26. maaliskuuta 2014

Vinkkejä ylioppilaskirjoituksiin

HUOM! Teillä on aikaa laittaa minulle kysymyksiä kysymyspostausta varten tähän postaukseen lauantaihin 29.3. asti! Kyselkää paljon, jotta saan tehtyä teille sitten kivan postauksen ;-)

Ylioppilaskirjoitukset ovat tältä erää ohitse, mutta ajattelin kuitenkin jakaa toimivaksi toteamiani vinkkejä täällä blogin puolella nyt, kun ne ovat vielä tuoreessa muistissa, koska ensi syksynä nämä ovat varmasti taas ajankohtaisia monelle lukijalleni. Ja voihan näistä olla hyötyä myös pääsykokeisiin lukeville!

018

Valmistautuminen:
 • Aloita valmistautuminen hyvissä ajoin. Itse aloitin valmistautumaan syksyn ylioppilaskirjoituksiin kesälomalla heinäkuussa, mutta kevään kokeisiin aloitin kunnolla lukemaan vasta helmikuussa, ja totesin, että olisi pitänyt aloittaa aiemmin.
 • Hyödynnä kursseilla jaettu materiaali. Minä olin säästänyt jokaiselta kurssilta jaetut materiaalit, muistiinpanot, kirjoitelmat ja kokeet, joita hyödynsin opiskellessani.
 • Pyri hahmottamaan kokonaisuuksia. Erityisesti reaaliaineissa on tärkeää hahmottaa asioita laajasti.
 • Kuuntele paljon kuullunymmärtämiskokeita varten. Minä kuuntelin syksyllä ruotsinkielistä radiota, katsoin ruotsinkielisiä muumeja sekä treenasin salilla ruotsinkielisten kappaleiden tahdissa. Nyt keväällä katsoin elokuvia saksaksi dubattuna sekä kuuntelin ja opettelin laulamaan saksankielisiä kappaleita. Silbermondin Das Beste -kappaleesta tuli uusi lempparini!
 • Pänttää kielioppia ja laajenna sanavarastoasi ennen kielten kokeita. Kielten ylioppilaskokeesta n. puolet on luetun ymmärtämistä, joten sanasto pitää olla hallussa!
 • Harjoittele esseiden kirjoittamista kielikokeita varten, koska esseestä saa melkein 1/3 kokeen pisteistä. Opettele etukäteen hyödyllisiä fraaseja, sanontoja sekä lauseenrakenteita. Minä olin säilyttänyt jokaiselta kurssilta kirjoittamani esseet, jotka sitten kirjoitin puhtaaksi opettajan korjaamasta versiosta. Omia virheitään korjatessa huomaa, mitkä asiat kannattaa kerrata vielä ennen koetta.
 • Tee muistiinpanoja lukiessasi. Se auttaa hahmottamaan kokonaisuuksia. Muistiinpanoista kannattaa tehdä omannäköiset, jotta niitä jaksaa sitten lukea myöhemminkin. Itse suosittelen ajatuskarttoja sekä värikynien käyttöä! Itse esimerkiksi teippasin saksan kieliopin muistiinpanoni sängyn päätyyni, jotta lukisin ne aina herättyäni sekä ennen nukkumaan menoa.
 • Suunnittele itsellesi sopiva lukurytmi. Pidä taukoja, urheile, näe ystäviä ja palkitse itsesi ahkerasta opiskelusta.
 • Alleviivaa oppikirjasta tärkeimmät asiat. Myöhemmin voit lukea läpi vain alleviivatut asiat, jolloin säästät paljon aikaa! 
 • Mene ajoissa nukkumaan ja nuku tarpeeksi, jotta jaksat opiskella päivisin tehokkaasti!
 • Hyödynnä kirjasto lukiessasi. Itse ainakin saan opiskeltua paljon tehokkaammin kirjastossa. Kotona tulee näprättyä puhelinta, käytyä tietokoneella, ravattua jääkaapilla ja tehtyä kaikkea turhaa paljon enemmän.

