhetimiseen! Moni ei pysty samaan. Tsemiä<3

  VastaaPoista
 39. Teidän ohjelmanne on selvästi ylitse muiden joten harmittaa todella kovasti teidän puolesta !:( tsemppiä sulle Anni kovasti !! teidän voitto olisi ollut ylivoimainen ilman vähennyspisteitä !:( varmasti aivan kamala fiilis !!!

  VastaaPoista
 40. Ihan hyvä juttu että ette voittanu, opittepahan vähän sitäkin ettette aina voi olla kaikessa parhaita. Ja viides sija sitä paitsi on hyvä sijoitus, olkaa jumalauta ylpeitä elkää kitiskö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tavoitteena on 5. sija niin sitten se varmasti on hyvä, mutta meillä oli tavoitteena 1. sija :)

   Poista
 41. Usko pois, monikaan ei pystyisi samanlaisiin suorituksiin mihin te, olkaa ylpeitä itsestänne! :) Everyone wants a life without pain, but there is no rainbow without rain <3 tsemppiä!

  VastaaPoista
 42. Oikeesti iso kiitos sulle tosta viime postauksesta, luin sen ennen kun valmistauduin itse tekemään ohjelma suoritustani ja varmasti se vaikutti positiivisesti. Harmi että elitelle kävi näin mutta hienosti otitte sen vastaan. Tilanne mikä tilanne se on haltuunotettu tilanne ;) so proud of you <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että edes jollain meni hyvin :')

   Poista
 43. Oma akrobatia ohjaajani, joka on yksi Suomen huipuista ja tehnyt akrobatiaa työkseen monta vuotta (mm. ulkomaisissa sirkuksissa), on sitä mieltä että cheerissä esim. erilaiset otteet ovat aika huonoja, ja ylipäätänsä lajille tekisi hyvää saada harjoitella enemmän akrobatiaa. En muista enää kuinka hän perusteli asiaa mutta hänen sanoissaan on perää, sillä joka kisoissa joku tuntuu horjuvan ja putoavan. En sano tätä pahalla, vaan toivon että cheer todella saisi tulevaisuudessa paremmat puitteet akrobatian harjoitteluun ja kehittymiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entisenä cheerlederina olen samaa mieltä, treeneihin tarvittaisiin lisää mm kehohallintaa jota omassa joukkuessani oli ehkä 1\4.

   Poista
 44. kirjoitat nää sun tekstit niin että niitä jaksaa lukea loppuun saakka ja jotenkin vaan niin käsittämättömän koskettavasti että toi sun fiilis tuntuu tänne asti! oot ihana :)!

  VastaaPoista
 45. Voi luoja millaisia kommentteja oot taas saanu.. Siis ei siinä mitään, että oma mielipide tullaan kertomaan, mutta noi "hyvä ettette voittaneet/hyvä että sä tajusit, ettei aina voi olla kaikessa paras" -kommentit menee jo vähän yli. Miksi pitää olla ilkeä? Mä en voi käsittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin minä. Aivan kuin se ei olisi jo tarpeeksi raskasta, että näin kävi. Pitää tulla vielä kääntämään veistä haavassa.

