3. joulukuuta 2014

Joulukalenterini

Tänä vuonna heräsin myöhään siihen tosiasiaan, ettei minulla ollut joulukalenteria. Marraskuun viimeisenä päivänä, sunnuntai-iltana, aloin tuskailla ajatuksen parissa. "Kun olisi niin paljon muutakin tehtävää tässä.", ajatus hakkasi takaraivossani. Sitten minulla välähti: teen joulukalenterin, johon kirjoitan jokaisen luukun kohdalle jonkin asian, joka minun täytyy tehdä/jonka minä haluan tehdä vielä ennen vuoden vaihdetta! Luukkuihin tuli kirjoitettua aivan kaikkea maan ja taivaan väliltä aina joulusiivouksesta saakka pikkusisarusten kanssa puuhailuun. Ajattelin, että voisin silloin tällöin jakaa luukkujen sisältöjä teidänkin kanssa, jos se vaikka inspiroisi jonkun muunkin tekemään esimerkiksi joulusiivouksen taikka leipomaan piparkakkutalon ;-)

1. luukku: askartele itsellesi joulukalenteri.

IMG_2602

IMG_2606

Löysin paikallisesta ruokakaupasta joulukorttiboksin kolmella eurolla, joka sisälsi 24 joulukorttia - ja nehän passasivat juuri sopivasti joulukalenterini luukuiksi!

IMG_2603

Kaunista lahjanarua, jolla koristelin joulukalenterini kauniilla rusetilla, ostin sisustustavarakaupasta. Löysin samalla myös aivan täydellistä lahjapaperia, joka lähti myöskin kotiin mukaan.

IMG_2609

Kortit eli joulukalenterini luukut sujautin kauniiseen maljakkoon, jota koristaa teksti: "Carpe Diem" (= tartu hetkeen). Voisiko ollakaan parempaa quotea joulukalenterilleni, jonka pääpointtina on juurikin tarttua hetkeen, nauttia elämästä ja saada hommat hoidettua kunnialla kotiin ennen uutta vuotta 2015!

IMG_2604

Sijoitin joulukalenterini ikkunalaudalle, jossa se  muistutaa minua tarttumaan hetkeen ja toimii samalla myös kauniina joulukoristeena.

2. luukku: sisusta huonettasi joulukoristeilla.

IMG_2514

Ostin jo edellisellä viikolla eräästä sisustuskaupasta jouluisia tähtikoristeita, jotka ripustin tänään aamulla ikkunaani roikkumaan ennen töihin lähtöä.

IMG_2520

IMG_2584

Rautakaupasta puolestaan löysin viime viikonloppuna kivat jouluvalot, jotka kiersin sänkyni yllä olevan taulun ympärille. Jouluvalot tuovat mielestäni hurjasti valoa, lämpöä sekä pehmeyttä huoneeseeni. Ja luovat tottakai myös sitä joulufiilistä, jota 2. luukku ajoikin takaa.

Millaisia joulukalentereita teiltä löytyy tänä vuonna? :-)

Tänään on ollut rankka päivä töiden osalta. Ensin työskentelin 9-18 suklaapuodissa, jonka jälkeen tein vielä 18.30-23.30 työvuoron ravintolassa. Puuh ja plääh, mutta työstä vaan on vaikea kieltäytyä, kun sitä on tarjolla rajoitetusti. Eikä sitä rahaakaan ole ihan tylsää saada pikkuisen säästöön. Nyt hipsin nopsasti hammaspesulle ja nukkumaan. Huomenna nukutaan pitkään ja nautitaan ansaitusta vapaapäivästä! Kauniita unia 

21 kommenttia:

 1. Voi että miten ihana idea!<3
  Mulla ei oo koskaan ollut suklaakalenteria, joten tänä vuonna ostin sellaisen ekaa kertaa! 8) (Emilia 20v) Löysin tänään ihanan raakasuklaakalenterin ja puoleen hintaan, joten eihän siitä voinut kieltäytyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi että, raakasuklaakalenteri kuulostaa kyllä kielletyn hyvältä :-D <3

   Poista
 2. Upea idea! Mulla tuo Carpe Diem kulho on täynnä erilaisia konvehteja ;) vieraat tykkää!
  Olisiko mahdollista, että kuvaisit meille joskus sun huoneen ja teidän kotia? Muistan kuinka itse aina Sveitsissä ihailin kaikkien koteja, ne ovat kuitenkin niin erilaisia suomalaisiin asuntoihin verrattuna :)
  Ja työstäsi tuli mieleen, jos vertaat palkkaasi Suomessa saatavaan palkkaan, niin onko paljonki eroa? Saksassa on nyt muutenkin halpaa, että palkatkin on pikkasen pienempiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaakaan ei ole yhtään hullumpi idea ;-) Huoneessani täällä ei ole ihan hirveesti nähtävää tuon sängyn lisäksi, mutta voin kyllä jotain pieniä yksityiskohtia esimerkiksi kuvailla etc. Ja talopostaus on ollut jo pidempään suunnitteilla! Ehkäpä joulusiivouksen jälkeen ;-D Palkkaeroa on pari euroa, joka kyllä tuntuu. + työt eivät ole säännöllisiä, koska toimin vain Aushilfenä, joten joinakin viikkoina saattaa olla töitä enemmän kuin jaksaisi edes tehdä ja joinakin viikkoina taas jopa toivoisi, että pääsisi tekemään vähän enemmän töitä.

