1. huhtikuuta 2014

Keväisiä ajatuksia

Hyvää huomenta!

Kevät tulee. Auringonsäteet lämmittävät iholla, luonto herää eloon, muuttolinnut palaavat etelästä, ihmiset vaihtavat saappaat lenkkareihin ja toppatakit kevyempiin. Kaikki tuntuvat huolettomilta ja onnellisilta, mutta entä jos itsestä ei tunnu samalta?

Tuntuuko, että kevätaurinko paljastaa kodin likaiset ikkunat ja peilit, pölyt hyllyjen reunoilla ja roskat lattioilla? Eikä auta, vaikka kulkisi koko ajan imuri ja rätti kädessä. Tuntuuko, että lähestyvät pääsykokeet vievät päivän aikana kaikki mehut ja tulevaisuutta koskevat suuret päätökset ahdistavat. Eikä auta, vaikka kuinka yrittäisi järkeillä kaiken parhain päin. Tuntuuko, että kaapit pursuavat tavaroista ja maha housuista? Eikä auta, vaikka kuinka järjestelisi kaappeja uuteen uskoon tai ravaisi kuntosalilla. Tuntuuko, että sinä olet väsynyt ja allapäin, vaikka kaikki muut ympärilläsi nauttivat täysin rinnoin alkavasta keväästä. Ei hätää. Se on melko normaalia!

Minä koin vastaavanlaisia tunteita viime viikolla alkuviikosta. Kaikki tuntui pikkusen normaalia raskaammalta ja vaikeammalta. Ylppäreiden jäljiltä fiilis oli hieman alakuloinen, kun muutamat aineet eivät menneetkään yhteen tavoitteideni kanssa. Pitkien lukupäivien jälkeen salille ei huvittanut mennä, muttei myöskään olisi huvittanut katsoa itseään peilistä, kun tuntui, ettei peilikuva vastannutkaan sitä, mitä haluaisi. Asunto tuntui sotkuiselta ja joka paikka pursusi turhaa tavaraa. Minulla oli myös tehtävänä suuria päätöksiä opiskeluiden ja opiskelupaikan suhteen, mutta ajatukset pääni sisällä olivat täysin solmussa ja pelkkä ajatuskin päätöksien tekemisestä tuntui ylitsepääsemättömän vaikealta.

Kun valon määrä äkillisesti lisääntyy, se voi aiheuttaa ihmisen aivoille tepposet aivan samalla tavoin kuin syksyisin valon määrän vähentyessä jotkut ihmiset kokevat ns. "kaamosmasennusta". En usko, että minulla kyse oli kuitenkaan mistään näin vakavasta, mutta luulen, että tälläkin saattoi olla pientä vaikutusta surkeeseen fiilikseen. Annoin itseni märehtiä jonkun aikaa tässä olotilassa, mutta sitten ymmärsin, että sille on tehtävä loppu. Poikaystäväni piti minulle ihan tajuttoman ihanan ja tsemppaavan puheen, jonka johdosta itseluottamukseni osaamiseeni ja pystyvyyteni pääsykokeita kohtaan nousi kokonaan uusiin sfääreihin ja päätöksienkin tekeminen alkoi tuntua luonnollisemmalta.

Näpyttelin eilen yliopistohaku.fi-sivustolle minun yhteishakuni, ja järjestykseni on: 
1. Kauppatieteet, Aalto-yliopisto
2. Kauppatieteet, Turun yliopisto
3. Kauppatieteet, Vaasan yliopisto


Tadaa! Enpä olisi vielä muutama viikko sitten osannut kuvitellakaan hakevani opiskelemaan Helsinkiin, mutta nyt se tuntuukin yhtäkkiä ainoalta oikealta vaihtoehdolta. Olen ymmärtänyt, että täällä minulla on kaikki. Poikaystäväni hakee Helsinkiin opiskelemaan, minulle elintärkeä siskoni sekä koko muu Suomessa asuva perheeni sekä ystäväni ovat täällä tukenani sekä lähelläni. Miksi jättäisin kaiken tämän taakseni ja suuntaisin kokonaan uuteen kaupunkiin, jossa minun täytyisi rakentaa itselleni kokonaan "uusi elämä"? Miksi en edes yrittäisi saada pitää tätä kaikkea minulle tärkeää ja rakasta lähelläni ja läsnä jokapäiväisessä elämässäni? 

