12. maaliskuuta 2014

Elämää ja ylppäreitä

Aurinkoiset huomenet! Ulkona on ihana sää ja kevät tekee vauhdilla tuloaan. Auringon valo ja lämpenevä ilma saavat mun olon tuntumaan monta kertaa energisemmältä ja iloisemmalta, vaikka mulla onkin tällä hetkellä elämässä aika stressaava elämäntilanne päällä. 

Maanantaina starttasi ylppäreiden viimeinen rupeama äidinkielen esseekokeen merkeissä. Jotenkin sinä aamuna mua jännitti ihan hirveästi, vaikka olen aina ollut kohtalaisen hyvä esseiden kirjoittamisessa. Voi olla, että tekstitaidon vastauksen hieman toivottua alemmalla pistemäärällä oli vaikutusta tähän jännitykseen ja suorituspaineeseen. Esseekokeessa tehtävänumerot kaksi (2. Onko kehosta tullut harrastus?) ja kuusi (6. Siltä matkalta löysin itseni) tuntuivat itselleni hyvinkin potentiaalisilta vaihtoehdoilta. Osaatteko arvata kummasta kirjoitin? Arvelette luultavasti väärin :) Vaikka olenkin ollut lähes koko lyhyen elämäni ajan urheilija ja vaikka tällä hetkellä kehonmuokkaus ja fitness ovatkin suuressa suosiossa, myös omalla kohdallani, en uskonut pystyväni kirjoittamaan tehtävävästä 2 tarpeeksi syvällistä ja pohdiskelevaa tekstiä. Uskon, että tekstini olisi muistuttanut enemmän tietotekstiä, eikä olisi sen takia luultavasti antanut sensorille mitään sen kummempaa lukuelämystä. Olin myös aivan satavarma, että kyseinen tehtävä tulisi saavuttamaan suuren suosion, ja suuresta massasta on aina vaikeampi erottua.

Kirjoitin tehtävästä 6 tunteikkaan ja vertauskuvallisen tarinan siitä, kuinka ihminen löytää itsensä "elämän matkansa" aikana. Vertasin elämää vuorelle kiipeämiseen ja kuljetin tätä vertausta koko tekstini ajan mukana. Tekstissäni tämä ihminen oppi elämänsä aikana mm. mitä on onni ja äidinrakkaus, rakastamaan muita ja itseään, mitä on suru ja tuska sekä antamaan anteeksi, muille ja itselleen. Olen itse tyytyväinen tuotokseeni, mutta jännittää pikkusen, että mitä tykkäävät opettaja, joka tarkistaa kokeeni sekä itse sensori YTL:ssä. Toivon hartaasti, että he tykkäisivät kovastikin, jolloin minulla saattaisi olla vielä mahdollisuudet E:hen. L tuskin on enää mahdollinen tekstitaidon vastauksen alustavien pisteiden takia.

Nyt tehdään katsaus viime viikkoihin Instagarm-kuvieni avulla. Mut löytää Instagramista nimimerkillä: annnnib.


1. Helmikuun alussa vietettiin siskoni ja hänen poikaystävänsä uuden kodin tupaantuliaisia. Sisko oli jälleen laittanut pöydän koreaksi hänelle ominaiseen tapaansa. 2. Käsitreenin jälkeen pullistelua. 3. Tupari-illan #outfit. Farkku ja kukkakuvio toi kivaa piristystä helmikuun pakkasiin. 4. Ylioppilaskirjoituksien kuunteluiden jälkeen palkitsin itseni kulmakonditorian kana-katkarapusalaatilla sekä laskiaispullalla.


1. Penkkarit 2014. Oih, muistelen niin lämmöllä penkkareita, jatkoja ja abiristeilyä! Kunpa voisin elää ne päivät uudelleen. 2. Penkkarijatkojen #outfit - #allblackeverything. 3. Täältä tullaan abiristeily! 4. Ihanat tytsyt ja paras ilta <3


1. Synttäriostoksilla. 2. Laatuaikaa siskon kanssa <3 3. Tulppaaneja kämppikseltä ja ruusuja V:ltä synttäreiden johdosta. 4. Ensimmäinen viikko lukulomasta meni sairastaessa.


