3. maaliskuuta 2016

Miksi sanat sanomatta jäävät?

Mariska - Sananvapaus

"Sanat kansakunnat kahtiajakavat
Verbaaliset janat hiuksenhienot tai mahtavat
Erottavat herraapelkääväiset ja pakanat
Jälkeensäjättävät rauniot ja verivanat
Sanat pahoinpitelevät, satuttavat
Ihanasti lausutut hyväillen koskettavat
Kaatuu rajat, muuttuvat eilispäivän tavat
Puheet latistavat sekä maailmaa mullistavat
Köyhistä rikkaat, vihaajista rakastajat
Sanoilla voi häviäjistä tulla voittajat
Ne totuuden valheeksi sekä toisinpäin muuttavat
Hölynpölyjutut, aiheet kuolemanvakavat
Sanat paljastavat valtioiden varjelluimmat salat
Lupaavat ja jälkeenpän rikkovat pyhät valat
Syyttävät ja syylliselle anteeksiantavat
Huutavat, lopullisesti äänen vaientavat

Täällä on niin hiljaista
Tekis mieli kiljaista
Miksi sanat sanomatta jäävät?

Nää ajat hajaäänet tukahduttavat
Suljettujen ovien takana vaikuttajat
Asettavat jokaisen suuhun sopivat sanat
Harvassa ovat mielipiteet poikkeavat
Kaikki samat vanhat kliseet itseääntoistavat
Muutoksentekijät poissaolollaan loistavat
Vain muutamat enää täällä puhua jaksavat
Sivuutetaan teemat vaikeet ja epämukavat
Mukavuudenhalussaan ihmiset antavat
Kaiken vastuun niille jotka sen muka kantavat
Kyselemättä auktoriteettejä kumartavat
Kriittiset kannanotot sukupuuttoon katoavat
Lauseet lopetetaan kesken niin helposti unohtuvat
Että muualla vastaväitteet kuolemaanjohtavat
Pitkä tie vapauteen alkaa siitä kun kaikki ottavat
Käyttöön aseet muita tehokkaammat: sanat"


IMG_9651

IMG_9603 (1) 

IMG_9647

IMG_9636

jacket & jeans Houseofbrandon.com (gifts), shoes Nike, gloves Nelly.com, scarf Shein.com

IMG_9662

IMG_9607 (1)

IMG_9640

Koko blogihistoriani ajan olen keskittynyt käsittelemään postauksissani lähinnä pinnallisia, positiivisia aiheita. Millaisia vaatteita minulla on päälläni, miten syön, kuinka treenaan, minne matkustan, mitä kosmetiikkatuotteita käytän ja millaisissa tapahtumissa sekä juhlissa käyn. Olette usein toivoneet minulta myös syvällisempiä postauksia. Tekstejä, jotka käsittelisivät ajankohtaisia teemoja, omia ajatuksiani sekä niitä hieman negatiivisempiakin aiheita. Ja arvatkaa mitä, nämä ovat sellaisia asioita, joista mielelläni kirjottaisinkin teille. Mutta. 

Kynnys avata suunsa ja puhua syvällisistä ajatuksistaan sekä mielipiteistään on korkea. Blogiani lukee päivittäin useat tuhannet ihmiset, joista jokaisella on hieman toisistaan poikkeavat arvot ja mielipiteet. Usein myös koetaan, että se oma ajatusmalli tai mielipide on ainoa ja oikea. Monen tuhannen ihmisen miellyttäminen on hyvin vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Koen, että olen blogiurani aikana saanut keskivertoa enemmän negatiivissävytteisiä kommentteja, joista osa on varmasti ollut täysin aiheellisiakin, sillä olen kirjoittanut blogiani 15-vuotiaasta lähtien, jolloin lapselliset sanat ja teot tavallaan "kuuluivatkin asiaan", mutta osa kommenteista taas on huokunut silkkaa pahuutta. En tiedä olenko ainoa, mutta toisinaan minusta tuntuu, että postauksiani luetaan suurennuslasi kourassa ihan vain löydettääkseen jotain, johon tarttua, jota moittia taikka jolla pahoittaa mieleni. Sanomisiani myös ymmärretään usein väärin - ehkä ihan tahallaankin? 

