25. lokakuuta 2016

Q&A / kauneus, some, liikunta, ruoka

Myöhäistä iltaa murut!

En tiedä miksi, mutta jostain syystä olen ollut tämän kysymyspostauksen suhteen todella saamaton ja tämän ensimmäisen osan valmiiksi saattaminen on tuntunut jotenkin ylitsepääsemättömän työläältä, ja siksi olenkin vältellyt sitä viimeiseen saakka, mutta nyt vihdoin sain otettua itseäni niskasta kiinni ja vastattua kaikkiin kysymyksiinne koskien aiheita: kauneus, sosiaalinen media, liikunta ja ruoka. Koitan olla kysymyspostauksen toisen osan kanssa hieman aikaansaavampi!

IMG_0911

Kauneus / ulkonäkö, tyyli, hiukset, kosmetiikka…

Mihin vartalossasi ja kasvoissasi olet eniten tyytyväinen? Entä vähiten? Vartalossani olen eniten tyytyväinen suhteellisen sopusuhtaiseen kokonaisuuteen. Vähiten tyytyväinen vartalostani olen ehkä hieman tästä sopusuhtaisuudesta kuitenkin poikkeaviin käsivarsiini, jotka ovat hieman muuta kokonaisuutta massiivisemmat. Kasvoissa olen eniten tyytyväinen sinisiin silmiini ja huuliini ja vähiten epäsymmetrisiin piirteisiin, taipumattomiin ripsiin ripsiin ja hankalaan ihoon.

Onko sulla nyt sun mielestä paremman näköinen kroppa kuin esimerkiksi silloin, kun olit viimeksi Floridassa? Siis silloin, kun sulla oli matalampi rasvaprosentti ja selkeämpi lihaserottuvuus. Siellä joku tietää näköjään rasvaprosenttini, vaikken tiedä sitä itsekään. ;-D No ei vaan voi olla hyvinkin mahdollista, että näin oli ja silloin näytti masu ja käsivarret paremmilta, mutta nyt taas näyttää tissit ja peppu paremmalta, haha. :-D Elämän suuria valintoja.

Toitotat aina, että "naisellisten muotojen" (tissien) näyttäminen ja olemassaolo on sulle tärkeää, jopa tärkeämpää kuin aerobisen liikunnan kautta saatu terveys. Onko susta sitten epänaisellista, jos pukeutuu normaalin peittävästi, niin ettei ole tissit tarjottimella ja kuvaa pyllynpuristeluvideoita snäppiin? Tai entä naiset, joilla on pienet tissit? Hahhah! Anteeksi nyt vain, mutta voi apua mikä kommentti/kysymys! :-D Mistähän sitä sitten alottaisi. Eli tosiaan naisena minulle on tärkeää, että omaan naisellisia muotoja, mutta nämä naiselliset muodot pitävät sisällään minusta muutakin kuin tissit, kuten esimerkiksi pepun ja lantion. Ja en muistaakseni ole koskaan sanonut, että minusta näiden muotojen näyttäminen olisi tärkeää vaan olen sanonut, että omasta mielestäni naisen vartalo on kaunis, enkä ymmärrä miksi sitä pitäisi peitellä. Itse tykkään siis pukeutua niin, että korostan naisellisia muotojani, mutten tosiaankaan ajattele, että kaikkien olisi tehtävä niin. Jokainen pukeutukoon niin kuin itse parhaaksi kokee. Ja mitä tulee noihin pyllynpuristeluvideoihin Snapchatissa, niin tämä oli vain yksi hieman liian humalainen ilta, jolloin snäppiin tuli ladattua vaikka mitä hölmöä ihan huumori mielessä, joten ei, ei ole epänaisellista olla kuvaamatta sellaisia videoita, haha! :-D Ja vikaan kysymykseen vastaus on, että mielestäni jokaisen naisen vartalo on kaunis, oli ne tissit sitten pienet tai suuret.

Ootko omasta mielestäsi ruma ilman meikkiä? En sanoisi, että ruma mutta näytän omasta mielestäni ainakin aika paljon nuoremmalta ja toki piirteet eivät tule niin vahvasti esiin. Tosin sillon, kun on ripsienpidennykset, ei eroa meikittömän ja meikillisen nassun välillä oikeastaan edes huomaa.

Mitä deodoranttia käytät? Nivean Invisible for black & white -deodoranttia. Mulla ei ole mitään vakkaria, vaan ostan aina millon mikäkin eteen sattuu ja tuoksuu hyvältä, kun vanha on lopussa.

Millainen on sun ihannevartalo? Miten lähellä omasi on sitä? Mun ihannevartalo on sopusuhtainen ja urheilullinen kokonaisuus, johon kuuluu treenattu, pyöreä peppu, tissit, joilla viihtyy ilman rintaliivejäkin, naisellisesti piirtyvät vatsalihakset ja pitkät sääret. Oma vartaloni ei täysin vastaa ihannevartaloani, mutta olen joka tapauksessa kuitenkin todella tyytyväinen vartalooni, ja tiedän että kovalla treenillä voin muokata siitä vieläkin mieluisamman.

Tyyliesikuvasi? Apua, ei mulla ole mitään yhtä ja tiettyä tyyliesikuvaa, mutta yleisesti ottaen ihailen naisellisia ja klassisia tyylejä, joissa saa kuitenkin olla ripaus seksikkyyttä mukana.

Woman crushisi? Instagram on pullollaan toinen toistaan upeampia naisia, ja olenkin huomannut, että varmaan 80% seuraamistani käyttäjätileistä on kauniita naisia, haha! Tässä muutamia lemppareitani: @isabellajedler, @sarasieppi @pamela_rf, @kenzas, @sabbbrinas, @missalena.92 ja @fitbysofia.

Kuljetko ihmisten ilmoilla koskaan ilman meikkiä, jos joo, niin milloin? Aika harvoin tulee kyllä nykyään kuljettua ihan täysin ilman meikkiä missään ihmisten ilmoilla, mutta aamusalille ja -lenkille voin kyllä lähteä meikkaamatta.

Onko sulla useasti päiviä, että et mielestäsi näytä hyvältä ja tekisi mieli vetää lippis päähän ja piiloutua maailmalta? Niinä päivinä, kun naamassa on paljon epäpuhtauksia, on huono hiuspäivä tai ripsienpidennykset vetelevät viimeisiään tekisi kyllä mieli vetää lippis päähän ja hävitä.