1. Synttäreideni tarjoiltavat. 2. Skyline-bileet 3. Skumppaa ja parasta seuraa. 4. Nyt loppu juominen - ylös, ulos ja gymille!


1. Road trip mökillemme Lappiin. 2. Täällä ollaan! 3. Pikkusisko sai laskettelusta tarpeekseen. 4. Pitihän sitä mökilläkin päästä treenailemaan.


1. Rentoutumassa hotelli Suomun sauna- ja allastiloissa. 2. Kaksi riemuidioottia pilkkimässä. 3. Pusi pusi. 4. Lauantai-illan #outfit.


1. Välipalaa lukemisen lomassa. 2. Treffi-illan #outfit. 3. Juhlimassa neljättä vuosipäivää murun kanssa. 4. #eikuviieituloksii.


1. Menossa sairaalaan katsomaan vastasyntynyttä veljentytärtäni. 2. Rakkautta ensisilmäyksellä <3 3. Haettiin V:n kanssa veikan pieni perhe kotiin sairaalasta. 4. Osaako joku arvata, mikä on mun lempimerkki treenivaatteissa?


1. Poikaystävä muisti mua naistenpäivänä kukkakimpulla. Oikea herrasmies ;-) 2. Salillakin jaettiin ruusuja naistenpäivän kunniaksi. 3. Hieman keväisempi #outfit. Odotan jo malttamattomana, että voin vaihtaa pysyvästi talvitakkini nahkatakkeihin ja Uggit Converseihin. 4. Eilen aamulla en vaan yksinkertaisesti voinut heittää niin kaunista auringon paistetta hukkaan, joten kävin vetämässä puolen tunnin lenkin ennen kuin uppouduin englannin esseiden pariin. Lenkin jälkeen olo oli paljon freesimpi ja pirteämpi. Lukiessa tuntui, että aivotkin työskentelivät pikkusen vaivattomammin. Aamu-ulkoilusta pitäisi varmaankin tehdä sääntö poikkeuksen sijaan..

Oikein ihanaa keskiviikkoa teille! Mulla kummittelee kalenterissa perjantain kohdalla englannin kielen ylioppilaskirjoitukset, joten en ehdi tulla moikkaamaan teitä enää ennen sitä. Olo ei tosiaankaan ole englannin suhteen itsevarma tai valmis, joten pitää tässä muutaman päivän aikana lukea ahkerasti ja kaivaa jostain solujeni syövereistä itseeni sitä itsevarmuutta. Sillä nimittäin on oikeasti tosi paljon merkitystä, miten itse kokee taitonsa. Tästä hetkestä lähtien päätän, että olen aika haka englannissa! Päättäkää tekin olla hyviä niissä aineissa, jotka teillä on edessänne :-)

Tsemppiä kaikille abeille!

67 kommenttia:

 1. Sun elämä vaikuttaa niiin täydelliseltä! Tai taitaa se elämä olla ihan just niin täydellistä kuin siitä tekee :) <3 Sun blogi tuo aina ihan hirveesti inspiraatiota omaan elämään, kiitos siitä! Ja ite jo odotan innolla syksyllä alkavaa abivuottani.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsistä! Kenenkään elämä ei ole täydellistä. Pitää muistaa, että jaan yleensä täällä blogissani vain parhaat palat :) Mutta toi on täysin totta, että elämä on just niin täydellistä kuin siitä tekee! Elämässä on paljon ihania pieniä asioita, joita oppimalla arvostamaan saa elämästä aika ihanaa.

