14. lokakuuta 2015

Syksyn kuulumisia

Heippa piiitkästä aikaa ihanat!

Kouluhommien deadlinet ja viime viikon työmatka Tampereen Hulluille Päiville ovat pitäneet minut lähiaikoina suhteellisen kiireisenä, minkä johdosta kuulumisten päivittäminen tänne blogin puolelle on kokonaan jäänyt. Hektisinä aikoina tuppaa blogi ikävä kyllä usein olemaan se kohde, josta sitä muihin hommiin tarvittavaa aikaa sitten nipistetään. Poden nimittäin aina aivan järkyttävän huonoa omaatuntoa, jos käytän aikaa postauksen kirjoittamiseen silloin, kun minulla olisi muita "tärkeämpiä" tehtäviä tekemättä, kuten tälläkin hetkellä... Toisaalta blogi kuitenkin toimii tällä hetkellä sivutyönäni ja sen lisäksi myös nautin kovasti blogijuttujen parissa hääräämisestä, joten tarkemmin ajateltuna: onko väärin käyttää aikaa siihen, mistä nauttii?

Olen potenut alkusyksyn ajan omituista väsymystä ja voimattomuuden tunnetta, joka on ajoittain käynyt alakuloisuudenkin puolella. Opiskeluiden aloittaminen ja uusi elämäntilanne ovat verottaneet paljon aikaa ja energiaa. Pidin viime vuonna välivuoden ja ajattelin, että sen jälkeen olisin täynnä uutta intoa ja puhtia opiskelua kohtaan. Välivuoden pitämisessä oli kuitenkin myös omat negatiiviset puolensa. Nimittäin vuoden aikana totuin normaalia rauhallisempaan elämäntyyliin ja ehdin unohtaa suuren osan pääsykokeisiin pänttäämistä asioista. Nyt olenkin havahtunut usein luennolla siihen tunteeseen, että olen täysin pihalla siellä käsiteltävistä asioista, mikä minun tapauksessani johtaa usein turhautumiseen, stressaantumiseen ja motivaation puutteeseen. Nämä tuntemukset taas heijastuvat helposti myös muille elämän osa-alueille, minkä jälkeen soppa on valmis keitettäväksi.

Kaiken kiireen ja väsymyksen keskellä olenkin pysähtynyt pohtimaan tämän hetkistä elämääni syvällisemmin: olenko tyytyväinen elämääni? Mitkä asiat ovat minulle oikeasti tärkeitä? Mihin asioihin haluan panostaa? Mihin asioihin käytän turhaan energiaani? Näille kysymyksille olisi varmasti jokaisen hyvä aina silloin tällöin uhrata pieni hetki ja jos niiden avulla löytää elämästään konkreettisia epäkohtia tai tavoitteita, joita kohti pyrkiä, niin ei muuta kuin tuumasta toimeen ja remontoimaan elämäänsä siihen suuntaan kuin haluaa!

Olen kuitenkin puuhaillut viime viikkojen aikana muutakin kuin pohdiskellut elämääni syvällisestä näkökulmasta. Aloitetaan parin viikonlopun takaisilla kuulumisilla: 

IMG_5102

IMG_5105

IMG_5100

IMG_5091

IMG_5097

IMG_5077

IMG_5082

Toissa viikonloppuna vietin jälleen pitkää viikonloppua Helsingissä, joten tapasin samalla tietysti myös siskoani. Olimme sopineet, että lähdemme yhdessä perjantai-iltana juhlimaan yökerho Namun Autumn Issue -tapahtumaan. Iltapäivällä treffasimme siskoni ja hänen ystävänsä kanssa Helsingin keskustassa ja kävimme kaupasta hakemassa illaksi valkkaria ja tortillatarvikkeita. Kauppareissun jälkeen nappasimme R-kioskilta takeaway-kahvit mukaan ja suuntasimme bussipysäkille odottamaan bussia. Bussikuski ei valitettavasti päästänyt meitä kahveinemme bussiin sisälle, joten hetken mielijohteesta jätimme täydet kahvit bussipysäkille ja hyppäsimme bussin kyytiin. Onneksi määränpäässämme Lauttasaaressa sijaitsee suloinen, pieni Mutteri-kahvila, jonka terassille päätimme istahtaa nauttimaan uudet kahvit. Loppu hyvin kaikki hyvin!

IMG_5134

jacket Shein.com, jeans Dr. Denim, necklace Lindex, shoes Deichmann, sunglasses Escada, bag & watch Michael Kors

IMG_5119

Siskoni kämpille päästyämme aloimme valmistaa yhdessä tortilloita, mutta koska siskoni päätti ottaa osaa lihattomaan lokakuuhun, oli jauhelihan tilalla tällä kertaa soijarouhetta. Pakko todeta, että soijarouhe yllätti minut positiivisesti. Täytyy varmaan itsekin ostaa sitä kuiva-aine varastoon ja opetella laittamaan siitä ruokaa. Soijarouheen lisäksi uutta minulle oli käyttää cosmopolitan-salaattia tortillapohjien sijaisena. Eikä ollut yhtään hullumpi vaihtoehto sekään!

