30. marraskuuta 2014

Kun ei luista

Joskus ei luista juttu ja joskus taas suksi. Toisinaan ei tunnu luistavan treeni tai arki ja välillä saattaa myös törmätä tunteeseen, ettei mikään luista.

Kun juttu ei luista, siitä voi seurata hieman kiusallinen fiilis, jolloin saattaa lyödä hanskat tiskiin ja luovuttaa. Ei sitten puhuta mitään. Suksen luistamattomuus taas johtaa usein siihen, että turhautuu ja jalasta lentää niin sukset kuin monotkin. Kun mikään ei tunnu luistavan, valtaa mielen usein negatiiviset tunteet ja ajatukset. Kuinka päästä näistä negatiivisista tuntemuksista eroon?

10 asiaa, mitä tehdä kun ei luista:

1. Itke
large-85

Sanonta: "Itkeminen helpottaa", ei ole myytti vaan ihan tieteellisesti tutkittu ja todistettu fakta! Itku määritellään esimerkiksi Wikipedian mukaan näin: "stressiä laukaisevan parasympaattisen hermoston tapa palauttaa elimistö lepotilaan tunnekuohun aiheuttamassa hermojännitystilanteessa.". Itse itken helposti niin ilosta kuin surustakin ja olen oikeasti sitä mieltä, että itkeminen rentouttaa ja puhdistaa mielen sekä kehon.

2. Liiku
large-106

Lähde rakkaaseen harrastukseen, lenkkipolulle, ryhmäliikuntatunnille tai kuntosalille potkimaan suru/stressi/ärsytys etc. negatiiviset tunteet ja ajatukset pois kehostasi. Liikunta lisää mielihyvähormonien tuotantoa sekä vaikuttaa myös terveyteen todella positiivisesti.

3. Nuku


large-100


large-98

Surkea päivä siirtyy imperfektiin, kun painaa pään tyynyyn. Aivot ja kroppa saavat levähtää yön aikana, jolloin ne palautuvat rasituksesta. Seuraavana aamuna kaikki näyttääkin jo paljon valoisammalta! 

4.  Syö


large-77

Hyvin ja terveellisesti! Liian usein surullisena lohduttaudutaan ja tukahdutetaan sitä pahaa oloa herkuilla sekä epäterveellisellä ruoalla. Herkuttelu saattaa luoda hetkellisen mielihyvän tunteen, mutta liiallinen mättäminen saattaa lopulta vaihtuakin huonoksi omaksi tunnoksi, joka johtaa pahan olon noidankehään. Kohtuudella herkuttelu on tietysti kokonaan eri juttu ja toisinaan myös hyvin suotavaakin!

5. Toimi


large-105

Älä jää laakereillesi makaamaan ja märehtimään vaan tee asioille jotain! Selvitä, miksei elämä tunnu luistavan, lisää vähän öljyä paikkoihin, jotka reistailevat ja pistä homma luistamaan!

6. Puhu


large-10

Istahda alas esimerkiksi erikoiskahvien kera ja puhu tunteistasi ja ajatuksistasi perheenjäsenille, poikaystävälle tai ystäville. Asioiden ääneen sanominen auttaa sinua itseäsikin ymmärtämään tuntemuksiasi paremmin ja samalla saatat löytää niihin ratkaisunkin ihan puoli vahingossa. Ja on aina hyvä muistaa, että jaettu suru on vain puolikas suru!

7. Naura


large-101

large-88

Naura itsellesi, muille (tietenkin hyväntahtoisesti), hölmölle elokuvalle, yksin tai yhdessä ystäviesi kanssa. Tässä yhteydessä voi puolestaan todeta, että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo! Naura vatsalihaksesi kipeiksi (hyvää keskivartalotreeniä) ja jatka nauramista niin kauan, että alkaa itkettää, jotta päästään takaisin ensimmäiseen kohtaan, jolloin sekä mielesi että kehosi puhdistuu. Naurujooga.net-verkkosivuilla kerrotaan nauramisesta seuraavaa: "Nauramisen aiheuttamat kemialliset reaktiot kehossa tasapainottavat stressin, jännityksen, pelon, turhautumisen, ärtymyksen ja vihan aiheuttamia kemiallisia reaktioita kehossa; nauraminen auttaakin purkamaan kyseisiä negatiivisia tunteita ja niiden vaikutuksia."

8. Hemmottele


large-91

large-92

Itseäsi - mieltäsi sekä kehoasi. Laittaudu nätiksi, kuuntele musiikkia, lähde shoppailemaan, ota kuuma suihku tai kylpy, lakkaa kynnet, tee virkistävä kasvonaamio, käytä lempihajuvettäsi, sauno, kuori vartalosi, polta kynttilöitä, lue kirjaa tai tee vaikkapa tehohoito hiuksillesi. Kukapa nyt ei mielummin nättinä surisi! Ja näin vältytään myös potentiaaliselta mielipahalta, joka saattaisi syntyä peiliin katsoessa, kun on itkenyt silmänsä turvoksiin.