012

Eväät:
 • Tee eväät valmiiksi jo edellisenä iltana.
 • Pakkaa eväät läpinäkyviin rasioihin ja/tai peitä teipillä kaikki tekstit.
 • Eväiden on hyvä olla jotain pientä, nopeaa ja helppoa. Koetta tehdessä ei ole välttämättä aikaa pitää kovin pitkää ruokataukoa, joten on parempi, jos evään voi nopsasti haukata suuhun koetta tehdessä.
069
 • Hyviä eväitä ovat esimerkiksi: omenalohkot, miniporkkanat, viinirypäleet, pähkinät, proteiinipatukka, banaani, smoothie, vesi, ruisleipä, piltti, karjalanpiirakka etc.
072

073

078

Vaatetus ja ulkonäkö:
 • Kokeeseen voit ilmestyä meikattuna tai meikittä, ihan mikä itsellesi tuntuu luonnollisimmalta. Itse meikkasin aina kokeeseen, koska meikkaan muutenkin aina arkena kouluun, enkä halunnut, että kirjoituspäivä tuntuisi mitenkään sen "erikoisemmalta" päivältä muihin verrattuna. Usein jännitti kuitenkin aika kovasti, vaikka kuinka yritin uskotella itselleni, että on täysin normaali päivä ;-D
 • Kannattaa valita mahdollisimman mukavat vaatteet, jotka eivät purista tai hierrä.
 • Älä laita liikaa tai liian vähän päälle. Koulujen tilat voivat olla vilpoisia, eikä olisi kiva palella, kun pitäisi yrittää keskittyä.

060

Minulla oli aina kirjoituksissa hiukset lettinutturalla, jotta ne pysyisivät pois tieltä häiritsemästä.

059

Päällä minulla oli mahdollisimman mukava neule/huppari ja kaulassa oli onnea tuomassa kultainen kasteristi ja -sydän.

055

Kädessä minulla oli myös jonkinlainen "onnenkalu", Nomination-käsikoru, joka on ollut myös jokaisissa cheerleading kilpailuissa mukana kädessäni. Sillä on paljon tunnearvoa!

058

Rennot pökät ovat kaiken A ja O, kun joutuu istumaan 6 tuntia putkeen. Vähemmästäkin puutuu peppu! Mulla oli myös kotoa mukana tuolinpäällinen, jonka totesin tosi hyväksi ideaksi! Oli paljon mukavampi istua pehmeällä penkillä koetta tehdessä.

Siinä jotain hyväksi kokemiani juttuja. Toivottavasti noista olisi joillekin teistä hyötyä! :)

nimetön

Maanantaina viimeisen ylioppilaskokeeni jälkeen kävin nopsasti kotona pyörähtämässä ja laittamassa kamat kasaan, minkä jälkeen istuttiinkin jo V:n kanssa autossa matkalla Lahteen. Käytiin Lahdessa shoppailemassa ja jäätiin yöksi Hollolaan isäni asunnolle.

057

Kävimme saunassa ja uimassa sekä teimme meidän molempien suurinta herkkua, tortilloja iltapalaksi. Katoimme tortillatarvikkeet sohvapöydälle olkkariin, jotta pystyimme samalla katsoa vuokraamaamme Escape plan -elokuvaa, joka oli ihan huippu! Kannattaa katsoa. 

046

Jälkkäriksi meillä oli irtokarkkeja. Piti olla myös Ben & Jerry's jäätelöä, jota olin suunnitellut varmaan viikon ostavani, mutta jonka sitten kaupassa unohdin ostaa :( No ei sillä, etteikö oltais saatu noista herkuista jo mahat täyteen. Syötiin niin paljon, että oltiin ihan ähkyssä vielä aamullakin.

Tollainen pikku irtiotto arjesta teki kyllä todella hyvää! Tänään aloitin valmistautumaan pääsykokeita varten lukemalla taloustietoa kirjastossa 5h ja täytyy kyllä todeta, että töitä on tehtävä kovasti! :) Nyt illalla olen hinnoitellut vaatteita kirpputoria varten ja etsinyt mulle ja V:lle heti pääsykokeiden jälkeen kesäkuulle lomamatkaa. Kohta suuntaan salille vetämään käsitreenin ja sitten saunan kautta pehkuihin kullan viekkuun. Ehkä katsotaan yksi jakso GG:tä, mutta tänään pitää päästä normaalia aikaisemmin nukkumaan, koska huomenna mun pitää herätä tosi aikaisin aamulla lukemaan, koska joudun menemään illalla töihin tuuraamaan sairastunutta siskoani. Paranemisia sinne siskokulta! <3 