   Kiitos sinulle ihanasta kommentista <3 Ja nauti nyt vielä, kun ei tarvitse stressata ylppäreistä ;-D

   Poista
  2. Totta tuo ettei kenenkään elämä ole täydellistä. Ja joskus jonkun mukavaksi ja melkein täydelliseksi koettu elämä kaatuu kuin korttitalo - sairastuminen, läheisen kuolema tai joku muu vastaava kriisi. Minulla tuo läheisen kuolema osui kohdalle ja siinä kyllä elämänarvot tulee mietittyä kokonaan uudelleen. Niinsanotut pinnalliset asiat eivät enää kiinnosta - tosin eivät ne ole aiemminkaan olleet minun juttuni. Meillä on tämä yksi elämä ja se pitäisi osaa elää itsensa - ja toki myös läheisten - kannalta oikein.Tosin kuka senkään voi sanoa mikä on oikea tapa elää. Sanotaan, että meidän pitäisi elää elämämme hyvin ja nauttia joka hetkestä. Ainakin melkein joka hetkestä, ei kai ihan kaikista hetkistä voi :) Tämä kaikki on niin katoavaista. Tsemppiä kirjoituksiin.

   Poista
  3. Ano 23.09 puit mun ajatukset täydellisesti sanoiksi! <3 "meillä on yksi elämä, ja se pitäisi osaa elää itsensä - ja toki myös läheisten kannalta oikein." <3 Ja hyvää kevättä sulle Anni! Sun blogi jaksaa aina piristää :))

   Poista
 2. Kirjoitin samasta tehtävästä!!! Jännittää tosi paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) Mitä kautta sinä lähdit avaamaan otsikkoa?

   Poista
 3. Tosi hyvältä sun essee kuulostaa ainakin mun korvaan :) millaset pisteet sait tekstitaidosta, jos saa udella?
  Oot kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kun kiva kuulla! :) Tekstitaidosta tuli harmilliset 3,4,3 :-( Mutta pitää toivoa, että muillakin olisi mennyt pikkusen alakanttiin, jolloin pisterajat saattaisivat hieman laskea! ;-D

   Poista
  2. Jokaikisellä koululla on mennyt alikanttiin, meidän yli 300 abista 3 abia kirjoitti yhdestä tehtävästä täydet 6 pistettä.. Se on kuitenkin alle prosentti! Itsellänikin tuli alustava 3 rivistö, joten toivotaan että pisterajat todellakin laskevat! ;)

   Poista
  3. Itse sain harmilliset 3,3,2 joten ei hätää ! ;-)

   Poista
  4. no johan on anni, että toivot muille huonoa menestystä tolla tavalla kun et itse pärjää:D huh

   Poista
  5. Heh, sä ano 17.14 et taida ihan ymmärtää tota logiikkaa millä tavalla noi arvosanat jaetaan yo-kirjoituksissa.

   Poista
  6. Anonyymi 17.14 - Minäkin olen vain ihminen :) Ja ylppäreissä, kun on vaikea koe, kokelaat saavat vähemmän pisteitä, jolloin pisterajat laskevat. Eli suhteessa silloin kukaan ei saa yhtään sen huonompaa numeroa kuin olisi saanut, vaikka olisi ollut helppo koe.

   Poista
  7. Jep, jos pisterajat laskevat, niin kaikki voittavat!

   Poista
 4. mulle taas tuo esseen hahmotelma kuulostaa juuri siltä mitä on kirjoittanut varmaan 80% niistä jotka on ko. tehtävään vastanneet. lisäksi on varmaan tehtävä johon monet on vastanneet joten sekin voi laskea pisteitä kun vertailukohtaa on paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta, varaudutaan pahimpaan! :)

   Poista
 5. Tykkään tosi paljon näistä sun ig-kuvapostauksista :) Jotenkin kiva nähdä kerralla paljon erilaisia kuvia, varsinkin just tollasia tilannekuvia, vaikka oonkin noi instassa jo kertaalleen nähnyt :D Onnea englannin kirjoituksiin, ainakin asenne sulla on kohdillaan! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että ovat olleet mieluisia <3 Kiitos! :)

