10. syyskuuta 2015

Takakesä

Hyvää huomenta!

Vaikka kesä on ihanaa ja erilaista aikaa, on syksyn saapuminen omalla tavallaan todella raikastavaa. Kesällä käydään tavallista enemmän ulkona, valvotaan aamun pikkutunneille asti ja pärjätään lyhyemmillä yöunilla. Kesällä myös höllätään treenitottumuksien suhteen, herkutellaan grilliruoalla ja jäätelöllä eikä stressata huomista. Syksyllä aletaan kaivata paluuta takaisin omiin rutiineihin. Aikatauluja, jotka tuovat säännöllisyyttä päiviin, pitkiä yöunia, hikitreenejä salilla, jotka vähentävät stressihormoneja ja kiristävät kroppaa sekä puhdasta, monipuolista ruokaa, joka ravitsee mieltä ja kehoa ja auttaa jaksamaan. 

Opiskeluelämän aloittaminen yllätti minut. Olin toki kuullut villejä tarinoita opiskelubileistä, mutten osannut odottaa, että meno olisi ihan tälläistä. Hauskaa on ollut, mutta bileitä tuntuu olevan ainakin näiden ensimmäisen kolmen viikon ajan melkein jokaiselle illalle ja se on ainakin minulle ihan liikaa. Muu porukka taas tuntuu olevan ihan fine asian kanssa. Ja vaikka itse en ole osallistunut  läheskään jokaiseen tapahtumaan, olisin silti jo aivan valmis lopettamaan monta kertaa viikossa kaiken maailman kissanristiäisissä juoksemisen ja aloittamaan kunnolla opiskelut ja arkirutiinit. Saatan tosin olla hieman erilaisessa asemassa moneen muuhun Vaasaan muuttaneeseen opiskelijaan verrattuna, kun minulla oli Vaasassa muutamia tuttuja jo ennestään ja asun täällä poikaystäväni kanssa, joten en ole ollut täällä täysin yksin, enkä ehkä siksi kaipaakaan liikaa järjestettyä toimintaa. Eikä niissä bileissä ja tapahtumissa tietenkään pakko ole ravata, mutta jotenkin tuntuu, että porukka ajattelee vain siten voivan verkostoitua kanssaopiskelijoiden kanssa. Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta muita, jotka ovat aloittaneet tänä syksynä opiskelemaan yliopistossa tai korkeakoulussa? Kuulostaako tämä teistä tutulta ja miten te olette kokeneet opiskelujen alun?

IMG_2748

maxi dress & shoes Primark, bag Michael Kors, watch Daniel Wellington (gift)

IMG_2835

IMG_2801

IMG_2758

IMG_2789

IMG_4325

IMG_4332

Puhdistava vihersmoothie

1 avokado
tuoretta ananasta
lehtikaalia
1 avomaankurkku
1 sitruuna
1 banaani
vettä


Psst... Suosittelen tätä erityisesti opiskelijoille opiskelijabileiden jälkeisenä aamuna kokeiltavaksi! ;-)

11960202_834526259978165_586401279996923467_n

Loppuviikoksi on luvattu takakesää ja huomenna lämpöasteiden on ennustettu nousevan täällä Vaasassa jopa + 20 asteen paremmalle puolelle! Huomenna järjestetään myös Solar Sound Festival täällä Vaasan keskustassa ja kyseisillä festareilla pääesiintyjinä ovat tänä vuonna Tungevaag & Raaban. Olemme suuntaamassa kyseiseen tapahtumaan poikaystäväni kanssa, enkä millään malttaisi odottaa Tungevaagin ja Raabanin keikkaa, sillä n. kuukausi sitten Weekend Festivaleilla missasimme juuri näiden herrasmiehien keikan ja minua jäi hieman harmittamaan, etten päässyt tanssimaan livenä hittien: "Samsara", "Vidorra", "Parade", "Springfield" ja "Wicked Wonderland"  tahdissa, mutta onneksi tämä asia korjataan huomenna Solar Soundeilla! Onko teistä joku tulossa myös Solar Soundeille? Tulkaa ihmeessä moikkaamaan, jos törmätään!

