15. toukokuuta 2014

Yhdet ristiäiset ja yhdet häät

Heippa ihanaiset pitkästä aikaa! 

Tuntuupa samaan aikaan ihanalta sekä kamalalta olla täällä kirjoittelemassa teille. Ihanalta siksi, että mulla on ollut kova ikävä tätä puuhaa ja kamalalta siksi, että tiedän etten seuraavaan kolmeen viikkoon voi tulla kirjoittelemaan teille lähes ollenkaan. Mun on nimittäin nyt ihan pakko pyhittää kaikki ylimääräinen aikani pääsykoekirjojen läpi kahlaamiseen sekä tehtävien tekemiseen. Toivottavasti ymmärrätte.

Pääsykokeisiin on jäljellä enää kolme viikkoa. Normaalisti kolme viikkoa olisi minusta pitkä aika, mutta nyt se tuntuu laittoman lyhyeltä. Teen joka päivä kovasti töitä pääsykokeiden eteen, mutta silti minusta tuntuu koko ajan, etten tee tarpeeksi. Muutamat itkutkin on tässä ehditty jo tirauttaa pelon tähden. Pelko siitä, ettei koulupaikka aukeaisikaan. Tiedostan kyllä, että se on täysin mahdollista, mutta jotenkin sitä kuitenkin toivoisi niin niin kovasti, että saisi tämän kaiken kerralla pois alta. Nyt en voi kuitenkaan tehdä muuta kuin antaa kaikkeni ja toivoa, että se riittäisi.

Skippasin tämän illan salitreenin (translate kauppiksen pääsykokeisiin lukeville: tämän postauksen vaihtoehtoiskustannus on minun tämän illan salitreenini), jotta ehtisin tehdä teille tänään tämän postauksen, joten toivottavasti tämä olisi sen arvoinen ja toisi piristystä iltaanne!

006

Muutama viikko sitten sydämeni täyttyi ilosta, kun meillä oli veljentyttäreni ristiäiset. Ristiäiset pidettiin hyvin intiimissä ja kauniissa Elävän veden kappelissa. Samassa tilaisuudessa veljeni ja hänen kihlattunsa sanoivat toisilleen "tahdon" koko juhlakansan iloiseksi yllätykseksi. Kaksin verroin onnea ja iloa!

2

Mekko - H&M (Lainattu siskolta)
Bleiseri - Pimkie
Kengät - Gant

012

183

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa <3

650

Myös Saksan perheeni oli matkustanut Suomeen ristiäisten johdosta, joten viikonloppu oli siinäkin mielessä ihana, että pääsin pitkästä aikaa näkemään heitä ja viettämään aikaa yhdessä heidän kanssaan.

1

Siskokset valkoisissa pitsimekoissa

330

604

Ei yhtään hassumpi avec mulla <3

435

309

Tädit hoivaamassa päivänsankaria

200

340

Upea päivä!

Tulevien kolmen viikon aikana minulla on ohjelmassa useita lukutunteja ja opiskelua valmennuskurssilla, kirjastossa ja kotona sekä ensi viikolla menen käymään kampaajalla päivittämään hiusteni ilmeen ylioppilasjuhlia ja kesää varten. Parin viikon päästä laitan myös ripsienpidennykset samasta syystä. Itse ylioppilasjuhlia juhlin tämän kuun viimeisenä päivänä ja niidenkin järkkäämisessä olisi jonkin verran tehtävää. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä tulee pääsykoe, joka on siis 4.6.. Saa nähdä, ehdinkö tulla kirjoittelemaan tänne enää ennen sitä. Jos en, niin haluan toivottaa ihan hirveästi tsemppiä kaikille pääsykokeisiin valmistautuville, minne ikinä haettekin! Vielä viimeiset viikot, kun jaksetaan päntätä, niin sitten se on ohitse ja saadaan nauttia ansaitusti kesästä ja vapauden tunteesta.

