19. tammikuuta 2015

Kysy pääsykokeisiin valmistautumisesta

Jälleen se aika vuodesta lähenee, kun kirjastojen lukusalit täyttyvät enemmän ja vähemmän motivoituneista opiskelijoista, joilla kaikilla on tavoitteenaan saavuttaa se unelmiensa opiskelupaikka. 

Minä suoritin viime keväänä alta pois viimeiset ylioppilaskirjoitukset, joiden jälkeen aloin heti lukea kauppatieteellisen alan pääsykokeisiin. Sain paikan Vaasan yliopistosta, jossa aloitan opiskeluni ensi syksynä. Olen saanut paljon yhteydenottoja sekä kysymyksiä pääsykoeurakkaan liittyen, joten ajattelin, että pääsykokeita ja niihin valmistautumista käsittelevä postaus voisi olla paikallaan. Voitte jättää viikon ajan tämän postauksen kommenttiboksiin kysymyksiä aiheeseen liittyen, minkä jälkeen koitan vastailla kysymyksiinne parhaani mukaan! :-)

PicMonkey Collage

Ihanaa alkavaa viikkoa!

This post is about preparing for Finnish economics sciences entrance exam. If you have any questions, please leave a comment below.

29 kommenttia:

 1. Mitä tekisit tällä kertaa toisin, jos ryhtyisit uudelleen pääsykoeurakkaan? Mikä oli ns. pahin virheesi, jonka korjaisit jos mahdollisuus olisi?

  VastaaPoista
 2. Millä motivoit itseäsi lukemaan? Entäs urheilemaan niinäkin päivinä, jolloin oli koulua+kirjoituksiin lukemista? Kuinka paljon luit keskimäärin per päivä? :)

  VastaaPoista
 3. Jee tää tulikin nyt hyvään saumaan! Oon vähän aikaa sitten hankkinut pääsykoekirjat, sillä myös minä haen kauppakorkeaan. Olen siis abiturientti ja muutamat kirjoitukset siintää edessä ennen kuin on aika tarttua pääsykoekirjoihin :) Tässä muutama kysymys:
  1. Luitko kirjat tutustumismielessä kertaalleen läpi jo aiemmin talvella kirjoituksiin lukemisen välissä, vai aloititko homman kokonaisuudessaan vasta kirjoitusten jälkeen?
  2. Piditko vapaapäiviä vai luitko seitsemän päivää viikossa?
  3. Kuinka rytmitit lukemisesi? Luitko saman päivän aikana useampaa kuin yhtä kirjaa vai oliko jokaiselle kirjalle aina oma päivänsä?
  4. Kuinka monta tuntia päivässä luit?
  5. Kuinka paljon hyödyit pääsykokeisiin valmistautuessa lukiossa käydystä yhteiskuntaopin opinnoista? Kannattaako siis yhteiskuntaopin kirjoituksiin panostaa siinä mielessä, että samoja tietoja voi hyödyntää sitten pääsykokeisiin lukiessa?
  6. Mikä kirjoista on kaikista tylsin? :D

  VastaaPoista
 4. Onko jotain hyviä vinkkejä, millä saisi muistiinpanoista selkeitä & järkeviä?

  VastaaPoista
 5. Oliko joitain päiviä jolloin vain lykkäsit lukemisen aloittamista, ja illalla sitten harmittelit kun tuli laiskoteltua koko päivä pois vaikka olisit voinut lukea monta tuntia?

  VastaaPoista
 6. Olitko missä valmennuskurssilla ja koetko että sulla olisi ollut mahdollisuus päästä kouluun ilman sitä?

  VastaaPoista
 7. Luitko kotona vai esim. kirjastossa?
  Millä motivoit itseäsi?
  Miten käsittelit hankalia/vaikeita alueita/aiheita?
  Tavallisen lukupäiväsi aikataulu?
  Minkä tyyppisiä muistiinpanoja teit?
  Montako kertaa luit kirjat läpi?
  Minkälaista valmennuskurssilla työskentely oli?