Luulen, että koko tällä "En hae ainakaan Helsinkiin" -jutulla on juurensa alitajunnassani, joka luultavasti on yrittänyt suojella minua pettymyksiltä. Olen kunnianhimoinen ihminen, joten olen ehkä ajatellut syvällä sisimmässäni, että se olisi minulle liian suuri kolaus, jos opiskelupaikka ei ensimmäisellä kerralla aukeaisikaan. Nyt olen kuitenkin tajunnut, että eihän minulla ole tässä mihinkään kiire, ja ettei se todellakaan olisi maailmanloppu, jos ei ekalla kerralla onnistaisi. Sitten pitäisi vaan tehdä seuraavana vuonna töitä kahta kauheammin! Ajatukseni tuntuvat nyt onneksi selkeämmiltä kuin pitkään aikaan ja aion todellakin tehdä kovasti töitä tavoitteideni eteen. Tsemppiä myös muille pääsykokeisiin valmistautuville! Uskokaa itseenne ja tavoitelkaa korkealle - se kantaa jo pitkälle!

079

Mitä tulee noihin muihin viime viikon alussa ahdistusta aiheuttaviin tekijöihin, päätin, että alan taas kiinnittää huomiota siihen, että osaisin nauttia niistä arjen pienistä iloista tämän hektisen kevään aikana. Aloitin myös kevätsiivouksen kotonani siivoamalla vaatekaappini sekä vaatekomeroni, jonka jälkeen nakkasimme eilen illalla siskoni kanssa monta säkillistä vaatteita Järvenpään Euroset-kirpputorille. Pöytämme numero on 58, ja sieltä löytyy nyt paljon melkein käyttämättömiäkin vaatteita, koska itse ainakin heitin ihan reilulla kädellä vaatteita pois, koska ajattelin, että kesän jälkeen edessä on kuitenkin muutto jonnekin, enkä halua raahata yhtään turhaa tavaraa mukanani.

Ylläolevaan kuvaan keräsin muutamia juttuja antamaan vähän osviittaa, mitä kaikkea pöydästämme löytyy. Euroset aukeaa tänään aamu 10 (eli ihan näillä näppäimmillä..) ja on auki ilta 18 asti, joten jos teillä ei ole tälle päivälle muita suunnitelmia, niin menkää ihmeessä vierailemaan pöytäämme! :-) Ja jos ette heti tänään ehdi paikalle niin ei hätää, koska pöytämme on siellä pystyssä ainakin ensi viikon maanantaihin asti!

Ihanaa viikkoa kaikille teille! <3

47 kommenttia:

 1. Voi, täällä ollaan painiskeltu juuri samojen asioiden kanssa. Itseltänikään eivät ylppärit menneet kuten toivoin ja uskoin. Saako udella minkälaisia arvosanoja sulla on tiedossa niistä heikommin menneistä? :)

  Tsemppiä kevään lukuihin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkku taitaa jäädä pari pistettä M:stä ja matematiikka lähti heikkona C:nä :/ Näistä aineista mulla oli molemmista tavoitteena M, joten pikkusen harmittaa.. Kiitos :)

   Poista
 2. Paljon pyydät nasupuvusta? Ens vuoden penkkareitani miettien..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytti olevan 60€

   Poista
  2. Jos kiinnostaa, niin käy ihmeessä hakemassa omaksesi! :) Tuli nimittäin todettua, että naamiaisasut on hirmu kalliita, kun etsin itselleni penkkaripukua!

   Poista
  3. Kannattaa katsella naamiaisasujen hintoja, monet on ihan pirun kalliita!

