14. marraskuuta 2014

Sportyfeel - lisäenergiaa arjen pyöritykseen

Ihanaa perjantaita ja viikonlopun alkua! 

Olen mukana Indiedaysin ja Lidlin Sportyfeel-yhteistyökampanjassa, jonka tiimoilta ajattelin hieman kertoa teille arjestani, treenitottumuksistani sekä palautumisestani.

Lähes päivittäinen liikunta on näytellyt suurta roolia arjessani niin kauan kuin jaksan muistaa. Aloitin ala-asteella telinevoimistelun, jonka parissa vierähti reilut viisi vuotta. Telinevoimistelusta vaihdoin kilpacheerleadingiin, ja onneksi sen tein, koska ainakin tässä tapauksessa vaihtamalla todellakin parani! Kilpacheerleadingista sain nauttia elämäntapanani kuusi vuotta. Samalla olen harrastanut säännöllisen epäsäännöllisesti kuntosalilla käyntiä 17 vuotiaasta asti. 

Tällä hetkellä kuntosali on ainoa liikunnallinen harrastukseni satunnaisen koiran kanssa hölkkäilyn rinnalla. Käyn salilla n. 5-6 kertaa viikossa, joka tuntuu monista todella paljolta, mutta minulle se tuntuu pelkästään luonnolliselta, koska sellaiseen liikuntarytmiin olen tottunut edeltävien harrastuksieni parissa. Kuntosalilla treenaan yhtenä päivänä aina tiettyä osa-aluetta. Voisinkin tässä lähiaikoina esitellä hieman treenieni rakennetta, jos teitä kiinnostaisi kuulla niistä lisää?

Arkeni Suomessa oli viime vuosina todella hetkistä. Elitessä urheileminen, ylioppilaskirjoitukset ja pääsykokeet verottivat jaksamista ja kun siihen päälle lisätään vielä ihmissuhteet, työt ja kuntosalitreenit, niin johan olin sopan itselleni keittänyt! On varmaankin sanomatta selvää, että tuollaisessa pyörityksessä lisäenergia oli usein enemmän kuin tervetullutta, joten niinä aikoina tuli tutustuttua ensimmäistä kertaa erilaisiin lisäravinteisiin. Tämän hetkinen elämäni Saksassa on melkeinpä täydellinen vastakohta esimerkiksi viime syksylleni. Ei stressiä, ei kiireitä, ei pakkoa. Saksassa minulla on ollut kunnolla aikaa panostaa omaan hyvinvointiini sekä liikkumiseen. Kuntosalitreenit ovatkin rytmittäneet todella kivasti elämääni Saksassa, mutta rankka (työtreenaaminen vaatii rankat (huvit) palautumiskeinot, ja niihin runsasproteiinipitoiset tuotteet sopivat oikein hyvin!

IMG_1136

Sain yhteistyökampanjassa testattavaksi erilaisia Sportyfeel-sarjan tuotteita.

IMG_1177

Suomessa asuessani suosin Lidliä edullisten hintojen ansiosta. Saksassakin käymme Lidlin "sukulaisella" Aldissa. Aiemmin Lidlin lisäravinne valikoima oli melko suppea, joten toisinaan proteiinipatukkahimoissani jouduin napata patukkani mukaan jostain muualta kuin Lidlistä. Tulevaisuudessa elämä tulee kuitenkin hieman helpottumaan, kun Lidlillä on tämä oma hinta-laatusuhteeltaan melko moitteeton lisäravinne valikoimansa.

IMG_1126

Kokeiluun lähti ensimmäistä kertaa proteiinivanukkaita, kahvin ja suklaan mauissa, sekä jo ennestään tuttuja proteiinijauheita, minttu-suklaan ja vanilijan mauissa.

