29. maaliskuuta 2015

Mikkelin ammattikorkeakoulu - Mamk

Moikka!

Muistatteko vielä, että olin reilu viikko sitten Suomessa Indiedaysin ja Mamkin yhteistyökampanjan siivittämänä tutustumassa Mikkelin ammattikorkeakoulun kampukseen sekä Mikkeliin opiskelijakaupunkina? Ja että lupasin kertoa reissun jälkeen lisää itse reissusta ja fiiliksistä? No nyt olen vihdoin saanut käytyä lävitse kaikki kuvat, joita kertyi muuten reissun päältä ihan kiitettävästi, ja olen valmis kertomaan teille rehellisen mielipiteeni Mamkista sekä Mikkelistä opiskelijakaupunkina. Varoitan jo etukäteen: edessä on kilometripostaus!

IMG_2147

Keskiviikkoaamuna oli aikainen herätys, koska Intercity juna Tikkurilasta Mikkeliin lähti puoli yhdeksän maissa. Junassa tapasin ensimmäistä kertaa aivan ihanan bloggaajakollegani ja matkakumppanini Nadjan, jonka kanssa esittäydyimme lyhyesti ja vaihdoimme pikaiset kuulumiset, jonka jälkeen jatkoimme lyhyiksi jääneitä yöuniamme. Meille oltiin varattu paikat työskentelyhytistä, joten saatiin nukkua ihan omassa rauhassa ;-D Puolustaudun kuitenkin sillä, että mä kyllä yritin ihan oikeasti työskennelläkin, mutta jostain syystä junan WiFi temppuili kanssani. Juna oli 10:55 perillä Mikkelin rautatieasemalla, josta meidät noudettiin Mamkin pakulla kampukselle.

IMG_2295

IMG_2254

IMG_2211

Heti ensimmäisenä koululle saavuttuamme menimme syömään. Kaikki hyvät jututhan alkavat ruoalla, eikö? Kampukselta löytyy kolme ravintolaa: DeXi, Kasarmina ja Talli. Ensimmäisenä päivänä lounastimme DeXissä.

IMG_2324

DeXi on sohvaryhmiensä johdosta olohuonemainen kahvila, lounas- ja tapahtuma-stageravintola. DeXi on kampuksen pääkahvila ja se tarjoaa opiskelijoille, henkilökunnalle sekä ulkopuolisille asiakkaille Kelan ateriatuettuja wokki-/pasta-, kasvis- ja suosituslounaita sekä kahvila- ja välipalatuotteita.

IMG_2156

IMG_2155

Homma toimii DeXissä niin, että kassalle kerrotaan, mitä haluaa syödä ja maksetaan, jonka jälkeen jokainen saa oman pienen hälyttimen, joka kertoo, kun ruoka on valmista. Ruoka noudetaan omasta linjastosta ja samalla voi kurkkia avokeittiöön, jossa annokset valmistuvat.

IMG_2178


No nyt päästään siihen parhaaseen kohtaan eli ruokaan - ja mitä ruokaan tulee, on minun todettava, että kyseinen annos oli yksi parhaista nauttimistani kouluruoista! Pisteet Mikkelin ammattikorkeakoululle hyvästä ruoasta siis! Annokseni oli päivän suosituslounas ja siinä oli paistettua lohta, keitettyjä vihanneksia, smetanaa, perunagratiinia ja limeä. Nam! Muutkin keskiviikonna listalla olleet lounasvaihtoehdot kuulostivat superherkullisilta.

IMG_2182

Lounaan jälkeen kävimme tutustumassa BBA-linjaan (Bachelor of Business Administration) sekä kampukseen noin kokonaisuudessaan muutenkin. Minulle jäi kampuksesta yleiskuvaksi todella viihtyisä ja moderni paikka. Luokkahuoneet ovat siistejä ja valoisia ja itseopiskelupisteitä sekä vapaa-ajanviettopaikkoja on sopivassa suhteessa. Kampukselta löytyy myös kirjasto, bänditila, lehtilukusali, keilahalli sekä opiskelijoille ilmainen kuntosali ja mahdollisuus vuokrata kampusjopoja muutamaksi kuukaudeksi kerrallaan.

IMG_2271

IMG_2289

IMG_2274

IMG_2264

IMG_2279

IMG_2195

IMG_2193

IMG_2218

IMG_2224

1

IMG_2233

IMG_2244

IMG_2246

Mielestäni tuo kampusjopo on ihan huippujuttu varsinkin niille, jotka muuttavat hieman kauempaa Mikkeliin opiskelemaan eivätkä ole voineet kuljettaa omaa polkupyörää mukanaan.

