3. syyskuuta 2015

Luomen poisto laserilla - jälkihoito ja paraneminen

Tästä aiheesta on kyselty todella paljon ja lupasinkin keväällä, että kertoisin asiasta lisää, kun haavaumat ovat parantuneet. Kävin siis viime keväänä, maaliskuun puolivälissä, yksityisellä lääkäriasemalla poistattamassa itseltäni kolme luomea kasvoista hiilidioksidilaserilla (CO2-laser). Operaatio kesti n. 5 minuuttia ja hoidettavat alueet paikallispuudutettiin, joten se ei sattunut ollenkaan. Koko tarinan luomien poistamisesta voitte käydä lukemassa aiemmasta postauksestani: Luomen poisto laserilla.

IMG_78701_1024

IMG_2038_1024

Kuvat 1 & 2 ovat otettu lähtötilanteesta. 

Muutaman viime vuoden aikana luomet kasvoivat kokoa ja niitä alkoi tulla kasvoihin lisää, minkä takia ne alkoivat myös häiritsemään minua.

IMG_3150_1024 (1)

IMG_3080_1024 (2)

Kuvat 3 & 4 ovat otettu n. viikko laserhoidon jälkeen. 

Haavaumien päälle kehittyy tumma karsta, joka suojaa haavaa tulehdukselta ja irtoaa yleensä n. 1-2 viikon kuluessa. Tässä vaiheessa haavaumilla on riski tulehtua. Minulla silmien välissä oleva haavauma näytti hieman tulehduksen merkkejä, mutta meni lopulta onneksi ohitse ihan itsestään ilman antibiootteja. Kahdesta pienemmästä haavaumasta irtosi karsta 2 viikon jälkeen, mutta isoimmasta karsta irtosi vasta 3 viikon jälkeen. Karstaa ei tule missään nimessä hangata tai repiä pois, koska silloin hoidettuun alueeseen saattaa jäädä näkyvämpi arpi.

IMG_4987

IMG_4990

IMG_4992

IMG_4993

Jälkihoito-ohjeet:

Laserhoidon jälkeen paras hoitotulos saadaan, jos hoidetun alueen annetaan hengittää ja se pidetään kuivana. Älä siis peitä haavaumaa laastarilla/ihoteipillä ja vältä voimakasta hikoilua, saunomista ja suihkussa hoidettujen alueiden kastelua n. 2-3 viikon ajan. Karstavaiheessa myös voiteiden ja rasvojen käyttämistä tulee välttää, jottei karsta ala märkimään tai irtoa etuajassa.

Karstan irrottua arpi tulee suojata auringolta. Arpea voi hoitaa esimerkiksi apteekista saatavalla arpivoiteella, joka ehkäisee punottavia ja kohollaan olevia arpia. Itse käytin Bepanthen Anti-Scar -voidetta tähän tarkoitukseen. Arpivoiteen lisäksi ostin apteekkarini, jolle oltiin tehty sama operaatio muutama vuosi sitten, suosittelemaa Mepiform-laastaria, joka on arpia häivyttävä ja madaltava silikonisidos. Mepiform on tarkoitettu sekä vanhojen että uusien arpien hoitoon, mutta sitä voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevänä hoitona suljetuilla haavoilla. Itse käytin arpivoidetta päivisin ja arpilaastaria öisin. Yhtä arpilaastaria voi käyttää n. 2-3 kertaa.

IMG_4166

IMG_4186

IMG_4173

Kuvat 9, 10 & 11 ovat otettu n. 6 kuukautta laserhoidon jälkeen.

Yläpuolella olevissa kuvissa minulla ei ole muuta meikkiä kuin kulmakynää, joten niissä näkyy lopullinen tulos. Silmien väliin ei jäänyt oikeastaan minkäänlaista näkyvää arpea, vasempaan poskeen jäi vain pieni punoittava läikkä ja vasempaan silmäkulmaan jäi hieman lommolla oleva, mutta muuten melko huomaamaton arpi.

IMG_2913_1024 

IMG_4222

Kuva 12 on otettu 1 pv laserhoidon jälkeen & kuva 13 on otettu n. 6 kk hoidon jälkeen.

IMG_4195

IMG_4205

Itse en voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen ja olen superonnellinen, että uskalsin tehdä kyseisen toimenpiteen. Olen nykyään nimittäin paljon tyytyväisempi ja itsevarmempi kasvojeni suhteen. Toivottavasti tästä postauksesta oli hyötyä teille, jotka olette pohtineet kyseistä toimenpidettä ja laittakaa kommenttiboksiin rohkeasti kysymyksiä, jos jokin jäi vielä mietityttämään! 

