26. maaliskuuta 2015

Luomen poisto laserilla

Olin viikko sitten perjantaina Helsingissä yksityisellä lääkäriasemalla poistamassa kasvoistani kolme luomea. Minulla on ollut niin kauan kuin muistan vasemman puolen silmänurkassani huomiota kiinnittävä luomi. En ole itse koskaan erityisemmin pitänyt siitä, muttei se ole minua myöskään aiemmin haitannut erityisen paljon. Muutaman viime vuoden aikana luomi on kuitenkin kasvanut kokoa ja samalla minulle on ilmestynyt vastaavanlaiset, hieman pienemmät, luomet myös silmieni väliin sekä keskelle vasempaa poskea. Luomien lisäännyttyä sekä kasvettua ne alkoivat myös häiritä minua, siksi päätin jo viime vuoden puolella hankkiutua kyseisistä luomista eroon 20-vuotissyntymäpäivälahjana minulta minulle.

IMG_3150

Luomet poistettiin hiilidioksidilaserilla ja toimenpide oli todella nopea sekä vaivaton. Aluksi hoidettavat alueet puudutettiin paikallisesti, jonka jälkeen luomet "poltettiin" pois hiilidioksidilaserilla. Hoidon aikana tunsin vain pientä kihelmöintiä ihoni pinnalla, kuin minimaalisia sähköiskuja, ja haistoin palaneen ihon käryn. Aikaa koko hommaan meni n. 5 minuuttia ja toimenpide maksoi vähän päälle 300€.

Vaikka toimenpide sujui ongelmitta, oli palvelussa kuitenkin mielestäni hieman parantamisen varaa. Minua hoitaneelta lääkäriltä puuttui nimittäin hieman pelisilmää muutaman asian suhteen. Kasvot kun ovat melko kriittinen paikka, on varmasti sanomattakin selvää, että vaikka olin suunnitellut ja valmistautunut toimenpiteeseen jo hyvissä ajoin, olin silti aika kauhuissani siellä lääkäriasemalla. Asiaa ei yhtään helpottanut se, että lääkärini voimakkaasti kyseenalaisti päätökseni poistattaa kolme luomea kerralla ja sen sijaan, että hän olisi tsempannut ja rauhoitellut minua ennen toimenpidettä hän pelotteli minua oikeastaan kaikin mahdollisin keinon ja teki oloni todella epävarmaksi. Lopulta asettauduin kyyneleet silmissä leikkauspöydälle makaamaan ja ajattelin vain, että: "No niin hyvä Anni. Pilaat nyt sitten kasvosi!". 

Toimenpiteen jälkeen olin muutaman päivän ajan vielä todella epävarma ja pelokas lopputuloksen suhteen, mutta apteekissa arpivoiteita etsiessäni minua palveli todella mukava apteekkari, joka kertoi poistattaneensa itseltään muutama vuosi sitten 8 luomea kasvoista laserilla, eikä hänen kasvoissaan näkynyt nyt kuin yksi pieni haalea arpi ja yksi osittain takaisin kasvanut luomi. Kyseinen keskustelu tämän apteekkarin kanssa valoi minuun todella paljon uutta uskoa ja toivoa, että ehkä tästä vielä ajan kanssa hyvä tulee!

IMG_3116

Heti toimenpiteen jälkeen peiliin kurkattuani näky oli hieman karu, koska lasehoidetuille ihoalueille oli muodostunut pinnallisia, hoidettujen alueiden kokoisia ja muotoisia haavaumia, jotka olivat pikimustia haavan päälle kehittyneen karstan takia. Karsta suojaa haavaa tulehdukselta ja irtoaa yleensä n. 1-2 viikon sisällä. Muutaman päivän ajan toimenpiteen jälkeen haavauma saattaa vetistää ja sen ympärillä esiintyy lievää punoitusta.

Minulla tulee toimenpiteestä huomenna viikko, eikä karsta ole vielä irronnut. Silmien välissä oleva haavauma on päässyt pikkusen tulehtumaan, mutta toivon, että se menisi ilman antibiootteja ihan itsestään ohitse.