IMG_1450

Sportyfeelin kahviproteiinivanukasta testasimme eilisellä brunssilla siskoni ja veljeni vaimon kera. Vanukkaan valmistaminen oli todella helppoa ja nopeaa, eikä maussakaan ollut valittamista. Jauhepussi sekoitettiin huolellisesti n. 3 desilitraan vettä ja annettiin jähmettyä n. 2-3 minuuttia, jonka jälkeen se oli valmis tarjoiltavaksi. Kahvivanukas sopii mielestäni hyvin jälkiruoaksi. Ja mikä parasta, yksi annos sisältää jopa 15 g proteiinia, joten sillä voi herkutella vaikkapa treenin jälkeen palautuakseen.

IMG_1338

IMG_1402

 Sportyfeelin proteiinijauhe annospussit kulkevat todella kätevästi laukussa mukana. Tämä minttu-suklaa on melko makeaa, mutta ainakin veteen sekoitettuna uppoaa ihan kivasti. Nämä proteiinijauheet soveltuvat muuten hyvin myös leivontaan! Itse olen kokeillut sekoittaa niitä mm. puuron sekaan, banaani-kananmunapannareihin sekä smoothieihin.

IMG_1418

IMG_0816

Ostin muuten juuri ennen Suomeen lähtöä alennusmyynneistä, Saksasta nämä pirteän pinkit Niken treenipökät, jotka pääsivätkin täällä Suomessa ensimmäistä kertaa käyttöön. Ja voin vain sanoa, että I'm in love! Miten uudet treenivaatteet voivatkaan antaa niin paljon lisäbuustia treenaamiseen? Välineurheilija ilmoittautuu!

IMG_1140

Lempitestattavani Sportyfeelin uutuuksista olivat nämä herkullisen näköiset ja makuiset proteiinipatukat! Mielestäni proteiinipatukat ovat kuin karkkia. Minulla onkin usein ollut tapana palkita itseni onnistuneesta tai rankasta treenistä lempiproteiinipatukallani. Runsasproteiininen patukka soveltuu täydellisesti pikkunälän taltuttajaksi, palautumiseen sekä herkutteluun. Kannankin usein käsilaukussani ja treenikassissani proteiinipatukkaa tai banaania, jonka voin napata suuhuni, jos nälkä yllättää. Mikään ei ole inhottavampaa kuin kiusallinen mahan kurninta hiljaisessa luokassa tai kesken rankan treenin. Siksi toisinaan on hyvä ennakoida! Olen muuten usein pohtinut, että miksi mahan kurniminen mielletään usein noloksi? :-D Tai siis onhan se kiusallista, mutta sehän on vain luonnollista, että ihmisellä saattaa olla joskus nälkä. Eikä siinäkään ole mitään hävettävää, jos joku kertoo hänellä olevan nälkä, mutta voi kauhea jos maha kertookin tämän saman uutisen omalla kielellään..

Sportyfeelin proteiinipatukat ovat noin yleisesti ottaen hinta-laatusuhteeltaan hyviä, maultaan herkullisia ja koostumukseltaan ihanan pehmeitä. Eivät ollenkaan sellaisia kovia, pahvinmakuisia, joihin olen valitettavasti joskus törmännyt muilta merkeiltä.

IMG_1150

Valikoimasta löytyy myös laktoositon ja gluteeniton proteiinipatukka, jonka mausta ei huomannut lainkaan eroa muihin patukoihin. Suosittelen kokeilemaan!

IMG_1143

IMG_1385

Elitessä urheillessani opin palautumisen tärkeyden. Lihasten olisi nimittäin hyvä saada energiaa heti treenin päätyttyä, viimeistään 15 minutin kuluttua treenin päättymisestä, jotta palautuminen lähtee käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla. Treenilaukustani löytyy siis myös tästä syystä lähes aina jotain naposteltavaa, joka on yleensä juurikin se banaani tai proteiinipatukka. Proteiinipatukka tosin peittoaa banaanin siinä mielessä, että banaani saattaa aiheuttaa ikävän yllätyksen, jos se on ollut koko päivän laukussa mukana ja laukku on ollut täynnä tavaraa. Itse olen nimittäin ainakin saanut turhan monta kertaa kaivaa laukustani muussautuneen banaanin, joka on samalla sotkenut kaikki muutkin laukussa olleet tavarat. Tästä syystä kuorellinen proteiinipatukka on usein käytännöllisempi vaihtoehto. Ja yksi pieni patukka voi sisältää jopa 25 g proteiinia. Ei paha.