9. Helli


large-8

Rutista omaa lemmikkiäsi tai pikkusisarustasi tai hankkiudu poikaystäväsi, isosisaruksesi, parhaan ystäväsi tai vanhempasi halaukseen. Halaaminen auttaa kummasti, kun on paha olla. Itselläni tulee ainakin halaamisesta sellainen tunne, ettei tarvitse pärjätä yksin vaan toinen on tukena ja siinä vieressä sinua varten.

10. Ajattele


large-94

Positiivisesti. Pyri tarkastelemaan asioita eri kulmista ja koita nähdä kaikessa jotain positiivista. Esimerkiksi ikävän painaessa käännä paha olo ja suru niin, että oikeastaan on vain hyvä, että on ikävä, koska sitten osaan arvostaa yhteisiä hetkiä läheisteni kanssa monin verroin enemmän.

Minulla on ollut nyt muutaman päivän ajan sellainen fiilis, ettei mikään tuntunut luistavan. Kaksi työtä, kahdeksan työvuoroa viikossa, aivojen rasittaminen uuden kielen opettelemisella ja kielellä pärjääminen, kiire, ikävän tunne, epäkohtelias vuoropäällikkö töissä, kylmyys, se aika kuukaudesta, liian lyhyet yöunet ja väsymys, pientä nuhan poikaista, riittämättömyyden tunne, lyhenevät päivät, nälkä ja sanaharkkaa läheisen ihmisen kanssa. Ei luista, ei! Tänään pyrin kuitenkin ottamaan omista neuvoistani vaarin ja saavuttamaan jälleen rentoutuneen sekä hyvän olon.

Oikein loistavaa sekä luistavaa sunnuntaita ja marraskuun viimeistä jokaiselle teistä!

Kuvat: Weheartit

37 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä älyttömän hyvä postaus! Loistavia neuvoja, eteenkin tuo viimeinen! Ite oon yrittäny viime aikoina oikein tietoisesti kiinnittä huomiota siihen, miten itselleni puhun ajatuksissani ja sillä on oikeesti ihan valtava merkitys hyvinvoinnille. Tsemppiä sulle kaiken kiiren ja stressin keskelle! Onneksi kohta on joulu ja saadaan rentoutua sekä nauttia ihanasta tunnelmasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! <3 Sinunkin vinkkisi kuulostaa erittäin varteenotettavalta idealta! :)

   Poista
 2. Oi aivan ihana postaus <3 toivottavasti sulla luistaa paremmin :)

  VastaaPoista
 3. Aiva mahtava postaus, kiitos! :)

  VastaaPoista
 4. Aivan samoissa tunnelmissa on oltu täälläkin hetken aikaa! Kivoja vinkkejä, ja toisaalta helpottavaa palauttaa mieleen, että en tosiaan ole ainoa ihminen kenellä näitä huonompia kausia on.:D tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän näitä löydy meiltä jokaiselta! ;-D Tsempit myös sinne <3

   Poista
 5. 12 kertaa "luistaa" verbi tekstissä :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskohan se luistaminen ollut tässä tekstissä vähän niin kuin se juttu ;-)

   Poista
 6. Ihana postaus ja aivan täydelliseen aikaan! Itse avasin koneen juuri ja aloin kuuntelemaan kunnon sad-musiikkia, koska on vaan tosi paha fiilis. Samaan aikaan satuin kattomaan bloglovinin ja täällä oli tämä postaus. Olet huippu bloggaaja ja tää oli aivan ihana postaus <3

  VastaaPoista
 7. hyvä postaus! miksi teet noin paljon töitä? :o tsemppiä kuitenkin anni! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No tälle viikolle sattui normaalia enemmän hommia :( Yleensä olen tehnyt kummassakin paikassa ihan vaan muutamaa vuoroa viikossa. Ensi viikolla on onneksi hitusen rauhallisempaa työtahtia luvassa! :)

   Poista
 8. Tulipa sopivaan saumaan tää postaus! Ei oo kulunut viikko menny mullakaan niin sanotusti nappiin minkää suhteen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh :( Nyt vaan sitten positiivista ajattelua ja vaikkapa itsensä hemmoittelua sunnuntain kunniaksi kehiin! ;-)

   Poista
 9. Aiheen ajankohtaisuuden vuoksi: mitä mieltä olet sukupuolineutraalista avioliittolaista? :)

  Ja totta, välillä kaikki menee päin mäntyä. Mutta onneksi kirjoittamasi hyvä ruokavalio, uni ja liikunta auttavat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasa-arvoinen avioliittolaki on mielestäni yhteiskunnallisena instituutiona hyvä juttu niin pitkään kun se ei velvoita kirkkoa. Kannatan tasa-arvoa ja mielestäni kaikilla tulee olla samat oikeudet ja velvollisuudet.

