5. tammikuuta 2014

2014 I'm ready for you

2014

Usein vuoden lopussa tai alussa tulee pysähdyttyä hetkeksi miettimään, mitä edellinen vuosi piti sisällään sekä mitä uusi vuosi tuo mukanaan tullessaan. Vuosi 2013 oli minulle unohtumaton. Vuonna 2013 edustin Suomea kilpacheerleadingin naisten maajoukkueessa MM- ja EM-kilpailuissa, kirjoitin ylioppilaskirjoituksissa kaksi eximiaa, vietin upeita hetkiä läheisteni seurassa, voitin Hair Icon 2013 -tittelin sekä matkustelin paljon. Kävin viime vuonna ensimmäistä kertaa New Yorkissa sekä Skotlannissa ja matkustin myös Floridaan sekä muutaman kerran äitini luo Saksaan.

Tuleva vuosi 2014 tulee olemaan monella tapaa hyvinkin erilainen verrattuna edelliseen vuoteen. Tänä vuonna cheerleadingin tilalle tulee opiskelu ja kuntosali. Tosin ilmoittauduin kylläkin muutama päivä sitten yhteen paikalliseen cheerjoukkueeseen, joka treenaa 1-2 kertaa viikossa tässä ihan kotikulmillani, koska haluaisin hieman ylläpitää akrobatiataitojani, vaikken enää aktiivisesti lajia harrastakaan. Noin kerran viikossa cheerleadingin muistelu saattaa muutenkin olla ihan hyvää vastapainoa salitreenille. Keväällä musta tulee täti sekä tänä keväänä kirjoitan viimeiset neljä ainetta, äidinkielen, matematiikan, englannin ja saksan, ylioppilaskirjoituksissa ja toivottavasti myös valmistun lukiosta kiitettävin arvosanoin. 

Keväällä minulla alkaa myös toinen haastava rupeama nimittäin pääsykokeisiin lukeminen. Tavoitteenani olisi päästä opiskelemaan kauppatieteitä. En ole vielä täysin varma, mikä on ensisijainen hakukohteeni, mutta Tampere, Helsinki tai Turku tuntuisivat ainakin tällä hetkellä aika houkuttelevilta. Järjestyksestä en vielä osaa sanoa. Olen nyt alkuvuodesta googletellut paljon erilaisia valmennuskursseja, mutta niiden tarjonta on niin laajaa ja hinnat päätähuimaavia, joten ihan pyörällehän tässä pää menee. Siksi olisinkin erittäin kiitollinen, jos jollain teillä olisi suositella hinta-laatusuhteeltaa hyviä valmennuskursseja Helsingissä. Vastaukset olisivat myös toivottuja mahdollisimman pian! Olen kuullut paljon hyvää sekä Hentusen että Ekonomistin valmennuskursseista. Hentusen kurssit ovat kylläkin jo kaikki täynnä, joka sekin kertoo minusta jo hieman kurssien laadusta. Kurssien hinta olisi kuitenkin ollut sen verran suolainen minulle (yli 2000€), että tuskin olisin sitä valinnut, vaikka tilaa olisikin ollut. Ekonomistin kursseja sen sijaan ei ole hinnalla pilattu, joten niitä voisin harkita tosissaan, ellei jollakulla teistä ole niistä jotain erityisen negatiivista sanottavaa? Ja jos siellä ruudun toisella puolen olisi joku kevään 2014 abiturientti, joka myös suunnittelisi Ekonomistin valmennuskurssille menemistä, niin voisit pistää minulle vaikkapa sähköpostia (annib-a@suomi24.fi), jotta voitaisiin ilmoittautua kurssille mahdollisesti yhdessä ja siten hyödyntää kaverialennus! :)

Kesällä, kun pääsykokeiden tulokset tulevat saan tietää mahdollisen uuden asuinpaikkani. Ja vaikkei opiskelupaikkaa tulisikaan, on muutto silti kesällä ajankohtainen. En vain tiedä vielä minne. Kesällä musta tulee myös virallisesti inttileski!

Kokosin tähän postaukseen hieman ajatuksiani quote-kuvien muodossa. Nämä ovat samalla vähän niin kuin niitä kuuluisia uudenvuodenlupauksiani tai ainakin unelmiani.


This year I wil..

1.1. Menestyä kevään ylioppilaskirjoituksissa ja päästä lukemaan kauppatieteitä.

Tämä tulee vaatimaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä minulta sekä ymmärrystä läheisiltä. Pääsykoe luku-urakka, kun tulee verottamaan niin kamalasti sitä kallisarvoista aikaa. Mua kuitenkin auttaa ajatella, että nyt kun kerralla vetäisi samaan syssyyn nämä ylppärit ja pääsykokeet niin sitten se olisi siinä! Ei se loppujen lopuksi ole kuin yksi kevät elämästäni, joten eiköhän hoideta se kunnialla pois alta!

