3. lokakuuta 2014

Kuukausi Saksassa

Moikka muruset!

IMG_7598

Eilen minulla tuli ensimmäinen kuukausi täyteen täällä Saksassa ja täytyy kyllä sanoa, etten olisi ikinä uskonut sopeutuvani tänne näin hyvin ja vieläpä näin nopeasti! Ainakin tämän ensimmäisen kuukauteni perusteella voin sanoa, että tein oikean päätöksen lähtiessäni Saksaan. Olen ehtinyt kokea jo tämän lyhyen ajan sisällä vaikka mitä ja loputtomasti kokemuksia on varmasti vielä edessäkin. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun pääsen elämään erilaisessa kulttuurissa, toisessa maassa ja saan kokea kaiken tämän vieläpä parhaalla mahdollisella tavalla, oman perheeni luona. Luultavasti juurikin tämän seikan johdosta "laskeutumiseni" tänne on ollut niin kovin kevyt. Voin vain kuvitella, miten erilaista ja vaikeaakin olisi, jos joutuisin selviämään kaikista näistä muutoksista yksin.

Olen ehtinyt saada täällä muutamia ystäviä, jotka ovat osoittautuneet aivan ihaniksi ihmisiksi. He ovat ottaneet minut avosylin vastaan mukaan kaikkiin juttuihinsa ja olemmekin ehtineet käydä yhdessä mm. shoppailemassa Heidelbergissä sekä kahvittelemassa ja juhlimassa muutamaan otteeseen. Yhtenä iltana vietimme myös leffailtaa ja saksalaiseen tyyliin elokuva oli tietysti dubattu saksaksi. No ei siinä mitään, yritin pysyä parhaani mukaan kärryillä, mutta pakko kyllä myöntää, että osa jutuista meni ihan ohitse ja silloin seurasin ystäviäni ja nauroin, kun hekin nauroivat :-D Uudet ystäväni ovat innokkaita näyttämään minulle eri paikkoja ja tapahtumia täällä ja he ovat tutustuttaneet minut myös heidän omiin ystäviinsä. Puhumme yhdessä lähinnä saksaa, mutta välillä tilanteen vaatiessa on vaihdettava englantiin. Saksan kieleni on kehittynyt ihan mukavasti ja rupattelu sujuu jo aika hyvin, mutta toisinaan minua turhauttaa kyllä kovasti, kun haluaisin sanoa tai kertoa ystävilleni jotain, mutten osaa ilmaista itseäni tai asiaani kielimuurin johdosta. Niinä hetkinä on vain kierreltävä ja kaarreltava, jotta saa asiansa kerrottua. 

Eräänä iltana kävimme myös ystävieni kanssa kysymässä minulle töitä paikallisesta ravintolassa, jossa muutama ystävistänikin työskentelee iltaisin. Ensimmäinen tapaaminen mahdollisen tulevan pomoni kanssa ei ollut kovin muodollinen. Marsimme ystävieni ravintolaan perjantai-iltana kello 23 aikoihin oltuamme ennen sitä keskustassa muutamilla Hugo-drinkeillä. Pomo saapui paikalle ja kerroin hänelle, että tulisin mielelläni työskentelemään kyseiseen ravintolaan ja pomo sanoi, että voisin tulla ilman muuta vaikkapa tänä viikonloppuna tai ensi viikon alussa kokeilemaan, miltä kyseinen työ tuntuisi. Joten voipi olla, että mulla on täällä nyt työpaikkakin valmiina! :-D Työtehtäviini kuuluisi lähinnä pöytien siivoamista sekä astioiden tiskaamista eli ei mitään sen haastavampaa, mutta se ei kyllä haittaa minua yhtään, sillä töissä pääsisin kuitenkin tutustumaan jälleen uusiin ihmisiin sekä kehittämään kielitaitoani.

