2. marraskuuta 2014

Egyptian/Spice & Grand Bazaar

Istanbulin kuuluisat basaarit: suuri basaari ja egyptiläinen maustebasaari olivat mielestäni eräitä reissumme kohokohdista kaikkine hajuineen, makuineen, väreineen ja eksoottisine esineineen.

Väkeä basaareissa oli kuin pipoa, joten välillä siellä sai tuuppimista osakseen ja basaarien myyjät saattoivat toisinaan olla hieman liian päällekäyviäkin myydessään tuotteitaan, mutta omalla tavalla basaareissa vallitsee aivan mahtava tunnelma ja turkkilainen kulttuuri on niissä vahvasti aistittavissa. Basaarit ovat valtavan kokoisia, ja niissä sekä niiden läheisillä pikkukujilla myydään kaikkea, mitä kuvitella saattaa: mattoja, lamppuja, teetä, kuivattuja hedelmiä, saippuoita, astioita, koruja, mausteita, vesipiippuja, turkkilaisia herkkuja, huiveja, vaatteita.. Basaarit ovat siis erinomaisia paikkoja esimerkiksi matkamuistojen ja tuliaisten ostamiseen!

IMG_9427

IMG_0033

IMG_9342

IMG_9347

IMG_9432

IMG_9325

IMG_0032

IMG_9345

IMG_9955

IMG_9920

IMG_9361

IMG_9324

IMG_0185

IMG_9388

IMG_9967

IMG_9953

IMG_9958

IMG_9350

8 kommenttia:

 1. Ahh en kestä miten täydelliseltä noi kuivatut hedelmät näyttää!! ♥ Tuolla ois ihan mahtavaa päästä käymään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä vaan! :-D Istanbul oli kyllä melkoinen kulttuurielämys :)

   Poista
 2. Tykkään kuvista kovasti. Ostitko mitään matkamuistoa tms ? Rannekorut näyttää oikein kivoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä pussillisen, teetä, strasseja halloween meikkiini sekä tuliaisia läheisilleni :)

   Poista
 3. Upeita kuvia, ihana värimaailma tuolla. Pikkasen ehkä puistattaa suomalaista tuo ihmispaljous tönimisineen, kun ei ole moiseen tottunut, miten sinä koit sen? Vai oletko käynyt jossain, missä se tuntui vielä selvemmin?

  Kuvat näyttävät ihan ammattilaisen ottamilta, hienoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoa asia, joka ihmispaljoudussa huolestutti olivat arvotavarani :-D Tarrasin kaksin käsin kiinni käsilaukustani sekä kamerastani ja säpsähdin aina hieman jonkun osuessa laukkuuni ;-D

   Kiitos ihanasti sanottu!

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!