28. helmikuuta 2016

Kesätyöpaikkaa mä metsästän

Yhteistyössä Indiedays ja Monster.

Huomenta ihanat!

Helmikuun viimeisiä päiviä viedään, mikä tarkoittaa, että kesätyöpaikkojen metsästyskausi on kuumimmillaan. Kampuksella opiskelukavereiden keskuudessa ei tällä hetkellä muusta puhutakaan kuin siitä, kuinka moneen paikkaan kukakin on hakenut ja ovatko sähköposteihin saapuneet vastaukset olleet myönteisiä vaiko kielteisiä. Koska aihe on nyt erittäin ajankohtainen, päätin lähteä mukaan Indiedaysin ja Monsterin kesätyökampanjaan, jossa tarkoituksenani on kertoa omasta kesätyön hakuprosessistani ja jakaa hyväksi kokemiani vinkkejä siihen liittyen.

IMG_9698

Aoitin kesätyön hakuprosessini heti tammikuun alussa päivittämällä ensin CV:ni kokonaan uuteen uskoon ja ottamalla sitä varten myös uudet CV-kuvat, keräämällä aikaisempien työpaikkojen työtodistukset yhteen kasaan sekä luonnostelemalla lyhyen ja ytimekkään pohjan työhakemuskirjeille. Kun nämä asiat olivat kunnossa aloin selailla internetissä eri sivustojen työpaikkailmoituksia ja aina sitä mukaa, kun kiinnostava paikka sattui eteeni, siirsin sen välilehdeksi läppärilleni, jotta muistaisin selailun päätteeksi tai myöhempänä ajankohtana hakea kyseisiä paikkoja.

IMG_9089 (1)

IMG_9703

Monsteri.fi-sivuston Kesäduuni 2016 -osiossa on yli 900 kesätyöpaikkailmoitusta, joiden joukosta löytyy hommia ihan joka lähtöön. Nyt kun olen aloittanut kauppatieteiden opinnot yliopistossa, sitä toivoisi tietenkin heti saavansa niitä oman alan hommia, mutta ikävä kyllä näin se ei tunnu aina menevän, joten olen näpytellyt hakemuksia ihan laidasta laitaan eri alan firmoihin. Eniten minua kiinnostaisi tällä hetkellä työpaikat, joissa pääsisin työskentelemään esimerkiksi markkinoinnin, viestinnän, myynnin, tapahtuma-alan tai sosiaalisen median parissa, mutta loppujen lopuksi olen oikeastaan lähes kaikelle avoin, kunhan ei tarvitse olle työttömänä koko kesää. Plussaa olisi myös, jos pääsisin kesätyössäni hyödyntämään esimerkiksi saksan kielitaitoani!

Tällä hetkellä Kesäduuni 2016 -osiosta löytyvistä kesätyöpaikkailmoituksista mielenkiintoisimpia mielestäni ovat mm. Fennian kesätyö myynnissä ja asiakaspalvelussaTelia Soneran #someninja-kesätyöFennian kesätyö markkinoinnissa ja asiakasviestinnässä ja Nesteen kesätyöt markkinoinnin parissa. Voi olla hyvinkin mahdollista, että laitan kyseisiin paikkoihin hakemukset vielä tämän päivän aikana menemään!

IMG_9023

IMG_9711

Kesätyön hakuprosessin aikana suosittelen pitämään kirjaa, mihin yrityksiin ja tehtäviin olet jo hakenut ja koska haku päättyy. Näin pysyt itse paremmin kärryillä, miltä yrityksiltä odottaa vastauksia milloinkin. Ja kun vastaus saapuu, voit yliviivata kyseisen paikan taikka merkitä sen perään haastatteluajankohdan.

Itse olen hakennut jo lähemmäs kahtakymmentä paikkaa, eikä vielä toistaiseksi ole napannut, mutten ole menettänyt toivoani vaan aion hakea vielä vähintään yhtä moneen paikkaan, jos on tarve! Toivottavasti sinnikkyys palkitaan. Ja jos ei, niin sitten täytyy varmaan työllistää itse itsensä, laittaa toiminimi pystyyn ja alkaa panostaa tähän blogiin ihan huolella, haha ;-)

IMG_9037


10 vinkkiä kesätyön hakuun

1. Erotu CV:llä. CV:n tulee olla virallinen, mutta sen voi kuitenkin räätälöidä itsensä näköiseksi ja työtehtävää vastaavaksi. CV:seen kannattaa liittää kuva itsestäsi, jotta jäät paremmin mieleen!

