4. heinäkuuta 2014

Plan B

Huom! Jos sinua ei kiinnosta tippaakaan lukea vuodatusta opiskeluasioista näin viikonlopun alla ja vielä kesälomalla, niin sinun kannattaa suosiolla skipata tämä postaus.

large

Ei mennyt taaskaan kuten elokuvissa.

Pääsykoetulokset tipahtivat keskiviikkoaamuna postiluukustani ja kirjekuoren päällä luki "Vaasan yliopisto - University of Vaasa". Vaasa oli 3. hakukohteeni, se, johon halusin vähiten. Ensimmäinen hakukohteeni oli Helsingin Aalto-yliopisto ja toinen Turun yliopisto. Heti pääsykokeiden jälkeen olin suudellut hyvästit unelmalleni Aallosta ja alkanut valmistautua henkisesti siihen, että luku-urakka menisi uusiksi ensi keväänä. Siltikin jokin pieni solu minussa piti yhä toivoa yllä, että jospa kuitenkin tulisin vielä hyväksytyksi Turun yliopistoon. Turkuhan oli minulla pitkään potentiaalisena 1. hakukohteena. Vasta ihan viime hetkillä ennen kuin yliopistohaku piti suorittaa, päätinkin haluavani Helsinkiin, piste. Kirjekuoren päällä lukevan yliopiston nimi oli siksi minulle pienoinen pettymys.

Olen kuitenkin todella kiitollinen, että minut hyväksyttiin edes yhteen yliopistoon sisään, sillä pisterajat olivat olleet tänä vuonna päätähuimaavia jokaiseen kouluun. Huom! En ole löytänyt virallisia pisterajoja, mutta minun ymmärtääkseni kärjessä keikkui Aalto, jonne alin hyväksytty pisteraja oli 34 pistettä, hyvänä kakkosena tuli Turku n. 32 pisteellä ja kolmantena Tampere n. 31 pistettä. Vaasankin pisterajat olivat ottaneet melkoisen harppauksen 24,5 pisteestä n. 27 pisteeseen. Otan siis ilolla Vaasan koulupaikan vastaan, mutta silti minun tekisi mieli ehkä vielä yrittää uudelleen ensi keväänä Aaltoon tai Turun yliopistoon. Ne olisivat kuitenkin niin paljon lähempänä täällä olevaa elämääni.

Tavallaan olen iloinen, ettei sisäänpääsyni esimerkiksi Aaltoon jäänyt yhdestä pisteestä kiinni, koska silloin harmitus olisi ollut varmasti vieläkin suurempi, mutta toisaalta pisterajojen korkeus on melko hälyttävää. Sehän tarkoittaa käytännössä sitä, että ensi vuonna minun pitäisi olla valmis repäisemään kokeesta nuo huikeat 34 pistettä, ja maksimipistemäärähän on 40 pistettä, joten siinä ei paljon pelivaraa jää. Tai sitten kokeen suunnittelijat tekevät ensi vuoden kokeesta huomattavasti vaativamman, jotta pisterajat saadaan kuriin. Paljon on ennustettu myös, että pääsykoekirjat vaihtuisi ensi vuodelle. Nykyiset kirjat ovat olleet käytössä jo useampana vuotena, joka on tuonut kilpailuetua jo aiemmin hakeneille. Nyt, jos ja kun kirjat menevät uusiksi, ovat kaikki hakijat lähestulkoon samalla viivalla, joka on kylläkin täysin reilua, mutta reilua ei ole se, että se tapahtuisi juuri nyt, kun minä olisin hakemassa toista kertaa ja hyötymässä tästä etumatkasta! :-D


large

Suunnitelma A: "Aloita lukemaan pääsykokeisiin heti ylppäreiden jälkeen ja pääse Aalto-yliopistoon ensimmäiseltä yrittämältä", meni siis mönkään ja nyt suunnitelma B on se, ettei suunnitelmaa ole. On vain avoimet ovet joka suuntaan. Mahdollisuuksiahan on loputtomiin, joten nyt vain täytyy pohtia, mikä niistä sopisi minulle parhaiten.

Vaihtoehto 1. Saksa: Tällä hetkellä minulle parhaalta vaihtoehdolta tuntuu lähteä syksyllä Saksaan perheeni luo. Aion ottaa opiskelupaikan Vaasasta vastaan, mutta lykkään sitä vuodella tai selvitän olisiko minun mahdollista suorittaa joitain opintopisteitä yliopistossa Saksassa. Saksassa pistän hakemuksia äitini avulla mm. Frankfurtin, Heidelbergin ja Mannheimin yliopistoihin. Jos en pääse Saksassa yliopistoon opiskelemaan, on toisena vaihtoehtona opiskelu yksittäisillä kursseilla tai kotona. Työskentelisin myös mielelläni osa-aikaisesti opiskelun ohella, jos se vain suinkin olisi mahdollista. Saksassa voisin opetella Saksan kielen kunnolla, josta olisi varmasti tulevaisuudessa työelämässä paljon hyötyä. Pääsisin viettämään myös paljon aikaa Saksassa asuvan perheeni kanssa ja samalla näkisin maailmaa. Olen pitkään haaveillut ulkomailla asumisesta, joten nyt, kun poikaystävänikin on intissä ainakin sen puoli vuotta, sille olisi ihanteellinen tilaisuus! Vuoden vaihteessa voisin alkaa lukea jälleen pääsykokeisiin, ja jos ei paikka vielä ensi vuonnakaan aukeaisi Aallosta tai Turusta, olisi mulla kuitenkin Vaasassa paikka odottelemassa.

large (5)

Vaihtoehto 2. YO-arvosanojen korotus: Olen myös pohtinut YO-arvosanojeni korottamista. Tässä vaiheessa haluankin todeta kaikille teille, joilla ylppärit ovat vielä edessä, että älkää uskoko niitä, jotka sanovat, ettei YO-tuloksilla ole mitään merkitystä! Tätä samaa mantraa minullekin hoettiin, ja kuinkas kävikään? Jäin nuolemaan näppejäni unelmieni yliopistopaikkojen mennessä sivu suun. YO-tuloksilla todellakin on väliä yliopistoihin hakiessa. Yhteispistekiintiössä, jossa otetaan huomioon YO-todistus sekä pääsykokeen pisteet, on ainakin minun näkökulmastani huomattavasti "helpompi" päästä sisään kuin pelkillä koepisteillä, jos on vain tarpeeksi hyvät paperit ylppäreistä. Koska esimerkiksi yhteispistekiintiön pisterajat olivat nousseet vain n. pisteellä edellisvuodesta, kun taas koepistekiintiön pisterajat nousivat peräti kolmella. Valitettavasti missasin jo ensi syksyn YO-arvosanojen korotusilmoittautumisen, mutta keväällä se olisi vielä mahdollista. Jos saisin korotettua arvosanojani, olisi minulla huomattavasti paremmat mahdollisuudet päästä sisään esimerkiksi Aaltoon. Tämä kylläkin vaatisi vähintäänkin neljän aineen uusimista ja yhden uuden reaalin kirjoittamista, joka vaatisi kovasti töitä keväällä pääsykokeisiin lukemisen ohella. Näitä suunnitelmia pitää siis totisesti vielä pohtia ja hioa.

PS. Tulevat abit toivottavasti olette alkaneet jo valmistautua ylppäreihin tai alatte viimeistään tässä kuussa valmistautua! Aikainen lintu madon nappaa ;-) Tässä vinkkejä ylioppilaskirjoituksiin!

large (1)

Vaihtoehto 3. Tyytyminen: Viimeisenä, muttei vähäisimpänä olen myös ajatellut "tyytymistä kohtalooni". Entä, jos näin on tarkoitettu? Jos minut on tarkoitettu suorittamaan opintoni Vaasan yliopistossa, miksi taistelisin kohtaloani vastaan? Okei aika deeppiä myönnetään, mutta kun loppujen lopuksi sillä ei ole mitään väliä, mistä koulusta ne maisterin paperit saa. Työnantajat tuskin viilaavat pilkkua olenko valmistunut kauppatieteiden maisteriksi vaikkapa Turun - vai Vaasasta yliopistosta. Se on täysin itsestä kiinni, miten tulevaisuudessa pärjää. Tähän tyytymiseen minua ovat ajaneet ajatus, joka alkaa sanoilla: entä ja jos. Entä jos teen hirveän työn korottaessani ensin ylppäriarvosanojani ja sitten lukiessani uudelleen pääsykokeisiin, ja sitten en pääsisi vieläkään sisään haluamaani kouluun? Olisiko se kaikki sen arvoista, kun minulla kuitenkin on jo valmiiksi opiskelupaikka takataskussa? Olen myös kuullut paljon kehuttavan Vaasan yliopistoa ja muutama ystävänikin sai sieltä nyt toivomansa opiskelupaikan ja ovat innoissaan lähtemässä sinne opiskelemaan, joten eihän sekään huono koulu voi olla. Minusta Vaasassa ei ole mitään muuta pahaa kuin sijainti. Se tuntuu niin hirveän kaukaiselta kaikesta siitä, mitä minulla täällä on. En haluaisi olla erossa poikaystävästäni, perheestäni ja ystävistäni.

large (2)

Nyt odotellaan vielä reilu viikko poikaystäväni pääsykokeiden tuloksia ja pohditaan sen jälkeen, että mitä tehdään. Olisi mukava kuulla teidänkin ajatuksianne postauksen aiheesta. Löytyykö ruudun takaa samassa tilanteessa olevia/olleita tai olisiko teillä antaa minulle vinkkejä? Arvostan todella paljon jokaista kommenttia :-)

(EDIT: Selvennyksenä vielä, että mä en siis ole aloittamassa opintoja vielä tänä syksynä vaan pohdin näitä asioita tulevan kannalta. Eli aion nyt, joka tapauksessa pitää välivuoden, joten minusta Saksaan lähdölle olisi tällä hetkellä hyvä sauma. Nyt kysymys kuuluukin: kannattaako minun hakea uudelleen Aaltoon ja Turkuun pelkästään panostamalla pääsykoekirjojenlukemiseen vai käydä korottelemassa myös YO-arvosanoja? Vaiko pitäisikö kokonaan jättää hakematta uudelleen ja tyytyä Vaasaan? Eli postauksessa esitellyt vaihtoehdon eivät siis sulje toisiaan automaattisesti pois. Eli hyvin mahdollista olisi toteuttaa vaikkapa 1. ja 3. tai 1. ja 2.)

208 kommenttia:

 1. Kommentoin tosiaan jo siihen aikaisempaan opiskeluvuodatuspostaukseesi tosta kaukosuhteesta, mut en tiiä ootko ees lukenu ku oli tosiaa paljo kommentteja :D mä oon siis ollu kaukosuhtees kohta 2 vuotta, välimatkaa meillä on 650km Oulusta Kirkkonummelle. Kaikkeen tottuu, kaiken kestää, Vaasa on kuitenki lähempänä ku Oulu ;p ja ainahan voi koittaa vaihtaa toiseen yliopistoon ilman hakuaki. Ite oon aika huono kielissä ja siks pidän sua tosi rohkeena ku ees aattelet vaihtoehtona Saksaan lähtöä, se ois varmasti mahtava kokemus ja näyttäs hyvältä cv:ssä :D mut toisaalta se et jäis Suomeen ja sais kunnolla aikaa lukea ens kevään pääsykokeisiin kasvattais opiskelumotivaatiota ja esim mun poikakaveri sai nyt yli 20pistettä enemmän kuin viimevuonna ja pääsikin nyt toisella yrittämällä helposti sisään Aaltoon, teknilliselle puolelle. Mut sit ku päätät jotain nii ei kannata enää miettiä mitä jos ois tehny toisin, ku päättää nii sit vaa täysillä siihen suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, että kaikkeen tottuu, mutta jos vain mitenkään olisi mahdollista niin mielelläni asuisin opiskeluvuoteni yhdessä poikaystäväni kanssa :) Se olisi sekä taloudellisesti että henkisesti järkevämpää ;-D

   Poista
  2. Niino tosiaa meki ollaan tässä kaks vuotta lähinnä vaa ootettu et aika kuluis, vielä ois vuosi nii mulla loppuis lukio ja päästäis muuttaan yhteen :D ja se et ku te ootte eläny ilmeisesti melko tiiviisti yhessä nii oishan se vähän shokki

   Poista
 2. Voi Anni <3 kauheen vaikee tilanne, enkä kyl itekään tietäis tossa tilanteessa mitä tehdä :( kaikessa on kuitenkin hyvät ja huonot puolensa, enkä usko että mikään noista sun pohtimista vaihtoehdoista olisi hukkaan heitettyä aikaa! Ite varmaan kallistuisin tohon ekaan vaihtoehtoon. Ei tässä vaiheessa vuosi ole pitkä aika, eikä se menis hukkaan jos kuitenkin pääsisit siellä Saksassa opiskelemaan samoja juttuja. :) Ja sit jos ens vuonna ei irtoo opiskelupaikkaa Helsingistä/Turusta, niin sit lähet sinne Vaasaan. :) Mihin V haki opiskelemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! <3 V haki Helsingin oikikseen :)

