24. huhtikuuta 2014

Siskon suusta

Moikka! Nyt olisi vuorossa siskoni vastaukset teidän esittämiinne kysymyksiin. Pakko sanoa, että itse näitä lueskellessani en välttynyt kyyneliltä, kuten en äitinikään vatsauksia lukiessa. On mulla vaan niin ihana perhe ympärilläni tukemassa mua vaikeina hetkinä, jakamassa ilot ja surut sekä tekemässä mun elämästä elämisen arvoista!


11838972596_5c5f54e336

Onko Anni koskaan missään tilanteissa ollut sun mielestä "ärsyttävä pikkusisko", vai ootteko nuorempinakin tulleet aina hyvin toimeen?
Pienempinä oltiin Annin kanssa ihan paita ja peppu. Meillä oli yhteiset ystäväpiirit ja teimme lähes kaiken yhdessä. Tottakai Anni oli monesti se ärsyttävä pikkusisko, jonka piti päästä aina mukaan kaikkialle. Samalla kuitenkin salaa aina toivoin saavani tämän toisen puoliskoni mukaani. <3

Käytkö usein Annin vaatekaapilla? Tai kävitkö silloin, kun asuitte vielä samassa asunnossa?
Meillä on tainnut olla aina vähän niin päin, että mä en lainaa lähes koskaan Annilta vaatteita. Anni taas saattoi olla välillä vähän turhankin usein mun vaatekaapilla, kun asuttiin vielä saman katon alla :-D

 Vietättekö Annin kanssa kaksin aikaa?
Usein.

Paras muistosi Annin kanssa?
Perheemme kesken vietetyt ulkomaanmatkamme ovat olleet parhaita muistojani Annin kanssa, mutta erityisesti kuitenkin mieleeni on jäänyt muutama vuosi sitten tehty matkamme Italiaan. Matkustimme vuokra-autolla ympäri Italiaa monessa erilaisessa kaupungissa noin kolmen viikon ajan. Minulla oli tuohon aikaan rankka elämäntilanne ja Anni oli parasta mahdollista seuraa. Hän lohdutti, piristi, kuunteli ja iloitsi kanssani.

Mitkä asiat tekevät Annista ihanan pikkusiskon sulle?
Anni ymmärtää minua paremmin kuin kukaan muu. Minkä vaan ilmeen, äänensävyn tai eleen teen, Anni ymmärtää heti mitä mieltä olen tai minkälaisella tuulella olen. Anni on erittäin hyvä kuuntelija ja osoittaa kiinnostuksensa toisten asioita kohtaan. Anni on kova halailemaan ja osoittamaan tunteitaan konkreettisesti. Anni saattaa tulla halailemaan yhtäkkiä ilman mitään syytä, jolloin yleensä tyydyn jököttämään hämmentyneenä vaikka nämä yhtäkkiset yltiöhellyydenosoitukset ihan mukavalta tuntuvatkin.

Mitä piirteitä ihailet annin ulkonäössä? Entä luonteessa?
Ulkonäkö: Tajuttoman vahva ja hyväkuntoinen tukka! Sopusuhtainen ja naisellisen urheilullinen kroppa  - i like! Anni on mielestäni myös todella luonnonkaunis, jota olen aina ihaillut.
 Luonne: Määrätietoinen ja ahkera luonne, joka pyrkii aina saavuttamaan tavoitteensa ja tekemään asiat aina vielä vähän paremmin. Annin rohkeus tarttua asioihin on myös ihailtavaa ja Anni ei olekaan ikinä ”saamaton”.
  