Kielikurssillani olen käynyt nyt kahden viikon ajan joka päivä ma-pe kello 9-13 ja vielä olisi reilu kaksi viikkoa kielikurssia jäljellä. Kurssillani on ihmisiä kaikkialta ympäri maailmaa: Etelä-Koreasta, Australiasta, Irakista, Ranskasta, Kamerunista, Armeniasta, Venäjältä, Yhdysvalloista, Syyriasta, Afganistanista, Moldovasta, Kazakstanista ja minä Suomesta. Melko kirjava sakki kasassa siis! Kurssilla olemme keskustelleet paljon ja jokainen on päässyt kertomaan erilaisia asioita omista maistaan, joka on ollut hyvin avartavaa! Minulla ei esimerkiksi ole ollut aiemmin minkäänlaista käsitystä millainen maa Armenia tai Kazakstan on, enkä ennen tätä edes tiennyt Kamerun-nimistä maata Afrikasta.

IMG_7608

IMG_7605

Tänään Saksassa juhlitaan Itä- ja Länsi-Saksan yhdistymistä, joten kaikki paikat ovat tänään kiinni ja kaikilla on vapaapäivä. Tämän johdosta lähdimme eilen illalla ystävieni kanssa ulos juhlimaan. Ystäväporukallani täällä on kuulemma usein tapana ostaa etkoille pöytä täyteen erilaisa juomia, joita jokainen saa juoda. Eilinen ei ollut poikkeus. Olimme etkoilla yhden tytöistä kotona ja sieltä suuntasimme autokyydeillä n. 20 minuutin matkan päähän viereiseen kylään Heppenheimiin yökerhoon nimeltä Apfelbaum, joka tarkoittaa suomeksi omenapuuta. Paikka oli melko suuri ja kaikinpuolin kiva muutenkin! Saksalaiset ystäväni tosin sanoivat, että se oli ihan pieni paikka ja että he haluavat viedä minut joihinkin oikeasti isoihin paikkoihin. Innolla odottelen, että millaisia jättiklubeja täältä sitten oikein löytyy! :-D

IMG_7602

Toppi Fiorella, Housut Madonna, Kaulakoru Choies.com (gifted), Kello Michael Kors 

IMG_7603

Nyt pitäisi saada vihdoin tämä yöpaita pois päältä ja laitettua naama sellaiseen kuntoon, että kehtaa lähteä tuonne ihmisten ilmoille.

Ihanaa alkavaa viikonloppua jokaiselle!

50 kommenttia:

 1. Etkö pelkää saavasi kielikurssilta ebolaa kun joka maan kolkasta on porukkaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis mitähh ? XD

   Poista
  2. Voi apua mitä kapeakatseista porukkaa!!!!

   Poista
 2. Kaunis asu sinulla :) kiva kuulla, että saksankieli on lähtenyt sujumaan mukavasti!

  VastaaPoista
 3. Et ole tiennyt Kamerunin olemassa oloa eikä ollut mitään hajua Armenialaisesta kulttuurista?:D kai sulla on nyt jotain hajua siitä oli? Ja sanooko nigeria+boko haram mitään? Vähän yleissivistystä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä pisti sama silmään, mutta olisiko ollut humoristiseksi tarkoitettua liioittelua kuitenkin :)

   Poista
  2. *armenialaisesta, ei Armenialaisesta. ;) Vähän yleissivistystä...

   Poista
  3. Sanna, kyseessä ei suinkaan ollut mitenkään yleissivistykseen liittyvä asia vaan ajatusvirhe. :) Tiedän kyllä että kansalaisuudet kirjoitetaan pienillä alkukirjaimilla.

   Kommenttini Annille ei suinkaan ollut mitenkään "vihamielinen", lähinnä vain ihmettelen suomalaisen koulutuksen laatua ja/tai Annin yleissivistystä kun muuten fiksu tyttö. :) Enkä todellakaan tässä Annia morkanut(toisin kuin sinä nähtävästi ymmärsit...), lukeutuu nimittäin lempparibloggaajiini.

   Ikävää että sinä Sanna tunsit tarvetta päästä näpäyttämään minua pikku virheestäni. Mukavaa illan jatkoa!