   Poista
 3. MIssä siis ajattelit korottaa YO-arvosanojasi? Oon miettinyt kyseistä vaihtoehtoa itekkin sen jälkeen kun tajusin miten paljon niillä oikeasti on merkitystä.. En vain tiedä missä niitä voi uusia :D

  VastaaPoista
 4. Kauheen vaikeita päätöksiä!! jokaisessa on hyvät ja huonot puolet. Koita noista nyt sit päättää :D
  Ja aiheesta poiketen, ootko ajatellu kirjottaa mtn tuntemuksista siitä ku V lähtee armeijaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ajattelin, että pistäisin jotain ajatuksia pikkusen ylös :)

   Poista
 5. Lähde ihmeessä vaasaan! Tämä on aivan ihana kaupunki! Muutin tänne aivan extemporena ja olen rakastunut tähän kaupunkiin!! Voin sanoa että muutto uuteen kaupunkiin tekee hyvää! Repäse ihmeessä ja lähde, sieltä pääsee aina pois jos ei tykkää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näkee myös suomeakin eripuolilta! :)

   Poista
  2. Niin mäkin ajattelin silloin, kun suunnitellin laittavani Turun 1., että haluan kokea ja nähdä muunkinlaista Suomea, mutta nyt musta onkin kuoriutunut tälläinen "läheisriippuvainen" ;-D

   Poista
  3. Mä olen läheisriippuvainen ollut aina mutta lähdin kuitenkin kauas kotikaupungistani ja se kasvattaa ihmistä paljon!! Suosittelen:)

   Poista
 6. Itselläni ei vielä mitään kokemusta vastaavasta ole. Kaikki vaihtoehtosi luettuani mieleeni tuli kuitenkin se, että eikö poikaystäväsi lähde pian armeijaan? Silloinhan tuo ensimmäinen vaihtoehto voisi olla toisaalta ihan hyväkin, koska ainahan välillä pääsee sitten käymään Suomessa, mutta ei joudu täällä olemaan "yksin" ja saa samalla huikeita kokemuksia toisessa maassa. Lisäksi saisit aikaa perheesi kanssa, jota näet muuten harvemmin. Ensivuonna sinullahan olisi toisaalta opiskelupaikka jokatapauksessa vähintään Vaasassa odottamassa, eikä sekään ole todellakaan huono! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikaystävän armeijaan lähtö onkin yksi suurista tekijöistä, miksi haluaisin juuri nyt päästä toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni ulkomailla asumisesta. Kun oltaisiin kuitenkin viikot erossa, niin samapa kai se on olenko Suomessa vai Saksassa :)

   Poista
 7. Ihana uusi banneri Anni <3 ja paljon fiksuja pohdintoja tulevaisuudesta!
  Vaasastahan voi maisterivaiheeseen hakea helsinkiin ja yksi ystäväni on nyt kaksi vuotta ollut vaasassa ja kirjoittaa jo kandia! Hyvillä arvosanoilla :) ja aikoo hakea vaihtoa helsinkiin! Eli jos motivaatiota tiukkaan lukutahtiin löytyy olisi sieltä mahdollista päästä nopeasti helsinkiin poikaystävän luo jos V tänne pääsee! Koulusta ystäväni ja hänen poikaystävänsä ovat tykänneet paljon ja säännöllisesti käyvät täällä pk seudulla kaverien luona ja kaveit heidän luona! Asumienn siellä paljon halvempaa ja opiskelijabileitäkin paljon :) suosittelen siis lämpimästi Vaasaa! Tsemppiä mihin ikinä päädytkin!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 En tiedä yhtään, millä perusteilla noita kouluvaihtoja myönnetään?

   Poista
 8. Saako opiskelujen aloitusta siirtää mistä syystä vain? Luulin että aloitusta voi siirtää vain jos menee armeijaan tai on raskaana..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, opintojen alkua voi lykätä millä perusteella vain eikä syytä tarvitse edes yliopistolle ilmoittaa.

   Poista
  2. Näin minäkin olen ymmärtänyt, että pystyy lykkäämään aika keveinkin perustein :)

   Poista
  3. Siis tuo raskaus ja armeija on mun käsittääkseni ainoat kelpaavat syyt lykkäykselle yliopistoissa mutta ammattikorkeassa ei tarvitse ihan noin vakavia :)

   Poista
  4. Kannattaa vielä selvittää, koska itse ainakin olin elänyt harhaluulossa, että voisin lykätä saamaani opiskelupaikkaa. Tutkiskelin faktoja ja selvisi, että lykkäämiselle pitäisi olla kunnolliset perusteet... Toki kyseessä ei ollut kauppakorkeakoulu, mutta suosittelen sunkin tarkastamaan ennen kuin teet mitään lopullisia päätöksiä. Tsemppiä kaikkeen :)

   Poista
  5. Turun yliopistossa ainakaan ei tarvinnut mitään syytä ilmoittaa.

   Poista
  6. opiskelupaikan voi ottaa vastaan ja olla vaikka vaan käymättä koulussa :) siinä menettää yhden vuoden sallitusta ajasta, mutta niitä on kuitenkin 7!

   Poista
  7. Itse opiskelen Turun kauppiksessa ja ainakin mun papereissa pari vuotta sitten luki juurikin nuo asepalvelus ja raskaus tai muu vastaava syy ainoiksi lykkäämisen syiksi. Mutta tosiaan voit ottaa paikan vastaan ja sitten ilmoittautua poissaolevaksi. Yliopistossa jokaiselle lukukaudelle ilmoittaudutaan erikseen joko läsnä- tai poissaolevaksi, käytännössä se tapahtuu (ainakin meillä) joko maksamalla tai jättämällä maksamatta ylioppilaskuntasi vuosimaksu nettipalvelussa.

   Poista
  8. Täytyy selvittää huolella nämä asiat! :)

   Poista
 9. Täh? Eikö se saksa ole kaukana sitten kaikesta toisinkuin Vaasa? On aivan naurettavaa jäädä Helsinkiin poikaystävän ja kavereiden vuoksi, herätys nytten. Ihmisten joiden kuuluu olla sun elämässä pysyy siellä, missä päin maailmaa oletkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamen! Saksassa vasta kaukana poikaystävästäsi olisitkin.. ja niistä ystävistä. Osoittaisit muutenkin enemmän kiitollisuutta tuota koulupaikkaa kohtaan! Moni ei päässyt mihinkään :)

   Poista
  2. Saksaan muutossa kyse olisi alle vuoden mittaisesta ajanjaksosta, josta poikaystäväni olisi vähintään puolivuotta armeijassa. Opiskelupaikkakunta tulee olemaan sellainen, jossa kuitenkin asutaan useamman vuoden ajan, joten ainakin minusta olisi toivottavaa, että opiskelisimme poikaystäväni kanssa samalla paikkakunnalla, jolloin voisimme elää ja asua yhdessä :)

   Kuten sanoin, olen kiitollinen, että edes joku paikka aukesi, mutten kuitenkaan aio valehdella, että hyppisin riemusta täällä :)

   Poista
 10. Upeaa, että sait opiskelupaikan. Vaasa on hyvä yliopisto, jollet sinne halua niin ainahan voit lukea kursseja avoimessa ja yrittää ensi vuonna uudelleen. Itse hain myös Aaltoon enkä päässyt. Lopulta tulin valituksi Lappeenrantaan yhteispisteillä. Minullakin on sama valinta edessä, minne suunnata ensi syksynä. Tsemppiä vaikeisiin päätöksiin. Muista tehdä niin kuin itse haluat, älä miellyttääkseni toisia!:)

  VastaaPoista
 11. Itse uskon kohtaloon - Vaasa ei oo aiennu sulle aiheetta. Silläkin on varmasti jokin tarkoitus! Toisaalta taas nyt sulla olis mieletön mahdollisuus lähteä Saksaan perheesi luo (tätä ei välttämättä enää tule) ja nähdä maailmaa. Ulkopuolisen silmin molemmat näyttävät hyviltä vaihtoehdoilta. Parashan olisi että menet saksaan vuodeksi ja aloitat opinnot Vaasassa sen jälkeen, eikö sekin ole mahdollista?:) onnea joka tapauksessa kouluun pääsystä, vaikka se ei ykkösvaihtoehto ollutkaan!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Kyllä munkin päässä tällä hetkellä vahvimpina vaihtoehtoina on Saksaan lähtö ja sitten uudelleen Aaltoon ja Turkuun hakeminen. Jos ei nappaa vielä silloinkaan, niin sitten on se Vaasa siellä valmiina :)

   Poista
  2. Toi kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta. On rikkaus päästä asumaan ulkomaille vähäksi aikaa ja jos tosiaan ei onnista ensi vuonna Aalto ja Turku, niin sittenhän voisit lähteä Vaasaan opiskelemaan.

   Poista
 12. Muista kuitenkin, että harva pääsee sisään yliopistoon ensiyrittämällä, etenkään suosituimmille paikkakunnille. Itse ottaisin Vaasan paikan vastaan ehdottomasti. Jos lähdet vuodeksi Saksaan, olet jokatapauksessa erossa poikaystävästäsi ja Suomen perheestä, Vaasasta heitä on kuitenkin helpompi tavata. Ja yliopistossa opiskelu on hieman joustavampaa kun vaikka lukio-opinnot, joten voit käydä kotipaikkakunnallasi suhteellisen usein. Ja ainahan voit hakea uudestaan, uskon että enemmän hyötyä sinulle on siitä että opiskelet nyt vuoden kauppatieteitä kun että korottaisit yo-tuloksia. Tsemppiä valintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikaystävästä olisin jokatapauksessa erossa, koska hän lähtee inttiin, joten miksen sillä välin toteuttaisi pitkäaikaista unelmaani ja muuttaisi ulkomaille näkemään maailmaa :) Kiitos!

   Poista
 13. Ei kai viiminen kappale tarkoita sitä, että menette toistenne opiskelupaikkojen mukaan? Esim jos poikaystäväs pääsis helsinkiin, niin sitten et ainakaan lähtis vaasaan tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, vaan sitä että huomioimme kuitenkin toisemme näitä valintoja miettiessä :) Jos poikaystäväni pääsee nyt Helsinkiin opiskelemaan, saattaa se antaa minulle vieläkin lisää puhtia yrittää uudelleen Aaltoon opiskelemaan ja jos poikaystävä ei pääse nyt sisään, voidaan yhdessä pohtia pystyisikö poikaystävä ehkä hakea ensi vuonna myös Vaasaan opiskelemaan tms. Pitkäaikaisissa suhteissa kun on tapana ottaa huomioon myös toinen osapuoli. Ja jos yhteistä tulevaisuutta suunnitellaan, on opiskelupaikan valinta aika suuressa roolissa.

   Poista
 14. Mitä ikinä valitsetkaan, you're gonna be just fine! <3 Itse kuitenkin kallistuisin ehkä joko 1. tai 3. vaihtoehtoon! Ja hei junat ja lentokoneet kulkee.. :)

  VastaaPoista
 15. Tee just niinku itestäs tuntuu hyvältä, mutta mun mielestä sun kannattais silti mennä sinne Vaasaan :) Pääsisit heti opiskelemaan sitä mitä haluat ja viikonloppuna pääset kuitenkin aina kotiin ja ei sun kuitenkaan tarvi Vaasaan koko loppu elämäkses muuttaa. Mutta ei tuo Saksaan lähtökään huonolta kuulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion joka tapauksessa lykätä opiskelupaikkaani vuodella, joten tässä on lähinnä kyse siitä, että lähdenkö korottamaan YO-arvosanojani hakiessani uudelleen, vai hakisinko vain uudelleen korottamatta arvosanoja vaiko menisinkö vuoden päästä suoraan Vaasaan :)

   Poista
 16. Moikka Anni :). Onnittelut koulupaikasta, on hurjan vaikeaa päästä suortaan lukiosta opiskelemaan kauppatieteelliseen. Ymmärrän kyllä, että pettymys oli suuri, kun pääsit kolmanteen vaihtoehtoosi, mutta kannattaa harkita vaihtoehtojasi tarkkaan.