Kuljetko koskaan kaupassa/salilla huonommissa vaatteissa vai onko sulla aina ns siistimmät vaatteet päällä? Mä oon pyrkiny siihen, ettei mun vaatekaapista löytyisi niitä ns. huonompia rönttövaatteita, mutta toki ruokakauppaan ja salille tulee lähdettyä usein esimerkiksi yogapantseissa tai mukavassa treenihupparissa.

Luottomeikkituotteesi? Lumenen kulmakynä ja huultenrajauskynä sekä KIKOn Creamy Lipgloss -huulipuna.

Oletko koskaan ajatellut tekeväsi mallintöitä? Nuorena haaveilin niistä. Nykyään esimerkiksi urheilumallin hommat saattaisi kiinnostella!

Lempivaatemerkki? Ei ole mitään yhtä tiettyä. Ostan sieltä, mistä löytyy vaatteita, jotka sopivat minun tyyliini ja budjettiini.

Onko susta ulkonäön parantelu kirurgisesti ok? Kun olet itsekin käynyt poistamassa luomiasi? Oletko mielestäsi vastuussa omalta osaltasi tästä epäaitouden buumista, jossa omaan ulkonäköön ei sellaisenaan tyydytä? Mielestäni ulkonäön parantelu kirurgisesti on täysin ok, kunhan sitä ei vie liiallisuuksiin. Toisaalta rajaa, mikä on liikaa ja mikä ei, on hyvin vaikea vetää, joten mielestäni jokainen muokatkoon ulkonäköään kuten parhaakseen näkee, tapahtui se sitten ruokavaliolla, liikunnalla tai kirurgialla.

Mikä on paras huulirasva? Mulla on käytössä tällä hetkellä Blistexin Orange Mango Blast, joka tuoksuu niin herkulliselta, että sitä tekisi mieli maistaa.

Lempparivaate? Noin niinkun yleisesti ottaen tykkään tosi paljon nahkatakeista, maksimekoista ja ylipolvenmittaisista kotelohameista.

Oletko valkaissut hampaat? Kotikonstein kyllä.

Kuinka pitkä sä oot ja paljonko painat? Viimeksi, kun olen mitannut, josta on muuten superkauan aikaa, taisin olla n. 166 cm ja painon mittaamisestakin on hurjasti aikaa, mutta luulisin, että n. 57 kg.

Mitä ulkonäkö (omasi ja muiden) merkitsee sulle? Onko ulkonäkö tärkeä asia? Toki ulkonäkö on tärkeä asia, mutta tärkeintä kuitenkin on se, mitä sieltä ulkokuoren alta löytyy.

Minkälaisia ulkonäköpaineita sulla on? Useiten tulee ehkä mietittyä näyttääkö käsivarteni liian isoilta, ihoni epätasaiselta tai vatsani täysin lihaksettomalta.

Ootko ajatellu hakevasi mukaan Miss Helsinki tai Miss Suomi-kisoihin? Vissiin aika monet sun kaverit on käyny näissä kisoissa? Varmasti kyllä menestyisit niissä. Miss Helsinki -kilpailu ei ole käynyt mielessä, mutta Miss Suomi -kilpailusta tuli haaveiltua joskus pikkutyttönä ja on ajatus kieltämättä käynyt puoliksi vitsillä mielessä joskus näin vanhempanakin, kun omaan kuitenkin tälläisen aika stereotypisen Suomi-/Elovena-tyttö lookin, mutta voi olla, että olisin liiankin naapurintyttömäinen ja lyhyt kyseiseen kilpailuun.

Etkö tykkää sun luonnollisesta hiusväristä? Kesällä tykkään, kun aurinko on vaalentanut hiuskeni, mutta talvella laitan usein raitoja kirkastaakseni niiden ilmettä.

Asteikolla 1-10, kuinka ulkonäkökeskeinen olet? Ööh, miten tälläistä voi arvioida? :-D Ulkonäköön tulee panostettua kyllä paljon esimerkiksi treenillä, meikillä ja vaatteilla, mutta luulen, että on minua pahempiakin, joten sanotaan vaikka, että kasi.

Laita kuva jostain vanhasta asusta, joka oli silloin mielestäsi hot, mutta joka nyt näyttää kamalalta? Haha, en saa nyt kyseistä kuvaa käsiini, mutta 18-vuotis syntymäpäivämekkoni oli kyllä aivan liian lyhyt ja paljastava.

Käytätkö pieniä vaatteita siksi, että osittain esittelet hyvää kroppaasi ja saisit huomiota? Tällä tarkoitetaan varmaan paljastavia vaatteita, sillä ihan minulle oikeankokoisia vaatteita kyllä käytän. Mutta koen, että jos kroppa on kunnossa, ja siihen on tyytyväinen, niin ei sitä aina tarvitse piilotella ja verhota vaatteilla vaan toisinaan on ihan ok "esitellä" kovan työn tuloksiakin.

Onko sulla ollut reikiä hampaissa? Ei ole! Alkuja on joskus ollut, mutta sitten ollaan harjailtu entistä huolellisemmin hampaita, niin nekin ovat kadonneet.

Mitä itseruskettavaa käytät? Vitaliberatan itseruskettavaa tai Doven päivettävää kosteusvoidetta.

Minkälainen on sun naiskauneusihanne? Mä ihailen luonnonkauniita, raikkaita ja naisellisia naisia, joilla on pitkät, paksut ja terveet hiukset, kauniit, valkoiset hampaat, treenattu vartalo ja vangitsevat silmät.

Mitä mieltä olet lihavista ihmisistä? Se on ihan jokaisen oma valinta, miltä he haluavat kroppansa näyttävän. Liikalihavuus on kuitenkin terveydelle haitallista, joten sitä en ymmärrä, miksi joku haluaa vaarantaa terveytensä.

Oletko tyytyväinen ulkonäköösi juuri nyt? Juuri äsken puristelin näppyjä naamastani ja nyt koko nassu punoittaa, mutta muuten ei ole just nyt hirveästi valitettavaa. Hiukset käyttäisin kyllä mielelläni kampaajalla tässä lähiaikoina!

