16. marraskuuta 2016

Elämä ei ole niin vakavaa

Olen säilönyt tämän postauksen otsikkoa sekä kuvia nyt jo muutaman kuukauden ajan luonnoksissa odottaen sitä täydellistä hetkeä, kun minulla olisi inspiroitunut, kevyt olo ja saisin tuotua ajatukseni parhaalla mahdollisella tavalla esille blogitekstin muodossa. Kuten elämässä yleisesti ottaen millekään, ei blogitekstillekään ole sitä täydellistä hetkeä. On vain hetkiä, joista itsellään on mahdollisuus tehdä täydellisiä. Ja vain odottamalla sitä täydellistä hetkeä saatamme heittää hukkaan monta potentiaalista mahdollisuutta.

Olen ymmärtänyt viime aikoina paljon asioita, mutta yhden asian ymmärtäminen on muuttanut minua ihmisenä ehkä eniten. Olen nimittäin ymmärtänyt, että tämä elämä ei kuulkaa olekaan ihan niin vakavaa kuin joskus luulin. Kaikki ei aina mene niin kuin on suunnitellut, eikä elämästä selviä vastoinkäymisittä, mutta ymmärrettyäni, että niin on ehkä tarkoitettukin, olen oppinut hyväksymään vastoinkäymiset osana elämää ja olemaan armollisempi sekä itseäni että muita kohtaan. Minä mokaan, sinä mokaat, muut mokaavat, mutta ei se ole niin vakavaa. Kaikki mokaavat ja tekevät virheitä - shit happens. Mielestäni tärkeämpää, kuin keskittyä välttelemään näitä epäonnistumisia ja vastoinkäymisiä, on osata käsitellä niitä ja oppia niistä, ettei tulevaisuudessa toistaisi samoja virheitä, koska sitten se olisi jo omaa tyhmyyttä.

Ei ole maailmanloppu, jos epäonnistun, eikä epäonnistumisen pelko saa minua jättämään yrittämättä. Vanhana HAC Elite -urheilijana verbin "yrittää" käyttäminen ei ole kovin mielekästä minulle, sillä mentaalivalmentajamme oppien mukaan tässä verbissä piilee mahdollisuus epäonnistumiseen. Mielestäni epäonnistumista on kuitenkin turha pelätä ja kieltää. Mahdollisuus sisältää aina sekä mahdollisuuden epäonnistumiseen että mahdollisuuden onnistumiseen, ja kummassakin näistä alkeistapauksista voimme nähdä loppujen lopuksi jotain hyvää - either a blessing or a lesson.

Uskon vahvasti, että meillä kaikilla on ennalta määrätty aika kulkea ja painolasti kantaa täällä maan kamaralla, ja se aika ja painolasti ei muutu, vaikka kuinka soimaisimme itseämme epäonnistumista, jäisimme märehtimään vastoinkäymisiä tai valittaisimme olevamme liian heikkoja. Kenellekään ei anneta raskaampaa taakkaa kuin hän jaksaa kantaa. Siksi on tärkeää hyväksyä myös alamäet, vastoinkäymisen kohdatessa todeta vain, että huonosti menee, mutta menkööt, purra hammasta yhteen ja keskittyä niihin asioihin, jotka ovat juuri nyt hyvin. Ja huumorilla  selviää kuulkaas jo aika pitkälle. Kun sinulla on kiire, ja seisot liikennevaloissa odottaen ikuisuuden niiden vaihtumista ja elämä ajaa ohitsesi vaivaantumatta väistämään edessäsi olevaa kuralammikkoa, jolloin kaikki ravat lentävät päällesi, muista, että asiat voisivat olla paljon kurjemminkin, ota snäppi tästä surkeasta sattumuksesta, koristele se kakka- ja vedet silmissä nauravin emojein ja naura tapahtuneelle yhdessä läheistesi kanssa.

IMG_9469 (1)

IMG_9576

IMG_9476 (1)

IMG_9494

IMG_9619

IMG_9589

IMG_9575

IMG_9648 (1)

IMG_9660

IMG_9679 (1)

Don't take life too seriously. You will never get out of it alive.

16 kommenttia:

 1. huippu postaus! ihana huomata, että oot rennommalla fiiliksellä :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on juurikin todella hyvä elämän asenne �� Jos vielä muistaa ettei ärsyynny niin paljon niistä muiden mokauksista ni viettää varmasti aika onnellista elämää. Hyvä että olet anni tämän itsekkin todennut ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet täysin oikeassa. :) Ja omasta mielestäni olen juurikin tässä kehittynyt.

   Poista
 3. Tosi hyvä teksti. :) Ja niin kauniita kuvia myös!

  VastaaPoista
 4. Mielettömän hyvä teksti, sulla on tosi kiva tyyli kirjoittaa!:)
  http://zenaeh.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtava asenne! Pidä tästä kiinni :)

  VastaaPoista
 6. Ihana teksti <3 Vastoinkäymiset kuuluu elämään, ja epäonnistumiset ei oo niin vakavia!

  http://j-doitforyourself.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Näillä näkymin lähden Saksaan uudenvuoden viettoon, kun alunperin oli tarkoitus viettää joulua Saksassa, mutta sainkin töitä joulukuulle, joten nyt vietetään sitten vissiin uv siellä. :)

   Poista
 8. Huippuja kuvia ja niin hyvä teksti! Oon tästä ennenki kommentoinu mut tykkään vaan niin paljon sun tavasta kirjottaa! Harvalla bloggaajalla on noin hyvin äidinkieli hallussa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja olen ennenkin sanonut, että tuo on kyllä ihan yksi lempparikohteliaisuuksistani, joita voin tänne blogiin saada, koska tuntuu, että nykyään niin harva jaksaa enää edes lukea tekstiosuuksia vaan selailee vaan kuvat lävitse, joten mukava kuulla, jos olen onnistunut tuottamaan hyvää tekstiä! :)

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!