Ja miettikääs sitä, että olen tähän saakka kirjoittanut blogiini lähes tulkoon pelkästään tyhjänpäiväistä soopaa omasta elämästäni, tyylistäni, kauneudesta, matkustelusta ja sen sellaisesta, josta voisi äkkiseltään ajatella, ettei kukaan onnistuisi pahoittamaan mieltänsä. Ja silti niin moni pahoittaa. Toistuvasti. Ja silti nämä samat ihmiset palaavat blogiini yhä uudelleen ja uudelleen pahoittamaan mielensä. Ja siinä samalla jättäen minulle näitä negatiivissävytteisiä kommentteja, joiden he luultavasti uskovat parantavan omaa pahaa oloaan. Avaa siinä sitten suusi ja kerro niille siskoani lainaten: "nälkäisille naarasleijonnille" syvällisistä ajatuksistasi, tunteistasi ja mielipiteistäsi. Sehän olisi kuin leijonan kitaan antautuisi.

Viime aikoina mielessäni on kuitenkin pyörinyt paljon kehittämisideoita blogini varalle ja yksi pinnalle nousseista kehityskohdista on luonnollisesti blogini sisältö. Teitä lukijoita on näiden kuuden (Kuuden?! Huh, mähän alan olla kohta jo dinosaurus tässä homassa!) vuoden varrella kerääntynyt jo ihan vaikuttava määrä, mikä onkin saanut mut miettimään millaista sisältöä haluan teille jakaa. Haluanko puhua vain herkullisista aamupalapannareista ja uusista vaatteistani sekä pilvilinnoista, kun samaan aikaan ympärillämme tapahtuu paljon muuta oikeasti merkittävää? Enkä nyt tarkoita, että nämä aihepiirit sulkisivat toisensa pois vaan, että molempia tulisi mielestäni olla sopivassa suhteessa. Koen, että blogini on aivan mieletön väylä, jonka avulla voin tavoittaa tuhansia suomalaisia tyttöjä ja naisia, ja miksen poikia ja miehiäkin, joiden keskuudessa voisin herättää keskustelua, nostaa esille ajankohtaisia aiheita ja joiden kanssa voisin pohtia nykypäivän arvoja ja maailman menoa ihan yleisesti.

Vanha suomalainen sananlasku kuuluu: "Puhuminen hopeaa, vaikeneminen kultaa". Mitä mieltä olette: onko vaikeneminen edelleen kultaa vai olisiko aika alkaa puhua niistä oikeistakin asioista?

PS. Olen mukana Indiedaysin ja PAMin kampanjassa, jonka tiimoilta kartutamme ensin teiltä lukijoilta, mitkä työelämään ja ammattiliittoon liittyvät aiheet teitä kiinnostavat ja mitkä kysymykset askarruttavat. Nyt teillä on siis mahdollisuus käydä vastaamassa PAMin lukijakyselyyn ja vaikuttaa! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan Jopo-pyörä (arvo 435€)

49 kommenttia:

 1. Mä ainekin kuulisin mielelläni myös syvällisimpiäkin juttuja, mutta ymmärrän hyvin jos niin et halua :) Ainiin kiitos Anni, aurinkolasit saapui tänään, oli niiin kiva päivän piristys! :) <3

  VastaaPoista
 2. Se on varmasti tosi ikävää saada negatiivista palautetta, mutta se myös yleensä kertoo siitä, että olet onnistunut hommassasi ja olet tavalla tai toisella kadehdittava :) ihailen blogiasi ja siihen käyttämääsi aikaa! Vielä aiheeseen liittyen: ihanaa hömpänpömppää jaksaa lukea aina, mutta mieluusti lukisi myös asiapitoisempaa tekstiä juurikin ajankohtaisista aiheista ynnä muusta fiksun nuoren naisen kirjoittamana! :)

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti rohkaiset itsesi ja kirjoitat jotain syvällistä! Monia kyllä varmasti kiinnostaisi lukea jotain ajatuksia herättävää ja samalla siitä saisi varmasti avartavia keskusteluja aikaan lukijoiden kanssa. Jokaisella ihmisellä tällä telluksella on kuitenkin omat mielipiteensä ja on enemmänkin rohkeaa uskaltaa ilmaista niitä, kuin piilottaa ne sisimpäänsä ainoastaan sen takia, että pelkää muiden reaktiota tai pahoittaa jonkun mielen. Näitä mielensäpahoittajiakin riittää kyllä yllin kyllin, joten nosta pää vaan Anni pystyy ja ole roheka luova itsesi.