  Jos itse olisin kengissäsi, lähtisin varmaankin Vaasaan. Yksi hyvä ystäväni haki lukiosta Tampereen kauppatieteelliseen, mutta pääsikin Vaasaan. Hänkin oli pettynyt, mutta lähti kuitenkin opiskelemaan ja nyt syksyllä hän alkaa kirjoittaa kandiaan. Hän on täysin rakastunut Vaasaan. Houkuttelen häntä aina hakemaan maisterihaussa Turkuun(jossa itse opiskelen), mutta hän viihtyy Vaasassa varsin hyvin :D. Vaasan parhaita puolia on ehdottomasti hyvä yhteishenki, kaikilla on paljon ystäviä eikä yliopisto ole liian iso. Kampusalue on mielettömän kaunis veden äärellä aina keväisin. Ja en tiedä onko tämä sinusta hyvä vai huono :D, mutta on yleisesti tiedossa kauppispiireissä, että Vaasassa irtoaa noppia parhaiten. Eli jos haluat valmistua nopeammin tmv, niin Vaasassa se saattaa olla helpompaa. Opetukseen vaasalaiset ystäväni ovat olleet todella tyytyväisiä. Ja juna kulkee, Vaasasta pk-seudulle-matkalla luet tentteihin tehokkaasti. Been there done that.

  Sinulla on myös vaihtoehtoja, jos lähdet Vaasaan. Voit lähteä sinne, kerätä kasoittain noppia ja hakea ensi keväänä uudelleen Aaltoon ja lukea hyväksesi Vaasassa suorittamasi opintopisteet. Et jää yhtään jälkeen. Toisaalta saatat myös rakastua Vaasaan ja saada mahtavia uusia ystäviä(kuten ystävälleni kävi, hän meinasi alunperin hakea uudelleen Tampereelle). Voit myös tehdä kandin Vaasassa ja hakea maisterivaiheeseen muuhun yliopistoon :). Toinen ystäväni pääsi helposti Vaasasta Turun kauppakorkeaan kandipapereilla.

  Tsemppiä valintoihin :) hauskaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä ja informatiivisesta kommentistasi! :) Olen suunnitellut joka tapauksessa pitäväni välivuoden ja aloittavani opiskelut vasta ensi syksynä, joten nyt punnitsen vaan avihtoehtoja, että hakeakko vai eikö uudestaan Aaltoon ja Turkuun ja jos haen, niin kannattaako korottaa YO-arvosanoja vai vain panostaa pääsykoekirjoihin.

   Poista
 17. Miksi joutuisit uusimaan noin monta ylioppilaskirjotusta? Etkö saanut kuitenkin kolme E:tä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain, mutta sain myös 3 huonompaa kuin E, joten ne kaikki pitäisi ainakin korottaa, koska arvosanoista ei ole kauheasti hyötyä ellei ole pelkkää E:tä ja L:lää :/

   Poista
 18. Voit opiskella vuoden siellä Vaasassa ja hakea siirtoa Helsinkiin. Aivan typerää jättää tilaisuus käyttämättä. Vaasasta pääsee parissa tunnissa Hkin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun mä haluan ensin toteuttaa unelmani ja reissata ja asua ulkomailla :) Nyt on kyse, että miten tehdä ensi vuonna. Hakeakko uudelleen ja jos, niin pelkästään pääsykokeisiin lukien vaiko myös YO-arvosanoja korottaen vaiko vain tyytyä Vaasaan ja aloittaa siellä vuoden päästä :)

   Poista
 19. Itse lähtisin opiskelemaan Vaasaan :D mielestäni on tyhmää miettiä seurustelu- ja kaverisuhteita tulevaisuuden kannalta. Teillä on jo monta vuotta takana, ja uskon että se kestäisi opiskelut? Lomilla ja viikonloppuisin voi ihan hyvin nähdä ja joka tapauksessa joudut ainakin olla sen puoli vuotta erossa poikaystävästäsi :D ja voiko kesken opiskelujen hakea siirtoa toiseen yliopistoon? Voisithan kokeilla esimerkiksi sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä itse mitään noista yliopistosiirroista, mutta pitää tutkia. Ja pointti siis on se, että kun joka tapauksessa vietän välivuoden niin enhän mä siinä häviä mitään, jos haen uudelleen, mutta kuinka paljon vaivaa mun kannattaa nähdä sen eteen (korotanko YO-arvosanoja vai pänttäänkö vaan pääsykoekirjat)?

   Poista
  2. siis sisäisellä siirrolla ei tarvii mennä pääsykokeisiin, vaan opiskelijat valitaan ekan vuoden koulumenestyksen perusteella :)

   Poista
 20. Saksan vaihtoehto on mielestäni parhain. Olet unelmoinut ulkomailla olemisesta ja nyt sinulla olisi hyvä tilaisuus sinne lähteä! Samalla tosiaan tutustuisit kyseiseen maahan paremmin, saisit olla perheesi kanssa, oppisit kieltä ja kulttuuria ym. Ja niinkuin itse sanoit, niin voisithan hakeutua sielläkin yliopisto maailmaan ja siitäkin olisi taas lisää hyviä pisteitä elämällesi. Ihan oikeasti... LÄHDE! :) Mitä odotat? Minä olisin jo menossa!

  PS. Olisi aika huisia seurata sun postauksia ja elämää Saksassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullakin alkaa tässä pikku hiljaa jo olla toinen jalka Saksan puolella.. ;-)

   Poista
 21. eipä se vaasa kovin paljon kauempana ole kuin saksa, vaikka saksassa sulla toki onkin perhe mutta kuitenkin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksaan muutossa kyse olisi alle vuoden mittaisesta ajanjaksosta, josta poikaystäväni olisi vähintään puolivuotta armeijassa. Opiskelupaikkakunta tulee olemaan sellainen, jossa kuitenkin asutaan useamman vuoden ajan, joten ainakin minusta olisi toivottavaa, että opiskelisimme poikaystäväni kanssa samalla paikkakunnalla, jolloin voisimme elää ja asua yhdessä :)

   Poista
 22. Jos mä olisin sinä, niin lähtisin ehdottomasti Saksaan. Jos sä muutenkin ajattelit välivuoden pitää ja nyt kun poikaystäväsi on intissä kiinni, ei harmittaisi niin paljon kuin "normaalisti" olla elossa :) Ja ei kannata lähteä opiskelemaan sellaiseen paikkaan, minne meno tuntuu ikävältä eikä oikeasti haluaisi. Itse en usko mihinkään kohtalo juttuihin, kävi vain huono tuuri, itse olen 2 (!!!!) kertaa lähtenyt opiskelemaan paikkaan mikä ei tuntunutkaan hyvältä sitten loppujen lopuksi, kummallakin kerralla keskeytin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin olen ajatellut, että inttivuosi olisi hyvä ajankohta lähteä maailmalle "inttileskeyttä pakoon" ;-D

   Poista
  2. Hups pieni kirjotusvirhe, erossa siis eikä elossa mutta tajusit varmaa!:D

   Poista
 23. Kannattaa vielä varmistaa säädökset opintojen lykkäämisestä Vaasan osalta. Jokaisella yliopistolla on omat säännöksensä, mutta ainakin Tampereen yliopistossa 1. vuotta saa lykätä vain esim. armeijan tai raskauden takia. Kannattaa vielä ottaa yhteyttä Vaasan yliopiston kansliaan ja varmistaa, jokainen yliopisto kun toimii näissä vähän erilailla :) Toki on aina mahdollista ilmoittautua läsnäolevaksi, olla suorittamatta kursseja ja nostamatta opintotukea, mutta se kuluttaa sitten opiskeluaikaa, joka nykyään on rajattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitää ottaa kunnolla selvää kaikesta! :)

   Poista
 24. Ehdottomasti kannattaa lähteä Saksaan, kielitaito on yksi tärkeimmisä asioista kauppatieteellisellä alalla! Tosin yliopistosta pääsee lähtemään vaihtoon aika helposti, ettei tämä tosiaankaan välttämättä ole se "viimeinen tilaisuus".

  Lisäksi voisit kirjoittaa Saksan pitkänä ensi keväänä, pitkästä kielestä kun tuppaa saamaan enemmän pisteitä kuin lyhyestä vähän huonoimmillakin arvosanoilla... (Tosin en ole varma, voiko jo lyhyenä kirjoitettua kirjoittaa uudestaan pitkänä...Kai.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tai vähintäänkin yrittää korottaa lyhyen E:ni L:lään :)

   Poista
 25. Harmi, että et päässyt Turkuun. Otathan myös huomioon tämän tehdessäsi suunnitelmia: http://www.kaleva.fi/teemat/opiskelu/yle-hallitus-poistaa-opintotuen-toisen-tutkinnon-opiskelijoilta/660880/
  Eli toiseen samantasoiseen tutkintoon ei enää saa opintotukea. Jos otat Vaasan paikan vastaan, ja haet opintotukea, ja sen jälkeen vaihdatkin esim. Aaltoon, et saa toiseen samantasoiseen tutkintoon enää opintotukea. (Eli jos Vaasassa olisit kandivaiheessa, saisit Helsingissä opintotukea vasta maisterivaiheessa kandin tekemisen jälkeen, eli n. 4. vuodesta alkaen). En tiedä mikä käytäntö on, jos et Vaasan opintoihin hakisi edes tukea ollenkaan (jos viettäisit vuoden Saksassa, ja pääsisitkin heti seuraavana keväänä Aaltoon.) Lisäksi tämä on syytä ottaa huomioon: http://yle.fi/uutiset/yliopistopaikan_vastaanottamista_on_jatkossa_harkittava_tarkkaan_-_alanvaihtajat_saatetaan_syrjayttaa_yhteishausta/6889807
  Eli jatkossa hakeminen toiseen paikkaan saattaa vaikeutua, kun suurin osa paikoista varataan niille, joilla ei vielä mitään opiskelupaikkaa ole. "Vaihtajien" kiintiön ollessa pienempi tulee niistä paikoista olemaan todella kova kilpailu. Todella harmillisia muutoksia opiskelijan näkökulmasta :/ Jos siis uskot vielä haluavasi myöhemmin muualle kuin Vaasaan, niin harkitse paikan vastaanottaminen tarkkaan, vaikka toki harkitset varmasti joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensikertalaiskiintiöt tulevat Helsingin yliopistoon aikaisintaan 2016, oletettavasti myös Aaltoon.

   Poista
  2. Siis eikö tuo opintotukiasia tarkoita sitä että jos olet jo käynyt kokonaan jonkun toisen tutkinnon ja nyt haluaisin lähteä opiskelemaan toista tutkintoa, niin silloin et saa tukea?

   Ja Anni lähde ihmeessä Saksaan!:)

   Poista
  3. Kiitos vinkeistä ja nettilinkeistä! Ihana, kun jaksatte oikeesti nähdä vaivaa auttaaksenne mua. Kaikki apu tulee tarpeeseen <3 Itse, kun olen vielä aika untuvikko kaikissa näissä lakimuutoksissa ja opintotuki asioissa etc. :)

   Poista
 26. Onnea opiskelupaikasta! Ehdottomasti lähdet Saksaan, koska tällaista tilaisuutta ei välttämättä heti tule. Välivuosi on hyvä idea ja varsinkin kun on jo opiskelupaikka taskussa. Kannattaa ehdottomasti hakea sinne Aaltoon/Turkuun ens keväänä ja mun mielestä fiksumpaa kuitenki panostaa pääsykokeeseen kuin yo-arvosanoihin (tulee muuten aika raskas kevät kun ylppärit plus pääsykokeet). Vaasan kauppiksesta oon kuullut paljon hyvää ja itsekin sinne hain, mutta jos Aalto on sun unelma ja V saa opiskelupaikan Helsingistä niin hae ihmeessä sinne! Kuten itse sanoitkin niin kyllä siinä kouluunhaussa merkkaa se paikkakuntakin, kyllä mekin haetaan poikaystävän kanssa samaan kaupunkiin (Jyväskylä) opiskelemaan kun molemmille sieltä mieluinen ala löytyy :) 5 vuotta on pitkä aika kaukosuhteessa ja joo kyllä siitäki selviäis, mutta tottakai mielummin asuu yhdessä opiskeluajan!

  Mutta joo, Saksaan vaan! Olin siellä itse vuoden vaihdossa eli voin kokemuksesta kertoa, että vuosi (tai lyhyempikin aika) ulkomailla on aivan uskomaton kokemus!

  Ihanaa kesää sulle Anni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Ollaan samalla aaltopituudella :) Ja hyvää kesää myös sinne <3

   Poista
 27. Lähde ehdottomasti Saksaan, itse vaihdossa olleena voin todeta, että ulkomaille lähtö pidemmäksi aikaa kannattaa aina ja sinulla siihen vielä oiva mahdollisuus. Lisäksi saat viettää aikaa perheesi kanssa. Mitä tuohon opiskeluun tulee, tarkista ennen lopullista päätöstä lykkäyksen ehdot, ettei käy sen kannalta huonosti. Myös kannattaa tarkistaa, voitko ottaa toisen opiskelupaikan vastaan jos olet jo hyväksynyt paikan Vaasasta: En nyt yhtään ole itse perillä, miten nämä käytännön asiat tällä hetkellä menevät (lait tuntuvat muuttuvan koko ajan). Joten siksi huolehdin, että olet tarkkana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii mikä se yhden korkeakoulun säännös on?

