12. tammikuuta 2015

Goals 2015

"I don't have dreams, I have goals." - Harvey Specter

IMG_4611

IMG_4512

Vuosi 2015 tulee olemaan erilainen. Ainutlaatuinen, kuten jokainen vuosi omalla tavallaan. Vietän puolet vuodestani täällä Saksassa Aushilfenä työskennellen, uusia kokemuksia keräillen, itseäni toteuttaen sekä vapaudesta ja huolettomasta elämästä nauttien. Minulla on paluulennot Suomeen toukokuun lopulla, ja tavoitteenani onkin löytää Suomesta itselleni sellainen kesätyö, josta oikeasti nauttisin. Kevään ja kesän aikana pyrin tekemään kovasti töitä, jotta saisin säästöön pienen pesämunan syksyä varten. Samasta syystä tuli muuten aloitettua pienimuotoinen säästökuurikin tammikuun alusta.

Syksyllä minulla on nimittäin suunnitelmissa aloittaa kauppatieteiden opintoni ja muuttaa ensimmäiseen omaan vuokra-asuntoon uudessa opiskelukaupungissani Vaasassa. Loppuvuodeksi 2015 minulla ei vielä olekaan muita suunnitelmia kuin sopeutua uuteen paikkakuntaan, saada opiskelut polkaistua kunnolla käyntiin, tutustua uusiin ihmisiin ja kerryttää roppakaupalla uusia kokemuksia siinä samalla!

IMG_4605

IMG_4655

Tavoitteeni vuodelle 2015:

♥ Olla parempi ihminen. Läheiseni ansaitsevat vain parasta, joten sellaiseksi minun on siis tultava! Tänä vuonna pyrin myöskin olemaan tuhlaamatta aikaani ihmisiin, joilla ei ole aikaa minulle. Sen sijaan tahdon antaa 100 % itsestäni niille ihmisille, jotka ovat elämässäni läsnä.

♥ Säästää rahaa. Tähän tavoitteeseen kuuluu paljon välitavoitteita, kuten tammikuun alusta alkanut säästökuuri, toinen työ nykyisen työni rinnalle täällä Saksassa, hyvä kesätyöpaikka Suomesta sekä määrän korvaaminen laadulla tehdessäni ostoksia.

 Ylläpitää terveellisiä elämäntapoja. Tämä kohta ei paljoa ponnisteluita kaipaa, sillä arkeeni on kuulunut koko elämäni ajan terveellinen ruokavalio sekä säännöllinen liikunta. Tästäkin tavoitteesta löytyy kuitenkin alatavoitteita, kuten esimerkiksi viettää tipaton tammikuu ja miksei jokin muukin kuu sekä lisätä ruokavaliooni tiettyjä elimistölle tärkeitä ruoka-aineita. Tavoitteenani on myös olla paras versio minusta ja osata arvostaa kroppaani. Olen nimittäin huomannut, etten ole oikeastaan koskaan täysin tyytyväinen kroppaani "at the moment", vaan löydän siitä aina pientä parantamisen varaa. Jälkeenpäin saatan kuitenkin todeta, että: "Vitsit olin tuolloin tikissä!", kun katselen vanhoja salin peilin kautta otettuja kuvia. Tavoitteenani onkin siirtää kyseinen lausahdus preesensiin.

 Saada elämääni lukemattomasti uusia, unohtumattomia kokemuksia. Tahdon nauttia jokaisesta päivästä täysillä, nauraa paljon, viettää mahtavan kesän, oppia paljon uutta, matkustella ja nähdä uusia paikkoja, tutustua uusiin ihmisiin, rakastaa ja olla rakastettu, onnistua ja epäonnistua, jotta ymmärtäisin, että epäonnistuminenkin on joskus ihan okei, herkutella, kasvaa ihmisenä ja poistua uudelleen ja uudelleen mukavuusalueeltani.

♥ Kehittää blogiani. Tahtoisin löytää blogilleni sen oman "jutun" ja tehdä siitä vielä enemmän minun näköiseni, panostaa asukuviin sekä postausten laatuun, toteuttaa enemmän teidän lukijoiden toiveita, toteuttaa blogihistoriani ensimmäiset videopostaukset (en kuitenkaan lupaa vielä mitään..) sekä luoda blogiini uusia osa-alueita (kuten uudet Fitness Friday -postaukset). Tämän lisäksi pyrin tästä postauksesta lähtien lisäämään lyhyen englanninkielisen tiivistelmän aina postauksen loppuun lukijoideni toiveesta. Englannin kielitaitoni on vielä kaukana täydellisestä, joten älkää olko turhan ankaria. Toivotaan, että se kielitaitokin tämän myötä pikkuisen paranisi :-)

IMG_4622

IMG_4498

New year 2015 is going to be different and unique. I will spend half of the year here in Germany working and experiencing new things and enjoying my life. At the end of May I'll move back to Finland. Hopefully, I'll get there a great place to work. During the spring and the summer 2015 I'll work and try to save some money for the next autumn, because I'm going to start my economic studies in Vaasa and I'll move into my first rental apartment. I don't have any other plans for the rest of the year than to get used to live in a new city, to start my studies, to get to know new people and to get a bunch of new experiences.

