27. maaliskuuta 2016

Similan Islands

Toisena päivänä Khao Lakin reissullamme varasimme speed boat -retken Similan-saarille. Retkiä Similan-saarille tehdään sekä Khao Lakista, että Phuketista, mutta Khao Lak on lähempänä saaria. Koko päivän kestävän retken lähtöhinnaksi oli asetettu n. 3500 bahtia/hlö, mutta saimme tingittyä sen 1800 bahtiin/hlö, joka on hieman alle 50 euroa, joten muistakaahan Thaimaassa retkiä varatessanne aina tinkiä!

IMG_0108 

Retkipäivä starttasi aamuseitsemältä hotellimme aamiaisella, joka oli niukka, mutta josta löytyi kuitenkin kaikkea minun makuuni: tuoreita hedelmiä, tuorepuristettua appelsiinimehua, cappuccinoa ja paistettua munaa.

IMG_0112

IMG_0115

Puoli kahdeksalta minivan-kyytimme nouti meidät hotellilta ja kuljetti Khao Lakin satamaan, jonne oltiin katettu kaikille sinä päivänä speed boat -retkelle lähteville yhteinen aamiainen. Tätä emme tienneet, joten olimme ehtineet vetämään masut täyteen hotellilla, mutta kahvi ja vesi kelpaavat aina, kun kello on alle kahdeksan aamulla ja ulkona läkähdyttävä helle. Meidän lisäksemme satamassa oli lähemmäs pari sataa (ellei ehkä jopa enemmänkin?) muuta turstia, pääosin kiinalaisia. Aamupalan jälkeen meidät jaettiin ryhmiin ja merkittiin eri värisin rannekkein, jotta tiesimme, minkä veneen kyytiin nousta.

IMG_0146

IMG_0158

IMG_0149

Similan-saariin kuuluvat yhdeksän avomerellä, n. 90 kilometrin päässä Khao lakista sijaitsevaa saarta, joiden alueet ovat olleet kansallispuistoa vuodesta 1982 lähtien. Similan-saaret ovat suljettu yleisöltä toukokuu-marraskuu välisellä ajalla sadekauden johdosta. Saarten kallioperä on harmaata graniittia ja rannat valkoista hiekkaa. Värikkäiden koralliriuttojen ja jylhien graniittilohkareiden sekä kirkkaan veden ja lajirikkauden johdosta Similan-saarien rannikot ovat todella suosittuja sukellus- ja snorklauskohteita. Me tyydyimme snorklaamaan, sillä snorklausvälineet kuuluivat retken hintaan. Hintaan kuuluivat myös veneessä tarjoiltavat vesi, coca cola, keksit ja tuoreet hedelmät sekä retken päätteeksi satamaan katettu päivällisbuffet.

IMG_0176

Similan on todella suosittu turistikohde, joten saarella vieraillessa tulee varautua ruuhkaan. Kannattaa olla kärsivällinen varsinkin kivutessaan ylös view pointille hankalaa reittiä pitkin, matkan varrella saattaa nimittäin saada tuuppimista ja jonottamista osakseen, mutta näkymät ylhäältä ovat näkemisen arvoiset!

IMG_0196

IMG_0193

IMG_0206

IMG_0179

IMG_0215

Merivesi Similan-saarilla on ympäri vuoden n. 29 asteista, minkä johdosta siellä tarkenee hyvin sukeltaa tai snorklata.

IMG_0473

IMG_0265

IMG_0428

IMG_0290

IMG_0439

IMG_0464

IMG_0383

IMG_0373

IMG_0465 (1)

IMG_9911

IMG_0359

Henkilökohtainen suosikkini Similanin-saarien rannoista oli saarella nro 4 sijaitseva Honeymoon Bay, joka oli muihin rantoihin verrattuna rauhallisempi ja kauniimpi. Kiemurtelevat puunrungot ylettyivät rannalle saakka mukavasti varjostaen, ja niihin oltiin kiinnitetty kauniita puisia keinuja. Vinkki: kyseisellä saarella on mahdollisuus yöpyä teltassa muistaakseni 400 bahtin hintaan taikka bungalowissa hieman kalliimmalla. Me nimittäin olisimme halunneet ehdottomasti hyödyntää tämän mahdollisuuden, jos olisimme tienneet siitä etukäteen.

Iso suositus Thaimaahan lähtijöille: tehkää reissunne aikana päiväretkiä lähisaarille. Näin saatte kyseisestä maasta paljon enemmän irti ja näette uusia, upeita paikkoja!

19 kommenttia:

 1. Ihania nuo keinu ja puunrunkokuvat! Ihan mielettömissä maisemissa olette päässeet ihmettelemään :) upeita kuvia ja teillä on kyllä ollut kivan kuuloinen reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No niin kyllä ollaan <3 Olen niin tajuttoman tyytyväinen, että otin ja lähdin reissuun, vaikka aluksi näyttikin siltä, ettei se ollenkaan sopisi kevään aikatauluihini.