   Poista
  2. Miksi edes hait Vaasaan, jos et kuitenkaan sinne halua opiskelemaan :D

   Poista
  3. Joo pitää kyllä perehtyä kunnolla kaikkiin noihin lakimuutoksiin etc. ennen kun lähtee hötkyilemään :)

   Anonyymi 16.13 - Tottakai otan Vaasan vastaan, jos en muualle pääse. Tärkeintä on päästä opiskelemaan kauppatieteitä, mutta jos se olisi mitenkään mahdollista lähempänä läheisiäni, tekisin sen mielelläni.

   Poista
 28. Ihan näin tekstien perusteella ja vain blogin kautta sun asioista tietävänä kuulostais parhaalta, että lykkäät vaasan paikkaa vuodella, lähdet saksaan perheesi luo ja luet siellä ensi vuoden pääsykokeisiin, mahdollisesti teet töitä samalla jos se on mahdollista :)

  Mielestäni kannattaa ehdottomasti käyttää tilaisuutesi asua hetki ulkomailla! Sitten kun olet opiskelujen kanssa vaiheessa ja poikaystäväsikin on palannut kotiin, niin voikin olla ettei ulkomaille lähtö ole enää niin helppoa tai houkuttelevaa. Itselläni jäi ulkomaanhaaveet juurikin näistä syistä :D

  Voisit Saksassa ollessasi lukea samalla pääsykokeisiin, jos todella haluat vielä Helsinkiin yrittää. Jos et, niin olisi sulla kuitenkin Vaasan paikka odottamassa, niinkun sanoitkin :)

  Ja turhaan stressaisit suorituksista Saksassa ollessa. On muutenkin vaikeaa alkaa etänä suorittamaan kursseja, ennenkuin on koko alaan päässyt kunnolla tutustumaan opiskelun merkeissä. Pitäsit hyvällä omallatunnolla välivuoden ja sitten opiskelisit uudella innolla :) Itselläni oli 2 välivuotta, sillä en heti saanut haluamaani paikkaa. (Nyt olen opiskellut yhden vuoden unelmieni alaa.) Sillon tuntui kamalalta, kun jouduin pakostakin pitämään välivuotta, mutta nyt jälkeenpäin ajateltuna olen hyötynyt noista parista vuodesta siinä välissä ihan tajuttoman paljon. Sain matkusteltua ja hankittua oikea kokemusta työelämästä. Olen myös jollain tapaa paljon kypsempi opiskelumaailmaan nyt, kuin mitä olisin ollut suoraan lukion jälkeen :) Vaikea selittää, mutta kumminkin :D

  Onnea kuitenkin valtavasti paikan saamisesta! Mitä ikinä valitsetkaan tehdä, niin lopputulos on jokatapauksessa hyvä! Sulla on kuitenkin alan opiskelupaikka taskussa, älä unohda iloita siitä :)

  VastaaPoista
 29. Ja jos jätät menemättä Vaasaan, tuskin ottavat sua enään koskaan sinne. Jutut leviävät myös muihin kouluihin. Monet haluaa enemmän kuin sinä... Ja sinä pelleilet koulupaikan kanssa. Ei ne enään ottaisi sinua. Ja voisihan aina vklp tulla Hki? Ei maksa paljoa opiskelukortilla. Et sinä sitä poikaystävää viikkoina kuitenkaan näe.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä :D naurettavaa, että sitä paikkaa ei sitten oteta kun se saadaan.

   Poista
  2. Annihan on ottamassa paikan vastaan, mutta lykkää vuodella :) ja jos pääsykokeesta saa 31p on silloin halunnut sisään. Älkää tulko purkamaan katkeruuttanne annin blogiin.

   Poista
  3. Ja nää teijän anojen jutut on kans naurettavia. Tiiän useamman kun yhden tytön, jotka on jättänyt paikan varalle vuodeks ja hakeneet seuraavana vuonna siihen omaan ykkös hakutoiveeseen ja sitten päässyt sinne eikä ole jälkeenpäin tarvinnut katua.

   Poista
  4. Annihan sanoi ottavansa paikan vastaan? Jotain vikaa luetunymmärtämistaidoissa kenties?

   Poista
  5. Tarkoitin, että ihmettelen miksi pitää välivuoden.

   Poista
  6. Ensimmäistä anonyymiä informoidakseni: ketään yliopistossa ei kiinnosta otatko paikan vastaan vai et ja lykkäätkö ja kuinka paljon. Mitään tuollaisia huhuja ei ole olemassakaan ja yliopistossa kukaan henkilökunnasta tuskin tietää edes nimeäsi. Paikkoja voi lykkäillä miten huvittaa ja yliopistossa voi opiskella vaikka kymmenen vuotta eikä ketään muuta kuin kelaa kiinnosta. Ottakaahan asioista selvää anot:) t toisen vuoden yliopisto-opiskelija ha useammankin paikan lykännyt

   Poista
  7. Minun on myös pakko sanoa, etten tosiaankaan ole ainoa, joka lykkää opiskelupaikkaansa tai hakee uudelleen. Otan paikan nyt joka tapauksessa vastaan ja pidän välivuoden, jonka aikana pohdin haenko uudelleen vai menenkö Vaasaan ensi syksynä :)

   Poista
  8. Joo eka ano elää ilmeisesti jossain omassa kuplassaan, jos kuvittelee kenenkään siellä yliopistolla kiinnittävän sen enempää huomiota, jos joku lykkää opiskelujaan tai ilmoittautuu poissaolevaksi :D Toi, että jutut leviää on myös ehkä naurettavinta mitä oon pitkään aikaan kuullut :D Miksi sellainen mahdollisuus kuin opintojen aloituksen lykkääminen/poissaolevaksi ilmoittautuminen edes olisi keksitty tai sallittua, mikäli siitä seuraisi jotain tollaista paskaa opiskelijalle?

   Poista
 30. Ulkomaille! Itse lahdin heti lukion jalkeen, ja vietin vuoden Amerikassa - elamani paras ratkaisu! Oot viela niin nuori, etta toteuta unelmas nyt ja opiskele myohemmin. Poikaystavaa tietty tulee ikava, mutta mullekin sillon sanottiin, etta jos suhde vuoden eron kestaa, niin han on "se oikea" ;)

  VastaaPoista
 31. Täälläkin ollaan sitä mieltä että ehdottomasti Saksaan! Kannatan myös ens vuoden uutta hakua ja pääsykokeisiin panostamista, onhan nyt enemmän aikaa kun ei oo kirjotuksia alla. Ja jos sieltä ei paikkaa nappaa, mene Vaasaan ja koita hakea siirtoa Aaltoon/Turkuun, hyvällä tuurilla sekin nappaa :)
  Mutta kannattaa tehdä mikä tuntuu hyvältä.
  Luultavasti kirjottelen kommenttia sulle ekaa kertaa, joten tähän samaan lykkyyn on pakko kehua, että sun blogi on ollu jo useemman vuoden yksiä lemppareita ja oon saanu tosi monia vinkkejä kokeisiin lukuun ja inspiraatiota pukeutumiseen! :)
  Hyvää loppukesää! :)

  VastaaPoista
 32. Anni, me ollaan samassa veneessä :D mullakin paikka Aallosta jäi lähelle mutta saavuttamatta, kakkosvaihtoehdosta paikka irtosi kyllä. Oon tässä pari päivää mietiskellyt tota tulevaa vuotta. Itselle kuitenki tuli heti ajatus sen "hylätty" tekstin nähtyäni yliopistohaun sivuilla, että aion ensi vuonna yrittää uusiksi Aaltoon. Toi hakusysteemihän on muuttumassa niin, että paikan vastaanotettua uuteen koulutukseen hakeminen vaikeutuu. Kauppatieteet.fi sivulla kuitenkin lukee, että heillä ei ole tarkoitus ottaa näitä kiintiöitä vielä käyttöön 2015 keväällä. Eli sä voit ottaa paikan Vaasasta vastaan ja ens keväänä jos päätät hakea uudestaan niin haku toimii ihan samalla tavalla kuin tänäkin vuonna, eli se ei ton paikan vastaanottamisen takia vaikeudu sun osalta. Jos Aallosta tai Turusta tipahtaa postilaatikkoon hyväksymispaperit, voit vaihtaa yliopistoa ja jos taas ei, niin sua oottaa jo paikka siellä Vaasassa :)
  Sitten, toi sun 2. vaihtoehto. Mäkään en ilmottautunut syksyn kirjotuksiin, mutta aion mennä keväällä uusimaan 2 kirjoitukset. Kirjoitin myös kolme E:tä ja kahta M:ää on tarkoitus mennä uusimaan. Voit itse periaatteessa laskea, että toi tän vuoden pisteraja - ensisijaisuuspisteet - sun nykyiset / potentiaaliset yo-pisteet, että paljonko koepisteitä sun tavallaan pitäis saada. Esim. noilla mun nykyisillä papereilla olisin päässyt yhteispisteillä helpommin sisälle kuin koepisteillä (varsinkin ku noiden koepisteiden rajat nousi noin paljon!), mutta jos saisin korotettua noita, niin mahdollisuudet paranis entisestään.
  Jos et aio nyt syksyllä muutenkaan opiskella täällä Suomessa, toi Saksaan lähteminen on ehdottomasti loistava vaihtoehto. Töiden saaminen saattaa kuitenkin olla vähän epävarmaa ja toi mahdollisuus ulkomaille menosta vaikuttaa tulevan sulle niin oikeaan aikaankin! Oot haaveillut siitä, poikaystäväsi on intissä ja jos mietit noita yo-kirjoituksia tai pääsykokeiden uusimista niin voit miettiä noita vielä uusiksi tän puolen vuoden aikana ja päättää sitten.
  Mulla on suunnitelmissa joko työnhaku tai sitten opiskelen puol vuotta tuolla yliopistossa mihin pääsin, käydä kokeilemassa yo-kirjotusten korottamista ja sit uusi haku ja katella miten sitten käy. Aattelin siis tässä tavallaan kertoa mun oman suunnitelman sulle ja toivottavasti tästä oli ees jotain apua sullekin :D sitä paitsi, vaikka noi pääsykoekirjat muuttuiskin, niin en usko, että toi tän vuoden urakka mitenkään hukkaan on mennyt! Joka tapauksessa kauppatieteiden osa-alueisiin liittyviä kirjoja ja varmaan aika samantyyppisiä opuksia ne uudetkin. Koepisteiden nousuun saattaa vaikuttaa myös toi kysymysten määrä, 50, ja nimenomaan suuri osa niistä oli niitä pieniä oikein/väärin-kysymystä. Abivuonna toi kevät on muutenkin raskas kun on viimeset rutistukset lukiossa samalla kuin pitäis jo keskittyä myös kouluhakuun ja alkavaan pääsykoerumbaan. Jos kauppatieteellinen ala on todella sua varten (ettet ens vuonna aio hakea muualle, siellähän ne kiintiöt voi olla käytössä) niin mikset ottaisi paikkaa Vaasasta ja vielä kerran kävisi kokeilemassa niitä kouluja, joihin eniten halusit? :) Se, että kohtalo päätti sun kohdallasi nyt näin, ei tarkoita, että sun pitäisi siihen tyytyä koko loppuelämäksesi jos et halua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppaavasta ja vinkkientäyteisestä kommentistasi! :) <3

   Poista
 33. Mun mielestä välivuosi on maailman typerin asia :D itse aikoinaan lähdin opiskelemaan Ouluun ja kaverit ja poikaystävä jäivät Espooseen. Suhde on kestänyt tähän asti hyvin (kaksi vuotta opiskeluja takana), poikaystäväni opiskelee Helsingissä. Olen myös huomannut kuinka hyvää on tehnyt lähteä opiskelemaan muualle Suomeen, motivaatio on eri ja olen saanut todella paljon ystäviä. Nyt kesän asun poikaystäväni luona Espoossa ja syksyllä taas nokka kohti Oulua. Sun kannattaa oikeasti lähteä sinne Vaasaan, saat vuoden opiskella ilman, että V on koulussa ja voit hakea nopeammin siirtoa Aaltoon tai Turkuun. Vuosi erossa toisessa kaupungissa ilman poikaystävää voi kuulostaa todella hankalalta, mutta usko mua, te ehditte nähdä ihan tarpeeksi eikä vakava suhde kärsi opiskeluaikojen erossa olemista. Opiskelu kannattaa aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siitä välivuodesta tekee maailman typerimmän asian? :) Ihan mielenkiinnosta tiedustelen siis, en mitenkään pahalla :D Ei kaikki sitä tietenkään koe tarpeelliseksi, en minäkään, mutta kyllä mä ymmärrän sen, että jotkut sellaisen haluavat pitää, vaikka opiskelupaikka olisikin.. :)

   Poista
  2. Itse ainakin ajattelen sen niin, että en halua opiskella koko elämääni :D menin lukiosta suoraan yliopistoon ja hyvässä lykyssä olen alle 25 kun valmistun ammattiin. Välivuoden pitäminen taas lykkää opiskelua ja mahdollista työuraa.

