13. maaliskuuta 2014

Avun tarpeessa

Turku, Tampere, Vaasa? Helsinki, Tampere, Turku? Tampere, Turku, Vaasa? Missä järjestyksessä hakisin opiskelemaan - siinäpä vasta kysymys!

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteishaku starttasi muutama viikko sitten, ja päättyy 1.4.. Tähtään lukemaan kauppatieteitä, mutta minulla ei ole vielä aavistustakaan, minne haluaisin lähteä niitä opiskelemaan. Siksi pyydänkin teiltä lukijoiltani hieman apua tässä päätöksessäni. Toivoisin, että kaikki avaisivat nyt sanaisat arkkunsa, ja kertoisivat omia kokemuksiaan sekä mielipiteitään yleisesti kaupungeista: Turku, Tampere ja Vaasa. Olisi myös ihan huippua, jos sieltä ruudun takaa löytyisi kyseisissä kaupungeissa (+ Helsingissä) opiskelevia kauppislaisia niin saisin vähän tietoa siitä itse opiskelijaelämästäkin! Nyt vaan plussat ja miinukset kehiin. Voitte kehua omaa kaupunkianne, haukkua vierasta kaupunkia tai toisinpäin, kunhan vain kerrotte kaiken, minkä tiedätte.TURKU: En ole itse käynyt kuin kerran kisamatkalla Turussa, joten Turku tietämykseni rajoittuu aikalailla halliin, jonka nimeä en edes muista, jossa kisasimme, Turun Radisson Blu -hotelliin sekä Aurajokeen. Tutuilta olen kuullut, että Turku on mahtava opiskelijakapunki, mutta olisi mukava kuulla jonkun omakohtaisiakin kokemuksia. Turun kauppakorkeaan pisterajat ovat usein olleet heti Helsingin jälkeen toiseksi korkeimmat, joten se kylläkin luo pienen miinuksen tälle kaupungille opiskelua ajatellen.TAMPERE: Tampereella olen käynyt muutamaan otteeseen myöskin kilpailujen merkeissä sekä sukulaisten luona kylässä. Ja kerran eksyin tarkastamaan Tampereen yöelämänkin. Tampere saa minulta suuren plussan loistavan sijaintinsa ansiosta. Junalla pääsisi hetkessä takaisin pääkaupunkiseudulle moikkaamaan kavereita ja perhettä. Tampereelle myös pisterajat ovat yleensä olleet hieman Turkua alhaisemmat.VAASA: Vaasassa olen ollut kerran leirillä, mutta muuten en tiedä siitä sen enempää. Vaasa saa suuren plussan siitä hyvästä, että sen pisterajat kuuluvat kauppakorkeista alhaisimpien joukkoon, joten sinne minulla olisi parhaimmat mahdollisuudet päästä sisään. Myös se, että hyvä ystäväni aikoo laittaa Vaasan 1. hakukohteekseen, nostaa hieman Vaasan pisteitä silmissäni. Enpähän joutuisi ainakaan alussa olemaan ihan yksin ilman kavereita. HELSINKI: Helsinki on kaupunkina melko tuttu, mutta sen opiskelijaelämä ei, joten jos sieltä löytyy Helsingissä opiskelevia kauppislaisia, kuulisin mielelläni millainen "yhteishenki" Helsingistä löytyy. Miinusta Helsinki saa siitä, että sinne pisterajat ovat korkeimmat. Myös Helsingin "tuttuus" tuo hieman miinusta, koska minusta olisi jännittävää kokea hieman erilaistakin Suomea, kun olen kuitenkin koko tähänastisen elämäni asunut täällä pääkaupunkiseudulla. Toisaalta Helsinki saa kuitenkin tosi paljon plussaa siitä, että mun perhe ja ystävät pysyisivät lähellä.

Omia toiveitani opiskelukaupunkiani ajatellen..


Keskusta, josta löytyy paljon kauppoja, kahviloita ja ravintoloita sekä hyvät liikenneyhteydet.
Ainakin yksi laadukas kuntosali, jonka kustannukset olisivat kuitenkin opiskelijabudjetille suotuisia.
Yliopisto, jossa olisi hyvä yhteishenki sekä laaja valikoima opintosuuntia.
Sosiaalinen elämä: paljon positiivisia, ihania sekä ulospäinsuuntautuneita ihmisiä, villi yöelämä ja paljon opiskelijabileitä ;-)
Ympäristö: kaunis luonto, hyvät lenkkeilymahdollisuudet ja järven/meren läheisyys olisi plussaa!
Vapaita vuokra-asuntoja, joissa olisi hyvä hinta-laatusuhde.

Olen todella, todella kiitollinen kaikista tähän postaukseen tulevista vastauksista, koska olen nyt stressannut aika paljon sen takia, että pää lyö tyhjää joka kerta miettiessä, mikä olisi minulle se oikea kaupunki opiskella. 

PS. Saa suositella muitakin kaupunkeja, joita en maininnut! 

112 kommenttia:

 1. muutatteko poikaystäväs kaa sitten?

  VastaaPoista
 2. Ajattelin tulla pistämään kommenttia koska oon ite ihan samassa tilanteessa ku säki :)

  Tuttujen kokemuksien perusteella suosittelen ettet ainakaan pistä Helsinkiä, Turkua ja Tamperetta sun kolmeksi vaihtoehdoksi, vaan kannattaa ainakin kolmanneksi vaihtoehdoksi valita koulu jossa on alhaisemmat pisterajat esim Vaasa. En tietty tiedä kuin hyvä oot koulussa, mutta suosittelen silti tätä vaihtoehtoa. Monet tutut on tehny sen virheen, että pisti nuo koulut mut niissä on niin pienet pisteraja erot, että on aika iso mahollisuus ettei pääse mihinkään noista.

  Koska ite oon samassa tilanteessa, en valitettavasti voi kertoo sulle mitään omia opiskelija kokemuksia mistään noista kaupungeista, mutta mulla on itellä aika paljo tuttuja opiskelemassa stadissa ja Vaasassa, ja molemmissa ihmiset on viihtyny tosi hyvin. Molemmissa paikoissa tutut on saanu paljo uusia kavereita, on viihtyny koulussa etc.

  Vaasassa oon käyny ite puolen vuoden sisällä pari kertaa ja se vaikuttaa musta tosi kivalta paikalta. Tietenki se on aika pieni paikka, mut pääseepähän nopeasti paikasta toiseen! Se on musta kaunis kaupunki, siellä on paljo kaikkia kivoja pikku kahviloita, yliopisto kampus on kuulemma sairaan hieno (ite ei oo siellä tullu vielä käytyä) ja keskustasta löytyy mun mielestä ainaki kaikki tarpeellinen. Baarejahan siellä ei kauheesti mun ymmärtääkseni ole (ainaki ite oon törmänny siellä vaan pariin) mutta kyllä sitä menoaki sieltä löytyy ;) vuokrakämppiä on vähän vaikeampi sieltä löytää, mutta en oo ainakaan tähän mennessä kuullu että joku olis lopulta jääny kämppää vaille ja hinta-laatusuhde vaikuttaa musta ainaki olevan tosi kohdillaan! Vaasan miinuspuoli tietty on se että sinne on vähäsen matkaa... Mutta totuus on se ettei sekään oo paha, sieltä pääsee helposti neljässäki tunnissa pois ja se matka ei tunnu misssään! Kuulostaa ehkä paljolta, mut trust me, ei se todellisuudessa oo nii paha, puhun monen kerran kokemuksella :D

  Stadin opiskelijaelämästä voin sanoo vaan sen verran, että se on ihan yhtä railakasta ku kaikkialla muuallaki :) en oo tähän mennessä kuullu mitään muuta huonoa ku että sitä yöelämää on ollu aika huikeesti ja sen että koska on edelleen se oma kaveri/tuttavapiiri lähellä nii ei oo ehkä ihan samalla tavalla onnistunu laajentamaan sitä kaveripiiriä ku sit taas jos muuttais muualle asumaan. Ja monet on kans jääny vielä kotiin asumaan koska stadissa yksinasuminen on kuiteski aika kallista.

  Tulipas aikamoinen romaani... Toivon mukaan jaksat tän lukea :D ja toivon mukaan tästä on sulle edes jonku verran apua! Tsemppiä sulle kauheesti, toivon mukaan ajatukset selkenee ja toivon mukaan sulle avautuu tänä vuonna koulupaikka jostain kauppiksesta ;)

  http://satsuk.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Turku:
  Keskustasta löytyy kuntosalina mm. LadyLine (65€/kk muistaakseni). Kahviloita, kauppoja ja kaikkia muita on keskustassa (Kauppatorilla) pilvin pimein. Liikenneyhteydet todella hyvät, busseilla pääsee moneen paikkaan. Opiskelijabileistä yms. mainoksia todella paljon! Ja Turun keskustassa baareja paljon.

  Turussa on aivan ihana Ruissalo missä suosittelen käymään, sillä siellä on erittäin kaunista. Todella hyvät lenkkipolut (pururata, meren vieressä polkuja yms.) ja tosiaan ed.mainittu meri vieressä, josta menee laivat ihan vierestä ohi.

  VastaaPoista
 4. Kauppakorkeaan jos haet niin suosittelen joko Turkua tai Vaasaa. Oman kokemuksen mukaan näissä on opiskelijakulttuuri kohdillaan! Kummatkin kaupungit lisäksi profiloituneita opiskelijakaupungeiksi, joten kaikki listaamasi asiat löytyvät! Plussana se, että molemmat kaupungit ovat täysin pyöräiltävissä, joten julkisia ei tarvitse käyttää (kuin talvisin, jos laiskottaa kävellä). Kämppien hinnoissa ei kaupunkien välillä ole tietääkseni suurta eroa, yksiöt nyt taitaa lähes joka opiskelijakaupungissa olla suhteessa kalleita, kaksioita ja isompia saa halvemmalla ja paremmassa kunnossa. Lisäksi kauppakorkean opiskelijabileitä, joihin muualtakin matkustetaan on molemmissa, esim. Turussa pikkulaskiainen ja Vaasassa Wykypäivät tulee nyt ensimmäisenä mieleen näin muussa tiedekunnassa opiskelevana. Turkulaiset perus pulliaiset on kyllä perusluonteeltaan ''törkeitä'', tai siis sellasia juroja :D Opiskelijoita täällä on joka paikasta, joten tuo pätee vaan natiiveihin :D Vaasassa taas puhutaan ruotsia enemmän, Turussa sitä kuulee lähinnä Stockan herkussa. Toivottavasti tästä oli apua, ja tsemppiä lukemisiin :) t. Turkulaine tois pualt jokke

  VastaaPoista
 5. Vaasassa on lepponen tunnelma, ihana meri ja hyvät lenkki mahollisuudet! Kesähän on tunnetusti parasta aikaa täällä Suomen Aurinkoisimmassa kaupungissa ;) Keskustasta löytyy sali Wasamove, jossa tais opiskelijahinta olla 39E/kk, Sieltä löytyy erilaisia jumppia, kuin myös kickboxingia ynnä muuta.
  Torin ympärillä on kaiken maailman kaupat sekä baarit.
  Asunnot on täällä suht halpoja. Ainakin jos vertaa etelä-suomeen. Mun eka kämppä oli 3 hengen solusta, johon muutin parhaan ystäväni kanssa. Kämppä oli noin 50m torilta, vuokraan sisälty vesi ja sähkö sekä netti. Vuokra oli 280e/kk. Että ei mikää päätä huimaava! 2km keskustasta asuin kolmiossa ystäväni kanssa ja vuokra oli muistaakseni 300e/kk molemmilta. 5km keskustasta minulla oli oma "talo", ison talon pihassa. MInulla oli oma piha, johon vuokraemäntä ei nähnyt, ellei varta vasten minun puolelleni tullut. Neliöitä oli noin 35 ja vuokra oli 350e.
  Ainoa miinus minusta on paikallisliikenne. Kulkee huonosti. Tai ainakin minun mielestä kun vuoden Zürichissa asustelin.. Onhan täällä pienet piirit kun koko ikänsä täällä asunut, mutta uutena tulokkaana varmasta aivan mahtava mesta! Ja noita opiskelija kemuja on ihan hulluna. Tosin en itse ole vielä päättänyt että lähtisinkö opiskelemaan.. Vakituisen työn tuossa kuitenkin juuri sain.
  Eikä tarvi pelätä sitä, ettei osaa ruotsia ;) Ei me moni muukaan täällä! Kyllä niitä töitä löytää opiskelujenki ohelle jos oikein tahtoo :D
  Että tervetuloa vain!

