22. helmikuuta 2015

All About My Hair

Moikka pitkästä aikaa!

Usein postaamattomuus (haha, mikä sana :-D) johtuu siitä, ettei yksinkertaisesti ole mitään postattavaa, mutta tällä kertaa homma meneekin minulla täysin päinvastaisesti. Minulla olisi nimittäin aivan liikaa postattavaa sekä valmista materiaalia odottamassa vuoroaan, joten en tiedä, mistä aloittaisin! Pariisista reilut 1000 kuvaa odottelevat läpikäyntiä, muutamia asukuvia on unohtunut tietokoneen kansioihin, uusia ostoksia voisi esitellä (niin mikä säästökuuri..), materiaalia treenipostausta varten on myöskin läpikäymättä, paljon aloitettuja postauksia lojuu luonnoksina Bloggerissa ja eilisistä syntymäpäiväjuhlistani kertyi myöskin lisää uutta kuvamateriaalia. Puuh ja blaah! Kaiken tämän lisäksi mulla starttasi eilen kuuden päivän työputki ja salillakin pitäisi ehtiä käymään lomakaloreita kuluttamassa, joten kiirettä pitää!

Ajattelin kuitenkin räjäyttää pankin pitkään luonnoksissa olleella hiuspostauksella. Saan ajoittain paljon kysymyksiä koskien hiuksiani sekä hiustenhoitotuotteitani, joten ajattelin listata tällä hetkellä käyttämiäni tuotteita sekä jakaa muutamia hyväksi kokemiani vinkkejä hiusten hoitoon liittyen.

Pesu:

♥ Pesen hiukseni n. joka toinen päivä. Tarpeen vaatiessa useammin. 

♥ Käyn suihkussa yleensä iltaisin, jolloin hiuksilla on yön yli aikaa kuivua luonnollisesti. 

♥ Hiuksia pestessä pyrin antamaan hoitoaineen vaikuttaa hiuksissa vähintään 5 minuuttia.

♥ Huuhtelen hoitoaineen usein viileällä/kylmällä vedellä pois, koska kylmä vesi sulkee hiussuomuja ja näin ollen parantaa hiusten kuntoa ja tekee hiuksista sileämmät sekä helposti harjattavat.

IMG_9093


Tällä hetkellä minulla on käytössä Redkenin All Soft -sarjan shampoo sekä hoitoaine, jotka ovat osoittautuneet lyhyen ajan aikana superhyviksi. Tuoksu on miellyttävä, raikkaan hedelmäinen ja lopputulos silkkinen. Itselläni riittää silkkisyyden ylläpitoon, kun pesen kyseisillä tuotteilla joka toinen suihkukerta, koska ne ovat niin tehokkaita.

IMG_9464

Aussien tuotteita olen käyttänyt jo pidemmän aikaa. Ostin ensimmäistä kertaa kyseistä merkkiä vuonna 2012 Jenkeistä kilpacheerleadingin MM-kisamatkalla ja sille tielle olenkin sitten jäänyt. Aussien 3 Minute Miracle -hoitoaine tekee nimensä mukaisesti ihmeitä jo kolmessakin minuutissa, mutta itse annan usein vaikuttaa pidempäänkin. Käytän tätä hoitoainetta n. kerran kahdessa viikossa tehohoitona. Aussien miniputelit ovat tämän vuoden puolella kulkeneet mukanani matkoilla.

IMG_9473

Tällä hetkellä käytän siis n. joka toinen suihkukerta Redkeniä ja joka toinen sitten näitä TIGI:n Bed Head -shampoota ja hoitoainetta, jotka löysin outletista alennettuna joulun jälkeen. Näiden suhteen en ole huomannut kovin merkittäviä tuloksia muihin tuotteisiin verrattuna, mutta sopivat hyvin arkikäyttöön ja luulisi olevan myös pikkuisen laadukkaampia kuin tavalliset markettishampoot ja -hoitoaineet.