   Poista
  3. Välivuosi on mahdollisuus! Sitten kun opiskelut on opiskeltu ja työelämään siirrytään, ei ole usein mahdollista tehdä elämällään mitä vain. Sillon käydään töissä, tienataan rahaa, ostetaan asunto ja hankitaan perhe. Lukion jälkeen ennen korkeakouluopintoja on vielä mahdollisuus lähteä just esim. ulkomaille ja toteuttaa muitakin tämäntyyppisiä haaveita. Nuoruus on ihanaa aikaa ja silloin kannattaa kuunnella sydäntä. Töitä kerkee tekemään myöhemmin koko loppuelämän kyllästymiseen asti. GO ANNI! Mitä ikinä päätätkin, tsemppiä ihan hirmuisesti :)

   Poista
  4. Täällä yksi välivuoden puolesta liputtava! En tiennyt lukion jälkeen mitä haluaisin tehdä, joten miksi hakisin jonnekkin josta en ole varma että haluan tehdä. Pakkasin kimpsut ja kampsut laukkuihin ja lähdin asumaan poikaystäväni luokse Istanbuliin. Vuoden aika opettelin sujuvan turkin kielen ja kävin myös saksan kielen kursseja, lisäksi sain työpaikan lentoyhtiöstä. Välivuoden jälkeen halusin kuitenkin itselleni ihan virallisen ammatin ja palasin Suomeen suorittamaan 1,5v kestävän yo-pohjaisen matkailuvirkailijan tutkinnon. Sen jälkeen pääsin takaisin työpaikkaani Istanbulissa ja tällä hetkellä olen 24v ja esimiesasemassa työpaikallani.

   Lähde Anni Saksaan, kuten tolla ylempänä joku sanoikin, että ihmiset jotka on tarkoitettu pysymään sun elämässä niin ne pysyy kyllä, ihan sama missä päin maailmaa huitelet. Allekirjoitan itse tuon täysin!:) Tsemppiä valintoihin!

   Poista
  5. Välivuodesta voi olla montaa mieltä. Itse kuitenkin näen sen mahdollisuutena kokea ja nähdä maailmaa. Kuten ylempänäkin todettiin: nuoruus on se aika, kun voi vaan ottaa ja lähteä. Ei sitä nelikymppisenä perheen äitinä enää niin vain lähdetä maailmalle. Opiskella ehtii ja töitäkin ehtii tehdä koko loppuelämän, joten miksen kokeilisi tässä välissä hieman siipiäni :)

   Poista
  6. Ite tein muutaman vuoden töitä lukion jälkeen ja voin kertoo, että on vähän helpompi elää kun on rahaa säästössä, eikä tarvii koko ajan ahdistella, että riittääkö opintotuki vai pitääkö syödä kaurapuuroo kuukausi. Eikä tarvii muuten opintolainaakaan ottaa kun on säästöjä. Sit on kiva valmistua ilman velkaa! Siinäpä muutama syy lisää pitää välivuosi.

   Poista
  7. Pakko myös vastata tähän välivuosiasiaan. Joillekin on myös tapahtunut lukion aikana asioita, jotka vaativat käsittelyä. Oma isäni kuoli ollessani lukion ykkösellä, ja pidän välivuoden, jotta saan vihdoin käsiteltyä asiaa rauhassa, ilman stressiä.

   Poista
 34. Hieno juttu että pääsit noinkin lyhyellä lukuajalla sentään johonkin kauppakorkeaan sisälle, hatun nosto!!
  Opiskella voit kumminkin vaikka loppuelämän jos siltä tuntuu, mutta oletvasta valmistunut lukiosta niin välivuosi ja lähtö Saksaan tulisi kyllä mielestäni enemmän kuin parempaan saumaan tässä kohtaa elämääsi

  VastaaPoista
 35. En ymmärrä ihmisiä jotka hakevat kouluun ja sitten päästessään sisään lykkäävät opintojaan. Varasijoilla on varmasti ihmisiä jotka mielellään aloittaisivat opiskelun heti tänä syksynä. Ei se tietenkään sun suoritustasi huononna, mutta silti. Miksi ihmeessä laitoit sen Vaasan sinne jos et kerran sinne halua? Viet joltain oikeasti sinne haluavalta paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa. Tuntuu todella epäreilulta, kun itseltäni jäi pisteen päähän opiskelupaikka ja toiset, jotka sen saa eivät mene opiskelemaan, koska kaupunki ei miellytä.

   Poista
  2. Haluan todellakin Vaasaan, jos ja kun en pääse muualle. Siksihän otan paikankin vastaan :) Vaasaan vaan satun haluamaan vähiten, jos vertaa Turkuun ja Helsinkiin, koska se on niin paljon kauempana kaikesta, mitä minulla täällä on.

   Poista
 36. Onnea kouluapaikasta!:) Itselläni on juuri päinvastainen tilanne, jäin 2 pisteen päähän rovaniemien oikiksesta ja en misäään nimessä olisi halunnut välivuotta! Noh tässä sitä ollaan miettimässä että mitähän sitä koko syksyn tekisi..:D Mutta mun mielestä sun pitäs ehottomasti ainaki ottaa toi Vaasan paikka vastaan, koska ikinä ei voi tietää millaiset rajat ovat ensivuonna kouluihin ja hakea ensi vuonna uudestaan Aaltoon, jos V pääsee nyt oikikseen. Mutta jos V ei pääse, niin V:nkin voisi olla hieman Helsinkiä helpompi päästä Vaasan oikikseen (helsingin toinen yksikkö) ja silloin sinullakin olisi jo paikka siellä. Eli siis minä ainaki ymmärrän hyvin tuon että et haluaisi asua erossa poikaystävästäsi niin montaa vuotta, niin varmasti olisi ihan järkevää päättää tosta opiskelupaikka asiasta kun V on saanut tulokset ja sen mukaan sit mennä!:) Jos hän pääsee niin sinäkin haet uudestaan Aaltoon ja jos taas ei, niin voitte yhdessä miettiä Vaasaa reaalisena vaihtoehtona! Sitten jos ensivuonnakaan ei tärppäisi, niin sitten pitää taas tehdä uuet pläänit;) tsemppiä! :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten inhottavaa! :( Toivottavasti kuitenkin välivuosi antaa sinulle mahtavia kokemuksia ja uutta puhtia ensi vuoden luku-urakkaan! Ja ihanaa, että ymmärrät :) Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 37. Vaasa on kaunis kaupunki ja mitä oon kavereilta kuullut niin yliopistokin siellä on laadukas :) Me eletään poikaystävän kanssa myös kaukosuhteessa,hän asuu Vaasassa ja itse Hämeenlinnassa ;) eli välimatkaa on se vähän päälle 350km mutta kyllä siitä selvitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän kaikesta selviä, jos vain on tahtoa! :)

   Poista
 38. Itse hain vain yhteen paikkaan, koska tarkoitukseni oli pitää välivuosi. Olin heittänyt koko koulusuunnitelmat roskiin kunnes sainkin kutsun valintakokeeseen. Menin sinne vähän pupu pöksyssä, mutta koulussa ollessani se iski minuun täysin: haluan kyseiselle alalle, haluan paikan täältä! No kuinkas kävikään; pisteestä jäi vajaaksi.. Ja nyt otan esiin saman pointin, mistä säkin sanoit: jos oisin kirjoittanut esim. yhdessä aineessa pari nroa enemmän enkä "ahminut" niin montaa kirjoitettavaa, olisin päässyt sisään..
  Epätoivo kalvasi mieltä ihan todenteolla mutta isäni sanoi mulle, että haet sinne väh. 2x ja älä tyydy vähempään, mitä unelmoit. Se tsemppasi, mutta aiheutti myös päänvaivaa, KOSKA mun täytyy keväällä kohdata mun inhokkiaineet ja mennä jälleen saliin istumaan moneksi tunniksi... Ehkä ensivuonna olen tyytyväinen suoritukseeni - ken tietää, joten hurjasti tsemppiä myös sinne :)!

  VastaaPoista
 39. mikski perheesi asuu ssaksassa mutta sä et :)? oon vasta uusi lukija joten en tiedä

  VastaaPoista
 40. Ehdottomasti mun mielestä lähdet nyt saksaan perheesi luo ja sitten ensi keväänä luet pääsykokeisiin uudestaan. Sinuna en lähtisi korottamaan yo- tuloksia, vaan hakisin helsinkiin ja mikäli paikka ei aukea sitten tyytyisin vaasaan! Tsemppiä, motivoit mua paljon!!(:

  VastaaPoista
 41. Itse pääsin lukion jälkeen toiselle puolelle Suomea opiskelemaan viimeiseen hakutoiveeseeni. Otin paikan, koska pääsin opiskelemaan unelmieni alaa. Muutto lännestä itään oli minulle todellinen hyppy tuntemattomaan. Viiteen vuoteen mahtui päiviä, jolloin olisin vain tahtonut olla kotiseudulla ja toisia päiviä, jolloin nautin elämästäni opiskelupaikkakunnallani. Ja viisi vuotta meni, enkä kadu mitään. Muutin takaisin länteen, koska tiesin kotini olevan täällä. Minun neuvoni Anni sinulle on, että kuuntele sydäntäsi ja päätöksen tehtyäsi unohda kaikki muut vaihtoehdot ja ota valitsemastasi tiestä kaikki irti. Joskus täytyy lähteä, jotta voisi palata takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, mitä elämän viisautta.. Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 42. Tässä taas huomaa kun on kasvatettu niin että on saanut kaiken haluamansa : DDD Sitten kun sitä ei saakaan niin sitten alkaakin valitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh.. :) Voi kuule, kun elää koko elämänsä perheessä, jossa on kahdeksan lasta, ei voi mitenkään saada kaikkea haluamaansa. Enkä tässä postauksessa kyllä valittanut sanallakaan, joten jospa lukaisisit postauksen uudestaan hieman positiivisemmalla asenteella! :) Tai sitten olet lukematta ja lopetat tyhmien kommenttien laittamisen.

   Poista
 43. Heippa anni:)
  Tiiän tai uskon tietäväni miltä susta tuntuu. Mä en ysin jälkeen päässyt mihinkään ja kävin kymppiluokan. Sit ku yhteishaun tulokset tuli, en vieläkään päässyt mihinkään minne uskoin ja toivoin pääseväni. Pettymyksen tunne oli aika kova. Lopulta pääsin varasijalta toiseen lukioon vaikka sekään ei ollut ihan toivomani mut sil hetkel tuntu lottovoitolta! Tiiän et tää on tavallaan eri asia koska nyt puhutaan eri paikkakunnista mut uskon tietäväni et miltä susta tuntuu. Sä mietit nyt et lähetkö saksaan. Maahan jossa sun perhe asuu ja jota et nää usein. Mä ite sain mahdollisuuden viime vuonna vaihtovuoteen, mutten lopulta lähteny ku tunsin olevani jo muutenki jäljessä kympin takia ja mietin siinä samalla sitä, et olin seurustellut puoli vuotta ja täysin rakastunut enkä halunnut menettää sitä kaikkea. Mun mielestä sun kannattais lähtee saksaan! Se on tosi hyvä vaihtoehto ja tapa viettää välivuotta, saat paljon kokemuksia ja aikaa viettää perheesi kanssa. Plus opit varmasti kielen nopeasti! Vaasa voi tuntuu nyt pettymykseltä ja kannattaa miettii just ku saatte tietää V:n tulokset et mitä teette koska ainaki mun mielestä 1,5 seurustelen haha kokemuksella on tärkeetä noin pitkän ajan seurustelun jäljee ajatella myös toista varsinki jos haluaa toisen kanssa olla vakavasti viel pitkään tai mahollisesti lopun elämää.
  Uskoisin tällä hetkellä, et mun isoveli vois samastuu sun fiiliksiin täl hetkellä tosi hyvin. Se halus lappeenrantaa kauppikseen ekana ja jäi 0,25 pinnaa vaille. Pääs joensuuhun mutta on pettyny. Ymmärän sen myös koska silläkin tosiaan täällä tyttöystävä,perhe,kaverit ja harrastus. Nää opiskeluasiat on aina vaikeita, mut uskon et sä löydät itelles oikeen vaihtoehdon ajan kuluessa:) sitä paitsi me ollaan vasta 19-vuotiaita, elämä edessä ja täs on aikaa tehä viel vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa :) Eihän tässä vielä mikään kiire mulla ole minnekään, kun useat mun ikäiset tai vanhemmat eivät ole vielä koskaan edes hakeneet yliopistoon tässä vaiheessa elämää.