Huomenna olisi tarkoituksena myös mennä tekemään koululle yhteishaku, eikä mulla ole vieläkään täysin selkeää käsitystä, missä järjestyksessä haen opiskelemaan. Turku opiskelupaikkana houkuttelisi kovasti, mutta korkeat pisterajat mietityttävät. Riittäisikö minulla rahkeet? Vaasassa taas houkuttelevat alhaiset pisterajat ja se, että nyt myös poikaystäväni on hieman pohtinut hakevansa Vaasaan opiskelemaan, muttei hänkään ole vielä täysin varma. Kamalan vaikeaa tehdä näin suuria päätöksiä!

Ihanaa loppuviikkoa muruset!

82 kommenttia:

 1. mä en oo ikinä ymmärtänyt miksi sinne koetilaan pittää ottaa niin hirmuisesti eväitä. siis kun joillakin on oikeesti sen verran että tuntuu että ne ajattelee että maailmasta loppuu ruoka sinä aikana ko ne on siellä kokeessa. itsellä on aina ollut vain vesipullo, en oo kuitenkaan menny sinne syömään vaan tekeen sitä koetta. tosin en oo ikinä ollu yli kolmea tuntia siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, ehkä sen takia että ihmiset on erilaisia. Mä en esimerkiksi pystyny ollenkaa keskittymää, ellei ollu koko ajan jotai naposteltavaa.. Karkkiiii

   Poista
  2. miksi vedit herneet nenään "Anonyymi27. maaliskuuta 2014 0.07" ?

   Poista
  3. Minusta hän ei vetänytkään? Vastasi vaan ihan samalla tavalla

   Poista
  4. Minäkään en näe mitään herneitä :D

   Poista
  5. Mulla on aina ollut mukana aika paljon eväitä ja aina niitä on jäänytkin jonkin verran :) Paitsi matematiikan kokeeseen otin vähemmän eväitä mukaan, koska ajattelin, että pärjäisin vähemmällä, ja eiköhän mulle sitten iskenyt hirveä nälkä kokeen loppuvaiheessa! ;-D Seuraavassa kokeesse olikin sitten tuplasti eväitä, ihan varmuuden vuoksi..

   Poista
  6. Koska itsella ainakin tuler kamala nälkä kun istun siellä noin 5 tuntia :) oma ongelmasi jos olet vain kolme mutta älä vähättele niitä jotka istuvat täyden ajan

   Poista
 2. Älkää tosissanne ottako mitään porkkanoita kirjoituksiin, se jäätävä rouskutus häiritsee muita. Kokemusta on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porkkanoiden rouskutuksesta mulla ei oo kokemusta, mut siitä pilttipurkkien kolinasta kylläkin. Siis ei luoja, ei paljon ihmiset muita ajattele ottaessaan niitä hedelmäsosepilttejä ja oikean kunnon lusikan mukaan sinne. Siinä sitten kilistellään ja kaavitaan lusikalla viimeisetkin rippeet sieltä purkista niin, että koko sali raikaa. Kun tonkin luulis olevan sellanen asia, mistä suurin osa on saanut kuulla, mutta aina löytyy kuitenkin joku, joka ei ymmärrä ottaa muovilusikkaa tavallisen sijaan.

   Oma ryhmänsä on myös nämä, jotka huomaamattaan tai ihan vaan tahallaan muita häiritäkseen naputtelevat kynällä/sormillaan pöytään. Koitapa siinä laskea jotain sivun mittaista matikan tehtävää, kun vierestä kuuluu jatkuva tasainen naputus.