IMG_3182

Laserhoidon jälkeen paras hoitotulos saadaan yleensä, jos haava pidetään auki (ei peitetä esimerkiksi laastarilla) ja kuivana. Ihon paranemisen kannalta on tärkeää minimoida hoidetulle alueelle kohdistuva mekaaninen ärsytys, hankaaminen, vesikontakti sekä meikkien ja voiteiden käyttö. Myös saunomista, uimista, voimakasta hikoilua ja muita ärsyttäviä tekijöitä on hyvä välttää vähintään 2-3 viikon ajan.

IMG_3157

Karstan irrottua hoidetulle ihoalueelle kehittyy pieni arpi, joka usein punoittaa vielä ensimmäisten kuukausien ajan. Arpi on hyvä muistaa suojata liialliselta auringonvalolta. Lopullinen kosmeettinen tulos on arvioitavissa vasta kuukausien päästä.

4 vinkkiä, kuinka peittää haavaumat:

IMG_3202

1. Tarpeeksi suuret aurinkolasit

IMG_3235

2. Huppu päähän!

IMG_3208

3. Hiukset naamalle.

IMG_3220

4. Ja jos ei mikään yllämainituista auta, niin ei muuta kuin pussi päähän ja menoksi!


Tälläinen rupikonna täällä ruudun takana tällä hetkellä siis kirjoittelee! :-D Nyt vain odotellaan, että karsta irtoaa ja pääsen käyttämään arpien hoitoon tarkoitettuja arpivoiteita sekä -laastareita. Voisin tehdä myöhemmin toisen postauksen, jossa kertoisin vielä tarkemmin arpien hoidosta sekä paranemisesta, jos teitä kiinnostaa? 

Haluan vielä loppuun sanoa, että tulen tulevaisuudessa luultavasti tarpeen vaatiessa muokkaamaan nuo ruvet pois kuvista, koska niitä ei ole kovin mukava kenenkään katsella saatika itse myöhemmin muistella. Toivottavasti ymmärrätte! :-)

58 kommenttia:

 1. Kiva kun pystyt nyt silti näyttämään nuo ruvet blogissa, etkä heti alkanut muokkaamaan, niin saa todentuntuisen kuvan aiheesta. Ainahan ei tarvitse olla "täydellisen näköinen" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! :) Ja tarkoitin tuolla viimeisellä kappaleella lähinnä sellaisia tilanteita, joissa toteutan esimerkiksi kampanja- tai mainospostauksia jollekin firmalle etc. :)

   Poista
 2. Itse olen aina poistattanut kaikki luomeni kirurgisesti, viimeksi kuukausi sitten neljän tikin kera. Kirurgisissa poistoissahan ihomuutokset lähetetään aina patologiseen tutkimukseen, jossa tutkitaan luomen soluluokka ja se, onko muutoksessa hyvän/pahanlaatuisia soluja.
  Jos sanoit noiden sinunkin luomiesi vain ilmestyneen/kasvaneen, lähetettiinhän ne jatkotutkimuksiin jotta saat tietää ettei niissä ollut mitään pahanlaatuista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ennen toimenpidettä iholääkärillä tutkittavana, joka totesi kaikki luomet hyvälaatuisiksi. Laserilla poistaessa voidaan kuitenkin myös ottaa koepala luomen pinnalta ennen luomen poistamista.

   Poista
  2. Nyt heräsi kiinnostus, että millä tavalla se iholääkäri oikein tutki niitä luomia? Itse siis ihan työkseni teen mm. juuri noista luomista patologian labrassa leikkeitä, jotta patologi pystyy mikroskoopilla ne katsomaan ja toteamaan mahdolliset solumuutokset ja sen vuoksi kiinnostaa :)

   Tosi ikävää, että sulla oli tollanen lääkäri :/ Jotenkin luulisi, että yksityisellä saisi parempaa kohtelua. Toki riskit täytyy kertoa, mutta ei sitä asiakasta turhaan tarvitse pelotella :/

   Poista
  3. ^ Itse mietin samaa. Olen ymmärtänyt, ettei ilman koepalaa ja sen patologista tutkimusta voida oikeasti sanoa ihomuutoksen soluluokasta varmasti mitään?

   Poista
  4. Ihotautilääkäri tutki luomet silmämääräisesti ja minä luotin asiantuntijan arvioon :) Jos luomet olisivat näyttäneet jotenkin normaalista poikkeavilta, olisi niistä otettu koepalat ennen laserhoitoa.