IMG_9460


Tiedättekö sen tunteen, kun edellisenä iltana nukkumaan mennessänne olette ajatellut, ettei hiukset vaadi vielä pesua: "Kyllä näillä vielä yhden päivän pärjää!", ja sitten aamulla herätessänne hiukset ovatkin liimautuneet kiinni päänahkaasi ja näyttävät siltä kuin niistä voisi napata rasvat aamupalaleivän päälle :-D Minä tiedän! Onneksi tutustuin kuitenkin muutama vuosi sitten kuivashampoisiin, jotka ovat pelastaneet lukemattomia huonoja hiuspäiviä. Batisten kuivashampoot ovat luultavasti parhaita kokeilemiani kuivahsampoita ja tämä Batisten Cherry-kuivashampoo myös tuoksuu superhyvälle! Joissakin kuivahsampoissa on nimittäin ainakin omaan nenääni jopa hieman pistäväkin haju, mutta tämä tuoksuu ihanan raikkaalle.

Hoito:

  Toisinaan minulla on kausia, kun jaksan panostaa hiusteni hoitoon enemmän ja joskus taas vähemmän. 

♥ Käytän kuitenkin säännöllisesti n. kerran tai kaksi kertaa viikossa hiusten latvoihin tarkoitettuja hoitavia öljyjä.

IMG_9461

Sain tämän Schwarzkopfin Oil Miracle -öljy näytteen joulun alla kampaajalla ollessani ja siitä lähtien olen koittanut käyttää sitä säästeliäästi. Tästä kuitenkin riittää onneksi jo muutama pisarakin latvoihin hierottuna antamaan hiuksille kiiltoa ja eloa.

IMG_9173


Moroccanoil on myöskin minulle merkkinä tuttu jo kolmen vuoden takaa Jenkeistä, mutta tämä Light Oil Treatment -versio on minulle kokonaan uusi tuttavuus. Moroccanoil Light Oil Treatment -hiusöljy on tarkoitettu juuri vaaleille, hennoille sekä kevyesti värjätyille hiuksille. That's me! Tätä vaan ei kannata käyttää kerralla liikaa, jollei toivottu lopputulos ole liimaletti :-D

Harjaus:

 Harjaan hiuksiani monta kertaa päivässä, koska pitkät hiukset takkuuntuvat helposti.

♥ Hiuksia harjatessa pyrin olemaan mahdollisimman hellävarainen ja olemaan venyttämättä sekä repimättä hiuksia.

 En harjaa hiuksiani lähes koskaan märkinä, sillä märkä hius on kuivaa hiusta herkempi vaurioitumaan.

 Suosin luonnonharjaksia, jotka ovat hellempiä hiuksille. Jos hiukset ovat todella pahassa takussa, käytän harjaa, jossa puolet harjaksista ovat luonnon ja puolet muovisia.

IMG_9471

Käsittely:

♥ Käsittelen hiuksiani yleisesti ottaen hyvin vähän ja uskon sen olevankin pitkien hiusteni "salaisuus".

♥ Annan hiusteni kuivua pesun jälkeen luonnollisesti ja vältän hiustenkuivaajan käyttöä, koska kuuma ilma kuluttaa hiuksia.

♥ Minulla on luonnostaan piikkisuorat hiukset, joten en omista suoristusrautaa ja olen vain muutaman kerran elämäni aikana suoristanut hiukseni.

♥ Laitan kiharoita hiuksiini yleensä vain juhlatilaisuuksia varten.

♥ Pyrin muistamaan aina kuumilla raudoilla hiuksiani käsitellessä käyttämään lämpösuojaa, joka estää lämpöä vaurioittamasta hiusta.

♥ Olen värjännyt hiuksiani pelkästään raidottamalla ja yleensä laitan raitoja lähinnä tyveen, jottei jo valmiiksi hauraat latvat vaurioituisi. Vuosi sitten raidoitin hiuksiani n. 4-6 kertaa vuodessa, mutta nyt olen päättänyt yrittää alkaa pidentämään raidoitusväliä, jotta hiuksiin tulisi astetta luonnollisempi sävy ja niiden kunto paranisi entisestään.

