9. joulukuuta 2016

Kortteli

Moi murut!

Olimme reilu viikko sitten siskoni kanssa Kampin 5. kerroksessa sijaitsevan Korttelin avajaisissa. Meidät kutsuttiin tapahtumaan Blue Lagoonin ja Qhairin vieraina, joten olimme täysin siinä uskossa, että kyseessä on "vain" kyseisen kauneushoitolan ja kampaamon uusien toimitilojen avajaiset, mutta paikalle saavuttuamme ymmärsimme, että kyseessä oli jotain paljon suurempaa...

Kortteli on laadukas hyvinvointipalvelu- ja ravintolakeskittymä, joka käsittää 11 ravintolaa, joista osa on ennestään tuttuja, kuten esimerkiksi Story, La Torrefazione ja Sandro, mutta mukaan mahtuu myös kourallinen uusia tuttavuuksia, kuten esimerkiksi Bar Cón, Beijing8 ja DATE + KALE, sekä Blue Lagoon -kauneushoitolan, Qhair-kampaamon, ja alkuvuodesta 2017 aukeavan Yoga Nordicin.

IMG_2796

IMG_2815

IMG_2837

IMG_2822

IMG_2858

Olin varannut kyseiselle illalle pikakampaus ajan Qhairiin ja hetken mietittyäni päätin tilata näyttävät kiharat, sillä yleensä, kun väännän itse kiharoita, onnistun saamaan aikaiseksi pelkästään kiharoita muistuttavia laineita hiusten latvoihin. Näin pitkään tukkaan muutenkin omin neuvoin kiharoiden tekeminen on hyvin pitkä ja puuduttava prosessi, joten  oli varsinaista luksusta vain istahtaa tuoliin ja antaa jonkun toisen, tässä tapauksessa ihanan pirtsakan Suvin, joka oli juuri muuttanut Tampereelta Helsinkiin, ja aloittanut hommat Korttelin Qhairissa, loihtia minulle prinsessamainen kiharapilvi, samalla, kun itse höpöttelin niitä näitä siskoni kanssa ja hörpin kuumaa lattea.

IMG_2874 (3)

 IMG_2897 (1)

IMG_2893

IMG_2965

pants & top Ginatricot, boots H&M

IMG_2971

Kun olimme saaneet hiukseni minttiin, lähdimme kiertelemään Korttelin uusia ravintoloita, joissa oli tarjolla pieniä maistiaisia. Paikalla oli kuitenkin niin paljon tuttuja, että jäimme jatkuvasti kiinni suustamme vaihtamaan kuulumisia, joten illan päätteeksi huomasimme pienoiseksi pettymykseksemme, ettemme olleet muistaneet maistaa yhdenkään ravintolan antimia. Viiniä sen sijaan taisimme sitten hörppiä senkin edestä... Hölmöä. No, onpahan ainakin nyt sitten hyvä syy käydä testailemassa kyseisiä ravintoloja vielä myöhemminkin! Avajaiset loppuivat jo ennen puoltayötä, minkä vuoksi jatkoimmekin iltaa vielä toisaalla pienemmällä porukalla. Tämä tuntui sillon torstaiyönä hyvältä idealta, mutta perjantain ja vielä viikonlopunkin yli kestäneen sunnuntaifiiliksen jälkeen tuli taas todettua, ettei se alkoholin juominen vaan kannata, ainakaan keskellä arkea.

IMG_2913

IMG_2953

Kokonaisuudessaan kuitenkin todella kivat avajaiset ja aivan mahtava uusi lokaatio, jossa viettää aikaa ystävien kanssa syöden ja juoden hyvin, keskellä Helsinkiä. Suosittelen jokaista pistäytymään paikan päällä! Hyvänä vinkkinä esimerkiksi se, että Korttelin ravintola Storysta saa sunnuntaibrunssin alkaen kello 11-17.30 välisenä aikana, ja allekirjoittaneen breku-/brunssiloverin on ainakin päästävä tämä nerokkuus joku päivä testaamaan! ;-)

