17. kesäkuuta 2015

Ensimmäistä kertaa Vaasassa

Huomenta päivää!

Muutama viikko sitten olin ensimmäistä kertaa tutustumassa kunnolla tulevaan opiskelukaupunkiini, Vaasaan. Olen käynyt muistaakseni vain kerran aikaisemmin Vaasassa kilpacheerleadingleirillä, mutta voi toki olla, että olen käynyt siellä myös pienenä esimerkiksi Wasa- tai Tropiclandiassa, mutta siitä minulla ei ole tarkkoja muistikuvia. 

Lähdimme poikaystäväni kanssa torstai-iltana heti töiden jälkeen ajamaan kohti Vaasaa. 400 kilometrin välimatka ja ohivilisevät loputtomat pellot, liikennettä hidastavat traktorit, autiot pikkukylät sekä laiduntavat lehmät saivat meidät pohtimaan ääneen, että mihin olemmekaan oikein ryhtyneet. Onneksi Vaasaan saavuttuamme siinä iltakahdeksan maissa tulevaisuus alkoi näyttää jälleen valoisalta ja ennakkoluulomme karisivat, koska kaupungin keskusta oli tupaten täynnä ihmisiä. Kyseisenä viikonloppuna pelatulla PowerCupilla sekä Kasmirin torikeikalla saattoi tosin olla hieman vaikutusta asiaan... Kävimme heti ensitöiksemme kirjautumassa sisään hotelliin ja heitimme tavarat hotellihuoneseen, jonka jälkeen lähdimme hakemaan viereisestä marketista take away -salaatit ja kiertelimme hetkisen kaupungin keskustassa ennen kauppojen sulkemisaikaa. Hotellilakanoissa nautitun salaattipäivällisen/-iltapalan jälkeen kävimme vielä hotellin kuntosalilla vetämässä päivän treenin pois alta, otimme kuuman suihkun ja painuimme ajoissa pehkuihin, koska poikaystävälläni oli seuraavana aamuna aikainen herätys Vaasan ammattikorkeakoulun pääsykokeiden johdosta. V siis haki tänä keväänä sekä Vaasan oikeustieteelliseen että ammattikorkeaan.

IMG_9583

IMG_9611

IMG_9590

IMG_9601

Perjantaiaamu lähti käyntiin muutamalla tyrnishotilla, jotka maistuivat kylläkin hyvin omituiselta - oikeastaan pilaantuneelta tai vähintäänkin käyneeltä.

IMG_9600

Perjantaiaamuna poikaystäväni herätyskello soi laittoman aikaisin ja minut oltiin tietysti velvoitettu raahautumaan mukaan aamiaiselle. Yhdessä syödyn aikaisen aamiaisen jälkeen V suuntasi pääsykokeen ensimmäiseen osaan, haastatteluun, ja minä jäin aamiaisravintolaan kirjoittelemaan teille uutta postausta. Haastattelussa menikin odotettua vähemmän aikaa ja V ehti tulla n. 1,5 tunnin kuluttua vielä takaisin aamupalalle, joten saatuani postauksen valmiiksi söimme uudelleen aamiaisen :-D Tämän santsikerran jälkeen masu oli vähällä ratketa, joten siirryimme hetkeksi hotellihuoneeseen ottamaan lepiä ennen kuin poikaystäväni lähti pääsykokeen kirjalliseen vaiheeseen ja minä myöhäiselle aamusalille.

IMG_9614

Vierailumme aikana Vaasa laittoi parastaan: aurinko paistoi kirkkaansiniseltä taivaalta, eikä tuulikaan kiusannut kovin pahasti. Olen nimittäin kuullut monilta, että Vaasassa tuulee aina ja kovaa. Vaasan keskustasta jäi näin ensimmäisen kerran jälkeen todella hyvä fiilis. Sieltä tuntui löytyvän oikeastaan kaikki tarvittava, ja kaikki tuntui myös olevan sopivan lähellä toisiaan!