  VastaaPoista
 8. kuinka paljon kokeessa piti muistaa nimiä ja vuosilukuja?

  VastaaPoista
 9. Oliko sinulle selvää kauppatieteelliseen hakeminen? Mikä vakuutti sinut tästä alasta? Mikä olisi unelmiesi ammatti?

  VastaaPoista
 10. Mikä osa-alue tuntui kaikista vaikeimmalta? Minkälaisia taukoja pidit?

  VastaaPoista
 11. Mua kiinnostaa, että mikä oli sun perus päivärytmi kun luit ja suljitko puhelimen lukemisen ajaksi kokonaan vai silmäilitkö välillä

  VastaaPoista
 12. Oon siis itekkin hakemassa! Ja teitkö töitä pääsykokeisiin valmistautumisen aikana ja juhlitko! Tai pelottaa miten ihmeessä jaksaa..

  VastaaPoista
 13. Minkä koit kaikkein vaikeimmaksi kirjaksi? Mitkä kysymykset olivat sulle kokeessa vaikeimpia? Millä sait nollattua pään lukemisen aikana? :) Oliko keskittyminen vaikeaa?

  VastaaPoista
 14. Missä järjestyksessä luit kirjoja ja miten harjoittelit talousmatikkaa? Montako kertaa luit kirjat läpi ja kuinka tarkkoja muistiinpanoja teit? Mihin kirjaan käytit eniten aikaa ja osaatko sanoa kauanko aikaa sulla meni yhteensä pääsykokeeseen lukemiseen? :) tosi kiva ja hyödyllinen postausidea!!

  VastaaPoista
 15. Hei anni! Kiitos ajankohtaisesta postauksesta. Haluaisin kysyä, miten valmistauduit pääsykoetilanteeseen? Teitkö paljon vanhoja pääsykokeita, vai oliko sinulla joku toinen keino? Ja riittikö aika kokeessa hyvin, vai tuliko siinä kiire?
  Kiitos jo etukäteen:)

  VastaaPoista
 16. Minkä koit itsellesi parhaimmaksi tavaksi lukea (helpottiko esim omien muistiinpanojen tekeminen vai onko mielestäsi turhaa, yliviivaaminen, tiivistelmät etc)? Kuinka monta tuntia pyrit päivässä lukemaan ja millaisia taukoja päivän aikana pidit? Luitko joka päivä vai pyritkö myös pitämään vapaapäiviä? Luitko kaikkia kirjoja yhtä paljon vai keskityitkö johonkin enemmän/vähemmän kuin toiseen, kannattaako siis mielestäsi kaikkea päntätä yhtä paljon vai opiskeleeko mielummin tietyt asiat paremmin kun toiset ja toivoo että ne tulee kokeeseen? Kiristitkö lukemistahtia kokeen lähestyessä? Onko mitään hyödyllisiä vinkkejä viimeselle kuukaudelle/parille viikolle ennen koetta? Ihanaa että päätit tehdä tälläisen postauksen, tulee tosi hyvään aikaan ja uskon että siitä on tosi paljon hyötyä :)

  VastaaPoista
 17. Kuinka monta tuntia viikossa luit ja oliko sulla ohella esimerkiksi töitä?
  Luuletko että olisi mahdollista lukea ja samalla käydä töissä vai pitäisikö keskittyä sataprosenttisesti pelkkään lukemiseen?
  Onko kauppakorkeakoulun pääsykokeessa yleistä että osaan kysymyksistä ei ehdi vastata vai onko kaikkiin yleensä ajanpuitteissa mahdollista vastata jos vain osaa?

  VastaaPoista
 18. 1. Oliko sulla jokaiselle kirjalle oma vihko? Lähestyitkö eri aihealueita eri tavoin?
  2. Miten yhdistit valmennuskurssin ja lukemisen?
  3. Mimmoinen oli sun yleinen päivärutiini pääsykoepäivinä? Monta tuntia päivässä luit

  VastaaPoista
 19. Onko tullu missään vaiheessa semmosta tunnetta että entä jos ei pärjääkkään siellä kauppakorkeessa? Miten oot päässy niitten fiilisten yli?
  Ja kaikenlaiset vinkit on tervetulleita! :)

  VastaaPoista
 20. Oliko sulla muita hakukohteita kuin kauppakorkea ja olisitko ollut valmis muualle menemään?
  Millon sä päätit että kauppakorkea on se mihin haluat ja mistä syistä juuri kauppakorkea?