   Näinpä juuri! :)

   Poista
 10. Ihana huomata miten aina, kun oma mieli on maassa, sun blogista löytää pelastuksen ja helpotuksen! Tää postaus tuli todella tarpeeseen!<3 ihanaa alkavaa viikkoa sulle kaunokainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ihana juttu <3 Kiitos samoin sinulle sinne pallon toiselle puolen! :)

   Poista
 11. Kuvien lähteet kannattaa mainita aina, ettei tule mitään ongelmia!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ää! Oikeassa olet ja huomasin itsekin niiden puuttuvan, mutta unohdin lisätä ne lenkin jälkeen! Korjataanpas asia samantien :)

   Poista
 12. Olipa kiva postaus ja niin ajankohtainen itse kenellekkin kun pimeyttä riitää ja riittää.. Mä en tiiä onko mulla menny ohi vai oletko edes maininnut, että kauan aiot olla vielä Saksassa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu! :) Alunperin suunnitelmissa oli pysyä täällä jouluun, mutta olen viihtynyt niin hyvin, että muutto takaisin Suomeen on siirtynyt vasta kevään lopulle/kesän alulle :)

   Poista
 13. Sun blogista on oikeasti saanut ne kaikista tarpeellisimmat neuvot ja vinkit. Ihanaa, että jaksat panostaa näihin kunnolla! :-) Ilo lukea tällästä blogia. Kiitos Anni♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan superihanalla kommentilla kyllä piristit mua nyt! Kiitos siitä sinulle <3 Ilo kirjoitella, kun sieltä ruudun toiselta puolen löytyy noin hyviä tyyppejä :)

   Poista
 14. Huippu postaus, tulee tarpeeseen!����

  VastaaPoista
 15. Mielettömän hyvä postaus ja tulee todellakin tarpeeseen! Viimeset pari viikkoa ovat olleet raskaita ja väsyttäviä :-/ Onneksi pikkuhiljaa alkaa elämäkin taas luistamaan ja näistä vinkeistä on hyvä ottaa mallia. Olet muuten todella ihanan oloinen ihminen ja niiin aito, pidä toi!! :-) Sun blogista saa hirmu paljon inspistä omaankin elämään ja on kiva että jaksat panostaa tähän blogiin. Kiiitos kovasti ja tsempit sulle sinne Saksaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, jaksuja sinne! Se taitaa olla vähän tämä vuodenaika.. :/ En osaa edes kuvailla, miten hyvältä tuntuu saada tälläistä palautetta. Tämä on se syy, miksi tähän blogiin jaksaa panostaa ja nähdä sen eteen vaivaa :) Kiitos! <3

   Poista
 16. valitettavasti en yleensä kommentoi postauksiasi, vaikka minulla on aina hyvää sanottavaa kirjoituksistasi. jotenkin se vaan aina jää

  nyt oli kuitenkin ihan pakko tulla kiittämään tästä ihanasta postauksesta, joka ei olisi voinut tulla parempaan aikaan!! tässä on ollut kaiken maailman juttuja joista mikään ei tunnu luistavan. postauksestasi tuli todella hyvä mieli ja kaikista listaamistasi kohdista on aivan varmasti apua! (eikun toteuttamaan vaan ;)) iso kiitos siis Anni <3

  muutenkin rakastan blogiasi, se on ihan ykkössuosikki blogini <3 olet niin kaunis ja ihana persoona ja kirjoitustapasi on osuva. postauksistasi huomaa, että käytät niihin aikaa ja paljon vaivannäköä ja se on todella arvostettavaa!
  kiitos ihan hirmuisesti ihanasta blogista, ja siitä että jaksat ilostuttaa meitä lukijoita.
  Jatka samaan malliin ja tsemppiä vastoinkäymisiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että nyt kuitenkin kommentoit! Piristit kovasti töistä väsyneenä kotiin tulleen bloggaajan iltaa (tai no oikeastaan yötä! ;-D) Kiitos sinulle itsellesi siitä <3

   Poista
 17. Miksi soijamaitoa? Oletko allerginen esim. laktoosille, jos sieltä Saksasta ei saa laktoosittomia tuotteita. Mun mielestä tavallinen maito on herkuinta <3 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kokeilla välillä erilaisia tuotteita ja vaihtoehtoja! :) Ja tykkään soijan mausta.

   Poista
 18. Nyt on kyllä ihan pakko kommentoida! Sulla on niin ihana, kannustava, positiivinen ja asiallinen blogi ettei toista löydy! Tulen aina hyvälle mielelle lukiessani blogiasi, ja postaukset ovat monipuolisia ja taitavasti kirjoitettuja :) oot ihan huippu<3

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!