4. marraskuuta 2014

Bosporinsalmen risteily

Hyvää huomenta!

Tänä aamuna pärähti ensimmäiset joululaulut soimaan Spotify-listaltani. Hih, onkohan vielä liian aikaista? Ei minusta, nimittäin minulle tuli hurjan hyvä fiilis noita kappaleita kuunnellessani. Ja elelläänhän me jo marraskuuta, jota on kyllä hyvin vaikea käsittää. Aika kuluu niin kovin nopeasti tällä hetkellä! Mutta niinhän sitä sanotaan, että aika kuuluu nopeasti, kun on kivaa, ja sitä mulla tosiaankin on täällä Saksassa ollut! 

Toisilla nousee karvat pystyyn liian aikaisesta "jouluhömpötyksestä", mutta miksei sitä joulua saisi alkaa fiilistellä hyvissä ajoin, kun sitten se on kohta taas ihan hetkessä ohitse. Minä rakastan joulun läheistä aikaa ja kaikkea, mitä se pitää sisällään. Joulun tunnelma, lämpö (sisällä, ei ulkona, hrr..), kynttilät, koristeet, läheiset ympärillä, ruoka, herkut, tuoksut ja kaikki! No ehkä fiilistellään joulua lisää vähän myöhemmin ja keskitytään vielä hetki muihin aiheisiin..

Jatketaas Istanbulin matkakertomuksien parissa. Tämän postauksen jälkeen olisi luvassa vielä yksi postaus Istanbulista, joten toivottavasti jaksatte lueskella!

IMG_9566

Käytimme yhden kokonaisen päivän Istanbulissa Bosporinsalmen risteilyyn. Bosporinsalmi on Istanbulissa sijaitseva salmi, joka yhdistää Mustanmeren Marmaranmereenn sekä Euroopan Aasian mantereeseen. Salmessa on myös pitkä lahti, jota kutsutaan Kultaiseksi sarveksi.

Bosporinsalmen risteilylle on useita eri vaihtoehtoja. Sen voi toteuttaa: lyhyenä lauttamatkana mantereelta toiselle (n. 30 min), nähtävyysristeilynä (n. 2 h) tai koko päivän kestävänä kierroksena (n. 8 h). Me olimme koko päivän kestävällä kierroksella, johon kuului muutaman tunnin risteily Bosporinsalmella, Pierre Lotin kukkulalle nousu sekä sieltä vaijerihissillä alastulo, ruokailu turkkilaisessa ravintolassa, vierailu Dolmabachen palatsissa ja illalla kahvittelua Aasian puolella kivassa ravintolassa, josta oli upeat näkymät Eurooppaan.

IMG_9654

IMG_9585

IMG_9646

IMG_9611

Koko päivän ajan saimme kuunnella kuuluisien nähtävyyksien, kuten palatsien, moskeijoiden, siltojen, raunioiden etc. ja ylipäätään Istanbulin historiaa oppaan kertomana. Tämä oli mielestäni todella hyvä, koska näin käteen jäi paljon enemmän koko reissusta.

IMG_9657

IMG_9726

IMG_9738

IMG_9783

Blouse Pimkie, Necklace Ginatricot, Handbag & Watch Michael Kors, Jacket H&M, Jeggins Pimkie, Shoes Primark, Sunglasses Guess

IMG_9781

Pierre Loti -kukkulan huipulla sijaitsee romanttinen kahvila, josta avautuu upeat näkymät alas Istanbuliin. Kahvila kukkulan päällä on kuulemma saavuttanut suuren suosion nuorien, rakastuneiden parien keskuudessa aamiaispaikkana. Jos siis olette suuntaamassa lemmenlomalle Istanbuliin paremman puoliskonne kanssa, en voi muuta kuin suositella kyseistä paikkaa! Itseäni hieman harmitti aamupalojen ystvänä, ettemme sattuneet tuonne juurikin aamiaisaikaan..