  VastaaPoista
 6. Muista kaupungeista en osaa mitään kertoa, mutta Turussa koko ikäni asuneena ja täällä kohta kaksi vuotta korkeakoulussa opiskelleena en voi muuta kuin kehua! Opiskelijabileistä ei taatusti tule olemaan pulaa, ja mitä mä olen kuullut ystäviltäni ja heidän fb-pävityksiään selannut, niin kauppiksessa pidetään tosi hyvin huolta siitä, että kaikki saavat mahdollisuuden tutustua toisiinsa ja kaikenlaisia tapahtumia yms. järjestetään tosi paljon :)

  Turun keskusta ei ole kooltaan mitenkään verrattavissa esim. Helsinkiin, mutta taatusti kaikki tarpeellinen löytyy ja mun mielestä se on vaan parempi, että se ihan ydinkeskusta ei ole mitenkään liian laajalle levittäytynyt. Puistoja tuolla keskustan alueella (aurajoen molemmin puolin) löytyy ja jokiranta varsinkin on ihan paras paikka viettää aikaa kesäisin! :)

  Toiselta paikkakunnalta muuttava opiskelija saa mun käsittääkseni todella helposti asunnon noista Turun opiskelija-asunnoista (Turun ylioppilaskyläsäätiön asunnot) ja esim. yo-kylästä jos sen asunnon haluaa/saa, niin itse yliopistorakennukset on siinä ihan lähettyvillä :) Niitä löytyy myös muualta päin Turkua ja toki sen asunnon voi vuokrata ihan jostain muualtakin. Noi vaan taitaa olla aikalailla edullisimmat, varsinkin jos haluaa lähelle keskustaa/yliopistoa.. :)

  VastaaPoista
 7. Etkö ole ajatellut Jyväskylää?
  Loistava opiskelijaelämä, ihana kaupunki, keskellä Suome joten kulkuyhteydet hyvät minne tahansa.
  Kauppakorkeaan ei pisterajat korkeimmasta päästä, ja hakijoita otetaan useita joka vuosi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylä ei kuulu yhteisvalintaan, joten on eri pääsykoekirjoja ja valmennuskurssi :) ei siis muuten mitään vikaa varmasti, itsekin opiskelen jyväskylän kauppakorkeassa. Tässä vaiheessa on vaan huono mennä enää vaihtamaan.

   Poista
  2. Itsekkin tulin puhumaan Jyväskylän puolesta! Jyväskylässä myös mainio yöelämä! Eilen esimerkiksi Gigling Marlinissa oli Elastinen, ja myös muissa baareissa on hyvä meno melko pieneksi kaupungiksi! Asuntoja löytyy joka lähtöön, Lutakossa esimerkiksi hieman kalliimpia, mutta oikein viihtyisiä uudehkoja kerrostaloja! Myös liikunta mahdollisuuksia löytyy Jyväskylästä runsaasti!

   Poista
  3. Ja Jyväskylä on yks parhaimmista opiskelijakaupungeista, ellei paras! Koko kaupunki täynnä opiskelijoita :) Eikä tosiaan kovinkaan kaukana!

   Poista
  4. Mitä te selitätte, jyväskylä on ihan perseestä :D

   Poista
  5. Gigglin Marlin on ehkä paskin paikka koko Suomessa. :D Eikä tosin Escape tai Brakaan sen parempia. Itse 21 vuotta Jyväskylässä asuneena voin siis todeta, että yöelämä on surkeaa(jos sitä nyt voi edes yöelämäksi kutsua). Ainoa plussa opiskelijan näkökulmasta on suhtkoht helposti saatavat opsikelijakämpät(vrt. Helsinki,Tampere). KOASilla on paljon uudehkoja kämppiä keskustan tuntumassa, eivätkä muutenkaan vuokrat ole niin pilvissä kuin stadissa tai tampereella. Yksityiseltä saa myös suht edullisesti kämppiä, jos vähän tinkaa sijainnista.

   Muuta positiivista ei voi sanoa... Keskusta on pieni ja julkinen liikenne on varmaan kalleinta Suomessa.

   Poista
 8. Itse opiskelen Vaasassa ja ainoana miinuksena voin sanoa liikenneyhteydet! Täältä on todella työlästä matkustaa, varsinkin jos joutuu kulkemaan yhtään poikkisuuntaan.. :( Kaupunki tosin on ihana ja täältä löytyy kaikki tarvittavat kaupat ja kuppilat! :)

  VastaaPoista
 9. Nyt en mitään suuren suurta tarinaa kirjoita, mutta suosittelen Turkua ehdottomasti! Sillä on kaikkea noita mitä toivotkin (ja vieläpä vaihtoehtoja) ja pääset erittäin helposti matkustamaan takasin pääkaupunki seudulle. Kaupunki tulee tutuksi erittäin nopeasti ja vaikka piste rajat onkin korkeat, lähes varmaksi voin sanot, että pääset kyllä sisään haluamaasi kouluun! :)

  VastaaPoista
 10. Muista kuitenkin se, että hait minne kaupunkiin tahansa, niin iso osa opiskelijoista todennäköisesti tulee muilta paikkakunnilta ja on samassa tilanteessa kuin sinä olisit vaikka siellä Tampereella tai Turussa. Ei tunne ketään eikä ole ystäviä ko. kaupungissa, joten varmasti saat kavereita ainakin helposti! :)

  VastaaPoista
 11. Tampere on ihana! Nätti paikka (esim.paljon vesistöä), loistava sijainti ja hyvät kulkuyhteydet, sopivan kokoinen (kaikki tarvittava löytyy kaupoista harrastusmahdollisuuksiin, mutta ei kuitenkaan liian suuri missä ei ehkä tunne oloaan niin kotoisaksi), viihtyisä...

  T.Onnellinen tamperelainen opiskelija

  VastaaPoista
 12. Helsinki (ystäviä siellä ja itse käyn bileissä)
  Helsingissä on yliopiston oma kuntosali jossa menee jumppia esim. Pumppi ja tietenkin ihan sali puoli ja edullisesti! Hyvät ohjaajat ja kaikki kauppilaiset käy siellä (mm. Laura Lepistö :D )
  Luennot innostavia, paljon kansainvälisiä luennoitsijoita! Suuntautumis vaihtoehtoja on paljon, rahikseen on tunkua ja tässä kohtaa arvosanoilla on väliä :) eli ekana vuotena kannattaa panostaa!
  Bielitä on paljon! Kauppis järkkää muunmuassa kolmosketroksen, kymppikierrlksen, hukkaputken ja club lagoonin. Ainejärjestöjä on todella paljon missä pääsee mukaan opiskelijatoimintaan ja saa uusia kavereita! Ainejärjestöt järkkäävät sitsejä ja ovat todella suosittuja.
  Helsingissä yliopistot tekevät todella paljon yhteistyötä joten on paljon poikkitieteellisiä bileitä ja sitsejä ja pääsee mukaan muidenkin bileisiin :)
  Mursujaiset on iso kick startti bilekaudelle jossa saakin omissa mursu ryhmissä tutorien opastamana pitää hauskaa ja tutustua muihin! :)
  Yhteishenki on hyvä ja usein sieltä tuleekin loppuelämän kestäviä ystäviä!
  Aallon vanhoihin omiin ooiskelija asuntoihin saa hakiessa muutaman extra pisteen :) nykyään kuuluu muitaakseni hoasin alle!
  Olet todella fiksu nainen ja ehdottomasti suosittelen kokeilemaan rajoja ja hakemaan helsinkiin! Sieltä on myös erinomaiset vaihto mahdollisuudet ulkomaille :)
  Paljon tsemppiä pääsykokeisiin! Minne sitten ekana haetkin! Helsinkiin helsinkiin vaan, se on se paras ja ainutlaatuisin! "Aaltoon pääsee vain parhaat ja kY on eliittiä" asenne tuntuu ehkä leuhkalta jos ei tiedä että siihen on pohja! ;) helsinkiiin vain! Se ainoa ja oikea (:

  VastaaPoista
 13. Turkua suosittelen ehdottomasti! Sopivan kokoinen kaupunki, ja varsinkin loistava opiskelijakaupungiksi! Myös kaikki noista sun omista toiveista Turku mielestäni täyttää :) Mutta jos ei Turku, niin sitten noista suosittelen Vaasaa.

  VastaaPoista
 14. En ite oo hakemassa vielä yliopistoon, mut sen verran on kokemusta Tampereesta että voisin siitä varmaan jotain kertoa! Tampere on mun mielestä aika hyvä vaihtoehto, sillä sieltä löytyy ihan kaikkea melkeenpä samallatavalla kuin pk seudulta. Tamperetta voi mun mielestä siis verrata stadiin ihan tosi hyvin! Ite tykkään paljon enemmän Tampereesta kun Helsingistä, jotenkin paljon kutsuvampi ja kotoisampi. Täältä löytyy kuten jo sanottukin kaikki tarpeellinen: hyvät kaupat, paljon kahviloita, kuntosaleja etc. Myös ulkona liikkumiseen olosuhteet on todella hyvät! Myös sitä menoa ja meininkiä löytyy ;) Ja mitä mä nyt oon tuolla yliopiston alueella pyöriny niin vaikuttaa tosi mukavalta paikalta! Sekä se on ihan keskustan vieressä tosi hyvällä paikalla.
  Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä! :)

  VastaaPoista
 15. "Vaasa ei ole helpoimmasta päästä päästä sisälle kauppakorkeaan, riippuu tietysti keltä kysytään, mutta Aalto-yliopiston ohella yksi Suomen arvostetuimmista kauppakorkeista ja ymmärtääkseni myös vanhin niistä. Ja yo-papereilla voi saada kasaan aloituspisteitä jonkin verran, mutta itse koe on se, joka ratkaisee, eli riippuu ihan omasta motivaatiosta ja panostuksesta pääsykokeisiin lukemiseen. Mutta sen tiedän kyllä sanoa, että mikään läpiheittojuttu ei ole Vaasaan päästä, vaikka ihmiset yleensä mieltää pääkaupunkiseudun ulkopuolelle sijoittuvat helpoiksi nakeiksi. Tietty esim. Helsinkiin on sijaintinsa takia hippasta enempi hakijoita, mutta taso on korkea muuallakin."
  Huomasin erään blogin kommenteissa hyvän faktan Vaasasta. Ja lisäks vielä että vaikka Vaasaan oiskin alhasemmat pisterajat niin aloituspaikkoja on myös vähemmän.
  :-)

  VastaaPoista
 16. Tampere on suomen paras kaupunki! Paljonkauppoja,kahviloita,hyviä yökerhoja kuten fatlady,tivoli,ilves jnejne, ja myös paljon erilaisia kuntosaleja! Viikonloppuisin yöelämässä on hyvä meininki! Tampereen alueelta saa myös kohtuuhintaisia asuntoja( verrattuna helsinkiin huhhuh.) nuoria ja opiskelioita on paljon ja tampereella on hyvät kulkuyhteydet :) tänne vaan siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. paitsi että tivolihan suljetaan ja ilveksen ikäraja vissii 22? :D

   Poista
  2. Kuule kyllä niihin baarrihin pääsee vaikkei olis ikääkään..kato naamalla ;) ja tiedän et annilta sitä löytyy et ei hätää!! Oot ihana <3

   Poista
  3. kyllä ne ilveksessä ainakin tiukkoja on ollu sen ikärajan suhteen. ihan sama mitä se pärstäkerroin sanoo.

   Poista
  4. Aijaaa, miks mä oon si aina päässy vaik oon 20?! Ollut joka kerta vielä poikaystävän kans etten oo ees mitää flirttailut yms.. Mut ehkä sun kerroilla on si ollu tiukempia :)

   Poista
 17. Ehdottomasti Turku! Asuin pienempänä Turussa, ja vielä 18 vuoden iässä pidän sitä paikkaa enemmän kotinani kuin nykyistä paikkaa, jossa kuitenkin olen asunut kauemmin kuin Turussa aikanaan. Keskusta on huippu; aivan yhdessä rykelmässä sijaitsevat Hansatori, Kultatalo ja Kop-Kolmio yhdessä sisältävät kaikki vaatekaupat joita tarvitsen: Suomen suurin H&M, Cubus, Gina Tricot, Zara, Bik Bok jne. Vuokra-asuntoja näyttäis myös olevan kattava määrä, ja ihan mukavan asunnon saa vuokrattua pienemmälläkin budjetilla. Meri on lähellä, ja keskustassa on mukavia lenkkeilymahdollisuuksia, hieman kauempana Ruissalo, joka on kesällä ihan mielettömän upea paikka. Ihan keskustassa on myös liikuntakeskus Elixia, jossa olen myös muutaman kerran tyytyväisenä kuntoillut. Mitäs vielä.. Turku on kertakaikkiaan vaan niin mielettömän ihana paikka, etten pystyisi edes kuvittelemaan asuvani jonain päivänä missään toisessa isossa kaupungissa :D se on vaan niin koti.