♥ Käytän todella harvoin minkäänlaisia hiusten muotoilutuotteita. Hiuslakkaakin tulee suihkautettua kevyesti vain silloin, kun olen laittanut kiharoita.

IMG_9179

Bangerhead Professional Protect My Hair (gifted) bangerhead.fi


Bangerheadin oma lämpösuoja tuoksuu herkulliselta sekä kuivuu nopeasti eikä jätä hiuksia tahmeiksi, kuten jotkut käyttämäni lämpösuojat.

39 kommenttia:

 1. Hyviä kohtia olet listannut :) mutta sen verran pakko sanoa että kyllä ihan perimä jo pelkästään vaikuttaa siihen kasvaako itselle pitkät/paksut hiukset, eli välttämättä ei tukka kasva 'mihinkään' vaikka kuinka olis koko ikänsä hoitanut sitä hellävaroen ja huolellisesti. Nimimerkillä yksi katkera kenellä on luonnostaan äärimmäisen harvat ja hauraat hiukset :( itsellä käytössä huipputuotteet ja hoidan tukkaani esimerkillisesti, mutta kun ei kasva niin ei kasva. Toinen vanhempani sattuu myös olemaan kampaaja joten vähän kaikkea on kyllä yritetty... joillakin on jo ihan pienestä asti tukka kasvaa ja on vahva, joillakin sitten ei ja tästä voi kyllä syyttää perimää myös :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse taas oon kironnut tuuheita ja paksuja hiuksiani : D

   Poista
  2. hoitotuotteita enemmän vaikuttaa ruokavalio. millään shampoilla tai hoitoaineilla ei saa hiusta kasvamaan nopeammin tai tuuheammin, se nyt vaan on fakta. erilaiset tuotteet tottakai saavat hiukset näyttämään paremmin voivilta ja esim kiiltävämmiltä, mutta suurilta osin vaikuttaa eniten se mitä pistää suuhunsa.

   Poista
  3. Tuokin on totta, en tajunnutkaan ruokavaliota mainita. Syön kuitenkin perusterveellisesti ja lautasmallin mukaan, en tupakoi ollenkaan ja käytän alkoholia vain satunnaisesti. En kylläkään syö mitään ravintolisiä, mutta en tiedä ratkaisisiko se asiaa... t. Ensimmäinen ano

   Poista
  4. Ei siihen kyllä aina ruokavaliokaan vaikuta. Itse syön miten sattuu ja en hoida hiuksiani mitenkään erityisesti ja silti omistan pitkän ja tuuhean tukan

   Poista
  5. Minä uskon, että kaikki vaikuttaa kaikkeen! :-D Perimällä, elämäntavoilla, ruokavaliolla ja hiusten hoidolla sekä tuotteilla on kaikilla varmasti vaikutusta hiusten kuntoon :)

   Poista
  6. Syy siihen, miksi joillain hiukset kasvaa takapuoleen asti ja joillain jää hartiapituuteen; hiusten kasvukausi, joka on ihan geeneissä eikä siihen voi vaikuttaa. Normaali kasvukausi ihmisellä on 3-5 vuotta, mutta joillain ihmisillä se voi olla jopa 8-11 vuotta. :) tämä on se aika kun hius kasvaa ja lopulta lopettaa kasvamisen ja tippuu pois.

   Poista
 2. Mä en voisi elää ilman Tigin tuotteita! Aina löytyy hyllystä Tigin sinistä korjaavaa tuotesarjaa :D Itse pesen myöskin hiukset parin päivän välein enkä käytä hiuslakkaa kuin tooosi ohuen kerroksen taltuttamaan sähköisyyttä. Mun tulee kyllä joka päivä suoristettua hiukset (ellen ole kipeä tai vietä kotona koko päivää), mutta hyvillä tuotteilla nää on säilyny paksuina ja pitkinä. Nimimerkillä kohta yhtä pitkät hiukset kuin Annilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavaksi kokeillaan siis sinistä! ;-)