   Poista
  4. Ei mullakaan ole mitään hajua kyseisten maiden kulttuureista. Kamerunin olemassa olosta tiesin mutta eihän sitä nyt herranen aika joka maan kulttuuria voi tietää/muistaa :D

   Poista
  5. "niin fiksu Anni" eikä ole kuullut Kamerunista :D täytyy myöntää että sun yleissivistyspisteet laski hieman mun silmissä....

   Poista
  6. Ei ketään voi luokitella viisaaksi sen perusteella, että tietääkö jostain Kamerunin tasavallasta tai boko haramin terroristijärjestöstä. Nyt teillä lukijat kyllä sellaista pilkun viilausta, että huh huh. :D

   Poista
  7. En usko, että teistäkään kaikki tietää nimeltä maapallon jokaisen maan. Mutta ehkä tämä pieni tunnustukseni "yleissivistyksessäni sijaitsevasta aukosta" oli taas koko postauksen pointti ja siitä pitää tulla jokaisen anonyymin huomauttamaan ja nälvimään. Että te osaatte tehdä tästä bloggaamisesta mieluista hommaa. Kiitoksia vaan taas kovasti.

   Poista
  8. miks pitäå vetää jokasesta pikku asiasta tällanen paska myrsky???!!!! ihan oikeasti tääki asia ihan naurettavasta jutusta keksitty! oikeasti nyt kaikki haukkujat te ootte pahjimmiltaa vaan niin kateellisia Annille että joka asiasta pitää tehdä tällanen ongelma! tuleeko teille itelle jotenki sellanen hyvä fiilis et "jes sainpa taas haukuttua Annia ja tehtyä sille pahan mielen" ??
   Mukavaa syksyä Anni pidä lippu korkealla nuista idiooteista huolimatta!♥

   Poista
  9. No onpa nyt taas ongelmat. Kyllähän kulttuurista tulee aina lisää parempaa tietämystä, jos kyseisien maiden kansalaisiin tutustuu. :) Kamerunin olemassaolon tietämättömyyttä voi ihmetellä, mutta ihan vaikka huumorin kautta, ettei pahoteta muiden mieltä.

   Mutta älä Anni ota itseesi, nää on nyt näitä taas. :)

   Poista
  10. Naurattaa toi "miks pitää vetää jokasesta pikku asiasta tällanen paska myrsky". :D Joo turhia ja inhottaviahan tommoiset negatiiviset kommentit on, mutta Annihan itse nostattaa nämä myrskyt. Yksinkertaisesti täälläkin voisi pitää fiksua ja positiivista keskustelua yllä ja bloggari voisi vain ignorata kaiken paskan mutta eih..

   Poista
  11. Hei haloo :D Mulla ei ole kyllä harmaintakaan hajua Armeniasta, suurinpiirtein tiedän (ehkä?) missäpäin sijaitsee. Kamerun on etäisesti tutun kuuloinen. En tiedä mikä on boko haram. Ja kyllä olen ihan suomalaisen koulutusjärjestelmän läpikäynyt, vieläpä hyvillä arvosanoilla ja päässyt haluamaani korkeakouluun jatko-opiskelemaan. Maantietoni vaan on kaikista huonoin, mielenkiinnonkohteet sattuu olemaan hieman muualla ja hervemmin tulee varta vasten tutustuttua muiden maiden kultuureihin, jollei ole kyseiseen maahan matkalle lähdössä.
   Luulenpa, ettei ole mitenkään kumallista siis, ettei Anni tienny näitä, ite en ainakaan ihmettele :D Tyhmää tommoseen edes takertua! Ei kyllä mitenkään tekstistä pistänyt silmään ennenkuin kommentit luin!

   Poista
 4. Tosi harmillista lukea blogistasi näitä ikäviä kommentteja :( Kamalaa, että jotkut haluavat yrittää pahoittaa jonkun mielen. Toivottavasti mukavat kommentit kompensoisivat näitä!

  Mikä muuten oli saksan kielen tasosi, kun lähdit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mustakin on epäreilua, että esim essin blogia lukiessa en oo varmaan törmänny vielä yhteenkään negatiiviseen kommenttiin, mutta tuntuu että sun postauksissa joka kerta valitetaan jostain ja arvostellaan sua jotenkin, tosi ikävää :/ huippu olet !

