15. maaliskuuta 2014

Mene pois takatalvi

Kevät tuli ja meni. Onneksi ehdin muutamana aamuna irroittamaan nenäni koulukirjoista, ja suuntasin aamulenkille nauttimaan kirkkaasta kevätauringosta. Aurinkoinen sää antoi niin paljon uutta puhtia ja energiaa päiviin, että harmittaa kyllä kovasti, jos joudutaan nyt pitkäänkin katselemaan tuollaista loskakeliä.

Eiliset, kauhulla odotetut englannin ylioppilaskirjoitukset menivät vähän niin ja näin. Mitä nyt alustavia pisteitä itsekseni laskeskelin niin tavoittelemalleni M:lle saan heittää hyvästit ja C:kin tulee luultavasti olemaan aika vaakalaudalla. Pitää nyt vaan pitää peukut pystyssä, että saisin hyvät pisteet esseestä, joka olikin ainoa asia, joka tätä tyttöä hymyilytti kokeessa. Kanssakirjoittaneet osasivat varmaan arvatakin, että kirjoitin esseeni bloggaamisesta! ;-D Eipä olisi voinut osuvampaa tehtävänantoa osua mun kohdalleni. Kyllä harmittaa toi enkku, vaikka tiesinkin, ettei se ole vahvuuksiani. Ja sitten, jos sieltä se B pamahtaa, niin varmaan vähän itkettääkin. Mutta nyt ei muuta kuin äitiäni lainaten: "Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!" Ensi viikolla olisi vielä matematiikka edessä ja sitä seuraavalla viikolla saksa, joten hommien paiskominen jatkuu täällä edelleen. Pikkusen jo uuvuttaa, mutta eiköhän tämä tästä!


Aurinkolasit - Guess
Legginsit - H&M

Takki - Adidas


Postauksen kuvat ovat otettu muutama päivä sitten, kun olimme siskoni kanssa aamulenkillä. Eipä uskoisi, kun juuri nyt ulkona näyttää siltä, ettei keväästä ole tietoakaan.

Vielä pitäisi jaksaa laskea muutama tunti matematiikkaa, jonka jälkeen aion palkita itseni kunnon salirääkillä, saunalla ja hyvällä ruoalla. Rentouttavaa viikonloppua ihanat!

PS. Iso kiitos vielä edelliseen postaukseen tulleista vastauksistanne! On ilo huomata, että ruudun takaa löytyy ihmisiä, jotka välittävät ja haluavat auttaa.

42 kommenttia:

 1. Täällä toinen eillisen enkun kokeen jälkeen järkyttynyt:D pieleen meni. Oli kyllä inhottava koe, varsinkin se grammar ja vocabulary osio hyi... Menin lähinnä silleen " no tää kuulostaa kivoimmalta"- taktiikalla hahha. Mut hei tsempit muihin kokeisiin ja peukut on täällä pystyssä sunkin puolesta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grammar ja vocabulary oli mun mielestä just helpoin! Luetunymmärtämisen vastauksia en ehtinykkää sitte tarkistaa joten ne meni vähän huonommin.. Mutta E kuitenkin saan :) n. 5-10 pistettä jään L:stä riippuen aineen pisteistä..

   Poista
 2. monta pistettä noin suunnilleen todennäkoisesti saat enkusta? :)
  sulla on kuitenkin ruotsista E ja useimpiin kouluihin hakiessa yleensä kysytään vaan parempaa kieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ruosti on lyhyt, enkku on pitkä. pitkä kieli on se mikä ratkaisee ja äikkä kysytään myös aina.

   Poista
  2. En nyt muista tarkalleen niitä pisteitä, mutta ihan siinä C:n ja B:n rajalla :(

   Poista
  3. kyllä amk hauissa ainakin kysytää yleensä parempaa kieltä..ja ruotsi on keskipitkä

   Poista
  4. Siis eikös se niin mene että paras pitkä kieli ja sitten erikeen paras lyhyt kieli?

   Ja AMK haussa puhutaan vain pitkästä ja lyhyestä kielestä, jossa keskipitkä Ruotsi on lyhyt kieli, koska on myös olemassa pitkä Ruotsi.

   Poista
 3. Se englannin koe oli ihan hirveä :D! Luetunymmärtämiset muuttukin kysymyksenymmärtämistehtäviksi.. Enkku ei ole munkaan vahvuus ja koe oli suoraan sanottuna järkytys. Ainut mikä meni hyvin oli essee ja avot meni ihan ok. Noh mut pisterajat on sitten sen mukaiset! Tsemppiä :>!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! No "hyvä", jos se tuntui muistakin vaikealta, kun mä luulin, että olen yksinkertaisesti vaan niin huono :( :-D Kiitos!

   Poista
 4. Enkku oli kyllä ihan kamala, aina kuulunut mun vahvuuksiin mut yo-koetta väsätessä teki ajoittain niin mieli heittää paperit ilmaan ja lähtee kävelemään. No, kai se sitte vaikuttaa pisterajoihinkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, taisin kokea samoja tunteita ;-D

   Poista
 5. "Postauksen kuvat ovat otettu muutama päivä sitten, kun olimme siskoni kanssa aamulenkillä." Miksi yhdessä kuvassa mustat lenkkarit ja muissa valkoiset? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö... tuohan on Essi tuossa yhdessä kuvassa, Annin sisko...