Tänään olen herännyt aamulla ajoissa kuntosalille treenaamaan, minkä jälkeen hemmottelin itseäni aamusaunalla ennen kuin aloitin viimeiset pakkailut ja kahden tunnin siivousurakan. Nyt on Vaasan asunnossa kaikki tavarat pahvilaatikoissa ja koko kämppä kuurattu lattiasta kattoon putipuhtaaksi. Minä sen sijaan istun nyt jo kolmatta tuntia täyden junan ravintolavaunussa, koska jätin minulle tyypilliseen tapaan paikan varaamisen jälleen turhan viime tippaan, ja internet-yhteys on ollut koko tämän kolmen tunnin ajan erittäin heikko, joten hermoni ovat olleet koetuksella. Edellämainittujen lisäksi minulla on myös jäätävä nälkä, eivätkä silmätkään meinaa pysyä enää auki, kun väsyttää niin hitsisti. Tavoitteenani onkin heti Helsinkiin päästyäni käydä kaupasta hakemassa välttämättömimmät ruokatarpeet ja sen jälkeen suunnata välittömästi kotiin nukkumaan, sillä huomenna aamulla mulla starttaakin jo taas duunit. Villi perjantai-ilta mulla luvassa siis! Toivottavasti teillä on edes hieman hohdokkaammat suunnitelmat tälle illalle. :-D

Hauskaa viikonloppua tyypit!

42 kommenttia:

 1. Vitsi noi sun hiukset on ihanat! Ja muutenkin piristävä postaus varsinkin näin tenttiin lukemisen ohella ;D! Vinkkinä voisin kuitenkin sanoa, että olisi kiva, jos miettisit lauserakenteita tarkemmin. Jotkut lauseet ovat ihan tajuttoman pitkiä ja näin ollen hieman vaikeaselkoisia :). Ehkä tässä postauksessa nälkä ja turhautuminen kuitenkin vaikeuttivat keskittymistä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Voi ei, pitää kiinnittää asiaan jatkossa huomiota. Kiitos rakentavasta palautteesta!

   Poista
  2. Hei Anni! Olet ihan mahtava tyyppi ja olenkin seurannut blogiasi jo vuosia (ja kommentoinut monesti).

   Munkin on kuitenkin jo pitkään pitänyt antaa palautetta noista pitkistä ja vaikeaselkoisista lauseista. Olen nähnyt aiemminkin joidenkin kommentoivan asiaa. Sulle voisi nyt olla tärkeää kiinnittää asiaan huomiota, koska alat kuitenkin kirjoittaa kandia ja tutkielman teossa kielellinen sujuvuus on todella merkittävää. Esim. tässä blogikirjoituksessa:

   "Näin pitkään tukkaan muutenkin omin neuvoin kiharoiden tekeminen on hyvin pitkä ja puuduttava prosessi, joten oli varsinaista luksusta vain istahtaa tuoliin ja antaa jonkun toisen, tässä tapauksessa ihanan pirtsakan Suvin, joka oli juuri muuttanut Tampereelta Helsinkiin, ja aloittanut hommat Korttelin Qhairissa, loihtia minulle prinsessamainen kiharapilvi, samalla, kun itse höpöttelin niitä näitä siskoni kanssa ja hörpin kuumaa lattea."

   Kun asian olisi voinut sanoa sujuvammin esim. näin:
   "Näin pitkään tukkaan omin neuvoin kiharoiden tekeminen on hyvin pitkä ja puuduttava prosessi. Olikin varsinaista luksusta vain istahtaa tuoliin ja antaa jonkun toisen, tässä tapauksessa ihanan pirtsakan Suvin, loihtia minulle prinsessamainen kiharapilvi. Suvi oli juuri muuttanut Tampereelta Helsinkiin ja aloittanut hommat Korttelin Qhairissa. Samalla itse höpöttelin niitä näitä siskoni kanssa ja hörpin kuumaa lattea."

   Toivottavasti et loukkaannu näistä vinkeistä! Olen kuitenkin itse vuosia vanhempi ja yliopiston käynyt, joten itsekin olen saanut hioa kirjallista ilmaisua vuosien varrella (vaikka toki tiedostan, että tämä on blogi...) ;) Ihanaa joulun odotusta!

   Poista
  3. Kiitos rakentavasta palautteesta! :)

   Poista
 2. Hei olin lukevinani jostain, että olit lisännyt spotifyssä kappaleita offline tilaan jotenkin, että niitä voi kuunnella ilman nettiä. Mitenhän kyseinen juttu toimii? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytössä pitää olla Wi-Fi-yhteys ja sitten siitä soittolistan yläpuolelta napsauttaa sen "Käytössä offline-tilassa" tai "Ladattu" painikkeen vihreälle. :) En muista tarkalleen ottaen mitä siinä lukee...