Laita kuva, jossa olet mielestäsi kaunis? Läksiäisissäni muutama vuosi sitten tunsin itseni todella kauniiksi. Minulla oli ylläni punainen lempimekkoni, ihoni oli kesän jäljiltä ruskettunut ja hiukseni auringon vaalentamat, kroppa mintissä ja fiilis onnellinen ja odottavainen uusia seikkailuja kohtaan, mikä paistoi varmasti kasvoiltani.

Kaunein kaverisi? Mulla on maailman kauneimmat ystävät, joten en osaa nimetä heistä yhtä. Kaikki ovat omalla tavallaan aivan superkauniita - sisäisesti ja ulkoisesti!

Mitkä ovat hiustenhoitorutiinisi? Käytätkö jotain öljyä tms? All about my hair -postauksesta löytyy juttua hiustenhoitorutiineistani!

Minkä värisiä alusvaatteita sinulla on eniten? Ylivoimaisesti eniten mulla on mustia alusvaatteita.

Kuinka usein peset hiuksesi, kun urheilet kuitenkin paljon? Aina tarpeen mukaan. Yleensä joka toinen päivä, mutta joskus harvemminkin! En onneksi hikoile paljon päästäni, joten tukkaa ei tarvitse olla pesemässä ihan joka treenin jäljiltä.

Mikä on suosikki VS body mistisi? Kaikki ne ovat herkullisen tuoksuisia, mutta Mango Temptation on ainakin tosi hyvä!

Oletko kaunis passikuvassasi? Passikuvat vaan eivät onnistu ikinä! Juuri muutama viikko sitten kävin sen toteamassa, kun uusin passini ja posti toi minulle uuden passin aivan yhtä pullanaamaisella kuvalla varustettuna kuin vanhakin passini... Taitaa olla aika hyväksyä karu tosi asia, että siltä mä vaan taidan sitten näyttää. :-D

Onko sinulla jotain vinkkejä hiusten kasvatukseen? Näin sinut yksi päivä salilla, ja ihailin hiuksiasi, kun näyttivät silloinkin niin sileiltä ja kiiltäviltä. Hiuksia kannattaa käsitellä mahdollisimman vähän, latvoja tulee leikata säännöllisin väliajoin ja ruokavalion tulee olla kunnossa.

Arvosana ulkonäöllesi 4-10? Ääh, en mä tiedä! Eikö riittäisi, jos sanoisin olevani ihan tyytyväinen ulkonäkööni?

Voisitko turvautua plastiikkakirurgiaan? Minulta on poistettu kasvoista kolme luomea, joten tavallaan olen jo "turvautunut" siihen. Minusta ei ole paha asia kohentaa ulkonäköään, jos se tekee itsensä onnellisemmaksi, mutta kohtuus kuitenkin kaikessa.

Mitä mieltä shokkivärjätyistä hiuksista? Itse en shokkivärjättyjä hiuksia haluaisi, mutta joillekin sopii superhyvin esimerkiksi kirkkaanpunaiset hiukset.

Mitä muuttaisit ulkonäössäsi? Haluaisin symmetrisemmät kasvot sekä täydelliset hampaat ja ihon. :-D

IMG_0895

Sosiaalinen media / blogi, Instagram, selfiet…

Onko sinusta kivaa olla somefeimi? En jotenkin osaa ajatella itseäni somefeiminä, koska ulkomaisilla somevaikuttajilla on niin paljon enemmän seuraajia, mutta ehkä Suomen mittakaavassa minunkin seuraajamäärä alkaa olla jo jotakin.

Tunnistaako ihmiset sua kadulla niin, että moni jäisi tuijottamaan sua? Joskus kyllä, muttei mitenkään hirveän usein.

Mitä appia käytät eniten? Instagramia, WhatsAppia ja Snapchattia.

Haetko hyväksyntää kuvillasi? Aika paha kysymys, johon en kyllä osaa oikein vastata, mutta kaiken järjen mukaan jotenkin alitajuntaisesti niin on varmasti oltava, kai? :-D Miksipä muuten sitä ihminen lisäilisi omasta naamastaan kymmeniä kuvia viikottain sosiaaliseen mediaan, jos hän olisi täysin tyytyväinen ja sinut itsensä kanssa? En mä tiedä, en osaa täydellisesti tulkita ihmismieltä - edes omaani! :-D

Onko itsetuntosi parantunut selfieiden myötä? Ja heti perään toinen paha kysymys, johon on myös kovin vaikea vastata. Who knows, tai sitten menen vain trendin perässä.

Oliko some millään tavalla syynä eroosi? Esimerkiksi ahkera selfieiden ottaminen tai kommentit muilta miehiltä jne. Yleisesti ottaen uskon, että sosiaalisella medialla on valtava vaikutus nykyajan ihmissuhteisiin, mikä on mielestäni todella pelottavaa. Mutten kyllä näe, että esimerkiksi ahkeralla selfieiden ottamisellani olisi ollut vaikutusta eropäätökseemme, vaikka toisinaan saatoimmekin saada pienen kinan aikaiseksi, jos ex-poikaystäväni ei esimerkiksi suostunut ottamaan minusta asukuvia lähtiessämme jonnekkin, heh...

Otatko selfieitä joka päivä? En.

Oletko miettinyt, mikä pointti jatkuvalla omien naamakuvien ja -videoiden sekä salikuvien julkaisemisella on? Bloggaajat voisivat toimia esimerkkinä, ja vähentää näitä: itsekäs ulkonäkökeskeisyys pois! Ymmärrän pointtisi, mutta sitten taas toisaalta näiden kuvien ja videoidenhan takia meitä bloggaajia ja somettajia oikeastaan seurataankin, joten kommentti on hieman ristiriitainen. Mun pointtina on julkaista sosiaalisen median kanavissani sisältöä, jonka olen todennut kiinnostavan ja motivoivan seuraajiani. Esimerkiksi selfieni saavat lähes poikkeuksetta enemmän tykkäyksiä, kuin ruoka- tai maisemakuvani ja lisäksi olen saanut hurjasti palautetta, että motivoin ihmisiä liikkumaan ja kohti terveellisempää elämäntyyliä treenikuvieni ansiosta.

