11. maaliskuuta 2015

Heidelberg - the city of romance

Täällä Saksassa kotikaupungistamme hieman alle 20 kilometrin päässä sijaitsee kaupunki nimeltä Heidelberg, joka tunnetaan myös nimellä "Romantiikan kaupunki". Heidelberg on n. 140 000 asukkaan kaupunki, joka on myös kuuluisa yliopistokaupunki sekä suosittu matkailukohde. Kapungin maisemat jokilaaksoineen sekä vuorenrinteineen ovat kuin maalauksesta ja vanhakaupunki, linnanrauniot, silta sekä Saksan pisin n. 1,6 kilometrin mitt ainen ostoskatu houkuttelevat matkailijoita eri puolilta maailmaa.

Aina, kun olen itse tullut lomalle perheeni luo Saksaan on Heidelbergiin täytynyt päästä loman aikana ja nyt, kun itse asun täällä ja joku tulee luoksemme kylään Saksaan, on yksi päivä varattava Heidelbergissä käyntiä varten. Tykkään itse kyseisestä kaupungista hurjasti juurikin kattavan ja monipuolisen ostoskadun sekä maisemien kauneuden vuoksi. Vietimme myös V:n loman aikana yhden päivän Heidelbergissä nähtävyyksiä kierrellen, superhalvassa kebabpaikassa lounastaen, josta sai jättiannoksen ihan täydellistä tonnikalasalaattia hintaan 4,90€ (!!),  ja yli varojemme shoppaillen :-D

IMG_0690

Heidelbergin silta, linnanraunio sekä vanhakaupunki.

IMG_0669_2

jacket, top & sweater H&M, bag Michael Kors, shoes Nike, jeans Primark, sunglasses GANT

IMG_0671

fur scarf Lindex, watch Michael Kors, rings H&M


IMG_0556

Tulppaanit ovat sellaisia kukkia, jotka luovat kunnon kevät viboja! Siksipä tuona aurinkoisena iltapäivänä Heidelbergissä, kun olin uskaltanut ensimmäistä kertaa lähteä ruokakauppaa tai kuntosalia pidemmälle pelkällä nahkatakilla, nähtyäni tulppaaneja ulkona kadulla myytävänä, oli minulla koko loppupäivän superihana keväfiilis!

IMG_0677

IMG_0565

IMG_0603

Sillan portti, joka vie vanhaankaupunkiin.

IMG_0596_2

IMG_0628

IMG_0631

Heidelbergin lävitse virtaa Neckar-joki, jonka rannoille ihmiset kerääntyvät usein aurinkoisella säällä.

IMG_0606_2

IMG_0557

IMG_0619

IMG_0541_2

IMG_0537_2

IMG_0682

Kevään ensimmäiset kukat alkavat pikku hiljaa puhjeta kukkaan.

IMG_0707_2

Joen vartta kävellessämme saimme seuraksemme pari nälkäistä kaveria. Minä menin innoissani lähelle ihmettelemään niitä sekä ottamaan niistä kuvia, vaikka V varoitteli minua turvallisen matkan päästä. No eiköhän lopulta toinen noista pompannut rannalle ja alkoi lähestyä minua sen verran uhkaavasti, että luovutin valokuvien suhteen ja juoksin karkuun kiljuen :-D

IMG_0739

IMG_0697_2

IMG_0688

IMG_0649_2

IMG_0709_2

IMG_0749_2

Illalla kotiin päästyämme meinasimme nääntyä nälkään, mutta onneksi äitini oli valmistanut (hehee, jälleen :-D) koko perheelle illalliseksi susheja. Sushit ovat kyllä aina yhtä hyviä, enkä tunnu koskaan saavan niistä tarpeekseni!

20 kommenttia:

 1. Voi Jesus ootte hyvännäköinen pari!! Teidän lapsista tulee kyllä aikamoisia prinssejä ja prinsessoja. :) ja kyllä kevät on ihanaa aikaa, huomaa että mieli heti virkeempi. Ostin tänää just tulppaaneja kotiin ja ah kuin kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kommentti <3 Kiitos siitä! :)

   Poista
 2. Voi että sulla on ihanat jalat, niin lihaksikkaat mutta silti niin ihanan solakat <3

  VastaaPoista
 3. Ihana tunnelma näissä kuvissa :) Tuo Heidelberg vaikuttaa todella kivalta matkakohteelta ja maisematkin ovat oikein kauniit.

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heidelberg on kyllä tosi kiva paikka :)

   Poista
 4. Ihanan keväisiä kuvia! Tulppaanit tuo mullekin sen kevätfiiliksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihanaa, kun kevät ja kesä tekee tuloaan! :)

   Poista
 5. Ihania kuvia! Ootte kyllä näyttävä pari :)

  VastaaPoista
 6. Ootte kyllä ihan täydellinen pari! :) Paljon kaikkea hyvää teille yhteiseloonne <3

  VastaaPoista
 7. Vautsi, oot kyllä ihan superkaunis näissä kuvissa! <3 Toi on kyllä ihanan näkönen paikka, ehkä pakko päästä joskus itsekkin käymään oman kullan kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! <3 Hihi, suosittelen juurikin sen kullan kanssa ;-)

   Poista
 8. Luin sun vuoden takaisia postauksia ja joku oli kysynyt sun mielipidet freddy housuista,olit vastannu et pakko hankkia, niin tuli mieleen kysyä että oletko jo ostanut nämä pöksyt itsellesi kun en kuvissa oo ainakaan bongannu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen päässyt jo alkuhuuman yli, joten nyt keskityn treenaamaan sitä omaa takamusta siihen kuntoon, että se näyttää normaaleissa housuissa samalta (tai jopa paremmalta) kuin Freddyissä! ;-P En siis ole hankkinut niitä :)

   Poista
 9. The city of romance olisi parempi käännös.:)

  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Vaihdoin sen otsikkoon :) Kiitos <3

   Poista
 10. Olettepas te ihanan näköinen pari ! :) ja heidelberg näyttää kauniilta kaupungilta.

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!