   Poista
 6. Sullapa on ollut tapahtumarikas helmi-maaliskuu! :) Vinkkinä antaisin yo kirjoituksiin että itsevarmuudella ja stressittömyydellä pääsee jo pitkälle. Kirjoitin itse ylioppilaaksi vuosi sitten ja ruotsi on aina ollut mulle se vaikein aine. Kurssinumerot on heitelly 6-8 välillä ja joskus en päässyt läpi kokeita. Otin itseäni niskasta kiinni että saisin edes C:n. Ahkeralla kieliopin kertaamisella ja tekstien lukemisella sain E:n, joka oli täysi yllätys! :) Joten paljon tsemppiä sulle, pärjäät varmasti hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti hyvistä vinkeistä <3

   Poista
 7. Tsempit kirjoituksiin!

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvältä kuulostaa tuo sun essee!:) Itse kirjotin siitä kakkosesta ja kaikkeni kyllä paperille annoin, mutta jotenkin jäi tuli vähän sellanen "yliyrittäminen", en saanut omaa nasevaa kirjoitustyyliäni (joo äidinkielen opettaja sanoo minusta näin :D) ja sellasta rentoa otetta tekstiin. Itselläni tuli todella suuri pettymys tekstitaidon osalta: pisteet 3x1, mikä oli täysi pettymys ja ylltys kun normaali taso on ollut sitä 4-5 pistettä per vastaus. joten äidinkieli on menetetty mahdollisuus jo. Mutta tsempillä eteenpäin;) Paljon voimia sinulle vielä viimeisiin puristuksiin koesalissa!:)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi tuo tekstitaidon vastaus, mutta toivotaan, että esseesi paikkaisi sitä! :) Kiitos samoin <3

   Poista
 9. Kiva ja piristävä postaus taas! :)
  mä vastasin esseekokeessa kakkostehtävään, vaikka aattelinkin sen olevan aika suosittu, mut mitä nyt oon näitä netin keskustelupalstoja selaillut niin yllätyksekseni ei 2. tehtävä ehkä ollutkaan se suosituin vaan sen sijaan 6. tehtävä näytti saaneen aika paljon suosiota! vaikee tietysti pelkästään ton perusteella sanoo :)
  sun essee kuulosti joka tapauksessa aika hyvältä! ;) ja jep, mullakin meni tekstitaito alakanttii, kuten vissiin monilla muillakin! toivottavasti ne pisterajat tosiaan laskis.....

  tsemppiä enkkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo 2 ja 6 olivat varmasti suosituimmat! :) Kiitos <3

   Poista
 10. Siulta saa niin paljon motivaatiota ja energiaa, että ihan senkin takia aion yrittää kaikkeni enkun kirjoituksissa ja käyttää tuota ajattelumallia. :) Tsemppiä perjantaille!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla <3 Positiivinen ajattelu kannattaa aina! Kiitos samoin :)

   Poista
 11. Hei huomasin että sait samat pisteet tekstitaidosta kun mä vuosi sitten, eli 434. Mä kirjoitin silti L:n, eli ei kannata luopua toivosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain sain 343 eli muutaman pisteen sua vähemmän ja tuskin repäisen esseestäkään täysiä pisteitä, joten olen jo asennoitunut, että E tai M sieltä tulee, toivottavasti!! ;-D

   Poista
 12. Ootpa kyllä hyvässä kunnossa, vau! Todellakin huomaa kuinka kova treenaus tuottaa tuloksia :-) itselläkin on enkun kirjoitukset perjantaina ja koitan keräillä itsevarmuutta sen suhteen.. Tsemppiä vikoihin lukemisiin toiselta abilta! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitti! :) Ja tsempit myös sinne <3

   Poista
 13. Paljon tsemppiä enkun yo kokeeseen! :)

