28. syyskuuta 2014

Kysymyspostaus part. 2

Osa teistä muisti vielä, että minulta jäi kokonaan julkaisematta viime keväänä pystyyn laittamani kysymyspostauksen toinen osa, joten täältä pesee!

Lempi kosmetiikkamerkkisi? - Aika paha, koska en käytä mitään yhtä ja tiettyä merkkiä vaan melkein kaikki kosmetiikkatuotteeni ovat eri merkeiltä sellaisia, jotka olen todennut parhaimmiksi minulle. KIKO:sta tykkään kuitenkin kovasti hinta-laatusuhteen vuoksi etenkin luomivärien, kynsilakkojen ja huulipunien suhteen. Lumene taas tuntuu "tutulta ja turvalliselta" ja tykkään erityisesti Lumenen mineraalipuuterista sekä kulmakynästä. L'Oréalilta taas Telescopic-ripsiväri on ollut suosikkinani jo useamman vuoden!

Kiinnostavin Instagram-käyttäjä jota seuraat? - Kaikista eniten tykkään seurata Instagramissa ystäviäni, koska minusta on kiva tietää reaaliajassa kuka mitäkin puuhailee. Tämän lisäksi seuraan mm. muutamia fitness-urheilijoita, julkkiksia, muodikkaita ihmisiä, terveellistä elämäntavoista postailevia ihmisiä, kauniita naisia ja komeita miehiä, joista on vaikea nostaa vain yhtä jalustalle.


Oletko koskaan värjännyt hiuksiasi? - En ole koskaan laittanut koko päähäni väriä, mutta olen raidoittanut hiuksiani monesti.


Kuinka kauan olet ollut yhdessä poikaystäväsi kanssa? - Syyskuun 1. päivä meillä tuli täyteen 4,5 vuotta.


Mitä normaali päiväsi pitää sisällään? - Normaaliin päivääni kuuluu tällä hetkellä hyvä ja täyttävä aamiainen, (liian) paljon kännykällä netissä surffailua, blogin parissa hääräilyä, saksan kielen opiskelua, kuntosalitreeni, suihku, yhteydenpitoa läheisiini, lenkkeilyä ja erilaisten asioiden hoitamista ajankohdasta riippuen.

Mikä on sinun oikea hiusten väri? - Maantien vaalea.


Kuinka usein värjäät hiuksia? - Talvisin minulla on ollut tapana raidottaa hiuksiani ehkä kerran tai kaksi, mutta kesäisin niille ei ole tarvinnut tehdä mitään, koska aurinko on ylläpitänyt vaaleita raitojani.


Mikä on sinun ehdoton makea herkku? - Jäätelö, suklaa ja tuoreet hedelmät ja marjat!

Kuinka usein käytät alkoholia? - Käytän alkoholia vaihtelevasti. Toisinaan tulee käytettyä useammin, jos on paljon alkoholia "vaativia" tilanteita, kuten esimerkiksi kesäisin, mutta joskus saattaa mennä kuukausikin ilman ollenkaan alkoholia.


Juotko koskaan alkoholia humalahakuisesti? Juon oikeastaan pelkästään humalahakuisesti, haha :-D Kuulostaa lapselliselta, mutta mä en ole koskaan ollut sellainen alkoholin nautiskelija, joka tissuttelisi lasin tai kaksi ihan muuten vain esimerkiksi koti-iltana. Ihan silloin tällöin vain tulee otettua ravintolassa lasillinen ruoan kanssa tai lähdettyä kavereiden kanssa niille kuuluisille "yksille".


large-56

Mitä asioita arvostat toisissa ihmisissä? Mitä väheksyt? - Arvostan toisten huomioon ottamista, rehellisyyttä ja aitoutta. Väheksyn puolestaan näiden asioiden vastakohtia, kuten pelkästään oman edun tavoittelua (keinoja kaihtamatta), valehtelemista sekä teennäisyyttä.large-50

Mikä on tärkeää elämässä? - Rakastaa ja tulla rakastetuksi, nähdä ja kokea maailmaa sekä elää sellaista elämää, josta nauttii ja johon on itse tyytyväinen.large-49

Voisitko koskaan leikata hiuksia lyhyeksi? - Ehkä joskus vanhana, jos hiukset menevät niin heikoiksi ja hauraiksi, ettei pitkien hiuksien ylläpito ole mahdollista.


Voisitko koskaan värjätä hiuksia tummiksi? - Nyt en, mutta never say never! Tosin jotain tummempaa sävyä esimerkiksi raitoina voisin ihan hyvin harkita tälläkin hetkellä.


Lempivaatteesi? - Tällä hetkellä olen tykästynyt aika kovasti maksimekkoihin/-hameisiin ja croptoppeihin korkeavyötäröisten alaosien kaverina. Mutta minun alltimefavoritti on varmaankin nahkatakki! Tykkään myös hurjasti siitä punaisesta mekostani, joka minulla oli läksiäisissä päälläni. Harmi vain, ettei sille sopivia juhlallisuuksia ole ihan joka viikonloppu, haha ;-Dlarge-19

Kuinka usein kuorit ihoasi? - Ostin heti Saksaan muutettuani uudet meikinpuhdistus välineet ja samalla ostin myös hellävaraisen kuorinta aineen, jota olen käyttänyt nyt muutaman viikon ajan aina jokatoinen päivä.


Jos saisit valita minkä tahansa opiskelupaikan missä tahansa, minkä ottaisit? Entä työn? - Opiskelupaikan valitsisin varmaankin Aalto yliopistosta kauppatieteiden linjalta, joka oli ensimmäinen hakukohteeni viime keväänä tai sitten jostain huippuyliopistosta ulkomailta, esimerkiksi Saksasta tai Yhdysvalloista. Työpaikan valitsisin kansainvälisestä yrityksestä, jonka toimisi minua kiinnostavalla alalla ja jossa pääsisin jatkuvasti kehittämään ja haastamaan itseäni sekä tutustumaan uusiin ihmisiin ja työskentelemään ihmisten parissa.

Mitä uskonto sulle merkitsee? - Uskonto on ollut aina osa elämääni.


large-38

Onko sulla paljon sellasia "jatkuvia" yhteistyökumppaneita, eli joilta saat esim. vaatteita säännöllisin väliajoin? - Ei montaakaan. Muutama hassu.

