18. syyskuuta 2015

Lempilenkkipolkuni

Mitä olisikaan sateinen syyspäivä ilman kuvia vihreältä ja vehreältä, helteiseltä kesäpäivältä tai perjantai ilman höpinää urheilusta ja liikunnasta? Postauksen kuvituksena toimivat Saksan kotini lempilenkkipolkuni varrelta otetut kuvat. Olenkin jo muutamaan otteeseen kertonut täällä blogissa, etten ole koskaan ollut kovin intohimoinen lenkkeilijä. Viihdyn kuitenkin lenkillä, jos sääolosuhteet ja ympäristö osuvat yks yhteen omien mieltymyksieni kanssa. Lenkkeily Saksassa oli minulle hyvin mieluista upean lähiympäristön johdosta. Fiilis tuolla lenkkeilessä on kuin seikkailisi keskellä satumaailmaa. Totesimme kerran poikaystävänikin kanssa kyseisissä maisemissa lenkkeillessämme yhden paikan muistuttavan erehdyttävän paljon Taru Sormusten herrasta -tarinasta tuttua Kontua. 

IMG_6795

Kotikadultamme lähtee tie, jonka päädystä alkaa viiniviljelmät ja Exotenwald eli eksoottinen metsä.

IMG_6799

IMG_6803

IMG_1292

IMG_6812

IMG_6820

Lenkkipolun varrella on viiniviljelmiä monessa eri tasossa, joten maasto on hyvin vaihtelevaa. Minulla on yleensä ollut tapana lenkeilläni hölkötellä alamäet, juosta suorat ja spurtata ylämäessä. Jotkut mäet tosin ovat sen verran jyrkkiä, että tyydyin reippaaseen kävelyyn tai rauhalliseen hölkkään.

IMG_2958

IMG_2974

IMG_2971

Lenkkipolun varrella kasvaa mm. viinirypäleitä, päärynöitä, luumuja, kirsikoita, vadelmia ja boysenmarjoja.

IMG_3015

IMG_3017

IMG_3020

IMG_6844

IMG_2975

IMG_3041

Lempilenkkikaverini löytyy myös Saksasta. Koirat ovat kyllä ihan parhaita motivaattoreita lenkille lähtemiseen!

IMG_6856

IMG_6864

IMG_2993

Kaihoten katselen näitä kuvia, kun nyt ikkunasta ulos katsoessa näkyy vain harmaata betonia, hämärtyvä ilta ja kaatosade. Ennen tätä viikkoa tosin täällä Vaasassakin on ollut todella kaunista ja aurinkoista, jonka johdosta olen innostunut täälläkin käymään muutamaan otteeseen lenkille. Täällä lempilenkkipaikakseni valikoitui välittömästi Suvilahden upea merenranta, mutta jos säätiedotukset pitävät paikkansa, ei minulla ole sinne asiaa seuraavaan pariin viikkoon, sillä luvassa on pelkkää sadetta. Buu!

Millainen on teidän lempilenkkipolkunne ja missä se sijaitsee?

Minäpäs lähden tästä salille vetämään selkä- ja käsitreenin ja sen jälkeen laitetaan poikaystävän kanssa Vain Elämää -kisakatsomo pystyyn. Oikein ihanaa Fitness Fridayta tyypit!

22 kommenttia:

 1. Asutteko ihan keskustassa V:n kanssa ?:)

  VastaaPoista
 2. No kyllä munkin tulisi varmasti lenkkeiltyä enemmän jos olisi tollaiset maisemat ympärillä! :D Tällä hetkellä mun lenkkeily on lähinnä koiran kanssa kävelyä tässä lähiympäristössä haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin näin! Mua ei yhtään innosta lähteä lenkille, jos maisemat ei miellytä, koska lenkkeily itsessään ei nappaa! :-D Koira olisi kyllä kätsy täällä Suomessakin, koska sen kanssa tulisi lähdettyä ulos, vaikkei itseään huvittaisi ;-D

   Poista
 3. Ihana postaus! :) sul on muute nii ihana iho! Mitä tuotteita käytät puhdistuksee ym ja onks jtn niksei kerrottavana? :) toivoisin päivä sun kaa postausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omasta mielestäni mulla ei kyllä tosiaankaan ole erityisen ihana iho :-D Mulla on siis aina ollut hieman atooppinen iho, joten varsinkin talvisin iho kuivuu ja saattaa myös hilseillä. Toisaalta taas oon kärsinyt myös pintarasvoittuvasta ihosta, jonka johdosta teininä mulla oli iho välillä todella huonossakin kunnossa ja nykyään päivän aikana iho saattaa alkaa hieman kiiltää. Ihonhoitorutiinini ovat melko simppelit: aamulla pesen kasvot haalealla vedellä ja illalla puhdistan meikit huolellisesti puhdistusaineella (tällä hetkellä käytössä Bottega Verden puhdistusgeeli), jonka jälkeen rasvaan ihon yöksi. Jos on ärtyneitä epäpuhtauksia, laitan niiden päälle apteekista saatavaa, finnejä kuivattavaa Epiduo-geeliä. Luulen, että suurin vaikutus on kuitenkin terveellisillä elämäntavoilla ja ravinnolla. Myös vettä kannattaa juoda runsaasti! :)