   Poista
  5. Toivottavasti kuitenkin ymmärrät sen, ettei kukaan lääkäri pysty sanomaan silmämääräisen tutkimisen jälkeen, ettei niistä mitään olisi voinut löytyä. Tietysti jos luomi on muuttanut muotoaan, väriään tai oireilee jotenkin, on paljon enemmän viitteitä mahdollisesta ihosyövästä, mutta tosiaan, ei se pelkkä luomien katsominen päällepäin kerro koko totuutta. Siis en mä nyt usko, että sulta mitään olis niistä löytynyt, mutta haluun vaan muistuttaa asiasta ihan muitakin, jotka sun blogia lukee! :)

   Poista
  6. Joo tottakai, mutta uskon silti, että heilläkin on kuitenkin kokemusta tälläisistä tapauksista! :)

   Poista
  7. Mullakin lääkäri kattoi vaan silmämääräisesti :o

   Poista
 3. Olipa inhottavan kuuloinen tuo lääkäri. Pakko muuten sanoa kun näistä kuvista huomasin, että sulla on tosi upean valkoiset ja kauniit hampaat! :D

  VastaaPoista
 4. Multa poistettiin huulen alapuolelta noin vuosi sitten luomi laserilla. Olin myös kauhuissani poistamisen jälkeen, että mitä nyt tulikaan tehtyä ja vielä maksettua monta sataa siitä :D Nyt oon enemmän kuin tyytyväinen! Luomesta ei ole tietoakaan, eikä edes tullut arpea. Oon todella tyytyväinen, että päätin poistattaa luomen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten kiva kuulla onnistuneista lopputuloksista! :) Toivotaan, että minäkin olen tyytyväinen lopulliseen tulokseen :)

   Poista
 5. Kannattaa muistaa, että arpien kohdalle täytyy laittaa aina aurinkovoidetta helteellä, koska arpikudoksessa ihon paamista ei suojaa mikään (jolloin myös ihosyövän riski suurenee). Tämä nyt ei kuitenkaan tarkoita, että olet saamassa syöpää vaan, että riskit suurenee :D Ainakin sun kesäkuvien perusteella rusketut helposti ja et ole hirveän altis palamiselle, mutta kannattaa kiinnittää luomikohtiin erityisesti huomiota jatkossa, jos et muuten käytä aurinkovoiteita iholla. Olisi kyllä kiva kuulla myöhemmin vielä uudestaan, miten paraneminen sujui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet! :) Olenkin jo googletellut hyviä suojia :)

   Poista
 6. Olen poistanut joskus leikaamalla luomen kasvoista ja lopputulos oli hyvä mutta kun poistettiin kädestä (missä luonnollisesti on paksumpi nahka) niin arvesta tuli melko iso /: en siis uskalla enää samalla tyylillä ja haluisinki laserilla vielä yden naamasta eli osaisitko sanoa miten toi hinta määräytyi, kappala hinta? Aika hinta? Tapaus kohtainen hinta? :) löytyykö hinnastoa netistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monessa paikassa taitaa vissiin olla kappalehinta :) esimerkiksi 1-3 luomea n. 300€ ja 3-5 luomea n. 450€ etc. Suosittelen googlettamaan tarkempaa tietoa hinnoista!

   Poista
 7. Mulla piti poistaa luomi leikkaamalla ja se lääkäri haukkui (myöskin yksityisellä!) mut ihan lyttyyn ja pelotteli kokoajan, mulla oli 2 isoa luomea rintaliivien kohdalla ja kerroin että ne hiertää etenkin urheillessa johon lääkäri vaan tokaisi että eihän se nyt mitään haittaa yms yms , ärsyttäviä tuollaiset :(

  VastaaPoista
 8. Moikka! Kiva kun kerroit rohkeasti tästä, lukijoiden joukossa on varmasti porukkaa(MINÄ), jotka ovat miettineet kyseistä toimenpidettä. Missä kävit poistattamassa luomet? Voitko antaa yrityksen nimen? Itsekin haluaisin käydä, ja en ole edennyt asian kanssa mitenkään.

