11. huhtikuuta 2015

Tavoite kymppi

Hyvää hieman myöhäistä Fitness Fridayta tyypit! Suomessa ollaan jo lauantain puolella, mutta täällä Saksassa eletään vielä viimeisiä minuutteja perjantaita.

Lähdin mukaan Indiedaysin ja Lidlin vauhdikkaaseen yhteistyökampanjaan, jossa minä ja viisi muuta bloggaajaa asetamme itsellemme urheilullisen tavoitteen, joka meidän tulisi saavuttaa viimeistään kesällä 2015. Muutama viikko takaperin kuultuani kyseisestä kampanjasta ajattelin, että tähän on päästävä mukaan. Aloin heti pohtia, mikä olisi minulle sopivassa määrin realistinen, mutta silti myös tarpeeksi haastava, urheilullinen tavoite.

Ensimmäisenä mieleeni tuli juokseminen. Maratoonariksi minusta ei (ainakaan vielä) ole, mutta ajattelin, että Helsingissä 24.5. järjestettävä Naisten Kymppi voisi sen sijaan olla minulle hyvinkin realistinen tavoite. En ole nimittäin tietääkseni koskaan juossut yhtäjaksoisesti niinkään pitkää matkaa. Minä kun en ole aiemmin ollut mikään intohimoinen lenkkeilijä. Vasta täällä Saksassa koiramme Ellin sekä upeiden lenkkimaastojen johdosta sisäinen lenkkeilijäni on alkanut nostaa hieman päätään ja nykyään voin jopa sanoa nauttivani lenkillä käymisestä. 1. Tavoitteeni on siis juosta 10 kilometriä toukokuussa 2015. Sain onneksi houkuteltua siskoni tukijoukokseni mukaan tähän tempaukseen, joten näillä näkymin nähdään molemmat Maaningan siskokset juoksemassa Naisten Kymppiä toukokuussa Helsingissä! Pitää nyt vain toivoa, ettei kummityttöni ristiäiset sattuisi juuri tälle samaiselle päivälle. Jos näin käy, suoritan joka tapauksessa 10 kilometrin juoksun toukokuun loppuun mennessä.

IMG_9734

IMG_9635


Saavuttaakseni kyseisen tavoitteen minun tulee treenata kestävyyttä. Minulta on aina löytynyt enemmän räjähtävää kuin kestävää voimaa, minkä johdosta olen ollut vahvoilla lyhytkestoisissa, paljon voimaa vaativissa urheilusuorituksissa. Pitkän matkan juokseminen menee siis täysin mukavuusalueeni ulkopuolelle. Päästäkseni tavoitteeseeni aion alkaa tehdä aamuisin koiramme kanssa pidempiä aamulenkkejä. Tähän asti olen käynyt aamulenkillä n. 4 kertaa viikossa ja olen hölkännyt yleensä n. 30 minuuttia vaihtelevassa maastossa. Nyt pyrin tekemään muutamana aamuna viikossa aina n. tunnin mittaisen lenkin vaihtelevassa maastossa. Tämän lisäksi olen suunnitellut harjoittavani juoksemista myös tasaisessa maastossa ja tähän tarkoitukseen kotikaupungissamme sijaitsevan tekojärven ympäri kiertävä n. 3 kilometrin pituinen lenkki on aivan täydellinen. Voi olla, että hankin myös valmennusapua juoksemiseen, koska itselläni olisi varmasti vielä paljon opittavaa esimerkiksi oikeanlaisista juoksu- ja hengitystekniikoista.

