5. kesäkuuta 2014

Usko, toivo ja pettymys

Suurin niistä on pettymys.

10011482_1494027380816665_1821338407_n

10354364_690307654367574_2056926382_n

Aloitin valmistautumaan maalis-huhtikuun vaiheessa heti ylioppilaskirjoituksien jälkeen kauppakorkean pääsykokeisiin, jotka olivat eilen 4.6.. Kuten otsikostakin voi jo päätellä, koe ei mennyt osaltani niin kuin olisin toivonut. 

Omien laskelmien mukaan pisteitä kokeesta tuli n. 28,5 ja siihen päälle Aaltoon 2 pistettä ensisijaisesta hakukohteesta, joten yhteensä 30,5 pistettä. Viime vuonna Aallon raja tosiaan oli sen 31,25, ja rajojen on tänä vuonna ennustettu nousevan lähes jokaisessa koulussa. Turku oli minulla 2. hakukohteena, joten sinne minulla olisi 29,5 plakkarissa, joka oli viime vuoden sisäänpääsyn raja. Eli huonolta näyttää molempien koulujen suhteen, jos ja kun pisterajat nousevat. Niin lähellä, mutta niin kaukana :-(

Fiilikset ovat tällä hetkellä luonnollisestikin pettyneet ja allapäin. Olen harrastanut eilisen ja tämän päivän aikana paljon jossittelua. Jos en olisi vastannut kahteen tehtävään väärin tai jos olisin vastannut niihin kahteen tehtävään, joihin jätin vastaamatta välttääkseni riskin, ja jotka sitten osoittautuivatkin lopulta oikeiksi. Jos. Ei se jossittelu saa tehtyä tekemättömäksi, eikä mieltäni yhtään sen paremmaksi, mutta ehkä sallin itselleni muutaman päivän aikaa niellä tappioni.

10369302_288767894618095_812432969_n

10249246_621920437895400_86680604_n

10299740_250872665098142_1196462619_n

Kuten totesin jo joskus luku-urakkani alkupuolella: ei se ole maailmanloppu, jos ei opiskelupaikka heti ensimmäisellä kerralla aukeakaan. Olin muutenkin pohtinut, että saattaisi olla mukava pitää välivuotta ja kokea jotain uutta, mutta tottakai se olisi ollut kaksinverroin mukavampaa, jos  se opiskelupaikka odottelisi siellä valmiina heti, kun sen haluaisi käyttää. Raskaalta tuntuu myös se tosiasia, että minusta tuntuu, että minulta loppui yksinkertaisesti aika kesken. Minulla olisi ollut vielä annettavaa opiskelun saralla, mutta aikaa ei ollut ylppäreiden jälkeen riittävästi. Nyt pitää vain toivoa, että pääsykoekirjat pysyisivät suht samoina ensi vuonnakin, ettei tehty työ menisi ihan hukkaan.

Nyt minua ahdistaa tietämättömyys. Tietämättömyys tulevasta. Vanhempani pistävät asuntoni kesän lopulla myyntiin, joten minun täytyy muuttaa joko omilleni vuokra-asuntoon tai toisena vaihtoehtona olisi muutto Saksaan perheeni luo. Jos minusta ei tule syksyllä opiskelijaa, en saa opintotukea, joten minun täytyisi tehdä koko ajan töitä, jotta saisin vuokran ja elämiseni maksettua, joten en voisi lukea ensi vuoden pääsykokeisiin samalla intensiteetillä kuin nyt. Jos taas lähden Saksaan, on minulla edessä suuri muutos elämässäni.

Olen aina ollut niitä ihmisiä, jotka suunnittelevat elämäänsä joskus hyvin pitkällekin tulevaisuuteen, joten tämä tilanne on minulle täysin uusi ja tuntematon. Mutta ehkä näin on kuitenkin tarkoitettu. Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. Saa nähdä, mihin suuntaan elämä alkaa minua tästä lähtien kuljettamaan! Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä ;-)

10413907_245574658984727_499644367_n


PS. I'm back in business!

119 kommenttia:

 1. Kuulostaa nyt varmaan hirmu ilkeältä, vaikka tarkoitus ei ole, mutta: jopa toivon ettet pääse opiskelemaan, sitten ainakin näkisit ettei se ole maailmanloppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ookoo...? Tosi kannustavaa

   Poista
  2. Juuri niin itsekin totesin postauksessani, ettei se maailmanloppu ole. Joten varmasti tiedostaisin sen, vaikka opiskelupaikan olisin saanutkin. Elämässä on paljon muutakin kuin opiskeleminen, mutta nyt kun olen viimeiset 2 kuukautta omistanut elämäni lähes tulkoon pelkälle lukemiselle, tuntuu opiskelupaikan saaminen todella tärkeältä.

   Poista
 2. Voi että, harmi juttu että ei mennyt ihan nappiin. :( mutta ihan varmasti on tän kevään luku-urakasta sitten apua jos haet uudestaan ens vuonna, asiat kuitenkin jokseenkin tuttuja sitten! Minä uskon ite siihen että kaikella on joku tarkoitus, niin varmasti tälläkin.

  Ja muuten, sinuna lähtisin Saksaan perheen luo! Muistaakseni joskus kirjotit blogiin, että sulla ois ollut vaihtoehtona muuttaa sillon muutamia vuosia sitten Saksaan, niin mikset tekisi nyt sitä kun tämän vaihtoehdon uudestaan sait? Tuleeko sitten enää kolmatta kertaa tätä mahdollisuutta kun olet vanhempi? (ei sillä että sulla muka ei ois kokoajan mahdollisuutta muuttaa Saksaan, mutta u got the point). Kyse kuitenkin (alle?) vuodesta minkä oisit poissa sieltä missä nyt asut, vähän sama kun lähtisit johonkin vaihtoon. Paitsi että pääsisit ikävöimäsi perheen luo, etkä minnekkään ihan vieraaseen maahan ja tuntemattomaan perheeseen :) Mutta oma on tietysti ratkaisusi, mä kuitenkin aattelisin näin! Family first. Tsemppiä tulevaan Anni <3

  VastaaPoista
 3. Vuosi Saksassa ei todellakaan olisi hullumpi vaihtoehto mun mielestä! Ja siellä pystyisit todella keskittymään vuoden päästä pääsykokeisiin kun sun ei tarttis töissä käydä ja voisit muuttaa sitten takaisin Suomeen ja päästä kouluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan olisi, mutta hirveä ikävähän siinä poikaystävää tulisi :(

   Poista
 4. No mutta, vaikka tuntuu että ne nyt ei oliskaan mennyt niin hyvin kuin odotit, niin voi olla että joillakin meni vielä huonommin ja saatatkin päästä jostain syystä, tai jos joku jättää koulupaikan ottamatta! Mutta ei se tosiaan maailmanloppu ole! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin musta vaan tuntuu, että huijaan itseäni, jos elättelen toiveita ;-D Pisterajat kun ovat melkein systemaattisesti nyt nousseet hieman joka vuosi..

   Poista
 5. Kukaan ei ole täydellinen, ja joskus on vain epäonnistuttava. Olin itsekin ennen täydellisyydentavoittelija, (ja osa minusta tulee aina sitä olemaan) mutta olen oppinut, että ei ole pakko olla täydellinen. Ei voi olla. Kukaan. Aina ei voi onnistua, vaikka kaikkensa antaa. Ja siinä olikin minulle elämäni vaikein asia oppia! Olen hiljattain irtautunut ajatuksesta, että minun pitäisi olla paras kaikessa ja onnistuttava joka kerta. Olen saanut tämä ajatus takanani elämästä enemmän irti kuin koskaan. Tappiot on hyväksyttävä, vaikka se on vaikeaa. On mentävä eteenpäin ja unohdettava. Toivon, että sinäkin hölläät joskus vähän ja jätät stressaamisen vähemmälle. Elämä ei ole valmiiksi kirjoitettu kirja, joten kaikki ei mene aina suunnitellusti. Se on hyvä, ja positiivinen asia. Elämän oikukkuus tekee tästä kaikesta upeaa ja mielenkiintoista, ja käänteet tiellämme vaikuttavat meihin opettavasti. Uskon, että selviät tästä kaikesta, koska olet vahva nainen! Käännä pää ylös kohti taivaita ja katso, kesä on edessä! Olet juuri valmistunut! Voiko enempää toivoa? Kaikkea ei voi aina saada, eikä tarvitse... Sulla on niin paljon mistä iloita ja olla onnellinen tällä hetkellä. :-) Cheer up!