  VastaaPoista
 21. Mietitkö koskaan, että "äh, en jaksa lukea koska en kuitenkaan saa hyviä arvosanoja ja pääse yliopistoon?" :)

  VastaaPoista
 22. Kysyttiinkö kokeessa jotain johtamisen ja markkinoinnin kirjan case pätkistä tai asiantuntijana kohdista?

  VastaaPoista
 23. luitko pääsykokeisiin jo ylppäreihin luvun aikana? kuinka monta tuntia luit päivässä? piditkö vapaapäiviä? millaisia muistiinpanoja teit? koitko valmennuskurssin hyödylliseksi? tuliko ikinä epätoivon hetkiä?

  VastaaPoista
 24. Minkä firman valmennuskurssilla olit? Miten valmennuskurssi eteni ja mitä koit saavasi siitä irti?

  VastaaPoista
 25. Moikka ! Pääskö sun tuttuja/kavereita tonne Vaasaan myös? :) Oon kuullut et se on tosi kiva kaupunki etenkin kesällä! Onko hassua muuttaa Vaasaan opiskelemaan vai tuntuuko muutto sinne luonnolliselta? Itse hakukohteissa on juuri Vaasan lisäksi esim. Turku ja vähän jännittää että pitäisi yhtäkkiä muuttaa toiseen kaupunkiin :S

  VastaaPoista
 26. Hakiko sun ystäviä/muita tuttuja myös kauppatieteelliseen? Jos haki niin opiskelittoko yhdessä? Miten sait itsesi keskittymään lukemiseen? Siis ettei ajatus harhaillut koko ajan muussa tai ettet keksinyt muuta tekemistä lukemisen välttämiseksi?

  VastaaPoista
 27. Olen samassa tilanteessa kuin sinä! Paikka siis Vaasan yliopistossa, lykkäsin alottamista vuodella. Olen nyt hakemassa ykköspaikkaani uudestaan. Milloin päätit, ettet hae uudelleen? Mitkä tekijät vaikuttivat päätökseesi?

  VastaaPoista
 28. Haluaisin tietää että miten tuo opintojen lykkääminen Vaasan yliopistossa onnistuu. Kun luulin että siihen tarvitsee painavan syyn ilmoittautua poissaolevaksi, ja jos ei ole painavaa syytä esim. armeija/raskaus niin opintojen suoritusaika vähenee sen verran kun olet poissa. Eli miten tämä käytännössä menee :) voinko siis pitää välivuoden huoletta vai pitääkö opinnot aloittaa heti. Kun joissain yliopistoissa ei kuulemma onnistu tämä vuodella siirtäminen..

  VastaaPoista
 29. Minkälainen oli sun lukuaikataulu päivässä / normaali päivärytmi / minkälaisia taukoja pidit?
  Luitko kotona vai kirjastossa?
  Kuinka rytmitit lukemista pidemmällä ajalla? Esim mulle on suositeltu, että kannattais alottaa markkinoinnista&johtamisesta ja opetella se aluksi hyvin, melkeinpä ulkoa ja sitten siirtyä muihin. Majossa kun tuppaa sitä asiaa olemaan niin hirmu paljon. Mitä mieltä sä olet?
  Teitkö jonkinlaisen lukuaikataulun? Jos, niin minkälaisen?
  Luitko useampaa kirjaa per päivä?
  Kuinka monta kertaa luit kirjat läpi?
  Kuinka monta tuntia luit päivässä?
  Painotitko eniten laskentatoimea ja markkinointia&johtamista?
  Mikä oli sun mielestä paras tapa harjoitella talousmatikkaa?
  Millä valmennuskurssilla olit?
  Minkälaisia muistiinpanoja teit?

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!