39 kommenttia:

 1. Aloitin myös ammattikorkeakoulussa tänä syksynä ja ei voi muuta sanoa kun huh sitä bileiden määrää. En ymmärrä miten ihmiset jaksaa ja mistä opiskelijat löytää rahaa käydä baarissa joka viikko; joskus jopa kaksi kertaa viikossa.
  Itse en tunne opiskelupaikkakunnaltani kuin poikaystäväni, joten tuntuu että pitäisi mennä joka bileisiin ettei jää ulkopuolelle. Mutta en jaksa ryypätä niin usein ja selvinpäin opiskelijabileisiin lähteminen ei vaan huvita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa olen itse miettinyt, että mistä jaksaminen ja rahat! :-D Minulle kerta viikkoonkin on jo liikaa ja täällä porukka saattaa käydä ulkona kolmekin kertaa viikossa, huh :-D

   Poista
 2. Kuulostaa niiiin tutulta!! Aloitin nyt syksyllä oikiksen opinnot ja kyllä nämä kolme viikkoa ovat olleet raskaita. Vie tosi paljon voimia olla jokaisena viikon päivänä menossa ja syödä epäsäännöllisesti yms! Olisin ollut valmis normaaliin arkeen jo yli viikko sitten. Onneksi enää huominen perjantai ja sit tää alkusyksyn orientaatio on vihdoin ohi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä! Haha, joo voiton puolella ollaan ;-D

   Poista
 3. Voin samaistua niin hyvin!! Alotin kans kauppiksessa tänä syksynä enkä oo jaksanu käydä läheskään jokaisessa tapahtumassa... siitä meinaa välillä tulla vähän huono omatunto mutta jatkuva bilettäminen ei vaan oo mua varten :D ja sama juttu, mulla asuu kans pari hyvää kaveria täällä niin ei silleen oo "pakko" tutustua porukkaan :D tsemppiä opiskeluihin!

  VastaaPoista
 4. Itse aloitin viime syksynä ja nyt kun jälkeenpäin asiasta on muiden aloittaneiden kanssa puhuttu niin todella monella on täysin saman fiilikset. Bileissä on yksinkertaisesti vain pakko jaksaa käydä jos ei halua jäädä ulkopuoliseksi. Yliopistolla erityisesti hyviä kavereita on vaikea saada pelkästään luennoilla istumalla koska opiskelu on niin itsenäistä. Vain kovimmat ryyppääjät jaksavat käydä jatkossakin kaikissa bileissä ja heidät kaikki sitten tunteekin. Mutta itse olen ainakin sitä mieltä että ei minun tarvitse kaikkia tuntea ja kaikkiin tutustua, nyt kun olen löytänyt omat porukkani ja paikkani koulussa niin riittää kun käyn niissä kekkereissä joissa oikeasti haluan käydä. Tsemppiä syksyyn, kyllä se meno siitä rauhoittuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän näin olen itsekin ajatellut. Minusta vain on aika harmillista, että bilettämisellä on niin suuri painoarvo verkostoitumisessa. Kertoo aika paljon suomalaisesta kulttuurista, kun uusiin ihmisiin tutustutaan vain alkoholin vaikutuksen alaisena...

   Poista
 5. Pystyn niin samaistumaan tohon! itse aloitin viime syksynä myös Vaasan yliopistossa opiskelut ja silloin tuntui ettei vain pysty bilettään kokoajan. Nyt taas syksyn koittaessa en ole enää fuksi, mutta ollut osallistumassa useampaakin fuksitapahtumaan rastinpitäjänä ja voin kyllä sanoa, että sekin homma on varsin raskasta (mutta hauskaa silti!) Ja olen kyllä hieman kateellinen, että sinulla löytyy täältä poikaystävä ja muutama tuttu ennestään, koska silloin on paljon pinempi riski siihen, että jäisi hieman yksin ja ulkopuoliseksi. Tsemppiä opiskelujen alkuun ja voin luvata että kyllä tämä meno tästä tasoittuu, kunhan kaikilla tiedekunnilla alkavat kaikki kurssit pyörimään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen ihmetellyt myös tutoreiden ja rastilaisten jaksamista olla jokaisessa tapahtumassa mukana, haha! :-D