   Poista
 46. Hei nyt taas ihmiset järki käteen ! Miksi pitää tahallisesti provosoida annia ja yrittää pahentaa hänen pahaa oloaan?
  Jokainen kilpaurheiluja tietää, että välillä ohjelma ei mene putkeen. Se ei tarkoita että ohjelma olisi liian vaativa. Eliten tasoinen joukkue ei ikinä jättäisi ohjelmaan epävarmoja stuntteja. Onhan myös taitoluistelun MM-kisoissa luistelijat kaatuneet jopa top3, mutta se ei tarkoita etteivätkö he osaisi kyseistä temppua. Se ei vaan sillä kertaa mennyt putkeen. Eliten ohjelma oli pudotusta lukuunottamatta todella vaikea ja vaativa ja muilla joukkueilla ei ollut samaa vaikeutta. Sm karsintojen perusteella saakin mennä varmana kisaamaan, kuk tiedetään pusteiden perusteella voiton olevan varma puhtaalla ohjelmalla. Kukaan ei kuvittele mokaavansa kisoissa. Ei yksikään kilpaurheilija.
  Suomalaiset ovat katkeraa ja kateellista kansaa, mikä on surullista. Jos joku menestyy seurataan kateellisena vieressä ja heti kun nähdään se pieni särö täydellisyydessä hyökätään tätä ihmistä vastaan. Kuten osassa kommenteissa täällä.
  Miltä sinusta tuntuisi jos sinulle tärkeä asia menisi aivan pieleen ja kaikki vain toteaisivat sinulle ansaitsevasi sen kun olit liian varma osaavasi sen? Ja itse tiedät osaavasi sen, se ei vain nyt onnistunut.
  "Se miten puhut toisista kertoo enemmän sinusta itsestäsi"
  Tsemppiä Anni tulevaan<3 olet upea nuori nainen ja tahdonvoimallasi sinulla on monet ovet auki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni olet oikeassa, kiitos näistä sanoista :-) kauheeta lukea noita muita kommentteja... Miksi pitää tahallaan aiheuttaa pahaa mieltä vielä lisää, kun suunsa voisi pitää kiinni..?

   Poista
 47. Mä olen asunut ulkomailla nyt 1,5 vuotta, ja todellakin pistää silmään täälläkin esiintyvä suomalainen kateus. Nyt sen huomaa, kun asuu muualla ja näkee miten muualla asioihin suhtaudutaan.

  Ja sit suomalaiset ei ees häpee sitä, vaan on vaan ylpeitä omasta kateudestaan ja pahansuopuudestaan. Jo näinkin nuoret ihmiset (oletan, että nuoret täällä kommailee). Kysynpä vaan, että missä on menty pieleen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan osaa vastata kysymykseesi.. :-/

   Poista
 48. Ensinnäkin Anni hienoa että avauduit rehellisesti omassa blogissa asiasta vaikka tiesit hyvinkin että varmasti tulee negatiivisia kommentteja positiivisten lisäksi. Olin itse joukkueeni kanssa hieman samassa tilanteessa lähes viisi vuotta sitten, kisojen kovimmat ennakkosuosikit ja mm-edustajat mutta SM-kisoissa kävi juuri samalla tavalla, pyramidit tippuivat ja unelma voitosta jäi jäähallin kanveesille. Eli tiedän miltä teistä tuntuu ja en ymmärrä miten joku täällä kehtaa sanoa muutakuin että Elite olisi voittanut puhtaalla. Vaikeustaso on ihan eri luokkaa kuin muilla. Kuinka pieni ero on epäonnistumisen ja onnistumisen välillä, se on osa cheerleadingiä.

  Lopetin myös cheerleadingin aikoinani, aloitin ulkomailla vielä sen vuodeksi mutta lopetin hiljattain. Jos päätat tehdä lopettamispäätöksen, muista että elämässä on muutakin ja kerran cheerleaderi, aina cheerleaderi; ne kokemukset ja opetukset mitä kaikkea cheerleading on antanu sulle, säilyy sussa koko loppuelämän.

  Voimia ja tsemppiä Anni! On ilo lukea blogiasi xxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se osa ehkä tekeekin cheerleadingista niin upean ja kiehtovan lajin, mutta on se tappio silti aina yhtä karvas.. Kiitos todella paljon kauniista sanoistasi <3

   Poista
 49. Itse lajin harrastajana voin sanoa etten olisi ikinä itse pystynyt kirjoittamaan noin hyvin lauantain jälkeen, tai tiedän miten koville se ottaa! Tsemppiä <3

  VastaaPoista
 50. Lueskelin kisojen jälkeen tuota lopettamispostausta ja jäin miettimään että haluatko lopettaa sitten kuitenkaan juuri tähän. Itse olen sitä mieltä että jos sinulla vain on vielä mahdollisuus jatkaa niin jatka! Koska myöhemmin sinua saattaa alkaa kaivelemaan asia :) Itseäni harmittaa kovasti että jouduin lopettamaan, kun sennujoukkueemme jäsenet muuttivat eripuolille opiskelemaan eikä joukkueeseen jäänyt enään jäseniä.

