6. syyskuuta 2015

What did I do last summer 2015?

Rentoa sunnuntai-iltaa ihanat!

Täällä istutaan yllätys, yllätys jälleen autossa matkalla kohti Vaasaa. Tästä reissun päältä postailusta taitaakin kehittyä tulevien vuosien aikana enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Meillä oli viime perjantaina kylteriäiset eli Vaasan yliopiston kauppatieteellisen tiedekunnan kastajaiset, jossa meidät kirjaimellisesti kastettiin kyltereiksi. Siellä sitten huusin ääneni käheäksi ja taisin napata samalla jonkun pienen syyspöpönkin, kun nyt on ollut muutaman päivän kurkku kipeä ja veto aivan pois. Lauataina lähdimme heti aamusta yhden yön reissulle kotipaikkakunnallemme moikkaamaan ystäviämme ja läheisiämme.

Eräs lukijani toivoi postausta, jossa kertoisin, miten kesän alussa tekemäni Summer 2015 to do list -postauksen kohdat toteutuivat tänä kesänä. Olin itseasiassa itsekin suunnitellut tekeväni sellaisen, joten päätin ryhtyä heti tuumasta toimeen! 

✔ Tehdä mökkireissu - tai mielellään useampikin! Mökille olisi kiva päästä rentoutumaan sekä perheen että kavereiden kanssa. Tytöt miten olisi, jos otettaisiin viimekesäinen mökkireissu uusiksi? - Tämä kohta toteutui, kun vietimme juhannusta Himoksella. Mökkireissu tyttöjen kesken jäi valitettavasti tänä vuonna kokematta, mutta ensi vuonna uusi yritys!

✔ Nauraa vatsalihakset kipeiksi. - Lukemattoman monta kertaa tämän kesän aikana!

✔ Viettää mahdollisimman paljon aikaa pienten veljentyttärieni kanssa. Tapaan huhtikuun alussa syntyneen kummityttöni ensimmäistä kertaa reilun viikon päästä, enkä enää malttaisi odottaa! - Vaikka pyrinkin viikottain käymään kylässä pikkumurujen luona, tuntuu etten millään saa heistä tarpeekseni. Aina voisi viettää enemmän aikaa heidän kanssaan. Molemmat neidit ovat kasvaneet kuluneen kesän aikana ihan mielettömällä vauhdilla ja oma pieni kummityttönikin osaa jo ryömiä ja nousta konttausasentoon, vaikka vastahan se syntyi!

 Uida järvessä. Täydellistä olisi, jos pääsisi perinteisissä suomalaisissa mökkimaisemissa juoksemaan suoraan rantasaunan löylyistä raikkaaseen järviveteen. - Kesä 2015 oli Suomessa tavallista kylmempi, mutta pääsin silti pulahtamaan muutamana hellepäivänä Sääksjärveen.

 Valmistaa itse sushia. - Sushit jäivät tänä kesänä valmistamatta, mutta ehkäpä syksyllä sitten!


6

✔ Elää hetkessä. - #yolo!

✔ Lähteä päiväristeilylle tai viikonloppureissulle Viroon. Viron päiväristeilystä onkin muodostunut oikeastaan jo perinne minulle ja siskolleni. - Ei tullut lähdettyä siskon kanssa Viroon, mutta paljon muuta hauskaa ehdittiin onneksi yhdessä tehdä ja kokea!

✔ Käydä tekemässä akrobatiaa Kisahallilla. Olen tehnyt akroa kunnolla viimeksi vuosi sitten, joten nyt jännittää, että osaankohan enää mitään! Olisi kyllä kiva päästä kokeilemaan pitkästä aikaa myös stuntteja. - Akroa kävin ikävä kyllä treenaamassa ainoastaan kerran heti kesän alussa Kisiksellä. Vuoden tauon jälkeen, kumma kyllä, kaikki akrobatiataidot olivat vielä tallella! Seuraavana aamuna kropasta löytyi taas ihan uusia, kipeitä lihaksia, joita ei ollut tullut käytettyä pitkään aikaan.