IMG_9640

jacket & top H&M, scarf  Zara, jeans Madonna, shoes Nike, sunglasses & bag Michael Kors, necklace Lindex

IMG_9632

IMG_9626

IMG_9661

IMG_9662

IMG_9655

IMG_9702

IMG_9675

IMG_9672

IMG_9699

IMG_9674

IMG_9678

IMG_9692

IMG_9708

V:n pääsykokeen jälkeen kiertelimme keskustassa, nappasimme muutamat (pakolliset) asukuvat, lounastimme superhyvässä salaattibuffetissa, jonka nimeä en valitettavasti muista, kävimme muutamassa asuntonäytössä sekä katsomassa rakennustyömaalla tulevan vuokra-asuntomme valmistumista ja lopuksi tutustuimme myös meren rannalla sijaitsevaan kuvankauniiseen yliopistokampukseen, jossa aloitan opintoni ensi syksynä. Pelkkä ajatuskin tuntuu vielä tällä hetkellä todella kaukaiselta ja epätodelta, mutta enköhän ala tässä pikku hiljaa tottua siihen, kun vuokrasopimuskin on kuulemma laitettu jo postiin ja odottaa enää allekirjoitustamme. Jänskää!

55 kommenttia:

 1. Moikka Anni! Mitä kautta olet etsinyt vuokra-asuntoja Vaasasta? Tuntuu, että Vaasan kohdalla vuokraovi.comit ja muut tyypilliset sivut on aika tyhjiä :D (ainakin muihin kaupunkeihin verrattuna)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Me etsittin Oikotie.fi, Etuovi.com ja Jokakoti.fi -sivuilta :)

   Poista
 2. Mitä mieltä olet Annika O -blogikohusta (haukkunut "matkijaansa" sekopääksi)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukijathan nämä blogit pitävät pystyssä ja antavat mahdollisuuden yhteistyökampanjoihin ynnä muihin, joista monet huippubloggaajat, kuten Annika, saavat elantonsa. Tuntuu kohtuuttomalta, että bloggaaja kutsuu näitä lukijoita sekopäiksi, jos he kannattavat blogia ostamalla siellä mainostettuja tuotteita. Olisikohan tämä kuitenkin ollut vain huomionhakuisuutta Annikalta, kuten esim. Maisan "tissikohu" blogissaan jokin aika sitten...

   Poista
  2. En ole alkuperäistä tekstiä nähnyt, enkä edes tiedä, mitä koko jutussa on tapahtunut, joten en ota kantaa. Mutta kuulostaa ikävältä jutulta ihan molempien osapuolien kohdalla.

   Poista
 3. Hauska nähdä omasta kotikaupungista kuvia sun blogissa! :D ja totta tosiaan vaasassa kyllä tuulee ja aina! Mutta siihenkin tottuu ;-) ihana saada lempparibloggaaja näille kulmille! Ehkä me törmätään joskus! Ps. Ton salaattibaarin nimi on pincho! Superhyvä lounaspaikka, suosittelen testaamaan myös sweet vaasan salaatteja kun tänne muutat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kuulla! Eiköhän törmätä, kun ei tuo Vaasa kuitenkaan mikään suurkaupunki ole ;-D Joo tuota Sweet Vasaa olen kuullut muidenkin suosittelevan!

   Poista
 4. Kannattaa laittaa kämppäilmoitus esim paikalliseen ikkuna -lehteen! 😊

  VastaaPoista
 5. Puhdas tulevaisuus! ��

  VastaaPoista
 6. Voii en tiedä mitä kautta olette vaasaan ajaneet mutta jos joskus seinäjoen kautta päädytte niin tämä vasta kuollut kaupunki on :D ja seinäjoki-vaasa välillä ei kyllä muita olekkaan kuin peltoja ja lehmiä ja pikkukyliä :D mutta tervetuloa pohjanmaalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingistä on varmaan yleisintä ajaa Tampereen kautta, ja Tampere-Vaasa väli on kyllä tylsä! :-D

   Poista
 7. Mitä kesätöitä sait promohommien lisäksi? Ymmärrän ettet haluu blogissa kertoa missä firmassa oot yms., mutta ootko esim. kaupan kassalla vai minkälaisissa töissä? :) Ja aiotko tehdä töitä Vaasassa opintojen ohella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain töitä aika läheltä tulevaa "omaa alaani" eli sitä, mitä rupean syksyllä opiskelemaan :) Myyntiä, markkinointia, sosiaalista mediaa ja digitalisaatiota :) Toivon, että voisin tehdä Vaasassakin ainakin jonkin verran töitä!