  VastaaPoista
 6. Ehtiihän sitä opiskella :-) Ens vuonna sitten uudestaan. Mitä muuten sait ylppäreistä lopullisiksi arvosanoiksi?

  VastaaPoista
 7. Ymmärrän sua paremmin kuin hyvin. Olen luonteeltani myös kunnianhimoinen, jos jotain haluan sen eteen teen niin paljon töitä että sen myös saan. Sen takia pettymykset ja epäonnistumiset tuntuvat välillä aika vaikeilta. Mutta, kuten itsekkin sanoit ei se ole maailmanloppu. Ja olen itsekkin yrittänyt oppia, että on hyvä kun elämä ei aina noudata itse laatimiamme suunnitelmia. Sillä nimittäin silloin se juuri avaa uusia ovia ja mahdollisuuksia mitä et tullut itse edes huomanneeksi! Eikä pääsykokeisiin tekemäsi työ todellakaan mene hukkaan vaikka sisään et tällä kertaa pääsisikään. Olet upea tyttö Anni ja mahtavaa miten paljon jaksat nähdä vaivaa tulevaisuutesi eteen :)

  VastaaPoista
 8. Voi että! Oon ihan sormet ristissä sun puolesta että saisit opiskelupaikan! Ja jos näin en käy, _sun asemassasi_ lähtisin Saksaan. Mullakin ratkeaa tasan viikon kuluttua, että mikä lukio syksyllä odottaa. Hyvää kesää Anni <3

  VastaaPoista
 9. Mun mielestä pärjäsit ihan huippuhyvin, jos noi arviosi pitää paikkansa. Jos sulla olisi ollut enemmän aikaa, olisit ollut 100 % varmasti sisällä. Näissä jutuissa kannattaa kuitenkin muistaa myös se, että jokaisen pikku pisteen sisällä on hurja määrä ihmisiä ja joka vuosi on ne ärsyttävät kompajutut, jotka juurikin ratkaisevat koko sisäänpääsyn. Veikkaan kuitenkin, että Turkuun voisit vielä tuurilla päästä tänä vuonna, riippuu niin paljon muista hakijoista ja niiden pisteistä. Välivuosi voisi toisaalta olla tosi kiva DD !

  VastaaPoista
 10. Ymmärrän sua oikein hyvin, sillä olen tässä pari viime kuukautta itsekin samaista ainetta opiskellut ja eilen kävin pääsykokeissa. Itse haen lähinnä yhteisvalintapisteillä Aaltoon, mutta pisteet taisi jäädä viimevuotiselle rajalle, joten saattaa jäädä opiskelupaikka unelmaksi :( Jäi tuo harmittamaan siksi, että itseltä myös tuntui aika loppuvan kesken juhlien ja muun homman lisäksi, sain kaikenlisäksi viikoksi todella ikävää tensiopäänsärkyä (lihasjännitys ja stressi varmaan syynä), jonka takia mun oli pakko pitää useampi päivä lukutaukoa... Tosiaan kauppatieteet on siinä erityisen "epäoikeudenmukainen" pääsykoe, että kirjat pysyy lähes samoina vuodesta toiseen ja toiset voi aloittaa lukemaan niitä ehkä jo tutuksi tulleita kirjoja jo tammikuussa, toiset maaliskuussa. Älä kuitenkaan vielä täysin toivoa menetä ainakaan sen Turun suhteen, sillä moniin yliopistoihin on myös tänä vuonna hieemaan paremmat mahdollisuudet päästä paikkojen lisäyksestä johtuen (hakijamäärän noususta huolimatta). Et ole myöskään ainoa, kuka jäi jossittelemaan, sitä tekee varmasti jokainen kenellä koe meni omia tavoitteita huonommin - minä mukaanlukien. Nyt vain pitää odotella pisterajojen varmistumista!
  Itsekin olisin halunnut tämän kerralla pois, mutta toisaalta välivuosi on mahdollisuuksia täynnä ja onhan tässä vuosia aikaa opiskellakin :) Minustakin tämä epätietoisuus ensi syksyn kuvioista tuntuu todella oudolta, mutta eiköhän sitä jotain tässä tuloksien tultua kehitellä - oli se sitten muutto Helsinkiin tai tekemistä välivuotta varten! Mikäli sulle tulee välivuosi, niin tossahan sulla on jo pari vaihtoehtoa, joista ehdottomasti suosittelen Saksaan lähtöä. Itse en ole ulkomailla asunut, mutta uskon kuitenkin, että asuminen ulkomailla voi avata ihan uudenlaisia ovia ja avartaa omaa maailmankuvaa. Voithan aina tulla takaisin ja sitten kehitellä jotain muuta, jos se ei ollutkaan sinulle sopivin vaihtoehto. Onnea joka tapauksessa tulosten odotteluun ja ensi vuotta varten sekä hauskaa kesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppaavasta kommentista ja hyvää kesää myös sinulle :) <3

   Poista
 11. Harmi ettei pääsykoeet menny toivotulla tavalla! Mutta ei se maailmaa kaada!:) Ite en ihan täysillä jaksanut panostaa ja menin pääsykokeeseen joka olikin helppo ja siellä ärsytti etten ollut lukenut enempää sillä oisin varmaankin voinut päästä sisälle!! Mutta eihän sitä koskaa tiedä vaikka nytkin pääsisin:) tai vaikka säkin pääsisit:) (hain siis sosiologiaa helsingin yliopistoon) sit tuli vaa mieleen et mitä jos muuttaisit poikaystäväsi kanssa yhteen?:) Silloin vuokra olisi pienempi kun sen jakaa kahdelle ja töitäkään ei tarvitsisi tehdä niin hirveesti:) ja en oo varma mut eikö muka saa mitään asumistukee?:o
  Ja en nyt muista oliko sulla se tilanne et poikaystäväs lähtee inttiin? vai ei, vai onko se ollu jo siellä:D mutta jos hän on lähdössä niin valtio maksaa intti vuodelta vuokran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inttivuodelta maksetaan joo vuokra,mutta siellä kämpässä ei saa kukaan muu asua sillä aikaa ilmaseks :D Eli ei saa käyttää sähköä,vettä yms.

   Poista
  2. Saa asua, mutta valtio maksaa vaan intissä olevan asumismenot eli puolet vuokrasta jne.

   Itekin olin samassa pääsykokeessa Tampereella ja mullakin jää pisteen tai parin päähän sisäänpääsy! :/ Mulla ei kuitenkaan ollut pakko päästä sisään kun kuitenkin on opiskelupaikka ammattikorkeassa. Suosittelen muuten hakeen ens vuonna liiketaloutta ammattikorkeaan tuon yliopiston lisäksi! :)

   Mä pidin lukion jälkeen välivuoden ja se oli kyllä varmaan paras päätös ikinä. Joten don't worry, vuosi taukoa opiskelusta tekee vaan hyvää!