   Ja hyvä idea! Toteutan sen vaikkapa heti ensi viikolla :)

   Poista
 4. Kovin on outoa tuo Saksan ihailu. Jokaisessa saksalaisessa asuu pieni Hitler.
  Ja kiitos heidän, monella ei ollut enää kotia, mihin palata sodan jälkeen.
  Sakut polttivat suurinpiirtein koko Lapin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy kyllä sanoa, että olen aivan eri aaltopituudella kanssasi. Mielestäni ihmisiä ei voi tuomita sen perusteella, mitä joku muu on tehnyt. Sota on sotaa, ja silloin ihmiset joutuvat usien tekemään kauheuksia, halusivat tai ei.

   Poista
  2. Anonyymi taitaa tuntea jokaisen saksalaisen henkilökohtaisesti.

   Poista
  3. Onneksi en sentään. Työssäni kuitenkin tapaan monen maan kansalaisia ja täytyy todeta, että röyhkeimpiä ovat tosiaankin juuri saksalaiset.

   Poista
  4. Oman kokemukseni mukaan saksalaiset ovat hyvin fiksua, avointa ja ystävällistä kansaa.

   Poista
  5. Itse Saksassa 1,5 vuotta asuneena, ja saksan kieltä ymmärtävänä, täytyy sanoa, että harva kansa pystyy katsomaan menneisyyttään silmiin samalla lailla kuin saksalaiset osaavat. Menneitä ei peitellä, vaan niistä puhutaan mediassa avoimesti, menneitä muistellaan, tapahtuneesta ollaan vilpittömästi pahoillaan ja siitä on todellakin otettu opiksi. Pakolaisia vastaanotetaan enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa, vaikka maassa asuu jo nyt 15 miljoonaa siirtolaistaustaista ihmistä!
   Ehkä alkuperäinen anonyymi tietää saksalaisista kuitenkin enemmän kuin minä.

   Poista
 5. No kyllähän tuollaisissamaisemissa kelpaisi lenkkeillä! :) koiran kanssa tulee kyllä itse enemmän lähdettyä kävelemään ja sateella sitä kyllä kiroaa kun ulos on pakko mennä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Pikkusen ikävä aamuja Saksassa :-( Heh, no uskon, ettei kyllä aina huvittaisi! :-D

   Poista
 6. Näitä postauksia toivoisin:

  - kotipostaus (sun ja V:n Vaasan kodista)
  - ruokapäiväkirja
  - herkuttelu/ herkuttomuus (saat itse päättää toteutuksen)
  - my day kuvineen
  - työn ja opiskelun sovittaminen yhteen + vapaa-ajan tekemiset

  kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kun laitoit toiveita! Olinkin suunnitellut kysyväni teiltä toivepostauksia, mutta tässähän tuli jo monta hyvää ideaa!

   Poista
  2. Lisäisin tähän vielä toivepostauksia: laukun sisältö, jääkaapin/viimeisimmän ostoskassin sisältö(:D oon ruokastalkkeri), lempi treenivaatteet ja joku postaus uudesta koulusta, siis ihmisistä ja syksyn opinnoista tms :)

   Poista
  3. Hyviä ideoita! Nyt vaan toteuttelemaan :)

   Poista
 7. Aiotko mennä töihin Vaasassa?:) Olen miettinyt kun laitoit tuon uusen ig sunday kuvan. Toi kuva ja sundayssss teksti ei oikein liity millään tavalla yhteen. Punat huulilla ja nukkumishymiöt vähän riitelee keskenään. Täytyykö sinne väkisin laittaa aina jotain vanhojakin kuvia? Miksi et ottanut siltä hetkeltä kuva joka oikeasti tarkoittaa sunnuntai fiilistä? Sä et tee tätä ainoastaan vaan monet muutkin ja oon miettinyt mikä idea siinä on ?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisin mielelläni satunnaisesti esimerkiksi viikonloppu- tai iltatöitä täällä Vaasassa, mutta saa nähdä, kuinka aikaa riittää opinnoilta ja riittääkö ruotsinkielitaitoni :/ Tällä hetkellä se on nimittäin aivan ruosteessa, enkä saanut vielä tälle syksylle ruotsin kurssia.

   Ja minä tykkään käyttää Instagramia inspiraation ja motivaation lähteenä, joten haluan itsekin lisätä sinne inspiroivia, motivoivia ja kauniita kuvia, joista saattaisi olla iloa muille! :)

   Poista
  2. Ok. No ei mua ainakaan se kuva erityisemmin inspiroinut:D

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!