22. toukokuuta 2015

Goodbye Germany

Terkkuja Kotisuomesta!

Täällä ollaan taas ja hieman sekavien fiiliksien kera. En ole vieläkään kunnolla sisäistänyt, että olen jäämässä tänne ihan pysyvästi vaan ajattelen koko ajan olevani lomamatkalla. Viimeiset päivät Saksassa olivat kiireisiä, kun juoksin paikasta toiseen hoitamassa muuttoa koskevia asioita ja yritin epätoivoisesti saada kaikki tavarani sullottua matkalaukkuihin. Ja ensimmäiset päivät täällä Suomessa ovat myöskin olleet kiireisiä, kun olen juossut paikasta toiseen tapaamassa läheisiäni sekä hoitamassa asioitani (esimerkiksi työhaastattelun) ja yrittänyt epätoivoisesti saada matkalaukkujeni sisällön mahtumaan poikaystäväni vaatekomeroon. Menee varmasti hetki ennen kuin pystyn kunnolla asettua aloilleni, mutta pyrin päivittämään blogia mahdollisimman usein kaiken tämän muutoksenkin keskellä.

Noin 9 kuukautta sitten laskeuduin Frankfurtin lentokentälle, jossa Saksan perheeni toivotti minut lämpimästi. Ensimmäisinä parina päivänä minulla oli lievä "shokkitila" päällä, kun yritin sisäistää nopeasti tapahtuneen muutoksen. Ensimmäiset viikot menivät lähinnä uuteen ympäristöön ja elämään totutellen, mutta todella nopeasti arki lähti kuitenkin rullaamaan eteenpäin tasaiseen tahtiin tuoden mukanaan toinen toistaan unohtumattomampia kokemuksia. En olisi koskaan uskonut sopeutuvani Saksaan niin nopeasti ja niin hyvin, mitä tein. Pidin Saksasta jo alunperin todella paljon, mutta tämän kokemuksen jälkeen pidän siitä vieläkin enemmän ja se tuntuu minulle kuin toiselta kodilta.

Menneiden yhdeksän kuukauden aikana: opin käyttämään saksan kielitaitoani aivan uudella tavalla ja kehityin siinä huimasti, tutustuin mahtaviin uusiin ihmisiin ja sain muutamia todella hyviä ystäviä, joiden kanssa uskon pysyväni yhteyksissä, ♥ minulla oli aikaa urheilla, nukkua, syödä hyvin ja pitää huolta itsestäni aivan eri tavalla kuin koskaan aiemmin, matkustelin ympäri Eurooppaa ja Saksaa ja sain nähdä paljon uusia paikkoja, ♥ opin paljon uutta saksalaisesta kulttuurista, ♥ kasvoin ihmisenä, ♥ sain elää hieman takaisin "menetettyä lapsuuttani" perheeni muutettua Saksaan ollessani 16-vuotias, ♥ aloin kiinnostua aiempaa enemmän ruoan laitosta, ♥ sain elää lähes kokonaan stressitöntä elämää, ♥ opin arvostamaan läheisiäni ja heidän kanssaan vietettävää yhteistä aikaa paljon enemmän, jäin koukkuun etikkaan salaateissa (Saksasta on vaikea löytää salaattia ilman etikkaa), ♥ ihastuin joka päivä uudelleen siihen ympäristöön, jossa asuin, ♥ innostuin lenkkeilystä (koiramme Elli ja upea ympäristö ovat varmasti osasyyllisiä), ♥ koin uusia mahtavia kokemuksia ja asioita, joita voin muistella vielä kiikkustuolissakin, ♥ opin olemaan yksin ja nautin elämästäni täysillä!

6

IMG_0113

IMG_0950

IMG_1441

IMG_7040

IMG_6952

IMG_7540

IMG_9345

IMG_9831

IMG_9904

IMG_0504

IMG_0901

IMG_1315

IMG_1891

IMG_2790

IMG_3089

IMG_2988

IMG_3336

IMG_3367

IMG_3690

IMG_4088

IMG_3795

IMG_4287

IMG_4611

IMG_7943

IMG_8094

IMG_9295

IMG_8829

IMG_8474

IMG_0036

IMG_0104

IMG_0333

IMG_1319

IMG_2910

IMG_4530

IMG_4437

IMG_6531

Olen tästä kaikesta niin kovin kiitollinen itselleni, koska minulla oli rohkeutta lähteä tähän seikkailuun, mutta ennen kaikkea isäpuolelleni ja äidilleni, jotka mahdollistivat kaiken tämän minulle. "Kiitollinen, siunattu, onnellinen. Matkannu tänne ohi ongelmien. Mietin miten mä ansaitsen tän kaiken. Mitä ikinä uskalsin toivoa, mä sain sen."

Terveisin: Ikuisesti kiitollinen!

10 kommenttia:

 1. Upea teksti! Oot kyllä tosi onnekas kun oot päässy kokemaan tollaista ja hyvä että oot kiitollinen:) Kaikkea hyvää sulle ja tsemppiä taas Suomeen kotiutumiseen!

  VastaaPoista
 2. Ihanan hyväntuulinen postaus ja matka Saksaan oli varmasti mahtava kokemus, jota myöhemmin muistelet onnellisena :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa takaisin! Paljon oot ehtiny kokemaan 9 kuukaudessa :) toivottavasti työhaastattelu meni hyvin ja saisit paikan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! No niin kyllä olen nyt kun miettii ajassa taaksepäin! :-D Pidetään peukut pystyssä <3

   Poista
 4. Ihana teksti ja sun matka kuulostaa ikimuistoisen onnistuneelta :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 No sitä se kyllä totisesti olikin :) Niin paljon upeita kokemuksia ja muistoja!

   Poista
 5. Tervetuloa takaisin Suomeen! Ulkomailla asuminen on niin avartava kokemus :)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!