Suostuisitko kehumaan palkkiota vastaan blogissasi jotain tuotetta, josta et oikeasti itse pidä? - En.


Onko sinun ikinä tehnyt mieli leikata hiuksiasi radikaalisti lyhyemmiksi? - Ei.


Kuinka paljon sulla menee suunnilleen kosmetiikkaan rahaa kuukaudessa? - Riippuu täysin kuukaudesta. Esimerkiksi meikkien kanssa tuntuu, että ne tuppaavat loppumaan kaikki aina samaan aikaan, jolloin yhtenä kuukautena saattaa mennä paljonkin rahaa, kun joutuu ostaa paljon uusia meikkejä ja joskus taas ei mene lähes ollenkaan.


Olisko mahdollista, että tekisit videopostauksen? - En usko, että tulen tekemään sellaista tavallista "tässä minä höpöttelen niitä näitä" -videopostausta, mutta voi olla että nyt  kun sain tuon uuden järjestelmäkameran, jossa on videomahdollisuus, innostun tekemään jonkinlaisia videoita, joissa on joku pointtikin! Ensin pitää vain opetella käyttämään tuota videomahdollisuutta sekä videonkäsittelyhjelmia..

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? - Ulkonäöltäni pieni vaaleanpunainen possu, luonteeltani siisti ja järjestelmällinen kissa :-D

Mistä ruoasta et pidä, josta monet muut pitävät? - Olen aika kaikkiruokainen, mutta maksamakkara on jotain sellaista, mitä en voi sietää! Ja aika moni muu taitaa kuitenkin pitää siitä, vai? :-D


Mikä on mielestäsi paras jäätelömaku? - Sanoisinko, että lakritsi. Tosin esimerkiksi lämpiminä kesäpäivinä tekee usein mieli jotain raikasta esimerkiksi mansikkaa ja joskus taas makea suklaa himottaa ihan hulluna. Tykkään myös kovasti sellaisista pähkinäisistä suklaista.


Mikä on oudoin paikka, missä olet käyny vessassa? - Balilla perinteiset "reikä lattiassa" -vessat tuntuivat aika oudoilta, kun on tottunut suomalaiseen tyyliin :-D


Mikä on oudoin paikka, missä olet nukkunu? - Pienenä tuli nukuttua hieman kummallisemmissa paikoissa kuten lentokoneen lattialla, marjamättäällä sienimetsässä, leikkimökissä ja vaikka missä :-D


Kallein asia, mitä omistat? - Oma perhe ja kaikki lähimmäiseni, tietty! Rahallisesti varmaankin tietokoneeni.


Paras lahja ikinä? - Hmm.. V:ltä saadut Michael Korsin kello (valmistujaislahja) ja laukku (joululahja) on ollut aikamoisia lemppareita, myös siskoltani joululahjaksi saadut UGG:it ovat olleet kovassa käytössä ja äidiltä rippilahjaksi saatu vanha järjestelmäkamerani palveli minua hyvin lähes viiden vuoden ajan.


Millainen olisi täydellinen päivä? - Minun täydellinen päiväni: Saisin herätä pitkien yöunien jälkeen kullan vierestä suukkoihin ja halauksiin. Aamu alkaisi kevyellä juoksulenkillä ja kuntosalitreenillä ja jatkuisi perheen seurassa herkullisella brunssilla. Päivällä voisin käydä shoppailemassa ja kahvilla tapaamassa ystäviäni ja illalla syödä illallista viihtyisässä ravintolassa herkkudrinksujen kera. Illalla pujahtaisin saunan jälkeen raikkaisiin ja puhtaisiin lakanoihin.large-51

Osaatko heittää lätyn ympäri pannulla? - En ole koskaan kokeillut! Tuskinpa vain.Minkä takia sinulla asuu perhettä Saksassa? - Perheeni asuu täällä Saksassa sen takia, koska he halusivat muuttaa ulkomaille saadakseen uusia mahtavia kokemuksia elämäänsä. Isäpuoleni haki ja sai töitä Saksasta, joten muutto varmistui!

Pitäisikö kannabis laillistaa/nykyistä lainsäädäntöä jotenkin muuttaa? - En ole koskaan itse käyttänyt kannabista tai perehtynyt sen hyötyihin/haittoihin, joten en osaa ottaa asiaan kantaa.

Mikä on mielestäsi "sopiva" määrä juoda alkoholia niin että humaltuu? - Sehän on aivan henkilöstä kiinni. Toisilla on ns. parempi "viinapää" kuin toisilla. Yleisesti ottaen pienikokoiset humaltuvat pienemmistä määristä kuin suurikokoiset ihmiset. 


Mietitkö ikinä juodessasi, kuinka paljon vahinkoa se tekee sinulle varsinkin fyysisesti? - Tottakai sitä tulee mietittyä, millaista myrkkyä sitä elimistöönsä päästääkään.. Alkoholissa olevista kaloreista puhumattakaan!


Lainailetteko siskosi kanssa toistenne vaatteita salaa ja tuleeko teille koskaan riitaa esim vaatteiden lainailusta? - Pienenä kyllä, enää ei.

Suurimmat yhtäläisyydet ja eroavaisuudet siskosi kanssa? - Suurimmat yhtäläisyydet löytyvät varmaankin periaatteistamme sekä ajatusmaailmastamme, koska meidät on kasvatettu samalla tavalla. Eroavaisuudet löytyvät luonteistamme.


Onko tilanteita, joissa ikäeronne ilmenee siskosi kanssa? Esim. iällisiä näkemyseroja? - Eipä oikeastaan. Olemme mielestäni siskoni kanssa aika samalla aaltopituudella monessakin asiassa :-)


Minkä ikäisenä aloitit käymään salilla säännöllisesti? Kuinka kauan sinulla kesti saada näkyviä tuloksia ja millaisella treenillä? -  Taisin olla 17-vuotias. Olen harrastanut kilpaurheilua pienestä pitäen, joten on vaikea eritellä "näkyvät tulokset", kun minulla kuitenkin aina ollut jonkin verran sitä lihasmassaa. 