   Poista
 3. Oletko siis muuttamassa Vaasasta pois vai miks olet kamat pakannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muutin viime perjantaina takaisin Helsinkiin ja tämän viikon sunnuntaina haetaan vielä muuttokuorma perästä tänne. :)

   Poista
 4. Moikka, milloin sä julkaiset kysymyspostauksen toisen osan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Nyt on kerrottava ihan suoraan, että sen jälkeen, kun onnistuin hävittämään melkein valmiin kysymyspostauksen toisen osan vastaukset, en ole saanut aikaiseksi aloittaa samaa urakkaa, kun on ollut viimeisen kouluhommat hoidettavana... Viikonloppuna on viimeinen esseen palautus, joten lupaan sen jälkeen yrittää saada sen tehtyä pikapikaa! :)

   Poista
 5. Miks Essi ei kirjoita blogiinsa enää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essillä on tällä hetkellä kaksi työtä, eikä yhtään vapaapäiviä, joten hänen on ollut pakko karsia jotain aktiviteetteja pois elämästään, jottei pala loppuun. Työharjoittelu kuitenkin päättyy joulukuun puoleivälin jälkeen, joten sitten hän on back in business! :)

   Poista
 6. Voitko säkin laittaa jotain paljastavampia kuvia Instaan, tyyliin samankaltaisia stringikuvia kuin Isbe ja Ade? :D Outo kommentti, mutta ota kohteliaisuutena, sulla on niin upea kroppa että sitä ois kiva nähdä enemmänkin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isbe ja Ade ovat tehneet/tekevät mallin hommia, ja siksi toisinaan lisäilevät kuvia myös vähemmässä vaatetuksessa. Itse en näe syytä, miksi julkaisisin täysin "turhaan" alusvaatekuvia, ellei kyseessä sitten tosiaan olisi jotkut hyvällä maulla toteutettu työkeikka tms. Ulkomaanmatkoilta bikinikuvat ja treenivaatekuvat ovat mielestäni sitten asia erikseen. :)

   Poista
 7. Mihin menisit vaihtoon jos et pääsisi saksaan? Vai menisitkö sitten ollenkaan vaihtoon? Ja mihinpäin saksaa haluaisit, vai saako sitä itse valita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, toivottavasti pääsen Saksaan. :) Haluaisin mahdollisimman lähelle perhettäni.

   Poista
  2. Niin, ja joo uskon, että joka tapauskessa lähden jonnekin vaihtoon. :)

   Poista
 8. Tykkäätkö saunoa :) otaks kovia löylyjä :D (en tosiaan tiedä mistä tällänen kysymys tupsahti mieleeni)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mä rakastan saunomista, mutten pysty saunoa kerralla kauhean pitkiä aikoja. :-D Tykkään enemmän sellaisista kirpsakoista pikaisista löylyistä, haha. :)

   Poista
 9. Mä lueskelin tässä sun ruokapäiväkirjoja inspiraatiota etsiessäni (ja löysinkin monta hyvää välipala- ja aamupalavinkkiä, joten kiitos niistä!), mutta pisti silmään että etkö sä usein laita esim. hapankorppujen päälle mitään? Esim. tuossa lihaton lokakuu -ruokapäiväkirjassa. Siis eikö joku hapankorppu tai näkkäri ole älyttömän kuiva ja mauton ilman mitään päällä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiden päällä mulla on aina oivariiniä. :)

   Poista
 10. Kiinnostaisiko sua tehdä ruokapäiväkirja yhdestä viikosta jolla noudattaisit vegaanista ruokavaliota? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan se keiltämättä aika jännä kokeilla! Pitää laittaa harkintaan vaikkapa ensi vuoden puolella!

   Poista
 11. Minkälaisella kameralla kuvaat ja minkälaisia objektiiveja sulta löytyy ? :) Entä onko sulla lisäksi jotain lisävarusteita kuten lisäsalamaa tms ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaan Canon EOS700D-järjestelmäkameralla, ja minulta löytyy toistaiseksi siihen ihan vain se kameran mukana tuleva perusobjektiivi sekä lisäzoomi, mutta tarkoituksena olisi hankkia jokin hieman laadukkaampi objektiivi tässä alkuvuodesta! :)

   Poista
 12. Moi anni! Kerroit jossain postauksessa selfievalo -kuorista ja annoit jonkin alekoodin niihin jonka piti olla vuoden loppuun asti voimassa, mulla koodi ei kuitenkaan toiminut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo tästä on tullut muutamia kyselyjä, ja valitettavasti koodi jouduttiin ottaa hieman ennenaikaisesti pois käytöstä, sillä suuri kysyntä yllätti yrityksen näin joulunalla, eivätkä heidän varastonsa riittäneet vastaamaan niin nopeasti kasvaneeseen kysyntään.