Kauniita unia <3 PS. Lupaan palata sitten pääsykokeiden jälkeen kahta kauheampana postailemaan teille! ;-)

52 kommenttia:

 1. Aikamoinen nainen oot kyllä, kun jaksat panostaa noin älyttömän kovaa noihin pääsykokeisiin! Toivottavasti saat opiskelupaikan, oot todellakin ansainnut sen ton puurtamisen jälkeen :)

  Toi sun mekko on kyllä aivan ihana, samoin Essin :) <3

  VastaaPoista
 2. Oi ihana postaus! Olinkin jo kauan odottanut uutta postausta :) Blogisi on aivan ihana ja ehdottomasti yksi lemppareistani :) tsemppiä pääsykokeisiin! :)

  VastaaPoista
 3. Mietinki miksi et ole postaillut vähään aikaan kun sun blogi on yksi mun suosikeista! Mutta ota aikasi ja lue niin paljon että tunnet olosi varmaksi! Itse aion lukion jälkeen todennäköisesti hakea oikikseen ja jännittää jo nyt kun lukee näitä! Paljon onnea sulle!

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän sua täysin! Mulla on valtsikan pääsykoe 4.6 ja tuntuu että aikaa on liian vähän ja opittavaa sitäkin enemmän, vaikka hirveän urakan on jo tähän mennessä tehnyt.. :/ Tsemppiä sullekin loppurutistukseen! :)

  VastaaPoista
 5. Oi miten kauniina olet ollut liikenteessä! Olette kyllä upea pari poikaystäväsi kanssa ;)
  Ja ihana tuo tilaisuuus, kaksi ihanaa juhlaa yhdessä! Niin kivoja kuvia tuolta juhlasta, onnellisia :)
  Ihan super paljon tsemppiä kirjoituksiiin! Täysin ymmärrettävää, että haluat lukea rauhassa ja panostaa täysiä! Super paljon tsemppiä <3

  VastaaPoista
 6. Älä suotta stressaa pääsykokeita. Jos ei heti tärppää, niin ehkä seuraavalla kerralla. Olet käyttänyt niin paljon aikaa lukemiseen että et voi syyttää itseäsi ainakaan yrittämisen puutteesta.

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia ja ihana postaus kokonaisuudessaan <3 Paljon tsemppiä sulle pääsykoeurakkaan! Niin kliseistä kuin se onkin, niin jos on parhaansa tehnyt ja kaikkensa antanut, se yleensä riittää :) Mulla on sama urakka edessä vuoden päästä, koska pääsen ylioppilaaksi joulukuussa...

  VastaaPoista
 8. Se sisäänpääsy voi nyt tuntua maailman tärkeimmältä asialta, mutta kannattaa muistaa, ettei se sitä ole. Jos ei pääsekään sisään, helposti ajattelee, että tuli tehtyä turhaan hirveästi työtä ja suoraan sanottuna vituttaa. Mutta kaikella on tarkoituksensa: itse esimerkiksi vietin mahtavan välivuoden enkä olisi tutustunut kihlattuuni, jos olisin heti päässyt yliopistoon ;) Ja lukutyökään ei ole turhaa, koska kyllä se avittaa jo paljon sitten seuraavana vuonna, kun on kerran kirjat lukenut — jos siis pyrkii yhtään samankaltaiselle alalle. :D

  Mutta toivottavasti pääset sisään! :)

  VastaaPoista
 9. Pakko kysyä, että kauanko yhden postauksen tekemiseen sitten menee jos se on salitreenistä/lukemisesta pois? Mielenkiinnosta siis vaan. Mukava mielestäni, että teet mieluummin laadukkaita postauksia harvemmin kuin sellaisia kuvapläjäyksiä lähes päivittäin joissa muutama lause tekstiä joka kuvan alla kuten useat bloggaajat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla saattaa hujahtaa yhden postauksen tekemiseen parikin tuntia tai kauemminkin! Ensin pitää käydä kaikki kuvat lävitse ja valita, mitkä päätyvät tänne blogiin, leikata ja rajata niitä sekä muuttaa valotuksia sekä siirtää ensin Flickoriin ja sieltä tänne blogiin, asetella ja lisätä teksti ;-D Ei ehkä kuulosta kovin pahalta, mutta sitten kun tähän yhtälöön lisää ikivanhan ja järkyttävän hitaan ja lagisen tietokoneen on lopputulos uuvuttavan pitkä ja hidas..