IMG_9716

IMG_9683

Koska olen luonteeltani kunnianhimoinen, varsinkin kun puhutaan urheilullisista tavoitteista, en tyytynyt vain yhteen tavoitteeseen vaan asetin itselleni myös toisen eri osa-aluetta mittaavan tavoitteen. 2. Tavoitteeni on tehdä 10 siistiä leuanvetoa putkeen toukokuun 24. päivään mennessä. Minulla on ollut pitkä tauko leuanvedoissa, koska olen yksinkertaisesti pelännyt "epäonnistuvani" niissä. Ilmoittauduttuani tähän kyseiseen kampanjaan muutama viikko sitten vedin ensimmäiset leukani yli vuoteen ja niitä kertyikin positiiviseksi yllätyksekseni viisi kappaletta. Tällöin päätin, että pääsinpä kampanjaan mukaan tai en, tulen vielä vetämään 10 leukaa! Nyt olen muutaman viikon ajan säännöllisen epäsäännöllisesti kuntosalitreenieni ohella harjoitellut leuanvetoja. Eilen illalla kuulin päässeeni mukaan tähän kampanjaan ja tänään avasin sitten käsipäiväni 7 leualla! Jos tämä kehitysvauhti jatkuu, 10 leuanvetoa saavutettaisiin jo n. 3 viikon kuluttua. Saa nähdä miten käy!

IMG_5348

IMG_5350

Leuanvetoja aion treenata muutaman kerran viikossa aina käsipäivinä niin, että teen esimerkiksi 3 x maksimimäärän leukoja. Tämän lisäksi voisin kokeilla leuanvetoja myös eri otteilla sekä lisäpainojen kanssa.

IMG_5327

Lisämotivaatiota leuanvetoon saan omasta äidistäni, joka vetää vielä 46-vuotiaanakin 8 leukaa! Ihan uskomatonta! Tähän ei kyllä moni samanikäinen tai viiden lapsen äiti pystyisi! Saan olla mamistani todella ylpeä :-)

IMG_1145

Minulla ei ole suunnitelmissa muuttaa ruokavaliotani mitenkään radikaalisti kyseisten tavoitteiden takia, koska koen, että syön melko monipuolisesti sekä terveellisesti. Kohti tavoitteitani minua sponsoroi Lidlin Deli- sekä Sportyfeel-tuotteet, joten niitä tulen kuitenkin lisäämään näiden parin kuukauden aikana ruokavaliooni.

Minun ja bloggajakolleegoideni matkaa kohti tavoitteitamme voitte seurata kampanjasivuilta, jonne päivittyy aina uusimmat postaukset sekä kuulumiset. Samoilla sivuilla voitte myös osallistua lukijakilpailuun kertomalla omista urheilutavoitteistanne. Viisi onnekasta voittaa Sportyfeel-tuotepaketin omien treeniensä tueksi!

Ei muuta kuin tervetuloa mukaan seuraamaan matkaani kohti tavoite kymppiä! Ja hei kertokaa ihmeessä millaisia urheilullisia tavoitteita teillä on? Ja onko teistä joku jo juossut tai aikooko joku tänä vuonna myös juosta Naisten Kympin? Kuulisin nimittäin todella mielelläni vähän kokemuksia kyseisestä tapahtumasta!

33 kommenttia:

 1. Moikka! Eikö olisi helpompi vetää leukoja niin että tuo ote on päinvastainen? Mä saan ainakin niin paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olisi :) Itseasiassa vedinkin nuo 7 vastaotteella, mutta kuten tekstissä mainitsin, aion treenata erilaisilla otteilla leuanvetoja :)

   Poista
 2. Aika sattuma, just eilen illalla kirjoitin juoksutavoitteistani blogiin sekä siitä, kuinka kestävyyskuntoani on parannettava. Tän lisäksi mulla on tavoitteena saada edes yksi leuanveto kun en ole niitä koskaan tosissani vielä harjoitellut. Eli samanlaisia tavoitteita täällä, vaikkakin hieman eri mittaluokassa :) Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mulla on postaus myös valmiina julkaisua varten kevään liikuntatottumuksista ja nimenomaan kunnon ja kestävyyden parantamisesta! :'DDD

   Poista
  2. Ohhoh, täällähän on sitten monta samoilla linjoilla kanssani! :) Ja Essi hyvä, koska se on nyt sovittu, että kymppi juostaan ;-)

   Poista
  3. Apua.... (Apinahymiökädetsilmillä)