Onko sinulla jotain hyviä vinkkejä, miten kannattaisi opiskella englannin kieltä? - Pänttäämällä sanoja, lukemalla englannin kielisiä kirjoja, katsomalla elokuvia/sarjoja ilman tekstityksiä, kuuntelemalla paljon englantia ja vaikkapa etsiä uusi englanninkielinen ystävä, jonka kanssa pääset harjoittelemaan kieltä ihan käytännössäkin! :-D

Minkä ikäisenä muutit pois vanhempiesi luota? - Muutin omilleni 16-vuotiaana, kun äitini muutti perheineen Saksaan. Tosin nyt muutin takaisin vanhempieni siipien suojaan tänne Saksaan :-D

Onko sinulla ollut koskaan tilannetta, että rahat eivät riitä kaikkeen pakolliseen? - Nyt pitäisi hieman saada tarkennusta, mitkä kuuluvat "kaikkeen pakolliseen"? :-D Mutta jos nyt oletetaan, että siihen lukeutuu ruoka, asuminen ja vaikkapa hygieniatarvikkeet niin ei ole koskaan ollut tilannetta, etteivät rahat riittäisi.

Onko sinulla ollut koskaan riitaa vanhempiesi kanssa raha-asioista? - Ei nyt varsinaisesti riitaa, mutta toisinaan tuli "rajat vastaan" esimerkiksi cheerleadingin jatkamisen suhteen jouduttiin käydä aikoinaan neuvotteluja.

Kun lähdet opiskelemaan, muuttaako poikaystäväsi myös vai tuleeko teille etä-suhde? - Minulla on tällä hetkellä opiskelupaikka Vaasan kauppakorkeakoulussa, joten sinne olisi tarkoitus suunnata luultavasti ensi syksynä. Voi olla, että poikaystävänikin hakee ensi keväänä Vaasaan opiskelemaan.

Oletko ikinä mennyt Essin papereilla baariin? - Olen.

Miltä tuntuu, kun ihmiset kadehtivat sinua? - Kateus ajaa usein negatiivisiin ajatuksiin ja tekoihin, joten eihän se hyvältä tunnu.

Käytätkö pyöräillessäsi kypärää? Miksi tai miksi et? - En, vaikka haluaisin! Olen jo muutaman vuoden ajan kypsytellyt ajatusta aloittaa pyöräilykypärän käyttö uudelleen. En ymmärrä, miksi pyöräilykypärät ovat leimattu "noloiksi"!? Eihän siinä ole mitään noloa, jos haluaa suojella kallisarvoista henkeään? Ja jos me nuoret aikuiset pistäisimme rohkeasti ne "potat" päähämme, ottaisivat varmasti pienemmätkin polkijat meistä mallia! Jos tämä ajatus päässäni kypsyy vielä poimittavaksi hedelmäksi, pureudun aiheeseen ihan omassa postauksessa.

Tuutko iloiseksi, jos saat jonkun kivan kommentin jossa sua/sun blogia kehutaan? - Tottakai! Positiiviset kommentit ovat paras palkkio, jota te lukijat voitte bloggaajille antaa. Siksi rohkaisenkin teitä kaikkia aina silloin tällöin jättämään lempiblogeihinne positiivisia kommentteja. Ette uskokaan, kuinka paljon ne voivat piristää! :-)


large-37

Harmistutko koskaan kommenteista vai oletko sellaisella "toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos" -asenteella liikkeellä, vaikka saisit todella ilkeän kommentin? - Harmistun tietenkin. Paljon kommentteja pystyn suodattamaan ja katsomaan vain läpi sormieni, mutta liika on liikaa..large-55

Onko blogin kirjoittaminen vaikuttanut mitenkään sun itsetuntoon? - Joskus huomaan, esimerkiksi saatuani jonkin ilkeän kommentin ulkonäkööni liittyen, että alan kiinnittää asiaan itse huomiota ja toisinaan jopa hieman uskomaankin siihen.large-52

Hauatko lapsia, jos niin milloin ja kuinka monta olisi sinusta sopiva määrä? - Tottakai ja toivon hartaasti, että minulle joskus suodaan omia lapsia. Sopiva aika lasten saamiselle olisi varmaan sitten, kun olisin valmistunut opiskeluiltani ja mahdollisesti saanut vakituisen työpaikankin. Minusta 2 lasta olisi aika ihanne määrä.


large-42

Tuntuuko susta koskaan, ettet ehdi viettämään tarpeeksi paljon aikaa perheesi kanssa? - Tuntuu. Minulla on niin suuri perhe, että on lähes mahdotonta viettää tarpeeksi aikaa jokaisen kanssa. Vieläpä kun osa asuu Saksassa, osa pääkaupunkiseudulla ja osa Lahdessa..


Voisitko koskaan työskennellä terveysalalla, jos et niin miksi? - Voisin koskaan, muttei se kuitenkaan tunnu siltä "minun jutultani".


Tuleeko sinulle fb:ssä paljon kaveripyyntöjä tuntemattomilta ihmisiltä? - Jep.


Ketä kaikkia sinun perheeseesi kuuluu? Kerro jokaisesta heistä jotakin. - Voi apua. Minulla on niin suuri perhe, etten mitenkään jaksa alkaa kertoa jokaisesta jotakin, mutta perheeseeni kuuluu minun lisäkseni 3 pikkusiskoani, 2 pikkuveljeäni, isosiskoni ja hänen poikaystävänsä, isoveljeni sekä hänen vaimonsa ja tyttärensä, äitini ja isäpuoleni, isäni ja V.

Mitä mieltä äitisi on bloggaamisesta? - Äitini ymmärtää bloggaamisen päälle, kun kirjoittelee itsekin blogia.


Miten aloitit bloggaamisen? (miksi aloitit bloggaamisen, mistä kuulit siitä jne.) - Luulin muuttavani Saksaan sinä vuonna ja olin juuri aloittanut harrastamaan Elitessä kilpacheerleadingia, joten ajattelin että elämäntilanteeni saattaisi kiinnostaa ihmisiä. Myös se, että hyvä ystäväni oli juuri aloitellut bloggaamaan vaikutti varmasti asiaan, kun olin vierestä seurannut hänen ensimmäisiä blogiaskeleita.


Mikä oli ensimmäinen reaktiosi kun kuulit, että puolet perheestäsi muuttaa Saksaan? - Minä kuuluin aluksi tähän "puoleen", jonka piti Saksaan muuttaa, mutta sitten tuli hieman mutkia matkaan, eikä aika tuntunutkaan enää sopivalta. Eli muutto ei tullut mitenkään"järkytyksenä", kun siitä kuulin.