   Poista
 3. Ihana idea, ihanat kuvat ja ihana "sohva" vai onko se sänky, anyway, ihana!! :)

  essi-bltn.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se on sänky, mutta ajaa halutessa myös sohvan asemaa. Sopii täydellisesti juurikin vierashuoneeseen! :)

   Poista
 4. Meinaatko pyrkiä uudelleen Aaltoon? Vai nauttia ajasta siellä ilman stressiä ja suunnata suosiolla syksyllä Vaasaan? Entä poikakaveri? Olis kiva jos jossain vaiheessa tekisit postauksen tulevaisuuden suunnitelmista. Uusi vuosi, uudet kujeet ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kallistun jälkimmäisen vaihtoehdon puoleen. Nyt, kun pääsykoekirjat pysyivätkin lähestulkoon samoina, olisi kyllä kova kiusaus ottaa jälleen kirja kauniiseen käteen, mutten tiedä olisiko se sen arvoista. Vaasassakaan ei nimittäin ole mitään vikaa :) On tässä onneksi vielä pienoinen tovi pohdiskella!

   Poista
  2. Juu ei täälä Vaasassa vikaa ole ;) ja kun saksaa osaa, niin ruotsihan taittuu siinä samassa! :D

   Poista
 5. Muokin kiinnostaisi postaus tulevaisuudesta!! Ite vietän välivuotta ja ahdistaa kun en vieläkään tiiä mihin hakisin :( sun blogia on tosi kiva lukea! Kirjoitat monipuolisesti eri aiheista ja kuvat ovat todella laadukkaita! Hyvää joulunodotusta sinne Saksaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistetään toive korvan taakse! :) Kiitos samoin <3

   Poista
 6. Ihanat nuo kaksi tyynyä tuossa selkänojaa vasten! :) Mistä ne ovat peräisin?

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Nyt en osaa kyllä valitettavasti yhtään sanoa, koska ne ovat äitini hankkimat jo muutama vuosi sitten :)

   Poista
 7. Meinaatteko hankkia lapsia miehesi kanssa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoisin kyllä joskus tulevaisuudessa saavani lapsia, muttei aihe ole vielä pitkään aikaan ajankohtainen :)

   Poista
 8. Ootteko eronnu V:n kanssa? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme ole :) http://annib-a.blogspot.de/2014/11/oo-siella-jossain-mun.html

   Poista
 9. Mihin säästät rahaa ja paljonko laitat kuussa rahaa säästöön?

  Entäs kuinka paljon sulla menee rahaa kuukaudessa omiin menoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästän ihan elämää varten :) Ensi syksynä, kun aloitan opiskelut, olisi ihan hyvä olla pikkusen rahaa säästössä, ettei tarvitse koko vuotta pärjätä pelkillä nuudeleilla, haha ;-D Minulla ei ole mitään tiettyä summaa jonka laita vaan laitan ihan sen mukaan, kuinka paljon saan palkkaa. Riippuu ihan kuukaudesta, että tuleeko osteltua uusia juttuja tai syötyä ulkona etc. Puhelinliittymä ja salikortti ovat tällä hetkellä ainoat kiinteät kuluni ja niihin menee n. 50€/kk.

   Poista
 10. Moikka! Oon aatellu hakea nyt keväällä kauppakorkeaan, mutta oon tosi epävarma mun sisäänpääsymahollisuuksista. Saako kysyy että mitä siis kirjotit yh ja matikka? Entä tuntuko esim lukion taloustiedon kurssin asiat vaikeilta? Jos oikein muistan niin olit jollakin valmennuskurssilla. Kuinka paljon koit että siitä oli hyötyä? Entä oliko pääsykirjat ensin ihan täyttä hepreaa vai sisäistitkö asiat samantien?

  kiitti jos jaksat vastailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ihan ensinnäkin sellainen vinkki, että älä ole epävarma! Sulla on kuitenkin reilusti aikaa opetella vaikka kokonaan ulkoa kaikki pääsykoekirjat :-D Kirjotin yhteiskuntaopista E:n ja matematiikasta C:n, joka oli todellinen pettymys kurssien yhdeksikön keskiarvon jälkeen!

   Lukion taloustiedon kurssi antaa pikkusen pohjaa esimerkiksi käsitteiden suhteen, mutta asiat ovat vain pintaraapaisu pääsykoekirjojen sisällöstä, haha ;-D Aluksi juurikin taloustieto ja laskis tuntuivat heprealta, mutta kyllä se siitä alkoi sitten pikkuhiljaa hahmottua!

   Valmennuskurssin suurin hyöty oli omalla kohdallani ennakkomateriaaleissa. Toisinaan kurssilla ollessa saattoi tuntua jopa ajanhukalta istua opettelemassa asioita, jotka olisi itse voinut käydä läpi paljon lyhyemmässä ajassa. Oma suositukseni onkin, että ostat ennakkomateriaalit (kirjatiivistelmät, harjoituskokeet ja -tehtävät) joltain laadukkaalta valmennuskurssifirmalta ja luet itse ahkerasti niitä apuna käyttäen! :)

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!