Loppuun vielä muistutus, että jokaisen iho on erilainen ja reagoi kyseiseen hoitoon eri tavalla. Hoito, joka toimii yhdellä ei välttämättä toimikaan toisella. Luomi voi kasvaa takaisin tai pahimmassa tapauksessa hoidetulle alueelle voi kasvaa todella näkyvää arpikudosta. Muistakaa siis harkita tarkkaan hoitoa ennen kuin siihen ryhdytte.

Aurinkoista torstaita ihanat!

41 kommenttia:

 1. Sulla on ihan jääääätävän kauniin väriset silmät <3__<3

  VastaaPoista
 2. Laserilla on niin helppo poistattaa luomia! Kävin viime vuoden keväänä poistattamassa luomen alahuulen vierestä eikä siinä näy enää mitään :) Ihan ku sinullakaan ei ois koskaan mitään luomia ollutkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näköjään! Minua kyllä jännitti ihan hirveästi, kun tässäkin on kuitenkin riskinsä. Onneksi: loppu hyvin, kaikki hyvin :)

   Poista
 3. Moikka! Mun piti jo viime maaliskuussa kommentoida tohon luomipostaukseen, mutta se hävisi enkä jaksanu kirjottaa enään uudestaan. Itsekin kävin kaksi vuotta sitten samaisessa hoidossa ja paikassa poistattamassa kasvoilta luomen, jota olin vihannut koko elämäni. Se häiritsi minua tosi paljon ja luulin etten koskaan saa sitä pois. Löysin jonkun blogista sitten postauksen tästä operaatiosta ja parin päivän päästä minullakin oli jo aika varattuna. Jännitin kovin tilannetta, mutta onneksi se meni toosi nopeasti ohi. Asiakaspalvelu oli vähän kehnoa, varmasti johtuen ettei hoitaja osannut kunnolla suomea, mutta loppujen lopuksi se ei haitannut, kun pääsin tuosta hirveästä luomesta eroon. Mulle sanottiin että voi olla ettei ehkä koko luomi poistu kerta heitolla pois, että se alkaa kasvaa uudestaan. Kuukauden päästä aloin huomaa ihan kuin se kasvaisi uudestaan ja sitten soitin samaan paikkaa, selitin tilanteen ja sain maksutta uuden poiston :) Mulla ainakin parani nopeasti ja nyt on vain pieni vaalea kohta jossa luomi ennen ollut, jota ei oikeastaan huomaakaan. Halusin vain kertoa, että tiedän miten paljon voi luomet vaikuttaa itseluottamukseen ja se fiilis kun siitä pääsee eroon :D Upeasti on myös sinun hävinneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kiva, kun tulit kommentoimaan :-) Ja joo ne saattavat todellakin vaikuttaa itseluottamukseen ja siksi halusinkin hieman rohkaista postauksellani niitä, jotka ovat kyseistä toimenpidettä pohtineet. Kun kerroin aikeistani poistattaa luomet, monet sanoivat, että ne sopivat minulle ja tekevät minusta minut, mutta kun kysyin heiltä haluaisivatko he itselleen luomia kasvoihin, hiljeni aika moni ja ymmärsi yskän. Kun ruvet irtosivat hoidetuilta alueilta ihastelin monta kertaa peilin ääressä "uusia" kasvojani ja hehkutin, kuinka tyytyväinen olenkaan! :-)

   Poista
 4. Oho, en olisi ikinä uskonut, että se tehoaisi noin hyvin! :) Wau! Vaikken aiemminkaan mitenkään erityisemmin kiinnittänyt huomiota, että sulla noita luomia oli kasvoissa, mutta uskon, että itseä ne alkoi häiritsemään. Onneksi on olemassa kaiken maailman "hoidot" tollasiinkin tilanteisiin! :)

  essi-bltn.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä minäkään, koska minua hoitanut lääkäri peloitteli minua niin kovasti erilaisilla riskitekijöillä :-D On tämä nykymaailma kumma paikka, kun niin moneen asiaan pystyy vaikuttaa erilaisin menetelmin.

   Poista
 5. Moi! Minkä verran operaatiolla oli/olisi normaalisti hintaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kerroin sen tuossa ensimmäisessä postauksessa, mutta hinnoittelu riippuu hoidettavan luomen/näpyn koosta ja lukumäärästä. Minulla maksoi vähän päälle 300€.