  Ikävää, että sulle on osunut tollanen lääkäri. Aika epäammattimaista ja osoittaa tietynlaista empatian puutetta :(. Mut onneksi selvisit hyvin ja paraneminen on lähtenyt käyntiin! Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti halua kertoa kyseisen paikan nimeä täällä blogissani, koska blogini on kuitenkin julkinen ja arvostelin minua hoitanutta lääkäriä. Voit kuitenkin pistää minulle sähköpostia annib-a@suomi24.fi, jos haluat lisätietoja! :)

   Kiitos <3

   Poista
 9. Ahahha ihanat nuo vikat vinkit! :D ja olipa inhottava lääkäri... Muutenkin jännittävä tilanne ja toinen aiheuttaa vielä pahemmat pelot :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) No niinpä! Jäi kyllä aika huono fiilis koko toimenpiteestä sen takia :/

   Poista
 10. Voi kuinka ihailenkaan tota sun itsevarmuuttas ja rohkeuttas. Moni ei varmaan olis pystynyt nettiin julkiseen jakoon laittaa kuvia naamastaan tuollaisen operaation jälkeen. Sä laitoit ja näytit silti upealta!

  Sulla muutenkin aivan ihana blogi, jatka vaan säihkymistä ja muiden motivointia. <3 Hyvää kevättä sulle Anni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, miten ihana kommentti :') Kiitos paljon ihanuus! <3

   Poista
 11. Alkoi harmittamaan sun puolesta tuo lääkärin käytös, kyllä tuollaisessa jännittävässä ja stressaavassa tilanteessa viimeinen asia mitä kaipaa on saada kohdalleen myötätunnoton ja kylmä lääkäri :( Vähän aiheesta sivuten pakko sanoa, että mielestäni lääkiksessä pitäisi jotenkin kontrolloida tai edes kouluttaa opiskelijoita siihen, että osaisivat sitten hoitaa potilaita empaattisella ja rauhoittavalla otteella. Liikaa on näitä lääkäreitä jotka ei tällaiseen kanssakäymiseen pysty. Toivottavasti kuitenkin lopulta olet ainoastaan tyytyväinen lopputulokseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei kyllä jäänyt kovin positiivinen muisto kyseisestä toimenpiteestä :s Samaa toivon minä! :) <3

   Poista
 12. Ooks sä ennen muokannut vai meikannut noi luomet piiloon?:D koska ite en ainakaan oo koskaan huomannut mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole muokannut, mutta meikillä ja valolla on vaikutusta niiden näkyvyyteen :) Esim. päivän- tai auringonvalossa ne näkyivät todella selkesti. Tässä postauksessa ne näkyvät aika selkeästi: http://annib-a.blogspot.de/2015/02/fasching.html

   Poista
 13. Mun mielestä nuo sun luomet on ollu hirmu söpöjä ja ''hienoja'' :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin moni muukin on minulle sanonut, mutta sitten kun olen kysynyt, että haluaisivatko he sellaiset omaan naamaan niin moni on ollut ihan hiljaa ;-D Jotenkin sitä on aina itse paljon kriittisempi siitä omasta nassustaan kuin muut :)

   Poista
 14. Ootko jo saanut kesätöitä?:)

  VastaaPoista
 15. toivottavasti arvet paranee hyvin! :) pistä ihmeessä palautetta sinne lääkärikeskukseen! varmasti tärkeää että yksityiset keskukset saisivat aina palautteen, jotta varmasti olisivat sitten hintansa väärti jatkossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon! :) Ihan hyvä idea näin täytyy varmaan tehdä!

   Poista
 16. Ihana,aito ja rohkea postaus! Ihailtavaa :)!