2. Valitse CV:seen asiallinen kuva itsestäsi. Vaalea tausta, huoliteltu ulkonäkö, siistit vaatteet ja hymy riittävät jo pitkälle!

3. Jos työpaikkailmoituksessa on ilmoitettu yhteyshenkilön puhelinnumero, aina kannattaa soittaa ja tiedustella lisää paikasta. Voit esitellä itsesi ja tiedustella esimerkiksi koska valinnat tehdään. Näin jäät paremmin mieleen.

4. Tutustu etukäteen työpaikkailmoituksen jättäneeseen yritykseen ja tehtävänkuvaan yleisesti.

5. Käytä suhteita ja kontakteja hyödyksesi. Maailma pyörii suhteilla ja moni työnantaja palkkaa mieluummin ennestään tutun henkilön.

6. Panosta hakemuskirjeeseen. Hakemus on keinosi erottua joukosta ja tuoda esiin erityisosaamisesi, persoonasi ja vahvuutesi. Hakemusta kirjoittaessa on hyvä pohtia, mikä erottaa juuri sinut muista hakijoista?

7. Jos saat kutsun haastatteluun, mene paikalle ajoissa, pukeudu siististi, esittele itsesi ja osaamisesi selkeästi ja johdonmukaisesti, hymyile, ole avoin ja ota katsekontakti haastattelijaan. Varmista, että haastattelijalle jää sinusta positiivinen vaikutelma.

8. Jos mahdollista, mene paikan päälle viemään CV:si ja hakemuskirjeesi ja esittele itsesi sekä osaamisesi kasvotusten.

9. Hae useita eri paikkoja, jottei kesätyöpaikan saaminen ole vain yhden paikan varassa.

10. Jätä sinua kiinnostaviin yrityksiin myös avoimia hakemuksia, vaikka he eivät aktiivisesti etsisikään uusia työntekijöitä. Piilossa olevia työpaikkoja on paljon!

Postausta kuvittavat minun CV:täni varten otetut kuvat. Osaatteko arvata, minkä kuvan valitsin lopulta omaan CV:seeni? Tai minkä kuvan te olisitte valinneet?

Ja miten teidän kesätyön hakuprosessinne ovat edenneet? Joko kesätyöpaikka on löytynyt vai onko vielä hakusessa?

54 kommenttia:

 1. Lisäksi LinkedIn on hyvä pitää ajantasalla ja tehdä profiili jo opiskelujen alkuaikana. Näin saat kerättyä kontakteja, projekteja ja työkokemuksen sinne huomattavasti helpommin kuin että kirjoittaisi kaiken vasta lähellä valmistumista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa! :-) Nimimerkillä: loin LinkedIn-profiilin tammikuussa, eikä vielä hajuakaan, kuinka sitä tulisi käyttää! :-D

   Poista
 2. Olisin valinnut sinuna tuon ekan kuvan, jossa hiukset on ponnarilla! Itse teen opintojen ohella osa-aikaistöitä, joten olen samassa paikassa kesätöissä. Työnhaku on kyllä rankkaa (ja välillä myös masentavaakin!) hommaa.

  Millä tavoin blogisi muuttuisi, jos pistäisit toiminimen pystyyn ja panostaisit blogiin ihan työnä? Vai oliko tuo vain vitsi? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen minäkin päädyin! :-) Tuo olisi kyllä ihannetilanne, että voisi tehdä opiskelun ohella töitä ja sitten kesät olla samassa paikassa. Vältyt sen kummemmalta stressaamiselta kesätyöpaikan suhteen! ;-)

   Se oli lähinnä vitsi, sillä tavoitteenani on saada jokin kesätyöpaikka tänä kesänä, mutta kyllä minulla on jo pidemmän aikaa pyörinyt mielessä ideoita blogini kehittämiseen tulevaisuudessa, ja ehkä myös sen oman toiminimen perustamiseen! :) Blogin sisältö ei sinänsä muuttuisi, mutta haluaisin viedä tätä bloggaamista ns. ammattimaisempaan suuntaan ja ehkä kokeilla lisätä blogiini postauksia ajankohtaisista aiheista hieman "pintaakin syvemmältä" :)

   Poista
 3. Eka CV kuva, tai ainakin pitäis olla. Sun hampihymy on kauneinta mitä tiedän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sen valkkasinkin! Ihana olet <3

   Poista
  2. Tekohymy kuva :D musta toi vika on paras missä ei oo tekohymyä

   Poista
  3. Mistä tiedät naurattiko mua oikeasti kuvaa ottaessa vai ei? ;-)