Mielipide Tinderistä? En osaa sanoa Tinderistä oikeastaan mitään, koska en ole sitä koskaan käyttänyt, mutta olen kyllä kuullut pari todellista menestystarinaa muutamalta tutultani, joten ei se varmaan ihan turha sovellus ole.

Koska vaihdat bannerin? Viimeistään vuoden vaihteessa.

Annatko mielestäsi somekäyttäytymiselläsi hyvää esimerkkiä pikkusisaruksillesi? Sanotaanko nyt vaikka näin, etten koe olevani ainakaan sieltä pahimmasta päästä, mutta toki itsekin voisi miettiä vieläkin tarkemmin, mitä kaikkea sinne someen tulee lisättyä.

Eikö kuuluisuus Instagramissa/somessa ole sama kuin olisi rikas monopolissa? Paha sanoa, kun en ole koskaan ollut kumpaakaan, haha! :-D

Kenen vlogeja seuraat? En seuraa yhtäkään vlogia säännöllisesti. Pitäisi kyllä koittaa perehtyä hieman tarkemmin vlogien ihmeelliseen maailmaan, jospa sitä itsekin innostuisi sitten väsäilemään joskus niitä videoita!

Miksi sulla on Instagramissa vieläkin paljon sun ja V:n yhteiskuvia, joiden alla lukee rakkaudentunnustuksia, vaikka V on poistanut omalta tililtään sun kuvat? En ole oikeastaan edes ajatellut asiaa. V on ollut suuri osa elämääni, eikä minulla ole mikään kiire mihinkään suuntaan, joten en ole kokenut tarpeelliseksi poistaa yhteisiä muistojamme. Ehkä minun pitää poistaa ne sitten, kun ne alkavat häritsemään esimerkiksi V:tä tai mahdollisia uusia kumppaneita.

Miksi vanha 18-vuotiaa Instagram-tilisi on edelleen olemassa? Mikset vaan poista sitä? Olen unohtanut sen salasanan, enkä siksi pääse poistamaan sitä.

Vastaatko kaikkiin kysymyksiin kysymyspostauksissa, poislukien tietysti kaikki oikeesti asiattomat ja liian henkilökohtaiset kysymykset? Vastaatko esimerkiksi kysymyksiin, jotka ovat sun mielestä jotenkin tylsiä tai joihin on vaikea keksiä järkevää vastausta?  Pyrin vastaamaan parhaani mukaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin!

Voisitko ottaa blogiin kuvia ilman meikkiä ja poseerauksia? En usko, että lisäisin itsestäni sosiaaliseen mediaan sellaisia kuvia, joissa en ole edukseni, ellei kyseessä sitten olisi joku täysin huumorilla toteutettu postaus tai julkaisu.

Saatko Instagramin kautta paljon yhteistyöpyyntöjä? Minkälaisia? Kyllä niitä tulee jonkin verran. Lähinnä erilaiden tuotteiden testaamista ja mainostamista.

Jos tuntemattomat ihmiset tykkäävät Instagram-kuvistasi, käytkö ikinä katsomassa heidän profiileja takasin? Käyn itseasiassa aika useinkin. Mulla on tapana myös käydä samalla tykkäämässä jostain heidän kivasta kuvastaan vähän niin kuin "kiitoksena" heidän tykkäyksestään, hih. :-)

IMG_0887

Liikunta / kuntosali, terveelliset elämäntavat…

Teetkö itse saliohjelmasi? Teen, mutten kyllä oikeastaan noudata mitään tiettyä ohjelmaa tällä hetkellä vaan menen salille, ja teen liikkeitä ihan fiilispohjalta, tavoitteenani saada kunnon polttelu treenattavaan lihasryhmään.

Mikä on sun lempiliike salilla? Tällä hetkellä tykkään treenata eniten pakaroita ja niitä tykkään tehdä erityisesti lantionnostoissa, taljassa potkuja tehden tai sitten reisien loitontajassa.

Kuinka monta kertaa treenaat viikossa ja millaisia treenejä viikkosi yleensä sisältää? Viimeaikoina on tullut treenattua 5-6 kertaa viikossa, ja teen aina joka toisella kerralla keskivartalo+kädet- ja joka toisella jalat+peppu -treenin. Silloin tällöin käyn myös vetämässä kevyen lenkin, mutten todellakaan viikottain.

Käytkö suihkussa salilla vai kotona? Jos kotona, niin meetkö suihkuun heti, kun tulet kotiin vai syötkö ensin? Käyn yleensä kotona suihkussa, koska esimerkiksi täällä Vaasassa mulla menee alle minuutti kotiin, enkä jaksa raahata pyyhettä ja pesuaineita mukana. Yleensä nappaan ensin jotain syötävää, jotta palautuminen lähtee käyntiin nopeammin, ja sitten menen suihkuun.

Voitko tehdä postauksen sun jalka- ja pepputreenistä? Se kiinnostais kovasti, kun oot ihan huippu kunnossa. Olen itseasiassa jo tehnytkin muutamia, joissa olen koittanut esitellä sellaisia ei-niin-yleisiä liikkeitä sekä ulkona ja kotona toteutettavia liikkeitä, mutta päivitetty versio olisi varmasti paikallaan! Tässä linkit aiempiin postauksiin: 5 x exercise for booty buildingPerjantain pepputreeni ja Tehokas ulkotreeni jaloille.

Kaipaatko cheerleadingaikaa vai oletko tyytyväinen lopettamispäätökseesi? Tulen varmaan aina kaipaamaan sitä aikaa, mutten siinä mielessä, että haluaisin vieläkin harrastaa cheerleadingia aktiivisesti. Se oli silloin suuri osa elämääni, mutta nyt on opiskeluiden ja työelämän aika. Olen siis tyytyväinen lopettamispäätökseeni.

Sulla on tosi kivat vatsalihakset, liikkeinä toimii varmasti perusliikkeet, mutta haluisitko kertoa millaisilla sarjoilla teet ja kuinka usein? Treenaan vatsalihaksia aina käsitreenin yhteydessä eli joka toisella treenikerralla. Seuraavista postauksista saa hieman käsitystä millaisia liikkeitä ja sarjoja teen vatsalihaksille: Lempivatsalihasliikkeeni ja Sporty vibes + abs workout.