Uskotko muuttavasi asumaan ulkomaille tulevaisuudessa? - Tällä hetkellä asun parhaillaan ulkomailla perheeni luona, mutta uskon ja toivon, että tulen asumaan joskus vielä ulkomailla ihan omillanikin.

large-33

Mitkä ovat Järvenpään lukion parhaat ja huonoimmat puolet? - Parhaimmat puolet: aivan ihana, viihtyisä ja moderni koulurakennus sekä laaja kurssitarjotin. Huonoja puolia en oikein osaa eritellä. Ehkä se, että koulumme oli niin suuri, ettei ikäluokkien kesken synny sellaista kaikkia tavoittavaa yhteishenkeä. Olen todella tyytyväinen, että valitsin Järvenpään lukion aikoinaan oppilaitoksekseni.

Oletko koskaan menettänyt ketään läheistä? - En onneksi.

Paras lukemasi kirja? - Voi apua! En millään pysty sanomaan vain yhtä. Monet kirjat ovat niin eri tavalla hyviä. Jotkut ovat hyviä, koska ovat niin kepeitä ja saavat hyvälle tuulelle (esimerkiksi Cecelia Ahernin kirjat) ja toiset taas ovat raskaampaa luettavaa sekä tunteita ja ajatuksia herättäviä (esimerkiksi historialliset teokset sekä kaunokirjallisuuden klassikot).


Mikä on parasta itsessäsi? - Sanoisin että kunnianhimoni, joka potkii minua elämässäni eteenpäin kohti unelmiani. Mutta toisaalta elämä saattaisi tuntua toisinaan myös helpommalta, jos vähän joskus löysäisin nyörejä ja sallisin itselleni epäonnistumisen.


large-54

Milloin olet tuntenut itsesi riittämättömäksi? - Tunnen itseni riittämättömäksi niinä hetkinä, kun olisi monta asiaa hoidettavana, eikä aika tai effortit vaan millään riitä niiden hoitamiseen. Myös niinä hetkinä on tuntunut riittämättömältä, kun olen antanut kaikkeni ja tehnyt parhaani, muttei se ole riittänyt.

large-41

Jos saisit nyt 5000€, mitä tekisit? (summa pitäisi käyttää vain yhteen asiaan) - Aloittaisin luultavasti säästämään omaa asuntoa varten.

Jos sinun olisi pakko ottaa nyt jokin tatuointi, millaisen ottaisit? -  Varmaankin jonkun kauniin tekstin, joka olisi minulle merkityksekäs. Olen myös nähnyt muutamia kuvia teksteistä/sanoista, jotka on tatuoitu valkoisella musteella, ja ne näyttävät minusta aika hienoilta!

Paras puoli V:ssä, mikä tekee hänestä juuri hänet? - Kultainen sydän.

Jos sulla ei olisi nykyisiä upeita hiuksiasi, millaiset haluaisit? - Suklaanruskeat, vaaleilla raidoilla ja ehkä hieman luonnostaan laineilevat, ah! T. Kyllästynyt tähän piikkisuoraan viittaan..


Ja tää on paha: kumman pelastaisit palavasta asunnosta, jos pitäisi valita vain toinen; oman koirasi vai tuntemattoman muksun? - Minulle kysymys ei ole ollenkaan paha. Lapsen tottakai. Ei koiraa ja ihmistä voi edes verrata keskenään.


Milloin olet ollut kaikkein ylpein itsestäsi? - Voitettuani kilpacheerleadingin SM-kilpailut 2012 ja 2013 <3 Kaikki se työ, stressi, hiki, kyyneleet ja tunteet, jotka purkautuivat kerta heitolla. Sitä tunnetta en tule koskaan unohtamaan. Sitä tunnetta edes ajatellessani voisin purskahtaa itkuun hetkenä minä hyvänsä :-D


Tunnetko koskaan itseäsi yksinäiseksi? - Tunnen.

Miten hallitset herkkujen himoa? - Tuoreilla hedelmillä ja muilla terveellisillä herkutteluvaihtoehdoilla.

Podetko koskaan henkisesti huonoa fiiistä herkkujen syömisestä tai alkoholin juomisesta? - Aika usein.

Mietitkö päivän aikana esimerkiksi milloin syöt hiilareita ja protskua yms, eli kuinka tarkka olet päivien syömisistä? - En oikeastaan. Toki koitan välttää turhan paljon hiilarien syömistä esimerkiksi olla mättämättä vaaleaaleipää tai leipää ylipäätään määräänsä enempää. Protskun saantia tulee miettittyä varsinkin ennen/jälkeen salitreeniä.

Aamulla herättyäsi, millä konstilla saat kasvoihisi hieman väriä, jos ei ole alla rusketusta? - Meikkivoide ja siihen päälle aurinkopuuteria ja poskipunaa, check!

Oletko ikinä ollut hautajaisissa? - Olen.


Minkälaisia rintaliivejä pidät esim. mekkojen alla, joissa on avoin selkä? Oletko ikinä ilman rintsikoita vaikkapa tuollaisessa tilanteessa, jossa rintaliivit ei passaa kys. vaatteen alle? - Jos mekossa on avoin selkä, käytän silikonirintaliivejä. Jos taas kyseessä on vain olkaimeton vaate, käytän olkaimettomia rintaliivejä. En yleensä poistu kotoani ilman rintaliivejä/urheiluliivejä etc.

Mitä mieltä olet kauneusleikkauksista, esim. silikonirinnoista tai nenäleikkauksesta henkilölle, jolla on jo ennestään rinnat tai sopusuhtainen nenä (eli onnettomuuksien/sairauksien tms. korjausleikkauksia ei lasketa)? - Kauneusleikkaukset ovat jokaisen henkilökohtainen valinta.


Onko sinulla vakituisia herkkupäiviä, jolloin annat itsellesi luvan herkutella? - Viikonloppuisin (pe-la) tulee yleensä herkuteltua.


Sanovatko jotkut ystäväsi joskus esim. joissain juhlissa, kun otat kuvia, etteivät halua kuvia itsestään blogiisi? - Sanovat.


Oletko ikinä edes harkinnut ruveta kasvissyöjäksi? Miksi/miksi et? - En. En tiedä, en vain ole.