   Poista
 4. Hae siivoojaks ni varmasti töitä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän anni nyt sellaseen voi ryhtyä.. Ego kärsis ja pahasti

   Poista
  2. Aina sitä saa hämmästyä uudelleen ja uudelleen, millaisia ihmisiä täältä Suomesta löytyy... Toivottavasti sinä sait paremman olon nyt, kun pääsit kommentoimaan jotain ikävää tuntemattomalle ihmiselle :)

   Poista
  3. Miksi oletat, että kyseessä on tuntematon ihminen? Kyllä niitä ns. puolituttujakin taitaa löytyä, jotka saavat jotain sairasta mielihyvää sinun ja muidenkin mielipahasta.

   Poista
  4. Noo sekin on kyllä totta. Ihmetyttää tämä suomalainen kulttuuri :/ Emmekö me uudet sukupolvet voisi olla fiksumpia ja muuttaa vanhoja ajatusmalleja...

   Poista
  5. Tännekin nämä ilkeät pahanilmanlinnut ovat eksyneet. Huoh. Hankkikaa elämä, ilkeät anot, niin ei tarvitse yrittää pahoittaa bloggaajien mieltä tyhmillä ja ilkeillä kommenteilla. Sanon "yrittää pahoittaa", koska tuo teidän kommentointi on aika säälittävää eikä sille voi kuin nauraa. Ainakin mua nauratti. Typeriä olette.

   Poista
 5. Mun lemppari on tuo viimeinen. Ilme on tollainen asiallinen ja luonnollinen siinä. :) Vaikka hyviä kuvia kaikki ovat!
  Ootko ollut ikinä ryhmähaastattelussa? Tai sattuisko joku lukijoista vaikka olemaan? Kaipailisin kipeästi vinkkejä, kuinka toimia kyseisessä tilanteessa ja erottua edukseen. :) Olen ollut vain yksittäishaastatteluissa ennen, joten ryhmähaastatteluista ei ole minkäänlaista kokemusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En ole koskaan ollut ryhmähaastattelussa, mutta ensimmäisenä tulisi mieleen, että siinä pitäisi yrittää erottautua muusta ryhmästä toisia kuitenkaan "tallomatta". Eli olla huomaavainen ja kohtelias muita kohtaan, mutta tuoda kuitenkin selkeästi esiin omat vahvuudet ja taidot :)

   Poista
  2. Kommaan tähän myös koska mulla on yks vinkki: Yritä sanoa jotain uutta mitä vierustoverit ei oo vielä sanoneet jos teiltä kysytään sama kysymys ja vastaatte vuorotellen! Omaa persoonaa kantsii tuoda esiin ja välttää sanomasta "samaa mitä oot on sanoneet". Kerran oon ollu ryhmähaastattelus ja sain paikan!;)
   T: Iina

   Poista
  3. Kiitos vinkeistä! Ja jos tulee vielä mieleen jotain, niin lisää vaan! :D

   Poista
  4. En tiedä lukeeko näitä enää kukaan, mutta pakko nyt hehkuttaa, että etenin ryhmähaastattelusta yksittäishaastikseen ja sain paikan. :) Vieläpä oman alan töitä!

   Poista
 6. Mitä sulla on huulissa näissä kuvissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIKO:n Creamy Lip gloss -huulikiiltoa ja sävynä nude :)

   Poista
 7. haeppa kuule pikaruokalaan tai siivoojaksi töihin niin varmasti pääset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten postauksessakin totesit, toiveena olisi tietenkin ensisijaisesti saada niitä oman alan hommia taikka sellaisia töitä, joista on hyötyä tulevaisuuden ammatissani :) Minulla on aina ollut tavoitteet korkealla ja niin on nytkin :)

   Poista
  2. Entä jos et saa oman alan töitä? Oletko sitten vain puilla paljailla kun et hakenut niihin muiden alojen töihin:)

   Poista
  3. Oisitko mieluummin ilman kesätöitä tai vaikka niitä siivoojan hommia tekemässä? :)

   Poista
  4. Olen ehtinyt hakeakin jo muitakin kuin oman alani hommia :)

   Poista
  5. Mihin muualle olet hakenut?