  Mä oon itekin bloggaamisen ohella nähnyt, miten ikävään sävyyn ihmiset kirjoittelee esim. keskustelupalstoilla niinkin yksinkertaisesta aiheesta kuin pääsykokeisiin valmistautuminen. Kanssahakijoita mollataan ja haukutaan ihan julkisesti anonymiteetin turvin. Helppohan se on netissä huudella, kun ei tarvitse identiteettiään paljastaa, mutta ajatteleekohan kovin moni, että seuraavana syksynä jokin niistä hakutuista "kilpasiskoista" voikin olla sun opiskelijakaveri... Ei taida ajatella!

  Kannustakin, että nyt kun sullakin on akateemisen osaamisen myötä karttunut varmasti paljon viisaita ajatuksia, niin kerro niistä rohkeasti meille! Mä luulen että pannaripäivitysten ja asukuvien lomassa voisit tavoittaa sillä vielä enemmän yleisöä blogiisi :)
  Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, miten ihana ja tsemppaava kommentti! Kiitos sinulle <3 Hyviä ajatuksia :)

   Poista
 4. Ihan ehdottomasti olisi mielenkiintoista lukea vähän syvällisempiäkin postauksia! Ja ei kannata turhaan pelätä negatiivisia kommentteja, joita mahdollisesti niihin saisit, sillä uskon, että varmasti niitä samalla tavalla sinun kanssa ajattelevia olisi paljon enemmän! Ja minun mielestä ainakin olisi mielenkiintoista lukea eri tavalla joistain asioista ajattelevien ihmisten mielipiteitä, jos ne olisi asiallisesti kirjoitettuja. Ja jos joku ei osaa mielipidettään asiallisesti ilmaista, vaan sen sijaan lähettää ilkeän kommentin, kertoo se vain hänen omasta pahasta olostaan, mikä on melko surullista. Ja loppuun vielä haluan sanoa, että mitä olen sinuun yliopiston käytävillä törmännyt (viimeksi tänään), vaikutat jotenkin todella ystävälliseltä ihmiseltä, vaikken sinua tunnekaan! Ihanaa kevättä Anni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa todella mukava kuulla! Vaasassa yliopistolla on kyllä jotenkin mahtavan avoin ja lämmin fiilis, joten ehkä se sitten tarttuu siellä kaikkiin käytävillä kuljeskeleviin! ;-)

   Poista
 5. Musta olisi välillä kiva kuulla jtotain syvällisempää, mutta näen myös sen kynnyksen. Itse en halua ottaa kantaa asioihin eden omassa facebookissa, koska en halua sitä miwlipide tulvaa ja arvostelua kohdalleni. Miksi sinä siis blogissasi ja vieläpä tuntemattomilta. Ehkä jos syvällisyys koskisi välillä omaa elämää ja pohdintaa sen suunnasta ja menneisyydestä. Sellaista pinnallista syvällisyyttä, eikä mitään poliittista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, mitä tarkoitat ja tuo "pinnallinen syvällisyys" kuulostaa itseasiassa aika hyvältä! :)

   Poista
 6. Voithan tehdä niin kuin Essi, eli ettet julkaise niitä kaikista negatiivisempia kommentteja. Olisi kiva lukea sulta syvällisiäkin postauksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivisuuden puolesta4. maaliskuuta 2016 klo 13.03

   Mä luulen että tässä on nimenomaan avain näitten negatiivissävytteisten kommenttien kitkemiseen. Jos pysyt johdonmukaisena etkä julkaise niitä ollenkaan, ne todennäköisesti alkavat vähentyä ja lopulta ehkä loppua lähes kokonaan kun huomaavat ettei se enää kannata :)

   Lukisin mielelläni mielipiteitäsi ajankohtaisista asioista. Jokaisella on oikeus mielipiteisin ja hyviin mielipiteisiin kuuluu myös perusteluita -siltikkään yhdenkään lukijan ei tarvitse olla samaa mieltä kanssasi.