Olet joskus blogissasi sanonut olevasi uskovainen. Miksi et käy säännöllisesti kirkossa? Rukoiletko säännöllisesti? - En ole mielestäni käyttänyt sanaa "uskovainen", mutta uskon kyllä Jumalaan. Uskonto on jokaisen henkilökohtainen asia, jota jokainen harjoittaa omalla tavallaan. Rukoilen lähes joka ilta.large-57

Kuinka kauan olet yleensä salilla (pukkaria, saunaa yms. tietenkin lukuunottamatta)? - n. 1-2 h. Toisinaan teen pikaisemman salin ja joskus taas kulutan siellä aikaa sen parikin tuntia. Riippuu ihan fiiliksestä ja siitä, mitä olen päättänyt kyseisenä päivänä treenata. Esimerkiksi jalkatreenini kestää yleensä huomattavasti kauemmin kuin keskivartalotreenini.


Oletko koskaan harkinnut bloggaamisen lopettamista? Jos olet, niin mistä syistä? - Toisinaan, kun tuntuu että aika ei riitä blogin päivittämiseen ja lukijoilta tulee pelkkää rapaa niskaan, tulee sellainen olo, että miksi edes teen tätä. Mutten ole tainnut kuitenkaan vielä kertaakaan ihan tosissaan miettiä lopettamista.

Jos saisit nyt valita minkä tahansa uuden puhelimen, minkä ottaisit? - iPhone 5S kultainen *sydänsilmäinen-emojihymiö*

Missä käyt yleensä ruokakaupassa? - Suomessa kävin usein Lidlissä tai Prismassa. Täällä Saksassa taas käydään äidin kanssa aika usein Aldissa, joka on Lidlin "serkku".


Merkkivaate vai ei-merkki? - Merkkivaatteet tuppaavat olemaan usein laadukkaampia, joten siksi merkki. Mutta usein lompakon nyörit eivät anna periksi merkkivaatteille.


Lempivaatemerkki? - Ei ole yhtä lempparia.


Pitäisikö VS, Hollister, A&F etc. tulla Suomeen? mikä esim.? - No mieluusti ottaisin jokaisen noista Suomeen! Ja KIKO myös!


Onko sulla jotain sinun itsesi mielestä hassuja/epätavallisia pelkoja? - Pelkään tukehtumista. Saatan itse syödessäni monta kertaa "meinata tukehtua", varsinkin jos syön esimerkiksi pihviä, joka ei ole täysin murea. Ja aina kun esimerkiksi joku pikkusisaruksistani vähänkään yskäisee ruokapöydässä, pomppaan hädissäni pystyyn ja olen heti valmiustilassa taputtamaan heitä selkään :-D Pohdimme tässä sohvalla istuessamme äitini kanssa, että mistähän tämä mahtaa johtua ja yhtäkkiä tajusin! En ole koskaan aikaisemmin tullut edes ajatelleeksi tätä, mutta luulen, että kyseinen pelkoni johtuu siitä, että olin pienenä (n. 4-5 vuotiaana) vähällä todistaa isosiskoni tukehtumisen markan kolikkoon. Siskoni päätti taikurileikin päätteeksi "kadottaa" markan kolikon tunkemalla sen suuhunsa, jolloin kolikko juuttuikin siskoni henkitorveen. Onneksi isämme oli kotona, joten markka saatiin irroitettua heimlichin otteella. Tämä tapahtuma on kuitenkin saattanut olla melko traumaattinenkin niin pienelle lapselle.

Tämä hetken lempibiisejä? - Tässä tulisi tämän hetken sekä kaikkien muiden hetkien lempibiisejäni: Gotye - Somebody That I Used To KnowEnrique Iglesias - Bailando (Spanish version)Cheek - Kaikki HyvinEdward Maya & Vika Jigulina - Stereo Love, Vesa-Matti Loiri & Samuli Edelmann - Tuomittuna KulkemaanOneRepublic - If I Lose Myself (Alesso Remix)Chisu - Yksinäisen Keijun TarinaMedina - Där Palmerna BorPassenger - Let Her GoRuudolf - Leijonakuningas LauluPetri Laaksonen - Täällä Pohjantähden AllaYann Tiersen - Comptine D'un Autre Été L'apres-midiColbie Caillat - Try. Ja tätä listaahan voisi jatkaa loputtomiin! Good music makes a good life <3

large-48

Oli kyllä aika mukavaa vastailla pitkästä aikaa kysymyksiinne ihan kunnon ajan kanssa ja ajatuksella.Toivottavasti edes jotkut teistä jaksoivat lukea tämän postauksen loppuun asti. Ihanaa sunnuntaita jokaiselle! Täällä nautitaan vielä aamupalasta ja kohta aletaan tehdä lähtöä aamulenkille. Aurinko alkaa olla jo korkealla ja tälle päivälle on luvattu ihan hellelukemiakin, ihanaa! 

55 kommenttia:

 1. Miten koiraa ja ihmistä ei voi verrata keskenään? Molemmat ovat nisäkkäitä, ihminen on myös eläin, vaikka se nykypäivänä on unohtunutkin. Mikä luo ihmiselle oikeuden nostaa itsensä "paremmaksi ja arvokkaammaksi" muiden tasavertaisten elävien olentojen kanssa? Mikä tekee räkivästä ihmislapsesta tärkeämmän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, tuli itellekin hieman paha mieli vastauksesta. Me ihmiset emme ole millään tavalla parempia kun eläimet, vaikka emme kävele neljällä jalalla (tai vaikka yhdellä, ihansama) tai ole karvaisia ja pystymme enempään :D ihmiset vaan luulee omistavansa tämän maailman ja tuhoaa kokoajan esim jääkarhujen oloja jne.. aiempi kommentoija olikin muotoillut hyvin ton kysymyksen, että mikä luo ihmiselle oikeuden nostaa itsensä paremmaksi ja arvokkaammaksi tasavertaisten elävien olentojen kanssa?
   Voisitko antaa itelles anteeks et oisit jättäny Ellin tukehtumaan kuolemaan tulen keskelle? :D

   Poista
  2. Et vaan voi olla tosissas.. Ymmärrän että sinulle voi lemmikkisi olla kaikki kaikessa, mutta enemmän välittäisit varmasti vauvastasi.

   Poista
  3. Sullahan on asenne kohdillaan.

   Poista
  4. Omaankin silmään pisti tuo ettei niitä muka voisi edes verrata keskenään. Luulisi että Jumalaan uskovana, kaikki elävät olennot olisivat yhtä tärkeitä, kun kuitenkin Luojan luomia ovat.