   Ja siis mullehan on periaatteessa ihan sama mitä porukka syö tai tekee kirjoituksissa, mutta ei sinne tarvitse mennä väen väkisin muita häiritsemään :D Tietty on niitä, jotka eivät vaan tajua, että nyt se oma toiminta saattaa häiritä toisia, mutta jotkut ihan oikeesti on vaan niin piittaamattomia, ettei niitä kiinnosta. Valitettavasti ainakin meidän lukiosta näitä sankareita löytyi ihan kiitettävästi. Siitä tää avautuminen :D

   Poista
  2. no itteeni esim häiritsee jugurtin haju niin paljon, että en kykene olemaan lähellä ketään kenellä on jugurttia, joten jospa jokainen ottaa evääkseen mitä vaan haluaa koska aina on joku (kuten minä:D), jota häiritsee joku pienikin asia.. :D

   Poista
  3. Totta kai aina on joku, jota joku asia häiritsee, mutta kyllä sitä silti voi edes yrittää ajatella muita ihmisiä niitä eväitä pakatessa. Me saatiin koulusta ihan sellanen lappunenkin, missä muistaakseni sanottiin, että kannattaa välttää mm. rapisevia pusseja, metallisia lusikoita pilttien kanssa yms. jos vaan on mahdollista. Ei kaikkea ääntä pysty poistamaan, eikä tarvitsekaan, mutta muiden huomioon ottaminen on kuitenkin ihan paikallaan, tässäkin tilanteessa :) Jokainen tosiaan silti syököön mitä haluaa siellä, eipä sitä kukaan pystykään kieltämään :D

   Poista
  4. joo meidän koulussa kiellettiin porkkanat sen jälkeen ku yhes kokees yks rouskutteli niitä niin kovaa että ei rajaa :D perjaatteessa voi syödä ihan mitä haluaa, mutta ei saa pitää ääntä, sehän on sääntö. että jos pystyy syödä porkkanoita ilman rouskutusta niin sitten why not :D lol

   Poista
  5. eiks voi käyttää korvatulppia siellä?:)

   Poista
  6. Toivotaan, ettei mun porkkanoiden rouskutus (sen yhden kerran, kun mulla niitä oli mukana) häirinnyt ketään.

   Poista
 3. Noista vinkeistä on varmasti hyötyä monelle :) Mä olin itse pari vuotta sitten täysin onneton ylppäreihin lukemisen suhteen. Erityisesti reaalien lukeminen meni aika penkin alle, kun en lukioaikoina vielä tiennyt miten kannattaisi lukea, mutta yllättävän hyvät arvosanat niistäkin lopulta tuli :D

  Toi sun lettinuttura on vaan niin upea, oon jo aiemminkin ihastellut sitä täällä sun blogissa :) Ehkä munkin hiukset vielä joku päivä riittävät tollasen tekemiseen! Oot myös todella kaunis ja mulle tulee aina niin hyvä mieli, kun luen sun blogia <3 :)

  VastaaPoista
 4. Voi, sä oot kyllä ihana ihminen!!<3

  VastaaPoista
 5. siis meneekö ton yo-kokeen tekemisessä oikeesti 6 tuntia? herranjestas en kyllä tiiä miten tuun pärjäämään kirjotuksissa, kun muutenkin vaikeeta keskityy kokeeseen sekä panikoin itteni pahoinvoivaks... t. ysiluokkalainen joka haki lukioon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kaikilla ei mee niin kauan! Oli ihanan rauhallista kun suurin osa lähti kahdeltatoista pois ja itse jäi vielä rutistamaan.

   Poista
  2. Kokeesta voi lähteä jo 3 tunnin päästä.

   Poista
  3. 3 tuntia siellä täytyy vähintään olla, mutta 6 tuntiin asti saa istua ja tehdä koetta. Riippuu ihan ihmisestä miten kauan siellä menee :) Ite lähdin yhtä koetta lukuun ottamatta heti sen kolmen tunnin jälkeen pois, mutta aika iso osa siellä kuitenkin taitaa sen kuus tuntia olla.

   Poista
  4. Mulla on melkein aina mennyt se 6 tuntia, mutta pari kertaa taisin lähteä "jo" 5,5 h jälkeen ;-D

   Poista
  5. Kannattaa käyttää aika hyödyksi! Kokemusta on. Tarkastele vaikka moneen kertaan niin voit välttää huolimattomuusvirheitä. Itselläni kannatti

   Poista
 6. Annan sulle kyllä niin ison määrän ruusuja näistä postauksista! Rakastan lukea tällaisia vähän pidempiä postauksia, joissa on tekstiä ja kuvia! Kiitos tästä. Olet kyllä noussu suosikkibloggariks hetkessä! :) Tsempit sulle kaikkeen!