IMG_9807

Kierrokseemme kuulunut vierailu Dolmabachen palatsissa oli todella mielenkiintoinen. Siinä sai runsaasti tietoa Turkin historiasta sekä sulttaanien elämästä. Ja olihan se samalla myös melkoinen visuaalinen elämys, kun koko palatsi on vuorattu kullalla, kristalleilla, silkillä ja upeilla maalauksilla sekä esineillä. Palatsin sisällä kuvaaminen on kielletty, joten kuvat ovat otettu palatsin puutarhasta.

IMG_9839

IMG_9837

IMG_9831

IMG_9904

Illalla Aasian puolella Mavera-ravintolassa näkymät Euroopan puolelle olivat jotain uskomatonta! Kaupungin valot, kauniisti valaistut moskeijat ja sillat sekä autojen valoista muodostunut kultainen helminauha näyttivät upeilta hämärtyvässä illassa.

11 kommenttia:

 1. Meinaatko siis ens vuonna mennä suoraan Vaasaan vai hakee vielä muualle? :) Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se taitaa Vaasa olla seuraava etappi! :) Ei meinaa nappaisi ei niin yhtään aloittaa muutaman kuukauden päästä jälleen lukemaan ;-D Kiitos!

   Poista
  2. Kannattaa miettiä tulevaisuutta ja tähdätä niin korkealle kun pystyt ! Taidat tietää itsekin ettei Vaasa oo paras mihin pystyisit... Loppujen lopuksi kyse on vain yhdestä keväästä, ja sillä on merkitystä koko loppuelämällesi!! Work hard&achieve your dreams!

   Poista
  3. Pakko kommentoida että työnantajia ei kyllä paljoakaan kiinnosta mistä yliopistosta kauppatieteen maisterin paperit ulos saa, kunhan saa... tietty eri kouluilla on eroja suuntautumisvaihtoehdoissa ym mut se on sit asia erikseen... :)
   t. Turun kauppakorkeassa opiskeleva

   Poista
  4. Loppupeleissä se on vain ja ainoastaan itsestä kiinni, mihin elämässään yltää! :-) Vaikka olisi millaiset paperit kädessä, niin persoona on se, joka ajaa ihmisiä eteenpäin. Tai niin minä ainakin uskon :)

   Poista
  5. Jos haluat esimerkiksi parhaisiinkonsulttifirnoihin, Lontoon pankkielämään yms MONIIN parhaiten palkattuihin ja arvostettuihin työpaikkoihin on kilpailu todella kovaa ja Vaasan yliopistosta et pääse edes haastatteluun, joten sillon ei ole valitettavasti persoonasta tai itsestään kiinni! Mutta ehkä tähtäät jonnekin muualle. :) ja kannattaa nimen omaan koska on itsestään kiinni tehdä sellaisia valintoja jotka auttavat pitkälle.

   Poista
 2. kuinka lämmin tuolla Istanbulissa oli? mietin vaan kun kuvien perusteella näyttää että siellä olis tosi lämmin mutta oot kuitenkin joka kuvassa ainakin pitkät housut jalassa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon paistaessa n. 16-18 astetta ja sateisina päivinä n. 13-15 astetta :)

   Poista
 3. Ihanaa, että löytyy muitakin aikaisia joulufiilistelijöitä mun lisäksi! :-D oi joulu vaan on niin ihanaa aikaa. Näettekö poikaystäväsi kanssa jouluna? :-)
  Vau mitä maisemia teidän reissulta! Ja fiksusti selität aina myös faktajuttuja! Tuollalailla kiertelemällä ja käymällä ei paikoissa saa lomasta paljon enemmän irti.. :-)

  VastaaPoista
 4. Et oo ainut joulusta jo aikasin innostunut!! Aaaah joulu, glögi, joulutortut- ja piparit, kuusen tuoksu, kynttilät, joululeffat- ja musiikki etc... <3 Lista voisi jatkua pitempääkin :D Joulusta pitää nauttia oikein kunnolla, jos se vähän toisi iloa tänne synkkään Suomeen!! :)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!