  VastaaPoista
 18. Et ole sattumoisin Joensuuta harkinnut? Taatusti on nimittäin alhaisemmat pisterajat kuin Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Joensuu on tosi kiva kaupunki, löytyy baareja sekä ravintoloita jokaisen makuun. Asuntotilanne- ja hinnat ovat samaa luokkaa kuin muissakin yliopistokaupungeissa, mutta jos on hyvissä ajoin liikkeellä, on mahdollista saada hyvä kämppä ihan keskustan palvelujen tuntumasta. Kuntosaleja löytyy todella paljon eri hintaluokissa. Joensuun ympäristö on aivan mahtava. Aivan keskustan tuntumasta lähtee aivan loistavia, hyväkuntoisia lenkkipolkuja ja muutenkin luonto on lähellä. Mielestäni ei siis missään nimessä kannata sulkea Joensuuta pois vaihtoehdoista ;)

  VastaaPoista
 19. Jyväskylästä Turkuun muuttanut opiskelija ilmottautuu! Aluks dissasin koko kaupunkii ja nyt ku opiskelut alkaa olla loppusuoralla, niin oon tykästynyt mielettömästi kaupunkiin. Kahvilat, baarit jne löytyy keskustasta joka puolelta. Ja sitten liikenneyhteydet on loistavat. Turku on ehdottomasti kesän kaunein kaupunki :)

  Ensimmäisinä vuosina halusin takas Jyväskylään, kun sekin on loistava paikka. Sopivan kokonen kaupunki ja keskellä Suomee. Ainut mitä oon huomannut täällä ollessani, että ihmiset on avoimempia Jyväskylässä kuin Turussa jos nyt puhutaan yöelämästä :D

  Itsellä on nyt sama ongelma kuin sulla. Mulla olisi töitä tiedossa Jyväskylässä valmistumisen jälkeen, mutta en tiedä haluanko sinne mennä kun Turkukin on IHAN jees ;) Mietityttää kovasti myös jatko-opinnot vielä ja juuri nyt tuntuu siltä, että nyt pistän Jyväskylän ensimmäiseksi vaihtoehdoksi ja Turun toiseksi.. Kolmannesta ei hajuakaan!

  VastaaPoista
 20. Hahaa mulla löytyy mielipidettä vähän jokaiseen :D:

  Vaasa: Vaasan kauppis on iso, siellä vallitsee hyvä yhteishenki ja kaupungissa on ihan mielettömästi opiskelijoita. Vaasan yliopiston rahoituksen laitos on aivan erityisen arvostettu Suomessa. Vaasaan on vähän helpompi tosiaan päästä, ja se näkyy yliopistolla mielestäni yleisenä "rentoutena". Eli porukka hoitaa hommat kunnialla läpi, mutta sellaista hullua kilpailua ja pingottamista ei esiinny. Opintopisteitä on myös helppo kerätä Vaasassa jostain syystä. Kaupunki on mielestäni kiva, kaikki on aika lähellä ja sieltä löytyy kaikenlaiset peruskuppilat ja vaatekaupat ymym. Huonoa oikeastaan Vaasassa on juurikin pitkä matka sinne, sekä asunnot. Yksityisiä vuokra-asuntoja sieltä ei opiskelijoille oikein löydy, ja VOAS:in opiskelijakämpät ovat välillä vähän mielenkiintoisia(näistä on erilaisia kokemuksia, yksi ystäväni sai hyvän ystävän omasta kämppiksestään ja heidän kämppänsä oli siisti, kun taas toinen Vaasan ystäväni on joutunut painimaan VOAS:in kanssa homeongelmasta :(. Btw Vaasassa on yksi Suomen suurimmista kuntosaleista (Wasa Sports Club) ja se on kyllä ihan mieletön :D. Paras sali jolla olen käynyt.

  Turku: Itse olen Turkuun pk-seudulta muuttanut kauppislainen, ja olen kyllä viihtynyt. Turussa on ihan mielettömästi vuokra-asuntoja pelkästään yksityisellä, itse asun ihan järkyttävän kauniissa talossa, josta on 100m kuntosalille, 2km keskustaan, 1km kauppikseen :D, eli en todellakaan valita. Kaikki on tosi lähellä, ei tarvitse hirveesti käyttää mitään busseja tmv, pyörällä ja jaloilla pärjää jättebra!! Lisäksi Turku on tosi kaunis kaupunki, tykkään kävellä aina jokirannassa ja keskustassa, kun tuntuu, että aina on jotain mielenkiintoista nähtävää. Turun kauppis nyt on ihan omaa luokkaansa. Meillä on paljon pääainevaihtoehtoja, sekä erikoisuus kansainvälinen liiketoiminta (Y), mikä vetää myös porukkaa meille. Yhteishenki on todella hyvä, siihen on panostettu kaikenlaisten tutustumisjuttujen avulla ja opiskelija menoja on oikeasti harva se päivä, jos niissä haluaa juosta. Opetus on tasokasta. Yliopistolla on hyvä yliopistoliikunta, jossa on kaikenlaisia *jumppa"tunteja, monta joka päivä, maksaa 56e/VUOSI. Itse käyn täällä Satsilla, joka on opiskelijalle 48e. Kupittaan kuntosali on myös ihan hyvä ja edullinen. Jos turun murre ärsyttää, niin se huono puoli :D. Muuta ei oikein ole. Täältä valmistuu kuitenkin ihan hiton hyviä ekonomeja.

  Tampere: Tampereesta tiedän vähiten. Meinasin hakea sinne alunperin, kunnes eräs tuttavani valaisi minua, kuinka huono Tampereen "kauppis" on. Kyseessä on siis johtamiskorkeakoulu, jossa et voi edes lukea rahoitusta. Siellä on hirveän vähän pääainevaihtoehtoja, eli mahdollisuudet ovat melko kapea-alaiset. Tampere on tosi kiva opiskelukaupunki ja sen yliopisto näin muuten on tasokas, mutta KAUPPIS ei ole. Älä hae Tampereelle, tee itsellesi palvelus.

  Helsinki: Aaltoaaltoaalto. Helsingin kauppista pidetään Suomessa parhaimpana. En tiedä onko se, kun en siellä ole opiskellut. Sen tiedän, että pääainevaihtoehtoja on _paljon_ ja yliopistolla on parhaat sponsorit ja yhteistyöyliopistot ulkomailla. Tai niitä on eniten. Itse en hakenut Helsinkiin siksi, että halusin ihan puhtaasti vaihtaa maisemaa ja saada ihan uusia ystäviä. Helsingin kauppis on myös tunnettu kilpailuhenkisestä ilmapiiristään, ja mielestäni siellä ei vallitse yhtä hyvä yhteishenki. Helsingissä asuminen on myös aika hankalaa, vuokrat ovat korkeita ja varmasti kaukana kauppiksesta. Toisaalta junalla nyt pääsee Helsinkiin helposti.

  Siinä nyt jotain, jos on jotain kysyttävää ni vastaan kyllä mieluusti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän pakko kommentoida, kun monet tuntuu tota tampereen koulua kritisoivan, että "ei ole kauppis", että älä tällasten kommenttien takia kokonaan hylkää tamperetta vaihtoehtona, kannattaa ottaa oikeasti asioista selvää ennen kuin alkaa tehdä isompia johtopäätöksiä. On totta, että tampereen koulu on kai vähän erilainen kuin muut, mutta ihan yhtälailla siellä kauppatieteitä voi lukea, suosittelen että käyt ihan tampereen yliopiston sivuilta lukemassa faktaa.

   Itse oon hakemassa nyt ykkösvaihtoehtona juurikin tampereelle kauppatieteitä lukemaan, lähinnä sen takia että rakastan kyseistä kaupunkia ja viihdyn siellä todella hyvin. Myös koulusta oon kuullut hyvää palautetta ja opiskelijabileitä tuntuu riittävän. Tampereella löytyy useempia isoja saleja ympäri kaupunkia, missä opiskelijat pääsee käymään edullisesti, shoppailumahdollisuudet on hyvät, samoin yöelämä. Ja on kaupunki omasta mielestäni aika kauniskin ja bussilla pääsee tosi hyvin joka paikkaan.

   En tiedä vaikuttiko asia anonyymin kommenttiin, mutta siis turku ja tamperehan on jostain syystä jotain "viholliskaupunkeja" keskenään, että kuraa tuntuu lentelevän molempiin suuntiin, joten älä anna turkulaisten hämätä sua tampereen suhteen :D

   Mutta tosiaan pointti oli se, että itse suosittelen tamperetta, siellä toivottavasti aloitan minäkin syksyllä opiskelut! :-)

   Poista
  2. Kyse ei ole viholliskaupunkijutusta, olen itse kuitenkin ihan muualta kotoisin. Tampere kaupunkina on ihana, mutta se kauppis on tosiaan vähän erilainen. Mulla oli fb:n arkistoissa viesti, joka sai mun mieleni muuttumaan :D Olin siis hakemassa Tampereelle, kunnes muutin mieltäni Turkuun.

   Tässä pieni infopaketti eräältä nimeltämainitsemattomalta kauppislaiselta, joka on siis opiskellut MOLEMMISSA:

   "Kaikki lähtee pienestä koosta: se on pieni yksikkö, joka korreloi täysin kaikkeen toimintaan siellä. Sisäänotto on 135 tyyppiä / vuosi (vrt. Turussa 240). Tampereella on vaan valittavana 6 pääainevaihtoehtoa (valinnanmahdollisuudet pienemmät vrt. Turun 11 pääainetta). Henkilökuntaa ja budjettia yksiköllä on noin kolmasosa esim. Turun määrästä. Tämä tuntuu suoraan kurssien määrässä, joita siellä on valittavana vähemmän, eikä kursseilla ole edes harjoitusryhmiä. Lisäksi liikekieliä voi opiskella ainoastaan englantia, ruotsia ja saksaa. Muut kielet ovat normaaleja yleiskielten kursseja yliopiston kielikeskuksesta (vrt. Turussa on oma kielten ja liikeviestinnän yksikkö kauppakorkeen sisällä, jossa valittavana 9 kieltä). Eikä uutta kieltä pääse aloittamaan kuin vasta opintojen loppuvaiheessa, koska jonot kielikursseille ovat tajuttomia vähäisten resurssien takia. Sitten kauppatieteellinen opetus ja tutkimus kärsii pahasti, koska ovat kolmasosa yhtä yksikköä, jolloin taistelevat rahoituksesta, resursseista, fokusoitumisesta ja julkaisutiloista yhdessä hallintotieteiden ja politiikan tutkimuksen kanssa. Pienestä sisäänottomäärästä johtuen myös opiskelija-aktiviteetti on pienimuotoisempaa, eikä harrastustoimintaa löydy läheskään niin laajasti kuin esim.Turussa (kuoro-, bändi-, kulttuuri- ja hyvinvointitoiminta puuttuvat aikalailla opiskelijakulttuurista). Ja vielä lopuksi, mutta ei vähäisimpänä Tampereen yliopisto on aika jälkeenjäänyt: se on tällä hetkellä Suomen ainoa yliopisto, joka ei ole läpäissyt laadunvarmistusauditointia (edes uusinnassa ei menny läpi), eikä sillä ole mitään kansainvälisiä laatuakkreditointeja, kuten Turun yliopistolla ja sen kauppakorkeakoululla. Tampereen yliopisto ei myöskään järjestä tuutorointia koordinoidusti, vaan on heittänyt sen ainejärjestötoimijoiden vastuulle, jolloin se on vähän mitä on vuosittain. Lopuksi vielä opiskelijakulttuurista sen verta, että Tampereen yliopiston ylioppilaskunta ei järjestä mitään opiskelijaperinteitä, kuten vuosijuhlia, sitsejä, juhlia tai vapun lakituksia, koska näistä luovuttiin joskus vuonna -69. Tampereen ylioppilaskulttuuria edustavat kaupunkikuvassa lähinnä TTY:n ylioppilaskunta ja teekkarit enää Siinä monelta kantilta perusteluita, miks siellä ei oikein hommat toimi!"

   Toivottavasti näistä on sulle Anni jotain apua, en nyt yritä mustamaalta Tamperetta vaan lämpimikseni :D

   Poista
  3. Suosittelen itse Tamperetta, ehkä on pienempi yksikkö, mut sitäkin parempi yhteishenki...

   Ja osa tuosta tekstistä on höpöhöpöö...!
   Esim."Eikä uutta kieltä pääse aloittamaan kuin vasta opintojen loppuvaiheessa, koska jonot kielikursseille ovat tajuttomia vähäisten resurssien takia" --- Itse oon ainakin päässyt 2.opiskeluvuonna opiskeleen haluamaani kieltä.