✔ Lenkkeillä erilaisissa maastoissa. - Kesällä tuli lenkkeiltyä naurettavan vähän. Pitää nyt syksyn tullen ottaa itseään niskasta kiinni ja lähteä Vaasassa lenkkeilemään meren rantaan.

✔ Hyödyntää sadepäivä katselemalla lempisarjoja ja elokuvia. - Tänä kesänä sateisia ja kylmiä päiviä piisasi, joten done x 100!


2

 Vetää mansikkaöverit. - Mansikoita tuli syötyä, mutta övereitä ei tullut vedettyä, koska mansikoita vaan ei voi koskaan syödä liikaa!

✔ Lähteä rantalomalle. Osa perheestäni on lähdössä heinäkuussa Espanjaan ja minun olisi tarkoitus lähteä mukaan, jos vain se onnistuu kesätöideni puolesta. - Olin todella onnekas, kun sain järkättyä kesätöiden ohella itselleni hieman lomaa ja pääsin reiluksiv iikoksi rentoutumaan perheeni kanssa Espanjan auringon alle. Suomen keleissä ei ollut kehumista ja usean työn tekeminen oli ajoittain aika rankkaa, joten pikkuloma tuli todellakin tarpeeseen!

✔ Ostella uusia kenkiä - etenkin korkkareita! - Korkkareita tuli ostettua kesän aikana jopa viisi paria!

✔ Käydä huvipuistossa ja/tai vesipuistossa. - Päivä Linnanmäellä poikaystävän kanssa, check!


9

  Juhlia ystävieni kanssa, käydä heidän kanssaan kuumana kesäpäivänä terassilla niillä kuuluisilla "yhdillä" ja viettää iltaa valmistamalla yhdessä erilaisia drinkkejä. Tämä kesä oli kyllä juhlimisen saralla aika villi, pakko myöntää! Tutustuin kesän aika mahtaviin, uusiin tyyppeihin ja vietin todella unohtumattomia iltoja yhdessä ystävieni kanssa.

 Pyöräillä Tuusulan järven ympäri. - Huonot säät eivät oikein houkutelleet lähtemään pitkälle pyörälenkille.

✔  Käydä kokeilemassa eri paikkojen brunsseja sekä valmistaa itse ihania aamupaloja ja brunsseja. Suositelkaa parhaita brunsseja pääkaupunkiseudulta! - Vain muutaman paikan brunssi tuli kokeiltua tai itse valmistettua, mutta herkkuaamupaloja valmistin tämän tästä!

✔ Tehdä jotain, mitä en ole koskaan tehnyt. - Kyllä vain!

✔ Viettää vanhat kunnon pyjamabileet. Pyjamabileisiin kuuluu tietysti hyvä ruoka, elokuvat, salaisuudet, herkut, paljon naurua, sauna, kasvonaamiot ja muut tyttöjen jutut. -  Tämän kesän pyjamabileet jäivät baarin jälkeisiin yökyläreissuihin siskoni luokse.


4

✔ Mennä piknikille. - Järjestin itse Frezza-piknikin ystävilleni ja osallistuin myös siskoni järjestämään jättipiknikkiin.

✔ Lähteä roadtripille. Tykkään jotenkin erityisen paljon autolla matkustamisesta, joten olen lähes aina valmis pieneen tai vähän suurempaankin roadtrippiin! - Tänä kesänä roadtrippejä tuli tehtyä pariin otteeseen Vaasaan.

✔ Treenata kovaa. Kesähelteillä hikoillaan hiekkarantojen lisäksi tuttuun tapaan myös kuntosalilla! - Koska tänä kesänä ei tarvinnut hikoilla ulkona, hikoilin senkin edestä Järvenpään Kunto Saluksella.

✔ Ottaa ripsien pidennykset ja värjätä kulmat. - Molemmat tehty!