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon Anni tästä postauksesta! Sain paljon tärkeitä vinkkejä ensi vuoden yo kirjoituksiini! :) tsemppiä pääsykokeisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että oli avuksi! :) kiitos <3

   Poista
 8. Miten valmistauduit yleensä koeviikon kokeisiin? :-) ois kiva tietää, kun ne on mulla vielä vähän ajankohtaisempia! Ja kuinka vaikeat ylppärit sun mielestä oli? Tai siis pelkään tasoni laskevan ylppäreissä, vaikka kursseista oon tähän asti saanu hyviä numeroita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koeviikkojen kokeisiin yleensä kertailin lähinnä tärkeitä juttuja tiivistelmien sekä muistiinpanojen avulla :) Kyllähän yppärit ovat vaativia, muttei kuitenkaan mahdottomia! Kunhan aloittaa valmistautumisen hyvissä ajoin, niin varmasti ehtii sisäistää opittavat asiat :)

   Poista
 9. miks meet koululle tekeen yhteishakua? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että se olisi siellä tullut tehtyä varmasti oikein. En kuitenkaan kerinnyt mennä, joten teen sen kotona :)

   Poista
  2. Se yhteishaku on kyllä niin selkeä ettei sitä vaan voi tehdä väärin.

   Poista
  3. Miks ihmeessä ei sais mennä?

   Poista
  4. Kuka on sanonu ettei sais mennä?

   Poista
  5. Mä oon toi ano 22.19, ja kysyin ihan vaan sen takia et miks anni menee tekeen koululle sitä, koska en ite ollut tolloin vielä tehnyt hakua, ja ajattelin et jos se on kovin vaikea niin menisin itsekin koululle tekemään. En siis mitenkään negatiivisessa mielessä kysynyt tota, niinkuin te jotku anot näköjään luulitte :)

   Poista
 10. miks noissa sun höntsyissä on maalarinteippiä :DD oli pakko kysyä ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska ylioppilaskirjoituksissa ei saa olla mitään tekstejä, ei edes vaatteissa. Kielisissä yms niistä voi olla jollekin hyvällä tuurilla apua, ja sehän on sitten vilppi tai ainakin vilpin yritys, jos on tekstiä.

   Poista
  2. On tarkkaa. :D Entä jos tulee hirveä vessahätä, saako poistua vessaan? Siellä vessassahan voisi lueskella jonkun tiedonmurun.

   Poista
  3. Saa vessassa käydä, mutta sinne ei saa ottaa mitään mukaan ja ne on tarkistettu, ettei niissä ole mitään ylimääräistä. Jos vessoja on useita niin opettaja myös valitsee mihin niistä oppilas menee. Totta kai sitä on voinut vaikka käsiinsä/jalkoihinsa kirjoittaa jotain muistijuttuja, mutta meillä ainakin oli koulussa vessojen valaistukset säädetty siten, ettei siellä pahemmin mitään olisi nähnyt lueskella :D

   Poista
  4. meillä ei ainakaan tarvinnu teipata vaatteiden tekstejä.

   Poista
 11. Mä suosittelen enemmän kun lämpimästi korvatulppia kaikille! En olis selvinnyt kirjoituksista ilman niitä, mun keskinkertainen saavutus on paljolti niiden ansioita. :-) Mun mielestä kannattaa kyllä ottaa jotain ruokaa tai siis naposteltavaa mukaan ja ehdottomasti juomaa. Viinirypäleet ja pähkinät toimii. :-)

  Ihan supermahtava idea ottaa pehmuste mukaan! Mulla ainakin pylly puutui kovalla penkillä.