11838990026_da1c172a5d_z

Onko annilla joitakin tapoja joita pidät outona tai hassuna?
En edes muista kenen kanssa Anni loi tämän valan… mutta aina kun Anni haluaa vakuuttaa jonkun asian olevan totta, hän sanoo väittämänsä perään sanan ”munakas”. Tällöin minun pitäisi ymmärtää, että asia on totista totta, sillä Anni ei kuulemma voi valehdella sanan munakas yhteydessä. Esimerkki tilanteita: Minä: ”Anni, Ootko syönyt kaikki mun banaanit jääkaapista?!” Anni: ”En oo, otin vaan yhden, munakas!” tai Minä: ”Tää on sit semmoinen juttu mitä ei saa kertoo vielä kenellekään, jooko?” Anni: ”Joojoo, munakas”.
Ymmärtääkseni munakas on siis = "Mä vannon"/"Mä lupaan".
Annilla on myös tapana tehdä erittäin typeriä ilmeitä tilanteissa joihin ne eivät yleensä sovi. Jos esimerkiksi töissä satun kulkemaan jossakin Annin ohi, on Annilla mitä todennäköisimmin kasvoillaan jokin typerä ilme johon minun luonnollisesti täytyy vastata vielä typerämmällä ilmeellä. Ja Anni on myös omituisen pikkutarkka ja jos vaikka olen istunut päivällä hänen sängyllään, illalla kotiin tullessa hän tulee kysymään minulta mitä olen tehnyt hänen huoneessaan. MITEN SE VOI HUOMATA?! Lisäksi Annin huoneessa on suora matto, pölyttömät huonekalut ja siistit kirja ja kynärivit pöydällä. Tämä olisi minun luonteelleni aivan mahdoton toteutus.

Mitä yhteisiä luonteepiirteitä teissä on Annin kanssa? Missä asioissa olette Annin kanssa samanlaisia? Kadehditteko toisianne paljon? (Kuten ulkonäössä tai koulumenestyksessä etc.)
Luonteenpiirteiltämme olemme Annin kanssa oikeastaan todella erilaisia. Olemme kuitenkin molemmat todella iloisia ja ulospäin suuntautuneita ja tietynlaista yhteistä uteliaisuutta/kiinnostusta uusia asioita kohtaan löytyy. Omistamme myös melko samanlaisen arvomaailman, mutta tämäkin taitaa olla pienenä perheeltä opittu ominaisuus.
En usko, että siskoa voi kadehtia samalla tavalla kuin esimerkiksi jotakin ihailemaansa julkkista. Lähimmäisen menestys on kuitenkin itsellekin aina ilon aihe. Annin koulumenestystä tuli tietyllä tapaa tosin kadehdittua etenkin pienempänä, kun itselläni on ollut aina hankalaa saada koulusta kiitettäviä arvosanoja. Tai ehkä enemmänkin annin määrätietoista luonnetta, joka mahdollistaa myös nämä hyvät arvosanat koulussa. Olen myös ikuisesti katkera siitä, että Anni on kasvanut minua muutaman sentin pidemmäksi. :D

Onko teillä koskaan riitoja? Mistä asioista teillä tulee yleensä riitaa?
Pienenä riitelimme usein ja rajusti. Hiusten repimistä, painimista ja haukut lentelivät yhtä kovaa vauhtia kuin harjatkin ilmassa ja joskus menimme myös sylkemään toistemme huoneen peileihin. Jouduttiin tosin sitten mennä hinkkaamaan ne puhtaiksi riidan päätyttyä. Näin vanhempana riidat ovat vähentyneet radikaalisti, mutta ovat toisinaan olleet edelleen melko rajuja huutoskaboja. Riitaa tuli pienempänä melkein mistä tahansa ja nyt vanhempana enimmäkseen kotitöihin liittyvistä asioista. Kertaakaan ei olla vielä tapeltu muuttoni jälkeen. :D

12634230135_77e597fc25_z

Tuleeko sulle koskaan paha mieli, kun näet miten Annia on arvosteltu ja välillä suoraan haukuttukin täällä?
Joka kerta. Se on varmaan välillä paistanutkin Anninpuolustuskommenteistani. Jotenkin sisällä herää semmoinen omiaan puolustava tiikeriemo, kun perheenjäseniä kohdellaan kaltoin.

Jos sinun pitäisi kuvata Annia kolmella sanalla, mitkä ne olisivat?
Ahkera, Elämäniloinen ja määrätietoinen.

