17. syyskuuta 2014

Terveellinen mangosorbetti

Heippa!

Nyt kun kielikurssini ei ole vielä alkanut, on minulla ollut rutkasti aikaa puuhailla kaikenlaista pientä kotosalla. Olenkin innostunut kokeilemaan erilaisia reseptejä ja ruokia sekä jälkkäreitä, kun tarvittavia aineksiakin löytyy nykyään jääkaapista huomattavasti useammin. Eräänä arki-iltana mieleni teki herkutella, mutten halunnut kuitenkaan syödä arkena ja niin myöhään enää mitään epäterveellistä. Muistelin bonganneeni joskus aiemmin netistä herkullisen kuuloisen ja terveellisen sorbetin reseptin, jota päätin jäätelön suurena rakastajattarena kokeilla.

Pistikö jollain muulla silmään otsikon adjektiivi "terveellinen" yhdistettynä mangosorbettiin? Voiko tämä yhtälö olla edes mahdollinen? Kyllä voi!

IMG_6800

Et tarvitse muuta kuin yhden kypsän ja pehmeän avokadon, 1-2 mangoa (riippuen siitä, kuinka voimakkaan maun haluat) ja 2 banaania tuomaan makeutta. Aluksi suunnittelin lisääväni seokseen myös tilkan maitoa, mutta valmistusvaiheessa se osoittautuikin turhaksi. Halutessaan voi kuitenkin lisätä esimerkiksi kevytmaitoa tuomaan hieman pehmeyttä ja jäätelömäisyyttä sorbettiin.

IMG_6806

Kuori banaanit ja mangot ja pilko ne astiaan, joka kestää pakastamista. Pistä hedelmät pakkaseen n. tunniksi niin, että ne ehtivät jähmettyä kunnolla, mutteivät kuitenkaan mene ihan kivikoviksi.

Hedelmien jähmetyttyä lisää pehmeä avokado sekaan ja survaise kaikki sekaisin sauva- tai tehosekoittimella.

IMG_6831

Annostele sorbetti tarjoilukulhoihin ja koristele makusi mukaan. Jos sorbetin koostumus tuntuu liian lötköltä, voi sen halutessaan nostaa vielä hetkeksi pakkaseen jähmettymään.

IMG_6833

Tästä määrästä tuli viidelle henkilölle jälkiruokakipolliset sorbettia. Maistatin tuotostani perheenjäsenilläni ja he kaikki näyttivät uudelle herkulle vihreää valoa.

Ainoa haitta tässä herkussa on se, ettei avokado tunnu sopivan kaikkien vatsoille, koska se sisältää niin paljon öljyä, ettei se välttämättä sula vatsassa aiheuttamatta väänteitä. Siispä pohdimme, voisiko avokadoa korvata esimerkiksi hieman suuremmalla määrällä banaania. Avokado tosin luo tähän juurikin sen kuohkean koostumuksen, mutta uskoisin ettei avokadon puuttuminen vaikuta ainakaan makuun kovin paljoa. Pitääkin siis testailla, miten sorbetti toimisi pelkällä banskulla.

Suunnitelmissani olisi myös valmistaa erimakuisiakin sorbetteja tällä samalla reseptillä esimerkiksi korvaamalla mangon päärynällä, mustikoilla tai mansikoilla. Voinkin kertoa täällä blogissa, jos joku toinen yhdistelmä osoittautuu vieläkin herkummaksi, mutta suosittelen kovasti kokeilemaan tätäkin! Se sopii niin aamu- tai välipalaksi kuin jälkiruoaksikin.

12 kommenttia:

 1. Kananmunanvalkuaisia kuulemma avokadon tilalle hoitamaan kuohkeutta! :)

  VastaaPoista
 2. Vitsi vaikuttaa hyvältä! Pitääkin laittaa itsekkin testiiin joku päivä :) ja ehdottomasti muitakin sorbetti ohjeita tänne jos tulee hyviä vastaan :)

  VastaaPoista
 3. Kokeile korvata avokado ananaksella, esim. loraus ananasmehua tuo blenderissä "vaahtomaista" tekstuuria ja pehmentää makua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlettelin itsekin niin tuo ananasmehu tuntuisi oikeasti toimivan! Kiitos vinkistä :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Eipä mitään! Toivottavasti toimii ;-)

   Poista
 5. Millaiselle kielikurssille olet menossa? Onko se kovin "koulumaista", vai minkälaisista taustoista porukka tulee? Millainen on suhteesi/osaamisesi saksan kielessä? :) Itse olen tosi kiinnostunut saksan kielestä ja kulttuurista, olisi mahtavaa jos innostuisit tekemään vaikka ihan postauksen aiheeseen liittyen! :)

  Aurinkoisia päiviä sulle, ja nauti ajastasi Saksassa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menen kansankorkeakouluun maksulliselle neljän viikon intensiivikurssille, jossa opiskelemme ma-pe aina klo 9-13 :) Kurssia varten piti käydä testissä, että minkä tasoiselle kurssille kukin menee. En osaa yhtään sanoa muiden kurssilaisten taustoja, kun en ole vielä tavannut muita! :)

   Hmm.. En tiedä, miten postata pelkästä kielestä tai kulttuurista, mutta uskoisin, että sitä saksalaista kulttuuria tulee ainakin näkymään ihan näissä normipostauksissakin, joita täältä Saksasta kirjoittelen! :)

   Poista
  2. Ja tosiaan minun kosketukseni Saksan kulttuuriin tulee olemaan pelkkä pintaraapaisu, koska asustelen täällä suomalaisen perheeni kanssa. Kannattaa ehkä googletella enemmän tietoa, jos olet kiinnostunut! :)

   Poista
 6. Oon ite testannut päärynäsorbettia samalla reseptillä ja hyvää tuli :)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!