20. heinäkuuta 2015

Linnanmäki - hupia vuodesta 1950

Hei te - ihanaa maanantaita!

Viikon ensimmäinen päivä ja täällä ollaan ainakin jo aivan naatteja kahdeksan tunnin messutyöpäivän jäljiltä. Onneksi huominen etätyöpäivä tuo kuitenkin kivasti vastapainoa ja sääennusteetkin näyttävät siltä, että huomenna päästäisiin pitkästä aikaa nauttimaan myös auringosta ja lämmöstä, jee!

Väsymys saattaa tosin johtua osittain myös eilisestä, kun vietimme poikaystäväni kanssa koko päivän Linnanmäellä. Päätimme käyttää heinäkuun alussa ilmaiseksi saamani rannekkeet nyt, koska lähden viikon päästä siskoni kanssa viikoksi Saksaan ja sen jälkeen onkin jo elokuu ja minulla jatkuu työt normaaliin malliin. Muutto Vaasaankin lähestyy kovaa vauhtia, joten monen monta huonekalua olisi vielä hankittava ja tavaratkin roudattava jollain ihmeen kaupalla Vaasaan. Tällä hetkellä minulla taitaakin olla jo elokuun jokaiselle viikonlopulle jotain ohjelmaa kalenteriin merkittynä. 

Olen ollut lintsillä viimeksi nelisen vuotta sitten ja sinä aikana on tullut selkeästi vanhennuttua, kun entiset lempparilaitteet saivat nyt pään pyörälle ja mahaan kummallisen tunteen. Enää emme jaksaneet juosta laitteesta toiseen onnesta hihkuen tai pyöriä Kieputtimessa ja vuoristoradoissa montaa kertaa peräkkäin vaan tyydyimme käymään kaikki vanhat suosikit ja uutuus laitteet kerran lävitse, jonka jälkeen olimmekin jo ihan valmiita kotiin toipumaan rankasta reissusta. Hauskaa kuitenkin oli, ei käy kieltäminen!

IMG_2221

IMG_2311

IMG_2255

IMG_2286

IMG_2281

IMG_2287

Minun ja poikaystäväni lempilaite Linnanmäellä taitaa olla samaan aikaan ihana ja kamala, Ukko-vuoristorata. Ukossa ehdottomasti pelottavinta nousu pystysuoraa seinämää pitkin sekä hidas kääntyminen pääalaspäin, hrr! Mikä on teidän lempihuvipuistolaitteenne?

IMG_2307

"leather" jacket H&M, jeans Seppälä, shoes Kookenkä, watch & clutch Michael Kors, top Forever21, sweater NewYorker, sunglasses Guess, jewelry Primark 

IMG_2309

Huvipuistoasuni koostui lähinnä kokomustasta, johon yhdistin rennon beigen neuleen sekä uudet leokuosiset ballerinani.

IMG_2312

Ballerinat löytyivät juhannuksen tienoilla Kookengän alennusmyynneistä -50% -hintalappu kyljessä. Alkuperäisestä 34,90€ jäljelle jäi 17,45€. Kokeilin ensin yhtä kenkää, ihastuin ja olin valmis pulittamaan niistä pyydetyn summan. Suuntasin kassalle ja kassaneiti haki varastosta minulle toisen parin ja kysyi haluaisinko sovittaa sitäkin. "Een mä, tai no voisinhan miksei!". Sujautin toisen parin jalkaani, kävelin peilille ja tuijotin jalkojani epäuskoisena - kengät näyttivät eri mallisilta. Kysyin poikaystävältäni ja kassaneideiltä näkivätkö silmäni omia, mutta hekin myönsivät kenkien olevan hieman toisistaan poikkeavat. Vikahan ei sinäänsä haittaa käyttöä, mutta esteettistä silmää kyllä, joten kysäisin josko saisin pienen lisäalen kengistä. Myyjä lupasi kengät minulle -70% -alennuksella, jolloin kengille jäi hintaa 10,45€. Olin enemmän kuin tyytyväinen alennukseen ja kiikutin kengät tyytyväisenä kassan kautta kotiin.

IMG_2257

IMG_2235

IMG_2270

IMG_2229

IMG_2263

Kävimme eilen ensimmäistä kertaa kokeilemassa viime vuonna tulleen laiteuutuuden Kingi-vapaapudotustornin. Kingissä noustaan gondolilla 75 metrin korkeuteen, josta gondoli putoaa alas saavuttaen jopa 23 metriä sekunnissa nopeuden. Maisemat huipulta olivat ehdottomasti näkemisen arvoiset!

