2. huhtikuuta 2014

Äiti vastaa

555548_10151023954359508_1340731630_n


Onko Anni useimmiten saanut haluamansa vai jäänyt saamatta?
Anni on aina halunnut niin paljon, ettei kukaan koskaan pystyisi toteuttamaan kaikkia hänen toiveitaan <3 Että aivan kakkapuheita ne, että Anni olisi aina saanut kaiken haluamansa!

Mitä mieltä olet Annin pukeutumisesta ja hänen vaatemaustaan?
Oletko koskaan joutunut sanomaan Annille, ettet halua hänen käyttävän jotain tiettyä vaatetta?
Mielestäni Anni osaa pukeutua pääsääntöisesti tyylikkäästi. Kyllä vääntöä asuvalinnoista on tehty, ja toisinaan tehdään vieläkin. Mutta niinhän se aina naisten kesken menee. Olen minäkin joskus vaihtanut asuani tyttöjen mielipiteen perusteella. Kokonaan eri asia sitten on, tarvitseeko kaikkea dokumentoida, tai varsinkaan julkaista. 

Mitä mieltä olet Annin ja Essin rohkeista kuvista (esim. http://instagram.com/p/lk7g4dwDFS/) netissä, jotka sitten leviävät keskustelupalstoilla ja joita vanhemmatkin miehet "kuolaten" kommentoivat? Aikuisia naisiahan nuo jo ovat, mutta minkälaisia ajatuksia herättää?
Jotkut ”nettipersoonat” herättävät minussa vain säälinsekaista hellyyttä, enkä oikein osaa nähdä hirmuisia vaaroja aivan joka taholta. Kun tytöt olivat nuorempia, olin tarkempi. Mutta jos nyt oikeasti haluaa jotain kohdetta fantasioilleen, niin kyllä miestenlehdistöstä ja aivan toisilta sivuilta netistä löytää paljon varteenotettavampaa materiaalia sellaiseen. Ei sellaisen vuoksi tarvitse Annin ja Essin sivuille tulla.

Onko muuttonne Saksaan vaikuttanut siihen kuinka läheisiä olette Annin kanssa?
Miten olette Annin kanssa saaneet läheiset välit pysymään vaikkakin välimatka tuli väliinne?
Mitä toivot tyttäresi elämään?
Onhan tämä kamalaa, mutta kaikkeen tottuu! Kotona ollessani minulla on yleensä aina Facebook auki. Minulla on silloin tunne, että olen käytettävissä tarvittaessa. Voin etsiä Annille tietoa, voin kertoa mielipiteeni, voin kuunnella, voin tehdä konkreettisia toimenpiteitä, kuten tarkastaa asioita, tehdä varauksia, olla olemassa. Netissä keskustellen voi itkeä ja nauraa yhdessä sekä olla onnellinen toisen kanssa ja puolesta. Netissä keskustellen ehkä harkitsee tarkemmin sanojaan, ja kommunikointi on enemmän toista arvostavaa kuin aivan jokapäiväinen arjen murheiden toiselle tiuskiminen. Näin ollen kanssakäymiseen on tullut hienotunteisempi sävy, mutta riitelykin onnistuu vallan mainiosti. Ja ellemme kohtaa netissä, voi aina tavoittaa toisen puhelimella. Vuodessa näemme toisiamme keskimäärin 5 kertaa. Paljonko vähemmän se on kuin jos vaikka molemmat asuisimme eri puolilla Suomea?

Miten kuvailisit Annia muutamalla adjektiivilla?
Millainen Anni oli lapsena, adjektiiveja?
Oliko Anni kiltti lapsi, entä teini?
Jos teidän pitäisi kuvata Annia kolmella sanalla, mitkä ne olisi? 
Anni on määrätietoinen, kunnianhimoinen ja lahjakas. Anni yrittää useimmiten parhaansa. Annin päättäväisyys näkyi jo pienenä. Hän oli meidän Pikku Myy. Anni toimi aina suhteellisen järkevästi, joten en koskaan ollut huolissani siitä, missä hän menee ja mitä tekee. Toki teini-iässä ihmisen keskipiste on useammin itsessä kuin toisissa ihmisissä, ja seitsenhenkisessä perheessä tämä ei aina ollut se ideaalisin tilanne. Annin urheiluharrastus piti puolestani huolta siitä, ettei Anni koskaan käyttänyt ylettömästi alkoholia.