   Poista
  3. Meidän olisi täytynyt muuttaa yhteen jo 3 kuukautta ennen poikaystäväni inttiin lähtöä eli huhtikuun alussa, jos olisimme halunneet, että armeija maksaa puolet vuokrasta. En uskaltanut muuttaa vielä omaan asuntoon, koska en tosiaan tiedä vielä, missä mahdollinen tuleva opiskelupaikkani tulee olemaan ja useissa vuokra-asunnoissa täytyy asua vähintään vuosi.

   Poista
  4. Heippa ! Sen verran pakko korjata, että tuo kolmen kuukauden sääntö koskee tilannetta, jossa poikaystäväsi muuttaisi _yksin_ asumaan. Jos muutatte yhteen, vaikka poikaystäväsi on jo intissä, ei kolmen kuukauden sääntöä sovelleta. Syynä tähän on "perheen perustaminen" eli avoliitto, jonka vuoksi valtio tosiaan maksaa puolet eikä mitään aikarajoja sovelleta. Ajattelin tämän kertoa, koska et tainnut tietää sitä ja tämä saattaa helpottaa tilannettasi.

   Ja tiedän kokemuksesta, sillä muutimme poikaystäväni kanssa yhteen vasta intin alkamisen jälkeen ja valtio tosiaan maksaa puolet vuokrasta, vaikka poikaystäväni ei tätä ennen ollut asunut yksin. :) Hyvää kesää, asioilla on tapana järjestyä <3

   Poista
  5. Avioliittoon muuttaessa tota kolmea kuukautta ei vaadita, se vaaditaan vain jos inttiin lähtijä muuttaa yksin asumaan

   Poista
  6. Yhteenmuuttaessa ei tarvitse olla asunut asunnossa 3kk:ta ennen inttiä! Kela maksaa puolet kuluista siis. Vain jos varusmies muuttaa yksin ekaa kertaa intin aikana niin tuo sääntö pätee. :)

   Poista
 12. Entäs avoin yliopisto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avoin yliopisto on varteenotettava vaihtoehto :)

   Poista
 13. Sait kuitenkin aika kovat pisteet ottaen huomioon, että aloitit lukemaan vasta ylppäreiden jälkeen. Pitää muistaa, että 2.7 vasta saa tietää tulokset eikä ennen sitä kannata masentua. Nyt kun vielä kauppiksiin tuli vähän lisää paikkoja, niin rajat saattavat pysyä ihan samoina. :) Olisi kyllä aika hauskaa, jos päätyisit turkuun, sillä itse olen näillä näkymin sinne menossa opiskelemaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, mutta toisaalta ehkä on parempi, etten elättele turhia toiveita niin ei joudu ainakaan uudelleen pettymään :) Iloinen yllätys tosin olisi hyvin toivottavaa heinäkuun alussa ;-D

   Poista
 14. Tosi harmi ettei mennyt putkeen, mutta everything happens for a reason! :) asioilla on aina tapana järjestyä ja elämä kantaa!
  Ensi vuonna paremmalla onnella ja nythän sulla on kaikki ovet avoinna! Ainahan voi asua osan aikaa vaikka täällä (miksei V:n kanssa vaikka) ja muutaa kevääksi saksaan lukemaan! Elämä on mahdollisuuksia täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) V lähtee heinäkuussa inttiin, joten yhteenmuuttaminen nyt ei olisi ehkä järkevin vaihtoehto.

   Poista
 15. Siis pakko kysyä tyhmänä: eikö sulla riitä ne yhteisvalintapisteet?..ne missä otetaan yo-todistus mukaan? Mitä olen blogiasi lukenut, olen saanut sellaisen käsityksen että olet älyttömän hyvä koulussa.. siksi olen ihmetellyt miksi puhut pelkistä valintakokeen pisterajoista? Enemmänhän sinne porukkaa aina otetaan yo-todistus+valintakoe pistein arvosteltuna.
  Tsemppiä sulle kuitenkin jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei mennyt ylppärit ihan nappiin, joten valitettavasti niistä ei ole mulle mitään apua tähän hätään. Kiitos :)

   Poista
 16. Ootko varma, ettei sun pisteet riitä yhteispistekiintiössä? Sait kuitenkin aika paljon pisteitä, ja kirjoitit ylppäreistä ainakin kaksi E:tä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin kolme E:tä ja niiden vastapainoksi pari C:tä, joten valitettavasti yhteispistekiintiöön ei ole mitään asiaa.. :/

   Poista
  2. Kirjotitko vaan 5 ainetta? :o Muistelin että oisit sanonu että kirjotit 6 :D

   Poista
 17. ^^ Tuskin riittää yhteisvalintapisteet, sillä sinne tarvitaan rivi L:ää ja E:tä. Mitä tulee Helsinkiin hakemiseen, niin kovin harva oikeasti todella ansaitsee paikkansa heti ylppäreiden jälkeen keväällä - poislukien nämä, jotka pääsevät yhteisvalintakiintiössä sisään. Kilpailu on vaan niin kovaa, että kun toiset lukee täysillä jo tammikuusta lähtien, niin tasoero voi osaamisen tasossa olla valtava verrattuna uusiin ylioppilaisiin. Tietenkin hyvällä arpaonnella voi kohtalaisen hyvin asiansa osaavakin päästä sisään. Ensi keväänä Anni ja monet muut on sitten samassa asemassa ja tällöin paikkakin irtoaa huomattavasti varmemmin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin olen ymmärtänyt. Toivotaan <3

   Poista
 18. Kyllä se siitä! :) ja hei aion nyt kannustaa ja kertoa että ite asun vuokralla Helsingin keskustassa ja hyvin pystyin kevällää jättää työt vähemmälle kun luin pääsykokeisiin. Syksy ja talvi vaan eletään säästeliäästi ja paiskitaan töitä ja säästetään rahaa kevään varalle. Ite luin kuin hullu pääsykokeisiin ja olin myös valmennuskurssilla ja tein pari työvuoroa viikkoon, kyllä niillä sen pari kuukautta elelee. Tsemppiä sulle :) ja kyllä muuten tosi moni muukin käy töissä ja JOUTUU maksamaan vuokraa että ne nyt vaan on ne elämän realiteetit mitkä täytyyy hyväksyä.

  VastaaPoista
 19. Ei välttämättä tarvita riviä L:ää ja E:tä yhteisvalintapisteisiin... Itselläni ihan perushyvät paperit lukiosta ja riitti yhteispisteet sisään Aaltoon (toki pisterajat ovat viime vuosien aikana nousseet aika paljon). Eikä muutenkaan kannata vielä täysin luopua toivosta, eihän sitä koskaan tiedä mitä pisterajoille käy. Itse pääsin sisään niin että meni puoli pistettä yli rajan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucky you ;-D Tänä vuonna tosin monet valmennuskurssienkin ohjaajat ovat ennustelleet pisterajojen nousua matematiikan vaihtumisen johdosta.

   Poista
 20. Tosi hyvät pisteet sulla kuitenkin suoraan ylppäreistä hakevaksi! Jo todella lähellä, ois voinut olla pahempikin :)

  VastaaPoista
 21. Olisit saanut sen opiskelunpaikan jos et olisi käyttänyt aikaasi kirjojen ja "jeejee kattokaa kuin paljon oon tehny muistiinpanoja"-kuvien kuvaamiseen. Aivoja saa käyttää.

  Terveisin 36,5 + 2.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei pitäähän sinne Instaankin lisätä kaikki!!11 ;))))

   Poista
  2. Lopeta. Pari instagram-kuvaa ei Annin suoritukseen vaikuttanut millään tavalla. Tarkoituksesi oli varmasti suututtaa ja harmistuttaa kommentillasi, mutta mitä jos antaisit olla. Anni näki ihan tavattomasti vaivaa pääsykokeiden eteen.