   Poista
  2. Tota.. Miksi Annia ja Essiä pitää verrata? Joo, sisaruksia, mutta miksi pitää vertailla?

   Poista
  3. No sanoin vaan esimerkiksi essi, olisin voinut sanoa jonkun muunkin bloggarin, essi vain tuli ekana mieleen, mutta pointti oli siis että miksi juuri annia aina haukutaan ja kitistään sille jotain sen postauksista.. Ja en sano etteikö muutkin bloggaajat kokisi tällaista mutta tuntuu että anni kaikista eniten saa noita ilkeitä kommennetteja, ainakin niistä blogeista mitä itse luen :/

   Poista
  4. Nyt pitää kyllä sanoa, että se harmittaa minuakin kovasti! Etsimällä etsitään jotain negatiivista sanottavaa ihan jokaisesta postauksesta. Ei voi ymmärtää.

   Poista
  5. Ja aloitin saksan opiskelemisen lukion 1. luokalla ja kirjoitin saksan lyhyenä :)

   Poista
  6. Ai oletkin jo sen verran lukenut saksaa. Jotenkin luulin, ettet osannut sitä lainkaan muuttaessasi ja ihmettelinkin, että miten kuukauden oleskelun jälkeen pystyt keskustelemaan noin paljon saksaksi! :D

   Vähän jännittää kuinka itse tule vaihdossa oppimaan saksaa ensi vuonna, sillä olen käynyt vain alkeiskurssit. Osallistun kyllä samantapaiselle kielikurssille vaihdon alussa kuin sä.

   Poista
 5. Kiva kuulla et oot sopeutunu sinne niin hyvin!:) Ja mikä parasta, oot saanut ystäviä! Ihanaa syksyn jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 6. Ihana toppi!! :)

  http://xoxosarita.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Alkaa kyllä itseäkin harmittaa kun lukee jotain näitä anoja kun kaikki mahdollinen täytyy tottakai ymmärtää väärin tai vetää ääripäähän asti. Noh mutta ei anneta niiden häiritä ihanaa ja mielenkiintoista blogiasi! :) upeaa vuotta sinulle sinne Saksaan! Älä stressaa liikaa, nauti hetkistä ja anna virran viedä minne se kuljettaa :)

  VastaaPoista
 8. Oletko ajatellut jääväsi ehkä sittenkin pidemmäksi aikaa Saksaan asumaan? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvin mahdollista, että jäisin vielä myös kevääksi tänne :)

   Poista
 9. Mun mielestä toi sun vaatetyyli sopii paremmin Saksaan. Suomalaisista saa helposti homssuisen kuvan, mutta nyt kun esittelet asupostauksiasi sieltä Saksasta käsin, niin on meininki ja suhtautuminen ihan eri. Ainakin mun mielestä!

  Kanna siis itsesi ylpeänä ja anna hyvä kuva suomalaisuudesta muille kielioppilaille ja saksalaisille. :-)

  Tosiaan.. sellaista toivetta, että nyt kun olet siellä Saksassa asti, niin otahan enemmän kuvia myös maisemista ja tekemisistäsi siellä, oli kuvissa sitten uusia ystäviäsi tai kaupassakäyntiä, niin on ne paljon parempia, kuin 4 samaa kuvaa asuvalinnoistasi. Ota kaikki ilo irti siitä kauniista maasta!

  Työpaikkasi kuulostaa hyvältä idealta ja saathan samalla vähän omaa taskurahaa. Kannattaa kokeilla myös vapaaehtoistyötä esim. vähävaraisten/ kodittomien perheiden parissa tai vaikkapa päiväkodissa.

  Voi olla vähän aikaista sanoa, mutta minä jäisin sinuna sinne Saksaan. Ei kukaan täällä Suomessa viihdy... Saksa tarjoaa paljon paremmat mahdollisuudet tasaiseen elämään ja tavaroiden/ruoan hinnatkin on kohdillaan! Siellä on oikeastaan niin paljon kaikkea hyvää, että menisi ikuisuus, jos alkaisin tähän laittamaan kunnon listaa...