   Poista
  2. Mielestäni et saa enää niin paljon negatiivisia kommentteja, kun aiemmin. Ovatko "vihakommentit" vähentyneet, vai etkö enää julkaise niitä niin helposti?

   Poista
  3. Joo itseasiassa aloitin tänä vuonna karsimaan rankalla kädellä negatiivisia kommentteja pois blogistani! :) Toistaiseksi niitä kyllä ripottelee tuonne odottelemaan hyväksyntää, mutta eivätköhän ne sieltä pikkuhiljaa ala kadota, kun he ymmärtävät, etteivät saa ääntään kuuluviin :)

   Poista
 7. Mun mielestä olis kiva lukea vähän syvällisimmistäkin asioista ja ymmärrän hyvin, että kynnys niiden kirjoittamiseen voi olla korkea. Oon monesti lukenut kommenttibokseista ilkeitä kommentteja ja niin harmittaa teidän bloggaajien puolesta! Mun mielestä sulla on jo nyt ihania postauksia ja ne syvälliset postaukset olis vaan kiva lisä. Varsinkin parisuhteesta ja esim. yhteisistä aikatauluista ym olisi kiva lukea, miten saatte arjen pyörimään :) Mutta täälläpäin ainakin ymmärretään vaikket niitä haluaisikaan kirjoittaa :) Siskosi postaus naarasleijonista oli todella hyvä ja ajatuksia herättävä! Kun sä oot yöelämässä, niin kohtaatko sä monesti ilkeitä katseita tai sanoja, niinkuin Essi kirjoitti? Ite oon kohdannut myös ja se kyllä vähän laskee juhlamieltä, mutta koittaa vaan laittaa toisesta korvasta sisään ja toisesta samantien ulos. Kaikkia ei voi miellyttää :)
  Kaikkea ihanaa sinulle ja nauti tulevasta Thaimaan reissusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! <3 Tuohon yöelämään liittyvään kysymykseen täytyy kyllä todeta, ettei minulla tule kovin montaa tapausta mieleen, että olisin saanut pahoja katseita. Tottakai niitä aina silloin tällöin saattaa tulla, mutten usko, että mitenkään normaalia enemmän. :)

   Poista
 8. Mielelläni lukisin sun ajatuksia vakavammista ja syvällisemmistäkin aiheista, jos vain haluat kertoa :) Ymmärrän myös, että on rankkaa olla jatkuvasti maalitauluna mielensäpahoittajille, mutta toisaalta osoittaa suurta rohkeutta jatkaa siitä huolimatta ja puhua asioista, joista itse haluaa. Uskon, että täällä moni ottaisi kiinnostuneena vastaan sun ajatuksia ja tunteita kuohuttavista jutuista, ja kuten sanot itsekin, sulla on mahtava tilaisuus tämän blogin avulla tavoittaa ihmisiä ja saada ajatuksia liikkeelle. Jos halua riittää, kannustan ehdottomasti käyttämään tän tilaisuuden. Eikä vakavat ja vähemmän vakavat aiheet sulje toisiaan pois millään tapaa, se, että otat silloin tällöin puheeksi ikävämpiäkin juttuja ei tarkoita, etteikö sun blogi silti olisi täynnä iloa ja hyvää oloa :) Jos jotakin, niin se pieni lisämauste tekisi tästä vain entistä enemmän sun näköisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kommentti! Samalla aaltopituudella ollaan :)

   Poista
 9. Jos haluat syvällisempiä juttuja itse kirjoittaa niin mä ainakin otan ne positiivisln mielin vastaan :)