Palautumisevään lisäksi lepo on olennainen osa palautumista. Tämä tuppaa toisinaan unohtumaan minulta, kun hinku päästä treenaamaan on kova. Tosiasia kuitenkin on, että lihakset kasvavat levossa, joten niitä lepopäiviäkin on oikeasti välttämätöntä pitää. Koen kuitenkin meneväni täysin kroppani ehdoilla, jos oikeasti paikat ovat vielä kipeät edellisestä treenistä tai olo on muuten niin väsynyt, ettei treenaamaan lähteminen innosta, niin sitten en mene. Olen huomannut, että kun treenaamisen pitää itselleen mieluisana juttuna, eikä sellaisena pakko pullana, pysyy motivaatio korkealla ja treenaaminen tuloksekkaana. Muistakaa siis kuunnella kehoanne! 

IMG_1343

IMG_1361

IMG_1368

On kuitenkin hyvä muistaa, ettei lisäravinteilla ole tarkoitus korvata normaalia ravintoa. Jos syö terveellisesti ja monipuolisesti, saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Tuotteet eivät myöskään ole mitään ihmetuotteita, joita popsimalla saavutetaan se unelmien vartalo. Päinvastoin, liiallinen käyttö voi aiheuttaa jopa negatiivisia tuloksia. Osa tuotteista sisältää runsaasti energiaa ja sokeria, jotka ovat tarkoitettu korvaamaan liikunnassa menetettyä energiaa. Muistakaa kohtuus kaikessa siis!

IMG_1257

Voitte lukea muiden yhteistyökampanjassa mukana olevien bloggaajien kokemuksia Indiedaysin kampanjasivuilta! Siellä voitte myös osallistua arvontaan kertomalla, mitä tuotetta haluaisitte itse kokeilla. Palkintona on 5 kpl 30 euron arvoisia Sportyfeel-tuotepaketteja ja kilpailu on käynnissä 20.11.2014 asti, joten vielä on hyvin aikaa osallistua!

Perjantai-ilta, viikonloppu edessä ja rakkaita ihmisiä ympärillä. Elämä on aika ihanaa! Nauttikaahan viikonlopusta ja palaillaan pian!

31 kommenttia:

 1. kirjottele vaan lisää treenijutuista! mielenkiintoinen aihe, ja pidän tosipaljon sun rennosta mutta silti tavoitteellisesta suhtautumisesta urheiluun :)

  VastaaPoista
 2. Lihashan ei kasva yleensä jos ei syö pikkuisen yli kulutuksensa. Syötkö siis sinä hieman yli energiantarpeesi vai keskitytkö vain nykykunnon ylläpitoon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha viime aikoina on tullut syötyä vähän miten sattuu, kun olen lomaillut jonkin verran, joten tällä hetkellä syön ainakin reippaasti yli kulutukseni ;-D

   Poista
 3. Kirjoita ihmeessä lisää treeneistäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos teitä kiinnostaa kuulla, niin mikä jottei :)

   Poista
 4. Noi Sportyfeelin patukat on kyllä ihan huippulisä Lidlin valikoimiin, itekkin suosin sitä halpojen hintojen mukana. Prodepatukoissa on myös usein se ikävä puoli, että kun muutoin keskittyy syömään puhtosesti, niin esimerkiksi Fastin tai Leaderin patukat ei sovi mulle ollenkaan niiden lisäainepitosuuksien takia. Kroppa menee ihan tukkoon mokomista, mutta noissa ei oo sitä ongelmaa. erityisesti toi crispy caramel, oon varma ettei suklaapatukoitakaan löydy yhtä hyviä <3