  Ohjelmassanne oli paljon hyviä juttuja, mutta niin kuin joku mainitsikin niin KAIKKI epäonnistuvat joskus. Nyt oli teidän vuoronne. Harmittavasti oli myös muilla joukkueilla tiputuksia tänä vuonna. Ymmärrän että teitä harmittaa paljon - se on ihan oikeutettua! Ainoa asia vain joka minulle jäi mieleen negatiivisesti oli että muutamat HAC cheer-momit käyttäytyivät asiattomasti kun olimme iloisia ystävämme menestyksestä Smash-joukkueessa.

  Kaikkea hyvää sinulle mitä ikinä päätätkin! xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Ikävää kuulla, että seuramme vanhemmat eivät ole osanneet käyttäytyä..

   Poista
 51. ymmärrän hyvin miten hamittaa, loistojoukkue ja tottunut sinne kärkipaikkoihin niin totta kai harmittaa. Mutta näin amatöörin silmään näytti kyllä hyvältä, oon aina ihaillu tota lajia :D

  VastaaPoista
 52. Mä en lajista mitään tiedä, mutta näin ulkopuolisen silmin ohjelmanne näytti upealta ja teidän jengin nimi on ihan maallikonkin korviin kantautunut! On todella sääli että teidän (tai siis sun) vikat kisat meni näin :( Se jättää ns vähän paskanmaun suuhun varmasti ja karvaan pettymyksen vaikka tietää, ettei se ole teidän tasoa! Kirjoitin itse viimekeväänä lukiosta ja kirjoituksien ja lakituksen jälkeinen aika on kyllä todella erilaista ja uutta.. Elämä muuttuu vaikkei sitä tahtoisikaan. Siksi oon ihan sitä mieltä omasta kokemuksesta että ehkä nyt on just se hyvä aika keskittyä erilaiseen tulevaisuuteen kun asiat tulevat anyway muuttumaan. Olisiko cheer sulle enää se sama nyt kun se on lähes ilmaista ja kaikki ne matkat ja kunnon treenit ja hullut kisat ovat poissa? <3 edellinen postauksesi oli upea, katsele niitä hyviä hetkiä ja tiedosta se kuinka hyviä olette! Tsemppiä siihen mitä päätätkään tehdä! Xx

  VastaaPoista
 53. He, jotka kirjoittavat asiattomia kommentteja ovat joko nuoria, tai eivät muuten tunne Level 6 -tason sääntöjä tarpeeksi hyvin voidakseen tarkastella asiaa realistiselta kannalta. Kaikki, jotka tuntevat Level 6 -tason säännöt, tietävät, mitä teknistä vaativuutta ICU Worlds -kilpailuissa joukkueilta vaaditaan yltääkseen kärkeen.

  Arvostelukaavakkeiden nojalla voidaan todeta, että muut suomalaiset naisten joukkueet, kuin HAC Elite, eivät tekniseltä taitotasoltaan yllä arvostelukaavakkeiden korkeimpiin pisteskaaloihin ICU Worldseissa. Silti tosiasiassa edes HAC Elite ei yllä Norjan ja USA:n tasolle, sillä piste-erot MM-kilpailuissa ovat olleet suuret edellisinä vuosina. Näinollen vaativimpia taitoja tekevään suomalaisjuokkueeseen verrattuna muun edustajan, tässä tapauksessa FT Wild Flyers, piste-ero Norjaan ja USA:han tulee olemaan tänä vuonna entistäkin suurempi. Palkintosijojen saavuttaminen on melko epätodennäköistä.

