29. joulukuuta 2015

My Christmas in Germany

Vietettyäni viime vuonna valkoista joulua Suomessa, oli tänä vuonna vuorossa Saksa-joulu. Olin nähnyt Saksan perhettäni viimeksi kesälomalla, joten oli aivan ihanaa päästä viettämään joulua ja laatuaikaa pitkästä aikaa heidän kanssaan. Koko joululoman ajan säät hellivät meitä: aurinko paistoi ja lämpöasteet kipusivat parhaimmillaan + 16 asteeseen. Ei valittamista siis! Kerroinkin jo hieman edellisessä postauksessa, mistä kaikesta joululomamme sekä joulumme koostui, mutta annetaan vielä kuvien puhua puolestaan...

IMG_7350

Auringonlasku kattoikkunastamme katsottuna. Tuolta pääsee ihailemaan toisinaan aivan mahtavia auringonlaskuja, jotka maalaavat koko taivaanrannan punaiseksi.

IMG_7392

IMG_7389

IMG_7418

IMG_7395

IMG_7401

Muutamana iltana kävin oman kylämme joulumarkkinoilla ensin perheeni kanssa kojuja kierrellen ja sitten saksalaisten ystävieni kanssa vaihtamassa kuulumiset Glühweinien (eli hehkuviinien, joka on saksalainen, kuuma ja mausteinen viinijuoma). Ja muutaman Glühweinin jälkeen ilta jatkui shottien parissa, joita ystäväni yllyttivät/painostivat minun kumoamaan vasten tahtoani :-D Täytyy kyllä todeta, että ne, jotka väittävät suomalaisten juovan paljon alkoholia, eivät ole juhlineet saksalaisten kanssa, haha!

IMG_7560

IMG_7579

IMG_7575

IMG_8129

Jokajouluisen perinteemme johdosta leivoimme, paistoimme ja koristelimme pikkusiskoni kanssa pipareita. Tällä kertaa tarkoitus oli koristella piparit joulumme teemaväreillä, punaisella ja valkoisella, muttemme onnistuneet saamaan aikaiseksi kuin vaaleanpunaista sokerikuorrutetta.

IMG_7453

IMG_7457

IMG_7524

IMG_7484

IMG_7507

Joulun teemavärit näkyivät myös kuusenkoristeissa. Mielestäni joulukuusestamme tuli jälleen kerran maailman kaunein kuusi, kuten kaikkina aikaisempinakin vuosina, hih. Kuusta pikkusiskoni kanssa koristellessa ehdimme saamaan pienoisen kärhämän aikaiseksi, kun siskon mielestä koristelin liian nopealla tahdilla, eikä hänelle kuulemma jäänyt tarpeeksi koristeltavaa, mutta onneksi lopulta molemmat olivat tyytyväisiä koristelutuokioon ja lopputulokseen ;-)

IMG_7659

IMG_7526

IMG_7538

IMG_7433

Koko lomamme ajan äitini taikoi meille mitä herkullisimpia aterioita ja olimme kaikki kyllä loman päätteeksi täydellisen tyytyväisiä ruokapuoleen. Loman aikana saimme herkutella mm. venäläisellä sillillä ja savulohella, maailman parhaimmilla susheilla ja racletella. 

IMG_7427

Yhtenä iltana kävimme myös naapurikaupungissamme sijaitsevassa aasialaisessa buffetissa, jossa ei voi olla syömättä itseään ähkyyn, sillä sieltä löytyy kaikkea, mitä vain toivoa saattaa. Ruoan päätteeksi onnenkeksistäni paljastui varsin mukava mietelause.

IMG_8159

IMG_8157

Jouluaatto alkoi pitkillä yöunilla, jotka tosin keskeytyivät, kun pieni siskoni soitti kauniisti kuin enkeli yhtä lempparipianokappalettani, Yann Tiersen - Comptine d'un autre été, l'après-midi, olohuoneessa. Siinä sitten istuskelin ihailemassa kimaltavaa joulukuusta ja siskoni taitavaa soittamista. Aamu ei olisi voinut kyllä paremmin alkaa! Tämän jälkeen vaihdoin päivän asun päälleni sekä taiteilin joulun kunniaksi kasvoilleni astetta juhlavamman meikin, jonka viimeisteli joulunpunaiset huulet.

