8. kesäkuuta 2014

Graduation

Huh hei! Sain vihdoin ja viimein käytyä läpi kaikki kuvat ylioppilasjuhlapäivältäni. Siskoni oli tunnollisesti räpsinyt kuvia pitkin päivää, josta olen hänelle todella kiitollinen. Nyt minulla on nimittäin ikuistettuna iso kasa ihania muistoja tuolta upealta päivältä. Annan kuvien puhua puolestaan.

24

Koulullamme todistustenjakojuhlassa ylioppilaan puheen pitäjä lausui hienon puheensa päätteeksi Eino Leinon "Rauha" runon, ja minuun se ainakin osui ja upposi. Jotenkin se sopi mielestäni tuohon tilaisuuteen niin hyvin. Etenkin se säkeistö, jossa puhutaan kypsyvistä unelmista oli minun mieleen.

Eino Leino, Rauha
"Mitä on nää tuoksut mun ympärilläin?
Mitä on tämä hiljaisuus?
Mitä on tietävi rauhan mun sydämessäin
tää suuri ja outo ja uus?

Minä kuulen kuin kukkaset kasvavat
ja metsässä puhuvat puut.
Minä luulen, nyt kypsyvät unelmat
ja toivot ja touot ja muut.

Kaikk` on niin hiljaa mun ympärilläin,
kaikk` on niin hellää ja hyvää.
Kukat suuret mun aukeevat sydämessäin
ja tuoksuvat rauhaa syvää."

6

Todistusten jaon ja lakkien päähän painamisen jälkeen onnittelimme nopeasti ystävieni kanssa toisemme sekä nappasimme muutamat yhteiskuvat ennen kuin suuntasimme kukin omiin juhliimme.

44

5

Erityistä kiitollisuutta tuona päivänä tunsin ystävääni Nooraa kohtaan, joka on ollut mulle todella läheinen nyt jo usean vuoden ajan, mutta jonka tuki on tänä keväänä ollut ihan sanoinkuvaamattoman tärkeää. Tänä keväänä olemme valmistautuneet yhdessä ensin ylppäreihin ja sen jälkeen kauppakorkean pääsykokeisiin. Olemme iloinneet, itkeneet, nauraneet ja stressanneet yhdessä sekä opettaneet, auttaneet ja tsempanneet toinen toisiamme. Ravasimme valmennuskurssilla Helsingissä aamu aikaisin ja teimme yhdessä tehtäviä iltamyöhään. Koko pääsykoeurakka olisi varmasti ollut monin verroin raskaampi, jos minulla ei olisi ollut Nooraa vertaistukena. Iso kiitos hänelle siitä <3

1

Koululta ajoimme suoraan Hollolaan "etelän mökillemme", jossa olimme päättäneet pitää juhlani. Isäni ja hänen naisystävänsä olivat nähneet kovasti vaivaa laittaessaan paikan juhlavalmiiksi ja pakko kyllä kehua, että paikka näytti ihan täydelliseltä verhoista tarjoiluihin! Minulla oli parhaillaan loppurutistus käynnissä pääsykokeiden saralla, joten en voinut osallistua juhlien järjestelyihin käytännössä ollenkaan. Siksi olenkin tuhannen kiitollinen kaikille mahtaville ihmisille ympärilläni, jotka mahdollistivat onnistuneet juhlat kiireistäni huolimatta.

Herkullisista tarjoiltavista vastasivat isäni naisystävä, äitini, äitini hyvä ystävä sekä V:n isosisko. Tarjoiltavana meillä oli äitini ystävättären tekemää herkullista lohikeittoa, jonka lisukkeena oli V:n isosiskon leipomaa saaristolaisleipää tuorejuustovalikoiman kera ja äitini tekemiä voileipäkakkuja, jotka ovat ihan mun lemppareita! Jälkiruokapöydästä löytyi erilaisa pikkuleipiä, mansikoita, juustovalikoima ja tuoreita hedelmiä sekä kahta erilaista täytekakkua. Ruokaa oli riittävästi ja se oli erittäin hyvää!

anninvalm 069

36

Vietimme samalla myös siskoni valmistumista YO-merkonomiksi, joten meillä oli tuplajuhlat!

3

27

584

Vieraiden saavuttua toivotimme heidät tervetulleiksi ja nostimme maljat minun ja siskoni kunniaksi. Sain myös kunnian kiinnittää kolmannen kultaisen lyyran äitini rintaan.