   Poista
  2. Punainen on vielä parempi kuin sininen ;) siis resurrection sarja

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä, itselläni on samanlaiset pitkät ja paksut hiukset kuin sinulla, ja minäkin painotan sitä että ei kannata värjätä hiuksia :) Hauraat hiukset voivat johtua perimästä, mutta olen myös todistanut liian monien pilanneen paksut hiuksensa värjäämällä ja blondaamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Varsinkin se vaalentaminen kuluttaa hiusta ihan hurjasti :s

   Poista
 4. En ole ikinä käyttänyt tollaista kuivashampoota, mikä siinä siis on se juju? :D Monet sitä kyllä tuntuu suosittelevan, ehkä pitäis itsekin hankkia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivashampoiden juju on siinä, että ne poistavat rasvaisuutta hiuksista sekä hiuspohjasta. Ne antavat hiuksiin myös hieman pitoa, jonka johdosta niitä voi käyttää hyvin myös muotoilutuotteena :) Suosittelen!

   Poista
  2. Seelvä. :) Miten usein sä muuten käytät kuivashampoota? Tai onko siihen jotain suosituksia, miten usein kannattaa/saa käyttää... :D Voiko siitä olla jotain haittaa, jos käyttäiskin liian usein?

   Poista
  3. Käytän n. 1-3 kertaa viikossa :) En tiedä onko sen käytölle minkälaisia suosituksia.

   Poista
 5. Haha mulla on täsmälleen samat hiusrutiinit suihkussa kuin sulla! :D Mulla on pitkät ja paksut hiukset (joissa on muuten huonotkin puolensa :D). En ikinä föönaa hiuksia, suoristusrautaa en tarvitse ja minäkin kiharran hiuksia vain harvoin. Se kihartaminen vie muuten ihan älyttömästi aikaa kun on niin paljon hiuksia...
  Olin parisen vuotta värjäämättä hiuksia kunnes viime syksynä värjäsin sitten tummemmaksi. Aion kuitenkin aloittaa hiustenvaalennus-projektin joskus keväämmällä koska mulla ei ole ollut blondeja moneeeen vuoteen vaikka se on luonnollinen värini + mulla on ollut kuitenkin yli puolet elämästäni blondit. Vähän jänskättää, kauanko menee sen tulevan oranssin värin poissaaminen hiuksista. :D Ehkä menen vaan kampaajalle vaikka hinta kirpaiseekin.
  Mutta tosiaan mun parhaat vinkit on juuri hoitoaineen huuhtelu kylmällä vedellä, peseminen mahd. harvoin ja kuumakäsittelyn välttäminen. Itse käytän tangle teezeriä ja se on itsellä tosi hyvin toiminut.
  Toki geenit vaikuttaa myös, mulla kasvaa hiukset supernopeasti ja ystävät ovatkin tästä välillä kateellisia. :D Itselle kelpaisi hitaampikin kasvu kun en enää halua super-pitkiä hiuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä vaan vaalennusprojektiin! Muista malttaa mielesi ja vaalenna hiuksia asteittain, jolloin hiukset eivät kärsi niin paljoa :-)

   Poista
 6. Mä käytän kans aussien hoitoja ja shampoita ! Ne on super hyviä ja tuoksuu niin hyvältä :)

  VastaaPoista
 7. Mitä mieltä olet/miten reagoit kun jotkut kopioivat kuviasi ja lisäävät niitä esim instagramiinsa antaen vaikutuksen siitä, että kys. kuvat olisivat heidän? Oletko kokenut paljon sellaista kuviesi väärinkäyttöä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten mua harmittaa ne tapaukset, joissa ihmiset kopioivat kuvia minusta ja esiintyvät minuna :/ Se on inhottavaa! Olen jonkun verran törmännyt kuvieni väärinkäyttöön..