IMG_2305

IMG_2251

IMG_2208

IMG_2303

Koulupäivän jälkeen opiskelijat alkoivat valmistautua Hallituskadun approon, joka on yksi suurimmista Mikkelissä järjestettävistä opiskelijabileistä. Tälläisissä tapahtumissa ei tarvitse paljoa vaatteiden suhteen stressata, koska lähes kaikki vetävät päälleen oman tiedekuntansa haalarin. Meille ei Nadjan kanssa valitettavasti löytynyt omia haalareita, joten päästyämme päivän jälkeen hotellille viemään tavaroitamme, levähtämään sekä laittautumaan iltaa varten, jouduimme hetken tuskailemaan asuvalintojemme kanssa.

IMG_2326

Reissun ajan majoituimme hotelli Vaakunassa, joka on siisti ja sijaitsee todella hyvällä paikalla aivan Mikkelin keskustassa.

IMG_2328

IMG_2330

jacket Zara, top Ginatricot, necklace Primark, boots & bag Michael Kors, jeans Bershka

Approon heitin päälleni todella simppelin asukokonaisuuden, koska minulla ei ollut aavistustakaan, miten Mikkelin yöelämässä on tapana pukeutua. Valitsemani asu sulautui kuitenkin onneksi hyvin joukkoon, vaikkei minulla sitä haalaria ollutkaan.

IMG_2346

IMG_2373

Hotellilta meidät nouti ihana Nita, joka itseasiassa toimi meidän hostina koko reissun ajan. Ihan aluksi lähdimme hakemaan meille appro-passeja, joihin kerättiin jokaiselta rastilta suoritusmerkki ja jolla sai lopuksi lunastaa itselleen haalarimerkin jatkopaikasta, torilta joka vilisi haalarihemmoja kaikissa sateenkaaren väreissä. Passien haun jälkeen suoritimme muutaman rastin ja suuntasimme päivälliselle Amarilloon. Plussaa Hallituskadun appro saa siitä, että kaikki rastit olivat hauskoja leikkejä/tehtäviä, joten nekin, jotka eivät halua nauttia alkoholia, voivat osallistua approon sekä hauskanpitoon.

IMG_2384

IMG_2432

Täytettyä vatsamme Amarillon herkuilla ja rakkomme viinillä suuntasimme Päämajan iltakouluun, jossa ideana on tutustua viiteen eri kalja, viini, siideri, lonkero tai väkevämpään alkoholilajiin. Me saimme toiveemme mukaan tutustua pariin erilaiseen siideriin sekä vastentahtoamme yhteen talon "parhaista" kaljoista. Lainausmerkit siksi, että kalja oli kyllä kaikkea muuta kuin hyvää. Vika voi tosin olla myös maistajassa. 

Päämajan iltakouluja järjestetään keskiviikkoisin kello 18.00 - 19/19.30 ja ne maksavat 10€/henkilö. Iltakoulussa maistellaan, haistellaan, arvioidaan, kuvaillaan ja pisteytetään kyseistä alkoholilajia. Iltakouluihin voi ilmoittautua mukaan Päämajan Facebook-sivuilla tai paikan päällä. Iltakoulu oli sekä mielenkiintoinen että hauska ja voisin itse hyvinkin kuvitella vieväni koko kaveriporukkani joskus samantyyliseen tapahtumaan!

IMG_2435

Vaikken kulauttanutkaan viittä siiderilasillista kurkkuuni, selviydyin siiderikandiksi. Minulle määrättiin kuitenkin myös hieman tukiopetusta..

IMG_2414

IMG_2448

IMG_2508

Suoritettuamme kaikki appro-passiin tarvittavat rastit suuntasimme hotellillemme, Vaakunaan, jonka yökerhossa toiset jatkobileetkin järjestettiin. Opiskelijoita oli Hallituskadun approssa sen verran runsaasti liikkeellä, että molemmat jatkopaikat olivat loppuunmyytyjä. Vaakunassa meininki oli koko illan katossa ja menoa vauhditti lisää muutamat paikalle saapuneet esiintyjät. Oli myös superkätevää, että meillä oli baari ja hotellihuone samassa rakennuksessa, joten pääsimme nukkumaan heti kun alkoi siltä tuntua.