Onko Anni enemmän hiljainen vai papupata?
Ei kuulu kumpaankaan ääripäähän, enemmän kuitenkin papupata kuin hiljainen.

Mitä mieltä olet Annin blogista, ja sen saavuttamasta suosiosta?
Ylpeä Annin saavutuksista, mutta välillä tietenkin myös kauhistuttaa. Olen ylpeä siitä, että Anni jaksaa pitää oman positiivisen linjansa blogissaan vaikka yllättävän monia tämä tuntuukin ärsyttävän. Olen ihmetellyt näitä positiivisuudesta ärsyyntyneitä lukijoita monesti, sillä ihminen luonnostaan pyrkii löytämään ongelmiinsa ratkaisuja ja huonon päivän kohdalle sattuessa on mielestäni normaalia yrittää miettiä niitä elämän hyviä puolia ja saada siitä voimaa ponnistaa huonon päivän läpi. Minusta tuntuu, että Annin iloisten ajatusten kirjoittaminen blogiin on myös osittain hyvin terapeuttista ja saa nimenomaan unohtamaan nämä mieltä lannistavat asiat. Olen myös ylpeä siitä, että Anni on saanut fiksulla tavalla tuotua itsensä esiin blogissaan, pitäen kuitenkin yksityisyydestään myös kiinni. Onhan tämä toisaalta todella vaarallinen ympäristö, kun miettii miten tarkan palapelin Annin elämästä ja asioista voi muodostaa blogin avulla.

Uskotko, että Instagram-seuraajiesi suuri määrä on ainakin osittain Annin blogin ansiota?
Varmasti suurimmaksi osakseen juuri sen ansiota. :D

Oletko koskaan mukana auttamassa valitsemaan parhaita kuvia Annin postauksiin?
Kun asuttiin vielä yhdessä niin varmaan joka kerta, nyt vähän harvemmin.

11838471513_f08595fe41

Mitä ajattelet siitä, että täällä blogissa on välillä arvosteltu aika kovin sanoin sekä Annia että koko teidän koko perhettä?
Mielestäni erittäin hölmöä. Hölmöä arvostella ylipäätään ketään kovin sanoin. Vielä hölmömpää tehdä se anonyyminä tietokoneen välityksellä. Bloggaajat ovat ihan samanlaisia tallaajia, kuin kuka tahansa täällä pallon päällä ja vaikka he ovat päättäneet kirjoittaa julkista blogia, ei sen pitäisi olla pääsylippu kaatamaan kaikkia ilkeitä ja negatiivisia fiiliksiä toisen niskaan. Jos et pidä jonkun hiuksista, meikeistä, painosta, ruokavaliosta, perheestä, pikkuvarpaasta tai leivänpaahtimesta se on ihan fine, mutta sitä ei tarvitse huutaa ääneen tälle henkilölle. Ei tunnu kivalta.

Lainailetteko toistenne vaatteita salaa Annin kanssa? Tai tuleeko teille koskaan riitaa esim. vaatteiden lainailusta?
Joskus lapsuuden kodissa oli näitä ongelmia toisinaan. Nykyään osataan neuvotella lainailuista, eikä tarvitse pelätä, että lempipaita jää jotenkin vahingossa koko loppuelämäksi asustamaan Annin vaatekaappiin :-D

Onko tilanteita, joissa ikäeronne ilmenee? (esim. iällisiä näkemyseroja)
Tottakai joissakin asioissa huomaa, ettei Anni olekaan ihan samanikäinen kuin minä, vaikka usein olenkin nyt vanhempana varsinkin mieltänyt meidät jotenkin samalle viivalle kaikessa. Esimerkiksi perheemme muuttaessa Saksaan asumaan, huomasin ettei muutos ollut sama asia Annin ikäiselle nuorelle, kuin minun ikäiselleni.