   Poista
 6. Wautsi miten tehokas keino! :) itsekkin olen menossa laaserhoitoon poistattamaan kaikki pienet virheet ja auringon aiheuttamat vahingot naamasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä :-) Kannattaa kuitenkin aina harkita tarkkaan varsinkin pienien virheiden kohdalla, koska joskus laserhoidosta aiheutuva jälki saattaa olla sitä pientä virhettä suurempikin. Mutta tsemppiä hoitoon! :)

   Poista
 7. Ihana lopputulos, näytät kyllä upealta ja tärkein tietenkin, että oma olosi on nyt itsevarma :) ja kiitos postauksista, itselläkin luomenpoisto mietinnässä joten oli kiva lukea kokemuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Ja kiva, että oli hyötyä :-)

   Poista
 8. Mahtava lopputulos! Mulla tekis niin tiukkaa olla repimättä sitä karstaa varmaan irti, jos tuollaiseen toimenpiteeseen menisin. Mutta eihän siinä muukaan auttaisi kuin hillitä itsensä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karstavaiheessa tosiaan on äärimmäisen tärkeää olla koskematta siihen, ettei se vahingossakaan repeä ja aiheuta arpea. Minua pelotti aina, että vahingossa unissani repaisen karstan/ruven irti :-D

   Poista
 9. Oliko sulla siis kolme viikkoa noi arvet noi karstat koko ajan näkyvissä? Ja oliko toi arpilaastari huomaamaton, että pystyisikö sitä esimerkiksi käyttämään päivällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli. Siksi kevät-talvi olikin hyvä aika minulle tehdä hoidot, kun asuin Saksassa, eikä minun ollut pakko liikkua päivittäin ihmisten ilmoilla :-D Ja arpilaastari ei ole kovin huomaamaton ja hoidetun alueen kannalta on muutenkin tärkeää, ettei sitä peitetä laastarilla, jotta se saa hengittää ja aprantua rauhassa. Siksi käytinkin laastaria vain öisin :)

   Poista
 10. Minusta näytit niin persoonalliselta luomiesi kanssa! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kasvoni ovat nyt paljon freesimmät ja kauniimmat :)

   Poista
 11. Vau, ompa upea lopputulos! :) Toivottavasti tämä rohkaisisi muitakin, jotka kokevat luomien häiritsevän elämäänsä. Minullakin on kaulassa iso luomi, joka on melko ikävällä paikalla kun kaulakorut, t-paidan kaulukset yms. hankaavat sitä, joten tulen poistattamaan sen hyvin todennäköisesti jossakin vaiheessa :)

  Mitä sulla on huulissa tässä kuvassa, näyttävät nimittäin todella suloisilta? Minäkin haluan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep :) Huulissa on KIKOn huulipunaa sävyssä 118 :-)

   Poista
 12. Onko sulla mitään havaintoa paljonko vs passikuoret maksavat euroissa :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muistaakseni ne ovat hieman päälle 40 euroa :)

   Poista
 13. Saatko vielä spgaatin? :) tai sen perhosvoltin vai mikä onkaa xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spagaatin saan vain yhteen suuntaan ja joo perhosvoltti onnistuu myös :)

   Poista
 14. Teit ennen kesää postauksen, missä kerroit tarkemmin mitä kaikkea haluaisit kesällä tehdä. Olisi kiva kuulla, mitä näistä asioista ehdit/pääsit tekemään.. :) vai oletko jo kertonut blogissa ja mulla on mennyt jotain ohi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa suunnittelin itsekin vastaavaa postausta! Eli joo :)

   Poista
 15. Hei ei liity tähän postaukseen muuten kun et kiinnitin huomiota kuinka hyvältä sun kulmakarvat näyttää! :D värjäätkö ne ja millä meikkaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://annib-a.blogspot.fi/2015/03/eyebrow-tutorial.html?m=1

   Poista
  2. Kiitos! Tosiaan ylläolevasta linkistä pääset postaukseen, jossa kerron tarkemmin, mutta tosiaan värjään silloin tällöin ja sitten ihan kulmakynällä piirrän muodon ja väritän Make Up Storen -kulmakarvapaletilla :)

   Poista
 16. Mitä ostoslistalla seuraavaks :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen lipasto makkariin, jalkalamppu ja verhot olkkariin sekä naulakko ja kenkäteline eteiseen :)

   Poista
 17. Vau, ihan mieletön lopputulos! Hemmetti, kai sitä pitäisi itsekin käydä poistattamassa kasvoista kaksi häiritsevää luomea. Sitä on jo niin monta vuotta vaan pähkäilty! :-D En mä vaan ole saanut sitä aikaiseksi, kun pelottaa, että siitä jäisikin jotkut kamalat arvet. Toisaalta jos lopputulos olisi samankaltainen kun sulla, niin olisin ihan käsittämättömän onnellinen. Mulla ne luomet ovat toinen huulien yläpuolella ja toinen alapuolella... Jotenkin oon aina vihannut niitä, ja pitänyt tosi rumina. Pienenä ne olivat lähes huomaamattomat, mutta vanhemmiten ne kasvoivat isommiksi.