IMG_4632

IMG_4604

My goals for the year 2015:

To become a better person. My loved ones deserve nothing but the best.

 To save some money.

♥ To maintain healthy lifestyle. That's not difficult to me because I have actually done it all my life.

♥ To get new unforgettable experiences. To be happy, to laugh, to learn new things, to travel, to get to know new people, to love and be loved, to succeed and to leave the comfort zone again and again.

   To develop my blog. I want to find my own style, pay more attention to my readers' wishes, improve the quality of posts and try new things.

IMG_4661

IMG_4630

Ihanaa alkavaa viikkoa muruset!

43 kommenttia:

 1. Niin inspiroiva postaus jälleen kerran! Olet upea :-)

  VastaaPoista
 2. Mitäs kun sä muutat vaasaan miten sulle ja v:lle käy? Tuleeko v mukaan vai jääkö tänne? Vaasa on kuitenkin suhtkoht kaukana kotikaupungistasi ja opinnot kestävät monta vuotta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. V hakee myös Vaasaan opiskelemaan :)

   Poista
 3. huii ooot niiii upea pakkaus<333

  VastaaPoista
 4. Miltä sinusta tuntuu bloggaajana lähteä ensi syksynä opiskelemaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin? Monet varmasti tunnistavat sinut koulussa :) Onko mielestäsi mukavaa kun ihmiset tunnistavat sinut ja kertovat lukevansa blogiasi, vai pidätkö parempana jos he eivät tietäisi sinusta etukäteen, ja saisit tutustua puhtaalta pöydältä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa jotenkin itse edes ajatella, että moni tietäisi/tunnistaisi minut, mutta voihan näin toki ollakin :-D Ei minua haittaa yhtään, vaikka minulle kerrotaankin, että blogiani luetaan, päinvastoin! :-) Toivon vaan kovasti, ettei ihmisillä olisi blogini takia minusta negatiivisia ennakkoluuloja ja että kaikki tulisivat rohkeasti tutustumaan, vaikka tietäisivätkin minut etukäteen blogini kautta :)

   Poista
 5. Meetkö sinne hollisterille töihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mene, koska se ei olisi kannattavaa matkakustannuksista johtuen. Koitan löytää toisen työn nykyisentyöni rinnalle täältä kotikaupungistani :)

   Poista
  2. Etkö enää ole siellä suklaapuodissa töissä? :)

   Poista
  3. Työskentelin suklaapuodissa vain joulun sesonkiajan kiireapulaisena :)

   Poista
 6. Vitsit, itse kaksi kertaa hakeneena niiiiiiin kannustaisin sua hakemaan vielä Aaltoon (jos se on se the unelmakoulu)! Ensimmäisellä kerralla sain lähes samat pisteet kuin sinä ja toisella kerralla pääsin heittämällä siihen unelmakouluun mihin aina halusin, kun tein entistä suuremmalla tarmolla töitä. :)

  Vaasa on upea paikka ja ennenkaikkea siellä on upeita ihmisiä! Mutta jos sulla on edes vähän semmoinen olo, että se tuntuu sellaiselta "kakkosvaihtoehdolta", niin kannustan koko sydämestäni hakemaan uudestaan. Voisin kirjoittaa tästä aiheesta niin paljon, sillä se unelmien täyttymys on niin upea asia!:D

  Vaasa voi myös tuntua hyvältä ja oikealta paikalta - en sinua tuntematta ala täällä kuitenkaan neuvomaan ;) kaikkea hyvää Saksaan!

  Tia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin Aallon ensimmäiseksi hakukohteekseni lähinnä parhaan sijainnin takia (lähellä läheisiäni sekä kotikaupunkiani), mutta varmasti Aallossa myös opetuksen laatu sekä verkostoitumismahdollisuudet ovat aivan omaa luokkaansa! Silti en koe, että Aalto välttämättä kuitenkaan olisi minulle se ainoa "the unelmakoulu" vaan uskon, että jokaisessa koulussa on omat hyvät ja huonot puolensa.