  VastaaPoista
 17. Hei kiva kun kerroit tästä! Vähän hurjaltahan noi jäljet näyttää, mutta onneksi ne siitä paranee :) Miten muuten päädyit juuri laseriin? Itseltäni on poistettu nenänpielestä luomi, mutta kirurgisella menetelmällä, joten olisi kiva kuulla miten päädyit mielummin laseriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että paranee ja nopeasti mielellään! ;-D Päädyin laseriin siksi, että etsin aiheesta paljon tietoa ja monet suosittelivat juuri laseria kasvoista poistettaviin luomiin, koska arven pitäisi olla huomaamattomampi :)

   Poista
 18. Mäkin oon samaa mieltä, että ehdottomasti palautetta vaan menemään! Muuten sama lääkäri vaan jatkaa varmasti muidenkin asiakkaiden kohdalla tuota huonoa kohtelua. Ei kukaan ansaitse tulla kohdelluksi noin, oli sitten yksityinen tai julkinen lääkäriasema.
  Millä perusteilla tuo kolmen luomen poisto kerralla oli lääkärin mielestä huono asia? Mäkin haluaisin kerralla ainakin kahdesta kasvoilla olevasta luomesta eroon. :D Toivottavasti en itse joudu tuollaisen lääkärin kynsiin!
  Voin myös niin samaistua tuohon, kun monet mullekin sanoo, että: "Hei noi luomethan on osa sua, et sä voi niitä poistaa." "Ai haluaisitko sä sitten ite samanlaiset sun kasvoille?" Syvä hiljaisuus... :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkärillä oli ihan hyvä pointti, miksei kolmea luomea kerralla: olisi järkevämpää ottaa aluksi 1 tai 2 luomea, katsoa minkälainen jälki niistä jää, ja sitten vasta loput, jottei tarvitse sitten surra, jos jälki ei miellytäkään. Luomien poistaminen kahdessa osassa olisi kuitenkin maksanut tuplasti, joten olin päättänyt ottaa kaikki 3 samalla kertaa ja tästä lääkäri ei tuntunut oikein pitävän, jonka takia hän sitten oli "omapahan on päätöksesi, mutta en kyllä suosittele" -asenteella. Ja siitä tuli ihan hirveän epävarma ja inhottava olo! :s

   Ja jep.. :-D

   Poista
  2. Niin. No mutta sä olit kuitenkin jo päättänyt poistattaa kolme, joten typerää sitten tossa vaiheessa ruveta yrittämään kääntää sun päätä, että eikun poistetaankin vain kaksi. Ei kaikilla nyt muutenkaan ole rahaa maksaa useasta eri käynnistä monia satoja... :D Ja jos miettii asiaa siltä kannalta, että niistä sitten jostakin syystä jäisi pahan näköiset arvet (jota kyllä vahvasti epäilen), niin olisiko siinä sitten kuitenkaan NIIN suurta eroa, onko niitä arpia 2 vai 3... Okei, ainahan se periaatteessa on parempi, mitä vähemmän, mutta silti. Yksi pieni arpi lisää. Ihan yhtä ikävä mun mielestä olisi ajatus, että kahdestakin luomesta jäisi pahat arvet. Tuskin kuitenkaan jää, eiköhän ne parane, kun vaan jaksaa hyvin hoitaa! :)

   Poista
  3. No näinpä juuri! Ymmärrän, että hän lääkärinä kertoo vaaroista, mutta kun olen päätökseni tehnyt olisi mukava saada hieman "tukea" päätökselleni, eikä vaan lisää pelottelua :-D Toivotaan! :) <3

   Poista
 19. Minusta nuo sinun luomet ovat aina olleet osa sinua, eikä millään häiritsevällä tavalla, vaan ne ovat olleet, jos näin voi sanoa, nättejä luomia. Eivät kovin isoja tai näkyviä, vaan sulautuneet kasvoihin. Ihan turhaan olet stressannut niitä, etenkin jos niissä ei ole ollut löydöksiä, mutta nyt toivotan kuitenkin pikaista paranemista ja että luomet nyt sitten pysyisivät poissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tälläiset jutut yleensä ketään muita kuin itseä häiritsekään :) Minusta vain tuntui jatkuvasti siltä kuin olisi esimerkiksi finni keskellä poskea tai silmien välissä. Varsinkin auringonvalon osuessa niihin alkoi ahdistaa.

   Poista
 20. siis minkä ihmeen takia halusit poistaa myös tuon alimmaisen luomen, eihän se edes ole mikään iso? ymmärrän nuo muut mutta toi näyttää olleen tosi pieni ja huomaamaton, ja oikeestaan kiva "kauneuspilkku" poskessa. ja mulle ainakin on lääkärissä sanottu, että ei ole mitään järkeä alkaa jokaista pikkuluomea poistattamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska se kasvoi siihen n. vuodessa ja kasvoi jatkuvasti kokoa. Oletettavissa oli, että siitä kasvaa yhtä suuri kuin kahdesta muustakin, joten järkevämpää se oli nyt pois, kun siitä jää pieni huomaamaton arpi kuin sitten, kun se on kasvanut isoksi ja siitä jäisi suuri arpi keskelle poskea.