   Poista
 10. Mitä aattelit tehä hiuksilles? :) ja paljon tsemppii kokeeseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistettiin ihan vaan raitoja ja tasoitettiin latvoja :)

   Poista
 11. Minkälainen rivi aukes ylppäreistä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sellainen kuin olisin toivonut.. :)

   Poista
 12. Musta tuntuu vähän hassulta että mainitset jopa pelkääväsi että paikka jää saamatta. Mikä siinä pelottaa? Se on kuitenkin ihan "normaalia" ettei ensimmäisellä kerralla pääse, ymmärräthän sen?:) Sulla ei ole mitään syytä itkeä jo etukäteen sitä että mitä jos et pääsekkään. Olet lukenut niihin jo puheidesi perusteella ahkerasti sekä sullahan on vielä kokeet edessä ja kolme viikkoa aikaa, joten ehdit vielä vaikka mitä! Älä nyt tee tästä isompaa asiaa kuin se on, ei asioiden suurentelu ole sen arvoista:) Ymmärrän toki stressin ja paineet, stressasin pääsykokeita itsekkin enkä vähättele etteikö niihin pitäisi huolellisesti valmistautua. Mutta kunhan muistat että se ei ole mikään häpeä jäädä ilman paikkaa ensimmäisellä yrityskerralla. Tsemppiä loppurutistukseen ja muista myös antaa itsellesi armoa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se varmasti täydellisyyden tavoittelijalle kova pala jos ei kapasiteetti riitä opiskelupaikan saamiseen

   Poista
  2. Muistakaa ihmiset, että ihan minne tahansa pyrkii, AMK tai yliopisto, fakta on, että suurin osa hakijoista EI pääse sisälle, eli pettyneitä tulee suurimmasta osasta hakijoita, valitettavasti. Motivoituneimmat ja ahkerimmat pääsevät sisään ja se on oikein!

   Poista
  3. Se että ei saa opiskelupaikkaa panostuksesta huolimatta ei tarkoita sitä, että ei olisi kapasiteettia, vaan siitä että tällä kertaa joukko muita ihmisiä sattui onnistumaan paremmin. Valintakokeet (samoin kuin yo-kokeetkin) on siitä vähän huonoja, että periaatteessa suuri osa sun tulevaisuudesta riippuu ihan parista tunnista eli jos se paras "kisakunto" ei osukaan siihen pariin tuntiin niin sitten ei ehkä pääsekään.

   Poista
  4. Joo ano 15.31, olet todellakin oikeassa. Mutta yliopistoon pyrittäessä on se etu, että voi nollata mokatun lukion täysin. AMK puolella sitä etua ei ole ja joutuu maksamaan laiminlyönneistä. Tässä kauppiksessa on vielä se juttu, että pääsykoekirjat ja ainakin asiat pysyy samoina ja ekaa kertaa pyrkivät, etenkin suoraan ylppäreiden jälkeen, ovat siksi huonommassa asemassa, kun vastassa on pääsykoekonkareita, joilla on esim. ollut aikaa ja mahdollisuus alkaa valmistautua kokeisiin jo alkuvuodesta, kun abit vielä pänttää yo-kisaan.

   Mutta .."elämä on" jne, Anni sulle isot jaksamiset, uskon, että jos joku abi voi päästä, se on just sinä !

   Poista
  5. Itsellä ois sama rutistus ensi keväänä, oon myös kauppakorkeakouluun hakeamassa ja vikat kirjoitukset sattuu sinne 2015 keväälle... mietin kyllä et vois melkeen jo joulukuussa alottaa lukemaan kun ei ylppäreihin vielä siinä vaiheessa tarvi ehkä ihan täyspäiväsesti panostaa. Tietysti abit on aina huonommassa asemassa sen suhteen että aikaa ei oo niin paljon ku muilla :( ja saa kyllä olla aika erityisen paljon treenannut ja lukenut että pääsee sisään, tai no lähinnä se että on sisäistänyt asian. Mutta siihen täytyy vaan varautua että se paikka ei ekalla aukeiskaan! Varsinkin kun oot hakemassa Aaltoon, jonne on vaikein päästä, niin oot kyllä huikean hyvä jos sinne pääset ekalla tän abivuoden päätteeksi!! Tsemppiä kuitenkin Anni, susta ammentaa motivaatiota omaan abivuoteen ja pääsykokeisiin lukuun :)