   Mitä mieltä olet noin muuten muista uskonnoista? Sanoit uskovasi Jumalaan, mutta uskotko vain kristinuskon kuvaan Jumalasta vai onko mielestäsi esim. Allah myös olemassa?

   Poista
  5. Minä ainakin ymmärrään kun Anni sanoi että pelastaisi mielummin lapsen! Niin minäkin tekisin!:) En tarkoita että väheksyisin jotenkin eläimiä mut kyllä ihminen on silti ihminen. Tottakai jos oma rakas lemmikki kuolisi niin se se oli aivan hirvittävää!

   Poista
  6. Anteeksi kovasti, jos mielipiteeni loukkaa teitä, mutta tätä mieltä minä olen.

   Minulle koira on eläin. Eläimet ovat eläviä ja tuntevia olentoja, joilla on omat oikeutensa, muttei niitä kuitenkaan mielestäni voi lähteä ihmiseen vertaamaan. Uskon (ja toivon) myös, että jokaiselle vanhemmalle oma lapsi on omaa lemmikkiään tärkeämpi, joten tuollaisessa tilanteessa ajattelisin puhtaasti sitä perhettä, jonka kyseinen lapsi olisi, vaikken itse lasta tuntisikaan. Luulen, että jokainen selviää oman lemmikkinsä kuolemasta, mutta oman lapsen kuolemasta eivät kaikki selviä vältämättä koskaan. Ehkä myös te, Anonyymit, ymmärrätte tämän sitten kun olette vanhempia ja teillä on kenties omia lapsia.

   Uskon kristinuskon oppien mukaan, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja eläimet ihmisen hallittaviksi.

   Poista
  7. En nyt ihan ymmärrä näitä ihmisiä.. Vastakkain aseteltiin kaksi eliötä, joista toinen piti valita. Annin mielestä ihmishenki menee eläimen edelle tässä tapauksessa. So what? Kysymyksessä kysyttiin eläimen tai ihmisen pelastamista palavasta talosta, joten mielestäni on tyhmää asetella vertailuun tämä kysymys ja vaikka ne jääkarhujen olot... Kyllä minäkin yritän elää mahdollisimman ekologisesti ja luontoa säästäen ja kunnioittaen, mutta jos tällainen kuviteltu kysymyksen kaltainen tilanne sattuisi eteen, tottakai pelastaisin ihmisen.

   Poista
  8. "Voisitko antaa itelles anteeks et oisit jättäny Ellin tukehtumaan kuolemaan tulen keskelle? :D"

   Voisitko sä ano antaa itelles anteeksi, jos olisit jättäny jonkun toisen ihmisen lapsen kuolemaan sinne liekkeihin? Pystyisitkö oikeesti sanomaan sen lapsen vanhemmille, että pelastit mieluummin oman koiras ku heidän lapsen? Kuten Annikin tossa sanoi, jokainen selviää kyllä lemmikin kuolemasta, mutta oman lapsen kuolema on pikkuisen eri juttu.

   Poista
  9. Toivon todella että mahdolliset lapseni tulevaisuudessa eivät joudu ikinä samaan palavaan taloon sinun lemmikkisi kanssa, anonyymi.

   Poista
  10. Ihmisillä on myös erilaiset arvot ja mielipiteet... Turhaa alkaa tykittämään Annille hänen mielipiteestään. Anni voisi ihan yhtä hyvin valittaa miten kamala ihminen olet jos pelastat koiran lapsen sijaan. Grow up. Ihmisillä on eri mielipiteitä. Deal with it.

   Poista
  11. Kyllä voisin sanoa hyvällä omatunnolla että pelastin oman lemmikkini enkä tuntematonta lasta :D so?

   Poista
  12. Kaikkia ei voi vastauksillaan miellyttää? Siitä olis syntyny viis kertaa pahempi paskamyrsky jos Anni olisi vastannut että pelastaisi koiransa. Eiks tän pitäis olla ihan itsestäänselvyys? Mä olen eläinrakas, omistan 6 koiraa ja silti musta Anni vastasi ihan oiken? Ei se tarkoita etteikö välittäisi eläimistä? TOTTAKAI siinä tilanteessa mietittäis perhettä joka ois menettämässä oman lapsensa ja koiraa tulisi surtua myös kauan. Mä toivon, että te, jotka rähjäätte vastauksesta, ette ikinä joudu tilanteeseen jossa tuntematon henkilö mielummin pelasti kissansa ku teijän rakkaan lapsen. Pää pois perseestä!

   Poista
  13. Itsekin pelastaisin lapsen, mutta Annin ilmaisu"Ei koiraa ja ihmistä voi edes verrata keskenään." saattaa kyllä olla aika karua kuultavaa joillekin. :D Plus lisäsit varmaa bensaa liekkeihin: "Luulen, että jokainen selviää oman lemmikkinsä kuolemasta, mutta oman lapsen kuolemasta eivät kaikki selviä vältämättä koskaan. Ehkä myös te, Anonyymit, ymmärrätte tämän sitten kun olette vanhempia ja teillä on kenties omia lapsia." Ethän sinä voi toisten menetyksiä mennä arvostelemaan. Ja eipä sinullakaan niitä omia lapsia taida vielä olla? Joten aika kummallinen sanavalinta.

   Itseänikin kiinnostaisi miten suhtaudut muihin uskontoihin?

   Poista
  14. Ano 17.22 mitä vittua? Jos mietit edes hetken tilannetta toisinpäin ja sun oma lapsi olis siellä palavassa talossa ja tietäisit, et joku on mieluummin ottanu lemmikkinsä sieltä ja jättäny sun lapsen sinne kuolemaan, niin ootko tosissas vieläki tota mieltä? Koska toi sun välinpitämätön asenne ja se, et pelastaisit ite mieluummin lemmikin sieltä meinaa sit myös sitä, et sulle olis ihan fine jos sun oma muksus kuolis sinne tuleen, koska joku pelasti eläimen sieltä mieluummin. Vai onko kyse vaan siitä, et oot aivan helvetin itsekäs ihminen ja pelastaisit sen oman lemmikkis, mut samalla kuitenki ajattelet, et jos tilanne olis toisinpäin ni joku muu pelastais sun lapsen?