IMG_8138

IMG_8139

IMG_8148

Riisipuuro ja luumukiisseli syötiin tänä vuonna vasta iltapäivällä joulubrunssin yhteydessä. Riisipuuro luumukiisselillä ja kanelilla on yksi ehdoton lempijouluherkkuni!

IMG_8177

IMG_8184

IMG_8178 

Aaton asukokonaisuuteni koostui tänä vuonna mustasta ja harmaasta sekä punaisista yksityiskohdista.

IMG_8191

jacket Houseofbrandon.com, boots Nelly.com, dress Shein.com, earrings Glitter

IMG_8221

Iltapäivällä kävimme vielä kylän joulukirkossa toteamassa paikan olevan tupaten täynnä, joten lauloimme kirkon oven suussa Enkeli taivaan lausui saksaksi, minkä jälkeen käännyimme kannoillamme ja lähdimme ihastelemaan kaunista auringonlaskua.

IMG_7356

IMG_8232

IMG_8235

Auringon laskettua istuimme ruokapöytään nauttimaan saksalaisesta Sauerbratenista sekä äitini joulupyreistä.

IMG_8269

Ja ruoan jälkeen oli vuorossa pikkusten eniten odottama hetki eli lahjojen avaaminen, mikä saikin sekä lahjojen antajissa että saajissa aikaan ihania reaktioita.

Kaiken kaikkiaan aivan ihana joulu takana siis! Ja kiitos siitä kuuluu lähimmäisilleni, erityisesti äidilleni, joka näki jälleen paljon vaivaa meidän eteemme!  

16 kommenttia:

 1. Ketään ei yleensä voi pakottaa juomaan mitään, kannattaisiko meittiä omaa tilannetta jos pitää juoda jotain siksi että toiset painostaa? Käytitkö muuten yhtä paljon alkoholia cheeraikoinasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä tässä olikin hieman huumoria mukana, ja siksi tuo "yllytti/pakotti" ;-) En vain itse ollut varautunut juomaan sinä iltana alkoholia, mutta ystäväni olivat niin innoissaan näkemisestäni, että halusivat juhlistaa sitä, eivätkä hyväksyneet kieltävää vastausta, haha :-D Ja cheeraikoina meillä saattoi olla kauden aikana viisikin kuukautta juomakieltoa, joten silloin alkoholia tuli käytettyä hyvin vähän. En silti mielestäni nytkään käytä alkoholia mitenkään erityisen paljon :) Ainakaan moniin ystäviini verrattuna!

   Poista
 2. Mitä sait joululahjaksi? :)

  Minkälaisia lupauksia sulla on uudelle vuodelle tai mitä kaikkea aiot silloin tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm. tarpeellisia juttuja uuteen kotiini, hajuveden ja aktiivisuusrannekkeen sekä muuta pientä kivaa :) En ole vielä ehtinyt kunnolla päättää, mitä aion luvata ensi vuodelle, mutta varmaan aika lailla sitä samaa, mitä aiempinakin vuosina, haha :-D

   Poista
 3. Mitkä on sulle joulun lemppari ruuat? :) kaunis kuusi ja ihanan kuuloinen joulukin sulla ollut! Ja täytyypä todeta samaa, että suomalaiset ei todellakaan juo mitään verrattain saksalaisiin nimimerkillä kokemksta on :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempijouluruokiani ovat kaikki kalaruoat eli lohi, mäti, sillit etc. ja sitten lanttulaatikko sekä kinkku :-) Ja riisipuuro ja luumukiisseli on ehdoton lemppari myös, kuten postauksessakin totesin! No juurikin niin, haha :-D

   Poista
 4. wow mitä auringonlaskuja :O

  VastaaPoista
 5. Apua miten sun sisko ja veli onkaan kasvanu!!! :0 aika menee niin nopeeta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :-( Eivät ole enää niin pikkuisia vaan alkavat kohta olla jo teinejä!

   Poista
 6. Ihanasti vaikuttaa sujuneen joulunvietto Saksassa <3 Ja noi sushit, mmmm!

  VastaaPoista
 7. Vau mikä kuusi! Jäin pitkäksi aikaa vain ihastelemaan sitä, ihan mielettömän kaunis! xx

  VastaaPoista
 8. sulla on tosi kauniin muotoset huulet! :)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!