  Miten sä varoit esim suihkussa, ettei tuo karsta kastu? Ja mitä niille arville olisi käynyt, jos karsta olisi irronnut etuajassa? Tuliko noista verta, olivatko jälkeenpäin kipeitä? :-S Mua ainakin pelottaisi, että meinaisin kokoajan räplätä noita...

  En tiedä viitsinkö ihan tällä hetkellä mennä poistattamaan noita, jos siinä voi mennä kolmekin viikkoa että se karsta irtoaa... Alkoi nimittäin juuri yliopisto-opinnot ihan uudessa paikassa, enkä tiedä haluaisinko heti leimautua joksikin arpinaamaksi täällä... :-D

  Ilmeisesti siinä paikassa, jossa sä kävit, oli vähän kehnoa asiakaspalvelua, mutta oletko kuullut esim tuttavalta/kaverilta jostakin hyvästä paikasta esim pääkaupunkiseudulla, jossa kannattaisi käydä? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos luomet häiritsevät sinua, suosittelen kyllä toimenpidettä :)

   Varoin suihkussa samalla tavalla kuin olen aina varonut ripsienpidennyksienkin kanssa, en kastellut naamaani suihkussa vaan pesin sen erikseen, jolloin pystyin varomaan karstaa. Ja jos karsta irtoaa etuajassa saattaa tulla verta ja lopullisesta arvesta saattaa tulla näkyvämpi. Hoidetut alueet eivät olleet jälkeenpäin kipeitä.

   Minulle sattui hieman tahditon lääkäri, mutta muuten asiakaspalvelu tuntui olevan kunnossa ja kun aluksi pelkäsin, että yhteen luomeen olisi jäänyt hieman reunoja, he lupasivat että saisin maksutta uuden toimenpiteen. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt! :)

   Poista
 18. Moi! Olen miettinyt kasvoista parin luomen poistoa, koska ne häiritsevät itseäni. Löysin tämän postauksen ja vielä jäi mietityttämään, että miltä kohdat, joista luomet oli poistettu näytti silloin kolmen viikon kuluttua toimenpiteestä? Milloin alkoi olla jo huomaamattomammat tai esim. ohuella meikkikerroksella saisi jäljen piiloon? Ihan mahtava lopputulos ja tuollainen olisi toiveissa, ikinä kun ei kuitenkaan tiedä miten käy.. Uskon silti, että joku päivä tulen luomeni poistamaan:) Toivottavasti huomaat kommenttini vaikka onkin jo vanhemmassa postauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Heti rupien irrottua jäljet hieman punoittivat, mutta ne sai meikillä piiloon :) Punotus laskee nopeasti ajan kanssa.

   Poista
 19. moi! rohkaistuin lopuksi itsekkin menemään poistattamaan naamasta luomia laserilla, kun ensin luin useaan kertaan molemmat postauksesi aiheeseen liityen:) kiitti kun olet kirjoittanut hyvin asiasta:) nyt reilu viikko kulunu toimenpiteestä, ja itsellä ruvet jo irronnu. punaset pienet läikät jäljellä enää:) anti scar voidetta ostin kans. miten oot suojautunu auringolta arpi vaiheessa? ja kauanko sitä aurinkoa pitäis välttää? ja mitä haittaa siitä sattuis oleen sit, jos laseroidut kohdat saiskin aurinkoa? toivottavasti vielä näät kommenttini vaikka onkin vanhassa postauksessa. onko sinulla jo ihan kokonaan häipyny viimmesetkin punotukset laserkohdista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva kuulla, jos postauksesta on ollut apua. :) Mä olen ollut aika laiska suojaamaan arpia auringolta mitenkään sen kummemmin kuin kasvojanikaan - eli ihan perus aurinkorasvaa korkeilla kertoimilla nassuun vaan! En nyt muista, mikä suositus auringon välttämisessä oli, mutta kyllähän sitä suositellaan välttämään, ja siksi itse poistatin luomet heti alkukeväästä. Ei punoita enää, mutta keskeltä poskea poistettu luomi on osittain kasvanut takaisin. :-/

   Poista
 20. Moikka, kiinnostaisi kuulla miten arvet ovat haalistuneet/ovatko luomet kasvaneet takaisin näin kolmen vuoden aikana - ainakaan blogin ja IG:n kuvien perusteella jälki näyttää todella siistiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Yksi luomista katosi kokonaan arpea jättämättä, yksi kasvoi takaisin ja suurimmasta jäi kyllä näkyvä arpi, mutta on huomattavasti huomaamattomampi kuin siinä ennen oleva luomi :) Suosittelen!

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!