   Poista
  2. Täytyypä tähän todeta, että olet ylioppilas, joka on ollut töissä kaupan kassalla ja ilmeisesti tarjoilemassa, niin et ole voinut saada ylläkuvaamasi työpaikkaa kuin suhteilla. Tilanne kaiken työn saamisessa on todella huono, mulla on kauppatieteen kandinkin jo suorittaneita kavereita ja jopa valmistuneita KTM ja trade-kavereita, jotka eivät oo saaneet mitään oman alan töitä. Kannattaisi olla turhaan kehuskelmatta millään hienoilla duuneilla, jotka on saatu suhteilla, eikä omilla ansioilla. Julkisuudesssakin on ollut viime aikoina paljon juttuja lehdissä, joissa on ollut kovaa kritiikkia suhteilla saatuihin työpaikkoihin.

   Poista
  3. Ihan uteliaisuudesta kysyn, että miksi suhteilla saatu paikka on huonompi? Jos työn hoitaa hyvin etc. :)

   Poista
  4. Onhan ne suhteetkin omaa ansiota. Ei sekään ole itsestäänselvyys osata hankkia ja ennenkaikkea ylläpitää suhteita.

   Poista
  5. Oikeassa olet, suhteilla oli varmasti vaikutusta paikan saantiin. Tarkoituksenani ei ollut kehuskella sen kummemmin (vaikka todella kiitollinen ja onnellinen siitä olenkin) vaan aiempi anonyymi kysyi, millaisista töistä on kyse ja minä vastasin :) Karu totuus on, että nykyään työmaailma tuntuu pyörivän vahvasti suhteiden voimalla, jonka johdosta suhteiden ja verkostojen luominen on hyvin tärkeää! :)

   Poista
  6. Siis etkö sä ole sillä jollakin frimalla somettajana? Instagramista huomasin.:D

   Poista
  7. Mun mielestä tossa Annin vastauksessa ei ollut minkäänlaista kehuskelua, kertoi vain minkälaisen työn oli saanut, kun joku kysyi. Eikö ihmiset oikeasti osaa enää olla iloisia toisten saavutuksista ja puolesta? Hienoa, että olet päässyt Anni tollaiseen työhön, josta on varmasti hyötyä jatkossakin! Ja joo, oon itsekin ollut jo pidempään töissä ruokakaupassa, ja siellä edelleenkin! Ei pidä antaa kateuden sokaista... ;-)

   Poista
 8. Niin ihana ja monipuolinen blogi sulla <3

  VastaaPoista
 9. Eihän vaasassa voi opiskella kuin vaan oikeusnotaariksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodesta 2010 lähtien on voinut suorittaa myös maisterin tutkinnon! :)

   Poista
 10. Sun blogi on ihana! Positiivisia viboja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosi kiva kuulla, koska se on tavoitteenikin :)

   Poista
 11. Sulla on ihana blogi. Positiivisia kirjoituksia ja kivoja kuvia. Postausten aiheet ovat mitä mielenkiintoisempia ja niistä paistaa aito sydämellisyys läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihaka sinä! <3 Kiitos paljon :) Vielä kun riittäisi aika postailla useammin, koska aiheta löytyisi vaikka millä mitalla!

   Poista
 12. Oot kyllä niin upea!! :) Sun postauksista saa niin kivasti inspiraatiota omaan arkeen :) Itsellä ois myös syksyllä edessä muutto Vaasaan :) Tykkään siitä kaupungista tosi paljon! Hyvä valinta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, ihana juttu! Törmäillään Vaasassa ;-)

   Poista
 13. Miten sulla ja V:llä menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä menee itseasiassa aika hyvin, kiitos kysymästä :) Jotenkin sitä yhdessäoloa ja yhdessä elettävää tavallista arkea osaa arvostaa nyt eri tavalla, kun on ollut melkein vuoden erossa.