   Poista
 6. Oon niin samaa mieltä kanssasi! Aloitin sairaanhoitajaopinnot Savonlinnassa ja illanistujaisia olisi kyllä runsaasti tarjolla, mutta en todellakaan jaksa osallistua kaikkiin ja silti olen tutustunut hyvin uusiin ihmisiin :) Uutta asiaa tulee valtavasti ja stressaa se, että kyseessä on kuitenkin ala jossa muun muassa ollaan vastuussa ihmishengistä... mutta eiköhän se tästä, tsemppiä sinnekin suuntaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että uusia ystäviä on löytynyt! :) Kiitos ja tsempit myös sinne!

   Poista
 7. Mä oon tismalleen samaa mieltä sun kanssa noista bileistä. Alotin siis myös Vaasan kauppiksessa ja ei vaan jaksa rampata joka ikisissä kissanristiäisissä. Mäkin tunsin jo entuudestaan täältä muutaman ihmisen niin ei oo sillä tavalla pakko käydä kaikissa pippaloissa saadakseen seuraa ja tutustuakseen muihin ihmisiin. Oon myös ihmetellyt sitä, kun tuntuu, että kaikki muut on ihan innoissaan menossa jokaiseen tapahtumaan, ja että oon tyyliin ainoa joka haluaisi jo päästä kunnolla opiskelujen makuun, mutta ilmeisesti en kuitenkaan ole aivan yksin ajatusteni kanssa.
  Hyvää syksyn alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No et tosiaan ole ainoa! Täällä ainakin yksi sielunsisko :-D Eiköhän tämä pian ala helpottaa :) Itse nappasin kylteriäisistä inhottavan syysflunssan (kuten maanantaiaamun luennosta pätellen moni muukin oli napannut...), joten kunhan saan tämän selätettyä, aloitan kunnolla arkirutiinini!

   Poista
 8. Aloitin itse korkeakoulussa myös tässä viikko pari sitten. En tunne ketään entuudestaan paikkakunnalta, ja valitettavasti tuntuu, että jos en mene johonkin kekkereihin mukaan niin jään paitsi jostakin :D jo ensimmäisenä päivänä eräs tyttö sanoi, että porukka alkaa vähitellen jakaantua niihin jotka käyvät bileissä ja ne jotka vain opiskelevat. En haluaisi tavallaan kuulua kumpaakaan, tykkään käydä aina silloin tällöin ulkona opiskelijakekkereissä, mutta en tosiaankaan jaksa käydä kaikissa. En ymmärrä miten osa käy jokaisessa tapahtumassa, valvovat about neljään asti yöllä ja tulevat seuraavana päivänä kahdeksaan kouluun..:D not for me! Mutta eiköhän tämä tästä, inhottaa vaan olla tällainen ns väliinputoaja kun ei oikein kuulu nyt sitten kumpaankaan "ryhmään" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan, että löytyy muitakin ihmisiä, jotka eivät kuulu kumpaakaan noista ääripäistä! :) Itse ainakin olen juuri samanlainen, että tykkään normaalista arjesta ja n. kerran tai kaksi kuussa käydä juhlimassa :) Minun mielestäni juhliminen on kivaa, kun siihen on aihetta, esimerkiksi synttärit, tuparit, pikkujoulut, juhlapyhät, festarit etc. hieman erityisemmät tapahtumat :)

