23. maaliskuuta 2016

Pala Suomea Thaimaassa


Yhteistyösä Indiedays ja Vaasan.

Hyvää huomenta ihanat!

Reissuun lähtiessäni pakkasin siskoni pyynnöstä matkalaukkuuni Jenkki Fresh Mint -purukumipussin, Nivea Soft -rasvaa, ison pussin Vaasan ruispaloja, jotka ovat siskoni lemppareita sekä yllätyksenä pakkasin mukaan myös kokonaan uuden tuttavuuden Vaasan Taika TaikaRuis -leipäpussin. Siskoni on opiskellut nyt n. 2,5 kuukautta Thaimaassa ja vielä olisi n. 1,5 kuukautta jäljellä, joten Suomi-tuliaiset olivat enemmän kuin tervetulleita, ja siskoni olikin niistä hyvin mielissään.

IMG_0701

Päätimme järjestää viime perjantaina koko siskoni vaihtariporukalle aamiaisen Suomi-teemalla, sillä samalla vietimme kahden porukasta syntymäpäiviäkin. Katoimme aamupalan parvekkeelle ja aamupalapöydästä löytyi Vaasan TaikaRuis -täysjyväruisleipää, mikrokananmunia, juustoa, metwurstia, kurkkua, tomaattia, kaurapuuroa, kahvia ja tuoreita hedelmiä. Ja arvatkaa vaan olivatko tytöt mielissään, kun saivat pitkästä aikaa suomalaista ruisleipää ja kaurapuuroa?

IMG_9827

Vaasan TaikaRuis -viipaleet muistuttavat ulkomuodoltaan erehdyttävästi paahtoleipää, mutta ne ovat silti herkullista täysjyväruista.

IMG_0699

IMG_0697 

IMG_0698

IMG_0711

Aamiaisen jälkeen vietimme päivää rennoissa merkeissä altaan reunalla, sillä illalla olimme päättäneet jatkaa päivän Suomi-teemaa ja järjestää Suomi-bileet siskoni ja muiden vaihtareiden koulukavereille.

IMG_0715

Suomi-bileiden ideana oli tutustuttaa tyttöjen sekä paikalliset - että muista maista tulleet koulukaverit suomalaisiin herkkuihin. Tarjolla oli salmiakkikoskenkorvaa, Fazerin karkkeja ja Vaasan leipävalikoimasta TaikaRuis-leipää, ruispaloja sekä hapankorppuja, tietenkin juuston, voin ja metwurstin kera.

IMG_6310

Teeman johdosta myös osa meistä pukeutui Suomen lipun värien mukaisesti.

IMG_6468

IMG_6492

IMG_6489

Paikallisten ja muista maista tulleiden vaihtareiden ilmeitä ja eleitä oli hauska seurata, kun he maistelivat suomalaisia herkkuja. Salmiakki ei tuntunut uppoavan monellekaan, mutta leivät ja suklaa sen sijaan tekivät kauppansa!

IMG_6515

IMG_1082

IMG_1100

IMG_1096

IMG_1093

Suomi-bileiden jälkeen jatkoimme iltaa Phuketin vilkaimmalle baarikadulle Bangla Walking Roadille, jossa meno on kyllä ehdottomasti kokemisen arvoinen. Itse olin illan vesilinjalla, mutta pelkkä tapahtumien seuraaminen Banglalla oli mielestäni niin mielenkiintoista, ettei alkoholia olisi tarvinnut mihinkään. Mielenkiintoista, mutta myös niin kovin surullista. Minusta oli sydäntäsärkevää katsella, kuinka nuoret thaimaalaiset tytöt tanssivat ja hytkyivät baarien tiskeillä sekä tankoja vasten itseään esitellen ja myyden. Tämä näky on Banglalla aivan aripäiväistä, mutta minut se ainakin pysäytti ja pisti ajattelemaan pahemman kerran.

12 kommenttia:

 1. Hauska idea tuo suomi-illan järkkääminen vaihtokavereille! Salmiakki tuntuu uppoavan todella harvalle, mutta ruisleipä ja salmari yleensä kelpaa ainakin oman kokemuksen perusteella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! :-) Haha, joo kyllä oli vaihtareilla hauskoja ilmeitä salmiakin maistamisen jälkeen :-D

   Poista
 2. Mämmi ja karjalanpiirakat enää puuttui noista tarjottavista :D tosi kiva esillelaitto :-) oon itekkin järkänny suomi-iltaa yhellä urheiluleirillä missä oli kyprokselta, maltalta ja muualta euroopasta väkeä.
  Ja vaikutat fiksulta kun oot ollu vesilinjalla siellä! Ei varmaan voi liian varovainen olla. Hauskaa loppulomaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta ;-) Kuinkakohan moni olisi uskaltautunut mämmiä maistamaan ;-D Vesilinjalla olin lähinnä siitä syystä, että pelkäsin lähes koko loman, että minuun iskisi mahapöpö, kun niin moni tuttuni oli jouluna Thaimaassa sen saanut, joten en halunnut itse aiheuttaa itselleni mahdollista huonoa oloa seuraavana päivänä, kun sillon olisi tuntunut, että lomaa olisi mennyt hukkaan ihan turhaan :-D

   Poista
 3. Etkös sä juuri tehnyt jo jonkun vaasan taika leivän kans yhteistyöpostauksen..? miksi uudestaan jos kerran itsekin olet väittänyt ettet usein edes syö leipää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Yhteistyö Vaasan kanssa oli kaksiosainen :) En syö arkena leipää, muttei se tarkoita, ettenkö leivästä pitäisi. Päinvastoin! Leipä on harvinaista herkkua, jota on kiva syödä juurikin tälläisissä "erikoistilaisuuksissa" :)

   Poista
 4. Kun luit kauppiksen pääsykokeisiin niin monta kertaa luit kirjat että tuntui että "ymmärsit" jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippui kirjasta. Jonkun ymmärsi jo ensimmäisellä kerralla ja toista alkoi hahmottaa vasta toisen kerran jälkeen.

   Poista
 5. Suosittelen että pysytkin vesilinjalla... kaverini huumattiin tuolla samassa paikassa baarimikon toimesta viime syksynä.

  VastaaPoista
 6. Mä seurasin sun blogia ennen laadukkaan ja mukaansatempaavan tekstin takia. Nykyään harmi kyllä lähes jokainen postaus tuntuu "tekemällä tehdyltä", eikä sun bloggaustyyli ole ainakaan minun silmiini yhtä avoin kuin ennen, vaan enemmänkin pelkkää pintapuolista kiiltokuvaa. Harmi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi kuulla :/ Yritän kiinnittää tähän jatkossa huomiota!

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!