2. Purkaa stressiä ja paineita kuntosalilla sekä treenata itseni sellaiseen kuntoon, että voin sanoa päässeeni tavoitteeseeni, ja mielellään pysyä siinä! ;-D

Kuntosalilla tulee varmasti vietettyä paljon aikaa varsinkin tulevana keväänä, kun pitää välillä koittaa nollata luku-urakan aikana. En yhtään pistä kyllä pahakseni tälle ajatukselle, koska pää ja kroppa varmasti kiittävät minua sen jälkeen! ;-) Enää minun ei myöskään tarvitse säästellä salilla cheerleadingin takia, vaan voin treenata ihan niin kovaa kuin tahdon!3. Olla parempi ihminen.

Tämä koskee kaikkia läheisiäni niin poikaystävääni, perhettäni kuin ystäviänikin. Vaikka välillä kiukuttaisi ja stressaisikin, en halua purkaa sitä läheisiini, kuten olen tähän asti usein saattanut tehdä. Ihmiset ympärilläni ovat kuitenkin se suurin voimavara, joka minulla on, joten haluan kohdella heitä heidän ansaitsemallaan tavalla oli tilanne mikä tilanne. Kun asuu yksin erossa perheestään oppii arvostamaan yhteisiä hetkiä paljon enemmän ja nyt kun minulla ei ole enää paljon aikaa vievää harrastusta haluaisin myös panostaa ystävieni ja perheeni näkemiseen hieman enemmän. Se tosin on varmasti jälleen melko haastavaa, kun lukeminen starttaa täysillä, mutta pyrin kuitenkin pitämään luku-urakasta välillä viikonloppuisin lomaa ja pyhittää sen läheisilleni. Ehkä sitten jaksaa lukeakin taas ahkerammin, kun on saanut hetkeksi irrottautua kirjoista ja rentoutua läheisten seurassa. 

4. Matkustaa, nähdä, kokea, tuntea ja elää!

En taida olla siinä mielessä kovinkaan kummallinen tapaus, että rakastan matkustelua! Mun mielestä maailman näkeminen on rikkaus, jota ei voi rahassa laskea. Olen ollut todella onnekas, kun olen päässyt matkustamaan lyhyen elämäni aikana vaikka minne, mutta tänä vuonna haluaisin kokea hieman erilaisia reissuja kuin aiemmin. Se tosin vaatisi myös hieman rahaa, joka taas saattaa tuottaa ongelmia, mutta hei ainahan sitä saa unelmoida! Ja jos tekee tarpeeksi hommia ja pistää rahaa säästöön, niin eiköhän sillä ainakin jonkun matkan saisi. Tänä vuonna haluaisin palkita itseni ylppäri ja pääsykoe luku-urakan jälkeen ensimmäisellä yhteisellä ulkomaanmatkalla jonnekin lämpimään poikaystäväni kanssa. Olemme olleet yhdessä Virossa, muutaman kerran äitini luona Saksassa sekä laskettelemassa Alpeilla, mutta missään lämpimässä emme ole käyneet yhdessä rentoutumassa. Poikaystävälläni alkaa myös heinäkuussa armeija, joten olisi kiva päästä ennen sitä viettämään kaksinkeskeistä aikaa jonnekin paratiisiin. Olemme myös alustavasti puhuneet hieman tyttökavereideni kanssa, että lähtisimme porukalla Espanjaan samoille kulmille, jossa yksi ystävistäni vietti viime vuonna 8 kuukautta työharjoittelussa. En ole koskaan reissannut ystävieni kanssa ulkomaille, joten tämäkin reissu olisi kerrassaan mahtavaa toteuttaa!


Minua on jälleen alkanut houkutella myös ajatus ulkomailla asumisesta. Olen jo pitkään haaveillut ulkomailla asumisesta, mutta aika ei ole koskaan tuntunut "sopivalta". Nyt olen kuitenkin tajunnut, ettei aika tule varmasti koskaan olemaan täydellinen, mutta jos haluaa kokea jotain uutta, on vain lähdettävä. Ensi syksy olisi todella otollinen aika lähteä maailmalle, kun lukio loppuu keväällä ja poikaystävä lähtee armeijaan kesällä. Olisimme joka tapauksessa viikot erossa poikaystäväni kanssa, joten mikä olisikaan tämän parempi ajankohta? Ajatus tuntuu samaan aikaan todella houkuttavalta sekä hieman pelottavalta. Haimme ennen joulua siskoni kanssa töitä jopa Australiasta ensi syksylle, muttei meitä valitettavasti valittu kyseiseen tehtävään. Äitini luo Saksaankaan lähtö ei olisi ollenkaan hassumpi vaihtoehto. Kun lukio loppuu, kaikki ovet ovat avoinna. Vaikka opiskelupaikka lohkeaisikin ensiyrittämällä, voisi opiskelujen aloittamista hieman lykätä ja katsella vähän maailmaa ennen sitä. Ja nämä puheet eivät nyt sitten tarkoita, että mitään olisi lyöty lukkoon. Kunhan vain availen hieman unelmiani.