  VastaaPoista
 12. Vaasa on kyllä loistava kaupunki myös opiskelijoille. Vähän pienempi, mutta kaikki tarvittava kyllä löytyy ja kaikki on lähellä. Sinua saattaa myös kiinnostaa, että sieltä löytyy myös Suomen suurin kuntosali: http://www.wsc.fi/Liity_WSCn_jaseneksi :) Urheilemankin siis pääsee. Julkiset eivät ole parhaasta päästä, mutta itse haluaisin liikkua Vaasassa pyörällä, koska mikään ei ole järjettömän matkan päässä. Tsemppiä pääsykokeisiin! Itse lueskelen kansainvälisen bisneksen pääsykokeisiin Jyväskylään, Seinäjoelle ja Tampereelle. Onneksi kaikkiin on sama pääsykoe, mutta Jyväskylä kiiluu silmissä :)

  VastaaPoista
 13. Millon otat kirppispöydän?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi tiistaista lähtien mulla ja siskollani on pöytä Eurosetillä :)

   Poista
 14. Suosittelen Vaasaa opiskelupaikkana, ihan mahtava paikka opiskelijalle :)

  VastaaPoista
 15. Ehdottomasti turkuun! Täällä on ihan huippu ilmapiiri ja upea kaupunki, varsinkin kesäisin! Ja korkeammat pisterajat kuin vaasaan kyllä, mutta sinun ahkeruudella ja panostuksella varmasti pääset sisälle :) tsemppiä!

  VastaaPoista
 16. Missä järjestyksessä hait? :)

  VastaaPoista
 17. Ihania vinkkejä! Itselläni on ensimmäiset kirjotukset ensi syksynä ja olenkin vähän kaipaillut neuvoja ylppäreihin valmistautumista varten. :-)

  VastaaPoista
 18. essiäkö menit tuuraamaan eilen? miten essillä oli sitten "dinner"-kuva instagrammissa, jos hän niin sairas oli? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sinun täytyy saada tietää: niin olin vatsataudissa kuvaa edellisenä päivänä ja koska käsittelen työssäni elintarvikkeita, minun täytyi pitää sairaspäivä seuraavana päivänä, enkä voinut mennä aamuvuorooni. Anni tuurasi toista työntekijäämme iltavuorossa. "Dinnerille" menin (oloni päivän mittaan entisestään kohentuessa) kohteliaisuudesta illalla mukaan, kun ystäväpariskuntamme tarjosi illallisen poikaystävälleni syntymäpäivälahjaksi. Itse uskalsin ottaa pienen alkupalan ja pepsin ja seuraavana aamuna meninkin kuudelta töihin. Poikaystävä tosin sairastaa tautiani tällä hetkellä.. Ikävä syntymäpäivälahja. :D

   Poista
  2. selvä, anteeksi kun kysyin kun postauksessa asiaa käsiteltiin! :)

   Poista
 19. aivan ihana postaus!:) noi kaikki vinkit on super hyödyllisiä, kiitos niistä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma! Kiitos itsellesi kivasta kommentista <3

   Poista
 20. Mitä teet nyt viikonloppuna:) vähän poikkeava kommentti:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih anteeksi, etten ehtinyt vastata reaaliajassa, mutta eilen olin töissä ja siskoni poikaystävän synttäreillä sekä vanhan jengiläiseni synttäreillä :) Tänään taas töitä! :)

   Poista
 21. Suosittelen turkuun hakemista lämpimästi, ihana paikka asua:))

  VastaaPoista
 22. pystyisitkö millään linkata ton super ihanan lettinuttura-kampauksen ohjeen mikä on ollu sulla jossain postauksessa, mutta en löydä enään sitä:( ois suuri apu jos voisit/viitsisit!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://annib-a.blogspot.fi/2013/08/bun-with-braid.html Tosta postauksesta löytyy! :) Ei vitsi mulla tuli ikävä tota mun rusketusta, joka mulla noissa kuvissa on :-D

   Poista
  2. Ainiin! Ja muutoksena tossa postauksessa esitettyyn kikkaan, niin nykyään letitän koko sen jäljelle jäävän osion ja kierrän letin nutturan ympärille! :) Siitä tulee niin siistimpi.

   Poista
  3. okei kiitos tosi paljon!:) ja haha :D

   Poista
 23. Mihin nyt sit hait??

  VastaaPoista
 24. muuttaako sun poikaystävä sun kanssa sit kun lähdet opiskelemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen näkee sitten, kun saadaan tietää, että päästäänkö opiskelemaan vai ei, ja minne päästään :) Ja heinäkuussa poikkis lähtee joka tapauksessa inttiin :)

   Poista
 25. Milloin luulet, että kyselypostaukseen tulee vastaukset? Ja meinaatteko vastata kaikkiin kysymyksiin? Niitähän tulee varmaan olevan todella paljon!