273

Kokkailun ja syömisen jälkeen vedettiin juhlameikki ja -vaatteet päälle, meikattiin nassut iltaa varten valmiiksi ja korkattiin viinipullo. Loppuilta kului musiikista, herkuista ja tyttöjen jutuista nauttien.

IMG_5149

playsuit H&M, necklace Lindex, shoes Stradivarius, watch Michael Kors

IMG_5152

Ennen yökerhoon lähtöä nappasimme siskoni kanssa vielä muutamat old school -asukuvat sisällä keltaisessa valossa, minkä jälkeen vietimme hauskan illan Autumn Issue -juhlissa.

IMG_5174

IMG_5194

IMG_5192

IMG_5205

Lauantaina lähdin isäni kanssa extemporee kannustamaan pikkusiskoani kilpacheerleadingin syyskilpailuihin Vantaan Energia-areenalle.

IMG_5181 (1)

IMG_5241

Samalla pääsin kannustamaan myös vanhan joukkueeni, HAC Eliten, voittoon ja moikkaamaan vanhoja joukkuekavereitani, joita en ollut nähnyt pitkään aikaan. Myös naisten maajoukkue esiintyi kilpailujen lopuksi ja oli mahtavaa nähdä, miten huippuja mimmejä meiltä lähtee ensi vuonna edustamaan Suomea ja tavoittelemaan maailman mestaruutta.

IMG_5219

IMG_5255 (1)

Kilpailut kestivät puolesta päivästä aina myöhäiseen iltaan saakka, joten lauantai oli kokonaisuudessaan todella cheerleadingpainotteinen. Oli kyllä hauskaa olla pitkästä aikaa katsomassa cheermeininkiä, mutta vitsit että tuleekin aina ikävä omia cheeraikoja noissa tapahtumissa!

Eipä mulla muuta tällä kertaa. Nyt lähdetään poikaystävän kanssa pikaiselle happi hyppelylly ja sen jälkeen pitäisi jaksaa vielä taistella hieman kouluhommien parissa ja käydä vetämässä päivän salitreenikin pois alta. Puuh. Jaksaa, jaksaa - kohta on viikonloppu!

31 kommenttia:

 1. Oliko essi kattomassa sun siskon kisoja :) ? Miten musta tuntuu ettei essi oo niin läheinen teijän isän kaa kun sä? :o jotenkin sellatteen mielikuvan oon saanu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essi ei ollut katsomassa kisoja, koska hänellä oli töitä. Ja luulen, että meillä on ihan yhtä läheiset välit isäämme :)

   Poista
  2. Mä taas oon saanut sen kuvan, että kummallakaan ei oo läheiset välit isään. Ainakaan yhtä läheiset kuin äitiin, vaikka äiti asuukin eri maassa..

   Poista
  3. Kyllä SoMen ja blogin perusteella on aika mahdoton muodostaa käsityksiä ihmisen väleistä läheisiin tai kavereihin, jos ei niistä sitten varta vasten pidä jatkuvasti ajantasaista esitelmää. Harva sellaista tekee, joten olematta oikeasti tekemisissä kyseisten ihmisten kanssa on aika kaukaa haettua vetää päätelmiä siitä kenellä on minkälaiset välit kehenkin.. Ei kukaan mun tuntema ainakaan tee selväksi eri nettitileillään, että kenen kanssa nyt menee mitenkin, luultavasti ihan siksi että se on turhaa. Ne asiat eivät kuulu muille.

   Poista
  4. Heheeh, hassua miten nää mielikuvat muodostuukaan täällä, vaikka ei mistään oikein tiedetäkään. :D Mehän siis ollaan melkein naapureita mun iskän kanssa ja nähdään välillä montakin kertaa viikossa. :D Tänään suuntaan sinne illalla syömään ja iskän alakertaan salille! :D

   Poista
  5. Samaa mieltä olen, ettei sosiaalisen median välityksellä voi oikein vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä. Vanhempieni erottua, minun ollessani kolmen vuoden ikäinen, me lapset jäimme äitimme luo asumaan, joten äiti on ollut meille aina se lähihuoltaja, mutta isän luona vierailimme joka viikonloppu :)

   Poista
  6. Miks oon saanu sellasen kuvan et teijän iskä asuis lahdes :o eise sit kauheen lähellä sua asu essi :D tai sit muistan ite väärin :) jotenkin sellanen mielikuva vaan että lahdessa oisitte pitäny annin saksaan lähtemis juhlat/läksiäiset ja monia muitakin juhlia että teijän isä asuis siellä :o

   Poista
  7. Asui ennen, mutta on nyt asunut jo yli neljän vuoden ajan Helsingissä :)

   Poista
  8. Siis jos sun isä asuu helsingis niin miks sun siskos harrastaa cheerleadingiä lahessa?