Mitä mieltä olet Annin blogista ja bloggaamisesta?
Mitä ajattelette siitä, että täällä blogissa on välillä arvosteltu aika kovin sanoin sekä Annia että koko teidän koko perhettä, mm. Annin sisaruksia?
Anni ponnahti tietyn genren nettijulkisuuteen jo IRC-Galleriasta Annibeenä. Silloin vuodatettiin ehkä eniten kyyneleitä. Tämä IRC-koulu opetti kuitenkin jotain. Bloggaaja toimii onneksi vähän aikuisemmassa ympäristössä. Jokainen lukija on vastuussa vain itsestään ja omista typeristä kommenteistaan. Sen kun muistaa, niin pärjää jo hyvin blogimaailmassa. Kommentti kertoo eniten kommentin jättäjästä kuin sen saajasta.

Toisen loukkaaminen on väärin, oli kohteena sitten bloggaaja itse tai hänen lähipiirinsä. Itse asiassa, kunnianloukkaus on rikos. Nämä loukkaajat vaan yleensä ovat lapsia, jotka eivät ole vastuussa rikoksistaan. Kun aikuinen käy loukkaamaan toista aikuista tai peräti lasta (perheenjäseniä) on kyseessä aina rikos ja sen myötä todella törkeää. Rikollisia ja huonosti käyttäytyviä ihmisiä tästä maasta löytyy aina. Jokaisen oma asia sitten, mihin viitekehykseen haluaa kuulua.

Onko Anni tehnyt koskaan mitään "tyhmää" teinivuosina (juominen, polttaminen, hölmöily yms.) josta olisi mennyt se kuuluisa luotto?
Jep. Ja sen jälkeisen keskustelun jälkeen ei enää koskaan tarvinnut keskustella aiheesta. Neiti oppii näppärästi.

Olisitko halunnut, että Anni muuttaa kanssanne Saksaan? Miten päädyitte siihen ratkaisuun, että hän jää Suomeen?
Ainoa ajatus alussa oli, että Anni seuraa meitä. Punnittuamme kaikkea elämässä olevaa ajattelimme, että Annin on parempi Suomessa. Niin monta asiaa Anni olisi saanut täällä asuessaan, mutta niin paljosta hän olisi joutunut luopumaan. Ja vaakakuppi kallistui sen puoleen, mistä hän olisi joutunut luopumaan. Haluttiin säilyttää ne hyvät ja tärkeät asiat Annin elämässä. Koko ajatus ulkomaille muuttamisesta tuli aivan ensimmäiseksi Annilta. Jahka saimme asiat niin pitkälle, että muutto oli ajankohtainen, oli Annin elämään tullut niin paljon asioita, joita hän ei ollutkaan valmis jättämään taakseen.

Millaisia luonne-eroja Essillä ja Annilla on?
Ovatko Anni ja Essi luonteiltaan samanlaiset?
Anni ja Essi ovat kuin yö ja päivä. Annin päättäväisen ja voimakastahtoisen luonteen jalkoihin voi heikompi jäädä helposti, kun taas Essi taipuu ja vääntyy mahdottomaankin heikompaa auttaessaan. Molempien luonteissa on hyvät puolensa, eivätkä kumpikaan ole mustavalkoisesti vain yhden piirteen vankeja. Anni saattaa toisinaan tempaista uskomattoman epäitsekkään teon, ja Essi saattaa kyetä käsittämättömään sinnikkyyteen tavoitteeseensa halutessaan.

Mikä on Annin paras luonteenpiirre?
Anni haastaa itsensä jatkuvasti. Hän on aina valmis uusiin haasteisiin, vaikka ne tuntuisivat kuinka mahdottomilta. Hän uskoo siihen, että voitto on mahdollinen. Ilman sitä ei kannata toivoakaan.

Onko Anni enemmän hiljainen vai papupata?
Anni puhuu yleensä harkiten, ei ole höpöttäjä, muttei mikään hiljainenkaan.