   Poista
  3. En voi muuta kuin ihmetellä, että millaisella ihmisellä on aikaa ja energiaa tulla ilkkumaan toisen epäonnesta? Sinun luulisi olevan todella kiitollinen ja tyytyväinen sen johdosta, että todennäköisesti pääset juuri siihen kouluun mihin haluatkin, joten miksi vaivaudut tulla tekemään minulle lisää pahaa mieltä, kun varmasti ymmärrät tämän postauksenkin perusteella, ettei fiilikseni ole tällä hetkellä parhaasta päästä?

   Ja ihan vain sinulle tiedoksi, en ole varmaan koskaan tehnyt näin paljon duunia minkään muun asian eteen. Lopetin joulukuussa rakkaan harrastuksenikin, koska tiesin, että minulla on edessä rankka kevät lukemisen parissa. Viimeisenä kuukautena en edes istahtanut tietokoneelle tai kirjoitellut blogiini, koska halusin pistää kaiken peliin. Aika valitettavasti loppui kesken, enkä yltänyt tällä kertaa tavoitteeseeni, mutten tosiaankaan usko, että se jäi kiinni niistä muutamista minuuteista, jotka kuluivat kuvan lisäämiseen.

   Poista
  4. En tiedä ootko ihan viisas jos haet hyvätasoiseen yliopistoon (Aalto) ja perustelet vajaan pistemääräsi epäonnella. Olisit lukenut etkä keskittynyt tykkäyksien keräämiseen niinkun aikaisemmin tosin mainittu.

   Poista
  5. Millä perustelet väitteesi, ettei Anni ole lukenut pääsykokeisiinsa? Jos luku-urakan aikana Annin ig:seen ilmestyi max. 5 kuvaa, niin sekö mielestäsi määrittelee sen, ettei Anni ole lukenut kokeisiinsa. En tiedä omistatko ig:tä, mutta puhelimella näppää kuvan 30sekunnissa ja lisää sen ig:seen 30 sekunnissa, samassa ajassa voisi vaikka raapia hetken takapuolta lukemisen ohessa. Ja epäonnella Anni tarkoitti sitä, että hänellä oli neljä kysymystä, joista hän ei ollut täysin varma oikeasta vastauksesta ja päätti vastata niihin kahteen, jotka menivätkin väärin ja jätti vastaamatta niihin kahteen, joiden vastauksen olisi oikeasti tiennyt. Aika epäonnekasta. Mutta te nyt olette ilmeisesti ihmisiä, jotka haluatte väen vängällä ilkeillä ja lyödä lyötyä. Onnittelut, jos saatte itsellenne hyvän mielen näillä kommenteilla aikaiseksi.

   Poista
  6. Mä jotenkin vielä ymmärtäisin sun kommentin ano 2.14, jos sulla itelläs olis pisteet tiukilla etkä tietäis pääsetkö sisälle vai et. Silloinhan Annin epäonni olis totta kai sun onnes, kuten siis kaikkien muidenkin hakijoiden. Sä kuitenkin olet saanut hyvät pisteet, joten minkä takia sun pitää tulla ilkkumaan ja arvostelemaan tolla tavalla Annia? Tuleeko sulle oikeesti hyvä mieli siitä? Ja siis ylipäänsä mun mielestä tollaset asiat saisi jättää ihan ajatuksen tasolle ja omaan päähän, ei niitä tarvitse tulla kommentoimaan oli tilanne mikä hyvänsä. Mutta mitä helvettiä sä voitat sillä, että tulet tänne naureskelemaan ja kehuskelemaan omalla saavutuksellas?

   Poista
  7. Todella surullista miten ilkeitä ihmiset voivat olla. Vähän myös huvittavaa, että Annia moralisoidaan igkuvien lisäämisestä vaikka inisijä-ano on selvästi itekin pyörinyt luku-urakkansa aikana instagramissa. Sitä paitsi: kuten lihakset tarvitsevat kehittyäkseen lepoa, tarvitsee aviotkin oppiakseen lepoa. Tehokkaampaa oppimisen kannalta on pitää välillä taukoja - oli se tauko sitten liikuntaa, instagramia, roskien viemistä, mitä vain.

   Mä en vaan voi ymmärtää, miten jollakin voi olla pokkaa heittää mitään tollaista Annille tai kenellekään, joka on selvästi tehnyt ison työmäärän unelmien opiskelupaikkansa eteen. Miten voikaan olla noin vahingoniloisia, epäempaattisia ja ilkeitä ihmisiä olemassa. Voi taivas. Nyt toivon, että karma on totta.

   Haleja sulle Anni <3 Sä todella ansaitset opiskelupaikan ja todella toivon, että saisit sen :-)

   Poista
  8. Haisee lievä ylireagointi viestissäsi. Anonyymin viesti on silti täyttä totta etkä sinä voi sitä epätodeksi muuttaa toivomalla toiselle pahaa "karman" kautta. Ei kukaan ole sanonut etteikö tämä Anni ole kunnolla lukenut kun ilmeisesti sitä oli mutta fakta on se että todistelemalla et tule tuloksia saamaan.

   Ja miksi edes vuodattaa jotain kahden kuukauden (hui) luku-urakasta, ollaan nyt kuitenkin hakemassa kaupalliselle alalle. Alalta voin sanoa sen verran että varaudu tuleviin pettymyksiin ja omaa taloudellista etuaan tavoitteleviin röyhkeisiin yksilöihin. Jos pää on maassa parin kuukauden epäonnistuneen kolmen kirjan pänttäyksen jälkeen niin ehkä tämä ala ei olekaan se kaikkein kultaisin vaihtoehto. Varaudu tulevaisuudessa lukemaan lätkäkassillinen kirjoja yhtä ratkaisevaa testiä varten.

   Poista
 22. Pakko sanoa että nauron kun näin muistiinpano kuvasi mm. Instagramissa ja löytyihän se näköjään täältäkin. En tiedä tuleeko ihan uutispommina jos sanon että niitä muistiinpanoja ja kirjoja kuuluu lukea eikä kuvata. Ne muutamat mahdolliset tykkäykset ja "uuh oot niin reipas:))" kommentit maksoi sulle mahdollisen helpon koulupaikan mutta toivottavasti sait edes jossain määrin pönkitettyä itsetuntoas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yleensä jaksas ottaa kantaa, mutta eiköhän sen pari minsaa minkä toiset on käyttäny kuvan nappaamiseen toiset oo sit käyttäny vaikka johonkin muuhun turhaan. Tuskin kukaan lukee jokaista minuuttia vuorokaudesta.

   Poista
  2. WORD! :D Jos et olis käyttänyt kallisarvoista aikaa ahkeruutes todisteluun,oisit saanut enemmän aikaiseksi. Toivon silti,että pääset kouluun sisään :)

   Poista
  3. Ai että muutaman kuvan ottaminen vie sun mielestä niin paljon aikaa, että sillä aikamäärällä lukemalla Anni olisi pärjännyt pääsykokeessa paremmin?? :D Vittu miten tyhmä sä olet.

   Poista
  4. Voi jesus... :D Montakohan näitä kuvia oli? Oliko yksi? Vai peräti kaksi? Instagram on ainakin mun muistaakseni merkitykseltään paikka, johon lisätään kuvia omasta elämästä. Yhden kuvan ottamiseen menee muutama minuutti.. Kaikesta te kans osaatte kans vääntää ongelman.

   Poista
  5. Vastaan sinulle samalla kommentilla kuin ylemmällekin Anonyymille: "En voi muuta kuin ihmetellä, että millaisella ihmisellä on aikaa ja energiaa tulla ilkkumaan toisen epäonnesta? Sinun luulisi olevan todella kiitollinen ja tyytyväinen sen johdosta, että todennäköisesti pääset juuri siihen kouluun mihin haluatkin, joten miksi vaivaudut tulla tekemään minulle lisää pahaa mieltä, kun varmasti ymmärrät tämän postauksenkin perusteella, ettei fiilikseni ole tällä hetkellä parhaasta päästä?