  VastaaPoista
 5. Noitten "faktojen" kirjoittaminen tämän tyyppisessä blogissa ei ole kovin suotavaa, koska sinulla ei taida olla minkäänlaista liikunnan- tai terveysalan tutkimusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö jokainen tiedä, että lepopäivät ovat hyvästä, lihakset tarvitsevat kasvaakseen energiaa ja ettei lisäravinteilla kannata korvata normaaleja päivän aterioita? Tämän ääneen sanomiseen tuskin tarvitaan tutkimuksia... :)

   Poista
  2. Tähän on pakko sanoa, että kilpaurheilijana saa kyllä tälläistä tietoa ammattilaisilta joukkueen puolesta. :) ja hyvä teksti Anni! :)

   Poista
  3. Mitkähän "faktat" tässä tekstissä vaativat sun mielestäsi ammatillista tietotaitoa :o Itse ainakin tiesin kaiken, mitä tässä mainittiin (ilman alan koulutusta), enkä ymmärrä miksi näitä totuuksia ei voisi listata ylös. Eihän mistään sitten voisi kirjoittaa... Meikeistä, ellei ole kosmetologi; vaatteista, ellei ole malli tai vaatekauppias; lapsista, ellei ole lastenhoitaja; ruoanlaitosta, ellei ole kokki... Eihän tässä mistään tähtitieteestä nyt ollut kyse :D

   Poista
  4. Monta vuotta kilpaurheilua kovalla tasolla harrastaneena voin kyllä puhua näistä perusfaktoista ääneen ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä :)

   Poista
 6. En ihmettele että on, tai on ollut naaman iho huonossa kunnossa kun käytät salilla hikoillessasi meikkiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, enpä minä käynyt meikit naamassa salilla hikoilemassa viidennellä luokalla, kun iho-ongelmani alkoivat, joten ehkäpä kyse on kuitenkin jostain muusta. Esimerkiksi geeneistä :)

   Poista
  2. No ei paljon maalaisjärkeä tarvita, että ymmärtää ettei meikit naamassa hikoilu ainakaan edistä ihon kunnon paranemista:D noin mäkin sanoin ennen kun oli naamassa lievä akne mutta kappas vaan kun lopetin meikkaamisen paikoissa joissa sitä ei tosiaan tarvitse, iho on nyt hyvä

   Poista
 7. Oot kyllä niin mielettömäsä kunnossa, vau!

  VastaaPoista
 8. Oikeesti morjens tota sun kroppaa!! Täydellinen mun silmään!

  VastaaPoista
 9. Hei, siitä sun penkkariasusta, että minkä kokosena tilasit sen ja kuinka pitkä oot :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni mun oli S-kokoa :) Olen itse n. 165 cm :)

   Poista
 10. Sulla on kyllä ihan mieletön kroppa! :) Oon testaillu noita protskupatukoita ja tykkäsin kovasti :)

  VastaaPoista
 11. Tämä postaus tuli ihan nappiin ! Täytyykin kokeilla noita vanukkaita herkuttelu hetkiin, juuri olen nimittäin etsinyt vaihtoehtoja herkuille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Itse en ole ehtinyt vielä muita kuin kahvivanukasta kokeilla, mutta kahvi oli ainakin hyvä! :)

   Poista
 12. Haitko kauppakorkeaan pääsykoekiintiössä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse sitä ei pysty valitsemaan :(

   Poista
  2. Joo luulen, ettei mun YO-todistuksella mitään tee yhteispistekiintiössä, joten eiköhän pääykoekiintiössä menty :)

   Poista
 13. Joo sun treenaamisesta olisi mukava lueskella lisääkin postauksia :) ja kiitoa hyvästä jutusta, oon vähän epäröinyt noiden Lidlin Sportyfeel-tuotteiden kanssa, mut ehkä uskaltaudun tänään kauppareissulla jotain mukaan poimimaan :P

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!