   Poista
  15. Ja Mulla on 3 lasta ja 2 koiraa, ja sanoisin, että noi anonyymit kommentoijat ovat täysiä lapsia, joista ei kannata ottaa hernettä... Kyllä elämä opettaa.

   Nimim. rottakin on nisäkäs, ja annetaan karhun syödä, ettei se näänny nälkään. samanarvoisia tässä kaikki nisäkkäät...

   Poista
  16. Voisko jotenkin tykätä Ano 18.15 kommentista? Tykkäisin!!

   Poista
  17. Jos siis oikeesti kaikki äidit ja ihmiset ajattelis ensimmäiseksi hiiriä, lintuja, koiria ja kissoja, kun jotain pahaa tapahtuu, niin mihin katoaisi ihmiset? Jokaisen lajin selviämisvaistoihin kuuluu se, että jälkeläiset tulee pelastaa.

   Äiti ja vanhempi, joka juoksisi koiransa perään, vaikka voisi pelastaa ihmisiä: aikuisia tai lapsia, joutuisi syytteeseen siitä, ettei ole edes yrittänyt täyttää velvollisuuttaan pelastaa toista ihmistä. Kerro siinä sitten, että kun mulla oli koira tai kissa tai rotta.... Ja kasvettais sit aikuiseksi.

   Ja jos oikeasti on niin, että nää ekat anot (aikuisuuden kaikella järjenkäytöllä) vannovat, että koira pelastuu (syö, juo, ulkoilee ja voi hyvin) ennen kuin oma lapsi, niin toivon totisesti, etteivät nämä saa koskaan omia lapsia, ennen kuin tajuavat elämän realiteetit. Koska pian se oma lapsi on huostaanotettu sellaisille vanhemmille, jotka ymmärtävät lapsen arvon.

   Voisiko joku eka ano tulla ja sanoa, että ne tajuaa, että joku on nyt pielessä tässä "nisäkäs" -keskustelussa? Muuten mun mielestä on aivan kamalaa, että ihmisiä ja eläimiä kohdellaan samoin periaattein joissain perheissä. "Kärsii liikaa, lopetetaan." "Missä on xx:n paikka?" "Istu!"

   Poista
  18. Itse ajattelen myös niin että ihminen ei ole korkea arvoisempi kuin eläin. Jos oma koirani olisi liekeissä tuntemattoman lapsen kanssa, pelastaisin ehdottomasti koirani, sillä tottakai minulla on enemmän tunnearvoa koiraani kuin tuntematonta lasta kohtaan. Tiesitkö että lemmikin menettämistä voi verrata läheisen ihmisen menettämiseen. Suru voi helposti olla yhtä sietämätön kuin läheisen ihmisen menettämiseen liittyvä suru. Tietysti jos ajatusmaailma on sellainen että ihmiset ovat kaiken yläpuolella, ei ehkä koe samanlaista surua lemmikin menettämisestä.

   Poista
  19. Miksi edes lähteä vertaamaan? Vaikka koira ei osakkaan puhua meidän kieltämme tai kävele kahdella, se on silti yhtä arvokas kuin me ihmisetkin. Anteeksi vain, mutta itse pelastai koiran, sillä silloin minulla olisi siihen tunneside toisin kuin tuntemattomaan lapseen. Koira on myös älykäs ja tunteva olento sekä joissain ja monissa asioissa parempi kuin ihminen. Ihminen on paha ja ihmisissäkin on monia monia puutteita. Älkäähän nyt yliarvioiko itseänne.

   Poista
  20. Minulta kysyttiin mielipidettäni ja minä vastasin. Missä mentiin mönkään? :-D Sallittakoot jokaiselle oma mielipide, vai mitä! :)

   Poista
  21. Ärsyttää jo Annin puolesta kun täällä porukka vääntää yhdestä kysymyksestä, mut ano 19.53 ei se aiempi vastaus tarkottanut et oman lapsen kuolema olis ihan ookoo. Mä ajattelen ainakin näin, että itse pelastaisin tulesta oman koiran niiku joku sanokin et siihen ois jo kiintymyssuhde/tunneside, kun taas tuntemattomaan lapseen ei. En ehkä pääsisikään yli et oma lapsi kuoli tulipalossa, mutta ymmärtäsin kyllä jos jotkut muut ois pelastanu sen oman koiransa joka on niille niin kovin rakas. Yhtä arvokas se koira on voinut niille olla, vituttaa se miten ihmiset pitää itseensä niin paljon parempina kun eläimiä. :(
   Meillä ois itseasiassa aika paljon opittavaa eläimiltä, ne on niin viattomia ja meidän ihmisten armoilla, ihmisethän tätä maapalloa tuhoo ja tekee eläinkokeita sun muuta paskaaa, eipäs yliarvioida itseämme :-D

   Poista
  22. Kamalia ihmisiä!:'( Olen Annin kanssa täysin samoilla linjoilla!

   Poista
  23. Olen ano 20.55 ja lisäisin kommenttiini vielä että ihan yhtä lailla jos oma lapseni olisi liekeissä tuntemattoman koiran kanssa, pelastaisin ensisijaisesti oman lapseni. Jos taas olisi tilanne että vaikka ystäväni ja koirani olisi liekeissä, katsoisin kumman on vaikeampi päästä itsenäisesti pois liekeistä, jos vain yhtä on mahdollisuus auttaa. Onhan se surullista jos menettää jonkun mutta ensisijaisesti ja ehkä itsekkäästikin varjelen omiani.

   Poista
  24. Minä pelastaisin oman koirani. Meidän perheessä koira on yhtä arvokas kuin muutkin perheenjäsenet, eikä vain lemmikkieläin. Silläkin on tunteet ja jokainen elämä on yhtä arvokas. Se on ollut sinun tukenasi vaikeina hetkinä ja mitä naapurin lapsi on hyväksesi tehnyt? Ei mitään. Koira saattaa olla osa sinun elämääsi, mutta koiralle olet koko elämä. Arvosta sitä. Sinulla oli ehkä oma mielipiteesi.

   Poista
  25. Jatkoa vielä edelliseen... Mutta tämä muutti minun käsitystäni sinusta ihmisenä. Eikä millään lailla positiiviseen suuntaan.

   Poista
 2. Ja lisäkysymys: kumman pelastaisit mielummin; oman lapsesi vai naapurin lapsen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih mikä kysymys... Haloo

   Poista
  2. Eiköhän jokaisen äidin suojeluvaistoihin kuulu pelastaa ensin se oma lapsi.