38

10

15

Juhlamekokseni valikoitui jo kerran aiemmin täällä blogissani vilahtanut mekko, joka on itseasiassa saatu blogiyhteistyön kautta AX Parisilta. Olin erittäin tyytyväinen, etten ollut ehtinyt vielä käyttää tätä mekkoa muualla, koska tämä sopi mielestäni täydellisesti juurikin ylioppilasjuhliin lakin kaveriksi.

2

636

Vaikka päivä oli kaikinpuolin todella onnistunut ja ihana, ei kyyneleiltäkään vältytty. Tällä kertaa kyse oli kuitenkin onnenkyyneleistä. Isäni piti minulle todella koskettavan puheen, jonka jälkeen myös pappani muisti minua, siskoani ja isoveljeäni kauniilla puheella. Olin muutenkin ollut lähiaikoina todella herkillä sattuneesta syystä (lue: hirveä stressi lähestyvistä pääsykokeista), joten kauniit sanat ylpeydestä ja lupaavista tulevaisuudenkuvista saivat tämän tuoreen ylioppilaan melko helposti kyyneliin. Taisi siinäkin kyllä tulla muutamat kyyneleet vuodatettua, kun toivotin vieraita tervetulleeksi sekä kiitin äitiäni, isääni ja hänen naisystäväänsä heidän avustaan. Pääsykoestressin piikkiin.. 

28

 ♥

729

Koko juhlien ajan meillä pyöri seinällä diashow, jossa oli kuvia elämäni varrelta: vauvakuvia, lapsuuskuvia, kuvia teiniajoiltani, kuvia harrastuksistani, kuvia minusta ja ystävistäni. Niin paljon ihania muistoja! Äitini oli valinnut kuvat syntymästäni vuoteen 2006 (ja sen kyllä huomasi.. Osa kuvista olivat nimittäin sellaisia, jotka olisin mieluusti jättänyt valokuva-albumien uumeniin) ja minä olin valinnut vuodesta 2006 lähtien tähän päivään asti parhaat otokset. Pienet vieraani, joita oli juhlissa lähemmäs 20 kappaletta, innostuivat jossain vaiheessa iltaa leikkimään diashown siivittäminä. Siinä sai sitten aika moni kuvissa esiintynyt henkilö varjosilmälasit tai -viikset :'D

16

13

35

 ♥

31

42

Isosisko ja sen kaikki pikkusiskot  

29b

Tädin pieni kukkaisprinsessa  

anninvalm 137

Illemmalla sukulaisten lähdettyä sain ystäväni luokseni juhlimaan.

11

Tarjoiltavatkin muuttuivat illan hämärtyessä hieman enemmän ystäväystävällisiksi.

45

Kippis! Ja nämä hurmaavat naiset olivat vissiin tulossa mun hautajaisiin, kun kaikki olivat valinneet mustaa päällensä ;-) #allblackeverything

20

40

Tuoreet ylioppilaat vuosimallia 2014

37

14

945

Olin onnellinen saadessani valmistua yhdessä parhaimpien ystävieni sekä siskoni kanssa  

18

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä lopettaa! Kauniita unia muruset <3

62 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja oletpa taas ollut kauniina! Päivä on varmasti ollut upea. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! :) Ja oot tosi kaunis <3

  VastaaPoista
 3. Miksi tuon ihanan vauvan naaman edessä on kukka :o?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska tuo ihana vauva on vielä niin pieni ja viaton ja meille kaikille niin tärkeä, että häntä halutaan suojella kaikin mahdollisin tavoin :) Itsekään en haluaisi laittaa omasta lapsestani kuvia koko maailman nähtäviksi nettiin, hän kun ei itse voi asiasta vielä päättää!

   Ihania kuvia Anni ja onnea tosi paljon! Kaunis ylioppilas <3

   Poista
  2. No kuka pakottaa Annin laittamaan tuota kuvaa tänne? Kuulostaa vähän siltä että tuolla vaan haluttiin hakea just tuonlaista kommenttia, huomionhakua... :D

   Poista
  3. no ehkäpä tuossa kuvassa on juuri sitä ihanaa juhlatunnelmaa, jota sinä et selvästikää arvosta :) nykyään todella monet peittävät pienten vauvojen kasvot blogeisa juuri kaltaistesi "huomionhakuisten" takia, sillä he eivät tarvitse osakseen yhtään arvostelua ulkonäöstään tai mistään muustakaan, ei nyt eikä vahempana! :)