   Poista
  4. en kyl käyttäis penkkari asuun 60 euroo ees uutena. :D ja tosta ei oo ees paljon alennettu hintaa alkuperäseen verrattuna

   Poista
  5. Kirppareilta tai vaikka huuto.netistä voi tietty etsiä halvemmalla tai tehdä itse, mutta kyllä nuo naamiaisasut vaan on melko tyyriitä :/

   Poista
 3. Mulla on anni ihan sama hakujärjestys ;-) hirveesti tsemppiä lukemisiin, toivottavasti molmmille aukeis paikka helsingissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Great minds think alike ;-) Jep!! <3

   Poista
 4. {\rtf1\ansi\ansicpg1252
  {\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 ArialMT;}
  {\colortbl;\red255\green255\blue255;\red34\green34\blue34;\red255\green255\blue255;}
  \deftab720
  \pard\pardeftab720\partightenfactor0

  \f0\fs26 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0
  \outl0\strokewidth0 \strokec2 Ootko miettinyt, mitk\'e4 asiat vois vaikuttaa siihen ett\'e4 susta on tullut "suorittaja"? Useilta se kumpuaa lapsuudesta. Tai sitten, ett\'e4 on tottunut aina saamaan sen hyv\'e4n arvosanan ja menestym\'e4\'e4n aina hyvin my\'f6s muiden silmiss\'e4. Ja siihen on totuttu.\
  On niin surullista sunkin blogia lukiessa huomata, miten oot liian ankara itselles oli kyse koulusta, treenist\'e4 tai vaikka ihan normijutuista.\
  Oot upee nuori naisenalku. Vaali sit\'e4 mit\'e4 sulla on. \'c4l\'e4 vaadi itselt\'e4s liikaa, mielummin liian v\'e4h\'e4n. Ep\'e4onnistuminen on inhimillist\'e4 ja niin kuuluukin k\'e4yd\'e4. On t\'e4rkeet\'e4 hyv\'e4ksy\'e4 itse itsens\'e4, sellaisena kuin on tai vaikka olisi muuttunutkin jostain tutusta v\'e4h\'e4n tuntemattomampaan.\
  Tollanen usein ajaa ihmiset loppuun, masennukseen, huonommuuden tunteeseen ja alakuloisuuteen. \'c4l\'e4 anna niin tapahtua itselles. M\'e4 toivon. Koska haluan et jokainen ymm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt taitaa jokin tuossa sinun kirjoitusohjelmassasi tökkiä, mutta sain kuitenkin jotenkin selvää. En osaa sanoa, mitkä asiat siihen vaikuttavat, että minusta tuli tälläinen kuin olen. Olen ollut pienestä pitäen kilpailuhenkinen ja kunnianhimoinen sekä pyrkinyt tekemään kaikki minulle annetut tehtävät mahdollisimman hyvin.

   Poista
  2. Ympäristön paine ehkä? Onhan sun piirissä kuitenkin hyvin menestyviä ihmisiä ja muutenkin elämä sellaista että sellaisissa jalanjäljissä haluaa varmasti seurata.

   Poista
 5. Tsemppiä ihan hirveesti noihin pääsykokeisiin, toivottavasti pääset Helsinkiin! :) Ja tosiaan ei se mikään maailmanloppu ole, jos ei heti ekalla yrittämällä pääse sisään, vaikka tietysti sen opiskelupaikan mieluusti ottaisi heti. Se vaan on ihan fakta, että esim. kauppikseen hakee ihan älyttömän moni ja sen takia sinne monet joutuvat hakemaan monta kertaa, että pääsevät sisään. Siihen mahdolliseen välivuoteenkin voi suhtautua niin monella tavalla :)

  Kivan näköisiä vaatteita tossa! Ootteko saanu yleensä Essin kanssa kaikki vaatteet myytyä tai alennatteko tyyliin hintoja, jos näyttää siltä, että tavaraa jäisi paljonkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa, eikä minusta välivuosi kuulostaisi ollenkaan hassummalta vaihtoehdolta, mutta vielä paremmalta se kuulostaisi, jos tietäisi, että olisi opiskelupaikka valmiina takataskussa odottelemassa.. ;-)

   Voi olla, että alennellaan hintoja, jos vain ehditään! :)

   Poista
  2. joo, oli musta ainakin vähän ylihinnoiteltuja osa. :) mutta se ei ole hölmö joka pyytää vaan joka antaa. :D

   Poista
  3. Voi olla, että susta vaan tuntuu siltä, koska yleensä kirppareilla ei oo kauheasti myytävänä lähes käyttämättömiä ja käyttämättömiä tuotteita. Niitä vaan ei raaski myydä ihan pilkkahintaan, kun on itse sen kuitenkin ostanut kalliilla. Ja ihan hyvin oli kuulemma tavaraa jo kadonnut pöydästä, kun siskoni oli käynyt katsomassa, joten eivät ne nyt niin kalliita sitten olleet :) Pitääkin viedä uusi satsi varmaan sinne muutaman päivän päästä, ettei pöytä ole ihan tyhjänä loppuviikosta!