   Poista
 3. Olen aina halunnut osata/jaksaa vetää leukoja,kuulostaa aivan huipulta, että sun äitikin pystyy tuollaisiin lukemiin :) Tsemppiä paljon tavoitteisiin ja kerro sitten, miten treeni kohti tavoitteita etenee :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vedin lapsena telinevoimisteluaikoina todella paljon leukoja, mutta sen jälkeen tuli pitkä tauko, kun en treenannut niitä ollenkaan ja kynnys niiden tekemiseen vain kasvoi ja kasvoi. Nyt kuitenkin on taas hirmu kiva tehdä niitä, koska niistä näkee niin hyvin kehityksen! Äitini on kyllä teräsmamma :-D Kiitos! Ja kerron :)

   Poista
 4. Ihana anni! ❤️ olet aina niin positiivinen ja hyväntuulinen! Tykkään lukea blogiasi ja varsinkin treenipostauksia, eilen luin muutamat postauksesi valmistujaisistasi sillä saan itse lakin päähän Ja mietinkin olisiko sinulla antaa jotain vinkkejä yo-juhlia varten?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kiitos kovasti! Ihana sinä <3 Mun vinkki yo-juhliin on, että NAUTI täysin siemauksin siitä päivästä :) Itselläni oli aivan ihanat ja onnistuneet juhlat, mutta jotenkin koko viime kevät oli niin stressin sumussa, etten pystynyt niin täysillä nauttia kyseisestä päivästä kuin olisin halunnut :/ Onko sinulla jo mekko ja asusteet valmiiksi mietittyinä? :) Ne kannattaa myös valita ajoissa, jottei tarvitse sitten kiireessä panikoida ;-D

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi!:) täytyy juuri pyrkiä siihen että nauttii kokopäivän eikä anna pienten vastoinkäymisten pilata sitä.. mekko on ompelijan pientä kavennusta vaille valmiina jonka saan reilun viikonpäästä takaisin, kengät tulossa postissa (toivottavasti ovat hyvät, jotta niillä pystyy kävelemään lähes koko päivän) ja kampaajakin varattuna :)!
   Tsemppiä 10-haasteeseen olen aivan varma että saavutat molemmat :)<3

   Poista
 5. Juoksemiseen kun löytää ilon, se on todella antoisaa hommaa. Oikea tekniikka ja vaihtelevat peruskunto-, mäkiveto ja intervalliharjoitteet niin juoksun ilo pysyy yllä! Tulehan juoksemaan syksyllä myös Midnight Run jos innostut :) Sen tapahtuman fiilistä ei voita mikään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toi vaihtelevuus on varmasti myös tärkeä motivaation ylläpitämiseen! Ja tekniikassa mulla on varmasti vielä vähän treenattavaa :) Missä päin tämä midnight run juostaan? ja kuinka pitkä matka kyseessä? Kuulostaa hyvältä :-D

   Poista
  2. Midnight run on yksi Suomen nopeiten kasvavia juoksutapahtumia :) Se juostaan Helsingissä elokuun viimeisenä viikonloppuna, ja matka on 10km! Ihan ehdottomasti paras juoksutapahtuma, jonka fiilistä ei pysty yhdessäkään muussa tapahtumassa saavuttamaan ;) Itse olen ollut 4 vuonna mukana ja taas syksyllä tulossa.. :)

   http://midnattsloppet.com/fi/

   Poista
 6. Ääää kuinka paljon sulla on nykyään näitä mainos- ja/tai "lähdin mukaan sen ja sen yhteistyökampanjaan" -postauksia! :D Vähän tympäisee usein lukea just nuo edellämainitut sanat postauksistasi, vaikka muuten kirjoitatkin mielenkiintoisista asioista.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä sanoa, että tänä keväänä näitä kampanjapostauksia on tullut tavallista enemmän, mutta jokainen on kuitenkin ollut niin erilainen, että mielestäni ne ovat tuoneet vain kivasti monipuolisuutta blogiini tavallisten postauksien rinnalle :) Ja nykyään, kun pyrin kirjoittelemaan blogia lähes päivittäin, on hyvä, että postausaiheita tulee välillä ulkopuoleltakin :) Te lukijatkin voitte aina heitellä postausehdotuksia tulemaan, jos on toiveita!