  Henkilökohtaisesti en usko, että Suomi tulee koskaan saavuttamaan MM-kultaa tässä lajissa, edes 10 vuoden päästä. Ei naisten, eikä sekajoukkueiden sarjassa, mikä tahansa suomalainen joukkue sitä tavoittelisikin. Mitali on silti mahdollinen, kuten on jo nähty kahdessa sarjassa viime vuonna. Pronssia parempaa en silti usko Suomen saavuttavan lähivuosina.

  Terveisin, 7 vuotta Level 6 -tasolla kilpaillut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän joukkue joka sinne lähetetään ala opettelemaan vaikeampia temppuja ;) kuka joukkue se sitten ikinä onkaan. Wf teki tasosensa ja siksi puhtaan ohjelman SMmeihin ja varmasti parantaa tasoa MM meihin. Näin sen kaikilla joukkueilla tulisi mennä, tasavarmat ohjelmat.

   Poista
  2. Miksi pitää epäillä muiden joukkueiden taitoja, kehitystä ja mahdollisuuksia? Kyllä, Elitellä on enemmän tiettyjä stuntteja ja voltteja ohjelmassaan verrattuna muihin, mutta se ei tarkoita sitä, että muut joukkueet eivät voi kehittyä ja voittaa. MM-kisoihin on vielä aikaa ja edustavan joukkueen taidot tulevat aivan varmasti vielä kehittymään. Ja onhsn se jo kerran nähty, kun esim. paristuntin kulta napsahti suomeen monien yllätykseksi.

   Poista
  3. Entäpä Northern Lightsien Diamondsien mm-hopea muutamia vuosia taaksepäin? Harmi, että koko joukkue lähti sen jälkeen vaihtoon ja taso tippui romahtamalla.

   Poista
  4. Kiitos Cocoa rakentavasta ja asiantuntevasta kommentistasi! :) Uskon, että WF tulee kehittymään vielä lisää ennen MM-kisoja, mutta aikaa on silti rajallisesti, kun MM-kisat ovat jo maaliskuussa. Ehkäpä WF saa vahvistuksia muista joukkueista, jolloin taso nousee vielä lisää. Kuten sanoin Norjaan ja USA:han on kuitenkin vielä pitkä matka. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, tehdäänhän mekin Eliten kanssa kuitenkin aika monilla osa-alueilla WF:ää vaativampia juttuja, mutta jos ei saa niitä vaativia juttuja onnistumaan, niin silloin on mahdollista pärjätä myös hieman helpommalla ohjelmalla, jos se on siisti ja varma. Eihän sitä ole kiveen kirjoitettu, ettei Norja ja USA koskaan mokaisi.

   Poista
  5. Aika törkeää Anni hei! Jos katsot heidän ohjelmaa, niin heillä oli sama pyramidi kuin teillä (niistä mitkä ylös menivät ;)) ja sekin onnistui teitä paljon paremmin, samanaikasesti ja horjumattomasti. heidän joukkue on kehittynyt vuodedsa paljon enemmän kun te olette junnanneet paikoillanne. Onko tappio nyt noin vaikea niellä?

   Poista
  6. "aika monilla osa-alueilla". En sanonut, ettäkö kaikilla osa-alueilla. WF:ät ovat todella taitavia tyttöjä ja tekivät lauantaina selkeästi parhaan ohjelman, mutta turha siitä on lähteä kiistelemään etteikö meillä olisi esimerkiksi ollut vaativammat stuntit, heitot ja akrot. Ja jos olet koskaan verrannut esimerkiksi jokaista SM-kisaohjelmaamme 2012-2014 huomaat kyllä, että olemme mennyt hurjasti eteenpäin juurikin stunteissa, heitoissa ja akrossa. Pyramideissa ei ole tapahtunut niin suuria harppauksia.