   Ja ihan vain sinulle tiedoksi, en ole varmaan koskaan tehnyt näin paljon duunia minkään muun asian eteen. Lopetin joulukuussa rakkaan harrastuksenikin, koska tiesin, että minulla on edessä rankka kevät lukemisen parissa. Viimeisenä kuukautena en edes istahtanut tietokoneelle tai kirjoitellut blogiini, koska halusin pistää kaiken peliin. Aika valitettavasti loppui kesken, enkä yltänyt tällä kertaa tavoitteeseeni, mutten tosiaankaan usko, että se jäi kiinni niistä muutamista minuuteista, jotka kuluivat kuvan lisäämiseen."

   Poista
  6. Luoja miten tyhmiä ihmisiä täällä on. Tai toivon mukaan samalta ihmiseltä kaikki nä kommentit tulleet. Ei kukaan voi käyttää kaikkea vapaa-aikaansa pääsykokeisiin lukemiseen. Ei siinä ole mitään järkeä eikä se ole tervettä tai normaalia, ettei kertaakaan hengähdä parin kuukauden luku-urakan aikana (ja vaikka sitten lisää kuvia paikkaan x). Muutaman kuvan ottaminen ja niiden lisääminen instaan ei todellakaan vaikuta suuntaan eikä toiseen, ei millään tavalla. Jokaisen pitäisi se ymmärtää, mutta ilmeisesti täällä joidenkin täytyy osoittaa oma typeryytensä tollasilla kommenteilla :D

   Poista
  7. En nyt tajua onko nää kaikki puolustelijat oikeesti jotain tän Annin naapureita tai bestiksiä mutta tuo anonyymi puhuu kyllä 110% asiaa. Ne jotka sinne Aaltoon pääsee ei koe edes tarpeelliseksi todistella jotain lukemisiaan vaan lukee sen 8-12h päivässä nähden tämän jälkeen vielä unta pääsykoekirjoista. Ne samat henkilöt jotka istuu +40 helteistä huolimatta siellä kirjastossa.

   Poista
  8. Millä te ihmiset perustelette itsellenne sen, että tyyliin se max. viis minuuttia, mikä Annilla meni yhteensä kaikkien noiden kuvien lisäämiseen, olisi jollain tavalla vaikuttanut hänen lukemisiinsa? Okei siis totta kai nekin muutama minuutti olisi voitu käyttää lukemiseen, mutta paljonko itse ehditte lukemaan tollaisessa ajassa? Sivun? Kaksi? Ihan naurettavaa vedota siihen, että opiskelupaikka jäisi saamatta sen takia, että Anni päätti lisätä pari kuvaa instagramiin.

   Mun käsittääkseni Anni nimenomaan luki monia monia tunteja. Enkä mä ainakaan näe niiden pääsykoekirjoista otettujen kuvien olevan minkäänlaista todistelua yhtään mistään. Anni lisäilee muutenkin instaan kuvia siitä mitä hänen elämässään tapahtuu yms. joten miksei tostakin?

   Kukaan täällä ei voi tietää miten paljon Anni todella panosti ja luki noihin pääsykokeisiin. Toi arvostelu on ihan älytöntä.

   Poista
  9. Ja mä en tiedä onko nää typerät arvostelijat jotain Annin vihamiehiä tai muuten vain vajaita,mutta tollainen on todella typerää. Todella. Ja nyt ihan kliseinen kysymys; jos Annin instagramkuvat tai blogi ärsyttää, kismittää ja aiheuttaa päänvaivaa teille, niin miksi ihmeessä teette itsellenne kiusaa ja luette ja seuraatte näitä? :D Jonkun sairaan mielihyvän takia että voi jokasta pilkkua alkaa nussimaan ja tuottamaan toiselle pahaa oloa? Onhan se helppoo ku voi anonyyminä kirjotella juu. Pitääkö silti tulla toiselle ilkkumaan kun hän ihan selvästi on panostanut pääsykokeisiin?

   T. Anonyymi 17.33

   Poista
 23. Miten olisin ensin töitä Suomessa loka-marraskuulle ja sitten Saksaan, jossa voisit kevään keskittyä pääsykokeisiin? Tai sitten saman tien Saksaa jos kestätä eron poikaystävästä. Voisit sitten vaikka kakkosena hakea opiskelemaan saksankieltä jos ei ovi kauppikseen aukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harva vuokranantaja suostuu ottamaan vuokralaista vain muutamaksi kuukaudeksi.. Eikä siinä Saksaan lähtemisessä tosiaan mitään muuta huonoa ole kuin se, että olisi ihan hirmu ikävä poikaystävääni, jonka kanssa olemme tottuneet olemaan arkena yhdessä tosi tiiviisti.

   Poista
 24. Tuntuu et pystyy panostaan joko ylppäreihin tai pääsykokeisiin. Mua vituttaa aika armottomasti mun kirjotusvalinnat ku kirjotin nyt keväällä bilsan, sit kirjotan syksyllä kemian ja ne on ne aineet joiden lukion oppimäärää kysytään pääsykokeissa, joudun lukeen kaiken uudestaan sit ens kevään kirjotusten lisäks.. Mun poikakaveri koitti viimevuona aalton eikä päässy, mut nyt se oli sivaris vuoden ja alotti joulukuussa lukeen pääsykokeisiin. Sillä kasvo motivaatio tosi paljo siinä vuodessa. Vuosi ilman opiskeluja ei oo paha, saa vähän taukoo kirjotus-pääsykoerumbasta ennen todellista opiskelua. En sit tosta sun hakukohteesta tiiä, mut tekniikalle haki aaltoon monta sataa vähemmän ku viimevuonna. Peukut pystyyn että onnais, mut eise välivuosi tosiaa tee ku hyvää opiskelumotivaatiolle, jos käy töissä nii saapahan rutiinia ja vähän ehkä pesämunaaki :)

  VastaaPoista
 25. Hei paljon tsemppiä ja kyllä sä sinne kauppikseen pääset! :-) oot kovan työn tehnyt ja hakijoita otetaan todella paljon sisään!

  Esim. Jonnekkin amk linjalle pääsee vain 10?! Ja jos välivuosi tulee, Saksaan lähtö olisi suuri mahdollisuus. Välivuoden aikana voit miettiä oikeasti mitä haluat elämältäsi, millä työllä haluat saada rahaa, voit tavata kavereita, tehdä töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin enköhän mä sinne ainakin vuoden tai parin päästä pääse, jos nyt ei nappaa.. Tällä hetkellä vaan tuntuu niin kaikkensa antaneelta, ettei tiedä, miten saisi itsensä taas ensi vuonna tsempattua tekemään saman. Mutta eiköhän se motivaatio jälleen kasva tässä vuoden kuluessa :)

   Poista
 26. Musta on typerää,että oot jo valmiiks luovuttanut sisäänpääsyn suhteen! Ethän sä vielä ole edes saanut tuloksia :D oot vaan itse spekuloinut asiaa ja laskeskellut itse omia pisteitäsi! Ei toivoa ole vielä siis menetetty,odottele vielä josko onni oliskin potkaissut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sillä ole tässä vaiheessa enään mitään väliä olenko luovuttanut vai elänkö uskossa, että se mahdollisuus olisi vielä olemassa. Mielummin varaudun siihen, että opiskelupaikka jää saamatta ja yllätyn sitten positiivisesti, jos se jollain ihmeen kaupalla aukeaisikin kuin että joutuisin pettymään uudelleen. Pessimisti ei pety ;-)

   Poista
  2. Mä olen aivan samanlainen. Varaudun pahimpaan, aina. Mutta en mä sitä oikeastaan pidä pessimistisyytenä, enkä kyllä typeränäkään. Toisilla on sellainen suhtautumistapa. Mulla se on ainakin jonkinlaista itseni suojelua.