   Vaasa tuntuu hyvältä vaihtoehdolta edullisten vuokrakämppien sekä tiiviin yhteishengen johdosta. Tuntuu aika mukavalta ja myöskin jännittävältä päästä kokemaan elämää Suomessa muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla, jossa olen viettänyt koko tähän astisen elämäni :)

   Kiitos! :)

   Poista
 7. Oo, fitness friday kuulostaa mahtavalta! Sitä odotellessa :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa tänne Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin ;) Harmi kun en itse ole ennättänyt opiskeluiden pariin kauppiksen jälkeen.. Muuten veisin sinut het kaikkiin kemuihin! :-D Mutta nyt nautin vauvasta -opiskelemaan ehdin myöhemminkin ;)

  Onnibussilla pääsee kuulemma Vaasa-Helsinki-Vaasa alta 20€ ! Että halvat reissut on opiskelijoille :-) Toki matka kestää sen 7h.... Mutta ei pitäisi rahasta olla kiinni jos useasti tahtoo kotikaupungissaan käydä. VR:lläkin tullut nyt toki tarjouksia, mutta Vaasa on kuitenkin niin täällä "syrjässä", että lentäenkin on halvempaa kuin junalla.
  Toivottavasti V pääsee myös tänne Vaasaan :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitoksia kovasti! :) Kaverilta olen tosin kuullut, että talvisin tämä "Suomen aurinkoisin kaupunki" onkin sitten jotain aivan muuta ;-D

   Hei kiitos tiedosta! Mulle tosiaan on aika tärkeää, että pääsisi käymään moikkaamassa niitä läheisiä aina, kun on sellainen olo, joten toi Onnibussi on kyllä todellakin varteenotettava vaihtoehto :) Ja onneksi voi aina sopia kimppakyytejäkin muiden opiskelijoiden kanssa! Minä toivon myös sydämeni pohjasta, että V pääsisi Vaasaan. Se olisi huippua! :) Nyt pitää vain kannustaa ja tsempata sitä luku-urakan parissa täältä Saksasta käsin :-D

   Poista
  2. Toivottavasti V kin pääsee kouluun!:) mutta voihan hän silti muuttaa kanssasi vaasaan vaikkei pääsisikään kouluun sisälle vielä?:) kyllä vaasastakin löytyy töitä, harrastuksia ja saa työmarkkinatukea sekä asumislisää ihan hyvin jos ei töitä heti löydy 😄

   Poista
  3. Joo talvi.. Melkein voisi sanoa että kaamos iskee :-D onhan täällä kylmempi kuin etelä-suomessa, ja viima on varmasti jäätävämpi. Hameita ei kannata käyttää ;D Mut onhan täällä yleensä enempi lunta! <3

   Poista
 9. Onnea ja upeita hetkiä Anni vuodelle 2015 :-)

  VastaaPoista
 10. Moikka! Mahdatko yhtään muistaa, minkä kokosina otitte ne penkkariasut silloin?:) vai oliko ne kenties onesize

  VastaaPoista
 11. Haen itse Vaasaan hallintotieteelliseen joten voi olla että päästään opiskelemaan samaan yliopistoon!:) olisi ihan mieletöntä päästä tutustumaan vaikutat tosi ihanalta ihmiseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! Sit vaan tuut nykäisemään hihasta, kun eksytään samoihin opiskelijabileisiin ;-)

   Poista
 12. Pidätkö blogiasi tavallaan työnä/harrastuksena? "Työnä" siksi, kun saathan siitä ajoittain ns. palkkaa yhteistyön jne. muodossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi on minulle edelleen harrastus, mutta toki yhteistyö- ja kampanjapostaukset tuovat siihen pikkuisen työn makua. En kyllä pistäisi yhtään pahakseni, jos saisin tehdä tätä hommaa ihan kunnon työnä opiskeluiden ja muiden juttujen ohella! :)

   Poista
 13. Tervetuloa Vaasaan! :-) Täällä on paljon ihania paikkoja missä kannattaa käydä! :-) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Huippua kuulla :) En olekaan käynyt Vaasassa kuin kerran cheerleirillä, joten keskusta ja kaikki paikat ovat kokonaan näkemättä.

   Poista
 14. Hakeeko V myös kauppikseen vai hakeekö hän edelleen oikeustieteelliseen, vaikka se onkin Vaasassa ruotsinkielinen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. anteeksi kun korjaan, mutta vaasassa opetus on kaksikielistä, eli puolet opetuksesta on suomeksi ja puolet ruotsiksi. ei kaikki ruotsiksi :D ja itsehän niitä valinnaisia kursseja saa valita, joten niistä voi sitten valita suurimman osan suomeksi jos haluaa :) ja tenteissäkin vastaaminen on yleensä mahdollista kummalla tahansa kielellä, joten kenenkään ei kyllä kannata pelätä ruotsinkielisyyttä, kun sitä loppujen lopuksi ei ole edes paljoakaan, jos niin itse valitsee! :)

   Poista
  2. Minun tietääkseni n. 1/3 olisi ruotsinkielellä, muttei ole mitään varmaa tietoa! :) Ja joo V hakee oikikseen.