   Poista
  6. Vastauksena ensimmäisen Anonyymin kysymykseen: "Mikä siinä pelottaa?", se, että tulevaisuuteni on täysin avoinna, jos ja kun, opiskelupaikka jää saamatta tänä vuonna. Vanhempani pistävät asuntoni myyntiin kesänlopulla, joten minun täytyy muutaa joko omilleni tai Saksaan asumaan. Jos ei opiskelupaikka aukea, en saa opintotukea, joten joutuisin käydä töissä elättääkseni itseni, enkä voisi lukea yhtä täyspäiväisesti ensi keväänä pääsykokeisiin. Jos taas muutan Saksaan, tulee se olemaan todella suuri ja pelottava muutos elämässäni.

   Poista
 13. Ihania kuvia! :) Heheh vähän nauratti tuo vaihtoehtoiskustannus - itselläni on kanssa kauppikseen luku urakka menossa :) Tsemppiä sulle pääsykokeisiin!

  VastaaPoista
 14. Muakin kiinnostais, että mitä tuli ylppäreistä? :)

  VastaaPoista
 15. Mistä noi sun kauniit kengät on? :) Tsemppiä lukemiseen!

  VastaaPoista
 16. Hui miten lyhyet mekot molemmilla! Varo, ettei peppu vilku. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aika lyhyet mekot kyllä tollaiseen tilaisuuteen:)

   Poista
  2. kerranki näin päin että nuorin tyttö on tajunnut minkä pituinen mekko on hyvä tämän tyylisiin kirkon tilaisuuksiin :) !

   Poista
  3. jep ano 21.48 :)

   Poista
  4. Annin pikkusisko on myös vielä aika nuori, että eiköhän siihen mekon pituuteen vaikuta ihan jo sekin..

   Poista
  5. Liian monta samanikästä tyttöä on tullut nähtyä jo minihameissa ja -mekoissa.. ei tietenkään kaikki mutta ei se nyt harvinaistakaan ole.

   Poista
  6. Pakko sanoo kans että en ihan ton pitusta mekkoa ristiäisiin pistäs o_O

   Poista
  7. Kauniita mutta tosiaan kovin lyhythelmaisia mekkoja. Pystyykö tuossa edes istumaan säädyllisesti, kun tuossa "kyykky" kuvassakin ollaan niin jännän äärellä.

   Poista
  8. harmi ettei siskokset näytä osaavan pukeutumisen etikettiä tilanteessa kuin tilanteessa, vaikka niin koitetaan olla sivistyneitä ;)

   Poista
  9. Mun mielestä niin kauan kuin juhlan järjestäjälle pukeutuminen on ihan ok, kenenkään toisen ei tarvitse arvostella.

   Poista
  10. Ehkä kymmenen ihmisen ei tarvitse tulla erikseen huomauttamaan mekkojemme pituudesta. Jospa pidettäisiin kaikki huolta omista helmoistamme ;-)

   Poista
 17. Jos ei tuollaisella lukumäärällä pääse kouluun, niin ei sitten millään.

  VastaaPoista
 18. No tota, kai tiedät, että tradenomi=kauppatieteen kandi, voit hakea Suomeen ja ulkomaille ton suoritettuasi suoraan maisteriopintoihin = 2v, jotain näyttöjuttuja voi olla, ei tosin kaikkialla, esim Aallossa on tosi vaikee.Tampereella ei mitään. Suomessa ollaan niin jälkijunassa ton tradetutkinnon kanssa, kaikissa EU-maissa se on kauppatieteen kandi jonka suoritettuaan voi hakea maisteriopintoihin esim ulkomaisiin yliopistoihin, otapa selvää vaikka opon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täytyy nyt katsella kaikkia eri vaihtoehtoja! :)

   Poista
 19. Ihan pakko kysyä että ootko hakenu jonku cheer joukkueen valkuksi xDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi :( tiiätkö ketään elitestä joka ois hakenu? :D

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!