   Ja Anni, uskon, että harmittaa vietävästi. Itseänikin, vähän samassa tilanteessa olen, vaikka olenkin sua vähän vanhempi. Sä olet nuori ja sulla on hirveästi kaikkea koettavaa elämässä. Kävi, miten kävi, muista elää, pitää mieli avoimena mahdollisuuksille ja rohkeasti tarttua niihin. :) Vaikka et nyt pääsisikään, älä missään nimessä ajattele seuraavaa vuotta "turhana ja pakollisena" välivuotena, vaan loistavana tilaisuutena kokeilla, millaista vapaus on. Tulevaisuudessa ei ehkä tule enää samanmoista mahdollisuutta.

   Tosi monet hakee tällaisiin koulupaikkoihin useamman kerran. :) Kunhan et luovuta, vaan tavoittelet sinnikkäästi unelmaasi, saavutat sen ihan varmasti!
   Kivaa kesää, nauti!

   Poista
 27. Jos opiskelupaikka ei nyt aukea, niin sinuna lähtisin Saksaan hakemaan uusia kokemuksia. Saisit samalla lukea rauhassa tuleviin pääsykokeisiin ja samalla rentoutua ja nähdä maailmaa sekä oppia uusia asioita. Mutta älä vielä nuolaise ennen kuin tipahtaa, mitä tahansa voi tapahtua. Tsempit! :)

  VastaaPoista
 28. Hait kolmeen paikkaan? Mites se kolmas vaihtoehto? Miksi et lähtisi sinne, luulisi pisteittesi riittävän kolmanteen kaupunkiisi, mikä se sitten ikinä onkaan (poislukien Tampere...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaasa oli mulla 3. vaihtoehto eli sinne todennäköisesti pisteeni riittäisivät, mutta sitten nousee esiin kysymys olisinko valmis muuttamaan Vaasaan, joka tarkottaisi todennäköisesti sitä, että joutuisimme asumaan opiskeluaikamme erossa poikaystäväni kanssa. Ilman muuta ottaisin varmaan paikan varmuuden vuoksi vastaan, jos sen saisin, ja koittaisin ensi keväänä uudelleen Aaltoon ja jos ei nappaisi, niin aloittaisin ensi vuonna Vaasassa, mutta nythän tulee se uusi laki voimaan, ettei voi tulla valituksi yhteishaussa, jos on jo korkeamman asteen koulupaikka. Eli todella vaikea sanoa, mitä tekisin, jos Vaasaan pääsisin.

   Poista
  2. Uuden muutoksen mukaan voi kyllä tulla valituksi joa on opiskelupaikka, mutta on näin ollen menettänyt ensikertalaisoikeuden. Korkeakouluihin tulee ensikertalaishakijakiintiöt, joiden avulla pyritään antamaan suoraa lukiosta pääseville heti opiskelupaikkoja. Kiintiöt tulevat useimmissa korkeakouluissa kuitenkin käyttöön vasta 2016 että nyt vastaanottamalla paikan menetät ensikertalaishakijuuden, muttet hyödy asiasta mitenkään. Ja siis yhdessä haussa voi saada vain yhden paikan vastaanotettavaksi, aiempien hakujen vastaanotetut paikat eivät vaikuta

   Poista
 29. Jännä, miten kahteen porukkaan nää kommentoijat täällä jakautuu. On myötäeläviä ja kannustavia, ja on ilkeitä ja vahingoniloisia. Kuinka moni oikeasti haluaa kuulua pahansuopien ihmisten joukkoon, mutta kuuluu siitäkin huolimatta?

  Häntä pystyyn Anni! Pari tosi hyvää kommenttia täällä siitä elämän yllättämisestä, kun ei itse säädä sitä niin tarkasti. Tartu hetkeen!

  VastaaPoista
 30. Onpa naurettavaa toi sun ajattelutapa :D joutuisit ihan itse käydä töissä ja maksaa vuokran ja samalla lukea pääsykokeisiin. Niin kaikki muutkin? Ehkä ihan hyvä vaan ettet pääse Aaltoon, että opit jotain ihan oikeasta elämästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totesin vain, etten pystyisi lukea samalla intensiteetillä kuin nyt, jos kävisin töissä samalla. Ja jos kerta en tänä keväänä päässyt sisään tällä lukemisella, joudun todennäköisesti tekemään kahta kauheammin töitä ensi vuonna sisäänpääsyn varmistamiseksi.

   Poista
  2. Anni, kaikki on mahdollista! :) Toinen ystäväni pääsi Tampereen yliopistoon ensimmäisellä yrittämällä ja toinen Helsingin eläinlääkikseen ja molemmilla oli kirjoitukset sekä pääsykokeisiin lukeminen samaan aikaan päällä. Hekin olivat valmistautuneet siihen etteivät nyt välttämättä pääse sisälle ensimmäisellä yrittämällä mutta voi sitä riemua kun paikka aukeni. :) Pidän sulle peukut pystyssä ja toivotan joka tapauksessa kaikkea hyvää jatkoon!

   Poista
 31. Mä en ymmärrä miten bloggaajat jaksavat tota, kun jokainen kirjoitettu sana ja lause voidaan kääntää aivan ympäri ja tulkita miten halutaan :D Sitten tullaan sen varjolla ilkkumaan ja arvostelemaan bloggaajaa tämän teoista, sanoista ja valinnoista. Ja sitä mä en varsinkaan ymmärrä, että joillain riittää aikaa ja mielenkiintoa tulla niitä ilkeilykommentteja kirjoittamaan. Mielipiteensäkin voi ilmaista myös siten, ettei yrittämällä yritä pahoittaa toisen mieltä :) Taitolaji ilmeisesti sekin. Tai sitten joillekin tulee hyvä mieli siitä, että he saavat sanoa ilkeästi jollekin toiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä ihan aina oikein jaksaisikaan, mutta helpointa on, kun pistää kaikki kakkakommentit toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos :)

   Poista
 32. Jos internetissä voi olla kuka tahansa, miksi niin moni haluaa olla idiootti? :D Ihanaa kesää Anni. :)

  VastaaPoista
 33. Jos poikaystäväsi lähtee inttiin, niin tuleehan ikävä joka tapauksessa... Eikö nyt olisi juuri hyvä aika mennä Saksaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi :) Mutta ei se silti ole helppo päätös muuttaa toiseen maahan.

   Poista
 34. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta! Uskon, että olo on nyt harmistunut, mutta älä vielä sure ennen kuin tulokset tulevat. Itse petyin suuresti tulosten tullessa, koska en päässyt sisään yliopistoon. Pääsin loppukesästä kuitenkin varasijalta haluamalleni alalle, vaikka luulin ettei kouluun ole mitään asiaa. Tuolloin tuntui hölmöltä kun olin käyttänyt kesäni suremiseen "jo menetetystä opiskelupaikasta".
  Leuka pystyyn ja ole ylpeä suorituksestasi (blogia seuranneena uskon ja tiedän että teit kovasti töitä) olipa lopputulos mikä tahansa. Positiivisuus on asia millä elämässä pärjää pitkälle loppujen lopuksi! Tsemppiä, pidän peukkuja!