   Poista
 15. Moi! Haluaisitko avata sun viime kevään lukusuunnitelmaa? Itse olen myös hakemassa kauppatieteelliseen niin olisi kiva kuulla miten sen toteutit :) Tässä olis hyvä postausidea jopa, mutta kyllä riittää lyhyempi vastaus kommentti-muodossakin! Kuinka paljon luit per päivä/viikko? Luitko aina tietyn tuntimäärän vai tietyn aiheen? Kuinka paljon pidit vapaapäiviä? Aloititko jo yo-kirjoitusten aikana vai niiden jälkeen? Luitko kirja kerrallaan vai kaikkia yhtä aikaa? Painotitko erityisesti jotakin kirjaa? Mikä oli helpointa ja mikä vaikeinta? Kävit myös valmennuskurssin käsittääkseni? Kenen järjestämä se oli? Mitä tykkäsit siitä? Oliko hyötyä? Miten opiskelu tapahtui kurssilla käytännössä? Oliko pääsykoe mielestäsi haastava? Kuinka paljon kokeessa tulee taktikoida virhepisteiden pelossa? Muita vinkkejä? Kiitos super paljon, jos jaksat valaista minua ja vastata näinkin moneen kysymykseen !! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Joo oon itseasiassa saanut aika paljon kysymyksiä aiheeseen liittyen niin oma postaus voisi kyllä olla paikallaan :) Vastaan kuitenkin lyhyesti tässä jo esittämiisi kysymyksiin.

   Aloitin lukemaan heti ylppäreiden jälkeen, joten aikaa ei ollut hukattavaksi. Luinkin siis lähen kaiken mahdollisen ajan, enkä pitänyt mitään suunniteltuja vapaapäiviä. Luin aina mahdollisuuden mukaan n. 5-8 h/päivässä. Yleensä luin vaikkapa ensin 4 h yhtä kirjaa sitten pidin ruokatauon, jonka jälkeen luin 4 h toista kirjaa. Luin siis kirjoja samaan aikaan, jottei lukeminen olisi maistunut ihan puulta. Helpointa minulle oli kaikki lukemalla opittavat aihealueet, koska minulla on aina ollut lukuaineet vahvimpia ja vaikeinta oli sitten laskut etc. Johtamisesta ja markkinoinnista sekä laskentatoimesta saa kokeessa enemmän pisteitä kuin taloustiedosta ja matematiikasta, että sen verran kannattaa ehkä pikkusen enemmän satsata niihin. Valmennuskurssilla kävin, mutta henkilökohtaisesti koen, että suurin hyöty oli minulle valmennuskurssilla jaettavista materiaaleista (kirjatiivistelmät ja tehtävät) ja jos nyt pitäisi valita, niin ottaisin valmennuskurssin sijaan pelkät kirjatiivistelmät ja tehtäväpaketit joltain hyvältä valmennuskurssi-yritykseltä.

   Siinä jotain ja lisää sitten myöhemmin! :)

   Poista
  2. Joo ehdottomasti postausta vaan tosta sun luku-urakasta! :) Muakin kiinnostaisi Vaasa, toivottavasti pääsen sinne ja tavataan siellä.
   t. toinen kauppikseen hakeva :D

   Poista
 16. Oot niin upea ja inspiroiva ihminen, toivon niin paljon että saisin muutettua omaa maailmankuvaani niin positiiviseksi kun sulla.. Pikkuhiljaa, ja tämä sun blogi on tuonut paljon motivaatiota olla parempi tyyppi muita kuin myös itseäni kohtaan :) toivottavasti vuodestasi tulee mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että.. Ihana kommentti <3 Täytyy kyllä sanoa, ettei minullakaan todellakaan aina maailmankuva positiiviselta näytä, mutta parhaani kuitenkin yritän sen eteen tehdä!

   Poista
 17. Oon niin monta kertaa ennenkin kommentoinut tästä samasta asiasta, mutta sun postauksistasi tulee aina niin ihana fiilis! <3 Nyt varsinkin kun on vähän vaikea elämäntilanne, niin sun toiveikas ja positiivinen asenne piristää ja auttaa jaksamaan. Kiitos. :--)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!