2. lokakuuta 2015

Kaveritreeni

Huippua Fitness Fridayta tyypit!

Minä hoidin oman perjantaitreenini heti aamusta pois alta jalkapäivän merkeissä ja nyt olen siskoni luona Helsingissä valmistautumassa illan rientoihin. Tulin kuitenkin nopeasti julkaisemaan Fitness Fridayn kunniaksi teille hauskan, kaverin kanssa toteutettavan treenin, jonka kuvasimme siskoni kanssa viime viikonloppuna Järvenpään Fox Center -kuntosalilla. 

Mitä kuntosaliharjoitteluun tulee, itse olen aina ollut enemmän yksintreenaaja. Kuntosalilla vietetty aika on minulle omaa aikaa parhaimmillaan, enkä kaipaa sarjojen väliin juttukaveria. Treenatessa pistän aivot narikkaan, kuulokkeet korville ja lempitreenimusiikkini soimaan - headphones on, world off. Vaihtelu kuitenkin tunnetusti virkistää ja toisinaan onkin hauska treenata esimerkiksi yhdessä poikaystävän, siskon tai kaverin kanssa, koska silloin pääsee usein kokeilemaan itselleen uusia, toisen hyväksi toteamia liikkeitä ja voi toteuttaa sellaisia liikkeitä, joissa tarvitsee kaverin apua.

Avustettu jalanheitto

IMG_2826

IMG_2831

IMG_2841

Tätä liikettä olen tehnyt jo pienenä tyttönä telinevoimisteluaikoinani voimatreenien yhteydessä, ja se toimii edelleen ihan ihan yhtä hyvin! Olemme lähiaikoina ottaneet tämän liikkeen poikaystävänikin kanssa osaksi viikotaista keskivartalotreeniämme, koska tällä saa vatsalihakset todella tehokkaasti treenattua, ja sen kyllä tuntee seuraavana päivänä. Tässä liikkeessä kaverille ei anneta armoa vaan jalkoja työnnetään kovalla voimalla tavoitteena saada ne koskemaan lattiaa. Lisätehoa liikkeeseen saa kaveria naurattamalla, koska silloin vatsalihasten jännittäminen on kahta vaikeampaa.

Istumaannousu kuntopallolla

IMG_2881

IMG_2887

Vartalon kierto kuntopallolla

IMG_2914

IMG_2917

Kuntopallolla toteutettaviin liikkeisiin saa luonnollisesti lisätehoa valitsemalla painavamman pallon tai nopeuttamalla tahtia.

Käsilläseisonta

IMG_2849

Käsilläseisonta on todella tehokas treeni koko vartalolle ja sen voi tehdä joko kaverin tuen avulla tai kokonaan ilman tukea. Taitavat käsilläseisojat voivat haastaa itsensä kävelemällä käsillä.

Punnerrus käsilläseisonnassa

IMG_2920

IMG_2921

Lisätehoa käsilläseisontaan saa tekemällä punnerruksia. Tässä liikkeessä kaveri voi tukea ja avustaa nostamalla kevyesti nilkoista.

Palomieskyykky

IMG_2856

Kaveri palomiesotteella niskan päälle ja ei muuta kuin ass to the grass!

Lentokone jalkaprässi

IMG_2936

IMG_2943

Ei siihen jalkaprässiin aina laitetta tarvita, kun prässäily onnistuu lentsikassakin kaverin kanssa.

Reppuselkä askelkyykky

IMG_2946

IMG_2949

Tämä liike osoittautui ainakin minulle todella rankaksi, joten kannattaa kokeilla aluksi varovasti, ettei tule haavereita.

IMG_4840

leggins Baseativa.fi (gift)

Hauskaa alkavaa viikonloppua ja treeni-iloa muruset!

14 kommenttia:

 1. On muuten tosi hyvännäköset nuo sun treenipökät! Ja monta tuttua ja hyväksi todettua liikettä tässä, mutta myös pari uutta ja mielenkiintosen oloista, kuten tuo lentsikkaprässi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mäkin tykkään kyllä! :-) Haha ei muuta kuin kaveri messiin salille ja kokeilemaan ;-)

   Poista
 2. Tulitko täksikin viikonlopuksi eteläsuomeen :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saako kysyä mitä kävitte juhliin eilen ja koska lähdet takas vaasaan :)

   Poista
  2. Oltiin Namun Autumn Issue -bileissä :) Tänään (eli sunnuntaina) lähtö takaisin Vaasaan! :-)

   Poista
 3. Miten sulla ja poikkiksella menee :) tai tuskin sä tänne sitä myöntäisit vaikka menis vähän huonommin mitä yleensä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, etten ehkä asiasta avautuisi ensimmäisenä täällä blogin puolella, jos menisi huonosti, mutta onneksi asia ei ole näin vaan meillä menee poikaystäväni kanssa hyvin :) Nautin siitä, että meillä on vihdoin oma yhteinen koti ja elämä <3

   Poista
  2. Ihana kuulla! <3 :)

   Poista
 4. Hauskoja ideoita kaverin kanssa testailtavaksi, vaikka osa onkin itsellekkin treeneistä tuttuja ;D

  VastaaPoista
 5. Hei! Mitä mieltä olet salista, jossa käyt vaasassa, plussat ja miinukset? :) itse opiskelen myös samaisessa kaupungissa ja hakusessa olisi uusi sali... En vain osaa päättää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä tykkään! Se on mulle lähin sali, eikä hintakaan oo yhtään paha opiskelijabudjetilla :) Plussaa saa uudesta crossfit-puolesta, mutta miinusta siitä, että sali tuppaa olemaan aina tosi täynnä ainakin tiettyihin kellon aikoihin.

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!