   Poista
 44. Eivät ne rakkaat poistu sun elämästä vaikka olisit kuinka monen kilometrin päässä. Sen sijaan Vaasa on mahdollisuus kokea nyt. Voin myös oman kokemuksen kautta sanoa että irrottautuminen tutusta ja turvallisesta ja esim. yksin asuminen antaa ihan uutta perspektiiviä elämään. Tsemppiä päätösten tekoon! :)

  VastaaPoista
 45. En voi uskoa että valiat sitä ettet päässyt helsinkiin mutta pääsit kummiskin sille alalle mille halusit. Monet eivät pääse edes opiskelemaan, olisit nyy edes vähän kiitollinen siitä että pääsit edes jonnekkin opiskelemaan.
  Ja mitä seurusteluun tulee tiedän vaikka kuinka monta parisuhdetta missä asutaan kaukana mutta silti parisuhde on onnellinen ja hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerropa minulle, missä kohdassa olen valittanut asiasta? :) Totesin vain, että kyllähän se oli pienoinen pettymys, kun en yltänyt tavoitteisiini ja uskon, että jokainen joka on joskus tavoitellut jotakin, tietää mistä puhun.

   Poista
 46. Ala jo vastailemaan ;D kiinnostaa sun vastaukset näihin kommentteihin!

  VastaaPoista
 47. Jos paikka olisi auennut Aallosta, pitäisitkö välivuotta? Entä miten Nooran kävi? Pääsikö hän kouluun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mulla on koko ajan ollut takaraivossa ajatuksena pitää välivuosi ja tehdä hetki jotain ihan muuta kuin opiskella :) Noora pääsi myös sisään Vaasaan!

   Poista
 48. Aika monet pitää välivuoden ja suhtaudutte siihen, kuin Anni olisi ainoa niin tekevä. Entäs sitten sellaiset ihmiset, jotka menevät kouluun ja kuitenkin laiskottelevat siellä ja jättävät kesken? Se on ihan yhtälailla jonkun toisen oikeasti haluavan opiskelupaikka pois. Ja eikös sellaisen tilalle oteta joku muu, joka pitää välivuoden koska luokat täytetään aina tietyllä lukumäärällä? Eli Anni saisi vuoden päästä jatkaa ja silloin hänellä olisi paikka, mutta nyt joku muu aloittaisi "hänen paikallaan" koulun jo aikaisemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi tässä keskustelussa pitäisi tuoda esille noita laiskottelevia ja kesken jättäviä kun ei ole kyse siitä? Sehän menee täysin sivuun asiasta? Kyseessä on koulupaikoilla ja kaikella muullakin leikittelevä teini joka ei ymmärrä omia rajojaan (:

   Poista
  2. Hassua miten sä pystyt yhden blogin perusteella sanomaan, ettei Anni tuntisi omia rajojaan. Tai en tiedä, ehkä tunnet hänet muutenkin, mutta epäilen suuresti.

   Poista
  3. "koulupaikoilla ja kaikella muullakin leikittelevä teini, joka ei ymmärrä omia rajojaan", anteeksi mitä? :-D Ai että täältä löytyy taas negatiivista sakkia. Mitäpä, jos menisit lueskelemaan jotain muita blogeja, kun minun blogistani näyttää tulevan sinulle melko negatiivisia viboja? :) Sinun ei tarvitsisi ärsyyntyä ja minun ei tarvitsisi pahoittaa mieltäni idioottimaisista kommenteistasi. Kaikki voittaisivat :)

   Poista
  4. Ilmeisesti Anni luki niin paljon kuin pystyi ja jos ei nyt päässyt niin miksi pääsisi siis myöhemminkään?

   Poista
  5. Ano 13.27 ootkohan sä yhtään tietoinen siitä kuinka moni nimenomaan ei pääse yliopistoon sisälle ensimmäisellä yrityksellä? Lisäksi Annihan on maininnut, että lukuaika loppui kesken ja ensi vuonna sitä aikaakin olisi huomattavasti enemmän, kun ei tarvitsisi päntätä kirjoituksiin. Toi on ihan älytöntä ajatella, ettei pääse myöhemminkään, jos ei päässyt nytkään.

   Poista
 49. Itseltäni meni opiskelupaikka tämän vuoden pääsykokeissa sivu suun, vaikka kävin valmennuskurssin ja luin kahdeksaa tuntia päivässä. Siksi tuo sun asenteesi tuntuukin aika omituiselta/ylimieliseltä, koska itse ainakin hyppisin riemusta kun pääsisin edes jonnekin sisään- yliopistopaikan saaminen on iso asia. Voi kun nuokin paikat annettaisiin oikeasti innokkaille opiskelijoille, eikä sellaisille jotka ottavat paikan pitkin hampain vastaan..

  Realismi ja nöyryys mukaan, sinne mennään minne rahkeet riittää. Ja sulla ne ei nyt riittäneet Helsinkiin, joten olisit iloinen ja lähtisit opiskelemaan sinne Vaasaan. Miksi muuten edes hait sinne jos et sinne haluaisi niin kovasti edes?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella kiitollinen opiskelupaikastani Vaasassa, mutta tavoitteeni olivat vain hieman korkeammalla, joten tottakai se harmittaa, kun ei yllä tavoitteisiinsa. Hain Vaasaan, koska haluan opiskella tulevaisuudessa kauppatieteitä. Jos en pääse Helsinkiin tai Turkuun, lähden Vaasaan opiskelemaan :)

   Poista
 50. Se, että Anni pohtii blogissaan avoimesti elämänsä tähän asti luultavasti vaikeimpaa valintaa EI tee hänestä ylimielistä. Unelmien eteen on tehtävä töitä ja usein ne saavutetaan vasta kun on yritetty monta kertaa uudestaan vaikka on jouduttu pettymään. Kukaan ei ole oikeutettu sanomaan, että Anni ei saisi olla harmissaan/pettynyt. Eikä kyseessä mielestäni ollut minkäänlainen valitus, vaan nimenomaan pohdinta siitä miten pettymyksen jälkeen jatketaan.

  Joku sanoi, että tästä näkee sen miten "on totuttu saamaan aina haluamansa". Ei, näistä pohdinnoista näkee nimenomaan sen, että unelmien eteen ollaan nimenomaan valmiita tekemään töitä! Harva olisi edes yhden opiskelupaikan saatuaan jaksanut pohtia noin monia vaihtoehtoja sille, miten saisi sen ensisijaisesti haluamansa.

  Kommentoin nyt blogiisi ensikerran, koska haluan sanoa että olet aivan upea ja ihailtava tyttö ja saat varmasti kaiken mitä havittelet tolla asenteella! Itsekin paikka Aaltoon jäi saamatta ja olen todella pöyristynyt miten niin moni arvostelee sinua ja elämääsi, ihankuin sinusta haluttaidiin etsimällä etsiä huonoja asioita, koska elämäsi vaikuttaa blogin kautta niin kadehdittavalta.

  Pidä pää pystyssä ja muista että ne kovimmat arvostelijat ovat juuri niitä jotka rakastavat nähdä toisen epäonnistuvan. Se kertoo heistä, ei sinusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ainakin olisin ihan mielelläni nähnyt Annin pääsevän siihen kouluun mihin eniten halusi. Ainakin blogiinsa kirjottaman puolen perusteella teki sen eteen töitä, mutta mun mielestä opiskelujen tällainen lykkääminen ilman hyvää syytä (ja kyllä, se että ei vain huvita muuttaa vaasaan ei ole pätevä syy) on epäreilua niitä kohtaan jotka oikeasti tosissaan hakivat sinne kouluun. Miksi Anni laittoi vaasan siihen hakulomakkeeseensa kun vaihtoehtojakin oli? Miksi tavoitella jotain mitä ei halua?

   Poista
  2. Anonyymi, kun vain tietäisit kuinka monet lykkäävät opiskelupaikkojaan. En tosiaankaan ole ainoa, joka haluaa vähän nähdä ja kokea maailmaa ennen uusien opiskelujen aloittamista. Olen juuri saanut lukion käytyä, joten minulla ei ole mitään kiirettä saada heti uusia kirjoja kätösiini :)

   Haluan Vaasaan vähiten noista kolmesta vaihtoehdosta, joihin hain, mutta eniten kaikista lopuista vaihtoehdoista :)

   Poista
 51. Jos oikeesti haluat aaltoon, niin yritä ens vuonna uudestaan! Aika harva pääsee minne haluaa ensiyrittämällä. Ja ei sun tietenkään tarvitse tyytyä Vaasaan jos siltä tuntuu. Nyt nuoruutta elämään! Ens pääsykokeet menee jo paremmin, kun oot saanu jo käsitystä millasta siellä on ;) pidä upea välivuosi ja tsemppaa ens keväällä uudestaan. Kolme kertaa on ihan okei yrittää yhteen paikkaan, sit voit miettiä muita vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
 52. Moikka:) kirjotin itse ylioppilaaksi viimekeväänä ja mietin että pystynkö esim ensi keväänä korottaa yo tuloksia tai kirjoittaa ylimääräisen reaalin?:) olen itse vähän tietämätön ;-D

  VastaaPoista
 53. Niin säälittävää kuin se onkin, koulupaikka Aallossa ei tunnu enää kiinnostavan kuin kaltaisiasi status-pyrkyreitä. Oletkohan edes tietoinen ettet todennäköisesti (pisteistäsi päätellen) tulisi pääsemään Aallossa opiskelemaan muuta kuin markkinointia (=vessapaperiin verrattava tutkintotodistus) koska ne oikeat opiskelijat jotka nyt helposti pääsivät sisään 37-40/40 pistein nappaavat ne parhaat pääaineet parhailla keskiarvoilla sen kummemmin hikoilematta. Mikä sinua tässä Aallossa viehättää? Jos ajattelisit jotain sisäänpääsyn mahdollistamaa elitismipyrkyryyden värittämää blogihehkutustasi tai Facebook-päivitystäsi pidemmälle tajuaisit että eri kouluissa on eri mahdollisuudet erikoistua eri aineisiin. Todennäköisesti tulen näkemään tämän viestin tiimoilta massiivista minuun kohdistuvaa vihaa näiltä puolustajiltasi jotka näkevät vain kolikon toisen puolen tai kenties jopa aina niin korkeatasoisesta putkinäköisyydestä viestivän "vihaajat vihaa"-heiton.

  Toivon että jonain päivänä en näkisi enää yhtään enempää kaltaistasi elitismi-pyrkyriä Aallossa. Blogisi melko virheettömän tekstiasun perusteella voisin harkita palkkaavani sinut kyllä läpilukemaan tuotoksiani, sisällön puolesta paperisi vaitettavasti menisivät suoraan silppuriin, olisivat ne sitten Oulusta, Joensuusta tai Aallosta sillä todellisuudessa tämä on viimeinen asia jolla on painoarvoa työnhaussa.

  t. Aallon kylteri
  PS. : http://oi62.tinypic.com/6f39d5.jpg
  Koe oli helppo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niiiiin samaa mieltä! Tuntuu, että Aalto on oikeesti statuskoulu. Itse olisin päässyt Aaltoon, jos oisin halunnut, mutta tietoisesti hain muualle opiskelemaan. Ainoa syy, etten hakenut Aaltoon opiskelemaan oli juuri ihmiset, jotka siellä opiskelee/pyrkii opiskelemaan. Ihan kuin se olisi oikeasti se kaikista paras yliopisto. Olen onnellinen, että hain Turkuun opiskelemaan ja siellä jo pari vuotta opiskelleena en vaihtaisi ikinä Aaltoon. Todella naureuttavaa touhua taas. :D

   Poista
  2. Tämä :D ymmärrän että onhan se kiva tälle annille kun pääsisi laittamaan feisbuukkiin AALTO :DD voi vittu tätä elämää.

   t. Aalto

   Poista
  3. Täyttä asiaa tuo 23.39 kommentti!

   Poista
  4. Nojoo periaatteessa ymmärrän, mutta kyllähän se yliopiston sijaintikin vaikuttaa monille erittäin paljon.