Oletko ylpeä Annista?
Ylpein hetkesi äitinä?
Missä tilanteessa oot ollu Annista/Annin saavutuksesta äärimmäisen ylpeä? (varmasti monestikkin mutta valitse vaikka yksi). Entä milloin olet ollut vastaavasti pettynyt Annin käytökseen, vai onko sellaista tilannetta?
Anni on saavuttanut niin paljon hienoja asioita jo elämänsä tässä vaiheessa, että yksittäistä asiaa on vaikeaa nostaa toisten yläpuolelle. Olen ylpeä siitä kokonaisuudesta, mikä Anni nyt on. Hän jäi 16-vuotiaana asumaan ilman vanhempiaan, suoritti lukio-opinnot, harjoitteli koko ajan vaativan urheilulajin parissa ja pesi samaan aikaan pyykkinsä ja vaihtoi lakanansa, huolehti siitä, että jääkaapissa on ruokaa ja vessassa paperia, valmisti ruokansa ja siivosi jälkensä. Että se siitä kultalusikasta.

Ei, hänen ei tarvinnut maksaa asumistaan, sähköään, ruokiaan eikä vaatteitaan, ja tämä onkin herättänyt tällä käsittämättömän paljon keskustelua. On myös arvosteltu meidän perhettä siitä, että elätämme lukiolaisemme. Kysynpä vain kuinka moni lukiolainen sitten kustantaa kaiken itse? Joku varmaan, mutta en usko, että moni. Eikä kenenkään alaikäisen edes pitäisi joutua vastaamaan itsestään taloudellisesti.

Pettynyt olen aina silloin, jos Anni on kohdellut toisia ihmisiä huonosti.

Miltä sinusta tuntui kun Anni esitteli ensimmäistä kertaa V:n sinulle?
Mitä mieltä olet V:stä?
Mikä on V:n paras puoli, ja näkisitkö hänet jopa sulhasehdokkaana?
V alkoi vierailla meillä Annin kaverina jo vuosi ennen kuin he alkoivat seurustella. Meillä kulki nuorisoa aika paljon, koska meillä oli kolme nuorta ja iso, äänieristetty kirjastohuone karaoke-,  Singstar- ja dvd-laitteistolla ja omalla sisäänkäynnillä. Aluksi V oli vain yksi nuorista. Sitten hän alkoi käydä yksikseenkin. Minulla oli siten hyvää aikaa sopeutua tulokkaaseen. Muistan Annin järkeilyjä ja pohdintoja, pitäisikö heittäytyä suhteeseen vai ei. Äänestin suhteen puolesta. Mikäli minusta olisi kiinni, V naitaisiin sukuun justiinsa.

Mitä mieltä olisit jos Anni tulisi nyt raskaaksi?
Kaikki maailman ajatukset risteilisivät päässäni. Pahoillani olisin sen puolesta, että koulutuksen hankkiminen vaikeutuisi nuorille vanhemmille. Kannustaisin jaksamaan sekä vauvan kanssa että opiskelemaan kaikesta huolimatta, ja uskoisin, että he selviäisivät siitäkin. Pahoillani olisin siitä, ettei minusta olisi täältä käsin paljoa apua vauvan hoidossa, mutta mummu minussa taputtaisi innoissaan käsiään.

Miten keksitte Annille nimen ja oliko muita nimi vaihtoehtoja?
Oliko Annille muita nimivaihtoehtoja? Jos oli, niin mitä?
Siiri, Ella ja Enni. Ollin ja Essin jälkeen halusin, että seuraavatkin nimet päättyvät i-kirjaimeen. Anni sopi sitten paremmin, koska sanan rakennekin täsmäsi sisarustensa nimien kanssa. Minä halusin Annin toiseksi nimeksi Helenan, mutta isällensä tuli liikaa jauhopussi mieleen. Niinpä Annin toinen nimi mukailee minun nimeäni.