   Poista
  4. Olispa munkin kirpparipöytä joskus tuollainen vetonaula, et pitäs täydennystäkin tehdä. Tää blogi auttaa varmasti paljon!

   Poista
  5. niin voi tietysti olla, että tavara lähtee kalliimmalla hinnalla nyt sit myös sen bloggarin "julkisuusarvon" takiakin. miks muuten oot ostanut vaatteita joita et oo käyttänyt kertaakaan? vähän tuhlailevaa, jos ostaa kalliilla ja sit ei käytä.

   Poista
  6. niin voi tietysti olla, että tavara lähtee kalliimmalla hinnalla nyt sit myös sen bloggarin "julkisuusarvon" takiakin. miks muuten oot ostanut vaatteita joita et oo käyttänyt kertaakaan? vähän tuhlailevaa, jos ostaa kalliilla ja sit ei käytä.

   Poista
 6. Tsemppiä lukuihin, oot ihana! <3

  Mitä muuten V aikoo hakea opiskelemaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 V alkaa lukemaan oikiksen pääsykokeisiin! :)

   Poista
  2. Siis eikö V menekään armeijaan syksyllä vai olenko käsittänyt jotain väärin? :-)

   Poista
  3. Saako udella millaisen rivin V kirjoitti ylppäreistä? :)

   Poista
  4. Onko V myös jollain valmennuskurssilla? =) tsemppiä molemmille kevättä varten! <3

   Poista
 7. Mulla on ollu viime aikoina just samanlaisia ajatuksia! Tuntuu, että ympärillä kaikki muut on niin positiivisina ja saa energiaa tästä keväästä, mutta itellä on vaan kauheen raskaat fiilikset. Tää postaus sai mut jotenkin heräämään, että pitäis juurikin alkaa nauttimaan enemmän niistä pienistäkin asioista! Kiitos kun piristit!:)

  t. myös Stadin kauppikseen hakeva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kivasta kommentista <3

   Poista
 8. Mä haen kans Helsingin yliopistoon (en tosin kauppikseen) vaikka kuinka pelotellaan korkeilla pisterajoilla ja vaikealla pääsyllä. Mun poikaystävä opiskelee jo Helsingissä ja koko perhe ja suku on Vantaalta (kuten mäkin) niin en nähnyt mitään syytä miksi mun pitäisi saada ns "uusi alku" missään.. Joku tänne stadiinkin aina pääsee, ja mä oon päättänyt, että joku niistä oon mä joko tänä tai ens vuonna! That's it :) tsemppiä sikana x

  VastaaPoista
 9. Sulla on niin mahtava blogi että pakko kommentoida. Itsekkin kaks vuotta sitten olin samojen valintojen edessä ja kovasti halusin jäädä Helsinkiin kun siellä kaikki itselle tärkeät ihmiset. En sitten päässy ekalla sisään kauppikseen ja pettymyshän se oli, vaikka siihen olin kuinka varautunut. Päätin sitten lähteä välivuodeksi Tukholmaan ja helppo tapa oli Au pairiksi lähtö. Vuoden aikana opin ruotsia aivan mielettömästi, tosin olin jo koulussa ollut kiinnostunut kiinnostunut kielestä joten motivaatio oppia oli valtava. Lisäksi sain pelata itselle rakasta harrastusta jalkapalloa jonka kautta tutustuin ihaniin tyttöihin jotka vielä tänä päivänäkin on tärkeessä roolissa mun elämässä. Keväällä sitten päätin että haen hankeniin ja pääsin!! Toki opiskelu ruotsiksi on kiristänyt hermoja useaan otteeseen mutta en voisi olla tyytyväisempi valintaani :) opiskelupaikka Helsingissä ja tulevaisuudessa uskon hyötyväni kielitaidostani.
  Tää oli vaan mun kokemus kuinka välivuosi voi joskus olla aikas hyvä juttu! Toivottavasti pääset ekalla, mutta jos et niin välivuosi voi antaa paljon:) just au pairiksi lähteminen on yksi hyvä vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih ihana kiitos <3 Tosiaan mun korvaan välivuosi ei olisi ollenkaan hassumpi vaihtoehto, kun olen muutenkin suunnitellut, että haluaisin jossain vaiheessa elämääni pikkusen reissata ja ehkä asua jonkin aikaa äitini luona Saksassa etc. Mutta nyt kun tähän pääsykoe rupeamaan ryhdyin, niin olisihan se ihan täydellistä, jos sen opiskelupaikan saisi napattua heti ensimmäisellä kerralla :)