   Poista
  7. Diamondsien mm-hopea oli silloin mahdollinen kun ICU:ssa ei ollut vielä jäsenmaita niin paljoa

   Poista
 54. Ihan uskomattoman hirveää, että jotkut kokevat tarvetta tulla v*ttuilemaan sinulle tähän(kin) postaukseen.. Se johtuu varmasti kateudesta ja heidän omasta pahoinvoinnistaan (jota ei tietenkään saisi suhun purkaa!!) olethan fiksu, kaunis ja kykenevä moniin urheilusuorituksiin joihin ei moni, ainakaan minä, muu pystyisi ja elämäsi vaikuttaa muutenkin hienolta. Tulee vain niin paha mieli sun puolesta, kun näkee, että sulla on rankkaa asian suhteen jo muutenkin, ja jotkut näkevät tarpeelliseksi kääntää veistä haavassa... Tsemppiä jatkoon! Ja kiitos upeasta blogistasi, inspiroit varmasti monia:)

  VastaaPoista
 55. Anni älä lopeta :*( sait niin monta uutta syytä jatkaa . Sä olet niin huikea urheilija että vielä ei ole sun aika luopua siitä . Sä ja elite vielä nousette.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elite varmasti nousee vielä parempana kuin koskaan, siitä ei ole epäilystä!

   Poista
 56. Juu ei kaikki kateutta ole, minua lähinnä esimerkiksi hirvittää miten kukaan ei ota pyrtsistä yhtä tyttöä kiinni, muutama jäi vain tuijottamaan ainoastaan 1 yrittää.. Ei ihan huippu urheilijamaista jonka jälkeen aletaan mököttämään... Mitä nousijalle olisi voinut sattua?:/ se taitaa olla tärkeempää kuitenkin että henki olisi voinut lähteä kuin että sijoitutte 5. Treeneissä kannattaa pyrtsien romahtamista myös jatkossa harjoitella..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tosissaanko luulet että tahallaan pudottivat tytön maahan asti. Eiköhän noita putoamisia treeneissäkin tule ja sitä kautta myös harjoitellaan niitä?? Itse en todellakaan usko että kukaan haluaisi tahallaan satuttaa joukkuetoveriaan. Todella lapsellista edes väittää sellaista. Tuosta pudotuksestahan myös lähti eniten niitä pisteitä, eiköhän jo senkin vuoksi joukkue yritä ottaa jäseniään kiinni. Välillä tulee mietittyä, että mihin narikkaan ihmiset jättävät aivonsa ennen kun tulevat tänne kommentoimaan...

   Poista
  2. Mun mielestä toi koko putoaminen tapahtui niin nopeesti, ettei siinä hirveesti ton paremmin pystyis edes reagoimaan.

   Poista
  3. Kyllä munkin mielestä huippuurheilija osaa laittaa kädet alle ja edes yrittää ottaa kiinni.. Heillä pitäisi olla jo nopeat reaktiot tuolla tasolla :)

   Poista
  4. Mielestäni tässäkin näkyy cheerleadingin heikko akrobatia tausta, sillä noin monta ihmistä nostaa muutamaa tyttöä ja silti yksi lentää alas korkealta, kukaan ei ollut ottamassa kiinni, ei kehonhallintaa, ei havaittu virheitä, ei osattu korjata jne. Etenkin kun kyseessä on noinkin nopeatempoinen laji, kehonhallinnan ym. pitäisi korostua entisestään. Toivon myöskin tälle lajille parempaa tulevaisuutta akrobatian harjoittelun suhteen, sillä se varmasti tekisi paljon!