  VastaaPoista
 10. Kuten muutkin, minäkin haluaisin mielelläni lukea syvällisiä postauksia mutta ymmärrän hyvin kynnyksen niiden kirjoittamiseen. Ymmärrän myös miksi bloggaajat jättävät ikävimmät kommentit julkaisematta, mutta silti kiinnostaisi tietää millaisia ne kaikkein hirveimmät ovat... Melkein haasteena voisin heittää sulle: kirjoita syvällisempi postaus ja julkaise kaikki (ymmärrän jos et perhettäsi koskevia ilkeitä kommentteja julkaise, tämähän on sinun blogisi) kommentit, mutta ilkeimpiin kommentteihin/kommenttiketjuihin jätät vain vastaamatta. Katsotaan millainen kommenttiboksi muodostuu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkein hirveimmät ovat todella hirveitä. Ei voi ymmärtää, mikä saa toisen ihmisen käyttäytymään niin. Mutta olen päättänyt kitkeä negatiiviset kommentit pois blogistani, sillä jopa lukijani ovat toivoneet sitä minulta :)

   Poista
 11. Onko bloggaamisen idea tosiaan yrittää miellyttää kaikkia tuhansia lukijoitasi? Eikö se ole aikas rankkaa jos kirjoittelet täällä muita varten ja asioista minkä arvelet mielyttävän muita? Mielestäni sun pitäs unohtaa kokonaan lukijoiden miellyttäminen ja kirjottaa siitä mistä sä ite haluat kirjottaa. Niin myös blogi vaijuttaa aidolta ja sellaselta ettei kaikkee tarvii aina niin loppuunasti miettii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tarkoittanut, että ideana olisi miellyttää lukijoita, vaan ennemminkin pyrkiä välttämään niitä negatiivisia kommentteja. Mutta enää on turha väittää, ettäkö kirjoittaisin tätä blogia täysin itseäni varten, sillä kyllä tätä hommaa tekee myös lukijoita ajatellen :)

   Poista
 12. Oma mielipiteeni blogeista on, että tykkään eniten lukea blogeja, joissa bloggaaja jakaa asukuvien, treenivinkkien ja reseptien lisäksi jonkin verran myös omaa elämäänsä/mielipiteitänsä asioista. Tällä en tarkoita, että pitäisi kirjoittaa (hieman kärjistettynä) mitään poliittisia mielipiteitä tai avautua riidoista kaverinsa kanssa. Eli ei tarvitse liian henkilökohtaisuuksiin mennä :)

  Ymmärrän esimerkiksi hyvin, jos ei halua tuoda julki kuvia seurustelukumppanistaan, mutta tuntuu myöskin hölmöltä, jos ei voi edes tuoda lukijoilleen julki seurustelevansa. Siis en kaipaa välttämättä "tässä olemme Matin kanssa pussailemassa"-kuvia, mutta että voi edes kertoa, että "tänään kävimme poikaystäväni kanssa leffassa".

  Eli mun ei ole pakollista tietää intiimejä yksityiskohtia seuraamistani bloggaajista, mutta tykkään oikeastaan eniten sellaisista perus arkipostauksista, höystettyinä ehkä pienillä omilla havainnoilla/mielipiteillä. En suoraan sanottuna jaksa katsella päivästä toiseen pelkkiä päivän asu-kuvia. Sun ja Essin blogit onkin yhdet mun suosikeistani! :)

  VastaaPoista
 13. "Usein myös koetaan, että se oma ajatusmalli tai mielipide on ainoa ja oikea." Tästä oon sun kanssa kyllä vähän eri mieltä. Mä uskoisin, että tässäkin maassa vain pieni prosentti on sitä mieltä, että oma ajatus tai mielipide on se ainut ja oikea eikä muiden kantaa edes yritetä ymmärtää saati sitten hyväksyä. Se pieni prosentti vaan pitää itsestään usein sitäkin kovempaa meteliä, mikä ehkä saa sen vaikuttamaan siltä, kuin valtaväestö ajattelisi niin :) Ja anonyymisti on helppo sanoa mitä tahansa hyvinkin kärkkäästi.

  Suvaitsevaisuudesta en sano mitään, mutta mitä itse oon huomannut, niin ihmiset aika hyvin nykyään ymmärtävät ja myös hyväksyvät toisten eriävät mielipiteet ja ajatusmaailman. Harmi, kun sä olet saanut niin paljon negatiivisia kommentteja, mutta paras ratkaisuhan on tosiaan jättää ne julkaisematta. Ymmärtääkseni sä oot niin tehnytkin tässä viime aikoina? :)

  Jos sä niitä syvällisempiäkin postauksia alat kirjoitella, niin totta kai tulet saamaan runsaasti eriäviä mielipiteitä ja ehkä myös sellaisia kommentteja, joissa sut saatetaan haukkua sun sanomisten takia. Haukkumiskommentit voi kuitenkin aina jättää omaan arvoonsa ja ne eriävät mielipiteet on mun mielestä taas vaan hyväksi ja saattaa jopa auttaa avartamaan sitä omaa ajatusmaailmaa! Uskoisin, että sä tosiaan kuitenkin haluaisitkin niillä postauksilla saada aikaan keskustelua ja herätellä ihmisiä ajattelemaan asioita.