   Poista
 10. mää mä olisin niin halunnut ton laukun mutta oli jo ehtiny mennä :( mut ostin teiän pöydästä biksut ja topin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh :-( Mutta kiva, että löyty ees jotain sopivaa! :)

   Poista
 11. Kuinka paljon päivässä luet pääsykokeisiin? Onko sulla joku tietty sivumäärä vai tuntimäärä, jonka luet? Itekkin kauppiksen pääsykokeisiin pänttään ja nyt tuntuu että oikeesti pitää lukee verrattuna ylppäreihin. Kuitenkin onneksi paljon enemmän motivaatiookin. Hirmusesti tsemppiä sullekin lukemiseen! :) t. Myös helsinkiin pyrkivä

  VastaaPoista
 12. Samoja tunnelmia koettu myös täällä ruudun takana. Haaveilemani matikka meni penkin alle ylppäreissä, eikä muissakaan tuloksissa ole hurraamista. Yliopistohaku ahdisti ja pelotti hakea opiskelemaan yksin, pois rakkaiden ihmisten parista. Itsekin hain Aaltoon kauppikseen, joten päivät ovat kuluneet pääsykokeisiin päntätessä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 13. Paljon sait enkusta alustavia pisteitä?:)

  VastaaPoista
 14. kai laitoit varashälyttimet kaikkiin tuotteisiin essin kaa? täälä tampereella päin meinaan kun itse on vieny kirppikselle vaatteita myyntiin niin enemmän niitä varastetaan kun ostetaan.. suosittelen laittaan hälyttimet... vaikka itsekkin varmaan jo sen tiedätte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vein kirpparille tavaraa asenteella "saavat vaikka varastaa, kunhan pääsen kaikesta eroon". Et mulla ei ollu tosiaan aikomusta tienata, vaan pistää vanha kiertoon. Tietysti jos myy jotain arvokasta, niin sitten kannattaa tietysti laittaa hälytin, mutta esim. eukolla lähtevät biksut tuskin tarvisevat sellaista :D

   Poista
 15. Onkos tuolla se Eliten onesie haalarikin? :)

  VastaaPoista
 16. Raaskitko sä tosiaan myydä sun cheer aikaisen ihanan jumpsuitin? :0

  VastaaPoista
 17. mitkä on sun top 3 lemppari blogia jota luet

  VastaaPoista
 18. Kerrothan heti vaikka instassa tai täällä blogissa jos aiot viedä lisää myytävää? Varmasti löytäsin jotain vielä vaikka omani kävin jo tänään heti nappaamassa! ;-)

  VastaaPoista
 19. hei kaua teil on toi pöytä eurosetillä?? :)

  VastaaPoista
 20. Kauheen hinnan oot asettanu jumpsuitille, etkö sä kuitenkin saanu sen ilmaseksi?

  VastaaPoista
 21. Moikka Anni!

  Olen alkanut sinun innoittamanasi treenaamaan salilla, mutta en haluaisi että rasvaa lähtisi rinnoista ja mietinkin että miten olet itse pysynyt noin muodokkaana vaikka rasvaprosenttisi täytyy olla melko pieni, kun vatsalihasten erottuvuus esimerkiksi on niin hyvä? :)

  VastaaPoista
 22. Onko pöytä vielä pystyssä eurosetissä? :)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!