   No, Tampere on ihana! :D

   Poista
 21. ootko ajatellut ollenkaan Jyväskylää? ;) oon asunut täällä koko ikäni, joten voin suositella kaupunkia lämpimästi! parasta täällä on mahtavat maisemat ja esim. lenkkeilymahiksia on ihan älyttömästi! Jyväsjärven ympärillä menevä rantaraitti on monen lemppari :) Lisäks tää on keskellä Suomea, joten täältä pääsee tosi kätevästi liikkumaan. Täällä on muutenkin paljon opiskelijoita (heh, koulussa just luettiin netissä, et joka 4. vastaantulija täällä on opiskelija) ja esim. keskustasta löytyy kaikki kivat vaatekaupat! :)

  VastaaPoista
 22. Itse olen vasta lukion kakkosella, mutta kerrompahan mielipiteeni silti! :) Asun siis Salossa, ihan Turun naapurissa. Itse en missään nimessä lähtisi Turkuun, en opiskelujen takia vaan sen, että se on "liian lähellä". Ja jotenkin Turku ei muutenkaan houkuttele, ilmasto ei ole kauhean mukava :D
  Tamperetta sen sijaan rakastan! Aivan ihana kaupunki, kaikki palvelut lähellä ja hyvät kulkuyhteydet keskustaan sieltä reunamiltakin. Paras kaverini asuu Kangasalla, ihan Tampereen vieressä eli siellä on tullut vietettyä paaljon aikaa. Pure love. Itse aijon sinne tai edes vähän sinne päin lähteä, kunhan tuolta lukiosta pääsen irti (: Opiskeluelämästäkin olen kuullut vaan positiivista kaverini isosiskolta.

  VastaaPoista
 23. Kiitti kun teit tämmösen postauksen! :) Oon ite ihan samassa tilanteessa, kun en vaan osaa päättää, mihin kauppiksiin hakisin. :S Noista kuntosaleista tiiän sen verran, että esim. Stadissa on Unisport, jonka hinta on toosi opiskelijaystävällinen. Aallon opiskelijoille se maksaa 98e/v ja tohon kuuluu kuntosali ja ryhmäliikunnat ainaski, jos en nyt ihan väärässä oo. Ja ainakin Turussa on joku opiskelijaliikuntajuttu kans! :)

  VastaaPoista
 24. En opiskele kauppakorkeassa mutta Turussa kuitenkin korkeakoulussa! Turku on ihana iso pieni kaupunki :) bussilla pääsee helposti paikasta toiseen ja opiskelijabileitä todellakin riittää!! Ja niissä on aina mahtava tunnelma ja ihmiset kunnon bilefiiliksellä ;)

  Keskustasta löytyvät kaikki kaupat ja muutama iso kauppakeskus on ihan lähellä! Vuokrataso on ydinkeskustassa kohtuullisen korkea, mutta ylioppilassäätiö tarjoaa halvempia asuntoja. Turusta löytyy myös paljon erilaisia kuntosaleja, itse suosittelen gym2000:tta josta saa myös opiskelija alennuksia :) lenkkimaastoja löytyy myös! Varsinkin Ruissalosta :)

  Tsemppiä valintoihin :)

  VastaaPoista
 25. No ei Jyväskylää.. ite asun jkl ja kovasti mielisin esimerkiksi tampereelle :D kaukana kaikesta ja maksaa junalla tulla pirusti esim Helsinkiin ja kestäähän siinä..
  Parempia opiskelijabileitä myös tänne kaivattas! Aaaargh :D
  Turkuun muuttaneet kaverini on olleet erittäinkin tyytyväisiä!
  Mä en mitenkään ymmärrä miten toi yks kommentti sanoo et jyväskylästä hyvät kulkuyhteydet mihin tahansa.. nooot.
  Monta tuntii saa istuu junassa ja maksoin 60e stadiin menosta ku opiskelijakortti oli unohtunu :D

  VastaaPoista
 26. Vaasa tosiaan Suomen aurinkoisin kaupunki ja täällä myös tuulee aina kun meri on niin lähellä :) Kesäisin Vaasa on tosi nätti kaupunki ja nuoret hengailevat rannassa laiturilla nauttien kesästä :) yliopiston ruuasta oon kuullut että siellä on tosi hyvää ruokaa :) Saleja löytyy monia ja esimerkiksi easyfit on opiskelijoiden suosiossa hintansa takia 29,90€/kk, ihan ok sali ja löytyy jumppia, mutta jos on valmis maksamaan enemmän niin ihan keskustasta löytyy Ladyline joka maksaa opiskelijahintaan 64€/kk normi hinta 69€/kk ja myös wasa sport gym joka on yliopiston lähellä ja samaa jo hintaluokkaa linen kans :) Baareja on vähän ja perjantaina Vaasan yöelämä on lähes kuollutta mutta lauantaina ihmisiä löytyy joka baarista :) jos Vaasaan muutat niin kannattaa eksyä hullu pullo baariin ke ja su kun silloin on 3€ päivät et jos haluaa halpaa juotavaa :) Ruotsia puhutaan mutta aika vähän ettei tarvii stressaa jos ruotsin taidot ei oo parhaat :) paikallisliikenne on todella huono sillä busseja menee kerran tunnissa..

  VastaaPoista
 27. Opiskelen Turun kauppiksessa VTM-puolella eli kansantaloustiedettä (tutkinto johon on huomattavasti helpompi päästä koska kaikki hakee ensisijaisesti kauppikseen) ja ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa Turusta opiskelijakaupunkina! Kauppiksen tilat on aika uudet ja viihtyisät, opiskelijatapahtumia riittää vuoden jokaiselle viikolle, ja varsinkin alkuvaiheessa kyllä pidetään huoli että bileet ei pääse loppumaan. Mistä ite pidän eniten Turussa on se, että kaikki on kävelyetäisyydellä: koulu, kämppä, keskusta ja isot halvemmat ruokakaupat. Keskustasta löytyy käytännössä kaikki mitä stadistakin ja vuokrakämppien hinnat on kohtuullisia, varsinkin TYS:in opiskelijakämpien vuokra on tosi edullinen joita vapautuu elo-syyskuussa. Turku on kulkuyhteyksiltä vähän hankalampi kuin Tampere, koska junalinja Jäkeen ei ole suora ja Pasilassa pitää vaihtaa, mutta siihenkin matkustamiseen kyllä tottuu ja junamatkan aikana ehtii lukea tms. Mulla on kavereita jotka jopa asuu pääkaupunkiseudulla ja käy täällä koulussa, eli välimatka ei kyllä tule olemaan ongelma jos Turkuun päätät lähteä, ite käyn kotona vähintään kerran kuukaudessa :)

  Tsemppiä lukemiseen ja onnea pääsykokeisiin! :-)

  VastaaPoista
 28. Tosta opiskelijaelamasta mitaan sen enempaa tietamatta pakko kommentoida etta Tampere on kaupunkina aivan ihana. Siina keskustassa ja "saatavilla" on kaikki, ja mun mielesta koko kaupunki on muutenkin kaunis :-) eika oo liian kaukana Jarvenpaastakaan!

  VastaaPoista
 29. Itse opiskelin Turun kauppakorkeakoulussa, ja no... ehkä olisin halunnut opskella jossain muualla :D Koulussa sinänäsä ei ollut mitään vikaa: arvostettu koulu, pääainevaihtoehtoja riittää ja kavereita saat sun luonteella varmasti. Joku siinä kaupungissa vain mätti :D Turku on ensinnäkin mun mielestä todella ruma, isoksi kaupungiksi pieni keskusta ja liikenneyhteydet huonommat kuin esim Tampereelle. Lisäksi yliopistoliikunta oli surkeetakin surkeempaa. (Esim. vain yksi _pieni_ sali koko Turun yliopisto-opiskeljoille, ei tietoakaan Les Mills -tunneista (vrt. Helsinki) jne. Tosin jos on varaa kunnon kuntosalikorttiin, tällä ei varmaan ole mitään väliä). Itse olin aika onnen koko sen ajan kuin asuin Turussa, joten en ehkä osaa arvioida kaupunkia kovin objektiivisesti.

  Hain alun perin Turkuun ykkösvaihtoehtona, ja pääsi sinne suoraan lukiosta ehkä vähän keskikertaista paremmalla koulumenestyksellä. Jälkeenpäin on kuitenkin harmittanut, etten hakenut Helsinkiin korkeiden pisterajojen pelossa. Loppujen lopuksi kouluun oli tosi helppo päästä (en käynyt edes valmennuskurssia) ja ne pari pistettä päälle ja Helsinkiin ois tullut helposti. Vaikka ne prosentit varmaan näyttää pelottavilta, niin ne ei ole täysin totta: läheskään jokainen ei edes ilmesty koepaikalle, osa tulee vain kokeilemaan, ja osa ei ole jaksanut lukea tarpeeksi. Hyvällä motivotiolla sinne pääsee heittämällä. Lisäksi abeilla on yleensä paljon parempi lukurutiini kuin muilla.

  Mitä taas tulee Tampereeseen (kirjoitetaanko se noin? :D) niin tykkään kaupunkina tosi paljon, mutta ainakin silloin, kuin itse hain piti valita pääaine heti hakiessa, ja siinä ei ole mitään järkeä. Itse aikanani laitoin sellaset pääainevaihtoehdot, että nyt kyseisiä aineita opiskelleena kauhulla muistelen niitä. Tampereelle miinusta siitä, että se tosiaan ei ole kauppakorkeakoulu.

  Vaaasta en tiedä muuta, kuin että itse hain sinne aikoinani Turin ja Tampereen jälkeen kolmantena. Njaah. Nyt ehkä laittasin Porin kolmosvaihtoehdoksi, koska sinne on helppo päästä ja sieltä on helppo päästä pois - eli vaihtaa seuraavana vuonna Turkuun, ja samalla saa helposti hyväksiluettua kaikki käymänsä kurssit, samaa lafkaa kun ovat.

  En tiedä oliko tästä ajatuksenvirrasta sulle mitään hyötyä, mutta sellasta :D Anteeks kaikki kirjotusvirheet, en jaksa oikolukea.

  VastaaPoista
 30. Käsitykseni mukaan asut tällä hetkellä järvenpäässä?
  Miksi sanoit sitten asuneesi koko ikäsi pääkaupunkiseudulla?
  Järvenpää ei kuulu pääkaupunkiseutuun :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itseasiassa järvenpää kyllä kuuluu pääkaupunkiseutuun??

   Poista
  2. Järvenpää on pk-seutua :)

   Poista
  3. Pk-seutuun kuuluu Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa.

   Poista
  4. "Pääkaupunkiseudulla (lyhenne PK-seutu) tarkoitetaan Suomessa Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien muodostamaa aluetta"
   Lueppa wikipediasta :) ei kuulu.

   Poista
  5. Itseasiassa Järvenpää ei kuulu pääkaupunkiseutuun. Pääkaupunkiseutuun kuuluvat: Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen. Helsingin seutuun Järvenpää tosin kuuluu. T. toinen ano

   Poista
  6. No voi että kun ei kuulu?? Etsippä nyt vaikka googlesta tietoa

   Poista
  7. Oikea termi olisi "Helsingin seutu". Järvenpää ei kuulu "pääkaupunkiseutuun" vaan Helsingin seutuun. Virhe. Korjattu :D

   Poista
  8. Mä luulin että tää on ihan yleissivistävä tieto mutta onko se tosiaan niin epäselvää, mitä pk-seudulla tarkoitetaan..

   Poista
 31. Suosittelen lämpimästi Turkua! :) täyttää kaikki nuo toiveesi ja ihana kaupunki, hyvät lenkkeilymaastot Aurajoen rannassa, hyvät shoppailumahdollisuudet jnejne. Siellä 2 vuotta asuneena ei jäänyt mitään pahaa sanottavaa :)

  VastaaPoista
 32. Suosittelen tamperetta! Tampere on ihana kaupunki, ja niinkun sanoit niin pääset noin kahdessa tunnissa takasin pk-seudulle :) tsemppiä pääsykokeisiin!