Ja nyt onkin sitten aika jättää puheet sikseen, koska eivät ne unelmat puhumalla toteudu vaan tekemällä!


Kuvat: Weheartit


Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä ajattelin kertoa teille, että pieni rakas blogini täyttää tänään vuosia! 3 vuotta kirjoittelua tulee tänään täyteen, joka tuntuu musta aika hurjalta ajatukselta. Ajatella, että olin vasta 15 vuotias aloittaessani tämän touhun ja nyt lähestyn jo 19. ikävuotta. Blogini postauksista voi havaita sekä fyysisen että henkisen kasvuni. Joskus vanhoja postauksiani selatessa meinaan kuolla myötähäpeään itseäni kohtaan ja tekisi mieli hävittää osa postauksista jonnekin bittiavaruuteen, mutta toisaalta tämä blogi pitää sisällään tarinan nuoruudestani, joka ei välttämättä olisi ehyt, jos poistaisin runsaalla kädellä vanhoja postauksiani. Toki on pakko myöntää, että jotain ihan turhia hömppäpostauksia olen jo sieltä poistellut, mutten kovin paljoa. Ja vaikka nyt höpöttelinkin niistä vanhoista postauksista, niin ei niitä nyt tarvitse lähteä heti kaivamaan esiin ja lukemaan! ;-D

Haluan kiittää teitä lähemmäs 2000 rekisteröitynyttä seuraajaa sekä useita tuhansia muita seuraajia, jotka vierailette blogissani päivittäin. Vuorovaikutus kanssanne on tämän blogin se niin sanottu "suola" tai miksei sokerikin. Siksi pyytäisinkin teiltä lukijoilta, että aina kun teillä tulee joku positiivinen ajatus lukiessanne blogiani, olisi erittäin toivottavaa, että jakaisitte sen kommenttiboksissa lukuhetken jälkeen. Kirjoittelen kuitenkin suurilta osin tätä blogia oman iloni lisäksi myös teidän iloksenne, joten olisi kiva kuulla, jos jokin postaus on miellyttänyt tai muuten vaan teidänkin ajatuksianne! Teidän kommenttinne ja läsnäolonne nimittäin motivoivat mua ihan hurjasti tähän hommaan. 

Toivottavasti pystyn tarjoamaan teille tulevan vuoden 2014 aikana vielä monta ihanaa lukukokemusta sekä kuvien kautta myös visuaalisia elämyksiä. Tämä vuosi loistakoon erilaisuudellaan ja olkoon se siksi edellistäkin upeampi!

103 kommenttia:

 1. Sinä olet IHANA! Tykkään blogistasi todella paljon, postauksia on ilo lukea ja kauniit, laadukkaat kuvat vielä päälle niin eihän se voi olla muuta kuin hyvä! :) Ihana lukea sun ajatuksista ja tavoitteista elämässä! Toivottavasti unelmasi käyvät toteen! :)

  Itse olen lukion ykkösellä, mutta haaveissa on jo pidempää ollut, että lukion loputtua lähtisin ulkomaille opiskelemaan. Katsotaan minne elämä vie.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Mulla on ollut aika samanlainen asenne "Saa nähdä, mitä elämä tuo tullessaan" ;-)

   Poista
 2. Lasketteletko sä laudalla vai suksilla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suksilla, mutten kovin hyvin :)

   Poista
  2. Entäs millä sun poikaystävä :) ?

   Poista
 3. Anni sun blogi on ihan mahtava :-) Aina täytyy muutaman kerran päivässä käydä kurkkaamassa, jos olisi uusi postaus tullut! Jokaisen postauksen jälkeen päivä piristyy kummasti, sun blogisi on tosi positiivinen ja pirteä :-) Kaikkea hyvää sulle !!

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea 3 vuotiaalle, lähes täydelliselle blogillesi! Olen jo pitkään lueskellut blogiasi, mutten ole vielä kertaakaan uskaltautunut kirjoittelemaan sulle, mutta siis ehdottomasti suosittelen yksinään ulkomaille lähtemistä (tai edes lähtemistä toiseen kaupunkiin opiskelemaan). Silmät avartuu niin paljon ulkomaillekkin muuttaessa ja varmasti tulet saamaan elinikäisiä uusia ystäviä!
  Elä siis unelmaasi! Tee sitä mikä tuntuu hyvältä, me lukijat eletään sitä tämän blogin mukana vielä pitkään<3

  VastaaPoista
 5. Mitä sun ja sun siskon parisuhteille ois käyny jos oisittekin päässy australiaan töihin :o kauanko sä ja sun sisko ootte seurustellu :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työsuhde olisi ollut sen verran "pätkäluonteinen", että se olisi kestänyt luultavasti maksimissaan vuoden, joka ei ole kuusi vuotta seurustelleille kovin paha pala. Ausseihin olisi voinut matkustaa käymään kylässä, jos jäätävä ikävä olisi iskenyt. ;)