Onko sulla ihan valmentaja ja valmiit ohjelmat vai treenailetko omin opein? Treenaan ihan omin opein. Minulla on pitkä urheilutausta telinevoimistelun ja kilpacheerleadingin parissa, joten niiden laji- sekä fysiikkatreenistä olen soveltanut paljon sekä sitten oppinut kavereilta ja tutuilta sekä apinoinut muita salitreenaajia.

Millaiset tavoitteet sulla on treenauksen suhteen? Pysyä hyvässä kunnossa, saavuttaa hyvää oloa ja olla tyytyväinen omaan kroppaani.

Vinkkejä, joilla pitää motivaatiota yllä liikunnassa? Mulla motivaationlähteenä toimii se mahtava voittajafiilis treenin jälkeen sekä se hyvä olo, jota liikkuminen ja hyvässä kunnossa oleminen tuottaa.

Harrastatko päivittäin liikuntaa ja treenaatko, jos olet kipeä? Kyllä mulla tulee ihan päivittäin liikuttua joko kuntosalilla tai sitten esimerkiksi koulumatkat pyörällä. Jos olen kipeä, pyrin lepäämään, enkä luonnollisestikaan treenaa silloin.

Miten on sujunut pepun kasvatus projekti? Hitaasti, mutta varmasti niitä tuloksia on alkanut pikkuhiljaa näkyä! :-D

Tehokkain treeniliike pakaroille sun mielestä? Lantionnostoissa saan ainakin ihan mielettömän polttelun aikaiseksi.

Mitä mieltä olet siitä, että motivoit tosi monia terveellisissä elämäntavoissa? Minusta on ihan älyttömän hienoa, jos voin omalla toiminnallani ja esimerkilläni motivoida muita kohti terveellisempiä elämäntapoja ja onnellisempaa elämää, ja se on myöskin yksi somekäyttäytymiseni tavoitteistakin! 

Kuinka monta kertaa viikossa treenaat ja käyt lenkillä? Jos olen koko viikon Vaasassa, tulee salilla yleensä käytyä 6-7 kertaa viikossa, mutta jos olen viikonlopun Helsingissä, käyn salilla yleensä 5 kertaa viikossa.

Välillä on päiviä, ettei millään huvittaisi mennä salille. Miten motivoit itsesi salille tai lenkille sellaisina päivinä? Mulle salilla käyminen on niin rutiininomaista, että morkkis ajaa mut sinne niinä huonoinakin päivinä. :-D

Kuinka monta eri liikettä teet useimmiten yhdellä salikerralla? Riippuu ihan omasta jaksamisestani ja siitä, mitä aluetta treenaan. Ehkä n. 8.


Mikä olisi mielestäsi hyvä ensiaskel kohti liikunnallista ja terveellistä elämää? Kaikki lähtee mielestäni siitä, että laittaa ruokavalion kuntoon: syö monipuolisesti ja paljon kasviksia ja vihanneksia sekä proteiinia, välttää valkoista viljaa ja sokeria sekä juo runsaasti vettä. Kun ruokavalio on kunnossa, voi treenaamisen aloittaa esimerkiksi reippailla kävelylenkeillä, hyötyliikunnalla ja kevyellä voimatreenillä, ja siitä sitten alkaa pikkuhiljaa lisätä treenikertoja ja painoja voimatreenissä.

IMG_0908

Ruoka / ravitsemus, juomat, herkuttelu...

Lempihedelmäsi? Eksoottisemmista hedelmistä ananas, vaikkakin suu tulee kipeäksi, jos sitä syö liikaa eli kyseessä on viha-rakkaussuhde. Arkisemmista hedelmistä banaani on ehdoton suosikkini, sillä se on loistava eväs, hyvä lisä smoothieihin ja siitä tulee superhyviä protsku-banskupannareita.

Kuinka paljon juot päivässä vettä? Liian vähän. Aamulla juon yleensä kahvia, teetä, smoothieta tai mehukeittoa tai sitten en mitään, mutta lounaan ja päivällisen kanssa juon usein muutaman lasillisen vettä ja treenin yhteydessä juon aina n. litran vettä. Pitkin päivää yritän myös kantaa vesipulloa mukana, ja hörppiä siitä aina, kun muistan, mutta usein vesipullo unohtuu vain laukun pohjalle.

Lempialkoholijuoma? Juon lähes poikkeuksetta valkoviiniä. Mutta drinkeistä raikkaat mojitot ja hugot ovat lemppareitani.

Kuinka monta alkoholiannosta tarvitset humaltuaksesi? Puoli pulloa valkkaria alkaa tuntua jo ihan mukavasti ja pullollisen jälkeen on hyvä meno taattu. :-D

Juotko kaljaa? En juo.

Mikä on ruokapaheesi? Mä syön aika harvoin herkkuja, mutta lemppareitani ovat suklaa, jäätelö, sushi ja leivonnaiset - niitä on vaikea vastustaa, jos ne sattuvat eteeni! Mutta sellainen arkielämän ruoka"pahe" on ehkä se, että syön ihan jäätäviä määriä ruokaa! Toinen pahe on proteiinipatukat, pähkinät ja maapähkinävoi, joita voisin syödä niitä all day, everyday, mutta kun ne ovat niin hitsin kalliita ja sisältävät paljon energiaa.

Kuinka usein syöt epäterveellisiä herkkuja kuten karkkia, sipsiä ja leivonnaisia? Makeita herkkuja syön ehkä kerran tai kaksi kahdessa viikossa, riippuu ihan viikosta ja tapahtumista! Suolaisia herkkuja, kuten sipsejä, minun ei usein tee niin kovin edes mieli.

Mikä on sun lempiaamu- ja -iltapala? Apua, mä rakastan aamupalaruokia, joten mun on todella vaikea sanoa mitään yhtä tiettyä. Mieluiten valitsen aamupalaksi monipuolisen brunssin, joka sisältäisi kaikkia lemppareitani, mutta esimerkiksi puuro erilaisilla täytteillä (esim. tuoreet marjat ja hedelmät, raejuusto, kaneli ja kardemumma, kuivatut marjat ja hedelmät, kaakonibsit, maapähkinävoi ja mehukeitto), protskupannarit, smoothiet ja maustamaton jogurtti tuoreiden hedelmien kera ovat kyllä kaikki hyviä! Iltapalaksi tykkään syödä hieman kevyemmin kuten esimerkiksi rahkaa, hedelmiä, marjoja, smoothieta tms.