   Poista
  4. Ehkäpä kukaan ei kuitenkaan hae huomiota sillä että laittaa kukan vauvan naaman eteen kuvassa:Dd

   Poista
  5. Koska tuon pienen ihanan vauvan vanhemmat eivät tahdo lapsensa kasvoja internettiin kaikkien nähtäville, ja haluan kunnioittaa heidän päätöstään :) En hae kuvalla huomiota vaan tämä pikkuinen vaan on minulle rakas ja kuuluu elämääni, vaikka kasvot saavatkin jäädä anonyymeiksi täällä blogissani :)

   Poista
  6. kaikki vauvat näyttää tuon ikäsinä samalta : DD aika jännä että jotkut anonyymit kokevat oikeudekseen tulla haukkumaan muita (esim. 16.07 kirjoittanut) vaikka kirjoittaa aivan asiallisen kommentin : D

   Poista
 4. ihana kun olit jaksanut tehdä näin pitkän postauksen juhlista! :) kuvien välityksellä saa sellasen kuvan, että oli varmasti ihan mahtava päivä! oot ollu niin kauniina! <3

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana postaus ja paljon onnea vielä ylioppilaaksi pääsyn johdosta! Toivon tosi paljon että pääsisit nyt kauppakorkeaan opiskelemaan, totta kai mielellään kaupunkiin johon haluat mutta ei Vaasakaan yhtään hassumpi kaupunki varmasti ole. Itse aijon hakea sinne ensi vuonna kun haen myös kauppakorkeaan :) Mukavaa kesää Anni ja kiva kun olet taas blogin parissa, postauksiasi on kaivattu :)

  VastaaPoista
 6. Olet kyllä ollut niin kauniina ja olette kyllä V:n kanssa upea pari! :) ihania kuvia ja varmasti niin kauniita muistoja <3

  VastaaPoista
 7. Sun mekko on kyllä ihan täydellinen!:) onnea ylioppilaaksi pääsystä:) t. toinen kevään 2014 ylioppilas:)
  Haluisin viel kommentoida tohon sun edelliseen postaukseen liittyen, että tosiaan se on totta että jos muuttaa intissä olevan poikaystävän kanssa asumaan, valtio maksaa puolet vuokrasta eikä 3kk sääntö päde!:) Ja sen haluisin sanoa että mitä ikinä teetkin (jos et pääse opiskelemaan, toivotaan että pääset!!!) niin älä anna parisuhteen vaikuttaa päätökseen _liikaa_ !:) Olen seurustellut oman poikaystäväni kanssa 2,5 vuotta ja poikaystäväni on ollut 11 päivän päästä 347 päivää intissä:) (joten tiedän miltä inttileskeys tuntuu:D ) Omana haaveenani taas ylä-asteelta lähtien on ollut mennä inttiin! Joten olen sinne myös menossa tänä kesänä (7.7), vaikka pitkään pohdinkin sinne lähtemättä jättämistä juurikin sen takia, että seurustelen ja meille tulisi poikaystäväni kanssa kaksi intti vuotta kestettäväksi! Tulin kuitenkin siihen tulokseen että jos mä en sinne nyt mene, en tuu sinne koskaan menemään! Mummini elämänohjeen mukaisesti: Parisuhde kestää mitä vain, jos kyse on tosi rakkaudesta :) Paljon tsemppiä sulle tulevaisuuteen mitä ikinä päätätkin tehdä!:)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitti! Onnea myös sinne :) Mummisi on kyllä varmasti oikeassa :) Kiitos ihanista sanoista <3

   Poista
 8. Onneksi olkoon!eino leinon runo oli kaunis!itselläni oli myös tupla juhlat siskon kanssa ,kun ylioppilaiksi samalla kertaa päästiin!

  VastaaPoista
 9. Miksei sun sisko halunnut laittaa lakkia? :) Toki toi kukkaseppele on kaunis ja sopii mekkoon myöskin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän ei kokenut sitä niin "isoksi" jutuksi, kun kuitenkin aikoo vielä jatkaa opiskeluitaan toivottavasti AMK:ssa :)

   Poista
 10. Oot aivan käsittämättömän upea ! :) paljon onnea uudelle ylioppilaalle !!