   Poista
  2. Millainen/mikä tämä työ olisi ollut? :)

   Poista
  3. Kyllä parisuhde kestää, jos se on kestääkseen :) Ja tosiaan työsuhde olisi ollut muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen tai vuoteen :)

   Poista
  4. Ite en ainakaan ois pystyny oleen vuotta erossa poikaystävästäni vaikka oltais 10 v seurusteltu ja vaikka joka kuukausi tulis kyläileen.. Eikä ne lennot ihan ilmasiakaan oo.. Mut toiset pystyy oleen erossa ja toiset taas ei

   Poista
 6. Kirjotatko lyhyen matikan ja saksan? :) vai pitkinä? Mihin ammatteihin kauppiksesta valmistuu? Onko sun unelma-ammatteja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyenä molemmat :) Ja siis se käy tosi moneen kaupallisen alan ammatteihin. Ei mulla ole mitään unelma-ammattia vielä :)

   Poista
 7. Onnea kolmesta bloggausvuodesta! Löysin sun blogin viime keväänä ja siitä lähtien se on ollut yksi mun suosikeistani :) Vaikken sua henkilökohtaisesti tunne, vaikutat tosi ihanalta ja fiksulta nuorelta naiselta. Seurailen sun blogia jatkossakin! Tsemppiä tähän vuoteen <3

  VastaaPoista
 8. Etkö sä kirjoittanutkaan kahta laudaturia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vaan kaksi eximiaa, kuten kerroin :)

   Poista
 9. Ihanaihanaihana anni ja ihana blogi! ♥ liityin lukijaksi silloin kun olitte muuttamassa ja teit vanhasta talosta postauksen, voi kun siitä on kauan!! Onko sulla ajokortti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on.. Ei ole ajokorttia! Kiitti :)

   Poista
 10. Oli tosi kiva lukea vähän syvemmin sun ajatuksista ja suunnitelmista! :) Täytyy muuten sanoa, että itsekin puran ärsytyksen ja pahan mielen usein perheenjäseniin ja sen suhteen minäkin yritän tehdä muutoksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit :) Jeps, se ei oo kauheen kiva tapa :/

   Poista
 11. Sä oot kyl niin upea ihminen ja sulla on mailman ihanin blogi mitä on into aina lukee ! :) Toivon sulle kaikkee hyvää tulevaisuuteen mitä ikinä päätätkin <3 :)

  VastaaPoista
 12. Oi olipa mukava lukea sun ajatuksista ja unelmista! :) Mä toivon sulle kaikkea hyvää vuoteen 2014<3 Oot ihana päivien piristys, onnea 3- vuotiaalle blogille!

  VastaaPoista
 13. Heippa! Oon pidemmän aikaa jo lueskellut blogias ja pakko sanoa, että oot kyllä elävä esimerkki siitä miten oikeesti kaikki on mahollista jos vaan tekee töitä niitten juttujen eteen :) ja miten suuri merkitys on perheen tuella :)

  VastaaPoista
 14. Takuuvalmennus on läheisteni mukaan ollut tosi hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen myös Takuuvalmennusta; jos et saa opiskelupaikkaa ensimmäisellä kertaa, saat kurssin ilmaiseksi seuraavana keväänä. Mahdollisuutena aamu- tai iltakurssi, ihan miten koet omiin aikatauluihisi sopivan. T: sisään kauppikseen tänä keväänä :)

   Poista
  2. Takuuvalmennukselle peukku myös multa, heidän kurssin avulla taistelin itseni sisään 2012 keväällä. :)

   Poista
  3. Kiitos vinkistä! Pitää käydä vierailemassa myös heidän nettisivuillaan :)

   Poista
 15. Heippatiheeii ! :) en tiedä mitä sanoisin, kaikkien näiden muiden ylistysviestien joukossa :) tuot vain päivään piristtä niin erilaisella elämälläsi kuin minun. Sinulla oli niin huipulla oleva harrastus, josta olen itse voinut vain aina unelmoida... ollaan niin eri maailmoista, mutta samalla sinusta voi ottaa paljon ideoita omaan elämääänsä :)

  VastaaPoista
 16. olen todella kiitollinen, kun luen tätä blogia! sä osaat kirjottaa ihan järkyttävän hyvin ja vaikka postauksessa oisi paljon tekstiä jaksan aina lukea sen, koska sun tekstistä saa niin hyvin selvää !:)
  tämäkin postaus oli yks lemppareista, koska on ihana lukea mitä muut ajattelevat tehdä tulevaisuudessa :)
  kaikkea hyvää sinulle vuoteen 2014<3

  VastaaPoista
 17. Aivan ihana postaus, ja onnea kolmesta kirjoitteluvuodesta! :) Sinä aikana ehtii varmasti kasvaa ihmisenä, ja saattaa olla aika terapeuttistakin lueskella vanhoja postauksia ja samalla miettiä miten sitä onkaan kehittynyt ihmisenä.