   Poista
 2. Tiedätkö miks kaikki lisää instaan kuvan "ota julkaisuilmoitukset käyttöön" tuliks instaan joku uudistus että esim sun kuvat ei näy mulle jossen ota julkasuilmotuksia käyttöön :o tai en osaa selittää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instagram siirtyy samaan kuten facebook eli näyttää julkaisuja pääasiassa ihmisiltä joiden se luulee sua eniten kiinnostavan. Eli kuvat eivät tule enää siinä järjestyksessä missä ovat tulleet. Ota ilmoitukset käyttöön kuvat ovat siis siksi että näet varmasti kyseisen käyttäjän kaikki kuvat :)

   Poista
  2. Kyllä ne kuvat näkee ihan ilman noita julkaisuilmoituksiakin. Sillä toiminnolla saa puhelimeen ilmoituksen tietyn käyttäjän (jolla toiminto on otettu käyttöön) lisätessä uuden kuvan tai videon Instagramiin. Samoin se julkaisu näkyy feedissä ylimpänä. Se ei tosiaan sulje pois kenenkään muun seuraamasi käyttäjän julkaisuja feedissä. Lukekaa uutiset ja artikkelit tarkemmin hyvät ihmiset :-)

   Poista
  3. Jep, minunkin ymmärtääkseni kyse on vain siitä, että ne käyttäjät, joiden kuvista tykkää/kommentoi eniten, nousevat ylemmäs feedillä :) En ole ottanut siis itse ilmoituksia kenenkään kohdalla käyttöön, enkä ole kehoittanut ketään ottamaan minun ilmoituksiani käyttöön, sillä se vain tukkii puhelimen!

   Poista
 3. Miksi sä oot poistanut joitain sun vanhoja postauksia? Yritin löytää sun yhtä vanhaa ruokapäiväkirjaa, mutta olitkin kai poistanut sen :( höh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jonkin verran olen karsinut vanhoja postauksiani, ja tulevaisuudessa karsin ehkä lisää :)

   Poista
  2. Tämä on mielestäni aika ärsyttävä tapa sinulla, Anni, ettet vastaa kysymykseen mikä on esitetty, vaan johonkin muuhun! :-D Oon huomannut tämän useammin. Onko sulla huono luetun ymmärtäminen vai vältteletkö tahallaan vastaamista? Ylempi anonyymihän kysyi, että _miksi_ olet poistanut eli karsinut tiettyjä postauksia, eikä sitä että oletko karsinut vai et. Minuakin nyt rupesi kiinnostamaan, että miksi karsit pois vaikkapa vanhoja ruokapäiväkirjoja?

   Poista
  3. Ei minulla siihen mitään sen kummempaa syytä ole kuin, että halusin vain karsia vanhoja postauksia, joihin en ollut enää tyytyväinen syystä tai toisesta, blogistani :) Ajattelin, että se olisi itsestään selvyys.

   Poista
 4. Moikka! Minkä kokoisena sulla on ne Ginan Molly-farkut? Nettisivuilla luki, että kannattaa valita yhden koon pienempi kuin mitä normaalisti käyttää kun ovat niin joustavat, niin pitääkö sun mielestä paikkaansa? Aion tilata ne farkut kun on niin hyvännäköset :) meillä ei oo Ginaa lähellä niin en pääse sovittamaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mulla on koossa XS :) Mollyt ovat todella joustavaa kangasta, joten suosittelen myöskin ottamaan normaalista koon pienemmän!

   Poista
 5. Olisiko mahdollista, että voisit harkita julkaisevasi kommentteja siihen tahtiin mihin vastailet niihin, kuten Essikin tekee? Tympeää jos esim. kysyn tai muuten kommentoin jotain (ihan asiallisesti/ystävällisesti siis!) ja muut lukijat tulevat siihen väliin vastailemaan puolestasi usein tylysti tai piikittelevään sävyyn. Näin saisit varmasti niitä ikäviä kommentteja entistä vähemmäksi, kun niihin ensimmäisiin kommentteihin olisi hyödytöntä tulla piikittelemään, kun olisit jo vastannut kyseiseen kommenttiin. Kun sun blogin kommenttikenttää on usein aika inhottavaa lukea, niin tämä olisi vain parannusehdotus. Se kommenttikenttäkin kun on osa blogia ja kertoo mielestäni usein paljon bloggaajasta antaen joskus jopa todentuntuisemman kuvan kuin itse blogikirjoitukset. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttää kun vastailet näin lyhyesti!! :D Ei siinä että tietäisin mitä tähän voisi enemmän vastata mutta Essi aina jaaritteleen kaikkea taivaan ja maan väliltä

   Poista
  2. Minkä ihmeen takia pitää verrata Annia ja Essiä jatkuvasti toisiinsa? En näe tässä mitään ideaa.

   Poista
  3. Minunkin mielestäni tämä on hyvin kummallinen ilmiö :-D

   Poista
 6. Oi ihania kuvia ja muutenkin sun blogi on tosi ihana ja vaikutat maanläheiseltä ihmiseltä :) tulee ikävä tonne Thaimaasee, olin siellä 2010 vuonna KhaoLakissa ja käytiin sukeltaa just tuolla Similan saarilla. Niin ihania muistoja, pitää alkaa säästää rahaa että pääsis taas uudestaan Thaimaaseen lähitulevaisuudessa :) -Johanna

  VastaaPoista
 7. Mistä oot löytänyt ton ihanan kuviollisen rantapaidan? :)

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!