Millä sanoin luulet, että tyttäresi kuvailisivat sinua äitinä?
Tämä on huono kysymys, sillä minun ei tarvitse luulla, koska tiedän. Kysyin tätä Essiltä vajaa vuosi sitten:

”Ei ole helppoa olla viiden lapsen äiti. Äitini on kuitenkin tehnyt sen yllättävän helpon näköiseksi, jonka vuoksi pienempänä haaveilin itsekin viiden lapsen perheestä tulevaisuudessa. Äitini on osannut olla äiti kaikille lapsilleen täydellä panoksella ja toisinaan toiminut vanhemman roolissa jopa kahden aikuisen edestä. Tarpeen vaatiessa äitini osaa olla erittäin ankara, ja nuoruudessani tämä ankaruus tuli myös tarpeeseen. Äitini on kuitenkin hyvä kuuntelija, jonka vuoksi välillemme on syntynyt syvä luottamussuhde, jota voi verrata myös ystävyyteen. Tämä suhde on säilynyt vuosien ajan, ja äitini tietää yhä lähes kaiken asioistani, enemmän kuin kukaan muu.” Essi 20,5v

Anni voinee vastata tähän aivan itse. Vaatisi niin paljon energiaa alkaa miettimään toisen puolesta, joten vastailen nyt vain kysymyksiin, joihin voin vastata omasta puolestani. Toivottavasti sopii!

Suurimmat yhtäläisyydet Annin kanssa (luonne ja ulkonäkö)?
Onko Anni enemmän isänsä vai sinun näköinen? 
Olemme Annin kanssa molemmat jääräpäitä ja kilahdamme nopeasti. Kun meillä ärsyttää, niin suu ei pysy kiinni vaikka pitäisi. Onni on, että me molemmat tiedostamme tämän ja työskentelemme asian eteen. Molempien tavoite on tulla paremmaksi ihmiseksi.

Minulta Anni on perinyt vaaleat hiuksensa, helposti ruskettuvan ihonsa ja naiseksi leveät hartiansa. Isältään Anni on saanut siniset silmänsä, runsaat huulensa ja nopean, runsaasti voimaa lyhyessä ajassa kehittävän lihastyyppinsä.  

Tärkein neuvosi Annille?
Kunnioita ja arvosta ihmisiä ympärilläsi! 

Paras ja huonoin asia annin cheerleadingin harrastamisesta, noin vanhempien/äidin näkökulmasta?
Parhaimpia on kolme: hyvä fyysinen kunto, säännölliset elämäntavat ja siitä saatavat kokemukset (kilpailut, matkustelu, kaveripiiri). Huonoin asia on ilman muuta harrastuksen hinta. Maajoukkuevuosina kokonaiskustannukset (harrastusmaksut, vaatteet, leirit, matkat) nousivat yli 5000 euron. Ja kyllä hiukan pelkäsin myös loukkaantumisia.

Miltä tuntuu, kun lapsiasi kadehditaan? Hehän ovat poikkeuksellisen hyvännäköisiä kaikki ja ilmeisesti myös lahjakkaita useissa eri asioissa.
Kateus on kauhea asia! Tämä pätee aivan kaikessa ja kaikkeen. Yksi hyvä esimerkki on ”kielinainen”. Kuinka aikuisetkin ihmiset uutisten kommenttikentässä jaksavat olla kateellisia ja vähätellä toisen onnea ja menestystä! Miksi me emme salli toistemme menestyä? Onko se joltain pois, jos jollain on jotain?

Kell' onni on, se onnen kätkeköön, kell' aarre on, se aarteen peittäköön, ja olkoon onnellinen onnestaan ja rikas riemustansa yksin vaan.” Eino Leino

Vanha viisaus pitäisi totisesti pitää Suomessa mielessä! Tämä korostuu ehkä enemmän suomalaisessa mentaliteetissa kuin esimerkiksi täällä Saksassa. Jo pienet lapset puhuvat Suomessa pahaa toisistaan, selän takana varsinkin. Puhdasta ihailua ja iloa toisen menestyksestä harvoin näkee. Yksi hyvä esimerkki oli, kun tyttäreni Helmi täällä Saksassa sai soolon kuoronsa musikaalissa. Hän kertoi siitä toiselle kuoron tytölle. Tytön vastaus kasteli silmäni. Julia 10v sanoi vilpittömästi, että: ”Oi Helmi, olen niin ylpeä sinusta!” Miettikääpä sitä! Jokainen meistä voisi osaltaan vaikuttaa siihen, minkälainen paikka Suomi on. Nälvimmekö toisiamme ja painammeko alas vai kannustammeko toisiamme ja iloitsemme toistemme puolesta?

Minkä ikäinen olit, kun sait ensimmäisen lapsesi?
Seurustelin Annin isän kanssa 16-vuotiaasta. 21-vuotiaana avioiduin ja olin 22-vuotias, kun Annin vanhin veli syntyi. 24-vuotiaana sain Essin ja 26-vuotiaana Annin.