  Sulla on tosi fiksuja suunnitelmia ja ajatuksia tulevaisuuden suhteen. Itselläni on lähes samat tavoitteet :) Valmistuminen keväällä, ja samaan syssyyn pääsykokeet. Kun sitä on lukemisen makuun päässyt, niin siinä samassahan nekin vielä rutistaa!

  Tsemppiä sullekin tulevaan vuoteen, ihan varmasti tuut menestymään tuolla asentella ihan mahtavasti niin ylppäreissä, pääsykokeissa kuin muussakin elämässäsi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin itsekin ajattelin, että sitten ne olis kerralla ohitse! :) Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 18. Hei Anni! Olipa mukavaa luettavaa jälleen kerran. Olet ihailtavan sisukas nainen ja toivonkin, että menestyt ylioppilaskirjoituksissa ja pääset haluamaasi opiskelipaikkaan. Millaisia tavoitteita sinulla on treenaamisen suhteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Treenaamisen suhteen tavoitteeni on olla itse täysin tyytyväinen vartalooni :)

   Poista
  2. nonniin oishan se pitäny arvata että sulle se ulkonäkö on sitä terveyden puolta tärkeämpää;D vaikka ei siinä, samallahan sekin tulee:D

   Poista
 19. Ystäväni haki helsingin kauppakorkeaan ja pääsi ensimmäisellä yrityksellä sisään :)
  Valmennuskurssi oli eximian alle 1000€ ja pidettiin keravalla. Tämän lisäksi hän luki/laski 8h päivässä ja vkloppuisin la-su yhteensä 10h. Bileistä lähti aina viimeistään 23 ja ei juonut.
  Tämä kaikki kuitenkin palkittiin kun hän pääsi sisään! Ja oltiin me kaveritkin kyllä todella ylpeitä ystävästämme :) tsemppiä kevään lukemisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho toi Kerava ois kyllä aika kätsy paikkana! Kävin eximian nettisivuilla ja sieltä en kyllä ainakaan bongannut yhtäkään kurssia, joka pidettäisi siellä :/

   Kiitos!

   Poista
 20. Hahah menin heti lukemaan sun ensimmäisiä postauksia läpi! XDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei pakko kommentoida tähän, että mäkin menin vilkuilee noita sun vanhoja postauksia silkasta uteliaisuudesta. Aloitin lukemaan sun blogia ihan sun ekasta postauksesta lähtien, ja pidin tätä silloin jo ihan huippuhyvänä blogina! Olin silloin 16vuotias, eli nyt olen jo 19v. :D Nyt jälkeenpäin itseäkin vähän hymyilytty ne ekat postaukset, että miten paljon tää on oikeesti kehittynyt, varsinkin teksteiltään, just sunlaiseks! Ite olin muistellut, että sun postaukset on aina ollut tälläisiä mitä ne nyt on, mutta oonki myös ite kehittyny ajatusmaailmaltani yhtälailla tän kolmen vuoden aikana ettei sitä ite edes tajunnut ennen kuin kävi kurkkimassa! :)

   Poista
  2. Haha voi ei! ;-D Kiitos paljon <3 Ihan kiva kuulla, että edes jonkinlaista henkistä kasvua on tapahtunut tässä 3 vuoden aikana, vaikka ajoittain tulee sellasia tilanteita, ettei ihan siltä tunnu! :p

   Poista
 21. Onnea myös täältä 3-vuotiaalle blogille, ja ihanalle kirjoittajalle tietty :-) oon seurannut sun blogia melkein alusta asti, oot tosi inspiroiva ja avoin ihminen kirjoitusten perusteella! Tästä blogista saa aina sitä hyvää mieltä ja intoa omiinkin tekemisiin, ja sitä mä ainakin itse blogeilta haen. Ihanaa vuotta 2014 sulle, ja mukavaa seurata tätä sun kevättä, sillä itse oon ihan samassa tilanteessa :-D kirjoitukset edessä ja opiskelupaikka auki. Ainoo vaan että musta tulee nyt jo inttileski, mutta ehkä se auttaa lukemisen & salin suhteen joille jää nyt enemmän aikaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa kuulla <3 Kiitos samoin!

   Poista
 22. Mullakin on tavotteena päästä kauppatieteitä lukeen. Jännä nähdä mihin tämä vuosi kuljettaa; Tampereelle, Helsinkiin vai jonnekin muualle. :) tulevat kirjoitukset ja pääsykokeet stressaa hirveesti, mutta eiköhän niistä selviä kunnialla ;) ps. Sun blogista ja varsinkin kirjoituksiin liittyvistä asioista saa aina kunnon motivaatiopuuskan et "nyt meen kyllä lukeen!" Kiitos siis siitä ;)