   Poista
  2. Mustat lenkkarit ovat siskoni jalassa :)

   Poista
  3. Koska yhdessä on Annin sisko.

   Poista
  4. Meidän samanlaiset lenkkityylit hämää kyllä näissä helposti. Samanlaiset vaatteemme osuivat päälle kyllä ihan sattumalta ja vähän naurattikin, kun kohtasin Annin meidän tapaamispaikalla tuona aamuna! :D

   Poista
 6. Lunta se vain on ja näin alkukeväästä on fakta että tulee vielä takatalvi, niin kuin joka vuosi tulee ja tuota lunta oli lupailtu pitkään sääennustuksissakin, joten ei tullut yllätyksenä. Nyt on kuitenkin maaliskuun puoliväli, joten tietenkään tuo ei kestä pitkään. Me asutaan Suomessa ja sää on mikä on ja siitä ei voi valittaa, kun taas sitä voi oppia sietämään ja nauttimaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.. Toi vaan on melkoista "kiusaamista", että eka annetaan nauttia ihanasta kevätsäästä ja sitten yhtäkkiä pamautetaan kaikki lumi takaisin :( :-D

   Poista
  2. Lumi on ollut niin kiltisti koko talven pysymällä taivaalla että annetaan sille nyt pieni mahdollisuus.

   Poista
  3. Eikä anneta se pilaa ihan kaiken. Että jep takatalvi mee jo pois. Auta kesää syö lunta"

   Poista
  4. Jos ei lunta kestä niin sitten kannattaa vaihtaa astetta lumettomampaan maahan. ;)

   Poista
 7. Tsemppiä kirjotuksiin! En tiedä miten ite tuun pärjäämään ensi vuonna kun oon jo nyt yhden aineen kanssa ihan kyllästynyt ja väsynyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan vain aloittaa hyvissä ajoin valmistautumisen niin kyllä sitä pärjää! :) Kiitti <3

   Poista
 8. Täällä toinen enkun kirjotuksiin pettynyt. Nyt mennään toivoen ja rukoillen, että essee vois pitää numeron E:ssä. Muuten jää max. parista pisteestä kiinni.. Kyllä harmittaa!

  VastaaPoista
 9. Mun mielestä toi enkku oli ihan perus, sopivan haastava, paria sanaa en tiennyt (esim. nousuvesi) mut jää silti esseestä kiinni saanko E:n. Voi jäädä pisteestäkin kiinni. Oisin M:ään tosi pettynyt katsoen mun normaalia tasoa, joten täytyy toivoa parasta... Maikka sano viimeisellä kurssilla että L:äänkin olis rahkeita mut en lähtenyt tavottelemaan sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti sieltä tulis se E sitten! :)

   Poista
 10. Ei edes ole mikään takatalvi, kevät vaan meinasi olla turhan aikaisessa ainakin täällä lapissa. Hyvä kun sataa vähän lunta taas niin tuntuu normaalilta, ja rinteet pysyy edes jossain laskukunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä ois voinut sataa jouluksi lumet ja pysyä hiihtolomaan ;-) Nyt sais alkaa jo kevät!

   Poista
 11. Anni oot kyllä niin kaunis! Ja siskos myös :) tsemppiä hirveesti vielä loppuihin kirjotuksiin. Täällä vielä kolme ainetta jäljellä ja sitte alkaaki pääsykoeurakka :(

  VastaaPoista
 12. Oma äitini, joka on lukion enkun maikka, sanoi että koe oli kyllä tosi vaativa! Varmasti pisterajatkin laskevat, joten toivotaan että saat sen C:n! :-)

  VastaaPoista
 13. munki mielestä enkun koe oli vaikee!! Luetun ymmärtämisistä ymmärsin kyllä kaikki tekstit, mutta sitten ne kysymyksen ja vastausvaihtoehdot.. huh huh! Olin siis uusimassa enkkua syksystä ja täytyy toivoo sormet ristissä että pisteet riittäisi M. Tuntuu muuten että kaikki kirjotti joko blogista, tai siitä taide jutusta(1.) ite kirjotin 4! mutta se sopi kyllä itselle hyvin, sillä viime kesiviikkona kirjotin YH:n joten aihe tuntu sopivalta:D Mutta toivotaan parasta että sun pisteet riittää ainakin siihen C:hen!!:)

  VastaaPoista
 14. Itse myös erittäin pettynyt tuohon englannin yo-kokeeseen.. normaali taso noin 6-7 ja nyt kävi sitten niin että avojen ja monivalintojen takia voin olla jopa pääsemättä läpi :s no mutta toivon mukaan edes se A tulis ja sitten vois uusia ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts :( No toivotaan, että menis läpi!

   Poista
 15. Toivotaan että pisterajat laskisivat :) koe oli kamala... Paljonko sait kuunteluista? Mullakin enkku nyt siinä B ja C rajoilla, toivottavasti saadaan se C (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuntelu oli mun osalta täys floppi, joten sen takia pisteet jäävätkin ihan C:n ja B:n rajalle :/ Sain kuuntelusta 53 pistettä..

   Poista
  2. Äh, ärsyttävää. Mulla samoin, kuuntelut 41p. >:(

   Poista
 16. mitä kaikkee siin blogitehtäväs piti tehä? :)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!