IMG_2465

Vaakunan yökerhossa lähetimme kuvassa näkyvän kortin numeroon tekstiviestin (hinta muistaakseni 5 euroa), jonka jälkeen saimme lähes kaikkien juomien hinnoista melkein puolet pois. Aika superjuttu pienellä opiskelubudjetilla kituuttaville opiskelijoille, joiden tulisi kuitenkin opiskelujen ohella myös nauttia elämästä ja päästä säännöllisin väliajoin nollaamaan ;-)

IMG_2469

IMG_2565

IMG_2585

Oma kotikaupunkini, Järvenpää, on asukasluvultaan hieman Mikkeliä pienempi ja omassa kotikaupungissanikin on tullut käytyä ulkona, joten Mikkelin yöelämä tuntui ainakin tämän tapahtuman jälkeen ihan vauhdikkaalta! Paljon ihania lukijoitanikin eksyi illan ja yön aikana juttusilleni - terkkuja teille kaikille! ♥ 

IMG_2618

Seuraavana aamuna meillä oli (jälleen) aikainen herätys, mutta onneksi pääsimme heti herättyämme nauttimaan herkullisesta hotelliaamiaisesta. Päivä numero 2 kampuksella oli täynnä aktiviteettejä. Ensimmäisenä kävimme ajelemassa metsäkonesimulaattorilla, josta saimme Nadjan kanssa molemmat hylätyt :-D Naureskelimmekin jo ennen ajoa, ettei meitä saisi edes päästää rattiin, koska emme kumpikaan omista ajokorttia.

IMG_2654

Metsäkonesimulaattorin jälkeen lähdimme tutustumaan sairaanhoitajien simulaationukkeen. Tämä nukke ei ollutkaan ihan tavallinen nukke nimittäin sillä oli säädeltävät elintoiminnot. Nukke myös mm. aukoi suutaan, räpsytteli silmiään ja kaiken kukkuraksi sen pupillit laajenivat, kun silmän eteen laittoi kämmenen. Hurjaa!

IMG_2660

IMG_2683

Pääsimme harjoittelemaan nuken avulla elvyttämistä - ja täytyy kyllä sanoa, että se oli todella jännittävää sekä opettavaista! Oikeat sairaalalaitteet toivat tilanteeseen todentuntua. Laitteet tarkkailivat koko ajan elvytysprosessiamme ja kertoivat, jos esimerkiksi painelu oli esimerkiksi liian heikkoa. En ollut aiemmin tajunnut, että elvyttäessä täytyy oikeasti painaa todella lujaa, jotta sydämeen saisi sykettä. En ole koskaan käynyt ensiapukurssia, mutta tämän kokemuksen jälkeen tuli sellainen fiilis, että sellaiselle on ehdottomasti mentävä, jotta osaa toimia oikein tosipaikan tullen.

IMG_2705

Elvytysharjoituksen jälkeen lähdimme kampuksen keilahallille keilaamaan.

IMG_2712

IMG_2707


IMG_2722

IMG_2714

IMG_2307

IMG_2750

Keilaamisen jälkeen lounastimme jälleen DeXissä, jossa torstain lounassuosituksena oli omavalintainen hampurilainen. Minä päädyin kuitenkin valitsemaan hampparin sijaan superherkullisen näköisen pinaatti-kasvispastan, joka myös maistui paremmalta kuin hyvältä! DeXissä on myös päivittäin monipuolinen salaattibuffetti, joka kuuluu hintaan.

IMG_2759

IMG_2761

Lounaan jälkeen lähdimme valmistamaan ravintola Tallin opetuskeittiöön herkkullisia smoothieita meille jälkkäreiksi. Saimme valmiit ohjeet, joiden mukaan valmistimme smoothiet ja vitsit, että olikin hyvää! Sain kaksi uutta tulokasta smoothiereseptikokoelmaani.