   Poista
 7. Apua miten mulla on mennyt ihan ohi, että sun kummityttö on jo syntynyt! Vai olitko vielä maininnut siitä aiemmin blogin puolella? Ihanaa onneksi olkoon joka tapauksessa! :) Minun kummityttöni/siskontyttäreni on "luvannut" syntyä ensi kuun puolella, joten sitä odotellessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos <3 Tämä pienokainen syntyi reilu viikko sitten pitkänäperjantaina :) En ole tainnut siitä blogissa sanoa, mutta Instagramissa kylläkin! Ja paljon onnea jo etukäteen myös sinne <3 Pienokaiset tuovat niin paljon iloa ja onnea kaikkien läheistenkin elämään :)

   Poista
 8. Tuo 10km on oikeasti helppo vaikka sitä ei olis ennen juossut t. Kokemusta löytyy tästäkin että päähänpistona ilmottauduin pari vuotta sitten mukaan ilman että olin juossut yli 5km lenkkiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh! Hyvä kuulla :-D Ajattelin, että se 10 km olisi hyvä tälläiselle aloittelijalle. Ja jos se menee kevyesti, niin innostun ehkä tavoittelemaan pidempiäkin matkoja ;-)

   Poista
 9. Itse olen ollut mukana kahdesti naisten kympillä, ja vaikka en kovin hyvässä kunnossa olekkaan enkä lenkkeilyä juurikaan harrasta, tuo kymppi hurahtaa todella helposti! Se ihmismäärä tsemppaa tosi hyvin ja se fiilis kun juoksee "maaliin" on ihan uskomaton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten kiva kuulla! :) Näiden kommenttien myötä alkaa jännitys kadota ;-)

   Poista
 10. Mahtavaa! Itsellänikin tavoitteena juosta toukokuussa Helsingissä puolimaraton. Tsemppiä treenailuun! :)

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä ja motivaatiota tavoitteiden saavuttamiseen! <3

  http://xoxosarita.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. kiva perberi :P tykkäät vissii esitellä sitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi huoh. näilläkin kuvilla tais olla vähän muu tarkotus.. ja mikäs siinä, vaikka vähän esittelisikin, kun on tehnyt paljon työtä oman kroppansa eteen ja on tyytyväinen ja itsevarma! :) tälläset anonyymit vois jättää kommenttinsa postauksiin, joissa takapuolen yms. esittely ei pysy enää hyvän maun rajoissa (ja niissäkin ystävällinen kommentti otetaan aina ennemmin huomioon, kuin heti tuomitseva). eikä epäsoveliaita kuvia Annin blogista ainakaan löydy!

   Poista
  2. Haha, joo sehän se olikin tämän koko postausken pointti! ;-D

   Poista
 13. Mulla tuli kans mieleen että sä kun oot ihan älyttömän urheilullinen tyttö niin tuo kympin juoksu on ihan helppo :D vaikket ookkaan paljoa juossut niin väitän et sulla riittäis käydä ihan muutaman kerran lenkillä niin saisit jo sen kympin rikki, vaikkei kestävyyttä olisikaan treenannut niin sulla on niin lihaksikas kroppa että niiden voimalla pusket sen kyllä aivan varmasti! Eikä siihen luultavasti edes mitään "puskemista" tarvi, ku kunhan loikit :D valmistautuminen esim puolimaratoniin ois voinu olla jo mielenkiintoisempaa seurattavaa :) toivottavasti onnistut molemmissa haasteissa, leuanveto ois mulle ihan mahdoton! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan! Pitkän matkan juoksu ei nimittäin ole mun vahvuuksia :-D

   Poista
 14. Hyvät, mutta realistiset tavoitteet! Ja todella mahtava suoritus äidiltäsi nuo leuat, harva viiden lapsen äiti tosiaankaan on tuollaisessa kunnossa! :D

  Kympin juokseminen sujuu varmasti sulta loistavasti, varsinkin kun harjoittelet siihen ahkerasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti :) Jep mulla on supermama!

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!