IMG_2284

IMG_2232

IMG_2259

IMG_2225

Linnanmäki - hupia vuodesta 1950

Kuuluuko teidän tämän kesän bucket listille huvipuistopäivä? Jos vastasitte kyllä, niin missä huvipuistossa olette ehtineet käydä jo huvittelemassa tai minne olette suunnitelleet vielä menevänne?

19 kommenttia:

 1. Ennen huvipuisto kuului ehdottomasti kesän pakko käydä -listalle, mutta nykyään mulla tulee niin helposti paha olo, etten enää oo käynyt särkänniemessä tai lintsillä :< Ennen olin oikeen kunnon hurjapää ja menin kaikkiin hurjiinkin laitteisiin, mutta nykyään tulee helposti jo yhden laitteen jälkeen tosi huono olo...

  essi-bltn.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, vanhuus ei tule yksin vai miten se menikään ;-D

   Poista
 2. Mun mielestä on mukava kun esität kysymyksiä myös lukijoillesi :) itse en kyllä tivoleista tykkää yhtään tai siis niistä laitteista ja metelistä (menee pää kipeeks), niin ei ole lemppariakaan enkä oo menossa :D oon tylsä :(

  VastaaPoista
 3. Mäkin oon tainnut tulla vanhaksi kun ei huvipuistopäivä kuulu enää kesän must-juttuihin. Toisaalta kyllähän se voisi olla ihan hauskaa lähteä viettämään päivää laitteesta toiseen kiertäen :) On muuten ihanat kengät, eikä näytä pahalta vaikka vähän eri malliset ovatkin! :)

  VastaaPoista
 4. Saitko mennä laitteisiin tukka tollain ? Kun sit se voi jäädä jumiin tms.. ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistin lopulta lettiponnarin muiden ja oman viihtyvyyden vuoksi :-D

   Poista
 5. Näiks niitä city oravia ja pupuja lintsillä :) ? Mä näin eilen :D

  VastaaPoista
 6. Kävin Saksassa Europa Parkissa, ja sen jälkeen ei ole tarvinnut huvipuistoihin mennä.. Oli nii hurjia laitteita että meinasin aina sydärin saada :-D Vielä kun pelkään korkeita paikkoja! Powerparkissa kävimme viime vuonna miehen kanssa, ja se taisi olla kyllä itseltäni viimenen kerta vuosiin, ennenkö omat lapset tahtovat huvipuistoon :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin kävimme viime syksynä Saksan Europa Parkissa ja vuoristoradat siellä olivat hurjia, mutta samalla myös ihania! :-D Täällä myös yksi lievästä korkeanpaikan kammosta kärsivä..

   Poista
 7. Mekin käytiin lauantaina ensimmäistä kertaa 5 vuoteen lintsillä ja jälkikäteen oltiin ihan naatteja. Huomasi laitteiden jälkeen että pää oli ihan sekasin ja tyydyttiin kanssa käymään vanhat suosikit ja uutuudet läpi. Ihan hauskaahan tuo oli ja maistui uni illalla! :)

  VastaaPoista
 8. Ootko ostanut noi guessin aurinkolasit "ihan ite" vai ootko saanut myyjältä opastusta kuten silmälasiliikkeissä, että mikä malli voisi sopia parhaiten jne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin ne ihan itse Guessin outletista Jenkeistä :)

   Poista
 9. Olipa sulla onnea matkassa kenkien suhteen :)! Itekin olisin heti kotiuttanut nuo! Muutama päivä sitten olin Tukholman gröna lundissa. Siellä on myös samankaltainen laite kuin tuo lintsin kirnu, mutta paljon pahempi! Isolla porukalla sitä kuitenkin uskaltaa mennä mihin vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olivat kyllä todella edulliset loppujen lopuksi! :) Hui! Itse en ole koskaan ollut Gröna lundissa.

   Poista
 10. Oon viettänyt kolme viime kesää lintsillä ... töissä, joten enpä enää hirveesti hingu sinne. :D Toki kävin siellä tänä kesänä käymässä parissa laitteessa, kun mulla oli muutama ilmaislippu. Jo sen ylämäen kapuaminen toi muistot mieleen siitä, kuinka vituttavaa oli aina uhrata ihana ja lämmin kesäsää kiukkuisten asiakkaiden ja sotkuisten lapsien takia.. Uhhuh. D:

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!