✔ Käydä festareilla. Festarit kuuluvat kesään. Tällä hetkellä lukkoon on jo lyöty kesän päättävä Weekend-festivaali, mutta mieleni kyllä tekisi päästä myös keskellä kesää joillekin festareille. Mitkä ovat teidän mielestänne Suomen parhaat festarit? Ja mille festareille olette itse suunnitelleet tänä kesänä lähtevänne? - Weekendien lisäksi kiersin tänä kesänä myös Himos Juhannuksen sekä Blockfestit. Kaikki festarireissut olivat kyllä yksiä tämän kesän kohokohtia. Ei muuta kuin festarikesää 2016 odottamaan!


8

✔ Nauttia auringonnousuista ja -laskuista. - Lämpimät kesäillat ja -yöt sekä aikaiset aamut ovat parasta.

✔ Saunoa koko tämän yhdeksän kuukauden Saksassa olon edestä, koska täällä olen päässyt vain muutaman kerran saunomaan. - Saunomista hieman rajoitti heinäkuussa ripsienpidennyksien laittaminen.

 Valmistaa mehujääboolia. - Valmistin Twister-boolin ystävieni syntymäpäiville, ja siitä tuli ihan superhyvää!

✔ Lukea kirjoja. Rakastan lukea kirjaa varsinkin aurinkoa ottaessani. Espanjan reissulla luin pari todella hyvää kirjaa.

  Matkustaa Saksaan perheeni sekä ystävieni luo ja nauttia kesäisestä Saksasta. - Teimme siskoni kanssa viikon mittaisen reissun Saksaan ja samalla kävimme myös pyörähtämässä päivän Berliinissä. Saksan reissulta on itseasiassa vielä muutama postaus julkaisematta, heh...


1

✔ Grillata ihania grilliherkkuja. - Minulla ja poikaystävälläni on ollut kesäisin tapana grillata muutaman kerran viikossa, eikä tämä kesä ollut poikkeus!

✔ Viedä siskoni kanssa vaatteita kirpputorille. Loppukesästä/syksyllä minulla on edessäni muutto Vaasaan, joten jälleen on aika karsia turhat vaatteet muuttokuormasta. - Meillä oli viikon verran kirppispöytä elokuun alussa, mutta vielä jäi Ikea-kassillinen tavaraa talvella myytäväksi.

✔ Syödä paljon jäätelöä. Ja ostaa Ben & Jerry's jäätelöpurnukka. Mikä benkkujenkku maku on teidän mielestänne paras? Itse olen maistanut vain Chocolate Fudge Brownieta. - Kesä ja jäätelö kuuluvat yhteen. Benkkua ei tosin tullut tänä(kään) kesänä syötyä.

✔ Viettää sisaruspäiviä. - Essin kanssa touhusimme yhdessä vaikka ja mitä ja muiden sisarusten kanssa tuli lomailtua Espanjassa tai Saksassa.

 Ostaa uusi puhelin. Nykyinen puhelimeni, iPhone 4S, vetelee jo viimeisiään ja akku reistailee pahemman kerran. Akku saattaa esimerkiksi loppua 15 minuutin yhtäjaksoisen käytön jälkeen tai muutaman kuvan ottamisen jälkeen, joka on todella rasittavaa! Koko ajan täytyy kulkea pistorasialta toiselle latauspiuhan kanssa. - Ostin iPhone 6:sen ja olen ollut todella tyytyväinen varsinkin sen kameran laatuun! Joskus tosin tuntuu, että kamera on jopa liiankin tarkka esimerkiksi selfieiden ottamiseen, kun kaikki pienetkin virheet erottuvat niin selkeästi, haha.


3

 Viettää useita täysin meikittömiä päiviä. - Näitä olisi voinut olla enemmän, mutta kun kesä kului pääosin töitä tehden, tuli meikattua lähes päivittäin.

✔ Hankkia kunnon rusketus. - Espanjan reissulta sain napattua rusketusrajat itselleni, mutta muuten rusketuksesta oli turha haaveilla.