F25A7681

IMG_2785

F25A7694

IMG_2819

Mustikka-kookossmoothie

♥ 2 dl maitoa
♥ 2 dl mustikkaa
♥ 2 dl cashewpähkinöitä
♥ 0,5 dl kookosmaitoa
♥ 250 g maitorahkaa
♥ 1 rkl hunajaa
♥ koristeeksi kookoshiutaleita

IMG_2831

Mansikka-päärynäsmoothie

♥ 250 g mansikoita
♥ 2 päärynää
♥ 2 dl omenatäysmehua
♥ koristeeksi sitruunamelissaa


Smoothieiden jälkeen pääsimme poseeraamaan (smoothiesta jääneistä mustikan siemeniä hampaissa) paikallisen lehden kuvaajalle sekä vastailemaan toimittajan (osittain myös kiperiin) kysymyksiin. Toimittajan kysymykset olivat lyhyitä ja ytimekkäitä. Tässä muutama esimerkki: "Oletteko julkkiksia?", "Tunnistetaanko teidät kadulla?", "Kilpailetteko keskenänne?" ja "Oletteko narsisteja?" :-D Meillä oli kuitenkin todella kattava keskustelu bloggaamisesta ja ulos tulleet jututkin olivat ihan hauskaa luettavaa. Lehtijutut pääsette lukemaan tästä ja tästä!

Huh, miten paljon asiaa tähän postaukseen kertyi! Jaksoiko joku lukea tänne asti? :-D Loppuun vielä pieni summa summarum: minulle jäi siis Mikkelistä opiskelijakaupunkina positiivinen kuva sekä kokemus. En tiennyt aiemmin Mikkelistä oikeastaan mitään muuta kuin, että siellä sijaitsee Visulahti, mutta nyt näen Mikkelin täysin varteenotettavana opiskelukaupunkina muiden hieman pienempien kaupunkien joukossa. 

Mamkin opiskelijat kertovat Mikkelissä parasta olevan se, että Mikkeli on sopivan kompakti paikka, josta löytyy kaikki tarvittava ja palvelut ovat lähellä. Mamkin parhaita puolia kuulemma taas ovat yhteisöllisyys, joka tulee esiin esimerkiksi siinä että opiskelijat tuntevat toinen toisensa ja siinä, että opiskelijat ovat opettajille "ihmisiä ei numeroita" sekä tekemisen maku, joka tulee esiin esimerkiksi siinä, että monet Mamkin opiskelijoista työllistyvät heti valmistuttuaan, useimmat jo opiskelun aikana.

PS. Muistakaa osallistua Instagramissa kilpailuun, jossa voitte voittaa lippupaketteja kesän 2015 festareille (mukana mm. Summer Up, Jurassic Rock ja Kotkan Meripäivät). Osallistumisohjeet: 1. Julkaise Instagramissasi kuva, joka kuvaa mielestäsi vahvaksi kasvamista. 2. Lisää kuvaan hastagit: #kasvavahvaksi #mamk ja #kyamk.

PPS. Muistakaa, että yhteishaku korkeakouluihin on 9.4.2015 saakka auki!


29 kommenttia:

 1. Miks ihmeessä teille olis pitänyt olla omat haalarit tai haalarit yleensäkään kun ette opiskele ko. koulussa? Tuosta toisesta en tiedä, mutta sähän et edes opiskele tällä hetkellä yliopistossa, vaikka sulla nyt onkin se paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihan vain siksi, että haalarit käsittääkseni on iso osa näitä opiskelijabileitä ja ettei oltaisi erotuttu joukosta, kun melkein kaikilla muilla oli haalarit :-D Ei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti.. :)

   Poista
  2. En ota vakavasti, noi haalarit vaan edustaa OIKEILLE opiskelijoille ehkä jotain muuta kun teille ;)

   Poista
  3. Nyt taitaa haalari vähän kiristää.... :D
   Kiva postaus! Ja voi luoja tuota ruokaa mitä noissa kuvissa näkyy! Ihan jo seniin takia voisi hakea Mikkeliin opiskelemaan (;

   Poista
  4. Haha ihana :-D Haalarin hihat vaan löysemmälle siitä lantion kohdalta niin ei kiristä! ;-) Ja joo älä siis olin ihan ällistynyt, miten hyvät ruoat tuolla oli!

   Poista
 2. Kuulostaa kyllä haudkalta päivältä ! Ja pakko sanoa tohon yöelämään, että opiskelijabileissä on aina satakertaa parempi meininki ku normibileissä kaupungista riippumatta ;D opiskelijabileissä haalarit kyllä se palastus ku ei ole vaatekriisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep! :-) En malta odottaa, että saan Vaasassa oman haalarini - ja vielä yhdessä lempiväreistäni <3

   Poista
  2. Niin samaa mieltä, opiskelijabileet on aivan eri luokkaa kun normi viikonloppubileet, tuut varmasti viihtymään!:)

