20. joulukuuta 2014

Epäonnistunut joulukalenteri

Myönnetään, epäonnistuin! Paljon hehkuttamani "virittäydy ja valmistaudu jouluun" -joulukalenterini meni siinä vaiheessa mönkään, kun joulukalenterissa luki, että: "Tee joulusiivous!", ja omassa kalenterissa puolestaan luki, että: "Töitä klo 9-23." Yhtälö = mahdoton! :-D Siksi päätinkin suosiolla olla stressaamatta joulukalenterin luukuista ja tehdä itselleni mieluisia, jouluisia juttuja niin paljon kuin minulla on aikaa ja tahtoa.

Reilun viikon aikana olenkin mm. leiponut, paistanut ja koristellut pipareita, käynyt outlet-kylässä ostoksilla, tehnyt paljon joululahjaostoksia (krhm, varsinkin itselleni..), ollut työhaastattelussa, kokeillut piparkakkutuorepuuroreseptiä, juhlinut pikkujouluja perheeni kanssa, tutustuttanut saksalaiset ystäväni glögiin illanistujaisten merkeissä sekä viettänyt hemmottelupäivää itseäni hemmotellen.

IMG_3256

Zweibrückerin outlet-kylä on meiltä vain reilun 1,5 tunnin ajomatkan päässä, joten sinne on toisinaan mukava tehdä päiväreissuja. Varsinkin näin palkkapäivän ja veronpalautuksien jälkeen.. 

IMG_3259

IMG_3263

Shoppailun lomassa on tietenkin hyvä myös tankata! Kyseisestä outletista löytyykin ihan huippuruokapaikka, jossa ollaan yleensä käyty täyttämässä masut salaattibuffetin sekä smoothiebaarin antimilla.

IMG_3268

IMG_3374

Outletin jälkeen ei kyllä koskaan ole pelkoa, että tarvitsisi lähteä tyhjin käsin kotiin. Tällä kertaa mukaan lähti:

IMG_3425

Hoodie Abercrombie & Fitch

IMG_3413

Polo shirt Abercrombie & Fitch

IMG_3436

IMG_3439

Shoes Nike

IMG_3416

Blouse Gant


Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, outletista tarttui mukaan kutsu työhaastatteluun. Olin koluamassa upouuden Abercrombie & Fitchin outlet-myymälää, kun kyseisen liikkeen myymäläpäällikkö tuli juttusilleni. Ensin hän tiedusteli asuinpaikkaani ja ilmoitti sitten, että halutessani voisin muutaman päivän päästä mennä lähikaupunkini Hollisteriin työhaastatteluun. Asia oli sitten sillä selvä, ja tämän viikon tiistaina kävin työhaastattelussa. Olin hieman jännittänyt haastattelua etukäteen, koska kyseiseen työpaikkaan on tietyt ulkonäkövaatimukset, sekä mietin kuinka saksankielitaitoni riittää. Loppujen lopuksi työhaastattelu ei ollut kovinkaan virallinen ja se suoritettiin kokonaan englanniksi, koska paikan pomo puhui englantia. Harmikseni työhaastattelussa kuitenkin selvisi, etteivät he etsineet kokopäiväistä työntekijää, vaan pelkkää minijobbaria (lähes sama palkkaus kuin nykyisissäkin kotikaupungissani sijaitsevissa työpaikoissani), joka työskentelisi 2-3 x viikossa. Koska kyseinen työpaikka sijaitsee naapurikaupungissamme menisi minulta matkoihin reilu tunti päivässä ja melkein tuntipalkan verran rahaakin. Siellä työskenteleminen niin vähillä tunneilla ei siis olisi kovin kannattavaa. Kokemus oli kuitenkin huippu, ja onneksi voin vielä pohtia ensi vuoden alkuun, mitä tehdä! :-)

IMG_3251

IMG_3242

Piparkakkutuorepuuro:

 täysjyväkaurahiutaleita
♥ maitoa
 neilikkaa
 inkivääriä
 pomeranssin kuorta
 kaneliaIMG_3314

Pikkujouluja vietimme perheeni kanssa tuttavaperheemme luona. Heidän tunnelmallisesti sisustettu kotinsa nosti kyllä jälleen huimasti joulufiilis-lukemia. Oli ihanaa viettää laatuaikaa koko Saksan perheen voimin ja herkutella takkatulen ääressä.