   Poista
 14. Harmittaako sua enää yhtään se ettet hakenut Aaltoon uudestaan? Eikö sulla oo tullut missään vaiheessa sellaista "luovutin" fiilistä kun se oli kuitenkin sun ykköshakukohde tietääkseni? Ei oo tarkoitus mitenkään häiritä ton asian suhteen siis, onnea tosi paljon sulle Vaasan paikan johdosta :) Aaltoon uumoillaan tälle vuodelle 37 pisteen rajoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei harmita, etten hakenut uudestaan, koska siinä tapauksessa olisin "tuhlannut" koko kevääni Saksassa vain lukemiseen, enkä olisi pystynyt nauttia elämästä samalla tavalla :) Sen prosessin läpikäymiseen riitti yksi kevät ;-D Huh, kuulostaa aika uskomattomalta nuo 37 pisteen rajat! Onneksi on paikka takataskussa :-D

   Poista
 15. Plääh, sä bloggaat nykyään harvoin! No, mutta ymmärrän, että sulla on paljon muuta mukavaa puuhaa ja sehän on hauskaa, jos sulla on asiat hyvin ja oot onnellinen.

  Miten teillä on opiskelijoina varaa ruveta vuokraamaan aivan uutta asuntoa? Eikö se ole kallis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on ikävä kyllä jäänyt blogi täysin kesätöiden ja muiden menojen varjoon, mutta sellaista se kesä tuppaa usein olemaan! :) Vaasassa vuokra-asuntojen hinnat ovat paljon alhaisempia kuin pääkaupunkiseudulla.

   Poista
  2. Nooh kyllä uusi kaksio vaasassa varmaan maksaa saman vähintään ku vanha yksiö helsingissä. Jos alle 700 pääsee on kyl hyvä tuuri. Ite oon meinaa vaasaa pienemmässä kaupungissa asunu. Kyl siihe summaan saa töitä kumpainenkin tehä jos haluu maksaa muutakin ku vuokraa. Toinen asia sitten jos on jonottanut johonki kaupungin opiskelija-asuntoon..
   T. Toinen anonyymi

   Poista
 16. Sanotaan et suomalaiset on kateellista kansaa ja näin. Mitä sä oot? Alkaaks sua koskaan kyllästyttää tää huono ilmapiiri josta sun äitikin sanoi et vallitsee esim. Iltalehden keskustelupalstoilla? Musta aika surullista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotaan! Pitäisi vaan aina muistaa, ettei toisen onni ole itseltä pois.

   Poista
 17. Moi Anni! :)

  Yritin lueskella sun vanhoista postauksista, mutten löytånyt vastausta kysymykseeni! Kysyisinkin siis, miten onnistuit lykkäämään opintojasi, vaikka olit/olet ensimmäisen vuoden opiskelija? :) Itsekin mahdollisesti haluaisin, jos yliopistoon nyt pääsen... Eikö Vaasan yliopistoon tarvittu ns. "painavia" syitä? Kiitos jos vastaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse hain vaasaan ja sain paikan, ja myös lykkäsin aloitusta vuodella. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että ne jotka saavat vaasassa täksi syksyksi tai myöhemmin paikan eivät he saa lykätä opintojaan muutakuin juurikin näistä painavista syistä kuten raskaus, sairaus, armeija ym. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta näin olen ymmärtänyt että täksi syksyksi tuo homma muuttui :/

   Poista
  2. Moikka!

   Itseasiassa en lykännyt opintoja vaan "aloitin" opintoni, mutta ilmoittauduin poissaolevaksi syys- ja kevätlukukaudelle. Näin ollen olen nyt siis käyttänyt yhden vuoden (muistaakseni) seitsemästä opintovuodestani. Minäkin olen kuullut jotain, että käytäntöön olisi tullut muutoksia, mutten valitettavasti osaa auttaa tässä!