  Kirjotit, että tällaista lukijamäärää on vaikea tai jopa mahdoton yrittää miellyttää. Oot varmasti ihan oikeessa, mutta mun mielestä sun ei edes kannata yrittää tehdä niin. Aina tosiaan löytyy joku, joka haluaa pahoittaa mielensä sun sanomisista, kuvista, mistä vaan. Mä veikkaan, että tällaisille ihmisille on aivan se ja sama, mistä aiheesta sä kirjoitat. Jostain löytyy aina joku syy valittaa ja vinkua. Toisaalta saattaisiko se jossain määrin ehkä jopa auttaa, jos kirjoittelisit niitä syvällisempiäkin postauksia aina välillä ja kertoisit mielipiteitäsi niistä merkittävimmistäkin asioista? Sulla on lukijoita jo nyt ihan älyttömästi, mutta voisin veikata, että valottamalla vähän sun ajatuksia tollasissakin asioissa, sun blogista kiinnostuisi vielä useampi henkilö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle rakentavasta palautteesta! :) Ja tosiaan viime aikoina olen pyrkinyt karsimaan negatiiviset kommentit kokonaan pois.

   Poista
 14. Minun mielestä ainut huono puoli blogissasi on jatkuva mainostus :( Minulla oli niin hyvä fiilis tämän postauksen suhteen ja samaistuin täysin sinuun kunnes tuli viimeinen kappale ja alkoi jälleen ärsyttää vietävästi :D Haluan kuitenki lukea blogiasi sillä täältä saa niin paljon inspistä ja sellaista aivot narikkaan tekstiä tyttöjen juttuja mutta toi ainainen yhteistyö jonkun kanssa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas en mitenkään koe, että viimeiset kolme riviä veisivät jotenkin pois sitä pitkää tekstiä ja asiaa ihan aiheesta, joka oli kirjoitettu ennen noita kolmea vikaa riviä...

   Jos ammattiliikkeet eivät kiinnosta, voi tuon linkin täysin ohittaa, mikäli kiinnostaa, niin käy sanomassa mielipiteensä ja osallistuu samalla arvontaan (niinku mä kävin tekemässä) :D

   Ja syvällisemmät ajatukset kyllä puhuttelis täälläkin!

   Poista
  2. Muakaan ei oo viime aikoina häirinny yhteistyöpostaukset! Kaikkia postauksia ei tule edes ajateltuna "mainostuksena" (vaiks tietty tulee esille jus esim tekstin alussa/lopussa) sillä yhteistyöpostaukset on viime aikoina ollu Anni jotenkin just sun näkösiä! :)

   Poista
  3. Mukava kuulla, että osalle mainospostaukset ovat ihan ok juttu! Tosiaan mainsopostauksia on ja tulee olemaan blogissani aina silloin tällöin, mutta pyrin panostamaan niihin ja tekemään niistä omannäköisiäni. Omasta mielestäni ne ovat myös mukava lisä blogiini ja tuovat tänne vaihtelua, sekä kokonaan uusia ja erilaisia aiheita, joista en muuten välttämättä keksisi kirjoittaa :)

   Poista
 15. Onksulla monta vaihtoo kun lennät thaikkuihin vai suoralento? :) ja millä lentoyhtiöllä meet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi vaihto :) Tähän hätään en kyllä muista lentoyhtiön nimeä!