  Mutta nauti siellä! <3

  VastaaPoista
 10. mulla harmittaa hirveesti sun puolesta se et aina tänne tulee jotain idiootteja aukomaan päätä:( oikeesti mikä tarve on joka asiasta löytää jotain negatiivistä kommentoitavaa! jos ei oo mitään muuta ku pahaa sanottavaa ja haukkumista niin voiko olla hiljaa?!

  Anni oot upea ihminen ja älyttömän kaunis!♥ Sulla on ihana tyyli ja tää blogi on ihan parhaimmistoa!♥:) Älä ota ittees nuista inhottavista kommenteista ne on vaan kateellisia sulle koska oot nii ihana ja kaunis ja
  sulla menee elämssä nii hyvin!
  Ihanaa syksyä sulle, nauti siellä!:*♥

  VastaaPoista
 11. hei oikeesti, miten paremmin sulla menee ja onnellisempi olet, sitä enempi kuraa saat täällä niskaasi. kuka jaksaa tulla kommentoimaan jostain kamerun maista :D kuinka kateellisia ihmiset voivat olla, että jaksaa tuollaisistaKIN aiheista repiä kurjaa mieltä toiselle ja edes vaivautua kommentoimaan! ensimmäinen kommenttini koko blogiin (jota olen lukenut jo pitkään) mutta oli pakko kommentoida, että ompas olemassa ilkeitä ja kateellisia ihmisiä. Olet ihana ja sun kirjoituksissa ei ole koskaan ollut mitään loukkaavaa, epäasiallista tai typerää, PÄINVASTOIN, huomaa kuinka fiksu ja lämmin ihminen olet ja luulen että suurin osa on samaa mieltä. aaaaaamen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon just samaa mieltä!!

   Poista
  2. En ole nega-ano eikä kiinnosta tietääkö Anni Kamerunin olemassaoloa, mutta kateuskortti on maailman kauheinta paskaa. :D Ihan oikeasti. Olen samaa mieltä kanssasi siitä että ihmiset ovat ilkeitä ja Anni on fiksu ja postaukset hyviä. Toki varmaan sellaisiakin ihmisiä on jotka purkavat kateuttaan ilkeilemällä, mutta yleensä ihmiset ilkeilevät ihan vain huvikseen.

   Poista
 12. Sun "uusi" elämäsi saksassa kuulostaa niin kivalta ja on todella kiva että olet saanut saksalaisia kavereita! :) Minkä kokoinen kotikaupunkisi Saksassa muuten on? :) Pystytkö vertaamaan sitä esimerkiksi johonkin suomalaiseen kaupunkiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hieman edellistä kotikaupunkiani, Järvenpäätä, suurempi. Täällä on n. 40 000 asukasta :-) Ja tässä lähistöllä sijaitsee kaksi suurempaa kaupunkia Heidelberg ja Mannheim, jonne on vain n. 20 minuutin matka kumpaankin.

   Poista
 13. Apua, mitä negagaatiota täällä on, en voi ymmärtää !!!!

  VastaaPoista
 14. Kiva kuulla, että elämä siellä on sujunut hyvin :). Tuo asu on aivan ihana!!

  VastaaPoista
 15. Mainio postaus taas kerran!
  Ja herranjestas hyvät fiilikset meni heti kun kommentteja tuli lukemaan.. Siinä ei ole mitään kummallista jos ei tiedä kaikesta kaikkea.. taitaa olla vaan niin että kerrankin kun joku itse tietää jotain mitä kaikki ei välttämättä tiedä niin pakko mennä nälvimään että ai ETKÖ SINÄ SIVISTYMÄTÖN MOUKKA TIENNYT TÄTÄ ASIAA.
  Ja ei, Kamerun ei mielestäni kuulu yleissivistykseen. Ei kenenkään tarvitse tietää joka paikan nimeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani :-/ Ehkä pitäisi jättää enemmän kommentteja hyväksymättä, kuten joku ehdotti. Tuntuu vain niin vaikealta joskus päättää, että missä menee raja. Mitkä kommentit päästää läpi ja mitkä ei.

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!