   Poista
  5. Itselläni ei todellakaan ole kyse mistään statuksesta. En ole muutenkaan perehtynyt, millaisia ihmisiä Aallossa opiskelee/millaisia ihmisiä siellä oletetaan opiskelevan. Mulla ei siis ole minkäänlaisia ennakkoluuloja, ei positiivisia eikä negatiivisia. Tiedän vain sen, että Aalto olisi lähimpänä tämän hetkistä elämääni. Olen asunut koko pienen ikäni kiven heiton päässä Helsingistä, joten täällä on perheeni, poikaystäväni, ystäväni, harrastukseni ja sukulaiseni. Ja se, että haluan pysyä lähellä läheisiäni, nähdä kuinka esimerkiksi ihana veljentyttöni kasvaa, turvautua siskooni aina, kun siltä tuntuu ja asua yhdessä poikaystäväni kanssa ovat mielestäni erittäin hyvä syy hakea lähelle eli Aaltoon opiskelemaan.

   Poista
  6. 23:39 kommenttiin liittyen, Aallossa ainoastaan rahoituksen pääaineeseen on ollut läpi vuosien karsintaa, mitä tahansa muuta pääsee kyllä lukemaan keskiarvosta riippumatta :)

   T. Aallosta pian KTM:ksi valmistuva :-)

   Poista
  7. Anonyymi mun javeri pääsi aaltoon 34p parisen vuotta sitten ja se mihin pääsee erikoistumaan ei ole kiinni pääsykokeista vaan siitä miten kursseilla menestyy (: ja kyllä hän olisi päässyt mihin vain kovan kurssi keskiarvonsa vuoksi, mutta valitsi muun kuin rahiksen :)

   Poista
  8. niin totta tää eka kommentti..

   Poista
  9. Kuka on sanonut, että kyseessä olisi statuskysymys? Ei Anni ainakaan. Niin kuin hän itsekin jo tuossa kerkesi toteamaan niin kyse on nimenomaan koulupaikan sijainnista, etenkin jos hänen poikaystävänsäkin pääsisi nyt Helsinkiin. Ihme meininkiä.
   Ja mitä noihin vaihtoehtoihisi tulee, kannatan myös ehdottomasti välivuoden pitämistä niin kuin oletkin jo päättänyt, ja erityisesti Saksaan lähtöä. Ero poikaystävästä intin aikana ei tuntuisi todennäköisesti yhtään niin pahalta, kun Saksassa saisit vastaavasti sitten nähdä perhettäsi, josta joudut yleensä olemaan myös paljon erossa. Lisäksi nyt jos koskaan on tuohon ulkomailla asumiseen mahdollisuus, kuten monet muutkin ovat tässä todenneet. Itse olen myös pitänyt välivuoden, en tosin mitään kovin tajunnanräjäyttävää tehnyt sen aikana mutta tarvitsin sen todellakin omien ajatuksieni selkeyttämiseen. Ja lisäksi olin viime vuonna samantapaisessa tilanteessa, kun pääsin Helsingin sijaan Tampereelle, jossa opiskelin yhden vuoden (ihan mahtava kaupunki kyllä sekin!). Nyt aloitan Helsingissä kun pääsin sinne toisella hakukerralla sisään. Samanlaiset syyt minuakin ajoivat Helsinkiin hakemaan, joten ymmärrän fiiliksiäsi hyvin. Tsemppiä!

   Poista
  10. Vaasasta käsin et varmaan pysty seuraamaan veljentyttösi kasvua... Tekstistäsi ja kaikista vastauksistasi paistaa kyllä niin selvästi se, ettet ole valmis itsenäistymään. Ehkä kannattaa vielä viettää ne pari vuotta siellä jossain perheen helmoissa ja sitten herätä todellisuuteen jossa kaikki ei mene aina niinkuin itse haluaa ja joskus joutuu kauemmas läheisistä.

   Poista
  11. Osaan kuvitella mikä nokka kiinni kirjassa 24/7 rillit päässä tyyppi siellä pää sauhuten kirjoitti tuon kommentin, haha :D En lue edes koko blogia, löysin sattumalta tämän eräästä toisesta blogista joten annin pikku faniksikaan ei voi laskea ;)

   Poista
  12. Anonyymi voisi miettiä millaisen kuvan itse antaa Aallon kyltereistä :) Hauskaa.

   Poista
 54. Moikka Anni! Onnittelut opiskelupaikasta. Olen sinua muutamaa vuotta vanhempi ja itsekin miettinyt samoja asioita muutama vuosi sitten. Jos sinua yhtään kiinnostaa lähteä Saksaan niin kannustan ja tsemppaan sinua siinä kovasti!:) Sinulla on siihen ainutlaatuinen tilaisuus ja vielä kun poikaystäväsi on intissä niin ajoitus ei voisi olla parempi. Toteuta unelmasi ja vietä ainutlaatuinen välivuosi! Ensi keväänä voit hakea taas haaveilemaasi kouluun mutta silti Vaasa on varmana paikkana taustalla jos ovet Aaltoon eivät aukene. Uskon kuitenkin, että ensi vuosi on sinun vuotesi, kaikin puolin!:) ihanaa kesää sinulle Anni ja rohkeutta isoihin päätöksiin<3

  VastaaPoista
 55. En ehdi nyt ennen työvuoron alkua lukea aiempia kommentteja, joten pahoittelut jos moni on vinkannut samasta asiasta!

  Eli mikäli et päädy lähtemään Saksaan, se voisi olla hyvä vaihtoehto, että ilmoittaudut tosiaan poissaolevaksi Vaasaan ja suoritat täällä pk-seudulla Avoimessa yliopistossa kauppatieteen peruskursseja. Nämä saa suoraan hyväksiluettua sitten Aallossa. Oon ite Aallon kauppiksessa, ja meillä todella moni oli tehnyt niin kun paikka ekalla yrityksellä ei ollut auennut. He pääsivät sitten suoraan suorittamaan kakkosvuoden kursseja haluamastaan pääaineesta. Tosin jos haluat lukemaan rahoitusta, niin sitten tämä ei välttämättä onnistu, mutta kaikissa muissa pääainevaihtoehdoissa toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen itsekin kuullut paljon noita tarinoita, jotka ovat tainneet toimia monilla todella hyvin :) Itselläni vain toi Saksaan lähtö houkuttelisi kovasti, joten avoin yliopisto ei siinä mielessä toimisi kohdallani välttämättä..

   Poista
 56. Mä en voi käsittää teitä jotka asutte 'etelässä'. Vaasasta Helsinkiin pääsee lentäen 45minuutissa, ja yleensä on vielä halvempaa kuin junassa istuisi sen 6h.. Onhan Vaasa keskellä Suomea, joka kolkkaan menee suurinpitein se 6h. Mutta, täällä ihmiset ovat kuin suurta perhettä, niin koulussa kuin työssäkin (tietenkin poikkeuksia on)! Itse täältä olen kotosin, vuoden asuin zürichissa, enkä vieläkään haluaisi muuttaa täältä meren ja auringon kaupungista pois. Töitäkin löytyy, jos niitä on valmis tekemään. Esim ravintola-alalle kaivataan nyt reippaita tarjoilijoita!
  Tottakai itsekin lähtisin varmaan Saksaan perheeni luokse, mutta kyllä Vaasaan tulisin opiskelemaan. Maitojunalla pääsee myös sitten tarpeen tullen kotia. Vielä yks juttu, asuntojen hinnat! Asuin Vaasan kesnustan reunalla, vuokraani kuului netti, sähkö ja vesi. Vuokra oli 280€. Asunto 3 tytön solukämppä, neliöitä 90! Myös yksiöitä saa 300-400€urolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä juttu piileekin juuri tuossa, minkä itsekin totesit: "enkä vieläkään haluaisi muuttaa täältä meren ja auringon kaupungista pois". Se kotiseutu on aina tuttu ja turvallinen, ja sinne on rakentanut koko elämänsä.. Mutta pitää toden teolla harkita kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja! :)

   Poista
 57. Voisin kaikkien muiden tavoin tulla antamaan oman osani neuvoista :D Tälleen 25-vuoden "syvällä kokemuksella" (kröhöm :D) ensimmäinen ja tärkein neuvoni ois,sulla ei oo kiire MIHINKÄÄN ja toinen,aina voi muuttaa suuntaa! Sen ku oisin ite ton ikäsenä uskonu ja ymmärtäny.Valmistuin reilu pari vuotta sitten(alalta,joka ei loppujen lopuks ollu niin mulle ku oisin toivonu) ja jo nyt on fiilis että mitäs sitten. En lähteny toiseen kaupunkiin poikaystävän takia,en kadu,mutta en usko,että sillä ois ollu suhteeseen vaikutusta vaikka olisin lähtenykki.Jos on tarkoitettu kestämään ni se kestää :)

  Sanoisin,että todellakin lähet Saksaan!Koska harvoille tulee tollasta mahdollisuutta.Ite oisin välivuotena halunnut ulkomaille,mutta ilman mitään kontakteja se tuntu melko vaivalloiselta :( Sun tilanne on enemmän ku ihanteellinen :) Ja sit opiskelupaikasta,en lähtis korottaa yo-tuloksia.Joko menisin suoraan Vaasaan,tosi moni on opiskellut ekan vuoden jossain muualla ja hakenut keväällä eri kouluun,samaa tai eri ainetta.Tai sitten hakisin,jos oikeasti Helsinkiin haluat nyt keväällä sinne ja pitäisin Vaasa paikan varalla,mikäli sellanen on mahdollista(en oo tutustunu uusiin sääntöihi sen enempää). En kyllä usko,että Vaasa huono vaihtoehto olis,tuo niin hirveesti kokemuksia ja uusia ihmisiä :) Tai sitten haet Turkuun keväällä,ei oo niin kaukana ja todennäkösesti pääsisit paremmin sisälle ku aaltoon,vaihtoehto sekin.

  Mut mikä tärkeintä,kaikki selvii aina! Voi olla,että kauppakorkea ei ookkaa sua varten ja huomaat kaksvitosena lukenees aivan eri ammatin ;) Itsestäni nimittäin tuntuu,että oon nyt ihan eri ihminen ku 18-vuotiaana,ja tekisin täysin eri ratkasut ku sillon :D mutta niin se kokemus opettaa ja muuttaa ihmistä,ja hyvä niin! :) Tsemppiä valintoihin Anni ja hyvää kesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistäsi! Kaikki apu tulee tarpeeseen :)

   Poista
 58. Minä lähtisin opiskelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä lähtisin Saksaan.

   Poista
  2. Minä tekisin mieluusti molemmat! :)

   Poista
 59. Apua miten vaikeita päätöksii me tän ikäset joudutaan oikeesti elämässä tehä lukion loputtua..
  Ite en siis ole vielä lukiosta valmistunut, sillä oon nyt vaihtovuoden takia vuoden jäljessä omasta ikäluokasta, mutta on se kauheeta kun kaikki kaverit lähtee kukin minnekkin päin Suomea opiskelemaan ja mä oon vielä täällä LUKIOSSA! :DD Toisaalta mulla on jo unelmien koulupaikka mielessä ja tiiän mitä tavottelen ja siks yo-kirjotuksiin motivaatio on tosi hyvä ja oon valmis tekemään ihan hirveesti töitä koulupaikan eteen (vaikka sitä en varmaan ekalla kerralla saa, koska tosi harva abi pääsee opiskelemaan psykologiaa, kun ne paikat menee niile jotka on jo opiskellut avoimessa ja joilla on muutenkin etulyöntiasema kun lukuaikaa on enemmän kun ei ole ylppäreitä, mutta aina voi kokeilla ;) )

  Mutta siis sulle neuvoksi omasta kokemuksesta halusin tulla sanomaan että toi puol vuotta/vuosi minkä saksassa tulisit mahdollisesti viettämään olis varmasti tosi kiva kokemus ja uskon, ettei se vaikuta sun ja poikaystäväs väleihin varmaan sen kummemin kun hänkin on intissä. Ite oon seurustellut kolme vuotta ja 6kk siitä ajasta olin Jenkeissä ilman, että nähtiin kertaakaan (!) mutta edelleen ollaan yhessä ja vaikka se puol vuotta erossa on tosi pitkä aika ja tuntuu ehkä ajoittain tosi vaikeelta, niin sitten kun näkee taas, niin tuntuu, ettei ikinä olis erossa ollutkaan :)Teillä on kuiteskin ehkä mahdollisuuksia nähä sinä aikana kun oot Saksassa..

  Kaikkee hyvää sulle ja teille ja tsemppiä mitä päätätkään tehä! :)

  (ps. Montako tuntia luit päivässä syksyn ylppäreihin? )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Luin ylppäreihin paljon paljon vähemmän kuin pääsykokeisiin. Joinakin päivinä saatoin maata rantsussa neljäkin tuntia lukemassa, mutta pääosin luin jotain 2-3 h päivässä, koska syksyllä oli kuitenkin kouluakin samalla.