IMG_3334

IMG_3271

IMG_3336

IMG_3341

IMG_3348

IMG_3349

IMG_3345

IMG_3367

Tämä päivä pitää sisällään myöskin pikkujoulujen viettoa, tällä kertaa saksalaisten ystävieni kanssa. Aamu alkoi minun luonani reilun kolmen tunnin suomalaisella joulubrunssilla ja jatkuu illalla sitten hieman kosteammissa merkeissä. Ihana päivä takana ja huippuilta varmasti edessä! Hauskaa lauantai-iltaa myös teille ihanaiset!

PS. 4 yötä jouluun on, 3 yötä kampaajalle on, 2 yötä Suomeen lähtöön on ja 1 yötä siskon ja hänen poikaystävänsä Saksaan saapumiseen on!

39 kommenttia:

 1. Hollister on ehkä maailman naurettavin ketju.:D Ylihinnoteltua trikoopaskaa.

  Ja lisäksi tosiaan nuo työntekijöiltä vaadittavat ulkonäkökriteerit. Haluaisitko oikeasti työskennellä yrityksessä, joka arvostaa ulkonäköä yli kokemuksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja ton puljun konseptihan on että vaatteet on kauniille ja hoikille nuorille.. ennenhän kyseisestä ketjusta ei saanut vaatteita kun vain m kokoon asti.

   Poista
  2. Eka ano tässä, totta puhut! Siksi kiinnostikin kysyä Annilta asiasta.:)

   Poista
  3. Mä vähän järkytyin että Anni edes harkitset meneväsi töihin kyseiseen liikkeeseen. Ketju, jonka vaatteita mainostetaan vain hyvännäköisille nuorille, yläosattomilla sisäänheittäjillä ja myyjillä jotka ovat saaneet työnsä ulkonäön vuoksi, ajaa mielestäni ja varmasti myös sunkin mielestäsi hieman vääränlaista kuvaa maailmasta. Halutaanko me todella kasvattaa lapset ja nuoret siihen että hyvännäköiset pärjäävät ja kelpaavat? Netistä löytyy kyseisestä ketjusta paljonkin juttua (totuudesta on vaikea sanoa), esim he eivät lahjoita hyväntekeväisyyteen myymättä jääneitä vaatteitaan, koska eivät halua että köyhillä ihmisillä näkyy heidän vaatteitaan. On varmasti kivan tuntuista saada työtarjous tuollaiselta firmalta, kertoohan se että sovit heidän muottiinsa ja näin ollen myös nykymaailman kriteereihin. Kannattaa tehdä päätös kuitenkin harkiten, millaista esikuvaa sinä haluat välittää ja sopivatko yrityksen arvot myös sun arvoihisi? Työjutut on kovin henkilökohtaisia asioita mutta sinun blogisi on todella suosittu ja olet siksi valintojesi kanssa näkyvillä. Varmasti vaikea valinta... kuitenkin kaikkea hyvää sulle ja ihanaa joulun aikaa! :)

   Poista
  4. Hyvin sanottu,milli! :) Tosiaan Anni, kertoo myös itsestäsi jonkin verran,jos tuonne töihin menisiti,tai edes harkitset...