   Poista
 3. Anni hei aika mauton kuva sulla instagramis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule.. Se kuva oli vasta alkusoittoa ja pahin on vielä edessä! :-D En ole itsekään täysin varma, mihin olen ryhtynyt, mutta tulette kuulemaan/näkemään siitä lisää ensi viikon kuluessa täällä blogissa :'D

   Poista
 4. Tuut sit ens syksynä jollain porukalla sitsaamaan Turun kauppakorkeesee ;) olis hauskaa nähdä sut :)! Vaikutat ihan huipulta ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ois ihan huippua! Turku vaikuttaa muutenkin niin kivalta paikalta :) Oi ihana sinä <3

   Poista
  2. Mä komppaan anoa kans, että tuu ehottomasti Turkuun sitsaamaan! Tai ainakin ees pikkulaskiaiseen :)

   Poista
 5. Tosi kivanoloinen paikka! Täytyi ihan googlettaa missä mikkeli sijaitsee :D harmi, että se on noin kaukana. Oon hakemassa Turun amkkiin, mutta siellä noi puitteet ei ainakaan oo yhtä upeet, enkä uskalla lähteä noin kauas yksin :/ Mut varmaan tän kamppanjan kautta tonne hakee paljon enemmän opiskeljoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin yllätyin kyllä positiivisesti Mikkelin suhteen! :) No se tässä kampanjassa juuri onkin ideana, että lisättäisiin vähän Mikkeli-tietoisuutta ja samalla saataisiin lisää opiskelijoita sinne! :)

   Poista
 6. Odotinkin jo tätä postausta! Täällä siis yksi Mikkelisssä (sosionomiksi) opiskeleva ilmoittautuu! Bongasin teidän illan aikana, mutta en viitsinyt tulla juttelemaan jostain syystä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) No höh, oisit vaan tullut :)

   Poista
 7. vaasan yöelämä on kyllä niin surkeeta...:D en halua mitenkään "lannistaa" mutta se on totuus..ite siis muuttanut espoosta tänne vaasan kauppatieteitä lukemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä minä mikään kaikkein aktiivisen baareissa juoksija olekaan, joten uskon, että Vaasan yöelämä on minulle ihan hyvä! :) Ja seurastahan se on pitkälti kiinni, että onko kivaa vai ei!

   Poista
 8. Moikka! Sanoit kai joskus että kun luit pääsykokeisiin niin teit liian yksityiskohtaisia muistiinpanoja, niin kysyisin että millasia ne "liian yksityiskohtaiset" muistiinpanot oli? Ite aloin juuri tekemään muistiinpanoja, myös kauppatieteistä, ja pelkään nyt että jos teen liian tarkkoja että tässä menee liikaa aikaa, varsinkin kun aloin nyt vasta kirjotusten jälkeen lukemaan pääsykokeisiin.. :/ oisko sulla siis antaa vinkkejä muistiinpanojen tekoon? Tuntuu että nyt teen ihan liian sanatarkkaa kopiointia suoraan kirjasta vihkoon :D
  Saa nähdä jos päädyn itsekin Vaasaan lukemaan kauppatieteitä, se on toisena hakuvaihtoehtonani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Juurikin liian pikkutarkka kirjan tekstien kopioiminen ei hyödyttänyt ainakaan minua lainkaan vaan vei vaan ihan hirmuisesti aikaa! Siksi suosittelisinkin mielummin tekemään erilaisia ajatuskarttoja, luetteloita sekä muistisääntöjä etc. :) Ja vielä se, että kannattaa ensin lueskella kirjat muutaman kerran läpi ennen muistiinpanojen tekemistä, jotta saat ensin yleiskuvan koko alueesta ja osaat tunnistaa paremmin, mitkä jutut ovat tärkeitä ja mitkä ei! :)

   Poista
 9. Oli ihan superi reissu! Kiitos vielä seurasta, toivottavasti nähdään taas pian :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep! Ja vielä superimman siitä teki huippuseura <3 Kiitos siis itsellesi ja samaa toivon mä! ;-)

   Poista
 10. Varmaan sul on ollut todella hauskaa!! : D Noi kaikki kuvat oli tosi kauniita, ja oliv oikeessa: kilometrin postaus!!! : )

  VastaaPoista
 11. Saas nähä oonko tuolla syksyllä. Toivottavasti.

  VastaaPoista
 12. Jos opiskelujutut kiinnostaa, hyppää kyytiin:
  http://www.lily.fi/blogit/40-hours-and-counting

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!