   Poista
 3. Esimerkiksi sellanen video ois kiva, jossa kuvaat sun päivän etenemistä (: tai vaikka joku video jonka keksit pikkusisarustesi kanssa! Tykkäsin paljon tosta sun edellisestä postauksesta, jossa kerroit päivästäsi, joten ajattelin ehdottaa tälläistä vähän samanlaista (: Sulla on tosi ihana blogi, jatka samaan malliin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikkapa! :) Pitää tutkia noita ominaisuuksia.. Kiitos <3

   Poista
 4. Kiva postaus! Hyihui että tuo tukehtumis juttu!:(
  Oot kaunis ja sun hiukset on UPEAT!<3
  Löysin sun blogin vasta ni en tiedä ootko tästä jossai maininnut mut mikä kamera sulla on ja mitä tykkäät siitä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti <3 Minulla on Canon EOS 700D ja olen kuvannut sillä nyt vasta kuukauden verran, joten pitää vielä harjoitella käyttämään kaikkia ominaisuuksia, mutta tykkään kyllä kovasti! :)

   Poista
 5. Sä oot niitä harvoja bloggareita kenen kysymyspostauksen jaksan lukee alusta loppuun! :) Ois muuten kiva tietää sun äidin blogin nimi :)

  VastaaPoista
 6. Mulle tulee aina niin hyvä fiilis, kun luen sun postauksia :) Ihana blogi, ihana Anni!

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus ja todellakin jaksaa lukea alusta loppuun :) vastaat aina niin ajatuksella ja kunnolla eikä vain lyhyitä joo ei mikä tekee postauksesta mielenkiintoisen!

  VastaaPoista
 8. Voi että Anni olet niin ihana! Susta huokuu lämpö ja sydämmellisyys ja kiitollisuus. Olet upea ihminen ja toivon sinulle onnea ja menestystä elämässäsi. Sinulla hienoja ajatuksia olet todella fiksu ja kaunis ihminen. Oli pakko vihdoin tulla kommentoimaan blogiisi koska siitä saa virtaa ja on ihailen tarmoasi ja menestyksen halua! En voi sanoa muuta kuin keep on going!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ihana kommentti! Ihanaa, että tulit. Piristit kovasti iltaani, kiitos siitä <3

   Poista
 9. Wau, muun muassa tän postauksen perusteella vaikutat kyllä tosi fiksulta ihmiseltä! Oon aivan samaa mieltä sun kanssa esim tosta kypärän käytöstä, oon miettiny tosi pitkään, mikä siinä muka on niin noloa, kyllähän mopokypäräkin sotkee hiukset samalla lailla joten jotkut perustelevat tämän vähän huonosti :-D vaikutat tosi positiviselta ja ihanalta tyypiltä, toivottavasti jatkat vielä pitköän bloggausta :)

  VastaaPoista
 10. Oon löytänyt sun blogin ihan vasta hiljattain ja näitä vastauksia lukiessa oli pakko tulla kommentoimaan! Vaikutat tosi symppikseltä ja olin lähes kaikista sun vastauksista niin samaa mieltä! Vaikutat myös tosi fiksulta ja sydämmelliseltä ihmiseltä jolla on samantapaiset arvot kun itsellä :)

  VastaaPoista
 11. Voisitko tehdä postauksen suomen ja saksan eroista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin! Sellaista onkin nyt toivottu kovasti :) Pitää alkaa ideoimaan ja keräämään ylös eroavaisuuksia!

   Poista
 12. mukavaa kun jotenkin niin heittäydyit näissä vastauksissa ja oli sellainen rento fiilis ,mutta näki että olit todella pohtinut vastauksia. Ihana sinä<3

  VastaaPoista
 13. Ihana sinä♥ on myös mukavaa että uskallat julkisesti sanoa että rukoilet ja uskot Jumalaan! ARVOSTAN!!!!! :)

  VastaaPoista
 14. vaikutat kyllä näiden joidenkin kommenttivastauksies perusteella vähän laatikossa kasvaneelta.. siis mieleltäsi ja ajatusmaailmaltasi

  VastaaPoista
 15. Tää oli kiva postaus!:) Etkö siis käy töissä siellä tai opiskele päivisin?

  VastaaPoista
 16. Haluan vielä ottaa kantaa tuohon oma koira vai vieras lapsi - kiistaan. Mulla ei ole muita sukulaisia jäljellä enää kuin äiti, isä, kaksi siskoa ja yksi mummo, ja lisäksi meillä on ollut nyt pian kaksitoista vuotta koira, jonka sain ollessani yhdeksän. Käytännössä koko lapsuuteni kului peuhatessa tämän koiran kanssa, jolloin meille kasvoi vahvempi side kuin mitä minulle on kenenkään ystäväni kanssa kasvanut. Voin rehellisesti sanoa että rakastan koiraani yhtä paljon kuin muitakin perheenjäseniäni. Ei siis tarvitsisi miettiä sekuntiakaan, pelastaisinko tuntemattoman lapsen jota kohtaan en tunne mitään, vai tämän rakkaan koirani, joka on ollut minulla yli puolet elämästäni. Olkoonkin, että se on vanha eikä luultavasti elä yhtä pitkään pelastumisen jälkeen kuin mitä tämä tuntematon lapsi olisi elänyt. Inhoan muutenkin sitä, kuinka ihminen nostaa itsensä muiden eläinten yläpuolelle: miettikääpä tätä maailmaa, mikäli kaikilla meillä olisi yhtä suuri sydän kuin esimerkiksi koirilla!

  Annin näkökulman ymmärrän periaatteessa myös, koska hän elää blogin perusteella hyvin perhekeskeisesti, eikä esimerkiksi tämän kysymyspostauksen perusteella ole edes laskenut Saksanperheen koiraa perheeseensä (toisin kuin itse luettelen myös koirani perheenjäsenistä puhuttaessa), ei ole koskaan omistanut ihkaomaa koiraa (? korjaa mikäli olen väärässä), eikä osaa nähdä koiraa siten muuten kuin "vaan" lemmikkieläimenä eikä samalla lailla rakkaana ystävänä ja perheenjäsenenä kuin esimerkiksi minä ja monet muut koiranomistajat. :)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!