  VastaaPoista
 11. Hei Anni! Olen seuraajasi auvoisilta irc-galleria ajoilta asti. Ihastelin jo silloin hymyileviä kuviasi ja aurinkoista elämänasennetta. Se kantaa elämässäsi pitkälle. Blogiasi pitkään seuranneenna minusta on alkanut tuntua, että häpeät epäonnistua. Älä häpeä. Kaikki epäonnistuvat joskus myös bloggarit. Sulla on kaikki avaimet kädessäsi ja mitä ikinä teetkin muista hymyillä, koska nimenomaan sun hymy ja sun asenne on tuonut meidät kaikki seuraajat tänne. Myös ne haukkujat. Ja nyt sille anolle joka tulee uikuttamaan "se koira älähtää johon kalikka kalahtaa" menestystä ja onnea sinulle Anni

  VastaaPoista
 12. Hei olen suunnittellut lähteä vaihtoon Saksaan, suositteletko maata vaihtopaikaksi? Erillinen postaus saksasta ja sen kulttuurista olis huippu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kokemusta vain perheeni asuinympäristöstä Etelä-Saksasta, mutta sen perusteella suosittelisin todella! :) En ole siis mikään huipputietäjä, mitä tulee Saksan kulttuuriin, mutta kaipa minä voisin jonkinlaisen postauksen koittaa saada Saksasta kasaan vaikkapa yhteistyössä äitini kanssa, jolla tätä tietämystä on enemmän :)

   Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! =)

   Poista
  3. Hei, tää postaus etelä-saksasta kiinnostais kovasti, itselläkin saattaa tulla lähtö! :)

   Poista
 13. Aivan ihana postaus ja hyviä kuvia! Sulla oli varmasti upea päivä :) <3 toi mekko sopii sulle todella nätisti, niin ihana!

  VastaaPoista
 14. Hei anni! Olen seurannut blogiasi jo pitkään, ja olet mahtava tyyppi! Ihailen elämänasennettasi, ja treeni- ja ruokajuttusi myös instagramissa saavat aina motivaation kohoamaan, kiitos sulle siitä! <3

  Yks asia mua vaan jäi mietityttämään. Siskosi essi valmistui yo-merkonomiksi, niin tarkoittaako se, että hän on sekä ylioppilas että merkonomi? Jos, niin miksei hällä ole lakkia? :) Ihmettelin myös, että miten juhlitte enimmäkseen sinun lakkiaisiasi, mutta siskosi valmistuminen on vain sivuosassa? Onko essi sua kuinka monta vuotta vanhempi? Ootte ihania, kauniita ja sydämellisen olosia siskoksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti <3

   Joo YO-merkonomi tarkoittaa siis sitä, että on ensin suorittanut lukion ja sen jälkeen merkonomin tutkinnon :) Hän ei kokenut tätä valmistumista niin "isoksi" jutuksi, koska aikoo kuitenkin vielä jatkaa opiskeluitaan toivottavasti AMK:ssa. Juhlimme pääosassa minun lakkiaisiani juurikin samasta syystä. Siskollani oli omat ylioppilasjuhlansa muutama vuosi sitten ja tämä merkonomin tutkinto oli vain tälläinen "välietappi" ennen kuin hän jatkaa opintojaan korkeammalla asteella :) Essi on mua kaksi vuotta vanhempi :)

   Poista
  2. yo-merkonomi on sellainen joka on käynyt kaksoistutkintona nuo ja valmistuu samaan aikaan molemmista : DDD elikkä sun sisko on erikseen ylioppilas ja merkonomi : D

   Poista
  3. Ano 15.16 ei ole vaan yo-merkonomi. Ylioppilastutkinnon valmiiksi omaava suorittaa merkonomin tutkinnon lyhennettynä kahdessa vuodessa, jossa osaksi hyväksiluetaan lukio opintoja! (; ei pidä päteä jos ei tiedä mistä puhuu.
   Terkuin samala tavalla kuin Essi valmistunut yo-merkonomi ;)

   Poista
  4. Itseasiassa esimerkiksi alan vaihtaja, joka on käynyt aiemmin ammattikoulun muttei lukiota, voi opiskella myös yo-pohjaisella linjalla, sillä saa aiemmalla tutkinnollaan hyväksiluettua perusaineet samalla tavalla kuin lukion käynyt. Yo-pohjaisella linjalla ei siis ole muuta virkaa kuin se että saa hyväksiluettua perusaineet, eikä tarvitse opiskella kolmea vuotta, jonka jälkeen ammattiin valmistuu merkonomeja, lähihoitajia, media-assistentteja ja monia muita. Ainoastaan ne jotka haluavat vielä nostaa esiin ylioppineisuuttaan tai ovat sitten käyneet sen kaksoistutkinnon, käyttävät yo-liitettä.