   Poista
 9. Ihana kuulla, että täällä on paljon muitakin, joille toi jatkuva bilettäminen on liikaa! :D Itsekin aloitin kauppiksessa nyt syksyllä, tosin Oulussa, ja meilläkin oli koko fuksiviikon joka ikinen ilta jotkut bileet... ja aamulla tietenkin infoluentoja. Eli missäs välissä siinä edes ehti nukkua? Toisaalta juurikin tuo verkostoituminen vähän painoi siinä päälle - oli pakko käydä noissa melkein kaikissa bileissä, ettei sitten tuntisi itseään ihan ulkopuoliseksi. Onneksi fuksiviikko on jo ohi, ja siitäkin on pikkuhiljaa toivuttu! :D
  Ehkä mäkin olen vähän samassa tilanteessa kuin sä, tunnen täältä jo entuudestaan muutamia ihmisiä, ja muutin myös poikaystäväni kanssa, joten noi kaikenmaailman tapahtumat ovat tuntuneet myös vähän turhilta. Ja kaiken ton päälle pitäisi vielä jossain välissä osata miettiä näitä opintojakin ja kaikkea muuta arkeen kuuluvaa... mitä sivuaineeksi, käydä kaupassa, siivota, ruoka jne... Melkoisen stressaavaa tää alku, kun on niin paljon kaikkea uutta, ja vieläkin vähän pihalla kaikesta! :/
  Tsemppiä sulle kauppiksen opintoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä vaan! Minullekin tuli sellainen olo, etten ehkä olekaan se ainoa omituinen, joka ei meinaa enää jaksaa, haha. Ja sama täällä, aika pihalla ollaan vielä!

   Kiitos samoin :)

   Poista
 10. Haluaisin kysyä suhteestasi alkoholiin. Eli siis itse en käytä päihteitä ollenkaan, niin kiinnostaisi tietää, että mikä saa sinut juomaan? Ja mitä voitat juomisesta? Voisitko kuvitella olevasi juomatta? Mitä ajattelet ihmisestä kuka ei käytä alkoholia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta on itseasiassa toivottu postaustakin aiheesta ja se olisi kyllä kiva toteuttaa! Mutta tässä lyhyesti vastaus kysymyksiisi: Minulla on kilpaurheilutausta, joten muutama vuosi sitten vuodet menivät yleensä sillä periaatteella, että juomakieltoa oli n. 2-5 kuukautta vuodesta. Olen siis tottunut normaalisti käyttämään alkoholia melko harvoin ja pystyn kuvittelemaan olevani juomatta pitkiäkin ajanjaksoja, koska tykkään muutenkin vaalia terveellisiä elämäntapoja ja urheilla, mutta totaalikieltäytymisen en sen sijaan uskoisi sopivan minulle. Kesäisin tulee juotua yleensä pikkusen enemmän, kun on kaikenlaisia juhlia tmv. Minusta alkoholi kuuluu juurikin erityisiin juhlatilanteisiin tai tapahtumiin. En erityisemmin pidä alkoholin mausta, joten en oikeastaan koskaan ota lasillista ruoan kanssa tai mene yhdille vaan käytän alkoholia lähinnä juhlissa ja tapahtumissa seurustelujuomana.

   Minusta on hienoa, että on ihmisiä, jotka ovat tehneet päätöksen olla myrkyttämättä elimistöään alkoholilla. Eihän meistä kukaan sitä alkoholia elääkseen tarvitse ja rahaakin siihen saa kulumaan aikamoiset summat!

   Poista
 11. Itse samaisessa yliopistossa viime vuonna kauppiksessa aloittaessani olin kyllä lähes kaikissa fuksiviikkojen pippaloissa ja kissanristiäisissä mukana, MUTTA ilman pisaraakaa alkoholia =) Mielestäni tavoitteellisesti urheilevana ei mitään järkeä sekoilla kahta viikkoa. Olihan se alkuun joillekkin ongelma, mutta moni tajus et aikuisiahan tässä ollaa ja ei se kenellekkää kuulu jos ei juominen nappaa...

  T: opiskelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu ja pystyn kyllä jakamaan ajatuksesi! :) Minäkin olen kiertänyt kaikki "tärkeimmät" tapahtumat ja nauttinut alkoholia vain muutamassa :)

   Poista
 12. Miten on poikaystävän kanssa asuminen lähtenyt sujuun? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin! :) Periaatteessa asuttiin yhdessä jo lukioaikoina, kun yökyläilimme päivittäin yhdessä, mutta nyt on kyllä ihanaa, kun on kokonaan oma koti, jossa voi olla ihan miten huvittaa :)