   Poista
 16. Ei nyt suoranaisesti liity aiheeseen, mutta kommentoinpa silti: kirjoitan tänä keväänä ylioppilaaksi ja oon aatellut kauppikseen hakemista monestakin eri syystä, lähinnä ehkä koska kauppishan on vähän niinkun "yliopistojen lukio" eli ekonomin papereilla voi oikeestaan tehdä aika monenlaisia töitä. Lähinnä oon vaan miettinyt, että mitä siellä kauppiksessa oikeen opiskellaan? :D Lukiossa tykkäsin tosi paljon MAB7-kurssista ja menestyin kyseisellä kurssilla hyvin, mutta taloustieteeseen johdatteleva YH2 oli mun mielestä lukion yksi tylsimmistä kursseista. Jos jo pintaraapaisu talousasioihin on mielestäni kuolettavan tylsää, onko järkevää hakea kauppikseen sun mielestä? Kiinnostuksenkohteina olisi yliopistossa ehkä markkinointi/viestintä tmv sen perusteella mitä olen lueskellut kyseisistä aineista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauppiksessa opiskellaan ensimmäisenä vuonna paljon pakollisia kursseja eli kansantaloutta, johtamista, markkinointia, talousmatematiikkaa, talousoikeutta, laskentatoimea ja rahoitusta etc. Minulla myöskin kiinnostuksen kohteet ovat lähinnä johtamisessa, markkinoinnissa, viestinnässä, kielissä ja talousoikeudessa, joten toisinaan olen joutunut tuskailemaan esimerkiksi laskentatoimen parissa, mutten silti näe sitä esteenä kauppiksessa opiskelulle. Ensimmäinen vuosi saattaa tuntua hieman pakkopullalta, mutta toisena vuotena pääset opiskelemaan valitsemaasi pääainetta sekä sivuaineita :)

   Poista
 17. Hmm ois kiva kuulla myös jotain omakohtaisia kokemuksia, esim Essin tekemä eropostaus oli hyvä. Sellaista ajattelun aihetta, jotain saman tyylistä. Kannattaa myös uskaltaa kirjoittaa omat mielipiteesi ja seistä niiden takana. Ei sun tarvii olla uskaltamatta kirjoittaa niitä juttuja mitä itse haluut sen takia et joku siitä voisi väkisi pahoittaa mielensä, moni lukijan kun kuitenkin tälläisistä teksteistä pitäisi. Tottakai asialliseen sävyyn, mutta rohkeasti vaan kirjoittamaan siitä mikä susta tuntuu tärkeelle. Samalla voit saada monet laajentaa ajattelutapaansa ja herättää keskustelua!

  VastaaPoista
 18. Jouduitko maksaan vaan lennot kun menet thaikkuihin ? Eli saat yöpyä ilmaseks essin asunnossa(ko) ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Anni tulee mun ja saanan kaikkuun nukkumaan! :D<3 meillä on iso sänky!

   Poista
  2. Voi miten sulosta :) ihanaa reissua sulle! <3

   Poista
 19. Mikä ois sun unelma laukku :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy kyllä sanoa, että tällä hetkellä mulla ei ole unelmalaukkua! :-D Jotenkin ei ole ollut aikaa ajatella sellaista tämän kaiken koulukiireen keskellä, haha :-D

   Poista
 20. Moikka! Sulla oli Saksan läksäreissäsi pari vuotta sitten se upea Ginan punainen mekko ja olen koittanut metsästää kyseistä vaatekappaletta yo-juhliini. En usko että haluaisit omastasi luopua, niin kiva se on, mutta ajattelin kuitenkin vielä sultakin kysyä että olisitko sitä kiinnostunut myymään? Kaikki muut konstit tuon mekon saamiseksi taitaa olla jo käytetty heh.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en ole halukas sitä myymään, sillä se on minun lempimekkoni, jota olen käyttänyt vain kerran, ja jota olen säästellyt seuraavaa tärkeää tilaisuutta varten :-/

   Poista
 21. Saitko naistenpäivä kukkia :)

  VastaaPoista
 22. Hei Anni! Ensimmäisen kerran komentoin. Olet muutamassa vkossa (löysin blogisi vasta hetki sitten) kohonnut yhdeksi lemppareistani :) ikäeroa meillä on, mitä, yli kymmenen vuotta, mutta inspiroit minua monellakin tapaa. Olet kaunis, ahkera, järkevä ja fiksu! Tykkään! Keep on going, girl! <3

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!