   Poista
  5. Aivan. Mun kaveri opiskeli lastenhoitajaks yo-pohjaisella linjalla (vuoden lyhyempi kuin peruskoulupohjainen), mutta ei hän sanonut olevansa yo-lastenhoitaja valmistuttuaan.

   Poista
 15. Upeita kuvia ja ihana sä! Oli varmasti ikimuistoinen päivä. Vähän myöhässä, mutta onnea vielä ♥

  VastaaPoista
 16. Onnittelut ylioppilaalle! :)

  Tiedän suunnilleen millaisen todistuksen sait (tuolla aiemmin kun mainitsit ohimennen), mutta haluatko kertoa mistä aineista pompsahti mitäkin arvosanoja? :) Mistä esimerkiksi kirjoitit E:t? Onnea ja menestystä tulevaisuuteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. E:t tuli yhteiskuntaopista, ruotsista ja lyhyestä saksasta :) Äikkä lähti E:nä ja tuli takaisin M:nä, joka harmitti kovasti. Myös enkku jäi pisteen päähän M:stä, joten siitä ja lyhyestä matematiikasta napsahti ikävästi C:t :(

   Poista
 17. Voooi ihania kuvia ja voi kuinka kauniina oot ollut!! Super ihana mekko :) Hurjasti onnea!

  VastaaPoista
 18. Ihana toi toinen kuva susta, siin on sellanen aito hymy! :-) + ootte kauniita!
  - noora

  VastaaPoista
 19. Oot kyllä tosi kaunis ylioppilas! Täs on ihania kuvia joista tuli itellekii hyvä mieli :) mut yks juttu joka pisti silmään on se, ettei naiset laita koskaan juhlamekon kanssa rannekelloa! Tää on kyl aika pieni ja ehkä huomaamatonkii etikettivirhe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep tiedän, että niin ei kai saisi etiketin mukaan tehdä, mutta olin niin innoissani uudesta kaunokaisestani, jonka sain itseasiassa poikaystävältäni valmistujaislahjaksi, joten en malttanut olla ottamatta sitä heti käyttöön :-D Ja muutenkin kuka noita mukaan enää edes noudattaa.. ;-D Kiitti!

   Poista
 20. Miten joku voi olla noin kaunis? Ihana mekko ja kaikki! :)

  VastaaPoista
 21. Mistä se harmaa hame on mikä on sul instassa uusissa kuvissa ku oot vissii menossa juhlimaan? :)

  VastaaPoista
 22. Hei Anni! Mitä sinulla oli päällä kun lähdit ystäviesi kanssa juhlimaan yo-juhlien jälkeen? Mietin vain, että mitäs sitä itse laittaisi tänä vuonna päälle! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en itseasiassa lähtenyt illalla mihinkään riekkumaan (vaikka tarkoitus oli) koska olin niin stressaantunut pääsykokeista, että ajattelin, etten voi lähteä juhlimaan, koska minulla olisi seuraavana päivänä hirveä morkkis :/ Virheestä oppineena suosittelen kyllä lähtemään juhlimaan ja nauttimaan kyseisestä päivästä täysin rinnoin! Päälle voit pukea oikeastaan, mitä tahdot. Itse olin lähdössä omalla ylppärimekollani, koska pidin siitä niin kovin, mutta aika monella oli illaksi vaihtomekko, joka oli sitten hieman "epävirallisempi" ;-D

   Poista
 23. Hei Anni! Mietiskelin tässä itsekin AX Parisin mekkoa ylppärimekoksi, mutten ole ihan varma noista koista. Muistatko yhtään että otitko tämän mekkosi normaalia kokoasi suuremmassa koossa, kun olen ymmärtänyt että nuo UK-koot ovat hieman pienempiä kuin mitä meillä täällä Suomessa on? Kiitoksia paljon jos viitsit vastata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni koot vastasivat aika hyvin tottumaani! Minulla olisi kuitenkin saanut ehkä olla pikkusen napakampi mekko, koska yläosassa oli koko selkä joustavaa kangasta. Muuten kuitenkin hyvä! :)

   Poista
 24. Moikka, olisi ihana saada tietää arvosanoja kirjoittamistasi aineista, jos haluat näitä siis julkistaa! :) Kiitos, jos viitsit vastata! :) Kaikkea hyvää sinulle ihana Anni!

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!