  VastaaPoista
 26. En ole aiemmin kommentoinut, mutta pakko on sanoa että oot kyllä suomalaisista blogeista inspiroivin ja positiivisin. :) Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 27. Moikka!
  Tuli kaaauheen googlettelun jälkeen mieleen kysyä ekana siulta. Oon menossa ens viikolla Saksaan, ja haluaisin kuollakseni tietää, mistä sieltä sais VS -tuotteita? Vai saako mistään? :D

  VastaaPoista
 28. tai sitten jos on hyvä muisti niin voi aloittaa reaaliin lukemisen vajaa 2 viikkoa ennen koetta ja saada Laudaturin TADAA

  VastaaPoista
 29. Huhhuh, tästä postauksesta on suuri hyöty! Oon ihan hukassa luku-urakan kanssa. Nyt keväällä alkaa kirjoitus urakkani ja jännitän aivan törkeästi jo ensimmäistä kertaa!

  VastaaPoista
 30. Kommentoin nyt tälleen vanhaan postauksees, mutta toivottavasti ei haittaa. Just kiva postaus oli! Kirjotan ite nyt ekaa kertaa eli parin päivän päästä ja ekana ois vuorossa pitkä enkku, iik! : o Toivotaan parasta! Ja ihana idea toi onnenkoru! : )) Eväsvinkit oli myös hyviä ja olit kivasti laittanu noi sun hiukset. Tykkäsin! : )

  VastaaPoista
 31. Mukavaa lukea näin maanläheisiä vinkkejä valmistautumiseen. Pienilläkin asioilla voi olla vaikutusta menestymiseen kokeissa, mutta kaikki eivät ymmärrä ottaa näitä asioita huomioon.

  Kirjoittaessasi vaatetuksesta ja ulkonäöstä nostit esiin monia asioita, jotka tulisi jokaisen kokeeseen menijän huomioida. Kokeessa tulisi olla mahdollisimman mukava olla. Kannattaa siis miettiä tarkkaan, laittaako niitä lempparifarkkuja jalkaan, jos ne puristavat ilkeästi istuessasi.

  Toisaalta kokeesta ei kannata tehdä liian isoa asiaa, ettei jännitys kasva häiritsevän isoksi. Jos olet tottunut meikkaamaan aina mennessäsi julkisille paikoille, kannattaa suorittaa samat rutiinit myös koepäivänä. Sillä, oletko meikattu vai et, ei ole sinänsä väliä - ulkonäköpisteitä ei jaeta. Koepäivään kannattaa kuitenkin suhtautua samalla tavalla kuin mihin tahansa muuhun päivään, aivan kuten kirjoitit.

  Jännittäminen on asia, josta keskustellaan aina. Pieni jännitys on vain hyvä asia. Silloin keskittyminen pysyy paremmin olennaisessa ja itsestään saa helpommin parhaan irti. Toisaalta jännitys menee helposti yli. Vuosittain sadat ylioppilas- ja pääsykokeissa flopanneet henkilöt sanovat syyksi liian jännittämisen tai "lukkoon menemisen". Etenkin ylioppilaskokeissa kannattaa kuitenkin muistaa, että arvosanoja voi aina korottaa.

  Jos ylioppilaskirjoituksia seuraa heti pääsykokeet, kannattaa yo-kokeisiin valmistautuessa pitää mielessä jo tulevat pääsykokeet. Hyviä vinkkejä on tarjolla esimerkiksi täällä https://www.laakisvalmennus.fi/laakis-blogi/ylioppilaskirjoituksiin-paasykokeisiin-lukemisen-yhdistaa/

  Loppupeleissä ei ole niin paljoa eroa oletko marssimassa yo-kokeisiin, pääsykokeisiin vai ajokortin teoriakokeeseen. Hyvä valmistautuminen, keskittyminen ja oikeanlainen rentous ovat resepti menestykseen. Kun teet parhaasi, voit olla tyytyväinen itseesi.

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!