Suklaa vai sipsit? Suklaa. Olen ehdottomasti enemmän makean kuin suolaisen ystävä.

Punkku vai valkkari? Valkkari. Olen vasta hiljattain oppinut juomaan valkoviiniä ilman spriteä tai kivennäisvettä, joten punaviini on vielä vähän turhan hardcore mulle.

Kerro jotain vinkkejä, miten välttää makeanhimo tai napostelu iltaisin? Paras vinkkini on mennä ajoissa pesemään hampaat! Itse ainakin olen sen verran laiska, etten jaksa mennä pesemään niitä enää uudestaan. Ja toinen hyvä vinkki on juoda paljon teetä tai vettä, koska se luo kylläisyyden tunteen, joka pitää napostelut kurissa.

Paljonko karkkeja/suklaata tai muita herkkuja pystyt syömään kerralla? Paljon. Olen oikea herkkupeppu. Syön herkkuja harvoin, mutta paljon.

Syötkö päivittäin terveellisesti? Kyllä, pyrin syömään joka päivä terveellisesti ja monipuolisesti. Toki joskus tulee herkuteltua tai nautittua alkoholia, mutta pääsääntöisesti terveellisellä linjalla mennään.

Lempiherkkusi? Suklaa ja lakritsijäätelö.

Lempparismoothie? Mä tykkään eniten sellaisista smoothieista, joissa on esimerkiksi passionhedelmää ja/tai ananasta.

Syötkö itseäsi koskaan ällöön ruokaähkyyn? Aivan liian usein. :-D

Miten vältät himon syödä vatsan ihan äärimmilleen eli ähkyolon? No en mitenkään, kun musta tuntuu, että syön aina itseni ihan ähkyyn. Haha, siinä olisi mullakin siis tosiaan parantamisen varaa!

44 kommenttia:

 1. Yksi kysymys jäänyt vastaamatta tässä postauksessa! Sen verran mielenkiintoinen, että siihen mielellään lukisi vastauksen :) hauska tapa tuo ig:ssä takaisin tykkäily, itsekkin teen samaa! Sen verran kiva postaus lukea, että tätä kannatti odottaa (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huomasinkin jo, että siellä oli muutamaankin jäänyt vastaamatta, mutta vieläkö on joku kysymys, johon ei ole vastausta? :)

   Poista
 2. Koska oot viimeks käynyt hammaslääkärissä :) ja ootko v:n kanssa tekemisissä/väleissä enään :/

  VastaaPoista
 3. Näytät perustelevan aika monta asiaa sillä että "joku on pahempi kuin minä". Esim. ulkonäkökeskeisyys ja somemallisi pikkusisaruksille. Toihan on ihan järjetön tapa perustella itselleen asioita, koska tässä maailmassa on aina joku joka tekee pahemmin kuin sinä.. Tuolla ajattelulla voi oikeuttaa itselleen aika paljon. Esim. monihan ajattelee, ettei "tarvitse" kierrätää koska ainahan on joku joka laittaa kaikki roskat samaan astiaan, se on pahempi ku mä. Mutta jos kaikki ajattelevat näin niin ymmärrät varmaan mikä katastrofi siitä tulee? Kannattaisi ehkä ajatella uudelleen noita asioita ja perustella hieman eri tavalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän pointtisi, mutten tarkoittanut kommenttiani ihan noin. Esimerkiksi tuo: "Asteikolla 1-10, kuinka ulkonäkökeskeinen olet? Ööh, miten tälläistä voi arvioida? :-D Ulkonäköön tulee panostettua kyllä paljon esimerkiksi treenillä, meikillä ja vaatteilla, mutta luulen, että on minua pahempiakin, joten sanotaan vaikka, että kasi.", niin lähinnä yritin pohtia, mihin väliin sijoittaisin itseni asteikolla 1-10, ja ajattelin, että on varmaan minua pahempiakin, joten tuskin olen mikään 9 tai 10, mutta kyllä kuitenkin panostan ulkonäkööni, joten sanotaan, että 8. :-D

   Poista
 4. Treenaat kyllä hurjan paljon :) treenaatko rintaa ja selkää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsitreenin yhteydessä teen liikkeitä, jotka treenaavat myös rintalihaksia ja selkää. :)

   Poista
 5. Oho! Onpas ihmiset kiinnostuneita ja uteliaita! Mielenkiintoinen postaus.

  VastaaPoista
 6. Kai sä ymmärrät ettei lihavuus ole aina jokaisen oma valinta? On sairauksia ja lääkkeitä jotka lihottaa, jolloin ei ole ihan "oma asia miltä vartalo näyttää". Lisäksi osalle ihmisistä laihdutus ja kehon saaminen timmiksi ei ole niin helppoa kuin toisille erilaisten metabolisten ja hormonaalisten tekijöiden takia. Tälle ajatukselle olisi hyvä antaa vähän tilaa eikä ensimmäisenä vastata hyökkäävästi kuinka kyllä jokainen voi syödä ja liikkua itsensä timmiksi, kun toiset ei tule pitkään liikkuvista taustoista, keskituloisista liikunnallisista perheistä tai omaa terveellisiä ruokailutottumuksia perhetaustansa takia.

  Lisäksi ei todellakaan kannata kiinnittää huomiota vain siihen "miltä oma vartalo näyttää" vaan myös siihen miltä se tuntuu ja onko siinä hyvä olla (muistakaa ns. Laihat läskit!). Toki se ulkonäkö voi olla plussaa (eikä sen tavottelussa sinäänsä ole mitään pahaa) mutta se että pääasiassa treenataan vain hyvän ulkonäön tavoittelun toivossa on se syy miksi toisille liikunta aiheuttaa ahdistusta ja miksi se ei motivoi. Ei uskalleta harrastaa ja mennä kun pelätään toisten reaktioita möhömahaan tai ei opita nauttimaan liikunnasta itsestään kun pääasiassa vaan halutaan pudottaa painoa tai saada lihaksia näkymään. Tämä on musta surullista nykypäivän meininkiä. En huom. tarkoita sitä että juuri sinä toimisit näin, mutta halusin tuoda tämänkin näkökulman esille.