Minkälaiseen työhön näkisit Annin soveltuvan?
Anni olisi hyvä johtamaan. Annilla on päämäärätietoisuutta ja kykyä hahmottaa kokonaisuuksia. Hän on myös vahva, eikä taivu helposti paineen alla. Pikkutarkan työn suorittaja Anni ei ole. Vaihtoehtoisesti Anni voisi tehdä jotain luovaa esimerkiksi mainosalalla.

Kertokaa jokin muisto Annista kun hän oli a) 7-vuotias b) 15-vuotias
a)
Anni jatkoi eskarivuotenaan perhepäivähoitajan hoivissa iltapäivisin. Alueella haki hoitopaikkaa alle vuoden ikäinen vauva, jota ei haluttu sijoittaa päiväkotiin. Meiltä kysyttiin, voisiko Anni siirtyä päiväkotiin kokopäiväiseksi, jolloin hoitaja voisi ottaa vauvan perhepäivähoitoon. Yritin esittää asiaa Annille sievästi. Kerroin, että olisi pieni vauva, joka tarvitsisi päivähoitopaikkaa. Ennen kuin ehdin selittää tilanteen kokonaan, Anni jo järjesteli asiat mielessään kaikkien parhaaksi. Hän innostui valtavasti ja totesi, että vauva tulee ilman muuta heidän hoitajalleen ja hän auttaa sitten vauvan hoidossa. Anni-pieni ei vain tiennyt, että silloin hänen pitäisi luopua omasta paikastaan ryhmässä. Innostus vaihtui pettymykseen, mutta Anni suostui järjestelyyn pienen vauvan hyväksi, ja siirtyi kokopäiväiseksi päiväkotiin. 
b)
Anni liukastui kotipihallaan ulos juostessaan. Hän lipesi polvilleen ja halkaisi polvensa jään päällä olevaan irtokiveen. Avohaava oli kuin veitsellä leikattu ja noin 3 cm pitkä. Haavasta näkyi kaikki mahdollinen. Istuimme kaikki (Essi oli kotona myös) eteisen lattialla tilannetta tutkimassa. Anni huusi kuin syötävä, ei niinkään kipuaan vaan hätäänsä, kun hän yritti tulkita ilmeistämme tilanteen vakavuutta. Saattaa olla, ettemme pystyneet Essin kanssa pidättelemään nauruamme, eikä se helpottanut Annin oloa kovinkaan. Essi jäi sitten hoitamaan pieniä, ja minä lähdin ompeluttamaan Annin polvea. Onnettomuus toi kyllä paljon harmia mukanaan, kun Anni joutui olemaan syrjässä harjoituksista useita viikkoja haavan auettua monta kertaa. Ja luonnollisesti joku kisa painoi päälle ja kiristi Annin hermoja. 

Millainen Anni oli päiväkodissa?
Anni oli mallioppilas. Annin päiväkotijakso tosin kesti vain puoli vuotta eskarivuonna. Hän oli siihen saakka kotihoidossa ja sitten perhepäivähoitajalla. Eskariopella ei ollut koskaan mitään pahaa sanottavaa. Anni säästi huonot hetkensä kotiin.43 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja kauniita sanoja äidillä :)

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana postaus! Ja sulla on kyllä tosi kaunis äiti :)

  VastaaPoista
 3. Sun äiti on ihanan nuorekas! Kaunis mama :)

  VastaaPoista
 4. Sun äiti on tosi kaunis ja nuorekkaan näköinen! :-)

  VastaaPoista
 5. Haha ei vitsi mullakin äiti olis halunnu mun toiseksi nimeksi Helena, mutta isä ei suostunu, juurikin tuosta samasta syystä :D
  Tää oli tosi ihana postaus!!:)

  VastaaPoista
 6. Aivan huippu postaus! Äitisi vaikuttaa juuri sellaiselta kuin itse haluan tulevaisuudessa mahdollisille omille lapsilleni olla. :)

  VastaaPoista
 7. Täysin sanattomaksi veääi. En osaa pukea ajatuksiani sanoiksi -mutta näin pelkistettynä sanottuna, kaunista ja täysin aitoa luettavaa. Aivan ihanaa luettavaa, kiitos! Tämä teksti sai hymyn huulille pitkäksi aikaa :-)

  VastaaPoista
 8. Älyttömän kiva postaus! Sekä hyvin sun äiti keksi vastauksia vaikeisiinkin kysymyksiin :-)

  VastaaPoista
 9. Ihania vastauksia ja kauniita sanoja, onni on olla tuollainen äiti!