   Poista
 21. Oli kyllä hyvä ja aito postaus! :) kerro ihmeessä että miten ne arvet sit parani :)

  VastaaPoista
 22. Moi! miten iho on parantunut, onko jäänyt arpia ja jos ei niin kuinka kauan iholla näkyi toimenpiteen jäljet? Itselläni ensiviikolla aika luomenpoistoon ja jännittää että ehtiikö kesäksi kasvojen iho kuntoon :)

  VastaaPoista
 23. Olit paljon kauniimpi luomilla kuin ilman...

  VastaaPoista
 24. moikka! kirjottelen näin jälkikäteen kun nyt vasta löysin tän�� todella kurjan kuulosta toi lääkärin käyttäytyminen.. ite kävin poistattamassa 5 luomea kasvoista kirurgisesti ja kerralla siis. Kävin ensin juttelemassa lääkärin kanssa ja pohdittiin mitkä luomet poistetaan yms asioita läpi. Käski odottaa muutaman kuukauden että poistetaan vasta syksymmällä kun ei aurinko paista kovin�� no lokakuussa menin. itkin kun jännitin niin kovin toimenpidettä. lääkäri oli ihana, sanoi että voin vielä harkita ja olet kaunis oli luomia tai ei. no kokosin itseni ja multa poistettiin 3 luomea. lääkäri kysys et poistetaanko kaks pientä tuosta vierestä kans koska niistä todennäköisesti kasvais isoja. poistettiin sitten nekin. eli 5 luomea kolmen hintaan. ja kuljin viikon laastarit naamalla, mutta se oli must paljon pienenpi "häpeä" kuin luomet naamassa. ja nyt operaatiosta tulee koht 3 vuotta ja arvet on hyvin parantunu. ei niitä huomaa ellei tarkkaan katso tai tiedä. ja saahan ne meikattuakin, luomiahan ei oikeen saa�� mutta siis aivan ihana tää sun postaus.! ja luulin ekassa kuvassa että sulta ei oo vielä poistettu luomia�� ja tiiän tunteen, ei luomet haittaa, mutta kommentoija itse ei olis vapaaehtonen niiitää omaan naamaansa ottamaan:D

  VastaaPoista
 25. Hei! Nyt kun aikaa on jo kulunut toimenpiteestä jonkin aikaa, ovatko arvet parantuneet hyvin kasvoissasi ja oletko tyytyväinen lopputulokseen? Oma lapseni haluaisi kovasti vastaavaan luomenpoistoon kasvojensa alueelta, mutta terveyskeskuslääkäri sanoi, ettei rupea leikkaamaan eikä tekemään arpia kasvoihin, kun ei ole kyse pahanlaatuisen näköisistä luomista. Poikaani luomet kuitenkin häiritsevät kovasti ja vaihtoehtona on nyt siis niiden poisto yksityisesti laserilla tai radioaaltomenetelmällä. Toivoisin, että te joilla on hyviä kokemuksia asiasta, voisitteko suositella jotain tiettyä paikkaa.

  VastaaPoista
 26. Moi! Kävin juuri 2päivää sitten poistattamassa laserilla aivan samoista kohdista kaksi luomea kun sinäkin. Tuosta silmien välistä ja poskesta. Vielä niihin ei ole muodostunut kunnolla rupea. Tuliko sulle siis heti nuo ruvet? En vaan malta odotta että paranee kokonaan :D Mun lääkäri oli aika lyhytsanainen ja sanoi vaan hoidoksi suihkuttelu vedellä ja bepanthen :o mutta sinä siis vältit niiden kastelua vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulel sanottiin, että kastelua ja voiteita pitää välttää, sillä ne saattavat nopeuttaa ruven irtoamista, ja mitä pidempään rupi pysyy paikoillaan, sitä parempi! Koska rupi suojaa haavaumaa, jolloin se saa rauhassa parantua kunnolla. :)

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!