  VastaaPoista
 14. Siis ei tsiisus sitä jännityksen määrää maanantaina! En tiedä mistä se oikein kumpus :D Kirjoitin samasta tehtävästä ja lähdin avaamaan asiaa syvällisestä näkökulmasta. Abitreeni livelähetyksen mukaan sitä toivottiinkin - eli hyvältä kuulostaa ainakin tuo sun vastaus! En malta odottaa alustavaa arviointia!:D Pelkään kuitenkin, että intoilen liikaa ja sitten essee onkin mennyt ihan penkin alle. Pitää varautua pahimpaan :D Mä sain tekstitaidosta 12 pistettä :) Kirjotin puoli vuotta sitten terveystiedon ja sain M ja tänään yritin uudestaan, mutta tehtävät eivät napanneet. Jäi hieman harmittamaan :/ Perjantaina edessä olisi sitten vielä se englanti, joka pelottaa hitosti, koska englanti ei oo mikään mun vahva aine :D Ai niin, mun maanantain stressi onnistu laukasee mulla flunssan, joka ei yhtään edesauta pänttäämistä :D Tsemppiä englantiin!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sieltä löytyi sitten sielun sisko ;-) Voi räkä tota flunssaa! Mäkin olin kipeä lukuloman ensimmäisellä viikolla, mutta sain sen onneksia taltutettua aika nopsasti :( Koitahan jaksaa painaa täysillä hommia vielä hetkisen! Tsempit enkkuun <3 Samoilla fiiliksillä mennään!

   Poista
 15. Tovottavasti YTL osaa arvostaa melko suoraan sanottuna kliseistä kuvakulmaasi tossa esseessä. :D Omaan korvaani kuulosti kyllä aika pahalta, mutta ainahan se on ihan sensorista kiinni.

  Tsemppiä kuitenkin englantiin ja saksaan(ja jos sulla vielä joku reaalikin oli)!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No. Tossa nyt kerroin aika suurpiirteisesti muutaman lauseen verran kirjoitelmani sisällöstä, mutta tekstiä oli kuitenkin viisi sivua, joten tuskin se kokonaan kliseinen ja "paha" oli :) Toivottavasti sattuisi mun esseelle suotuisa sensori!

   Kiitos :) Enkku, matsku ja saksa ois vielä selätettävänä.

   Poista
 16. Tosi moni kuulemma kirjoitti 6. tehtävästä ja mitä porukalta kysyin ni kaikki vertas elämää matkaksi :D itsekkin meinasin siitä kirjoittaa, mutta jotenkin aattelin että tästä kirjottaa suurin osa muukin ja vertaa elämää matkaksi :)! Mutta toivon että sinun esseesi erottuu muiden tunteikkaista sekä kokemusrikkaista kirjoitelmista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan se menee niin, että joku tehtävä nousee suosikiksi, ja tuottaa samantyylisiä vastauksia, mutta ne sitten pisteytetään kokonaisuuden, sanaston ja kielen etc. mukaan :) Toivotaan, että erottuu!

   Poista
 17. Tein myös kutoskohdasta. Kerroin miten sairauteni kuljetti mua läpi pimeyden ja miten sieltä puskin ylös! Oli ihana purkaa asiat tekstiksi ja sain lisämotivaatio kirjoittamiseen, kun tajusin mitä olenkaan käynyt läpi. :) En välitä mikä kirjain sieltä tulee, ylitin itseni ja kirjoitustaitoni joka tapauksessa. ;D Kiitos mielettömän blogisi, urheilu on muuttanut pysyvästi munkin taloon asumaan! Toivotaan että saat hyvät pisteet ja tämä oli todella kiva postaus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi! Sun esseestä tuli varmasti upea sekä koskettava <3 Ihana kuulla, kiitos :)

   Poista
  2. Voi vitsi miten hyvältä kuulostaa Anna! Ois mielenkiintosta kuulla myöhemmin mitä sit loppujen lopuks sait siitä pisteitä :) Itsensä ylittäminen on tärkeintä ja ihan varmasti se paistaa myös esseestäsi! :) Zemppiä! =)

   Poista
 18. Oikeasti hitsi sä vaikutat välillä niin ylpeältä ihmiseltä kun lukee varsinkin näitä sun ylppärijuttuja.. itsevarma saa toki olla mutta välillä jaksan kyllä ihmetellä sun jatkuvaa itsesi ylistämistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuin niin itsensä ylistämistä? mulle ei ainakaan paistanut mitään sellasta tosta läpi. ehkä vain luet noin rivien välistä.