   Poista
  2. Joo, se on varmasti inhottavaa. Satuin nimittäin löytämään instagramista profiilin jossa oli joitain sinun kuvia, mutta sellaisia, joista ei sinua tunnistanut (aamupaloja yms). Tunnistin ne heti sinun kuviksi silti, kun olen nähnyt ne samat blogissasi :/

   Poista
  3. Jotkut tekevät niin, että kirjoittavat omiin kuviinsa esim. blogiosoitteensa, niin muiden on vaikeempi kopioida ja esiintyä sinuna! Tietenkin se vie hieman enemmän aikaa kirjoittaa joka kuvaan, mutta ainakin varmasti toimii. :-)

   Poista
  4. Höh, tylsää :/ Joo olen myös itse miettinyt kuvien merkitsemistä vesileimalla, mutta jotenkin olen aina kuvitellut sen kovin raskaaksi..

   Poista
 8. Toi hiussuomu juttu on muuten ihan täyttä bullshittiä! Se, että peseekö hiukset kuumalla vai kylmällä vedellä, ei vaikuta hiusten kuntoon yhtään millään tavalla. Kyseessä on vaan joku ihme urbaani-legenda jota kaikki aina hokee joka paikassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no täällä on sitten ainakin yksi, johon tämä legenda on osunut ja uponnut ;-D Kyllä mun mielestä hiukset tuntuu paljon sileämmiltä aina kylmän suihkun jälkeen!

   Poista
  2. Kyllä vaikuttaa hiuksiin pesuveden lämpötila ihan samalla tavalla kun käsittelee vaikka kuumilla muotoiluraudoilla hiusta. Viileä/kylmä vesi siloittaa ja sulkee hiussuomuja.

   Poista
 9. Mun tukka on kyllä sellainen pulunperse ettei sitä pelasta mikään, mutta kiva silti saada vinkkejä erilaisista tuotteista. :)

  VastaaPoista
 10. Oma kampaajani on varoitellut, että märillä hiuksilla nukkuminen vahingoittaa hiusta. Itsekkin tein sitä monta vuotta ja se alkoi näkymään takkuina ja katkeiluna. Nyt olen lopettanut kyseisen tavan ja hiukset taas kunnossa. (: Hyödyllinen postaus muuten, hiuksesi ovat kyllä kadehdittavan pitkät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohhoh! Itse olen mennyt lähes koko elämäni ajan märillä hiuksilla nimittäin nukkumaan :-D

   Poista
  2. Märkä hius vahingoittuu helposti joten on ihan luonnollista, ettei märillä hiuksilla saa mennä nukkumaan. Nehän joutuvat alttiiksi hankaukselle. Samasta syystä märkiä hiuksia ei saisi harjata.

   Poista
 11. nyt tulee vähän jännä kysymys mutta esim itselleni on täysin mahdotonta olla harjaamatta hiuksia heti pesun jälkeen. Mulla aikas paksut lapaluille asti olevat hiukset. Hiukset roikkuu pesun jälkeen naamalla jos en tee niille mitään. Miten itse jätät hiukset kuivumaan niin että ne eivät ole koko ajan tiellä eikä niitä tarvi harjata?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painelen pyyhkeellä hiuksista ylimääräisen kosteuden pois tai sitten moshaan pikkuisen, jotta vedet lähtevät pois :-D Ja nukkumaan mennessä asetan ne tyynyni yli, jotta ne kuivuisivat paremmin ;-D

   Poista
 12. Olet Anni ihana ! :-) Sun blogis on ihan lemppari vaikka vasta eilen löysinkin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten huippua kuulla! Kiitos sinulle ihana <3

   Poista
 13. Haha en tiiä osaatko vastata tähän mutta kumpikohan on pienempi paha, harjata hiukset märkinä vai käyttää suoristusrautaa..? Koska jos harjaan hiukseni illalla pesun jälkeen, ne ei sojota aamulla joka suuntaan eli mun ei tarvi käyttää suoristusrautaa :D mutta jos en harjaa nii rautaa pakko käyttää jos haluaa pitää hiukset auki ja on menossa jonnekkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä osaa yhtään vastata! :-D Mä kuitenkin ehkä ennemmin välttäisin sitä suoristamista.. Kun hiukset voi kuitenkin yrittää märkinä harjata niin hellävaraisesti, etteivät me pääsisi venymään.

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!