  VastaaPoista
 23. Ihania suunitelmia :) toivottavasti kirjoitukset sujuvat hyvin ja ovet aukeavat kauppakorkeaan! Itse hain muutama vuosi sitten myös kauppikseen mutta luku-urakan melkein loppuvaiheella tajusin ettei se ole mua varten. Löysin sit AMK puolelta koulutusohjelman joka kiinnosti enemmän. :) Otin muuten lukemiseen avuksi nettivalmennuksen, joka oli ihan kätevä ja edullinen (olisko ollut 200-300e) joka tiivisti hyvin kirjojen sisältöä ja sillä oli helppo aloittaa "lukeminen" . (etenkin silloin kun silmät tuntui painuvan vaan kiinni niin ei muuta kuin kone auki ja vaikka silmät kiinni sängylle kuuntelemaan!) :D

  Sulla on ihana ja inspiroiva blogi, kiitos ja kaikkea hyvää :)

  VastaaPoista
 24. mikä seura ja mikä joukkue nimeltään on mihin menit harrastamaan :

  VastaaPoista
 25. Mä haluan sanoa, että oon sulle ja sun blogillesi velkaa paljon. Se, että kirjoitat lähes päivittäin ja niin ihanan positiivisesti ja elämäniloisesti saa ihan oikeasti hymyn huulille! Mun itsetuntoni on parantunut paljon sen jälkeen, kun aloin yli vuosi sitten lukea tätä, sillä sun postaukset on ihanan kannustavia ja sun positiivisuudesta on hyvä ottaa esimerkkiä. Ja mikä tärkeintä, oon saanut sun vinkeillä aivan upeat hiukset! Kiitos todella paljon siitä että kirjoitat tätä blogia. :-----)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikä ihana! Et kyllä ole mitään velkaa :) Paras kiitos mulle on tälläiset ihanat kommentit <3 Kiitos sinulle!

   Poista
 26. Noilla ajatuksilla ja tavoitteilla vuodestasi tulee varmasti upea! :)

  VastaaPoista
 27. Tsemppiä luku-urakkaan! Mulla se on luojankiitos takana jo :D vietin myös koko viime kevään lukiessa, heti kirjotusten jälkeen aloin lukea kauppatieteiden pääsykokeeseen, mutta se hetki kun hyväksymiskirje tuli... se oli niin sen arvosta! Kannattaa vaan pitää tavoite ja se fiilis (joka on muuten paljon parempi sillon ku se oikeesti tapahtuu) kirkkaana mielessä! Välillä ottaa lukeminen päähän ja aina ei onnistu mutta kyllä se siitä :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi isot kiitokset tsempistä ja kovasti onnea itsellesi sisäänpääsystä! :)

   Poista
 28. Onko sulla vielä napakoru:) ?entä voisitko kuvitella ottavas kielikorun? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on :) En kyllä haluaisi kielikorua, joten en :D

   Poista
 29. Heips! Noista valmennuskursseista haluaisin sen verran vinkata, että ite en ainakaan voi suositella nettivalmennuskursseja. Itelle jäi todella huono maku suuhun omasta nettivalmennuskurssista, olisikohan järjestäjänä ollut joku KY-Dealing tai vastaava. Olihan paketti halpa verrattuna lähiopetukseen, mutta ihan järkyttävän hutaisemalla tehty. Tosin opin mä siinä kyllä jotain, ku piti korjailla koko ajan esim. kertaustehtäväkirjan vastauksia :'D

  Ite en päässyt ekalla kauppikseen ja nyt opiskelen TAMKissa liiketaloutta. Suosittelen hakemaan myös AMKiin. Mulle siellä opiskelu on ollut loistavaa kertausta kevään pääsykokeisiin ku haen yliopistoon uudestaan keväällä! :)

  Kiitos vielä huipusta blogista!

  VastaaPoista
 30. Sun blogi on kyl se ainoo jolta aina toivon uutta tekstiä<3 Sitä on jotenkin ihana ja helppo lukea, eikä se tunnu ollenkaan teennäiseltä! Ulkomailla asuminen on yks munkin unelmä, mutta kattoo sit lukion jälkeen kun sitä on kummiski vielä vähän yli vuos jäljellä:D
  Jatka samaan malliin ihanan blogin kirjoittamista!(:

  VastaaPoista
 31. Hei! Harmi, ku mun pitää nyt laittaa tämmönen viesti postaukseen, johon se ei kuulu! Oletko vielä aloittanut lukemaan kirjoituksiin? Millä tavoin aijot valmistautua niihin? Paljon luet viikonloppuisin ja päivisin? Oon vähä hätää kärsimässä ku ekat kirjotukset painaa päälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo vielä tehnyt lukusuunnitelmaa, mutta olen aloittanut sellaisella kevyellä linjalla, että teen huolella kaikki abikurssien läksyt ja vapaa-ajalla olen tota saksaa ja enkkua hieman enemmän lueskellut :)

   Poista
 32. ihana postaus!
  etkö haluiaisi lähteä au pairiksi esim sinne australiaan? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olisihan sekin varmasti siistiä, mutten ole kyllä sitä kauheasti edes pohtinut :)