Mikä Annissa on parasta?
Annissa on parasta ehdottomasti yhteinen aaltopituutemme. Ymmärretään toisiamme niin hyvin, että asioita ei tarvitse sanoa edes ääneen. Tietyt ilmeet kertovat minulle välittömästi enemmän kuin tuhat sanaa ja tietty äänensävy paljastaa vaanivan räjähdysvaaran tai piilotetun superinnostuksen. On hauskaa kun pystyy lukea toista, kuin avointa kirjaa ja muut ympärillä eivät ymmärrä yhtään mitä on meneillään.


11841792303_7d2be9e949

Mitä mieltä olet V:stä?
V on paras mahdollinen lisä perheeseemme! V on huomaavainen, hauska ja kaikin puolin miellyttävä tapaus. Olemme alkaneet vasta lähiaikoina viettää aikaa enemmän nelikkona Annin ja poikaystäviemme kesken ja hyvin tullaan kaikki toimeen.  Olen myös huomannut, että V osaa olla todella hyvä poikaystävä Annille.

Mikä on Annissa ärsyttävää? 
Ärsyttävää Annissa on pikkutarkkuus. Vaikka se onkin myös hänen hyviä puoliaan, sillä tavarat ja asiat pysyvät järjestyksessä niin sotkuinen isosisko saa kuulla kyllä välittömästi kunniansa keittiössä kokkailuiden jälkeen. Itse haluaisin hoitaa siivoamisen mieluummin sitten huomenna, kun taas Anni haluaa hoitaa sen välittömästi tällä sekunnilla. :D Ärsyttävää on myös se kun Annin pitäisi tehdä joitakin yksinkertaisia päätöksiä, kuten ostaako hän tietyn 10 euron t-paidan vai ei. Saatamme joutua pohtimaan näinkin vaikeaa kysymystä sovituskopeilla ikuisuuden, sillä päätöstenteko on ollut Annille aina jotenkin hankalaa. Puhumattakaan sitten jostakin elämään vaikuttavasta päätöksestä, kuten opiskelupaikan valinnasta.

 Millainen isosisko olet?
Olen isosiskona varmasti hyvin erilainen pienemmille sisaruksilleni kuin vaikka Annille. Annille olen siskona olon lisäksi myös kuin paras ystävä ja pieni ikäeromme mahdollistaa yhteisen touhuamisen ja mielenkiinnonkohteet. Olen hyvin suojelevainen ja vaikka saattaisin itse sanoa Annia huoletta ärsyttäväksi limanuljaskaksi, jonkun muun sanomana se saa karvani nousemaan välittömästi pystyyn. Olen isosiskona myös melko huomaavainen ja pyrinkin miellyttämään, hauskuuttamaan, auttamaan ja huomioimaan perheenjäsenieni tarpeet. Pienemmille sisaruksille olen lisäksi jollain tapaa myös äidillisen huolehtivainen.

Mitä mieltä olet Annin ystävistä ja onko teillä yhteisiä ystäviä?
Kotikaupunkimme on niin pieni paikka, että lähes kaikki tuntevat/tietävät täällä toisensa. Joten tavalla tai toisella olen törmännyt melkein kaikkiin Annin ystäviin jo ennen kuin heistä on tullut hyviä ystäviä. Moni Annin kaveri on esimerkiksi minun kavereideni sisaruksia, serkkuja tai niiden kavereita. :D Annilla on ollut välillä vaikeitakin ystävyyssuhteita, mutta tämä vakiintunut porukka, jotka ovat nykyään hänen ystäviään ovat kaikki erittäin mukavaa ja hauskaa porukkaa. Voin myös sanoa olevani kaveri monen Annin ystävän kanssa, vaikken vietäkään itse aikaa heidän kanssaan.

Missä näet Annin 10 vuoden kuluttua?
Anni on varmasti juuri siellä mihin hän päättää elämässään tavoitella. Annilla on ollut aina tapana tehdä itselleen tavoitteita ja pyrkiä toteuttamaan nämä tavoitteet parhaalla mahdollisella tavalla. Usein kun Anni johonkin ryhtyy, hän myös panostaa siihen 100% ja jollain ihmeen tavalla saavuttaa tavoitteensa. Itseltäni on aina puuttunut tämä jalo taito olla tarpeeksi rohkea ja määrätietoinen saavuttaakseni sisimmät unelmani.