  VastaaPoista
 35. Mul tuli mieleen et miks oot halenu noihin kaikist suosituimpiin paikkoihin koska sillohan sul on just suurimmat paineet ettet ehkä pääsekkään mihinkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa vastata tietenkään Annin puolesta, mutta itse hain Helsinkiin ja Tampereelle sen takia, että noi isommat koulut on myös arvostetuimpia ja opetusta on kehuttu yleisesti paremmaksi kuin ehkä jossain pienemmässä kouluissa. Sama juttu siis Turussa. Toki kannattaa miettiä hieman pidemmälle myös sen suhteen, että mihin osa-alueeseen sitä haluaa erikoistua ja juuri Helsingissä ja Turussa on muistaakseni kaikista eniten vaihtoehtoja, eli ei sitten hakiessa joudu välttämättä vielä ihan päättämään, että mihin aikoo erikoistua (vrt. Joensuu & Kuopio). Tottakai myös itse paikkakunta vaikuttaa moneen asiaan, esim. omaan viihtymiseen ja toki sitä varmasti haluaa kotikaupungissakin käydä moikkaamassa tuttuja :) onhan niitä monia muitakin juttuja mitkä saattaa itse kullakin tohon yliopiston valintaan vaikuttaa - vielä muutamia listaan lisätäkseni vaikkapa asumismahdollisuudet, julkinen liikenne tai yleinen ilmapiiri.

   Poista
  2. Varmasti samasta syystä kuin monet muutkin. Eiväthän ne paikat muuten olisi niin suosittuja, jos niissä ei olisi jotain erityistä :) Helsingin Aalto on todella arvostettu koulu ja Helsinki sijaitsee lähellä läheisiäni. Myös Turku on vielä melko lähellä ja myöskin todella arvostettu koulu :) Minulla oli kuitenkin kolmantena Vaasa, jonne on hieman alemmat rajat ja jonne todennäköisesti pääsisin joka tapauksessa, elleivät pisterajat nyt nouse ihan huimasti.

   Poista
  3. Kannattaa ottaa se Vaasan paikkakin avoimin mielin vastaan, jos sinne pääset - Vaasa on kaunis kaupunki, yliopistoalueesta puhumattakaan! Ja taitaapi Suomen vanhin kauppakorkea olla Vaasan laitos ja se on todella arvostettu myöskin, sijantinsa takia vaan pisterajat alempana, kun ei sinne niin paljoa haeta kuin pääkaupunkiseudulle. Käsittääkseni tämän vuoden pääsykoekirjojen tekijöistäkin on useampi kampuksella professoreina... :-) Tietenkin teet omat valintasi, mutta halusin vain sanoa, ettei se Vaasakaan huono paikka ole opiskella!

   Mutta peukkuja pystyyn vain sinulle, ensikertalaiseksihan pääsykokeesi on mennyt todella hyvin! Tosin tiedän itsekin tunteen, kun se "voitto" on ihan pisteen tai parin päässä ja kuinka paljon se harmittaa. Toivotaan parasta silti, olet unelmatulevaisuutesi ansainnut!

   Poista
 36. Miksi sun vanhemmat häätää sut ja myy talon :0 tosi törkeetä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kenelläkään ole velvollisuutta elättää aikuista. Jossain vaiheessa sitä vain täytyy ryhtyä huolehtimaan itsestään. Suomessa kukaan ei kuitenkaan jää tyhjän päälle, joten ei Annilla hätää ole, vaikka tietysti se omillaan pärjääminen alkuunsa varmasti jännittää. :)

   Poista
  2. ??? Miksi ne myy sen kämpän:(

   Poista
  3. He haluavat saada rahansa irti tästä asunnosta, koska suunnittelevat mahdollisesti oman talon ostamista :) Suomessa muutenkin asuntomarkkinat menevät koko ajan vain huonompaan suuntaan, joten asunto olisi hyvä saada myydyksi pian.

   Poista
 37. Jos opiskelupaikka ei nyt aukea, niin ajattele positiivisesti: olet vapaa!

  Voit lähteä vuodeksi vaikka aupairiksi tai vaihto-oppilaaksi johonkin ihan uuteen maahan! :) Ihan totta, elämäsi on täynnä mahdollisuuksia! Toisaalta myös oma vuokra-asunto voisi olla kiva, koska pääsisit asumaan ihan omilleen ja nauttimaan "omasta kodista". Mutta tosiaan... älä nyt vielä luovuta ja sure valmiiksi sellaista, mitä ei ole vielä tapahtunutkaan! Voihan olla että koulupaikka aukeaa. Mutta jos ei, niin sitten nokka kohti uusia suunnitelmia.. ;)

  VastaaPoista
 38. Voi sua, otan osaa mut samalla kannustan ottamaan ilon irti jos sulle se välivuosi tulee. Sen aikana pystyy kumminkin kokemaan ja näkemään ja tekemään niin paljon sellaisia asioita mitä ei opiskelun aikana pysty kokemaan. Harvathan sinne yliopistoon ekalla pääsevät, se vaan on kylmä tosiasia. Vanhempi isoveljenikin haki heti lukion jälkeen kauppikseen eikä päässyt. Nyt hän haki tänä keväänä uudestaan ja kuulemma paikka tulee takuuvarmasti. Veikkaan että opiskelumotivaatio oli toisella kertaa suurempi, kun ei ollut kirjoitusten luku-urakkaa takana ennen pääsykokeisiin lukua.
  Nauti kesästä äläkä murehdi tosta opiskelupaikasta, tilaisuuksia tulee, ensi vuonna voit hakea uudestaan! Ja tuo Saksaan muutto mahdollisuus kuullostaa ihan huikealta!

  VastaaPoista
 39. Toivon todella että vastaat tähän, onko mielestäsi sellaisen ihmisen "järkeä" hakea kauppakorkeaan joka on käynyt vain kauppaopiston ja on n. 7 tasoinen oppilas noin muuten? Onko mitään mahdollisuuksia päästä tällöin sisälle?

  Ps hirmusesti tsemppiä sulle tulevaan, kyllä ne asiat vaan aina järjestyy! Enemmin tai myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsykoe ratkaisee. Aiemmalla koulumenestyksellä ei siis ole väliä, kunhan osaa pääsykoekirjat täydellisesti! :)

   Poista
 40. Hain kolmatta kertaa kauppakorkeaan, ja sain 31 pistettä Aaltoon, eikä se varmastikkaan riitä. Toisena vaihtoehtonani on Lappeenranta, jonne uskoisinkin 30 pistettä riittävän :) Aiemmin keväällä mietin, ja itseasiassa vielä kaksi viikkoakin sitten mietin, että mihinkään en lähe, Helsinkiin on päästävä. Mutta kokeen jälkeen havahduin siihen, että kukaan ei voi taata tai luvata, että pääsen ensi vuonnakaan Helsinkiin. Olen paiskinut töitä pääsykoekirjojen parissa tammikuusta lähtien, maksanut toistamiseen 2000 euroa Hentusen valmennuskurssista, eikä se riittänyt tälläkään kerralla ihan rajan yli. Päätin siis, että jos Lappeenranta tuolla avautuu, niin sinne lähden. Aina sieltä pääsee takaisin! Aina voi hakea uudestaan, mutta en halua katua koko vuotta sitä, että minulle annettiin tarjottimella paikka jonka sitten hylkäsin. Toivon, että sinäkin mietit tarkkaan mitä teet. Pisterajat tuntuvat nousevan vuosi vuodelta, ja lukeminen ja hakeminen on joka vuosi yhtä hankalaa. Uskon, että pääsykoekirjat muuttuvat tämän vuoden jälkeen, kaksi vuotta peräkkäin kuitenkin samat kirjat. Vaasassa asuessasi olisit kuitenkin poikaystävääsi lähempänä kuin Saksassa, ja mikään ei estä sinua hakemasta keväällä uudestaan Helsinkiin, kun olet peruskursseja Vaasan kauppiksessa opiskellut. Se on hankalampaa ehkä, kiintiöjupakan vuoksi ja ensisijaisuushommeleiden, mutta etköhän paiski tarpeeksi töitä jos vaan Aaltoon enää silloin haluat. Muista, että hait ensimmäistä kertaa, ja ymmärrän että aina pettymys on pettymys, mutta muista että jotkut joutuvat hakemaan useita kertoja, ennenkuin pääsevät edes sinne Vaasaan. Itselläni on ollut ongelmana joka vuosi liian vähäinen motivaatio, tänä vuonna vasta mentiin täysillä :) Hauskaa kesää sinulle, ja pidetään peukut pystyssä Aallon rajojen puolesta, että molemmat päästäisiin sisälle sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelet fiksusti Miiu! Ei se muualla Suomessa asuminen ja opiskeleminen niin kamalaa ole, päinvastoin. Saattaa jopa avartaa. Mun kavereita on lähtenyt opiskelemaan Vaasaan ja yks Savonlinnaan ja hyvin viihtyvät. Munkaan mielestä ei välttämättä ole viisasta hylätä tarjottua opiskelupaikkaa sen takia, että se sijaitsee väärällä paikkakunnalla.