  Toivoisinkin, että omalla esimerkilläsi ja varmasti monen nuoren tytön ig-esikuvana viestisit myös liikunnan aikaansaamaa iloa etkä vain sen avulla saatuja tuloksia tai puhtaita treenisuorituksia. Feimiyden yhteydessä tulee myös siis väistämättä vastuu, koska monet haluaa olla kuten sinä. Mieti siis, mitä haluat omalla toiminnallasi viestiä muille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai ymmärrän, ettei lihavuus ole aina jokaisen oma valinta, mutta vastauksessani viittasin niihin ihmisiin, jotka voivat vaikuttaa asiaan, mutteivät syystä tai toisesta vaikuta - se on jokaisen oma valinta.

   Ja puhuinkin tuosta liikunnan aikaan saamasta ilosta: "Millaiset tavoitteet sulla on treenauksen suhteen? Pysyä hyvässä kunnossa, saavuttaa hyvää oloa ja olla tyytyväinen omaan kroppaani." ja "Vinkkejä, joilla pitää motivaatiota yllä liikunnassa? Mulla motivaationlähteenä toimii se mahtava voittajafiilis treenin jälkeen sekä se hyvä olo, jota liikkuminen ja hyvässä kunnossa oleminen tuottaa." :)

   Poista
  2. Mutta siis olisi kiva jos se näkyisi ig kuvissasi ja tekemisessäsi vielä enemmän kuin tulosten esittely :)

   Poista
  3. Hyvä pointti, pitää pitää tämä mielessä tulevaisuudessa! :)

   Poista
  4. Yllätys, että taas tämmönen kommentti... Joka kerta, kun ylipaino ja laihduttaminen kohtaavat samassa lauseessa, joku kommentoi mahdollisista sairauksista.

   Kyllä, on sairauksia jotka nostavat painoa reippaasti ja tekevät sen pudottamisesta vaikeaa. Kuitenkin suurin osa on vain laiskoja herkkuperseitä, joita ei kiinnosta. Osa keksii jonkin sairauden turvin tekosyitä, mutta todellisuudessa eivät ole edes yrittäneet.

   Mulla ei oo ylipainosia vastaan mitään, jokainen saa näyttää miltä haluaa. Kuitenkin terveydelliset haitat ovat suuret ja suurin osa tuskin viihtyy monien kymmenien lisäkilojen kanssa.

   Tekosyiden keksiminen on niin helppoa ja itselleen on helppo todistella kaiken laista soopaa :)

   Poista
  5. Hei ano! Luitko koko kommentin vai vaan ensimmäiset pari lausetta? :D Niinhän se siis on myös, että meitä on joka junaan, mutta halusinkin muistuttaa myös siitä toisesta puolesta, kun kaikki ei olekaan itsestään ihan kiinni, koska se diskurssi aika usein hautautuu syyllistämisen varjoon. Ja siis toisaalta tällänen bodyshaming on yleistyny niin laihempien kuin lihavienkin kohdalla. Aina ollaan kritisoimassa sitä jos toinen on liian laiha tai liian lihava (havainnut sitä valitettavasti myös täällä annin vastaanottamissa kommenteissa toisinaan). Musta todella tökeröä ihmisiltä ylipäätään kommentoida toisen painoa tai spekuloida siihen johtavia syitä (ja tätä anni ei siis tehnyt eikä siihen kritiikki osunutkaan!). Erilaisuus on plussaa ja antaa kaikkien kukkien kukoistaa. Musta "people have battles you know nothing about - be nice" on aika osuva moneenkin yhteyteen, niin myös tähän.

   Kannattaa muuten kaikkien asiasta kiinnostuneiden lukea (muistaakseni) elokuun fit-lehti jossa oli juttua siitä, miten ulkoinen koko ja paino ei välttämättä määrittelekään kunnon ja terveyden tasoa! ;)

   Poista
 7. Eikö salitreeneistä kannattaisi pitää lepopäiviä? Jos kuitenkin välillä treenaat 7 kertaa viikossa? Älä ota tätä kritiikkinä, kun en itse siis tiedä mitään lepopäivistä :D

  Toivotko/uskotko sä että te V:n kanssa enää palaisitte yhteen? Olitte te kyllä niin unelmapari, ainakin somen kautta seurattuna.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ketään ei voi sanoa "unelmapariksi" ja etenkään somen antaman kuvan takia. Kyllähän sen jokasen pitäs tietää että some on hyvinhyvin kiiltokuva henkilön elämästä, eikä niiden hymyilevien kuvien taakse nää..

   Poista
  2. Pidän lepopäiviä treenaamisesta aina, kun on tarvetta! Jos olen vetänyt vaikkapa jonain viikkona 7 treeniä, niin seuraava viikko voi alkaa esimerkiksi lepopäivällä. Tärkeintä on kuunnella omaa kehoaan! :)

   Ja mä mielelläni jättäisin nyt viimein tämän parisuhdeasian puimisen blogini ulkopuolelle, sillä haluan kunnioittaa entisen kumppanini yksityisyyttä sekä toiveita! :) Kysymyspostauksessa päätin kuitenkin vastata aihetta koskeviin kysymyksiin, sillä niitä tuli suhteellisen paljon.

   Poista
  3. läökkeet lihottaa joopa joo ���� itselläni on näitä "lihottavia lääkkeitä" ja kyllä se on vaan niin että itse loppupelissä on vastuussa lihoaako vai ei, koska eivät ne lääkkeet itsessään lihota, saattavat vain turvottaa/kerätä nestettå tai aiheuttaa lisääntymyttä ruokahalua...Mutta!! NE EIVÄT LIHOTA ellet itse lisää syömisiäsi. Tekosyitä kyl riittää ihmisillä:D ....... Todella harvalla on lisäksi myös sellainen SAIRAUS, joka lihottaa itsessään. Lihavuutta ei siis voi lääketieteellisestä näkökulmasta sinäänsä puolustella. jestas :D

   Poista
 8. Moi Anni!
  Laitoin aamulla jo yhden kommentin tulemaan mutta se ei tainnut tulla perille saakka:/. Mutta siis kiitos Anni kamalasti mukavista ja mielenkiintoisista postauksista sekä siitä, miten ahkera jaksat olla blogin suhteen opiekeluista huolimatta. Blogisi on ehdottomasti yksi lemppareistani.
  Vielä kiinnostaisi tietää, mistä tuo kuvissa oleva musta hattu on peräsin. Se on nimittäin aikas ihana jotenkin:D
  Tsemppiä opiskeluihin & treeneihin sulle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, mulle ei ole kyllä tosiaan tullut mitään, mutta kiitos sulle ihan hurjasti! Välillä tulee kyllä tosiaan opiskelujen takia laiminlyötyä tätä blogia, mutta uskoisin, että te lukijat sen kuitenkin ymmärrätte. <3 Hattu on ostettu jo pari vuotta sitten Primarkista!

