19. lokakuuta 2015

Bataattipurilaiset & terveellinen mustikkapiirakka

Mikäs olisikaan parempi ajankohta kokeilla uusia reseptejä kuin kiireetön syysviikonloppu? Siksi tartuimmekin eilen poikaystäväni kanssa tuumasta toimeen ja kokkasimme ensimmäistä kertaa hetki sitten pinnalla olleita bataattipurilaisia. Ja tätä reseptiä kannatti muuten kokeilla, sillä nämä terveyspurilaiset veivät kielen mukanaan!



IMG_5729

IMG_5717

Jauhelihapihvit (15 kpl)
800 g jauhelihaa
2 kananmunaa
1 sipuli
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta

Sekoita ainekset ja muotoile ne pihveiksi. Paista paistinpannulla tai uunissa kunnes ne saavat kauniin ruskean pinnan.
Me valmistimme tällä kertaa isomman satsin jauhelihapihvejä, jotta niistä riittäisi ruokaa useammalle päivälle. Keksimme myös käyttää minilettupannua pihvien paistamiseen, jolloin pihveistä tuli juuri täydellisen kokoisia bataattipurilaisia varten.

Bataatti"sämpylät"

1 iso, pyöreä ja paksu bataatti
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Leikkaa bataatti poikittaissuunnassa, pyöräytä oliiviöljyssä ja lisää pinnalle mustapippuria ja suolaa. Paista n. 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

IMG_5726

Bataattipurilaiset voidaan tarjoilla itselleen mieluisten lisukkeiden kera. Meidän pöydästä löytyi eilen paistettua sipulia, marinoitua sipulia, kurkkua, tomaattia ja basilikaa (koska salaatti oli loppunut, mutta basilika sopi purilaisiin itseasiassa todella hyvin!), juustoa, tsatsikia, guacamolea, suolakurkkuja, chilikastiketta ja pekonia (poikaystävän tahdosta). Näiden lisäksi esimerkiksi tomaattisalsa saattaisi sopia bataattipurilaisten kaveriksi kuin nenä päähän!

IMG_5722

Tsatsiki

kreikkalaista jogurttia
raastettua kurkkua
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
yrttisuolaa
loraus oliiviöljyä

Vinkki: tsatsiki on ihan hirmu hyvä lisuke myös esimerkiksi kanalle, kalalle ja tortilloille!

IMG_5721

Guacamole

1 avokado
tuoretta chiliä
1/2 limen mehut
sipulisilppua
mustapippuria
yrttisuolaa

Vinkki: myös guacamole on täydellistä tortilloille!

IMG_5720

Marinoidut sipulirenkaat

1 punasipuli
2 sitruunan mehut
suolaa
sokeria

Viipaloi sipuli renkaiksi, ripottele suolaa ja sokeria sipulirenkaiden päälle ja lopuksi purista sitruunoiden mehut sekaan. Anna valmistua, kunnes sipulirenkaat ovat pehmeitä ja pinkkejä.

IMG_5648

Lauantaina puolestaan teki mieli herkutella terveellisesti, joten päätin vihdoin toteuttaa pitkään to do -listalla olleen terveellisen mustikkapiirakan reseptin, jonka kuulin veljeni vaimolta jo viime keväänä.


IMG_5637

Terveellinen mustikkapiirakka

Pohja

2 banaania
3 kananmunaa
reilusti hunajaa makeutukseen
makeutukseen voi käyttää myös esimerkiksi makeaa proteiinijauhetta tai aitoa vanilijaa

Täyte

kreikkalaista jogurttia
mustikoita
reilusti hunajaa makeutukseen

Sekoita blenderissä pohjan ainekset sekaisin ja kaada seos uunivuokaan (Huom: kannattaa käyttää leivinpaperia, ettei piirakan pohja jää vuokaan kiinni. Nimimerkillä: kantapään kautta opittu.). Paista pohjaa uunissa n. 150 asteessa kunnes pohja on kypsä. Nosta pohja pois uunista sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos pohjan päälle. Paista uunissa, kunnes täyte hyytyy.

Minä pidin piirakasta kovasti, mutta poikaystävän makuun se oli liian hapan, joten kannattaa makeuttaa reilusti hunajalla taikka lisätä esimerkiksi makeaa protskujauhetta pohjaan tms. Näin aion ainakin itse tehdä ensi kerralla!

Nyt hyviä unia, ruoan kuvia! ;-)

15 kommenttia:

  1. Bataattipurilaisia on itsekin syöty jo alkuvuodesta asti kun se blogeissa nousi esille kirjan kautta jossa resepti oli, ihan super hyviä! :) quacamolen kannattaa iskeä vielä pieni tomaatti/puolikas! Tulee super hyvää. Mustikkapiirakka kuulostaa banaaniletuilta mustikkajogurtti höysteen kanssa, joten varmasti toimiva, mutta taidanpi pitäytyä lettuversiossa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itseasiassa oon välillä itsekin lisännyt silputtua tomaattia guacamoleen ja oikeassa olet, että hyvin sopii! :) Suosittelen kyllä kokeilemaan mustikkapiirakkaakin, koska vaikka pohja onkin banaanilettua, tekee täyte siitä kuitenkin ihan mustikkapiirakkamaisen! :-D

      Poista
  2. Nams näyttääpäs hyviltä!:) onks teilläkin muuten nyt tenttiviikko vai millon teillä on? :)

    T. Turun kauppiksessa opiskeleva :)

    VastaaPoista
  3. osallistutko triangeli ristelylle ensikuussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on AMK-opiskelijoille tarkoitettu risteily.

      Poista
    2. Se on opiskelijoille tarkoitettu! Ei opiskelijaeventtejä, etenkään risteilyjä ole jaoiteltu amk yliopisto. Haalarikansa kuin haalarikansa :)

      Poista
    3. En osallistu :-) Minun olisi tarkoitus osallistua eräälle toiselle pikkujouluristeilylle, mutta saattaa olla, että joudun peruuttamaan senkin erään tentin takia :/

      Poista
    4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  4. Kummatkin näyttää ja kuulostaa aivan ihanilta, pakko laittaa testaukseen! :) Noi bataattiburgeri-kuvat on niin herkullisia :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Hihi, maistuivat vähintään yhtä herkullisilta kuin kuvissa näyttävät ;-)

      Poista
  5. Kuolaaaaaaaan! Omnomnomnonm teetkö mulle tota mustikkajuttua kun tuut tänne? <3_<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, en olekaan tulossa vielä tänä viikonloppuna, mutta ens viikonloppuna voin tehdä, jos keretään! :) <3

      Poista
  6. Mikä on reseptisi noihin protskulettuihin joita paistoit snäpissä?:) ja miten saat niistä noin ehjiä ja kuohkeita ;0
    T. Aina rikkinäiset letut :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkin simppeli kuin: 3 munaa, 1/2-1 banaania ja kauhallinen suklaaproteiinijauhetta! :) Kaikki blenderissä sekaisin, jotta saadaan kuohkeutta taikinaan ja paisto tarpeeksi miedolla lämmöllä, ettei letut ehdi palaa ennen kuin jähmettyvät :)

      Poista
  7. Ai että, tehtin viikonloppuna äitini kanssa noita bataattipurilaisia. Ja voi sanoa että oli ihan ruoka parhautta :) Aion ehdottomasti tehdä niitä useamminkin. Kiitos siis tästä ruokavinkistä :)

    VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!