   Poista
  5. Voisitteko kokeilla itse tuollaista pyramidia ja sanoa sitten... Toki pitäisi ottaa kiinni, mutta se aika on sekuntin murto-osia, jossa pyrtsi muuttuu sellaiseksi ettei sitä enää voi pelastaa... Koska horjuminenkin ON mahdollista pysäyttää ja onnistua pyrtsissä. Voitte te kommentoijat vähän miettiä, että haluatteko pahentaa jo alunperin allapäin olevien tyttöjen mieliä entisestään? Ette tiedä miltä ko. tilanne tuntuu ellette ole siinä itse olleet. Ja jos Anni olisi valehdellut että 5sija on ok, olisi siitä silti tullut haloo, että miksi valehtelee... Rehellisyys maan perii! Ja herää vaan kysymys, että miksi ihmiset ylipäätään vaivautuu kommentoimaan ja lukemaan postauksen jos on vain toisen mielen TAHALLAAN pahoittaminen mielessä... Voisitte edes nimellä pistää.. Ja ihana banneri Anni! <3

   Poista
  6. Yleensä tämän tapaiset pyramidit epäonnistuessaan putoavat taaksepäin, jonka johdosta suurinosa spottereista oltiin sijoitettu taakse. Jostain kumman syystä tällä kertaa pyramidi epäonnistui ja vielä kummemmasta syystä se kaatui eteenpäin, jossa ei vain luultavasti ehditty reagoida pudotukseen tarpeeksi aikaisin, joka on todella surullista.

   Kiitos <3

   Poista
 57. Uus banneri on ihan tajuttoman upea!! Sä olet niiin kaunis Anni <33 :)

  VastaaPoista
 58. Aivan ihana uusi banneri! Raikas ja talvinen! Pidän myös kampauksestasi, itsekö olet sen tehnyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Letin teki joukkuelaiseni äiti, koska se kuului kisakampaukseemme.

   Poista
  2. Letin teki kyllä joukkuetoverisi, hupsu :)

   Poista
 59. mistä toi sun valkoinen takki on ostettu?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Canada Goosen takki ja löysin sen kirpparilta! :)

   Poista
 60. Hieno banneri. Onko toi ganada goose takki aito? Mistäs hankit?

  VastaaPoista
 61. Moi Anni! En ole tainnut koskaan kommentoida mitään sun blogiisi vaikka olen seurannut tätä jo jonkin aikaa. Nää viimeiset kaksi postausta oli kuitenkin niin ajatuksia herättäviä, että oli pakko tulla kommentoimaan. Mä en itse ymmärrä cheerleadingista mitään mutta olen harrastanut luistelua jo kohta 15 vuotta. Aloitin 7-vuotiaana ja olen nyt 22-vuotias. Luultavasti lopetan rakkaan harrastukseni ensi keväänä, joten vaikka en cheerleadingista mitään ymmärrä, niin tiedän, miltä harrastuksesta, joka on ollut niin iso osa elämää, luopuminen tuntuu. Se ei todellakaan ole mikään helppo päätös. Haluan kuitenkin itse ajatella niin, että sitten on enemmän aikaa muille kivoille asioille. Mitä tähän postaukseen tulee, niin osa näistä kommenteista pistää todella harmittamaan. Musta tuntuu, ettei kaikilla näistä kommentoijista ole käsitystä siitä, millaista urheilu teidän tasollanne on. Jos on mahdollisuuksia voittoon, niin tottakai sitä lähdetään hakemaan. Epäonnistuminen harmittaa aina, varsinkin silloin, kun olisi mahdollisuus pystyä parempaan. Jos totuus on se, että puhtaalla ohjelmalla olisitte voittaneet, niin mun mielestä siinä ei ole mitään ylimielistä sano sitä. Epäonnistumisetkin kuuluu huippu-urheiluun ja aina ne kaikkein parhaimmatkaan ei voi onnistua. Vaikka tosiaan en mitään cheerleadingista ymmärrä, niin uskon, miten pettynyt ja surullinen olet. Vaikka teidän ohjelmassa tuo epäonnistuminen olikin, niin muuten olitte mun mielestä tossa videolla aivan huikeita! Mä oon aina ihaillut sun cheerleading-harrastusta. Musta tuntuu ihan uskomattomalta, että joku voi oppia tossa lajissa noin taitavaksi. Itsestäni ei ikinä olisi samanlaiseen. Sulla on ihana, inspiroiva ja monipuolinen blogi, kiitos siitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti <3 Kiitos kaikille teille, jotka jaksatte tsempata näillä positiivisilla kommenteillanne! :')