   Poista
 8. missä otit nuo kuvat?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan omassa kotona pyysin poikaystävää nappaamaan! :)

   Poista
 9. millasiin tehtäviin oot hakenu lidliin? vai ihan myyjän hommiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hain Lidlin pääkonttorille tapahtuma-assistentin hommiin, ja se olisi kyllä ollut aivan unelmaduuni minulle, sillä siinä yhdistyi tapahtuma-ala, markkinointi, some-hommat sekä saksan kieli. Harmi vaan, että paikkoja oli vain yksi ja hakijoita lähemmäs 2000, joten se ei tällä kertaa napannut! :/

   Poista
 10. Tää on niin hyvä postaus! Ittelläkin kauhee kesäduunin metsästys päällä, saas nähdä napsahtaako mitään duunia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! No toivotaan parasta :)

   Poista
 11. Ehdottomasti oikean kuvan valkkasit noista! :) Minustakin eka on siis paras, hiukset auki on rennompi ja sopisi vaikka facebookin profiilikuvaks ja letit on ehkä "liikaa".

  Mulla tuli myös mieleen että hygieniapassit ja muut sellasset kannattaa todella hankkia, varsinkin jos omassa koulussa järjestetään niiden koulutuksia edullisemmin, niin kesätyö vaihtoehtoja löytyy paljon enemmän, ennen kuin pääsee oman alan töihin. Olisimpa itsekkin tehnyt sen silloin, kun lukiossa järjestettiin mahdollisuus :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Joo toi on kyllä totta myös :) Itse hankin hygieniapassin juurikin lukiossa!

   Poista
 12. Etkö sieltä Vaasan seudulta voisi hakea töitä, ehkä sieltä tärppäisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi tietty, mutta haluaisin viettää kesäni pk-seudulla :) Ja siellä on myös enemmän työpaikkoja tarjolla!

   Poista
 13. Mistä mahtaa olla nuo iPhonen kuoret 😁?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ihastelin niitä, taitaa olla nunuco design companyn :)

   Poista
  2. Joo Nunuco Desing Companylta! :)

   Poista
 14. Ihanan kuvan valitsit itsellesi cv:hen! :) tsemppiä paljon työnhakuun. Paras vinkki mitä itsellä on antaa on katsoa yritysten omat sivut. Esimerkiksi lakifirmat palkkaavat ihmisiä myös assareiksi ja markkinointiin, eikä niitä varmasti tule ekana mieleen etsiä sieltä :) itselläni kesätyöhaku alkoi tammikuussa ja päättyi perjantaina kuin sain kuulla saaneeni paikan! Toivotaan, että sullekkin tärppäis! Ja tuohon hae siivoojaksi, niin täytyy sanoa, että sinnekkään ei oteta mielellään "ylikoulutettuja" koska palkka olisi koulutuksen vuoksi kalliimpi (: ja tottakai jokainen haluaa sen oman alan paikan, ja niihin hakee! Jos menee metsään niin sitten voi aina keksiä muuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta ja tsemppaavasta kommentistasi! <3 Ja tuo on kyllä aivan totta, että pitäisi selailla ahkerammin mysö yrityksien omia sivuja :) Onnea sinulle työpaikan johdosta!

   Poista
 15. Moi Anni! Yritin jo aiemmin laittaa kommenttia, mutta kokeillaan uudestaan:)

  Siis. Ootko mitä kautta nyt hoitanut blogin verohommat? Sivutuloverokortilla indiedaysille ja ilmoittamalla tuotehyödyt itse veroilmoituksessa vai mikä on ollut kätevin? Entä yhteistyöt jotka ei ole indiedaysin kautta? Itselläni on nykyään toiminimi valokuvausjutuille ja suosittelen kyllä ehdottomasti, sitä kautta kaikki keikkojen laskutukset hoituu kätevästi:) Toisaalta bloggaajalla varmaan vähän eri juttu kun tuotepalkkioiden arvo täytyy arvioida rahallisena itse.

  Nykyäänhän moni lasketaan ns. kevytyrittäjäksi, oletko tutustunut siihen?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mistäköhän johtuu, ettei tullut läpi :o

   Ja oo mulla on verokortti Indiedaysilla ja muista huolehdin itse ilmoittamalla :) Heti kun aika antaa myöten, olisi tarkoituksenani tutustua hieman lähemmin, mitä kaikkea toiminimi pitää sisällään! Ja nykyään on myös aika paljon erilaisia palveluita ja sovelluksia aloitteleville yrittäjille. Kevytyrittäjyyteen en ole tutustunut, joten kerro ihmeessä lisää tai pistän Googlen laulamaan! ;-)

   Poista
 16. Onnea etsintään! Hain itse myös Lidliin (ihan kassalle kyllä), enkä päässyt ja harmitti sekin paljon. Jotenkin aina yhtä inhottavaa saada se valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun-viesti... Haastatteluun pääsin kyllä Staffpointille Siwaan tai Valintataloon ja vielä odotellessa muilta vastauksia!