  VastaaPoista
 33. en suosittelisi vaasaa vaikka kouluun saattaiski ollakin helpompi alhaisen pisterajan takia päästä! jotkut sanoo vaasaa suomen aurinkoisimmaksi kaupungiksi mutta itse en ole vaasassa koskaan ollut niin että siellä olisi hyvä sää ollut vaikka ihan lähellä asunkin :-D kaupunkiliikenne ei ole kovin sujuvaa ja yhteydet muutenkin ovat hankalat vaasaan mentäessä tai toisinpäin..baaritkaan eivät ole mitkääm hyvät siellä koska ruotsalaisia on joka paikassa..varmasti on hyviäkin puolia siellä mutta tässä nyt vähä erilaista mielipidettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "..koska ruotsalaisia on joka paikassa.." korjaan SUOMENruotsalaisia, eikä sieltä naapurimaasta oo paljoo jengii tullut että valtaisi koko kaupungin :)

   Poista
 34. Niinhän se aika lailla menee että mitä pohjosempaan meet, sitä ystävällisempiä ja rennompia on ihmiset!
  Sähän nyt oot aika etelässä asunu vissiin koko ikäs joten et välttämättä huomais ihmisissä niinkään eroa näin yleisestä näkökulmasta esim jos Helsinkiin muuttaisit :D

  VastaaPoista
 35. Ootko kuullut Aalto yliopiston kauppakorkeakoulun Mikkelin yksiköstä? Ihan huippu tyypit, kandin saa suoritettua 2,5 vuodessa ja opiskeluun kuuluu vaihto :) koulu on englanninkielinen ja sisään haetaan vain ylppäritodistuksella. Kannattaa ihmeessä laittaa ainakin paperit sisään koska siinä ei menetä mitää! On ollut paras päätös kyllä elämässä lähteä tänne opiskelemaan.

  VastaaPoista
 36. Mä muutin Turkuun syksyllä, kun sain paikan Turun yliopistosta. Kauppiksessa en oo, mut muuten voin kyllä sanoo et opiskelijabileitä löytyy! Joka viikko on jotain, varsinkin kauppislaiset on tosi aktiivisia tän suhteen :) Ja sitten asunnoista: mä hain opiskelijakämppää viime kesänä, ja sain tarjouksen 2 päivän päästä!! Turussa siis on kämppiä oikeasti tarjolla, eikä niinkuin esim Helsingissä, jossa on todella pitkät jonot, ja myös vuokrat on korkeammat. Turku on mun mielestä siinä mielessä kiva ettei oo niin iso, muttei kuitenkaan pikku paikkakaan. Kaikki tarvittava ja vähän enemmän löytyy, etäisyydet eivät ole pitkiä.

  VastaaPoista
 37. Tampereesta osaan kertoa sen verran, että kaupunki on paljon eläväisempi Jyväskylän/Vaasan/Joensuun verrattuna. Kaikissa on tullut vietettyä viikonloppuja tai viikkoja ja tullut ihmeteltyä sitä rauhallista menoa.

  Kauppiksesta osaan kertoa vain sivuaineilijan näkökulmasta (parhaillaan suoritan). Ihan jees sanoisin, mutta ei vertailukohdetta muuhun. En lähtisi ekana haukkumaan Tampereen kauppista, koska loppujen lopuksi kaikki on itsestä kiinni. Niin kuin koko yliopistossa, mitään valmiiksi pureskeltuna ei päähän laiteta.

  Kuntosalilta jos mitään erityistä luksusta ei kaipaa, niin pärjää ihan hyvin yliopiston viime vuonna uudistetulla kuntosalilla (65e lukuvuoden) ja siihen kuuluu jumpat, ja parin muun kampuksen palveluiden käyttöoikeus. Tietysti ei opiskelijabudjettiin soveltuvia saleja löytyy pilvin pimein.

  Liikenneyhteydetkin kaupungin sisällä ovat hyvät mikä on tärkeää opiskelijalle, jos keskustassa ei meinaa asua. Joka puolella Suomea tilanne ei vissiin ole niin esim. Jyväskylä.

  Tervetuloa Tampereelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylästä kyllä pääsee bussilla ja junalla tosi hyvin ympäri suomea. Lentämälläkin pääsee kun tikkiksel on lentokenttä....

   Poista
  2. Ihan paikallisliikennetta meinasin, mikä Jyväskylässä useamman reissun perusteella ei selvästikkään toimi niin hyvin kun Tampereella. Täällä ei tartte taksijonossa huudella onko samaan suuntaan meneviä, koska melko hyvin pääsee bussillakin joka paikkaan. Lentokenttäk on Pirkkalassakin, mutta harvemmin sitä opiskelijana tulee käytettyä...

   Poista
 38. jos haluat tähdätä korkealle, helsinki antaa sinulle parhaat mahdollisuudet. parhaat luennot, luennoitsijat, ainevalinnat, paras "maine" ylipäätään. ja kun järvenpäässä asut niin et kyllä saa sitä oikean STADIN tuntua, jonka koet vasta kun muutat ihan helsinkiin asumaan kunnolla. helsingistä aina löytää uutta, enkä usko että olet kolunnut kaikkia ihania pikku katuja ja kulmia, baareja, puistoja yms. helsinki on tietysti isoin ja vibrantein kaupunki, mutta turusta olen kuullut paljon hyvää myös. helsingissä on syystäkin korkeimmat pisterajat, mutta oikeasti ei ole kovin vaikea päästä kauppikseen ylipäätäänkään kunhan jaksaa lukea melko paljon ja on suht koht motivoitunut. helsingissä on todella vilkas opiskelijaelämä, myös meillä kauppiksessa, ja oon tutustunut ihan mahtaviin tyyppeihin (ja muista: kauppiksesta löytyy myös ihan sikana douchebag-porukkaa joka luulee olevansa maailman napa ja fiksuin ja vain raha ratkaisee...valitettavasti) , mutta tosiaan jos menet jonnekin kauemmas, niin tulet luultavasti saamaan vielä enemmän kavereita, sillä tukiverkostoa ei ole. kuitenkin kaikista tärkeintä opiskelupaikan valinnassa on todeta se, mikä on paras TULEVAISUUDELLESI, sillä emme tule kuitenkaan opiskelemaan koko elämäämme, vaan opiskelulla tähdätään uraan.

  mihin V on hakemassa? aiotteko yhdessä pohtia vai ootteko valmiita kaukosuhteeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä, että vaikka olisi asunut helsingin lähellä koko ikänsä ja tietäisi sieltä paikat ja näin, mutta ihan eri asia on asua siellä. Vasta sitten oikeasti tutustuu siihen stadin elämään ja näkee kaikki ihanat pikku kadut ja puistot.=) T. Järvenpäästä Helsinkiin muuttanut

   Poista
 39. niin ja helsingissä unisport (niillä on useampi toimipiste, yks aivan keskustassa yliopiston vieressä) maksaa jotain 120 euroa vuosi max. että budjetille kyllä erittäin hyvä ja olen ollut erittäin tyytyväinen siihen (siihen kuuluu kaikki ryhmä liikunnat, sali, yms.)

  VastaaPoista
 40. Itse opiskelen myös Tampereella, en kylläkään kauppatieteitä, mutta yliopistolla kyllä. Tampereellahan yliopistosta poistettiin tiedekunnat, jotka korvattiin tieteenalayksiköillä (siis käytännössä sama asia, eri nimi). Johtamiskorkeakoulu on yliopiston yksikkö, johon kuuluu oppiaineista mm. kauppatieteet. Eihän kauppakorkeakoulu taida missään muussakaan kaupungissa enää olla oma korkeakoulunsa, vaan on kaikkialla osa jotakin yliopistoa/korkeakoulua. Nykyään Tampereelle haetaan opiskelemaan kauppatieteitä, ja suuntautuminen (pääaine) valitaan opintojen myötä. Eli toisaalta myös hyvä, että pääsee kokeilemaan montaa osa-aluetta ennen kuin pitää valita oma suuntautuminen. Muutoin en tiedä Tampereen kauppatieteiden laadusta verrattuna muuhun Suomeen, mutta kaupunkina voisin hehkuttaa Tamperetta! Etuina Helsinkiin verrattuna on juurikin sopiva koko (helppo liikkua kävellen/pyörällä/julkisilla) ja hintataso, joka kuitenkin on asumisessa ja elämisessä huomattavasti edullisempi Helsinkiin verrattuna! Eli voit järkevällä hinnalla asua mukavalla sijainnilla, vaikka toki yksiöt ovat aina suhteessa kalleimpia, mutta kuitenkin halvempia kuin Helsingissä (yksityisiltä vuokranantajilta hinnat vaihtelevat keskusta-alueella ehkä keskimäärin siinä 450-550e välillä). Kahviloita ja baareja on vaikka kuinka paljon, hyviä lenkkimaastoja puolestaan löytyy mm. Kaupista ja Pyynkiltä keskustan kupeesta, ja kaksi järveä kaupungin ympäristössä tekevät maisemista nätit. Yliopistolla on sali ja liikunta-aktiviteetteja, jotka ovat superhalpoja opiskelijalle, mutta usein salilla on myös aika täyttä. Itse käyn GoGo-nimisellä salilla, johon oon ainakin ollut tosi tyytyväinen (näitä saleja on keskusta-alueella kaksi, kuntosalit ovat tosi siistit ja isot eikä ruuhkia ole, lisäksi mukava henkilökunta ja laaja valikoima ryhmäliikuntaa), ja maksan siitä 60e/kk. Myös Tampere on kyllä tosi opiskelijakaupungiksi profiloitunut, ja iso osa opiskelijoista tulee kauempaa, joten ihmisiin tutustuu helposti eikä täällä varmasti tylsää tule bileidenkään puolesta, niitä riittää! Itekin oon alun perin pk-seudulta lähtöisin, ja kuten mainitsit niin plussaa on toki se, ettei junamatkaan mene kuin se ~pari tuntia. :)

  VastaaPoista
 41. Voisin jakaa kokemuksia Helsingin kauppiksesta. Ensinnäkin älä anna sisäänpääsyprosenttien hämätä. Jos vaan on motivaatiota ja luettu tarttuu päähän helposti niin sisäänpääsy ei todellakaan ole mitenkään kovin vaikeaa (ja jos on edes kohtuuhyvät pisteet ylppäreistä niin sekin auttaa paljon). Ulospääsy sitten voikin olla astetta hankalampaa, ei siksi että kurssit olisivat erityisen vaikeita vaan siksi että opiskelijaelämä saattaa viedä mennessään :D Itse olen ainakin kokenut Helsingissä olevan todella hyvä meininki ja yhteishenki. Toki vaatii myös sitä että on itse aktiivinen ja lähtee mukaan juttuihin (joita on siis paljon!) KY:ltä ja AYY:ltä löytyy vaikka minkälaisia kerhoja, jaostoja, järjestöjä, tapahtumia jne. Itse opiskelu sitten onkin ollut ehkä hieman pettymys. Ihan liikaa on proffia, jotka eivät osaa opettaa, kursseja jotka läpäisee lukemalla tuskin ollenkaan yms. Toisaalta opetuksen heikko taso taitaa olla aika yleistä yliopistoissa ylipäätänsä, kun vastuu oppimisesta on opiskelijalla itsellään. Kansainvälisyydestä puolestaan voi antaa plussaa. Paljon tulee proffia myös ulkomailta, suurin osa opetuksesta enkuksi, paljon huippuja vaihtokouluja ja suurin osa opiskelijoista lähteekin vaihtoon. Kilpailuhenkisyys mainittiin tuolla aiemmin.. noh mielestäni se riippuu ihan omasta suhtautumisestaan. Toki löytyy paljon kilpailuhenkisiä, arvosanoihin panostavia henkilöitä, mutta esim. itse en pahemmin arvosanoista jaksa stressata.. eikä moni muukaan.
  Unisportia olikin aiemmin jo kehuttu, se tosiaan on aivan huippu! Monta salia ympäri kaupunkia (myös kauppiksella) ja paljon ohjattuja tunteja. Vuokrataso Helsingissä toki on aivan järjetön, mutta kyllä kaikki opiskelijat kuitenkin vaikuttavat pärjäävän ja varsinkin jos muutat poikaystäväsi kanssa niin on paljon helpompaa löytää kohtuuhintainen asunto. Plus kauppiksen kandiopetushan tosiaan muuttaa otaniemeen 2015(?) eli jos haluaa asua lähellä koulua niin ei tarvitse muuttaa keskustaan :)

  Turusta olen myös kuullut paljon hyvää monelta siellä opiskelevalta kaverilta. Edullisemmat vuokrat, paljon opiskelijoita ja meininkiä (joskin minulle on syntynyt mielikuva että Helsingissä on kuitenkin vieläkin enemmän menoa) ja hyvä yhteishenki. Miinusta vähempi kansainvälisyys (tai ainakin vähemmän vaihtokouluja)

  Tampereesta olen kuullut sen verran että yhteishenki ei ole siellä niin hyvä ja ainakin joskus sinne hakiessa piti jo heti tietää, mihin pääaineeseen haluaa. Muualla kun ekana vuonna opiskellaan perusteet monesta ja sitten vasta täytyy päättää.