   Poista
 62. Toivon sinulta että tekisit raikkaita ulkoilma talvipostauksia meille, jossa näkyy kokonaiskuva sun talvivaatetuksesta :)

  VastaaPoista
 63. Heips anni ! Ei sulla oo tietoa että onko se mun voittama obh nordica muotoiluharja jo lähtenyt tulemaan kun ei ole vielä tullut ? :o (ninnijonttu@hotmail.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mua neuvottiin vain antamaan sun sähköpostiosoitteesi eteenpäin, ja lopusta piti vastata Indiedays. Onko suhun otettu yhteyttä sähköpostitse? :)

   Poista
  2. On otettu joo, pyydettiin koko nimi ja osote ja sen oon jo viimeviikon alussa laittanu. :o

   Poista
 64. Mietin muuten, että mitä mieltä sinä Anni olet aidoista turkiksista? Kun kuitenkin käytät aitoa turkista sekä esim. Uggin tuotteita jotka eivät varsinaisesti eläinystävällisiä tuotteita ole? Eihän kaikki ole eikä tarvikaan olla eläinrakkaita, mutta mietin vain minkälaisia ajatuksia sinulla on asiasta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin aluksi että: "Mietin muuten, että mitä mieltä sinä Anni olet aidoista turkkilaisista? " :'D

   Poista
  2. joo, mäkin mietin samaa. toi takki on sinällään hieno mut surettaa pohjattomasti ajatella että joku on kuollut pelkän takin takia :'(

   Poista
  3. Mä kyllä koen olevani aika eläinrakas, mutta toi turkisasia nyt on aika vaikea. Olen vastaan sellaista "epäinhimillistä" toimintaa, joka kohdistuu eläimiin, kuten niitä kun näkee videoita, joissa revitään turkit eläviltä eläimiltä pois päältä. En kuitenkaan ole asioista niin valveutunut, että esimerkiksi tietäisin täysin, miten omat UGG:ini esimerkiksi ovat valmistettu. Kyllähän niitä eläimiä kuolee ikävä kyllä ihan vaan siihenkin, kun syömme niiden lihaa, joten en sitten tiedä onko se paljon suurempi paha, että niiden nahkaa tai turkkeja käytetään vaatteissa? Todella vaikea sanoa.

   Poista
  4. Ihminen jalostaa tuntevista ja ajattelevista olennoista, samankaltaisista luontokappaleista kuin ihminenkin on, itselleen ruokaa. Se ei vain syö sitä elääkseen, vaan elää sitä syödäkseen. Ihminen kokee olevansa kaikkien yläpuolella ja satuttaa eläintä ettei joutuisi itse kärsimään. Turkiksien käyttö on julmaa, siinä missä ruuaksi jalostettujen, huonosti kohdeltujen eläinten syöminen.

   Poista
 65. voii sul on ihan super ihana banneri tulee tosi hyvä mieli ku katon sitä kuvaa !<3
  mut tsemppiä sulle tosi paljon ja pärjäile !<33

  VastaaPoista
 66. Oikeesti voi hyvää päivää näiden kommentoijien kanssa...Ei selkeestikkään ole mitään ideaa, että mitä tää laji on ja kuinka hiton hyvä joukkue ootte Eliten kanssa, kun tulee kommentteja tyyliin "hyvä, että viimeinkin tajusitte, ettette oo niin hyviä kun luulette!" Ja että "Hyvä kun hävisitte!"... Valoja tauluun ja faktoista tietoa, kiitos! Kiehuu päässä tämmönen touhu...