✔ Viettää rentoutumisviikonloppu poikaystäväni kanssa. Esimerkiksi hotelliyö, kylpyläreissu tai viikonloppu Etelän mökillämme grillaten, saunoen ja leffoja katsellen kuulostaisivat todella hyvältä. - Poikaystäväni teki ahkerasti töitä koko kesän, joten aikaa ei jäänyt oikeastaan millekään erityiselle, mutta viikonloppuisin pyrittiin tekemään kaikkea kivaa ja syömään sekä nukkumaan hyvin.

✔ Käydä veneilemässä iskän kanssa. - No ei käyty, vaikka suunniteltiin monta kertaa! Höh.

✔ Tanssia kesähittien ja vanhojen lemppareiden tahdissa. - Kyllä vain!


5

✔ Nauttia laatuajasta läheisteni kanssa. - Olin tänä kesänä jotenkin todella kiitollinen läheisistä ympärilläni, kun olin viettänyt edellisen vuoden Saksassa.

✔ Etsiä ihana vuokra-asunto Vaasasta. - Löysimme poikaystäväni kanssa meille täydellisen asunnon, joka tuntuukin nyt jo aivan kodilta.

 Ja käydä tutustumassa tulevaan opiskelukaupunkiini, Vaasaan, yhdessä poikaystäväni kanssa. - Kävimme ensimmäisen kerran tutustumisreissulla Vaasassa heti kesäkuun alussa.

✔ Valmistaa lakritsa-banaanijäätelöä jäädytetyistä banaaneista sekä lakritsijuurijauheesta. Kokeilin, enkä tykännyt yhtä paljon kuin perinteisestä banskujätskistä esimerkiksi marjojen kera.

✔ Olla stressaamatta turhia. - Tämä toteutui ja olen siitä aika ylpeä! Kuten eräässä postauksessa jo totesinkin: onnistuin tämän kesän aikana hölläämään aika hyvin, enkä stressannut tulevaa oikeastaan muuten kuin Vaasaan muuton lähestyessä.

16 kommenttia:

 1. Kyllä mä ainakin onnistuin mansikkaövereissä! Nimin 5kiloa mansikoita yhellä istumalla parin kaverin kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no joo ehkä viisi kiloa riittäisi ainakin hetkeksi! :-D

   Poista
 2. Voi vitsit alko naurattaan toi kännykkäkohta - vaihdoin myös vihdoin ja viimein 4s pois ja ostin 6 tilalle (tilanpuute ja akunkesto alkoi käymään hermoille..) ja selfieitä ottaessa monesti toivonut ettei sen kameran nyt ihan näin tarkka tarvitsisi olla :D .. Mahtavaa syksynjatkoa sulle Anni (: !

  VastaaPoista
 3. Miks tossa otsikossa on kysymysmerkki vaikka lause ei ole muotoiltu kysymykseksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, en mä tiedä, miten se kuuluu kirjoittaa! :-D Mun enkku ei oo ihan terässä, kun en oo opiskellut kielioppia pitkään aikaan.

   Poista
  2. Kysysmys ois what did i do this summer? Toi sun tänhetkinen otsikko on suomennettuna mitä tein tänäkesänä :D

   Poista
 4. Hei tää oli ihan loistava postaus! :) kiva kuulla miten sullakin onnistunut bucket list tältä kesältä!

  VastaaPoista
 5. Ooks tykänny fontanasta? :) Vaasassa on aika surkea baarivalikoima.. ;/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä Fontana on kyllä ihan toimiva paikka! :-) Ja en ole itse ihan hirveän aktiivinen baarissa kävijä, joten yksi hyvä mesta riittää mulle.

   Poista
 6. Varsin onnistuneelta kesältä vaikuttaa :) Ensi kesänä kyllä itsekin hakuan tehä muutakin kuin vain töitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä oli! Ja joo suosittelen, jos vain mitenkään mahdollista :) Kerran sitä vaan eletään ja töitä ehditään varmasti jokainen tehdä kyllästymiseen saakka!

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!