  VastaaPoista
 10. Äidilläsi on miellyttävä tapa kirjoittaa ja osuvia ajatuksia :)

  VastaaPoista
 11. Olipa kiva postaus, tämmösiä harvemmin näkee blogeissa :)

  VastaaPoista
 12. Tosi hauska postausidea ! Ja wau sun äiti on tosi nuorekas ja kaunis :)

  http://nelliuu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 13. Mielettömän ihana postaus ♡

  VastaaPoista
 14. Tää oli ihan super tää postaus! :-)

  VastaaPoista
 15. I H A N A POSTAUS!!!! varmaan paras ikinä tähän mennessä :)) Voi miten viisaita sanoja äidiltäsi!

  VastaaPoista
 16. Sun äiti on aivan ihana!! :)

  VastaaPoista
 17. Ehkä nää vastaukset avas jollain tavalla niiden ihmisten silmiä, jotka on kuvitelleet, että Annin elämä on ollut ja on yhä edelleen aivan täydellistä ja hän saa kaiken haluamansa :) Kun ei se totuus ihan sitä kuitenkaan ole ja mua on ainakin joskus ärsyttänyt, kun oot Anni saanut jotain kommentteja tyylillä, että olet lellitty tms.

  Ihana postaus kaikenkaikkiaan, ei voi muuta sanoa :) <3

  VastaaPoista
 18. Tulipa tosi hyvälle tuulelle, kaunis kiitos äidillesi, kauniita ajatuksia!

  VastaaPoista
 19. Sun äidillä on sydän paikallaan<3 Hän puhuu niin kauniisti sinusta ja perheestään, kuulostamatta epäaidolta. Nostan äidillesi hattua, toivottavasti mustakin tulee joku päivä noin hyvä äiti :)! Ootan innolla seuraavaa kysymyspostausta!

  VastaaPoista
 20. Voi että miten ihania vastauksia.<3

  VastaaPoista
 21. Kiva postaus, äitisi vaikuttaa tosi ihanalta! :)

  VastaaPoista
 22. Tosi kiva postaus! Asia ei tähän postaukseen liity, mutta ois tosi kiva jos tekisit joskus videopostauksen :) <3

  VastaaPoista
 23. Tää postaus oli ihan mahtava! Oli ihanaa lukea sun äidin vastauksia kysymyksiin :)

  VastaaPoista
 24. niin ihana postaus! vaikuttaa siltä, että kysymyksiä on mietitty kunnolla ja vastaamiseen on käytetty paljon aikaa. sun äitisi vaikuttaa todella hyväsydämiseltä ja aidolta ihmiseltä. hänen vastauksensa ovat kauniita, mutta silti ihan todentuntuisia. kiva kuulla, kun muut vastaa suhun liittyviin kysymyksiin, tuntuu kun pystyis tutustumaan suhun paremmin:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin samaa mieltä! Mä sain ainakin paljon uutta mielenkiintoista tietoa Annista näiden vastausten perusteella :)

   Poista
 25. Ihana postaus, ja todella hyvät vastaukset!

  Onko sun äipällä blogia, jos saa kysyä? :)

  VastaaPoista
 26. Hyvä postaus, ihanaa että teillä on noin lämpimät välit välimatkasta huolimatta :)

  VastaaPoista
 27. Onko äidilläsi blogia enään? :)

  VastaaPoista
 28. tää oli mielenkiintoinen :) milloin tulee sun essin ja kavereides osuudet ? Niitä jo innolla odottelen:)

  VastaaPoista
 29. Aivan ihana postaus. Äidilläsi on upea tapa kirjoittaa ja hänen tekstinsä/vastaukset ovat niin ihanan aitoja :) toivottavasti vastaukset laittocat ihmisiä ajattelemaan! Minusta olette upea perhe (:

  VastaaPoista
 30. Meinas tippa tulla linssiin kun jotenkin niin koskettava! :) Erittäin viisas äiti!