   Poista
 60. Minä kävin korottamassa ylppäreiden arvosanoja ja sainkin niitä huimasti korotettua, kahdessa seuraavassa haussa paikkaa ei irronnut edes pääsykokeisiin vaikka ennen korotuksia olin jo saman alan pääsykokeissa käynyt :/ että nyt koen aivan turhaksi sen työn mitä tein korotuksia kohtaan!

  Tsemppiä päätöksiin:)

  VastaaPoista
 61. Hei! Suosittelen, että panostat vain ensivuoden pääsykokeisiin, etkä yritä korottaa yo arvosanoja. Yo-lukeminen on pois pääsykoelukemisesta, mikä on kuitenkin tärkempi! Tsemppiä:)

  VastaaPoista
 62. ensin välivuosi saksassa ja sen jälkeen opiskelemaan vaasaan. itse tekisin näin, niin kyllästynyt kun asunut koko ikäni samalla paikkakunnalla. :D ei se perhe mihinkään katoa, ja ainakin on aina mukavampi nähdä, kun se ei ole mahdollista joka päivä. muista, että vaasassa sulla olis muutakin kuin pelkkä opiskelu! itse ottaisin mahdollisuuden vastaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla vaan perhe on jo valmiiksi jotenkin niin hajallaan, kun osa asuu Saksassa, osa Helsingissä, osa Järvenpäässä ja osa Hollolassa, että jos mä vielä asuisin Vaasassa, niin johan olisi soppa keitettäväksi! :-D

   Poista
 63. Sä oot ihan vitun tyhmä. Arvostus sua kohtaan laski täysin sun kommentteja lukiessa täältä. Toivottavasti karma kostaa, et pääse mihinkään kouluun enään ikinä ja poikaystäväsi jättää jonka takia tänne jäät, jota et kuitenkaan edes viikkoisin pysty nähdä saatika edes aina viikonloppuisin! Siinäpähän sitten kadut. Ja mitä huomiohuoraamista kysellä täällä mielipiteitä kun heti parin tunnin päästä kommenteissa tiedät miten toimit. :D ! Huh huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä vittua mä just luin? :D Millainen ihminen oikeen toivomalla toivoo toiselle ihmiselle kaikkea pahaa? Ilmeisesti sä olet sitten kaikinpuolin täydellinen ihminen, kun sulla on tolla tavalla varaa arvostella muita. Onnea vaan elämällesi. Toivottavasti lopetat Annin blogin lukemisen niin me muut säästytään jatkossa sun idioottimaisilta kommenteilta.

   Hyvin oot myös lukenut postauksen, sillä Annillahan on koulupaikka, jonka hän aikoo ottaa vastaan :D Eli mitä helvettiä toi "et pääse mihinkään kouluun enään ikinä" oikein tarkoittaa? :D Niin ja se on enää, ei enään. Tosin toi koko virke on aivan päin helvettiä kirjoitettu, että ei sen puoleen :D

   Poista
  2. XDDD toivon niin samaa kuin eka anonyymi.

   Poista
  3. Anonyymit 12.37 ja 19.23 - Minua hävettää puolestanne. Kuinka ala-arvoinen kommentti kokonaisuudessaan. Kommenttinne kertovat hyvin paljon siitä, millaisia ihmisiä olette. Toivottavasti pysytte poissa blogistani. Häpeäisin myöntää, että blogiani lukee noin inhottavat ihmiset.

   Poista
  4. Ehkä se karma kostaa sitten ano sullekin, kun noin hanakasti toivot kaikkea pahaa muille ihmisille :)

   Poista
  5. Siis oikeesti anot 12.37 ja 19.23. Kukaan ei pakota teitä lukemaan Annin blogia ja kommenttienne tasosta olis toivottavaakin että ette kävis täällä. Minkälainen ihminen toivoo toiselle jotain pahaa - pahansuopa ja kateellinen ihminen. Sitä te olette.

   Poista
  6. En oo kateellinen mutta pahansuopa sitten ilmeisesti? t. 19.23

   Poista
 64. ei nyt liity postaukseen, mutta etkö mennytkään ruisrockiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ei pitänyt mennä, koska suunnitelmiin tuli muutos, mutta saatiin sitten ilmaisliput, joten lähdettiin "äkkilähdöllä" ;-D

   Poista
 65. Moi! Jos haet Saksaan yliopistoon sun pitää käännättää todistus virallisella kääntäjällä ja tehä kielitesti! Ja hakuaika päättyy suurimmassa osassa yliopistoja 15.7. Eli kannattaa kiirehtiä jos vielä täällä aiot hakea! Suosittelen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ollaan asiasta tietoisia ja todistuksetkin ovat parhaillaan kääntäjällä :) Kiitos kuitenkin huolenpidosta, koska kommentti olisi tullut todella tarpeeseen, jos ei oltais tiedetty! :)

   Poista
 66. Ihan mahtavaa että puhuit tästä avoimesti! Pettymykset kuuluu elämään, ja on hienoa huomata, että sinulla on itsevarmuutta myöntää että nyt ei ehkä mennyt niinkuin olisit halunnut. Totuus on, että kaikki pelkäävät epäonnistumista, mutta elämässä parhaiten pärjäävät ne, jotka eivät anna pettymysten nujertaa vaan oppivat niistä ja porheltavat eteenpäin! Itse olin kanssasi samassa tilanteessa 5 vuotta sitten! Lähdin sitten b- vaihtoehdon perään. Pettymyksen sijaan keskityin eteenpäin jatkamiseen, ja se on vienyt pitkälle! :) Mitkä ihanat ihmiset, elämäntapahtumat ja työmahdollisuudet olisinkaan missannut, jos olisin valinnut toisin! Muutto toiselle paikkakunnalle tuntui aluksi vaikealta, mutta se kasvatti minua ihmisenä ja pakotti aikuistumaan. Jos Vaasa tuntuisikin sitten väärältä valinnalta, voisi sen aina keskeyttää. Turha käyttää aikaa lukemalla uudelleen pääsykokeisiin ja ylppäreihin kun voit käyttää ajan tekemällä jo osan opinnoistasi! Onnea kuitenkin mitä tahansa päätätkin!

  Terveisin,

  Kauppatieteiden maisteri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva kommentti sinä Kauppatieteiden maisteri, ja mahtavat onnittelut Anni sinulle, harva pääsee ensiyrittämällä yhtään minnekään, voit olla ylpeä itsestäsi !

   Poista
 67. Tosi vaikee tilanne :( ite ehkä kallistuisin 1vaihtoehdon puoleen ainakin, jos saisit Saksasta opistelupaikan, ja samalla pääsisit moikkaamaan sun perhettä ja muutenkin, jos se on ollu sun haaveena niin kannattaa tarttua tilaisuuteen! :) mutta tsemppiä päätöksessä ja muista, että teet niin mitä itse haluut ja mikä tuntuu susta parhaimmalta :) <3

  VastaaPoista
 68. Itse pidin välivuoden lukion jälkeen, vaikka pääsinkin haluamaani kouluun. Olin juuri opiskellut 12 vuotta yhteen menoon, joten halusin pitää yhden vuoden taukoa ja tehdä töitä sekä matkustella. Koulupaikka odotti sitten valmiina ja tunsin aivan uudenlaista tarmoa aloittaa jälleen opiskelut kun olin kerännyt uusia kokemuksia, kypsyneempiä ajatuksia ja hieman säästöjäkin tulevalle opiskeluelämälle. Suosittelen välivuotta sinullekin, kun sinulla on mahdollisuus tehdä töitä ja matkustella. Eri asia olisi, jos välivuosi merkitsisi sinulle laiskottelua kuten jotkut ylempänä mainitsivat. Kysehän ei todellakaan ole siitä, minkä varmasti kaikki oikeasti älyävät, haluavat vain provosoida. Ensi keväänä sitten yrität uudestaan haluamaasi kouluun!

  VastaaPoista
 69. Musta paras vaihtoehto on saksa! Siinä saat tohteuttaa unelmaasi asua ulkomailla ja olla läheistesi kanssa! Ja jos joka tapauksessa olet pitämässä välivuoden, niin itse ainakin olisin mielummin uusissa maisemissa ja eri maassa! Sehän olisi uskomaton kokemus ja jos poikaystäväsikin menee inttiin niin olisitte tapauksessa erossa, joten miksi et ottaisi siitä jotain "hyötyä" myös itselle? Ja jos vaasa ei miellytä niin tottakai voit yrittää uudelleen aaltoon tai turkuun, mutta jos paikka ei kummastakaan aukea vieläkään, niin pääsethän sentään jonnekkin opiskelemaan! Se on jo hieno asia ja siitä kannattaa olla ylpeä! Ymmärrän että sijainti on huono, mutta jossain se tutkinto on pakko suorittaa kuitenkin, ja kyllä vaasasta varmasti saat uusia kavereita ja kokemuksia! Ja eihän sinua inne vangita! Opintojen jälkeen voit muuttaa sieltä pois ja katsoa minne elämä seuraavaksi vie!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tai hakea vuoden jälkeen sisäistä siirtoa! Jos poikaystäväsi pääsee kouluun Helsinkiin ja sinä et, vaan lähdet ensi vuonna opiskelemaan Vaasaan, mahdollisesti asuisitte eri paikkakunnilla vain vuoden :)

   Poista
 70. Ihme paskasakkia täällä aina väliin kommentoi... Ei näköjään koulutuskaan tuo sydämen sivistystä. Sitä joko on tai se puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se antaa sinulle oikeuden haukkua heitä paskasakiksi? Et ole sinäkään siis sitä kummempi ;)

   Poista
 71. Mua niiiin ärsyttää ihmiset jotka hakee kouluun kaupunkiin, jonne ei oikeasti edes halua!!! Jollekkin ihmiselle tässä tapauksessa tuo vaasa oli 1 vaihtoehto, ja joku todella haluaa juuri sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue postaus. Anni sanoi ottavansa paikan vastaan ja mahdollisesti vielä jopa aloittavansa opinnot Vaasassa. Lisäksi se ei ole Annin vika, jos joku sai häntä huonommat pisteet eikä sen vuoksi koulupaikka auennut sieltä Vaasasta.

   Poista
  2. Mua niiiin ärsyttää ihmiset jotka kommentoivat just noin. Luulenpa että kaikki jotka hakivat opiskelemaan täyttivät sinne ne kolme vaihtoehtoa ja se kolmas nyt sattuu olemaan se mihin halusi niistä kouluista vähiten. Se ei tarkoita etteikö sinne haluaisi ollenkaan, mutta tottakai enemmän haluaa sinne 1. vaihtoehtoon. Typerää ihmisiltä haukkua täällä Annia hänen valintojensa takia. Ne kun nimenomaan ovat HÄNEN valintojansa. Varmasti monet jotka olisivat hänen tilanteessan pohtisivat samoja asioita mutta ero on siinä että Anni on päättänyt pohtia niitä täällä julkisesti. Ja tämä että hän haluaa vielä yrittää päästä Aatoon tai Turkuun opiskelemaan ei todellakaan mielestäni osoita että Anni olisi tottunut saamaan kaiken haluamansa kultalautasella ojennettuna, vaan enemmänkin sitä että Anni on tottunut tekemään töitä haluamansa eteen. Luuletteko että esim tiedemiehetkään vaan luovuttavat jos ei onnistu heti? Ei todellakaan. Jos jotain haluaa todella paljon sen eteen on pakko tehdä töitä, eikä todellakaan voi luovuttaa vaikka eteen tulisi vastoinkäymisiä. Jos Anni olisi lellipentu joka olisi tottunut saamaan kaiken sormia napsauttamalla, hän ei tällä hetkellä luultavastikkaan miettisi kaikkia mahdollisia keinoja miten saavuttaa unelmansa. Ja jos ei Aalto aukea, niin kyllä varmasti Vaasakin on hyvä paikka. Kunhan vain tekee niin kuin itselle on parasta. Jollekkin toiselle täydellinen vaihtoehto voi olla jollekkin toiselle juurikin se huonoin.

   Poista
  3. Valitettavasti se koulupaikka ei aukea tahdolla vaan taidolla ja osaamisella. Joku varmaan joo haluaa ensisijaisesti sinne Vaasaan, mutta eipä se Annin vika ole, jos ei ole koe mennyt nappiin ja pisteet riitä sinne pääsemiseen. Anni on paikkansa siellä ansainnut.

   Poista
 72. Heii! Mitä arvosanoja sait ylppäreistä? :) Ihanaa kesää!! <3

  VastaaPoista
 73. Haha mä näin unta tästä jutusta, ja kirjotit postauksen jossa päätit mennä saksaan ja otit sen vaasan paikan vastaa ja päätit mennä sinne ens vuonna :D enneuni?

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!