   Poista
 33. Heips!
  Ihanaa blogiasi olen seurannut ensikuussa sen kolme vuotta! ;) Tähän ei vaan kyllästy. Oot tosi inspiroiva ihminen ja hyvä roolimalli kaikille tytöille. Sun postauksista huokuu aina positiivisuus ja sun arvot tuntuu olevan kohdallaan. Tsemppiä luku-urakkaan <3 Ja jos voisit vastata tälläiseen kysymykseen: Mitkä kaikki yhteiskuntaopin kurssit kävit ja kirjat luit? Kiitos kun jaksat kirjoittaa ja olla aina niin ystävällinen lukijoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi säpäs oot ollut pitkään mukana! Sähän tunnetkin mut siis melkein läpikotaisin ;-) Kiitos kovasti ihanuus! Mä kävin yh 1-4 + abikurssi :) ja luin Forum 1,2 ja 4, Linkki 3 lakitieto, kansalainen ja otava yh abi.

   Kiitos <3

   Poista
 34. Minkä nimiseen joukkueeseen ilmottauduit? Onko se sieltä helsinkiläisestä seurasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SSC Typhoon :) Ei oo Helsingistä vaan kotipaikkakunnaltani :)

   Poista
 35. Oot tosi nätti tyttö! Toivottavasti pääset matkustamaan paljon, koska se on parasta xxx

  VastaaPoista
 36. Oon täysin samaa mieltä kanssas siitä mitä sanot matkustelemisesta. Ja yks elämä vaan, ei kannata jättää unelmia pelkiksi haaveiksi.
  Ps Australiasta saa kyllä heti töitä jos meette siskonne kanssa paikan päälle, se ei tulisi olemaan ongelma. Ilman työkokemustakin:) nimim been there done that.

  VastaaPoista
 37. Sun blogi on ehdottomasti yks mun lemppareista! Lähes päivittäin käyn katsastamassa blogisi uuden postauksen toivossa :) Ja ainoastaan kahta blogia sun blogin lisäksi luen säännöllisesti. Sitten on niitä kymmeniä ja kymmeniä blogeja, joita luen vain harvoin. Tänne on aina vaan kiva tulla ja jos täytyisi sanoa yksi parhain puoli sun blogista, niin se olisi ehdottomasti sun kirjotustyyli :) Pitkätkään postauksen ei tunnu raskaalta lukea sun hienon kirjotustyylin (ja tietysti kuvien) ansiosta.

  VastaaPoista
 38. Mihin Espanjan kulmille siis olette haikaillut? =) Ja hyvää alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonnekin päin Mallorcaa (kai) .. ;-D Kiitoksia!

   Poista
 39. Oot yksi parhaita bloggareita! Sun postaukset on aina pitkiä, mielenkiintoisia sekä niissä on paljon kuvia, eli mun makuun ainakin täydellisiä! Blogin kautta olen saanut todella hyvän kuvan sinusta. Toivon sulle kaikkea hyvää ja etenkin blogi uralla etenemistä, jos sitä vaan toivot! Sun blogi ja sä olisitte sen ansainnut! Oikein hyvää alkanutta vuotta sulle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tosi paljon ihanasta kommentista <3

   Poista
 40. Moikka Anni! Tsemppiä kirjotuksiin ja muihin kevään prokkiksiin.

  Mulla on asiaa ja mielipiteitä lähinnä ton kauppikseen pyrkimisen suhteen. Itse hain kaksi kertaa; ekalla hain Helsinkiin ja en päässyt ja toisella kerralla hain pelkästään Turkuun, kun ei se Aalto enää napannutkaan ja sisään mentiin aika heittämällä. Itse kävin Valmennuskeskuksen kurssit molemmilla kerroilla(tokalla oli se takuu), ja olin kyllä tyytyväinen kurssien sisältöön ja opettajiin. Ja sisään päästiin eli kurssin perimmäinen tarkoitus onnistui :D. Ekonomivalmennuksesta olen kuullut todella negatiivista palautetta kanssaopiskelijoilta ja tutuilta. Mm. huonot materiaalit ja proffat/opettajat kursseilla. Hentusen kurssit tunnetaan meidänkin piireissä "parhaina", monet ovat päässet niiden avulla heti sisään.