   Poista
  5. Pakko kommentoida itse Suomessa vaatemyyjänä työskentelevänä, että täällläkin vaatemyyjän työ vaatii huoliteltua ulkonäköä ja siihen kiinnitetään työhaastattelussa huomiota, tottakai, koska liikkeen tarkoituksena on myydä vaatteita, joita on myös myyjien päällä. Musta on tosi hienoa, että Annilla on ollut mahdollisuus noin moneen eri työhön Saksassa ja häntä tullaan kysymään työhaastatteluihin! :) ja edellisiin anoihin kommentoiden, mun mielestä on turha alkaa moralisoimaan kenenkään valintoja. Muutenkin nuorille opiskelijoille on vaikeeta löytää töitä, niin työpaikan arvoihin liittyvä nirsous kyllä estää saamasta töitä, eikä sitä katsota kovin hyvällä haastatteluissa.. Mutta kukin tavallaan :)

   Poista
  6. Mä olen myös työskennellyt vaatekaupassa parin vuoden ajan ja se on tosiaan ihan normaalia, että myyjien ulkonäköönkin kiinnitetään muiden juttujen ohella huomiota haastattelussa. Joskus sekin saattaa mennä vaan vähän yli, ja mun mielestä kyseinen ketju poikkeaa aika rajusti näistä ihan perus vaateliikkeistä juurikin noiden kyseenalaisten arvojensa takia, enkä itse henkilökohtaisesti heille menisi töihin. Jokainen tekee kuitenkin omat ratkaisunsa ja tosiaan onhan se hienoa, että tullaan tolla tavalla tarjoamaan mahdollisuuksia päästä töihin :)

   Varmaan oot Anni tästä tietoinenkin, mut kannattaa tosiaan varautua aikamoiseen paskamyrskyyn, jos kyseisen työn otat vastaan ja kerrot siitä blogissa. Ihmiset on jo nyt suhtautunu niin negatiivisesti tohon asiaan ja varmaan just tän takia monet bloggaajat jättää työasiat kokonaan blogin ulkopuolelle.

   Hauskaa joulua! :)

   Poista
  7. Hollisterilla kun kyse ei ole mistään huolitellusta ulkonäöstä, vaan ihan muusta. Kaikessa aspatyössä täytyy olla huollitellun näköinen. H&M, gina, bikbok yms. Liikkeissä voit nähdä ylipainoisia, lävistyksen omaavia ja oman tyylisiään ihmisiä työskentelemässä, Hollisterilla et. Jos et sovi muottiin, et ole tervetullut puljun palkkalistoille.

   Itse en ainakaan työskentelisi yrityksessä jonka arvot ja liikeidea ovat omia arvojani vastaan ja tässä ei siis ole kysymys nirsoilusta. Ei tule kyllä ihan heti mieleen toista yritystä, jonka arvot ovat yhtä vinksallaan kuin Abrrcrombiella tai Hollisterilla. Jopa Victorias Secret palkkaa liikkeisiinsä eri näköisiä ja kokoisia ihmisiä.

   Poista
  8. En tunne kovin tarkasti kyseisen ketjun konspetia, joten en lähde kommentoimaan sitä sen enempää. Minua pyydettiin tulemaan haastatteluun mahdollisimman luonnollisena (ei meikkiä/vain kevyt meikki, ei kynsilakkaa, ei koruja etc.) ja mielellään kyseisen ketjun vaatteisiin pukeutuneena. Nuorella, ilman ammatillista koulutusta olevalla henkilöllä ei tosiaan ole usein varaa valita töitä, joten jos sellainen "kävelee" vastaan, on todella vaikea sanoa ei. Mutta kuten jo ylempänä totesinkin, kyseinen paikka etsii minijobbaria ja minä kokopäivätyötä. Tarpeemme eivät siis täysin kohtaa.

   Poista
 2. Hollister ei tarjoo ku managereille enemmän kuin 2-4vuoroa viikossa :/ voit kysyy fb ssä jos haluut jtn hollisterilla työskentelyy liittyen, oon siel ny tän syksyn työskennelly :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps niin mulle haastattelussa kerrottiinkin, ja mä taas haluaisin työskennellä enemmän :)

   Poista
 3. Siis mitä ulkonäkökriteetejä Hollisterissa muka on? Ymmärtäisin jos kyseessä olisi laadukkaita merkkivaatteita myyvä ketju, mutta tuskin Hollisterissa sen kummempia kriteerejä on kuin Henkkamaukassa, Cubuksessa ja muissa halpisketjuissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlettamalla löytyy. Mutta siis Hollister palkkaa vain hyvännäköisiä nuoria ihmisiä. Hoikkia ja mallinmitoissa olevia.

   http://www.omgfacts.com/lists/8435/Hollister-only-hires-employees-who-they-think-rate-9-or-10-on-looks

   Vastenmielistä.