   Poista
 9. Miksi sitten tehdä kysymyspostaus jos sen toteuttaminen ei kiinnosta?

  VastaaPoista
 10. Mikset vastaa edellisen postauksen kommentteihin?

  VastaaPoista
 11. En ymmärrä, miksi blogiisi tulee niin usein negatiivisia kommentteja. Monet viilaavat vain pikkua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa on täälläkin ihmetelty toisinaan... :-D Mutta onneksi myös niitä positiivisia tsemppareita löytyy sieltä ruudun toiselta puolelta! <3

   Poista
  2. Mä ihmettelen sitä että miten sä jaksat aina vastata niin positiivisesti kaikkiin kommentteihin :) , niihinkin joissa sua aika kovalla otteella kritisoidaan...huh! Varmasti vuosien saatossa oot jotenkin oppinut "sietämään" ikäviäkin kommentteja? Ootko ikinä vaan purskahtanut itkuun lukiessasi jonkun ilkeän kommentin? :/ nuorempana kenties? itse varmasti olisin ja nostan sulle kyllä hattua miten jaksat panostaa blogiisi edelleen ikävistä kommenteista huolimatta <3 :) kaikki ei siihen pystyisi... Ihanaa syksyn jatkoa Anni!

   -Elina Turusta

   Poista
  3. Mua kans ärsyttää kun tuntuu, että jotkut tahalleen vääntelee ja kääntelee sun sanomisia ja ymmärtää tahalleen väärin asioita. Hatun nosto siitä, että oot silti jaksanut vastata asiallisesti noihin muutamiin ihme kyssäreihinkin. :)

   Poista
 12. Olisi kiva, jos vastaisit myös tuon valokarnevaali-postauksen loppuihin kommentteihin ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäs Nordic fitness expo-postauksen loppuihin kommenteihin?

   Poista
 13. Minkä ikäinen sä oot, entä sun sisko? (syntymävuodet)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen -95 ja isosiskoni on -92, jos häntä siis tarkoitit? Tämän lisäksi mulla on 3 pikkusiskoa nimittäin. :)

   Poista
 14. Olen pitänyt sua aina sellasena ylisuorittajana ja perfektionistina, joka tekee vain asioita ja on sellaisten ihmisten kanssa jotka näyttää hyvältä omaan "imagoon". Mutta tuo kuinka kommentoit ystäviäsi, että ovat kauniita niin sisältä kuin ulkoa, sai sut uuteen valoon. Olet todella kaunis ja hyvä ihminen. Hyvää syksyä sinulle, muista myös, että kukaan ei ole täydellinen, välillä voi höllätä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että ennakkoluulosi ovat rapisseet pois. :) Kiitos samoin sinulle! <3

   Poista
 15. Pitkät sääret naisella ovat kyllä upeaa katsottavaa, mutta valitettavasti niitä ei voi salilla saada tai mitenkään muutenkaan . Olis pitänyt kasvaa pitkäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuskin ei ole kenellekään epäselvää. :) Mutta omaa kroppaansa voi silti salilla muokata mieluisammaksi, vaikkei juuri niitä pitkiä sääriä saisikaan.

   Poista
 16. Näit tuli aika paljon, mut pliis olis upeet jos pystyisit vastaan.
  Missä nettikaupoissa tykkäät shoppailla?
  Ite tykkään suomalaisist nettikaupoist vaik ehkä ne o vähän kalliimpii...
  Saatko paljon tuotteita (esim. vaatteita ja asusteita) tän sun blogin kautta?
  Miten usein käyt salilla ja treenaatko myös yläkroppaa?
  Tää kiinnostaa, kun ite treenaan vaan lähinnä bootii...no joo oon laiska löllö edelleen, mut sun näkeminen motivoi!
  Bongailetko alennuksia tai alennuskoodeja, vai osteletko ihan normaalihintasia?
  Mä löysin noi tarjoussivustot (vai miks niit sanotaan:D) vast pari viikkoo sit ku mun frendi vinkkas Picodista (www.picodi.com). Ainaki löysin tuolt jotain uusii nettikauppoi vaik viel en mitään ostanukaan..

  Kiitti vastauksist ja tsemppii syksyyn ja talveen. Oot idoli!

  VastaaPoista
 17. Postaatko siis someen kuvia joilla tiedät saavasi paljon tykkäyksiä? (=paljastavia selfieitä) sääli sinänsä koska sulla näyttää olevan silmää ihan oikealle valokuvauksellekin.

  VastaaPoista
 18. Vaikutat nykyään jotenkin rennommalta. Et ole enään niin jäykkä ja etäinen kuin aikaisemmin. En osaa selittää, mutten tarkoita pahalla. Oon lukenut sun blogia jo pitkään pääasiassa sen takia että ollaan samalta paikkakunnalta kotoisin ja oltu samassa lukiossa, mutta nykyään luen ja tykkään blogistasi ihan eri tavalla kuin aikaisemmin. :D Enpä osaa itseäni paremmin perustella kuin että tykkään blogistasi paljon enemmän kuin ennen.

  Hauskoja ja rehellisiä vastauksia! Mukavaa syksyä. :)

  VastaaPoista
 19. Mistä tämän postauksen asu on �� Upea

  VastaaPoista
 20. Hello ihana blogi ja loistava ulkoasu jatka samaan malliin. PS. Milloin ehdit pistää kysymymyspostaus kakkosen.

  VastaaPoista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!