  Sitten siihen itse korkeakoulun valintaan. Helsinki, Turku vai Tampere ykköseksi. Sen sanon, että ei kannata hakea Tampereelle. Tampereen yliopiston kauppatieteellinen tiedekunta on meillä tunnettu siitä, ettei siellä luettuja kursseja voi hyväksilukea muualla eikä muualla luettuja Tampereella. Oikeastihan kys paikka on nimeltään johtamiskorkeakoulu. Siellä on aika niukalti pääainevaihtoehtoja, mikä puolestaan rajoittaa opiskelua jo sinällään. Monet ovat opiskelleet siellä vuoden, ja sen jälkeen hakeneet Aaltoon. Aallon kauppatieteellisen ja Turun kauppakorkean välille en pysty tekemään vastaavaa erottelua. Aallossa on paras sijainti(ainakin näin pääkaupunkiseutulaisen näkökulmasta :D), heillä on eniten yhteistyökumppaneita Suomessa ja ulkomailla, ja kurssitarjonta on mielettömän laaja. No niin on Turussakin :D. Itse olen kovasti pitänyt Turusta opiskelijakaupunkina, asuntotarjonta oli _LAAJA_(asun unelmieni kämpässä), kaikki paikat on kävelymatkan päässä. Turun kauppakorkeassa on mahtava ilmapiiri, ja porukkaa on laidasta laitaan; todella motivoituneita, niitä, jotka ottavat erittäin rennosti ja kaikenlaista hiihtäjää siltä väliltä. Ja meillä on ihan hullusti oheistoimintaa, ja alussa panostettiin paljon siihen, että kaikki tutustuvat toisiinsa.

  Näin :D. Itse hain Turkuun siksi, että olen ollut samojen ihmisten kanssa aina päiväkodista lukioon, ja oli kiva päästä tutustumaan ihan uusiin ihmisiin uuteen kaupunkiin(+asuntotarjonnan takia :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole tosiaan asiaa koskaan tutkinut noin tarkasti, joten kiitos todella paljon tästä tiedosta! Olin nimittäin hieman kaavaillut päässäni, että Tampere voisi olla 1. koska sinne on hieman alhaisemmat pisterajat ja junalla pääsisi näppärästi ja nopeasti Helsinkiin, jos olisi tarve. Tosin n. vuosi sitten olin vielä lähes varma, että hakisin Turkuun ykkösenä, joten saa nyt nähdä! Pitää kyllä tutkia noita asioita väähn enemmän :)

   Poista
 41. Hei Anni!

  Tämän vuoden suunnitelmat kuulostavat hienoilta ja tavoitteellisilta! :) Elän itse samaa vaihetta ylioppilaskirjoituksineen. Miten saat tsempattua itsestäsi kaiken irti? Olisi kiva, jos tekisit postausta "sotasuunnitelmasi" miten jaat ajan suurinpiirtein kirjoituksiin lukemisen,blogin, ystävien, poikaystävän, treenamisen, päääsykokeisiin lukemisen ja cheerin välillä. Ihailen blogiasi ja sinua tyyppinä juuri sen takia, että tuntuu, että olet monessa mukana ja teet täysillä. Olisi kiva kuulla miten motiovoit itseäsi ja olet suunnitellut valmistautuvasi koitoksiin. Tsemppiä paljon keväälle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin tehdä jonkin sellaisen postauksen sitten, kun ylppäreihin tai pääsykokeisiin luku on hektisimmillään :) Kiitos kovasti <3

   Poista
 42. Oot kyllä ihan mahtava! Sun asenne, haaveet ja muutenki wau :)

  VastaaPoista
 43. what en oo aikasemmi tajunnu et oot vast 18! näytät paljo vanhemmalta tai no et paljo mut ajattelin sut vähä vähä yli 20 vuotiaaksx) oon 17 täytän 18 ja vitsit vaikutat nii aikuiselt muhu verrattun! :D ää oot nii kaunis ja sul on ihana asenne ja sun hiukset wau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, jos tarkkoja ollaan niin reilun kuukauden päästä 19 ;-) Mutta kiitos kovasti <3

   Poista
 44. Noista valmennuskursseista siskoni pääsi viime vuonna ensimmäisellä hakukerrallaTampereelle kauppakorkeeseen ja hänellä oli valmennuskeskuksen kurssi,jota kyllä kehui. Sanoi,että kurssin tunneilla käytiin läpi sellaisia asioita mitä hän ei itse olisi välttämättä tajunnut lukea tai 'hoksata'. Ja tietysti motivaatio oli hänellä kova, niinkuin epäilemättä sinullakin. Joten suosittelen ennemmin valmennuskurssia, kuin itse opiskelumateriaaleja. Sieltä saa loppujen lopuksi paljon enemmän irti, ja pysyy rytmi yllä ja apu on lähelllä. Tsemppiä hakemiseen. :)

  VastaaPoista
 45. Sä oot kyllä ihailtavan energinen ja määrätietoinen ihminen. Tästä postauksesta sain itsekin energiaa kevään kirjoituksiin ja pääsykokeisiin valmistautumiseen. Itekkin oon hakemassa lukemaan kauppatieteitä ja jään heinäkuussa inttileskeksi, että aika samoilla viivoilla ollaan noilta osin sun kanssa;D

  VastaaPoista
 46. Loppujen lopuksi kauppikseen ei ole mitenkään mahdottoman vaikea päästä :) Itse luin kirjat kahdesti (paitsi markkinoinnin kirjan kolmesti), kävin Valmennuskeskuksen kurssin ja pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään Aaltoon. T. cheerleadingiä samoissa seuroissa harrastanut ex-järvenpään lukiolainen ;)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!