   Poista
  9. Kenen kämppä se sit on lahdessa missä aina ootte bibbaloita pitäny :o sori oon vähän tyhmä ja en tajunnu xD

   Poista
 2. Oletko saanut kavereita Vaasasta? Tunnut aika paljon viettävän aikaa poissa sieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon saanut ja mulla on täällä myös jonkin verran tuttuja, jotka tunsin jo ennen Vaasaan muuttoa :) Ja joo nyt alussa on tullut käytyä kyllä aika usein Etelä-Suomessa, kun tuntuu, että koko ajan tulee joku syy, miksi käydä siellä! :-D

   Poista
 3. Oho olipas sulla tyrkky mekko! Isorintaisena kannattaa aina olla tarkkana ettei asu mene mauttomuuden puolelle! (En tarkoita tätä asua)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ööh...Eikö tuo ole playsuit eikä mekko? Makunsa kullakin. Mun mielestä Annin asut on aina kivoja, siistejä ja hyvän maun mukaisia.

   Poista
 4. Hauska kun mun poikaystävän kaveri asuu samassa rapussa sun kanssa ja laittaa aina viestiä jos näkee sut ja tänäänki oli kuulemma samaan aikaan hississä;D On vaan hauska kuulla sivusta miten ne juttelee susta (hyviä asioita, että oot kuuma haha) kj ite lukenu sun blogia kauan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä!! :D meillä taitaakin sitten edellisen anonyymin kanssa olla yhteisiä tuttavia ;D hauskaa..

   Poista
  2. Eikä!! Nyt alko kiinnostaa ;D ylläri pieni vaasa!

   Poista
  3. Nyt taitaa olla sitten henkilöt menneet sekaisin nimittäin itse en oikeastaan ikinä käytä hissiä, sillä asumme 2. kerroksessa :) Enkä käyttänyt myöskään eilen hissiä.

   Poista
 5. Vitsi sulla on ollut kiva asu päällä, kun ootte olleet essin kanssa ulkona :) kysyisin vaan, että eikö sulla tule kylmä?! Mun tekis mieli niin paljon laittaa aina joku kiva mekko tai hame illanviettoon, mutta mukavuus ja lämmin olo menee edelle näin syksyn tullen. Tuntui että tärisin jo lämpimissä farkuissa ja takissakin kun jonotettiin baariin ja baarista kotiin kävellessä. Any tips?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me saimme tällä kertaa kyydin suoraan baarin ovelle ja paluumatkalle nappasimme taksin, joten ei tarvinnut palella :) Jos haluaa talvella käyttää mekkoja, niin pitkät saappaat tai pitkä takki pitää jalat lämpiminä (ja tietty alkoholi)! :-D

   Poista
 6. Ihana asu ja vitsi miten söötti tuo kahvila! :) välivuodessa on aina puolensa, itse yllätyin kuinka nopeasti opiskelun taidon ehti unohtaa. Nyt onneksi painetaan jo koulun kanssa viimeistä puolta vuotta ja kohta on paperit kourassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin se oli hirmu viihtyisä :) No sepä se! Toivotaan, että minullakin alkaisi rullaamaan hieman vaivattomammin.

   Poista
 7. Ihana asenne sulla. Tsemppiä elämääsi <3 kaikki ei aina mene käsikirjan mukaan kellään, anna itsellesi armoa ja kuuntele itseäsi. Olet tärkeä.

  VastaaPoista
 8. Ihana asu! <3
  Mitä teit viime vuonna, kun pidit välivuotta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle! :) Asuin välivuoteni Saksassa äitini luona :)

   Poista
 9. Heippa! Tarvisin apua kauppiksen suhteen! Eli kuinka paljon tarvitsee englantia, sekä matikkaa opinnoissa? ja onko mahdotonta päästä sisään huonoilla yo arvosanoilla?

  VastaaPoista
 10. Pääset sisään jos haluat ja luet kunnolla! Ensimmäiset vuodet on äidinkielellä opintoja, mutta englanniksi joutuu heti ensimmäisenä vuonna pitämään esityksiä. KTM on usein käsien heiluttelija, joten hyvät viestintätaidot opit koulussa sekä äidinkielellä että vierailla kielillä :)

  Anni, mielenkiintoinen blogi! Tsemppiä opintoihin, varsinkin jos luet taloustiedettä! Muista aina pitää ihmisyys mielessä, ekonomistit usein yksinkertaistaa maailmaa liikaa matemaattisten malliensa parissa ;)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!