   Poista
 13. Heippa, voisitko kertoa vähän tentteihin lukemisesta? Aloitatko suunnilleen kuinka aikaisin (myöhään :) )? Musta tuntuu, että aloitan lukemisen aina ihan liian myöhään (opiskelen myös kauppatieteitä) ja sitten iskee paniikki omasta osaamattomuudesta, jonka myötä siirrän tentin seuraavaan ajankohtaan. Ja tästä alkaa sellanen kierre.. Kertailetko luentojen jälkeen käydyt asiat? Itse yritän löytään opiskelutapaa, jotta saisin joskus olla stressaamatta tenteistä! - Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa vikaa täällä, että tentteihin tulee aloitettua lukemaan lähes poikkeusketta liian myöhään ja aina on sitten pienoinen paniikki viimeisinä päivinä... :-D Itse olen kuitenkin välttänyt tenttien siirtämistä, koska haluan saada ne mahd. nopsasti pois alta. :) Paras tapahan olisi juurikin luentojen jälkeen käydä esimerkiksi diat lävitse niin, että asiat tulisivat tutuksi jo ennen kirjan lukemista.

   Poista
 14. Kannatatko ekologisia arvoja? Mitä mieltä olet uravalintasi yhteydestä ympäristöön? Kauppatieteet oli itselläni varteenotettava vaihtoehto aiemmin, mutta nämä asiat askarruttivat itseäni. Mukavaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai ekologisuus on tärkeää planeettamme hyvinvoinnin vuoksi, mutta tietty sitä voisi aina tehdä itse enemmän. Uskon, että tulevaisuudessa ekologisuuden merkitys tulee kasvamaan merkittävästi myös kauppatieteiden saralla.

   Poista
  2. Kyllähän kauppatieteilijät voivat työllistyä vastuullisiin ja ekologisiin yrityksiin/järjestöihin saman lailla kuin muutkin? Yksi pääainevaihtoehtokin on vastuullinen liiketalous ainakin Tampereella. Myös esimerkiksi taloustieteen opintosuunnassa voidaan ympäristötalouden puolella tutkia samantyyppisiä kysymyksiä. Kaikkihan on ihan siitä kiinni millaisia töitä ja millaisista yrityksistä tutkinnon suoritettuaan ottaa vastaan.

   Poista
 15. Onko sulla kamerajalustaa, että saat helpommin napattua kuvia esim itsestäsi vai sovellatko ilman jalustaa ? :) entä mitä kuvanmuokkaus ohjelmia käytät ? :) onko sulla jotkin tietyt vakio/suosikki muokkaussäädöt, joita käytät lähes aina kuviisi? Esim kirkkaus, terävyys ymsyms !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kamerajalustaa. Pyydän yleensä siskoa tai kavereita nappaamaan minusta kuvat. :) Kuvan muokkaukseen käytän pelkästään MacBook Airin omaa Photos -käsittelytyökaluja. Laitan kuviani aina lisää valotusta ja kylläisyyttä sekä vähennän lämpöä. :)

   Poista
 16. http://aijaa.com/Xm3ikp

  Miksi sä kiharrat hiukses noin? :D sun hiuksiin sais vaikka mitä upeita ja tyylikkäitä kampauksia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin pitkiin hiuksiin on vaikea loihtia itse kiharoita tai muita kampauksia, mutta parhaani yritän. :)

   Poista
 17. Haluaisitko tehdä sellaisen Outfits 2016 kollaasipostauksen ja 2016 in review postauksen nyt vuodenvaihteen kunniaksi? :) sellaiset postaukset on kivoja! Ja muutenkin vuodenvaihteeseen liittyvät postaukset kuten uuden vuoden tavoitteet ja katsaus viimevuoden tavoitteisiin jne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna en aio toteuttaa tälläisiä postauksia. :)

   Poista
 18. Aloitatko sä "timmikuun" heti 1. tammikuuta vai vasta sitten kun oot takaisin kotona normaalissa arkirytmissäsi? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä noudatan terveellisiä elämäntapoja ympäri vuoden, joten tammikuu ei hirveästi eroa muista kuukausista minulla. :) Nyt olen lomaillut kunnolla ja treenannut aina, kun siihen on tarjoutunut mahdollisuus.

   Poista
 19. Moikka! Onko sun mielestä saksan kieli vaikeaa? Itse olen ottamassa saksan alkeet -kurssin kesäksi ja olen aivan innoissani :D mikä on kaikista vaikeinta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan saksan kielioppi melko haastavaa, mutta mulla on aina ollut motivaatio todella korkealla kielen oppimiseen, joten olen oppinut sen melko "helposti" :)

   Poista

Huolehdithan omalta osaltasi, että blogin kommenttiboksi säilyy paikkana, jossa jokaisen on mukava vierailla. Kiitos positiivisesta kommentistasi!