  VastaaPoista
 42. Ootko ajatellu Seinäjokea? Oon opiskellu täällä nyt vuoden ja ei voi muuta kuin suositella. SeAMK:issa voi lukea kansainvälistä liiketaloutta täysin englanniksi (International Business) tai liiketaloutta suomeksi. Helppo myös päästä sisään, ei tartte lukea mitää tiiliskiven paksuista kirjaa. Koetilanteeseen kuului kirjallinen ja suullinen koe. Bileitä on myös joka lähtöön, Karma ja Ilona on keskiviikko, perjantai ja lauantai iltaisin täynnä opiskelijoita! Myös teema-bileitä on usein. Asuntojenkin vuokra-hinnat on ihan toista tasoa kuin esim. Helsingissä. Koulu on valmistunut vuosi sitten ja on todella upea ja viihtyisä, ei todellakaan mikään laitosmainen. Shoppailumahdollisuuksia ja kahviloita löytyy joka makuun ja junalla pääsee suoraan vaikka helsinkiin (2-3h) tai Vaasaan reilu puolessa tunnissa. EasyFit kuntosali on tosi suosittu opiskelijoiden kesken, kolmellakympillä saa treenata ja osallistua ryhmäliikuntoihin niin paljon kuin haluaa :) Toivottavasti löydät mieleisesi vaihtoehdon!

  VastaaPoista
 43. Oletko miettinyt lappeenrantaan hakemista? Itse lappeenrantalaisena suosittelisin kaupunkimme kauppista :) helpompi päästä sisään kuin tampereelle tai helsinkiin, vaikka nykyään lappeenranta alkaa olla todella suosittu hakupaikka! Täällä nimittäin pystyy yhdistämään kätevästi tekniikan ja kauppakorkean opinnot toisiinsa niin halutessaan.

  Yliopisto on hyvin kansainvälinen, oppilaita tulee 150 eri maasta. Yliopisto ja amk samassa pihapiirissä, eri rakennuksissa kuitenkin. Molempien oppilaat ja henkilökunta on yhteenlaskettuna noin 10 000 ihmistä. SYKE GYM -kuntosali sijaitsee myös kampuksella, siisti ja monipuolinen sali varustettuna kivalla henkilökunnalla, löytyy ryhmäliikuntaa jne. Kortti maksaa noin 30-40e kuussa, en tarkkaan tiedä :) taitaa olla toinenkin sali mutta en osaa siitä kertoa.

  Vuokrat yksiöissä ja kaksioissa on alhaalla verrattuna isompiin kaupunkeihin, yksiöissä noin 350-500e kuussa tietysti kämpän koosta ja varustuksesta riippuen. Yöelämä ei oo niin vilkasta kuin isommissa kaupungeissa, mutta kyllä täältä yksi isompi yökerho löytyy ja muutama vähän pienempi! Bussiyhteydet yliopistolta on tosi hyvät, ja keskustaan pyöräilee noin 20 minuutissa. 2km säteellä yliopistolta löytyy kaksi supermarkettia, apteekki jne.

  Lappeenrantaa helposti pidetään 'takapajulana' mutta kyllä toi yliopiston alue on ihan omaa luokkaansa :) opiskelijabileitä on PALJON, ihan viikoittain! Lisäksi koulun puolesta järjestetään sitsejä, sijoitusillallisia, reissuja... ja joskus kuulin että jokainen vaihtoon haluava sinne pääsee. :) Yhteishenki on hyvä ja rento, ei samanlaista oppilaiden keskinäistä kisailua ja kirittelyä kuin esim Helsingissä tuntuu olevan. Iltalehden vertailun mukaan 79% lappeenrannan kauppakorkealaisista on valmistuessaan työelämässä, kun taas esim aallossa se oli 39%..!! Kannattaa miettiä lappeenrantaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama anonyymi vieläkin kuka kertoi Lpr:stä, kerroin tosiaan vaan kampuksen alueella olevista palveluista mutta ylipäätään Lpr:n alueella on muutama iso kuntosali ryhmäliikuntoineen, SYKE GYM kaupungin keskustassa joka taitaa olla suosituin kaupungissa, Lehmus, Huhtari.. Ja tosiaan opiskelijoille näissä kaikissa taitaa hintaluokka olla 30-40e/kk. Löytyy lukuisia ihania kahviloita, mm Coffee House. Lidliä on kaksikin kappaletta kaupungissa, toinen Prisman lähellä ja toinen Citymarketin! Kaikki perus vaatekaupat löytyy myös ja muutama kauppakeskus. Satama on todella kaunis kesäisin ja kerää turisteja lähinnä tuolta itä-naapurista.. :D Yksi miinus Lpr:ssä kyllä on se että venäläisiä on PALJON ja joka päivä, saattavat etuilla kauppajonoissa ja hölmöillä liikenteessä. Mutta ei ne siellä kampuksella liiku :)

   Poista
 44. Itse opiskelen Tampereella ja voin kyllä kehua! Tämähän on "opiskelijakaupunkina" tunnettu, kaikkea opiskelijoille on ja paljon! Muun muassa opiskelijabileitä ja muuta tapahtumaa :) Täällä saa myös hyvin kivoja asuntoja kohtuuhinnalla, ja jos kuljet julkisilla, niin Tampereella on euroopan parhaat bussiyhteydet, missä tahansa asut, niin bussilla pääsee keskustaan tosi läheltä ja nopeasti :) Tämä on mun mielestä myös just sopivan kokoinen kaupunki, ei mikään tuppukylä, muttei liian isokaan :)

  VastaaPoista
 45. Lyhyesti ja ytimekkäästi: jos on rahkeita päästä Helsinkiin - Suomen parhaaseen yliopistoon - miksi hakea muualle?

  VastaaPoista
 46. Suosittelen ehdottomasti Tamperetta! Kaupunkina Tampere on todella kaunis! Sieltä löytyy hyvät shoppailu mahdollisuudet, sekä kahvilat, baarit yms. Lenkkimaastot ovat hyvin kauniit ja kesäisin hyvät rantamahdollisuudet. Liikunta mahdollisuudet ovat hyvät. 80e tais olla vuos, ja siihen kuuluu sali, sekä ryhmäliikunta tunnit. Opiskelijabileita on usein, kuten varmasti kaikkialla, sekä vklp baareissa on menoa ja vipinää. Tampereella on myös hyvät muut kulttuurimahdollisuudet.Ei varmasti tule tylsää Tampereella! Yliopisto on mielestäni hyvin moderni ja siisti. Ja hyvin kansainvälinen. Eka vuosi Tampereella joka aineessa mennään ns. tutustuen vähän kaikkeen, ja vasta sitten erikoistutaan johonkin tiettyyn aineeseen. Mielestäni tämä on hyvä, sillä silloin saa mahdollisuuden vielä miettiä pääainetta ja saa lisää näkökantoja muihin aloihin liittyen. Myös vapaa sivuaine valitan on plussaa Tampereella!

  VastaaPoista
 47. Omasta mielestäni kaikki postaajan mainitsemat kriteerit (luonto, keskusta.. ym) on jokseenkin irrelevantteja opiskelukaupungin valinnat suhteen. Lähestulkoon kaikki isoimmat kaupunkit täyttää nuo kriteerit tavalla tai toisella. Kysymys ei myöskään tulisi olla pisterajoista, sillä eikö bloggaaja tykkääkin itsensä haastamisesta? Varmasti myöskin opiskelija elämä on hauskaa kaupungissa kuin kaupunkissa.

  Oikeastaan kysymys on siitä, mitä arvostaa elämässä. Jos tärkeää on päästä uralla mahdollisimman pitkälle on varmaankin Aalto melko varma valinta. Kannattaa myös tutkia eri koulujen mahdollisuuksia pääaineiden suhteen(laajuus, saatavuus). Jos ei ole varma, mitä haluaa vielä opiskella, eikö olisi fiksua mennä kouluun missä vaihtoehtoja on paljon? Ainakaan tässä tapauksessa ei kannata valita koulua, missä valinta täytyy suorittaa melkein heti koulun alettua.

  Jos itselle on tärkeää päästä mahdollisimman nopeasti kouluun, kannattaa ehdottomasti ottaa Vaasa vähintään kolmanneksi vaihtoehdoksi. Vaasa on hyvän kauppakorkean maineessa ja sisään pääsee hyvillä lukutekniikoilla varusteltu motivoitunut pääsykokeisiin panostaja heittämällä. Jos taas arvostaa kansainvälisiä mahdollisuudet korkealle, on Turku tai Helsinki aika selkeitä vaihtoehtoja.

  Varmasti kannattaa ottaa huomioon myös poikaystävän toiveet opiskeluiden osalta. Epäilisin, että on paljon helpompaa sovittaa kummankin opiskelut samaan kaupunkiin Helsingissä tai Turussa, kuin Jyväskylässä tai Vaasassa. Muutenkin haluaisin painottaa, että oman uran kannalta pitkällä tähtäimellä on huomattavasti parempi ottaa koulupaikka Vaasasta, Turusta, Helsingistä tai Tampereelta, kuin muista suomen kauppakorkeista. Vihaajat vihatkoon.

  VastaaPoista
 48. Ootko ajatellu lappeenrantaa? Yks parhaista kauppuksista, asuntotakuu (plus tosi kivat asunnot) kuntosali, loistava yhteishenki, 2 h junalla helsinkiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ton Lappeenrannan asuntotakuun mainostamisen vois jo lopettaa, kun 2013 syksylläkin ainakin yks ihminen nukku 2,5 kuukautta opiskelijatalon kerhohuoneessa patjalla kun ei löytynyt asuntoa..

   Poista
 49. VAASA: vaasasta omakohtaisia tietoa: kaunis kaupunki, etenkin kesäisin, huippuhieno yliopisto ja tosi mukavia ja ystävällisiä opiskelijoita, joita tosiaan löytyy joka suunnasta. Vaasahan on vissii suomen isoin opiskelukaupunki väkilukuun katsottaessa :) busseja kulkee vain kerran, max 2 kertaa yhteen suuntaan, mutta jos asuu kaupungissa nii bussia ei edes tarvitse :) pyörällä pääsee kans kätevästi joka paikkaan! Baareja ei ole kovin montaa, mutta hyvä meno niissä on ollut ja opiskelijabileitä on paljon! asunnon saaminen on varmaan se ongelmallisin juttu.. niitä ei tosiaan edes hirveästi ole ainakaan halpaan hintaan :/

  VastaaPoista
 50. Mun sisko meni just syksyllä opiskelemaan vaasaan koska sinne oli helpoin päästä...sanoo että vaasa on kyllä tosi kaunis kaupunki ja esim pyörällä pääsee nopeasti ja hyvin liikkumaan.
  Vaasan huonopuoli on kuulemma vain ihmiset koska ne ovat niin erilaisia kuin esim tamperelainen siskoni. Vaasalaiset on kuulemma todella erilaisia puhuvat omista maatiloistaan tms. Kun siskoni oli sanonut jossain tutustumiskierroksessa että on tampereelta ja on asunut äitinsä kanssa nii kaikki oli ollut iha ihmeissään ja jotkut oli kysynyt että eikö siellä tampereella oo pelottavaa? Ruotsinkielisiäkin siellä on kuulemma paljon. Vielä se on sanonut että esim sen luokkalaiset on tosi rasisteja tai puhuvat kuulemma tunnilla ihan peloissaan kun illalla siellä liikkuu jtn "mustia miehiä" et se oli kuulemma kauhee kulttuurishokki kun sinne muurti ja että ilman että sen poikauystäväkin opiskelis siellä nii ois kyllä jo jättänyt kesken..
  Mutta ehkä mun siskolle on käyny vaan ns huonotuuri:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs ihme kommentti tämä nyt on :D olen itse Vaasalainen, asunut siellä 23 vuotta, enkä tunne YHTÄÄN Vaasalaista, jolla olisi maatila :D saati, että kukaan olisi koskaan puhunut maatiloista.. Eli en nyt aivan ymmärrä tätä kommenttia.
   Ruotsia Vaasassa toki kuulee paljon, mutta omasta mielestäni se on juurikin Vaasan rikkaus.

   Vaasa on melko pieni paikka, ja opiskelijat asuvatkin varmasti 90% muutaman kilometrin säteellä yliopistoaluetta. Pyörällä siis pääsee todella hyvin ja helposti liikkumaan siellä. Kauppoja ja kahviloita Vaasassa on mielestäni hyvin, suhteessa kaupungin kokoon. Baareja ei ole montaa, mutta mielestäni hyvä seura on kuitenkin se, mikä tekee illasta onnistuneen. Suomen suurin (ja varmasti parhain) kuntosalihan löytyy Vaasasta, ja siellä ainakin kelpaa treenailla.. :) kyse siis Wasa Sport Clubista, kannattaa katsoa millaisesta paikasta on kyse. Jumppavalikoima on ainakin ihan huikea, vertaansa vailla, ja ohjaajat ja salin puitteet samoin. Tämä kuntosali sijaitsee kaikenlisäksi yliopiston vieressä, joten kaikki tarvittava on Vaasassa lähellä.