  VastaaPoista
 67. Mitäs valmentajat? Karsiutuukohan osa joukkueesta mogien vuoksi ulos?:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmentajat olivat tottakai ihan yhtä pettyineitä kuin me urheilijatkin, koska ovat tehneet mieletöntä työtä joukkueemme hyväksi. Virheet, joita ohjelmassa kävi, eivät olleet yksittäisten urheilijoiden aiheuttamia. Together we stand, together we fall, joten kukaan ei tipu sen takia :)

   Poista
 68. Epäonnistuminen harmittaa aina ja en usko, että yksikään täällä kommentoineista voisi väittää toisin. Ja tuosta "ylimielisyydestä".. eikö kisoihin mennä aina voittamaan? Eikö saa olla itsevarma? Itsekin olen cheerleader ja mielestäni lajin kisoihin kuuluu osaltaan sellainen "me ollaan parhaita" -tyylinen meininki. Hyvällä maulla siis, ei kukaan ole toisia arvostelemassa tai lyttäämässä toisia joukkueita alas. MM-kisoissakin suht monen joukkueen musiikeissa kuulee lausahduksia siitä, kuinka palataan parempina kuin koskaan ja näytetään muille tms.

  Ei vaadi paljoa just tajuta että Elite treenaa vaativimpia stuntteja kuin muut. Kyllä minäkin Annin tavoin olin varma Eliten voitosta. Ja puhtaalla ohjelmalla näin olisi luultavasti käynytkin. Tiedän kokemuksesta itsekin, että jos varmat stuntit eivät sujukaan kisamatolla niin meneehän siinä pasmat sekasin. Ja ohjelma on vietävä loppuun asti vaikka siinä fiilis vähän katoaisikin.

  Ihan valtavat tsempit sulle Anni ja koko Elitelle. Mä uskon teihin! <3
  Ja mitä ikinä päätätkään cheerin suhteen niin yks on varma, cheerhymy ei katoa koskaan ;)

  VastaaPoista
 69. Voi hitsi miten mua rupes harmittamaan, lähes ihan järkytyin tosta että lopetat, mutta etenkin jos oot jo viime kesästä saakka miettinyt tota niin ehkä se on ihan fiksu päätöskin :) Ainahan voit sitten aloittaa uudelleen, kun on aikaa ja voimia siihen taas, ymmärrän että varmasti tulevat kirjoitukset ja pääsykokeisiin luvut vie sen verran aikaa ettei riitä enää rakkaalle harrastukselle aikaa, mutta tsemppiä! <3 Oot upee likka ja kyllä se siitä! Keep going girl ! ;) Kaikki loppuu aikanaan, niihän se vaan on!

  VastaaPoista
 70. Voi ei tuli ihan paha olo sun puolesta :( Lisäksi vielä nämä ilkeät kommentit mitä et ole todellakaan ansainnut pistää vihaksi :( Paljon tsemppiä ja aivan ihana tuo uusi banneri :)<3!

  VastaaPoista
 71. Toi on kyl niin totta kisasuorituksessa,että jos joku menee pieleen ni on vaikee koota siinä ittensä ja tsemppaa loppuun saakka.. Kokemusta on. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 72. Oon seurannut sun blogia yli vuoden ja tää on siitä saakka ollu mun ehdoton lemppari ! Tää postaus oli ihanan erilainen, kun muut ja kirjoitit sun ajatukset tosi hyvin. Vaikka lopetat cheerin toivon, ettet todellakaan lopeta tätä blogia. Oot ihana <3

  VastaaPoista
 73. Wau toi sun banneri, tosi ihana! :) Itekkin ihmettelin kovasti teidän 5.sijaa, ja harmittaa teidän puolesta aivan valtavasti :( Mut lukuunottamatta noita pudotuksia tms. teidän ohjelmassa, se oli aivan älyttömän mahtava, te ootte sika kovatasonen jengi, ja uskon Eliten nousevan vielä, viimestään sit ens SM-kisoissa! :) Teil on ihan huikeet taidot :o <3

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!