   Poista
 13. Itse voin nyt toisen vuoden opiskelijana allekirjoittaa täysin nuo sun ajatukset! Itse olen tosin sitä mieltä, että omanlaiset ihmiset löytyvät (jos ovat löytyäkseen, aina niitä ei ainakaan oman fuksi-/ainejärjestöporukan joukosta edes löydy) kyllä aika nopeasti, eikä siksi kannata juosta kaikissa kissanristiäisissä vain ns. "muita miellyttääkseen". Toivottavasti ymmärrät pointtini! :-D Itsekin viime vuonna ihan suosiolla jättäydyin pois joistakin tapahtumista, sillä en pidä krapulaisesta olosta ja selvin päin tapahtumiin mennessäni sain osakseni vain oudoksuvia katseita. Toki teillä homma voi olla erilainen, varmasti Vaasan kauppis on suurempi kuin oma pieni ainejärjestöni täällä. Olen sitä mieltä, että kannattaa tehdä niinkuin hyvältä tuntuu! Opiskelijabileet ovat ihan hauskoja mutta jos niissä käy itselle tärkeiden arkirutiinien ja opiskelun kustannuksella, on syytä miettiä mitä loppujen lopuksi haluaakaan. Tsemppiä Anni opiskeluihin ja ekaan vuoteen, kyllä ne bileetkin siitä alkuhuuman jälkeen varmasti vähenee! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä kommentti! Ja ihan samoilla linjoilla olen kanssasi :) Ei niitä tosiystäviä löydy, jos esittää jotain muuta kuin on. Kiitos <3

   Poista
 14. Vastaatko vielä tuon luomipostauksen kysymyksiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastattu! Vanhoihin postauksiin tulleet kommentit aina unohtuvat, kun julkaisee uuden postauksen! :D

   Poista
 15. https://farm1.staticflickr.com/732/21026983239_363245b7dc_z.jpg

  mistä tuon kuvan alin vihko on hankittu? onks siinä viivat vai ruudut? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on itseasiassa Fitnessgurun workout log -treenipäiväkirja :)

   Poista
 16. Samaa mieltä! Itse kanssa aloittanut opinnot Turussa ja ohjelmaa on iltaisin PALJON. Aina ei jaksaisi lähteä, mielummin viettäisin illat salilla, mutta kai sitä näin alussa on pikkase sosiaalisoitua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Alussa täytyy tottakai hieman mennä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, mutta rajansa kaikella :)

   Poista
 17. Maksoitteko sen 65€ solareiden vip puolesta:o ois ollu jees tullu moikkaa mut hengasitte vaa siellä ni ei voinut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain liput Solareille yhteistyön kautta! No höh, olisi ollut kiva moikata :/ Kyllä me käytiin hengailemassa vähän siellä alhaallakin, mutta selvinpäin siellä oli hieman tukalaa olla humaltuneiden ihmisten seassa, kun koko ajan joku läikytti juomiaan tai tuuppi vahingossa :-D Mitä tykkäsit kyseisestä tapahtumasta? :)

   Poista
  2. Mietinkin, että itse en olisi kyseiseen tapahtumaan maksanut tuota hintaa ;D haha ymmärrän kun ette väkijoukkoon selvinpäin halunneet sulloutua :D Meno oli hyvä, mutta kuka tahansa dj olisi osannut soittaa samanlailla muiden musiikkia. Tungevaag&raaban omat kappaleet ovat tietty hyviä! Hinta oli ainakin kohtuuton, samaa musiikkia oisi kuullut fontanassakin havemmalla hinnalla ;D! Mitä itse pidit?

   Poista
  3. Joo mäkin olisin kyllä toivonut, että Tungevaag&Raaban olisivat soittaneet enemmän omaa musiikkiansa! :)

   Poista
 18. Hei instassa näky ihana valkoinen takki, nii mistä se on ostettu? :) kuva otettu jossain kaupan sovituskopissa.

  VastaaPoista
 19. Minkä nimisiä e-pillereitä syöt ja ootko kokenu et ne auttaa sun ihoon? :) itellä tosi paha akne...ja muute ois tosi kiva päivä sun kaa postaus!! :)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!