   Poista
  2. nimenomaan ylpeähän osaamisestaan juuri saa olla!

   Poista
  3. Anteeksi nyt vaan Anonyymi 21.03, mutta saaneen kysyä, että missähän kohdassa mä vaikutin itsevarmalta ja ylistin itseäni? Postauksen lopussa kirjoitin, ettei oloni todellakaan ole englannin suhteen itsevarma tai valmis. Minusta se ei todellakaan ole itsevarmuutta tai itsensä ylistämistä :-D Yritän kuitenkin noista negatiivisista tunteista huolimatta ajatella positiivisesti osaamisestani, koska entinen psyykkinen valmentajani opetti minulle, että sillä todellakin on merkitystä! :) Suosittelisin sinullekin tuota positiivista ajattelumallia..

   Poista
  4. Ää miksi sä kuvittelet olevas parempi kuin muut..:)

   Poista
  5. Mistä tuo ano 7.47 tuonkin tempaisi!! Jos ennen suoritusta tsemppaa itseään sanomalla, että mähän osaan ja mähän pystyn, niin hä! Lähdepä kilpailuun tai kokeisiin sillä mentaliteetilla, että mähän en osaa, en pysty ja häviän, niin katopa mitä tulee. Kuka mistään paremmuudesta on mitään taas puhunu? Oikeasti...olisitte hiljaa, jos ei oo mitään järkevää sanomista. Huoh ja anteeks!

   Poista
  6. Jokainen meistä kokee elämässään varmasti jotain erityisen kamalaa, niin Annikin jossain vaiheessa, jos tämä itsestäänselvä tieto Annia kadehtivia yhtään lämmittää. Mutta ennen tätä "nautinnollista" surunpäivää voisitte vaikka ottaa Annin mielettömän positiivisesta asenteesta mallia ja ottaa pään pois perseestä.

   Poista
 19. Sanoit joskus että opit ruotsin kielen vasta lukiessas ylppäreihin, ni saisko udella että miten pänttäsit ruotsia tai mitä teit sen yo kokeen eteen? :) ois vähän vinkeille tarvetta... :D tsemppiä loppuihin kirjotuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pänttäsin vaan sanoja ja kielioppia aikas paljon! :) Sen lisäksi kattelin muumeja ruotsiksi, kuuntelin ruotsalaista radiokanavaa sekä ruotsalaisia lauluja ja luin HBL:llää ;-D

   Poista
  2. Hehe okei ;D Vielä viime hetken pänttäilyt...
   Kiitos!

   Poista
 20. Oi vitsit, mulla alkaa ensi syksynä ekat kirjoitukset ja oon ihan paniikissa! Kuinka kauan ennen aloitit lukemaan ylppäreihin? Paljon tsemppiä muihinkin kirjotuksiin! :)

  http://lifeforeveryseason.blogspot.fi/ - itse aloitin vasta muutama päivä sitten oman lifestyle-blogin, saa käydä tsekkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aloitin lukemaan heinäkuussa :) Menin joka päivä rantsuun ottamaan aurinkoa ja opiskelin samalla. Toimi ihan superhyvin! :)

   Poista
 21. Mistä nuo kolmannessa kuvakollaasissa, toisessa kuvassa olevat housut on ostettu? Aivan ihanat!

  VastaaPoista
 22. Mistä toi 3. kuvan farkkutakki on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alunperin Veromodasta, mutta mä ostin sen kirpparilta :)

   Poista
 23. Mistä toi sun ekan kollaasin 3. kuvan paita/toppi on? :)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!