   Toivottavasti saat tehtyä päätöksen kaupungin suhteen, tiedän ettei ole helppoa. Itse asun tällä hetkellä Turussa, ja hyvin olen viihtynyt täälläkin. Kannattaa muuten vielä muistaa se, että pois pääsee aina, jos ei viihdykkään.. :)

   Poista
 51. Suosittelen Tamperetta, asun itse täällä ja pidän kovasti! Tampere on täynnä erittäin hyväkuntoisia saleja. Asunnot keskustassakaan eivät kovinkaan kalliita ole ja yöelämästä annan plussaa. Plussana myös, että Tampere on täynnä opiskelija-asuntoja ja monista liikkeistä, kahviloista, museoista ja ravintoloista saa opiskelija-alennuksen. Tampereella on todella hyvät lenkkeily- ja urheilumahdollisuudet. Kaupin urheilupuistossa on hyvät mahdollisuudet lenkkeillä niille jotka pitävät ulkona, rauhassa ja kauniissa maisemissa lenkkeilystä. Järvet ovat aivan lähellä ja uintimahdollisuudet ovat erittäin hyvät. Tampereelta löytyy paljon tekemistä halvalla ja kaupat, ostoskeskukset, kahvilat ja ravintola ovat aivan pienten kävelymahdollisuuksien päässä toisistaan. Tampereen kaupunkikuva on selkeä ja julkinen liikenne joka suuntaan mahtava. Esimerkiksi Lempäälään valtavaan Ideapark-ostoskeskukseen (josta löytyy jokaiselle varmasti mieleisiä kauppoja) pääse helposti yhdellä bussiyhteydellä. Niinkun jo mainitsitkin Tampereelta pääsee pk-seudulle erittäin helposti:)

  VastaaPoista
 52. turussa voit tavata robinin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahahaha täs paras peruste! XDDD

   Poista
 53. muuta mahdollisimman kauas järvenpäästä. joensuu tai joku vastaava kaupunki ois hyvä sulle ku oot niin vitun perseestä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas siinä katkera kommentti... Pisti iha naurattamaan kommentin turhuus :D

   Poista
  2. Joo rupes kyllä muaki ihan naurattamaan toi kommentti. Nyt on kyllä niin katkera ihminen, että toivottavasti edes joskus pääsee johonkin elämässään, eikä kuluta sitä vaan ajattelemalla muita ihmisiä. Mitenköhän Annin asuminen järvenpäässä vaikuttaa sun elämään? Mun elämään se ei ainakaan vaikuta mitenkään? Muuta kun että luen tätä blogia josta saan kyllä todella paljon inspisistä omaan elämään. =)

   Poista
  3. "Muistathan, etten julkaise blogissani asiattomia, herjaavia tai henkilökohtaisia kommentteja."

   Anni, miksi valehtelet kun väität ettet julkaise asiattomia tai herjaavia kommentteja? Lisäksi sanot haluavasi blogisi olevan asiallinen ja positiivinen, mutta nämä kommenttikeskusteluthan ovat pahimmillaan kuin esim. demin keskustelupalsta. Eipä tule enää mieli tulla tänne lueskelemaan, kun tulee joka kerta vaan ärtynyt ja paha mieli.

   Poista
 54. Aallon kauppislaisilla on kusipäämaine. Heidät tunnetaan helsingin yliopistopiireissä kauppiskusipäinä ihan for real.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluisko joku vähän tarkentaa tätä huhua. Oon kuullut paljon kusipäämaineesta, mutten ole saanut mitään konkreettisia esimerkkejä aiheesta. Onks tää vaan yleinen huhu, mille ei oo mitään perää?

   Poista
  2. Itsekin olen tähän huhuun törmännyt, mutta en tiedä mistä on lähtöisin! :D

   Poista
  3. Johtuuu muutamasta esimerkistä! (: kauppislaiset jota itsetunnen eivät ole kusipäitä ja ovat ottaneet meitä ei kauppislaisia hyvin mukaan! Jokaisella alalla on "maineensa" ei niitä kannata ottaa liian tosissaan!

   Poista
 55. Hei kiitos ihan kamalasti kaikille vastauksistanne <3 Mahtavan paljon tietoa sain ihan kerta heitolla :-) Pyrin lukemaan jokaisen kommentin huolellisesti lävitse, mutten luultavasti ehdi vastaamaan jokaiseen yksittäin, koska ylppärit painavat vielä aika pahasti päälle! Vastauksistanne on todellakin hyötyä minulle, ja toivottavasti myös muille samassa tilanteessa oleville :-)

  VastaaPoista
 56. Kandee ehottomasti lähtee miettimään hakujärjestystä just pääaine tarjonnan kautta! Sit seuraavaks miettii eri kaupunkien muita plussia :) joka kaupungista löytyy varmasti hyvä kohtuuhintanen sali, vuokrakämppiä ja liikunta mahdollisuuksia muutenki, kaupoista puhumattakaan :D eli eikun tutustumaan yliopistojen tarjontaan! Kuten jo aiemmin mainittu niin bileitä on joka paikassa ja niihin osallistuminen on itsestä kiinni, ja voihan sitä myös käydä muiden tiedekuntien pippaloissa ;) ja jos haluat päästä heti sisälle kauppikseen niin ehdottomasti hakutoiveisiin myös joku kauppis jossa on alhaisemmat pisterajat. Onnee pääsykoe urakkaan!! :)

  VastaaPoista
 57. Linkkaan sulle nyt mielenkiintoisen sivun, jolla pystyy katsoon esim miten eri yliopistoista on työllistytty ja kuinka paljon on sisäänpääsyprosentti! Varotuksen sana, että tällä sivulla saa aikaa kulumaan;D

  http://yle.fi/uutiset/paras_tyollistyminen_paras_palkka__nain_korkeakoulutus_kannattaa/7113383


  Ja Iltalehdessä oli kanssa yhteishakuun liittyvä artikkeli juuri:

  http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2014030318088749_tb.shtml

  VastaaPoista
 58. Miten enkku meni? :) Tsemppiä kirjotuksiin! <3

  VastaaPoista
 59. Stadin pikku sekopää blondien sekaan sopeutuisit hyvin mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, en kestä jos tää tulee Turun kauppikseen...

   Poista
 60. Moi Anni!

  Opiskelen Turun kauppiksessa neljättä vuotta ja luen pääaineenani kv-liiketoimintaa. Itse hain ykkösvaihtoehtona Turkuun, enkä ole hetkeäkään katunut päätöstäni. Turussa parasta on mieletön yhteishenki, kansainvälisesti kilpailukykyinen kurssitarjonta ja halvat asunnot (vrt Hkin hintoihin). Bileitä riittää joka illalle ja ainejärjestötoimintaakin kannustetaan lähtemään mukaan. Turun kaupunki on muutenkin aivan ihana ja kaikki on sopivan matkan päässä. Itse asun tällä hetkellä rempatussa yksiössä (485e/kk) ja matkaa koululle on noin 600 metriä ja keskustaan vajaa kilometri. Ainoat negatiiviset asiat Turussa opiskelussa ovat junamatka pk-seudulle ja työpaikkojen vähyys Turussa. Moni opiskelija haluaisi tehdä oman alan duuneja Turussa, mutta ajautuu kaupan kassalle, koska osa-aikatöitä kauppiksen opiskejalle on täällä vähän. Itse käyn tällä hetkellä esimerkiksi Espoossa töissä!

  Helsingin kauppiksesta en ole kuullut paljoakaan negatiivisia puheita - toki ryhmähenki siellä ei ole yhtä hyvä kuin Turussa, mutta kyllä sielläkin ihmiset tuntuvat viihtyvän. Sinne on tietty vähän vaikeampi päästä kuin Turkuun ja se on myös hieman arvostetumpi koulu kuin Turun kauppis. Toisaalta taas meillä turkulaisilla on ihan yhtä hyvät mahdollisuudet päästä hyviin duuneihin kuin helsinkiläisillä. Turun kauppista todella arvostetaan niin Suomessa kuin myös ulkomaillakin :)

  Tsemppiä kevääseen! Lukemiseen kannattaa panostaa täysillä :) Jos sulla tulee jotain lisäkyssäreitä mieleen, niin voit vaikka fb:ssä laittaa inboxiin viestiä.

  Terkuin,
  Kati

  VastaaPoista
 61. Rovaniemi tietysti, löytyy kaikki ja luonto lähellä :)

  VastaaPoista
 62. Mielestäni vaasaan ei kannata hakea koska sinne pääsee oikeasti aika helpolla sisään. Kannattaa ekoina vuosina hakee haastavimpiin kouluihin ja sitten jos ei pääse,niin sinne vaasaan. Tietää ainakin,että tulee varmasti pääsemään lukemaan juuri kauppatieteitä mitä haluaakin, mutta joutuu tekemään sen eteen töitä mihin kouluun haluaa :)

  VastaaPoista
 63. Moi!
  Suosittelen Turkua! Oon asunu nyt tämän lukuvuoden Turussa, ja minulla on suuntana turun kauppakorkea. Asun kupittaalla, josta matkaa kauppakorkeaan on 900m. Turku on siitä loistava opiskelijakaupunki, että kaikki on tosi tiiviisti samassa paikassa, kun taas Helsingissä saa reissata kaupungissa puolelta toiselle. Turussa myös vuokra-asunnot ovat hyviä hinnaltaan. Ja ei Helsinkiin mene junalla kuin sen 2 tuntia.

  Salikysymyksessä ehdotan Gym2000. Turussa on myös kolme elixiaa, mutta ne eivät ole niin mukavia opiskelijan lompakolle. Gymillä ei ole jäsenmaksuja ja siellä on paljon ryhmäliikuntatunteja, sekä oma sali naisille.

  Ja muista, että vaikka kirjotukset ei menis ihan putkeen niin aina pelkillä pääsykoepisteilläkin pääsee, jos menee tarpeeksi hyvin! Toivottavasti autoin jotenkin :)

  VastaaPoista
 64. Ehdottomasti Turku! Olen aloittanut tänä vuonna opintoni Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa (eli vielä fukseillaan) ja en voi muuta, kuin vain kehua yliopistoa ja uutta kotikaupunkiani. Olen itse kotoisin pieneltä paikkakunnalta, missä olin asunut siihen mennessä koko pienen ikäni eli muutto Turkuun oli hyppy tuntemattomaan, mikä kyllä kannatti (kotikaupunkini sijaitsee täältä noin 200km päässä). Viime kesänä minun tuli siis tehdä päätös Helsingin ja Turun yliopiston välillä ja päädyin Turkuun, enkä ole katunut tähän mennessä päivääkään valintaani. (Vaikka ensimmäinen kysymys heti tämän kerrottuani on, miksi Turku ennen Helsinkiä.)

  Tässä Turun plussat:


  + Olin myös itse käynyt ennen varsinaisia pääsykokeita Turussa viimeksi ehkä joskus 13-vuotiaana ja mitään kunnollista tietämystä kaupungista minulla ei ollut. Mutta muistan kuinka rakastuin kesäiseen Turkuun kyseisellä "retkellä". = eli kaunis kesäkaupunki
  + Turku on samalla riittävän iso ja riittävän pieni. Eli nopeasti oppii tuntemaan paikat, muttei eksymisen vaaraa täällä kuitenkaan mielestäni ole.
  + Kohtuullinen vuokrataso
  + Myös tarjonta kämppien suhteen on mielestäni hyvä (Myös opiskelija-asuntoja saa helpolla. Tosin itselläni on yksityisen kautta)
  + Lyhyet välimatkat eli pyörällä (tai kävellen) pääsee todella kätevästi kulkemaan paikasta toiseen. Mutta kyllä bussitkin kulkee täällä todella hyvin. Itse hankin tosin bussikortin vasta joulun jälkeen kun ensimmäiset kunnon lumet tänne saapuivat. Sitä ennen siis pyöräilin aina paikasta toiseen.
  + Kaikki yliopiston rakennukset ovat lähellä toisiaan eivätkä samalla tavalla pirstaloituna, kuin esimerkiksi Helsingissä.
  + Hyvä sää ja lämmintä (tässä kohtaa yleensä siis vertaan kotikaupunkiini ja Helsinkiin)
  + Opiskelijoita tulee paljon muista kaupungeista kuin pelkästään Turusta eli täällä tutustuu uusin ihmisiin (moni ystäväni joka opiskelee Helsingissä on valitellut sitä, että Helsingissä opiskelevat ovat itse alunperin jo kaupungista kotoisin ja näin ollen heillä on jo ystäviä. Eli ihmisiin ei tutustu yhtä helposti.)
  + Itselläni on ystäviä Helsingissä, mutta Turussa en tuntenut ketään. Tämä ns "pakottaa" omalta osaltaan myös tutustumaan uusiin ihmisiin ja osallistumaan erilaisiin tapahtumiin. Samassa tilanteessa on moni muukin henkilö siellä. Ymmärrän, että muuttaminen samaan kaupunkiin hyvän ystävän kanssa saattaa helpottaa tilannetta, mutta "pakottaako" se samalla tavalla tutustumaan muihin ihmisiin..sitä en tiedä:) mielipidekysymyksiä..
  + Pidän opetuksen tasosta, mutta tottakai tämä on aina tapauskohtaista.
  + Jokilaivat ja kesä!
  + Sanoisin myös, että täällä ei ole tietynlaista kilpailuhenkisyyttä toisia kohtaan (perustuu kuulopuheisiin) vaan enemmän yhteisöllisyyttä opiskelijoiden, että henkilökunnan kanssa.
  + Verrattuna Helsinkiin meille fukseille oli järjestetty enemmän tapahtumaa kahdelle ensimmäiselle viikolle (tosin tähän varmasti vaikuttaa, missä tiedekunnassa tai ainejärjestössä opiskelee)
  + Opiskelijabileitä on joka viikko (ja tietenkin kaikista paras tapahtuma eli pikkulaskiainen järkätään Turussa!)
  + Keskustassa on muutama laadukas kuntosali (plus yliopiston kuntosali, joka on hintatasoltaan edullinen)
  + Yliopistolta on lyhyt matka ydinkeskustaan
  + Riippuen tietty minne muuttaa niin lenkkeily mahdollisuuksia on esimerkiksi Samppalinnanmäki (sekä pururata, että Paavo Nurmen stadion) ja puolestaan Yo-kylässä on myös oma lenkkipolkunsa.