   Poista
  2. Ootko ikinä käyny Hollisterissa? Jos et nii et ymmärrä minkä näköstä porukkaa sinne vain otetaan..

   Poista
  3. No en ole käynyt, kun en tosiaan halpisvaateketjuista ole kiinnostunut. Näköjään yksi syy lisää vältellä vastaavia ketjuja.

   Poista
  4. Näkee kyllä ettet ole käynyt koska hollister ei todellakaan ole halpisvaateketju

   Poista
  5. Anonyymi 10.42 ei ole tainnut käydä atlantin toisella puolella Hollisterissa. Siellä se on ns "halpis" eli hintataso samaa luokkaa kuin H&M :)

   Poista
  6. No ihan Amerikassa hollisterin vaatteet ovat paljon kalliimpia kuin jossain hm:ssä :D hupparin hinta about 50 e luokkaa ei ole mun mielestä ainakaan halpaa. Ja silti todella huonolaatuisia.

   Poista
  7. Ulkonäkökriteereillä tarkoitin sitä, että minua pyydettiin tulemaan haastatteluun mahdollisimman luonnollisena (ei meikkiä/vain kevyt meikki, ei kynsilakkaa, ei koruja etc.) ja mielellään kyseisen ketjun vaatteisiin pukeutuneena.

   Poista
 4. Ompa kiva, että olet saanut noin monta työpaikkaa, vaikka juuri oletkin muuttanut saksaan :-) Mitä kyseiset ostokset oikein maksavat? Hyvää joulua/joulunodotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kyllä käynyt melkoinen tuuri näiden töiden suhteen täällä! :) Niket löytyivät lasten puolelta alennuksesta 26 eurolla, Abercrombien paidat n. 20 euroa ja Gantin paitis n. 30 euroa :) Kiitos samoin!

   Poista
 5. Näitä sun kuvia on aina niin ilo katella :)

  VastaaPoista
 6. Etkö vietäkään joulua Saksassa perheesi kanssa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vietä, eikä minun ole ollut tarkoituskaan tänä vuonna viettää joulua Saksassa :)

   Poista
 7. http://thoughtcatalog.com/chelsea-fagan/2013/11/23-confessions-of-a-former-abercrombie-and-fitch-employee/
  http://www.dailymail.co.uk/femail/article-447183/Poseurs-Paradise-Whats-really-like-work-new-Abercrombie--Fitch-store.html
  http://en.m.wikipedia.org/wiki/Abercrombie_%26_Fitch

  Toivon, että luet nämä artikkelit harkitessasi tuon työpaikan ottamista. Haluatko todellakin työskennellä paikassa, jossa ainoa tärkeä asia on ulkonäkö ja siirtää sellaista ajatusmaailmaa eteenpäin mm. pikkusiskoillesi? Kaverini työskenteli Lontoon Abrrcrombiella puoli vuottavuosi sitten ja sen jälkeen alkoi boikotoimaan liikettä täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten totesin jo postauksessa ja ylempänä kommenttiboksissa: he hakevat minijobbaria ja minä kokopäivätyötä, joten tarpeemme eivät siinä mielessä kohtaa. Jos palkkaus ja tuntimäärät olisivat riittävät, olisi varmasti vaikea kieltäytyä paikasta. Kyllä minusta sekin on väärin, että Suomessa ruokakaupat heittävät päivittäin järjettömät määrät täysin syömäkelpoisia elintarvikkeita menemään, eikä esimerkiksi anna niitä hyväntekeväisyyteen, ja silti työskentelin Suomessa ruokakaupassa. Ilman ammatillista koulutusta on paha alkaa nirsoilemaan työpaikkojen suhteen.