Minulla monesti ärsytti nuorempana, jos pikkusisko matki vaikkapa tyyliä tai musiikkimakua. Onko sinulle koskaan käyny näin Annin kanssa?
Tietysti se oli välillä todella ärsyttävää, kun löysi jonkun uuden suosikki vaatteen ja siskolla oli seuraavana päivänä samanlainen päällä. Jossakin vaiheessa tehtiin myös sopimus, ettei toinen saa ostaa heti ihan samaa vaatetta minkä toinen on ostanut. Tähän vaikutti ehkä myös se, että kaikki kutsuivat meitä pienempänä kaksosiksi :-D  Lopulta kuitenkin vaatetyylin tai jonkun muun matkiminenhan on vain ihailun osoitusta ja siitä tulisi olla enemmänkin imarreltu. Ollaan kuitenkin kuljettu pienempänä Annin kanssa niin käsikädessä, ettei yhteiseltä rakkaudelta nudehuulia, leggingsit-minihame yhdistelmää tai Pikku G:tä kohtaan voinut välttyä.

12948392535_fe76335ee7_z

Mitä mieltä olet siitä, kun myös sulta kysytään välillä jotain kysymyksiä Annin blogissa? Onko se ihan ok ja vastaatko ihan mielellään, kun kaikilla ei oo ig:tä missä sinulta voisi kysyä ihan suoraan?
Mielestäni on mukavaa vastailla kysymyksiin, joita minulle esitetään. Pitää kuitenkin muistaa, että kyseessä on Annin blogi ja kysymysten olisi hyvä liittyä edes jotenkin postaukseen tai edes ymmärtää se, että en voi tehdä esimerkiksi meikkipostausta Annin blogiin. Jos haluaisin perustaa oman blogin, niin siellä sitten toteuttelisin tälläisiä toiveita, mutta tähän mennessä en ole lämmennyt ajatukselle oman blogin perustamisesta.

(EDIT: Essi tosiaan vastasi näihin kysymyksiin jo reilu kuukausi sitten, ja tämän kuukauden aikana hän on tullut toisiin ajatuksiin bloggaamisen suhteen. Siskoni on siis vihdoin ja viimein päättänyt liittyä osaksi tätä ihmeellistä ja kummallista blogimaailmaa. Hän on ehtinytkin jo julkaista muutamia superhyviä ruokareseptejä sekä asukuvia blogissaan, joten menkääpä nopsasti lukemaan hänen ensimmäiset postauksensa, ettettte jää niissä jälkeen! ;-) Essin blogiin pääsette klikkaamalla tästä!)

Millainen sisko Anni on?
Anni on siskona erittäin rakastava ja välittävä. Hän näyttää lämpimät tunteensa ja yllättävissä tilanteissa huomaa, että hän on kuunnellut ja pohdiskellut tarkkaan hänelle uskomiasi asioita. Anniin voi aina luottaa, olen kertonut hänelle lähes kaiken elämästäni ja tieto on ollut luotettavissa käsissä. Anni on siis siskona erittäin lojaali ja uskollinen. (Kuulosti aivan lemmikiltä.) Anni antaa myös tukensa silloin kun sitä eniten tarvitsee ja tietää milloin on aika potkaista murheellista isosiskoa persuksille ja rohkaista elämässä eteenpäin ja luoda uskoa hyvään huomiseen. Anni on rehellinen ja sanoo suoraan mitä ajattelee ja toisinaan tämä suorien sanojen vastaanottaminen on erittäin ärsyttävää, mutta saapahan aina totuuden toisen suusta tilanteesta kuin tilanteesta.

Onks Anni ikinä ollu kännissä et oot nähny?
Olemme olleet usein Annin kanssa juhlimassa yhdessä, joten varmasti olen nähnyt tällaistakin tapahtuneen. 