   Poista
 41. Ihan hyvä vaan että saat ite maksaa elämises jatkossa kun tähän asti kaikki maksettu nenän eteen sulle niin näät ettei se raha puissa kasva.. Ja ettei kokoajan voi shoppailla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mulla kyllä alkaa keittää pikkusen yli! Olen tehnyt töitä, joilla olen maksanut kaikki ylimääräiset menoni. Vanhempani kyllä kustansivat asumiseni ja ruokani siihen saakka, että sain lukion käytyä (kuten kaikille muillekin perheemme lapsille), mutta muut menot olen itse kattanut. Ja mistä päättelet tuon kokoaikaisen shoppailun"? Olen useaan otteeseen täällä blogissa kertonut, etten yleensä shoppaile Suomessa kovin paljoa satunnaisia ostoksia ja kirpparia lukuunottamatta. Ja viimeisen puolen vuoden aikana olen varmaan käyttänyt vaatteisiin/asusteisiin vähemmän rahaa kuin varmaan ikinä, joten jospa et pätisi täällä, kun et mistään mitään näytä tietävän :-D

   Ja nyt te kaikki muutkin inhottavat Anonyymit saatte mun puolesta häipätä mun blogista aiheuttamasta pahaa mieltä. Mulla oli oikeasti ikävä tätä hommaa, enkä haluaisi, että te muutamat omaan elämäänne kyllästyneet henkilöt tulette sitä iloa pilaamaan. Kiitos hei :)

   Poista
  2. Ei sun tarvii Anni ees vastata tälläsiin kommentteihin. :) Ei sun tarvii puolustella kenellekään mitään; näillä kommenteilla on haluttu selvästi saada sussa aikaan vaan reaktio ja aiheuttaa pahaa mieltä.

   Poista
  3. Siis kyllähän muidenkin perheiden vanhemmat maksavat lastensa asumisen ja syömisen lukion ajan. Harvat muuttavat omilleen , kun menevät lukioon. Joten ei Annia ole kohdeltu yhtään sen kummemmin kuin useimpia muitakaan lukiota käyviä nuoria.

   Poista
 42. Tosta poikakaveri-ikävästä, itse oon ollut kohta 2 vuotta kaukosuhteessa, asun Oulussa ja poikkis Kirkkonummella. Vaasaan on kuitenkin lyhyempi matka ku ouluun :D sitä pärjää kyllä, lomilla näkee ja yliopistos ku ei oo aina läsnäolopakkoa nii hyvinki voi karata pitkäksi viikonlopuksi. Opiskelijakortilla saa n. 50% alennusta junamatkoista nii matkustaminen ei itseasias oo kovin kallista. Jos siis nyt vaasaan päädyt :D pointti oli vaa et sen kyllä kestää, pitää vaa suunnitella aika paljo aina etukäteen ja limat menee monesti sit aina siellä toisen luona eikä välttämättä ehdi nähdä sillloin ystäviä tai perhettä. Mutta tsemii ja muista miettiä tarkkaan :) kaukosuhtessa on kuitenkin omat viehätyksensä ;)

  VastaaPoista
 43. Ymmärrä tosi hyvin miltä susta tuntuu. Oon itsekin jo useamman kevään taistellut opiskelupaikasta ja kyllä se aina todella on harmittanut kun on jäänyt ilman paikkaa. Mutta itse olen kokenut nää pari välivuotta ihan hyvinäkin asioina kun olen tehnyt töitä, matkustellut ja tehnyt vähän muutakin kuin opiskelua. On ollut tosi virkistävää! Sain itse onneksi hyvin hoidettua työtkin keväällä, että jäi aikaa myös lukemiseen. Kauheasti tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 44. Haöh. :( Tällä hetkellä kun pettymys on suuri tää voi tuntua hölmöltä, mut ajattele tätä: välivuosi antaa lisää kypsyyttä ja jos haet uudestaan, sulla on sillä kertaa enemmän tietoa ja näkökulmaa asioihin. Tän ikäisenä vuodessakin asiat ehtii muuttua tosi paljon. Tai ehkä mielipide muuttuu ja haet kokonaan toiseen paikkaan, johonkin mikä osoittautuukin sulle sopivammaksi. Elämästä ei koskaan tiiä, mut se on lyhyt ja joskus kannattaa ottaa ikaa itsensä kehittämiseen jos siihen tulee mahdollisuus. :) Esimerkiks toi Saksaan muutto vois olla todella hyvä kokemus joka antaa eväitä tulevaisuuteen moneks vuodeks! Pidän tietty kuitenkin peukut pystyssä että saat sen opiskelupaikan!

  VastaaPoista
 45. Hei, itselle aukesi yliopistopaikka mieluisalta alalta kolmannella yrittämällä, ja tiedän hyvin miltä tuntuu kun koe menee mönkään, eikä opiskelupaikka aukeakaan kovasta työstä huolimatta. Kuten moni muukin täällä on sanonut, niin harva pääsee mieluisaan opiskelupaikkaan sisään ensimmäisellä yrittämällä, joten ei kannata ainakaan itseään alkaa syyttämään siitä, jos tuntee kuitenkin parhaansa tehneen :) Paljon tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 46. Mikä ihme ihmisiä vaivaa? Luulin tämän kommenttiboxin avatessani lukevani paljon myötäeläviä tai tsemppaavia kommentteja, mutta aina joku keksii jonkun aiheen suoraan sanoen v*ttuiluun. En vain ymmärrä, miksi niin täytyy tehdä ja vieläpä tähän postaukseen, kuin veistä haavassa kääntääkseen...

  Mutta niin, tarkoitus oli tulla sanomaan, että tiedän miltä susta tuntuu! Hain myös kauppakorkeaan ja minulla kävi kokeessa samoin: ne epävarmat, joita laitoin, menivät väärin ja ne mitä en laittanut olisivat menneet oikein :( Ärsyttää, kun tuntuu, että luin ihan hulluna, mutten kokeessa saanut itsestäni kaikkea irti ja työ vain valuu hukkaan :/ Aalto on minunkin unelmani ja saatan päästä sinne hyvän yo-todistukseni voimin, mutta sen näkee sitten vasta kuukauden päästä :s Olen jossitellut ja jossitellut monta päivää, enkä vieläkään ole saanut sitä kauan kaipaamaani loman ja vapaudentunnetta.. No mutta eiköhän tämä tästä vielä iloksi käänny, toivotaan, että pisterajat ovat puolellamme ja saadaan ansaitsemamme opiskelupaikat!
  Huh, tulipas avautumiskommentti, mutta haluan vain kiittää ihanasta, tsemppaavasta ja inspiroivasta blogistasi!

  VastaaPoista
 47. moikka, aattelin vielä piristää että vaikka pääsisitkin opiskelemaan Vaasaan niin paikkaa voi lykätä vuodella eteenpäin jos siltä tuntuu. Itse tein juuri tuolla tavalla ja hain seuraavana keväänä uudelleen ja pääsinkin haluamaani paikkaan, ja välivuosi teki kyllä enemmän kuin hyvää:)

  VastaaPoista
 48. Toivottavasti pääset :) Kauppikseen pääsee vaan n. 10% hakijoista!

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!