   Poista
  3. Opintojen aloituksen lykkääminen ja poissaolevaksi ilmoittautuminen ovat kaksi eri asiaa.:)

   Poista
  4. Ahaa anteeksi meinasin itsekin tätä poissaolevaksi ilmoittautumista lykkäämisellä =)

   Poista
 18. Moikka! Tiedät että olet tällä hetkellä aika kiireinen, mutta toivottavasti ehdit vastailemaan :)
  Kysymykseni liittyvät siis yo-kirjoituksiin. Olen kirjoittamassa syksyllä yhteiskuntaopin ja ruotsin. Muistaakseni olet kirjoittanut samat aineet ja vielä huippu arvosanoin! Siispä, haluaisin udella ainakin tuosta ruotsista. Minkä verran luit kurssikirjoja ja niiden kappaleita, sanastoa etc.? Kieliopin kanssa oon ihan sujut, tai ainakin mulla on pläänit miten sen kertaan :D Mutta noi kirjat mietityttää!
  Oon kyllä kahlannut läpi sun kaikki yo aiheiset postaukset tässä psyykatessani itseäni aloittamaan luku-urakkaa, mutta jos jotakin tipsejä ois vielä heittää niin olisin super kiitollinen!
  Onnea vielä ihan hirmuisesti opiskelupaikastasi ja (tulevasta) muutosta uuteen kaupunkiin! Kiva että olet taas täällä Suomen puolella, vaikka aikaasi Saksassa olikin ilo seurata :)
  Terkuin pitkäaikainen lukijasi Jenni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiirettä pitää, mutta käyn silti lueskelemassa ja vastailemassa kommentteihin parhaani mukaan :)

   Aiheesta tosiaan puhuin näissä postauksissa tarkemmin: http://annib-a.blogspot.fi/2014/03/vinkkeja-ylioppilaskirjoituksiin.html ja http://annib-a.blogspot.fi/2013/11/ajatuksia-ylioppilaskirjoituksista.html

   Eli: lue ruotsinkielisiä tekstejä (kirjoja, lehtiä, blogeja, vanhoja aineitasi etc.), kuuntele oppikirjan kappaleita cd-levyltä, kuuntele ruotsinkielistä musiikkia, katso ruotsinkielisiä elokuvia ja sarjoja ja laita ruotsalaiset tekstitykset päälle, jos mahdollista. Pänttää ja opettele sanastoa (muualtakin kuin oppikirjan kappaleista, jotta sanavarasto laajentuu!). Myös valmiita fraaseja ja lauserakenteita kannattaa opetella ulkoa! Sekä aineiden kirjoittamista on syytä harjoitella.

   En kyllä nyt yhtään muista mitään määriä, miten luin kappaleita ja sanastoja, mutta sen muistan että sanoja ja hyödyllisiä lauseita tuli päntättyä ulkoa todella paljon! :-D

   Ja loppuun vielä iso kiitos! Mukava kuulla, että olet viihtynyt blogini parissa <3

   Poista
 19. tervetuloa vaasaan! :)

  näyttäisi siltä, että paikka missä olitte salaattilounaalla on brasserie & bar fondis :) tuossa lähistöllä on myös toinen hyvä salaattipaikka (unohtamatta niitä taivaallisia kakkuja!!!) nimeltään sweet vaasa. kannattaa joskus käydä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joku oli kommentoinut ylempänä, että tämä olisi Pincho ja nimi kyllä kuulosti tutulta, mutten kyllä ole varma! ;-D Sweet Vaasa täytyy kyllä kokeilla!

   Poista
 20. Tiedäks mistä sais leviksen sortseja ? (Muutakun netist) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti tiedä, kun en itsekään sellaisia omista! :/

   Poista
 21. Heippa Anni ! ensinnäkin haluun kiittää huipusta blogista jonka postauksia aina eniten oottelen :) Postausideaksi tuli mieleen, että olisi kiva lukea juhlimisesta sun mielestäs. Ja tarkoitan juhlimista varsinkin alkoholinkannalta (ja ylipäätään). Näin kesällä kun tulee jos jonkinnäköisiä kissanristiäisiä missä alkoholi näyttelee aika suurtakin roolia :D Sä oot kuitenki aikasemmin joskus tainnu mainita et juhlit suht paljon ainakin ajoittain, mutta oot silti tosi hyvässä kunnossa eikä se oo näyttäny häiritsevän sun treenausta :o Yleensähän näihin iltamiin kuuluu se pikaruoka baari-illan jälkeen tai krapularuoka seuraavana päivänä, niin mitä sä sitten juot/syöt ? :) Ja miten saat takasin unirytmistä kiinni ja ylipäätään "palaudut" :D

  VastaaPoista
 22. pääskö V oikikseen??

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!