 Kumman uskot avioituvan aiemmin?
Tosi vaikea sanoa. Sen näkee sitten :-D


12948913773_752a59eb5f

24 kommenttia:

 1. Tulihan Essin blogi vihdoin esille täälläkin! :) Ihania vastauksia, olispa mullakin tollanen isosisko :')

  VastaaPoista
 2. Ihania olette<3! Tää blogi on mulle terapeuttinen, hyvän mielen tuoja, kiitos siitä<3

  Tähän postaukseen kysymykseni ei liity, mutta olen tosiaan Ekonomisti-valmennuskurssilla (kiitos siitä alesta), eikä meille ole vielä tullut kirjatiivistelmiä. Joko siellä päin kurssilaiset ovat saaneet ne?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla <3 Kiitos!

   Joo me saatiin tiivistelmät pari päivää sitten :) Toivottavasti tekin saisitte mahdollisimman nopeasti!

   Poista
 3. Huomasin tänään että teidän kirppispöydästä oli jäänyt semmoinen aztec hame sinne hinnattomien vaaterekkeihin mitä ei enään siis myydä ns löytötavarat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Se on itseasiassa varmaankin mun hame. Pitää käydä poimimassa se sieltä joku päivä.

   Poista
 4. I-HA-NA postaus! Vaikutat Anni ihan huipputyypiltä!! Kuin myös siskosi! Ihanat te!!!

  VastaaPoista
 5. Valaiseppas Anni hieman tuota munakas-juttua? Mistä se sai alkunsa ja jäi käyttöön? Eikö jotkut uudet tuttavuuden ihmettele, jos yhtäkkiä sanot munakas? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehkäpä tätä sanaa ei käytetä tuntemattomien ja uusien tuttujen kanssa? :D

   Poista
  2. Joo yleensä tulee käytettyä vain läheisten seurassa, mutta joskus se saattaa lipsahtaa, kun oikein yritän vakuuttaa jonkun jostain asiasta, ja sitten joudunkin selittää aika pitkän kaavan kautta, mistä on kyse ;-D

   Sovimme neljännellä luokalla silloisen parhaanystäväni kanssa munakasta kokkaillessa, että "munakas" on meidän ns. koodisana, josta tietää, että toinen puhuu totisinta totta :-D Ja siitä se sitten lähti..

   Poista
 6. ettekö voiis tehä joskus yhessä jotain videopostausta? :))) nii ei ois nii tyhmä olo yksin puhua kameralle :D ois niin siistiä!

  VastaaPoista
 7. Hahhaa ihana tää :-D ♥
  -noora

  VastaaPoista
 8. Essi; vai mitä et tosta munakkaasta on silti tullu jo aikaa sitten niin "vakava" juttu, etten mä ainakaan oo koskaan uskaltanu esim. jatkaa jotain kusetusta sen jälkeen ku Anni sanoo kysyvästi: 'Munakas..?' :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis sehän tossa onkin se pahin, että munakkaan voima on niin vaikuttava, että on pakko puhua totta sen edessä... "Ootsä syönyt mun suklaalevystä puolet?" "Eeen.." "Munakas?" "No okei... Mä voin ostaa sulle uuden" xDDD

   Poista
 9. Haha ihana toi että ootte sopinu Essin kaa ettette saa ostaa samaa vaatetta heti ja että käytitte paljon pieninä samoja /samanlaisia vaatteita ja teitä luultiin kaksosiks :D toi kertoo ihan musta ja mun siskosta ! :D meki oltiin heti "sä et sit saa heti ostaa samaa mitä mä ostin" :D voi että ootte niin ihanat siskokset ja niin upeet, oon onnellinen teijän puolest :) tää oli jotenki koskettava ja ihana postaus! :)

  VastaaPoista
 10. Haha toi munakas on hauska, ja myös "kuulostaa ihan lemmikiltä" sai nauramaan :'D ihanan aitoja vastauksia Essiltä!

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia teistä!! Ja ootte molemmat niin kauniita :)

  VastaaPoista
 12. Voi olispa mullakin sisko. Ihan sydäntä lämmitti lukea tää postaus läpi :)

  P.S. Tuo sun uusi banneri on aivan ihana!

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!