   Poista
  2. Tohon Suomen ruokakauppojen käytökseen vetoaminen on turha veto, koska kaupat toimivat kuten toimivat _lain_ takia. Kauppiaat mielellään varmasti jakaisivat ruokaa vähävaraisille yms, mutta laki ei salli sitä. (Kohta kuitenkin sen saralla paremmin: http://yle.fi/uutiset/laki_muuttuu_kauppojen_ei_ole_enaa_pakko_panna_syomakelpoista_ruokaa_roskiin/6856805 )
   Hollister taas ei toimi kuten toimii lain takia, mikään laki ei vaadi sellaista.

   Poista
 8. Random kysymys: omistitko pienenä Bratz- tai Barbie-nukkeja? :D

  VastaaPoista
 9. Siis miksi sua jännitti ne ulkonäkökriteerit? Jännitti, että kroppasi on liian sopusuhtainen ja timmi, hiuksesi liian pitkät ja hyväkuntoiset tai kasvosi liian symmetriset ja huolitellut? Tämän tosin varmaan halusitkin kuulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi kun ihmetellä.. Eikö kaikilla ihmisillä ole oikeutta epäitsevarmuuteen silloin tällöin? Paskaa taas monta riviä täynnä. Mitäs olisitkaan mahtanut kommentoida, jos Anni olis sanonut, että ei kyllä jännittänyt yhtään kun olen varmasti täydellinen tehtävään.
   Herätys!

   Poista
  2. No sepä..^ :D Koittaisitte joskus ihmiset edes hetken asettua toisen asemaan ennenkuin lauotte mitä sattuu. "Tämän varmaan halusitkin kuulla", kuulostaa niinkuin sulla olisi syytä olla vihainen ja ryhtyä marttyyriksi siksi että toista jännittää ulkonäkövaatimukset.

   Poista
  3. Kiitos Tuuli ja Anonyymi 12.41 <3

   Poista
 10. Teidän koti on kyllä aina niin viimeisen päälle laitettu. Huomaa, että äitisi on todellinen kodin hengetär.

  Tämä ei nyt liity tähän yhtään, mutta silloin kun pidit sen kysymyspostauksen johon ystäväsi aikoivat vastata, niin miksi se Noora ei vastannutkaan vai onko minulla jäänyt jotain välistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämän postauksen kuvat tosin ovat otettu tuttavaperheemme kotoa.

   Nooran piti vastata, mutta meillä oli siinä samaan syssyyn pääsykokeet ja hänellä oli myös tanssin SM-kisat niin siirsimme deadlinea aina vaan eteenpäin ja jossain vaiheessa se sitten unohtui kokonaan :)

   Poista
 11. Onko sinun siis tarkoitus vuoden vaihteen jälkeen vielä jäädä Saksaan? :) Ymmärsin, että aiot olla siellä vain 3kk.
  Ihania löytöjä olet taas tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo alunperin oli tarkoitus olla Saksassa vain jouluun saakka, mutta sopeuduin tänne niin kivasti, eikä minulla ole tällä hetkellä syytä lähteä takaisin Suomeen, joten taidanpa palata Suomeen vasta kesän alussa, jos onnistuisin vaikkapa saamaan hyvän kesätyöpaikan Suomesta :)

   Poista
 12. Miksi et vietä joulua saksassa? Kenen kanssa vietät suomessa joulua? Ja vastaa rehellisesti oletko riidoissa essin kanssa? Olette jotenkin kauheesti erkaantuneet ja muutenkin välinne on erilaiset :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa asuessani lensin aina Saksaan äitini luo viettämään joulua, joten nyt kun asun Saksassa lennän isäni luo Suomeen viettämään joulua :) Vietän joulua poikaystäväni kanssa ensin hänen perheensä luona ja sitten omani.

   Emme ole riidoissa siskoni kanssa :-D Ehkä tämä "erkaantuminen" johtuu siitä, että asumme nykyään eri maissa. Pidämme kuitenkin tiiviisti yhteyttä viestitellen melkein päivittäin kuulumisiamme ja ajatuksiamme :)

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!