  Onko sulla ikinä käynyt niin, että sait jonkun paikan jonka otit vastaan ka jonka jälkeen olisit saanut vielä paremman paikan? Ja mitä teit siinä tilanteessa? Pystyykö sitä ensimmäistä työtä "perumaan"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä tuleviin haastatteluihin ja kiitos kovasti! :) Mulle ei ole koskaan niin käynyt, mutta olen pohtinut itsekin, mitä sellaisessa tilanteessa voisi tehdä. Luultavasti ottaisin paikan vastaan "varuiksi", ja jos sen jälkeen mahdollisuus unelmaduuniin aukeaisikin, ilmoittaisin asiasta ensimmäiseen paikkaan ja pahoittelisin kovasti.

   Poista
  2. Ei ole mullekaan omalle kohdalle sattunut, mutta kun olin aikoinaan ruokakaupassa töissä, niin siellä kyllä monelle työkaverille kävi näin. Esimerkiksi yhdelle tytölle, joka aloitti mun kanssa samaan aikaan, soitettiin n. pari viikkoa sen jälkeen kun oltiin aloitettu, että hän saikin paikan toisesta firmasta, joka oli hänen kannaltaan parempi. Ei siinä sitten muuta, kuin ilmoitusta vaan pomolle ja pahoittelut, ja vaihtoi sitten toiseen mestaan. Meillä ainakin oli se harjoitteluaika siinä vielä menossa, joten silloinhan työsuhteen voi tietääkseni päättää melkeinpä samantien, jos jotain muuta ilmenee. :) mutta samalla kannalla mäkin menisin kun Anni, eli ottaisin kyllä sen paikan joka vaan aukeaa, ja sitten jos jotain muuta työtarjousta tulisikin, niin pahoittelut vaan menemään!

   Poista
 17. Milloin teet sen postauksen kauppiksessa opiskelusta? Yhteishaku on nimittäin jo kahden viikon päästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun muistutit. Tuollahan se lojuu keskeneräisenä luonnoksissa... :-D Otan itseäni niskasta kiinni ja teen sen loppuun pikimmiten!

   Poista
 18. Onko sulta tulossa jotain syvällisempää kirjoitusta, esim menneisyydestä tai tulevaisuudesta tms jos ymmärrät? Kauheesti yhteistyöpostauksia tai 'jee uudet farkut'-tyyppisiä kirjoituksia, joista ei hirveästi tutustu juuri suhun paremmin :/ Olis tosi mielenkiintosta lukea semmoisia enemmän, ne on kyllä semmosia kakkamagneetteja, mutta pikkuisen alkaa toistaa itseään nämä kirjoitukset :o ihana blogi, mutta kaipais vähän vaihtelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on se juttu, mihin haluaisin alkaa tulevaisuudessa panostamaan :) Eli kyllä, tarkoituksenani on alkaa tuottamaan blogiini myös syvällisempää tekstiä. Koulun ohella tämä on vain ollut hiukan haastavaa, kun kouluhommat ovat vaatineet kaiken ajan. Kiitos sinulle rakentavasta kritiikistä!

   Poista
  2. Hei en tiedä miksei kommentin "vastaa" painike toiminut, mutta anonyymi 1.3 12.39! Mulle kävi yksi kesä niin, että olin hakenut moneen paikkaan ja otin tietenkin heti ekan työn vastaan, ettei se mene nenän alta ja olin muutenkin niin iloinen kun edes sain töitä. Noh seuraavana päivänä sain soiton toisesta paikasta, joka oli huomattavasti itselleni sopivampi ja mieluisampi työ. En onneksi ollut vielä ehtinyt kirjottaa sopparia ekan paikan kanssa, joten soittelin sinne sitten takaspäin ja kerroin tilanteen ja pahoittelin. Sain vielä tosi ymmärtäväisen vastauksen onneksi! Joten kannattaa siis miettiä tarkkaan ennen kun rustaa nimen soppariin :) mä sen varmasti oisin tehnytkin jos olisin kerennyt ennen toisen työpaikan yhteydenottoa, eli onni onnettomuudessa tällä kertaa :D
   Tsemppiä kaikille työnhakijoille!
   Ja Anni sinulle myös, toivotaan, että tärppää;) mukavaa kevättä<3

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!