  VastaaPoista
 31. Hei!

  Oon jo pidempään lueskellut tätä sun blogia. Alkuun mielenkiinnosta mutta nyttemmin syy löytyy puhtaasti sun mahtavasta elämänasenteesta! Upea energiapommi:)
  Halusin nyt vihdoinkin vaan antaa mielipiteeni juuri näihin sun äidinkin käsittelemiin anonyymeihin kommentteihin niin susta, sun perheestä ja kavereista... Naurettavaa ja lapsellista.

  Jos joku haluaa pilkata sua ainoastaan sen takia että oot energinen, iloinen, ystävällinen ja nätti, älä hyvä ihminen vaan välitä sellasesta!
  Haters gonna hate ja sillälailla. Jatka samaan malliin, oot mahtava!

  Ja tsemppiä pääsykokeisiin:)

  VastaaPoista
 32. Voi että miten ihana äiti sulla on!

  VastaaPoista
 33. En ymmärrä miksi tahdot tuoda koko perheesi tänne julmaan blogimaailmaan.. Ei sillä etteikö olisi ollut kiva postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Annin äidillä on kyllä blogi aivan itselläänkin, että tuskin Anni sitä tänne toi :D

   Poista
 34. voi apua miten kiva postaus !! kunnioitan kyllä todella paljon äitiäsi kaikissa noissa asioissa mitä hän on tehnyt ja miten hän on noinkin ison konkkaronkan kanssa pärjännyt :) huippu mami ! tsemppiä sulle pääsykokeisiin anni (:

  VastaaPoista
 35. Aivan ihana teksti!<3 Äitisi on erittäin ihana, iloinen ja erittäin ns. "pätevä" ja määrätietoinen ihminen! Huomaa kyllä että huolehtii lapsistaan hyvin ja uskon että lapset ovat kyllä hänelle kaikki kaikessa! Hän on kyllä erittäin hyvä roolimalli kumpa tuollaisia ihmisiä olisi enemmän tässä maailmassa! Kaikkea hyvää teidän perheelle!<3

  VastaaPoista
 36. Ihana teksti! Äitisi on todella hyvä sydämminen ja huomaa että lapset ovat hänelle varmasti kaikki kaikessa. Olen erittäin ylpeä siitä että hän on kasvattanu viidestä lapsesta huolimatta rakkaudella, noin järkeviä ihmisiä. Toivon että minustakin tulee joskus yhtä ihana ja määrätietoinen äiti!<3 Tuli kyllä hymy huulille tätä lukiessa ja huomaa että tähän on oikeasti nähty aikaa ja vaivaa!

  Ps. Toivottavasti näytät äidillesi näitä kommentteja, nii saataisiin hänellekkin suu hymyyn! Kaikkea hyvää teidän perheelle ja onnea pääsykokeisiin!:)

  VastaaPoista
 37. Postauksesta tuli niin hyvä mieli. Äitisi vaikuttaa todella ihanalta ja fiksulta ihmiseltä, huomaa, että omena ei ole kauas puusta pudonnut. :) Niin hyvä sydämisen oloinen äiti sulla ja juuri sellainen millainen haluaisin itsekkin olla. Rento, lapsiaan tukeva ja kannustava, mutta samalla osaa vetää rajat. :) Huomaa myös, että vastauksia on mietitty, innolla odotan loppuja vastauspostauksia!

  Ihanaa kevään jatkoa sulle ja sun koko perheelle :)

  VastaaPoista
 38. Kiitos todella paljon kaikille minun puolestani kauniista sanoista ja tsemppien toivotteluista kevään pääsykokeita varten <3 Tässä vielä terveiset äidiltänikin:

  "Voi teitä <3

  Luin kommenttinne liikuttuneena. Iloitsen siitä, että täältä löytyy iso joukko fiksuja ja ajattelevia nuoria. Teidän avullanne rakennataan parempaa huomista!

  Kaunis kiitos jokaiselle!

  Annin äiti"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkkuja Saksaan annin äidille :) <3

   Poista
 39. Ihana postaus! Kuten joku jo aikaisemmin sanoikin, niin ihanaa että kysymyksien vastauksia on oikeasti mietitty kunnolla!:)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!