  VastaaPoista
 65. Turusta löytyvät kyllä varmasti kaikki, tosin isojen yliopistojen ongelma on kyllä aina se, ettei se ryhmähenki periaatteessa kata koko koulua, koska et tule koskaan tuntemaan kaikkia, hyvä jos naamat olet nähnyt. Itse opiskelen tällä hetkellä Aalto yliopiston kauppiksessa, mutta Mikkelin kampuksella, joka on itselleni ollut ihan huippukokemus. :) Kaikki opiskelu tapahtuu englanniksi, joten siinä on kyllä monelle pientä pähkinää, vaikka kieleenkin tottuu nopeasti. Parastahan Mikkeliin hakemisessa on se, ettei pääsykokeita ole, joten jos YO-paperit ovat kunnossa, voi sisään päästä about E:n papereilla.

  http://fashiontipsy.blogspot.fi

  VastaaPoista
 66. mulla ei opiskelupaikan kannalta ole mitään sanottavaa, mutta asun tällä hetkellä vielä vaasassa ja täältä löytyy suomen suurin kuntosali, wasa sports club johon mäkin kuulun! se on kyllä hullun iso ja kaikenlaista löytyy myös solariumista ruhmäliikuntatunteihin..:) ja vaasassa oppii ruotsia! ainakin jos on töissä :D ja täällä on muutenkin tosi paljon muita opiskelijoita ja keskustasta löytyy tosi paljon kokoon nähden noita kauppoja!

  VastaaPoista
 67. Järvenpäästä Tampereelle muuttaneen kokemuksia:
  - Tampere on Helsinkiin verrattuna kivan pieni ja halpa.
  - Asuntojen hinnat samaa tasoa kuin Jäken keskustassa. Esim. yksityisiä kaksioita n. 1 km etäisyydellä yliopistosta 600-800 euroa/kk (800 eurolla pääsee jo ihan ydinkeskustaan). Toasilla voi kauempana keskustasta asua solussa reilulla 200 €/kk, eikä soluihin yleensä ole niin paha jono.
  - Täällä on helppo liikkua, bussit kulkee hyvin (kk-kortti 30 euron pintaan opiskelijalle) ja useimpiin paikkoihin pääsee kävellenkin nopeasti. Pyöräilijälle Tampere on valitettavasti aika ankea, pyöräteitä on huonosti.
  - Opiskelijabileitä on paljon, vaikka niin on varmaan yhtä lailla muissakin opiskelijakaupungeissa.
  - Ihania kahviloita sekä ravintoloita on runsaasti ja kaikki tarvittavat kaupat paitsi Zara.
  - Yliopiston kuntosali on naurettavan halpa (muistaakseni 75 €/lukuvuosi) ja siellä on ihan kivat ja raikkaat tilat ja jonkin verran ryhmäliikuntaakin. Muita salejakin on paljon ja hyvillä sijainneilla, mutta ne on tietysti kalliimpia.
  - Rakastan Tamperetta :)!

  VastaaPoista
 68. Suosittelen Turkua! Opiskelen itse ensimmäistä vuotta Turussa (en kuitenkaan kauppiksessa), ja olen aivan rakastunut kaupunkiin. Turku on kaunis ja historiallinen kaupunki, ja keskustan palvelut ja yliopisto ovat kivasti lähellä toisiaan. Kauppiksesta tiedän sen verran että tilat ovat hulppeat ja bileitä riittää. Kauppiksen rakennuksesta löytyy myös tosi hyvä opiskelijaravintola. ( Unica ravintoloista ateria 2,60 euroa)

  Turku on ennen kaikkea yliopisto- ja opiskelijakaupunki minkä näkee lähes kaikkialla minne siellä meneekin. Opiskelijoita haalareineen näkee vähän väliä ja opiskelijahinnalla saa alennusta lukuisista palveluista (ravintolat, baarit, kampaamot yms.). En tiedä miten asian laita muissa kaupungeissa on, mutta erona esimerkiksi Helsinkiin olen kuullut, että Turussa on tiiviimpi opiskelijakulttuuri, mikä voi johtua kaupunkien kokoerosta.

  - Kulkuyhteydet ovat hyvät, kk-kortti alle 30 euroa opiskelijalle. Pyörällä pääsee kuitenkin helposti joka paikkaan vuoden ympärikin! Yö-busseja menee n.kolme linjaa viikonloppuisin, joten asuinaluetta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota tähän :D (opiskelijabileet usein torstaisin)
  - Urheilupaikkoja löytyy (esim. kupittaa, impivaara)
  - Salit voi olla vähän kalliita opiskelijalle, mutta niitäkin löytyy varmasti monenlaista. Yliopistoliikunnalla on kuitenkin hyvä valikoima ryhmäliikuntatunteja, sekä joka päivä auki oleva sali. (ahdas sellainen mutta ihan hyvä..) Löytyy myös yliopiston joukkueita eri lajeista sekä erilaisia liikuntakursseja (kuntonyrkkeily, tennis yms).
  - Vuokrat on "kohtuuhintaisissa" yksiöissä lähes poikkeuksetta 400-450 euroa/kk parin kilometrin säteellä keskustasta. Kauempana on halvempaa, mutta kokemuksesta voin kertoa että on helpompi asua lähellä keskustaa ja maksaa siitä sitten vähän enemmän.
  - Turun ylioppilaskyläsäätiö (Tys) tarjoaa kuitenkin asuntoja opiskelijoille ympäri kaupunkia, ja vuokraan kuuluu aina vesi,sähkö ja nettiyhteys. Tarjolla on kaikkea soluasunnoista perheasuntoihin ja yksiöihin, mutta yksiöistä on kova kilpailu(ja niitä on eritasoisia), joten hakemus kannattaa laittaa jopa ennen kuin pääsykoetulokset ovat tulleet (näin takaat että olen ensimmäisten joukossa jonossa, hakemus voimassa 3kk eikä sido mihinkään)
  - Pääkaupunkiseudulle pääset junalla kahdessa tunnissa, ja vr:llä on usein tarjouksia tälle välille, myös onnibussi kulkee ja kimppakyydit toimii!
  - Opit varmasti turun murretta heh..

  Mitä ikinä valitsetkin niin varmasti nautit opiskelijaelämästä, sitä löytyy ihan varmasti kaikista näistä kaupungeista (Turku on silti paras). Onnea pääsykokeisiin !

  VastaaPoista
 69. Vaasa: Ok, opiskelijoita on paljon - rientoja riittää kyllä, varsinkin yliopistolaisilla. Lisäksi parit "kaikkien opiskelijoiden" bileet, kuten laskiainen, vappu, Wyky-päivä... Kouluun pääset varmasti, koska pisterajat on suht alhaiset ja ekalla kerralla hyvin mahdollista päästä, kun jaksaa vähääkän lukea :) Pienet piirit siellä on, pieni kaupunki, keskusta on sama kuin tori, that's it. Jos miettii, että vähintään viitisen vuotta tulet asumaan Vaasassa, niin ihme on jollei ala kyllästyttämään.
  Asunnot siellä ovat edullisia, esim. yksityiseltä vuokranantajalta n. 30 neliön siistikuntoinen yksiö ~400€ aivan keskustassa. Joka paikkaan pääset kävelemällä, tosin se ainainen tuuli alkaa rasittamaan! ARGH. Paikallisbussit on kalliita ja niitä menee harvakseltaan, toisaalta ei niitä juuri tarvitse just siks, että kaupunki on pieni...
  Suomenruotsalaisia riittää ja esim. jos duunia etsii opiskelujen ohelle, kehittyy ruotsi varmasti Vaasassa asuessa, josta plussaa :)
  Vaasassa kuntosaleja riittää, LesMills-tunnit jytää LadyLinella ja Wasa Sports Clubilla. EasyFit sitten halvempi vaihtoehto...

  Tampere: Sijainti tosiaan mitä mainioin. Lyhyt matka niin Helsinkiin kuin muuallekin (Jkl, Turku, Lahti...)
  Todella toimiva ja edullinen joukkoliikenne! Ok hintataso myös vuokrissa, pari km keskustasta asut mukavalla alueella suht edullisesti, esim. siisti kaksio n. 700€ ja tosiaan bussit menee niin hyvin, että ei tartte kuin mennä pysäkille sitä odotteleen.
  Vaikeampi päästä jos nyt vertaa vaikka tuohon Vaasaan, mutta laadukas koulu ja tietysti kun kaupunki on suurempi niin opiskelijapiirit ja pippalotkin on suurempia. Opiskelijaravintolaita toki löytynee jokaisesta Suomen opiskelijakaupungista, jossa lounaan saa n. 2,40-2,80€ hintaan (halvin vaihtoehto) :)

  VastaaPoista
 70. Edellinen Ano tiivisti melko realistisesti Vaasan kokonaisuudessaan. Minun omakohtaiset kokemukset Vaasasta ovat positiiviset, ja aion itsekin hakea syksyllä Vaasaan yliopistoon lukemaan viestintää. Yliopistoalue on ihana. Listaamasi merinäkyvyys on taattu. Lenkkipolut kulkevat merenrantaa pitkin, samoin kuin yliopistoalue. Lähellä Vaasaa asuvana tiedän, että Vaasassa bilettäminenkin on hallussa, ja harva se päivä on jos jonkinlaista menoa :) Keskusta keskittyy lähinna yhden torin ympärille, josta mielestäni kätevästi löytyy kaikki tarvittavat kaupat selkeästi, eikä tarvitse ravata pitkiä matkoja kaupasta toiseen. Varsinkin kesäisin voisin verrata Vaasaa jokseenkin Helsingin kauneuteen. Ja pohjanmaalla kun ollaan, porukka on varmasti reilua ja rempseää ! Ja kuntosalit löytyy myös tottakai, etenkin lähellä yliopistoa Palosaaressa on opiskelijoiden suosima kuntosali.

  VastaaPoista
 71. Tosta opiskelujutusta en tiiä yhtään mitään, ite oon vasta kasilla, mutta sen voin sanoo että näistä kaupungeista kaikkein ihanin on Tampere. Ite oon Tampereelta joten todellaki tiiän.

  Tosiaan niinku muut on sanonukki jo, nii Tampereen sijainti on mahtava.

  Luettelin tossa noista kriteerejä. Tampereella on keskustassa paljon kauppoja, kahviloita ja ravintoloita ja se on kans hyvä asia, että rautatie asema on myös siinä ihan keskustassa. Yliopistojen yhteishengestä en mitään kyllä tiiä joten turhaan alkaisin edes siitä mitään puhumaan, haukut saisin kuitenki niskaani joltain :D Ystävällisistä ihmisistä, nii oon käyny jokaisessa näistä kaupungeista ja kyllä Tampereella on ystävällisimmät ollu. Tottakai myös muut ihmiset, mutta erityisesti myyjät kaupoissa. Ja lenkkimahdollisuudet on myös hyvät, ympäristö on kaunis suomen mittapuulla. Tampere on todellaki suomen paras ja kaunein kaupunki.

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!